Glucometers One Touch Select Simple

Dijabetes je sistemska bolest koja zahtijeva stalno samopregledovanje stanja organizma. Za to dijabetičari koriste posebne prijenosne uređaje - glukometre.

Na tržištu su predstavljeni uređaji različitih proizvođača, jedan od najpouzdanijih je glukometr Van Tach Select.

Pogodnost njegove upotrebe tokom in vitro dijagnostike već su uvideli mnogi potrošači. Ovaj analizator je kompaktan, precizan i pouzdan, idealan za praćenje učinkovitosti njege dijabetesa.

Sorte i njihove tehničke karakteristike

Van Tach analizatore proizvodi marka Johnson & Johnson. Predstavljaju prikladan kontrolni sustav koji omogućava prilično precizno mjerenje razine glukoze, dok će za studiju trebati samo 1 kap = 1 µl krvi.

Uređaji imaju intuitivan i jednostavan za upotrebu jezik sa izborom jezika, LCD sa pozadinskim osvetljenjem.

Analiza se provodi metodom glukozida oksidaze pomoću posebnih test traka, mjerna jedinica je mmol / l. Analizator glukoze zasnovan je na principu elektronskog ampermetra.

Elektrohemijska reakcija koja nastaje kada glukoza sadržana u kapi testne krvi međudjeluje s enzimima test trake koja stvara slabu električnu struju.

Glukometar ga bilježi, mjeri i proporcionalno korelira s razinom glukoze, a rezultat se prikazuje na zaslonu i pohranjuje u memoriji. Za istraživanje se koriste samo zaštićene test trake marke Van Touch, čija je prednost nedostatak potrebe za kodiranjem.

Jednostavno dodir

Slučaj Select Simple glukometra napravljen je od plastike, ima kompaktne dimenzije - 90 × 55,5 × 21,7 mm i težinu - 52,21 g, radi na 1 bateriji. Značajka analizatora je prisustvo velikog ekrana, navigacija na ruskom jeziku, jednostavna funkcionalnost.

Odaberite Jednostavan model

Interval izmerenih pokazatelja je 1,1-33,1 mmol / L. Trobojni indikator omogućava vam da odmah vidite da li je razina glukoze u korisničkom ciljanom rasponu.

Memorija uređaja pohranjuje informacije o poslednjih 350 merenja sa datumom i vremenom, što vam omogućava da izračunate prosečni rezultat za nedelju, dve nedelje ili mesec, izračunate koji proizvod utiče na promenu pokazatelja glukoze i uravnotežite svoju ishranu.

OneTouch Select Plus

Select Plus glucometer ima kompaktnu veličinu kućišta - 101 × 43 × 16 mm, težina - 200 g, dostupan je u različitim razinama podmetača - sa kapilarnim test trakama, lancetama, kontrolnim rješenjem, kao i bez njih. Njegovo strujno stanje, kao i test trake, kao i princip rada posuđeni su od modela Van Touch Ultra.

Model Select Plus

Analizatorom se upravlja sa samo 4 dugmeta, raspon mjerenja je 1,1-33,3 mmol. Funkcionalnost Plus opsežnija je od mogućnosti modela Select Simple.

Dnevnik njegovih rezultata pohranjuje podatke o 500 mjerenja koji vam omogućuju izračunavanje prosječne koncentracije glukoze prije obroka nakon 7, 14, 30 i 90 dana. Na desnoj strani kućišta uređaja nalazi se mini-USB konektor koji vam omogućava povezivanje uređaja s računarom.

Prednosti upotrebe

Merač „One Touch Select Simple“ ima niz prednosti, zbog čega je popularniji od svih modela. Evo glavnih prednosti:

Šećer se smanjuje odmah! Dijabetes s vremenom može dovesti do čitavog niza bolesti, kao što su problemi s vidom, stanje kože i kose, čirevi, gangrena pa čak i kancerozni tumori! Ljudi su poučavali gorko iskustvo da normaliziraju nivo šećera. čitaj dalje.

  • neograničen životni vijek
  • nedostatak dugmeta za jednostavnu upotrebu,
  • visoka tačnost pokazatelja nakon prvog mjerenja,
  • povoljna cijena uređaja, koja dolazi s osnovnim setom dodatne opreme,
  • brzi rezultat
  • prisutnost indikatora svjetla i zvuka,
  • ugrađena memorija za spremanje rezultata.

Onetouch Select Simple ne zahtijeva posebno kodiranje. Da biste obavili dijagnostiku, morate primijeniti samo test trake koje ste dobili s kitom. Brojilo je kompaktne veličine, što vam omogućava da ga nosite sa sobom, ne klizi i udobno ga drži u ruci. Ako naiđete na poteškoće s alatom, obratite se servisnom centru za savjet.

