Johnson mjerač glukoze u krvi - Johnson jednim dodirom ultra jednostavan

Merač šećera u obliku One Touch mali je i kompaktni uređaj za mjerenje šećera u krvi kod ljudi koji imaju dijabetes. Uređaj je modernog modernog dizajna, podsjeća na izgled uobičajenog fleš pogona ili MP3 playera, a ne liči na medicinski uređaj. Zbog toga je ovaj metar vrlo omiljen kod mladih koji pokušavaju ne govoriti o činjenici da imaju dijabetes.

Life Scan One Touch ultra glucometer - Johnson & Johnson, SAD, ima visokokvalitetni ekran sa tečnim kristalima, koji ima svetlu i jasnu sliku, čak i stariji i slabovidni pacijenti mogu jasno vidjeti simbole na ekranu. Rezultati ispitivanja krvi prikazani su na ekranu s vremenom i datumom ispitivanja.

Uređaj ima jasan interfejs i jednostavan za upotrebu. Mjerač radi s test trakama Van Touch Ultra, a koristi jedinstveni kod i ne zahtijeva pretvorbu. Smatra se da je uređaj dovoljno brz, jer daje rezultate testova pet sekundi nakon apsorpcije krvi. Uključujući glukometar može se pohraniti u memoriju posljednjih 500 mjerenja, koja pokazuju vrijeme i datum analize.

Prikladan oblik, mala veličina i mala težina omogućuju vam da sa sobom nosite uređaj One Touch Ultra u torbici i da obavite testiranje u bilo koje vrijeme, kako kod kuće, tako i na bilo kojem drugom mjestu.

Za skladištenje i nošenje možete upotrijebiti zgodan mekani kofer koji je uključen u set mjerača OneTouch Ultra Easy. Uređaj možete koristiti bez uklanjanja iz kućišta.

U specijaliziranim prodavaonicama možete kupiti ovaj model uređaja po pristupačnoj cijeni, kupcima se nudi širok izbor boja futrola. Čišćenje brojila nije potrebno.

Prednosti onetouch ultra

Mnogi korisnici odabiru ovaj model brojila zbog polinomnih pozitivnih kvaliteta uređaja.

  • Uređaj ima moderan moderan dizajn. što vole mnogi korisnici.
  • Uređaj je male veličine 108x32x17 i teži 32 grama, što vam omogućava da ga nosite sa sobom i koristite u bilo koje doba dana, bez obzira na to gdje se pacijent nalazi.
  • Van Touch Ultra Izi vrši kalibraciju plazme, što ukazuje na njegovu visoku tačnost.
  • Uređaj ima prikladan jasan ekran i sjajne velike znakove.
  • Uređaj ima intuitivni meni za upravljanje OneTouch Ultra Easy brojilom. Upravljanje se vrši pomoću dva gumba.
  • Rezultati ispitivanja krvi mogu se dobiti u roku od pet sekundi nakon korištenja mjerača.
  • Van Touch Ultra Easy vrlo je precizan. Rezultati ispitivanja gotovo su jednaki onima koji su izvedeni u laboratoriji.
  • Komplet mjerača glukoze Van Touch Ultra Ultra uključuje poseban USB kabel s kojim možete prenijeti rezultate testova na osobni računar, nakon čega se podaci mogu brzo ispisati na pisaču i pokazati liječniku dok primaju dinamiku promjene šećera u krvi.

Glucometer Van Touch i specifikacije

Prilikom provođenja testa krvi za glukozu u njemu koristi se elektrohemijska metoda mjerenja. Uređaj je kalibriran krvnom plazmom, a za studiju je potrebno samo 1 μl krvi, što je prilično malo u usporedbi sa sličnim uređajima ovog proizvođača. U svakom slučaju, dijabetes bi trebao biti rutinski testiran na dijabetes.

Kao mjerač snage baterije One Touch Ultra Easy koristi jednu litijumsku bateriju CR 2032 na 3,0 volta, što je dovoljno za 1000 mjerenja. U kompletu s uređajem nalazi se poseban proboj za olovke i omogućava vam da bezbolno i brzo probijete kožu.

zabilježiće još neke tehničke tačke:

  1. Mjerna jedinica je mmol / litra.
  2. Uređaj se može automatski uključiti prilikom instaliranja test trake i isključiti dvije minute nakon završetka testiranja.
  3. Mjerač glukoze za mjerenje šećera One Touch Ultra Easy može se koristiti na sobnoj temperaturi od 6 do 44 stepena, a relativna vlaga od 10 do 90 posto.
  4. Dozvoljena nadmorska visina je do 3048 metara.
  5. Moguće je izvršiti mjerenja s Van Touch Ultra Easy brojilom u rasponu od 1,1 do 33,3 mmol / litra.
  6. Uređaj je lagana verzija, tako da nema funkciju sastavljanja statistika za nedjelju, dvije sedmice, mjesec ili tri mjeseca.
  7. Oznake hrane također nisu isporučene u ovoj jedinici.
  8. Uređaj ima neograničenu garanciju proizvođača, što potvrđuje njegovu visoku kvalitetu.

Uputa za upotrebu onetouch ultra

Da biste obavili test krvi na šećer, potrebna vam je test traka Van Touch Ultra ili Van Touch Ultra Easy, koja se instalira u posebnu utičnicu na uređaju dok se ne zaustavi. Važno je osigurati da kontakti traka budu okrenuti prema gore. Testne trake zaštićene su posebnim slojem, tako da ih možete dodirnuti bilo gdje.

Nakon instaliranja test trake, kod će se prikazati na zaslonu uređaja. Mora se potvrditi da pakiranje trake ima isto kodiranje. Nakon toga možete započeti uzimanje krvi. Mono probijanje na prstu, dlanu ili podlaktici. Gotovo isti stav zahtijevat će ultra dodir sa jednim dodirom, čija će uputstva biti slična. pa su osnovni principi upotrebe uređaja slični.

Prije postupka važno je voditi računa da očistite ruke, operete ih sapunom i temeljito obrišete ručnikom. Probijanje na koži vrši se olovkom za probijanje i novom lancetom. Nakon toga, morate malo izmasirati mjesto uboda i dobiti potrebnu količinu krvi za analizu.

Test test traka dovodi se do krvi i zadržava se dok kap potpuno ne zasiti željeno područje. Posebnost ovih test traka je u tome što samostalno apsorbiraju odgovarajuću količinu krvi.

Ako nema dovoljno krvi, morate koristiti novu test traku i ponovo započeti analizu.

Nakon što je glukometar pregledao pad krvi, na ispitivanju će se pojaviti rezultati ispitivanja koji pokazuju vrijeme, datum analize i mjernu jedinicu. Ako je potrebno, uređaj će na displeju prikazati simbole ako postoje problemi s brojilom ili test trakom. Uključivanje uređaja će dati signal ako je pacijentu otkrio previsok nivo glukoze u krvi.

Sjajan uređaj, ako imate priliku.

Glucometer je merač šećera u krvi kod kuće. Nužna stvar za one koji pate od podmukle bolesti - dijabetesa.

Svaki dijabetičar zna - kako bi lakše kontrolirao svoj šećer, Potreban vam je točan i jednostavan za upotrebu uređaj.

Ultra jednostavan ultra dodir je dobar izbor.

Ovo je moj prvi mjerač glukoze u krvi. I meni je u svemu odgovarao, ali sam morao prebaciti na drugo. Da bi seconomiesnaravno. Izmjerim šećer u krvi gotovo svaki dan, a ispadne neprofitabilno.

Trošak test trake oko 1000 rubalja za 50 komada.

Trošak uređaj u regiji od 2500 rubalja.

Futrola dolazi u različitim bojama, možete odabrati, na primjer, zelenu ili ružičastu. Moj je uređaj sive boje.

Za one koji rijetko mjere, kao i one koji sebi mogu priuštiti takav luksuz, preporučujem kupovinu ovog brojila.

Budući da su brojila na jedan dodir nešto od najviše tačno u svetu.

Uzgred, ko ne zna, 100% tačnih glukometra za kućnu upotrebu ne postoje. Norma se smatra greškom od 20%.

Ne zaboravite! Ultra jednostavno kalibrirano plazmom, a to znači da rezultat treba podijeliti s 1.11.

Na primjer, ako mjerač prikazuje 7,2, tada vam je šećer u cijeloj krvi 6,4.

Ili možete prevesti rezultat u tablicu koja je pričvršćena na mjerač.

Koji metar izaberete, pažljivo pročitajte upute!

Merite ispravno i budite zdravi!

Ostavite Svoj Komentar