Karakteristike i opis

Uređaj je izrađen od visokokvalitetne plastike i nije oštećen. Na gornjoj ploči nalazi se zarez ispod palca radi lakšeg držanja. Na stražnjoj strani uređaja nalazi se poklopac s mjestom za bateriju. Mjerač glukoze „One Touch“ nema dugmad, postoji samo displej sa indikatorom. Prikazuje prethodnu i trenutnu vrijednost šećera u krvi, kao i stupanj napunjenosti baterije. Nakon što primi vrijednost iznad ili ispod norme, uređaj emitira zvučni signal. U rupi u koju su umetnute testne trake nalazi se indikator sa svijetlom strelicom, što pojednostavljuje analizu za osobe sa slabim vidom.

Koje su trake potrebne za dijagnozu?

Trake za odabir jednim dodirom prodaju se zasebno za buduću upotrebu. U setu sa glukometrom nalazi se njih 10, ali postoje i paketi sa 50 test traka. Za analizu je dovoljna samo kap krvi, imaju kapilarnu strukturu da apsorbiraju željeni volumen i izvrše dvostruku kontrolu točnosti indikatora, zahvaljujući dvije radne elektrode. Specijalni premaz štiti test područje od vlage, temperature i sunca. Koristite u roku od 6 mjeseci nakon otvaranja paketa i čuvajte na suhom mjestu.

Kako koristiti brojilo?

Prije početka rada uređaj ne smije biti u radnom stanju. Tretirajte čistu kožu antiseptikom. Umetnite test traku do kraja na predviđeno mesto tako da vidite prednju stranu, a strelica pokazuje prema dolje. Prilikom aktiviranja Vantach glukometra na ekranu će se pojaviti slika kapi. Ako se dijagnoza ne provede prvi put, na zaslonu će biti vidljivi pokazatelji prethodne analize. Probušite prst lancetskom olovkom i dovedite traku do mesta uboda da upije željenu količinu krvi. Umetnite testnu traku u uređaj, a ranu obradite hidrogen peroksidom ili otopinom alkohola. Nakon 5-10 sekundi na ekranu će se prikazati rezultat koji će se sljedeći put pohraniti u memoriju uređaja.

Protiv uređaja

Uprkos pozitivnim aspektima, glukometri Van Tach Select Simple imaju niz nedostataka:

Jedna od nedostataka uređaja je potreba za kupnjom lanceta upravo takvog proizvođača.

  • Potreba za kupnjom indikatora i izmjenjivača One Touch, a kada ih zamijene analogima, uređaj ih možda neće uočiti.
  • U memoriji brojila ostaje samo posljednji rezultat, odnosno nemoguće je provesti potpunu dijagnozu i usporediti sve pokazatelje.
  • Uređaj se ne može povezati sa računarom.

Kod duže upotrebe uređaj možda neće ispravno prikazati rezultate u usporedbi s laboratorijskim testovima. Ipak, brojilo ima mnogo pozitivnih kritika, posebice ga je lako koristiti, baterija koja se nalazi u kompletu, traje 1 godinu redovnog korištenja. Uređaj ima ugrađeni tajmer koji ga automatski isključuje nakon 120 sekundi. Životni vijek je neograničen.

Čini li se da je još uvijek nemoguće izliječiti dijabetes?

Sudeći po tome što sada čitate ove redove, pobjeda u borbi protiv visokog šećera u krvi još nije na vašoj strani.

A da li ste već razmišljali o bolničkom lečenju? Razumljivo je, jer je dijabetes vrlo opasna bolest, koja može, ako se ne liječi, rezultirati smrću. Konstantna žeđ, ubrzano mokrenje, zamagljen vid. Svi ti simptomi su vam poznati iz prve ruke.

No, je li moguće liječenje uzroka, a ne posljedica? Preporučujemo čitanje članka o trenutnim tretmanima dijabetesa. Pročitajte članak >>

Prednosti glukometra Van Touch Touch

Glukometar marke One Touch odlikuje se nizom prednosti:

  • brzi rezultati - samo nekoliko jednostavnih manipulacija, i to nakon 5 sekundi. rezultat se pojavljuje na tabli,
  • stabilna tačnost. Rezultati dobiveni korištenjem Van Tach Select analizatora praktički nisu lošiji u odnosu na testove izvedene u laboratoriji. Pravilnost analize osigurava se prisustvom kontrolnog polja na test traci i detektorom zapremine uzorka krvi ugrađenim u glukometar,
  • upotrebljivost. Uprkos maloj veličini uređaja, opremljen je širokim ekranom sa izbornikom na ruskom jeziku, velikim slovima, ugrađenim priručnikom koji korak po korak opisuje kako koristiti uređaj. Dolazi sa setom kompaktnih test traka koje apsorbiraju količinu krvi potrebnu za analizu. Imaju zaštitni premaz koji omogućava tokom analize da dodirne bilo koji njihov dio. Automatska olovka za probijanje isporučena u kompletu pruža precizno probijanje na različitim dubinama - do 7 nivoa - i opremljena je funkcijom automatskog ekstrakcije upotrijebljenih lanceta. Prisutnost izdržljive futrole omogućava vam da uređaj nosite sa sobom i koristite ga u bilo kojem trenutku ako je potrebno,
  • ekonomičnost. Performanse baterije su ocijenjene za 1000 testova. Ova ekonomična potrošnja energije se postiže zahvaljujući prisutnosti funkcije automatskog isključivanja na kraju studije, kao i opremanja uređaja crno-bijelim ekranom,
  • pouzdanost. Uređaj ima neograničenu i bezuvjetnu garanciju. U slučaju kvara uređaj se može zamijeniti,
  • praktičnost. Analizatori ne zahtijevaju čišćenje.

Šta se nalazi u kompletu?

Paket analizatora glukoze OneTouch Select uključuje:

  • sam metar
  • test trake za jednokratnu upotrebu,
  • auto piercer,
  • lancete
  • baterija - 2 baterije CR2032,
  • prozirna kapa
  • slučaj 3 u 1,
  • upute za upotrebu, garancijsku karticu, upute za lancete i probijače.

Pored toga, možda će biti potrebno kontrolno rješenje pri radu s brojilom.

Kako koristiti uređaj?

OneTouch glukometar dizajniran je za samo-mjerenje glukoze. Njegov princip rada sličan je drugim glukometrima.

Prije nego što počnete koristiti uređaj, preporučuje se pročitati korisnički priručnik i upute:

  1. Da biste uključili uređaj, pritisnite i 2 sekunde. držite tipku „OK“ ili umetnite test traku u utičnicu koja se nalazi na vrhu analizatora. Spremnost brojila za rad označava se pojavom na ekranu znaka koji prikazuje kap krvi,
  2. Da biste poboljšali cirkulaciju krvi, morate masirati prstenast prst, a zatim je koristiti za samo probijanje kako biste je probušili. Osim prsta, krv za istraživanje može se uzeti iz dlana ili podlaktice,
  3. Uklonite prvu kap krvi koja je potekla tokom punkcije pamučnim tamponom i nanesite drugu kap na indikatorski deo test trake. Promjena njegove boje ukazuje na primanje dovoljne količine krvi,
  4. Vrijednost glukoze možete vidjeti već nakon 5 sekundi. - on će se pojaviti na displeju brojila,
  5. Uklonite iskorištenu test traku iz analizatora, nakon čega će se mjerač automatski isključiti u roku od 2 minute. Pored toga, uređaj se može isključiti pritiskom i zadržavanjem 3 sekunde. ok dugme.

Za vrijeme rada uređaj zahtijeva periodičnu provjeru ispravnosti, što se može obaviti u servisnom centru. Neovisno provesti kalibraciju kako bi se prepoznala pogreška u radu uređaja, moguće je radeći 10 ispitivanja zaredom i uspoređujući njihove pokazatelje.

Ako se ne razlikuju za više od 20% (0,82 mmol / L) u 1 od 10 slučajeva, tada uređaj radi točno. Ako se razlike u rezultatima pojave više od jednog puta ili prelaze 20%, morate konfigurirati servisni centar da biste konfigurirali uređaj.

Cijena glukometra Van Touch Select Simple i Van Touch Select Plus

Van Touch glukometre možete kupiti u internetskim trgovinama i ljekarnama. Njihova cijena je prilično pristupačna:

  • Odaberite Jednostavni model - 770-1100 rub.,
  • Odaberite model Plus - otprilike 620-900 rubalja.

Pored samog analizatora, korisniku će trebati i potrošni materijal - ispitni indikatori i lancete.

Trošak skupa test traka ovisi o njihovom broju i prosječno iznosi 1100-1900 rubalja., Cijena skupa lanceta iznosi 200-600 rubalja. Možete ih kupiti u istoj ljekarni ili internetskoj trgovini.

Dijabetička recenzija

Korisnici Van Touch-a, bez obzira na starosnu kategoriju, pozitivno reagiraju na uređaje koji se koriste, naglašavajući njihovu pristupačnost, kvalitet mjerenja i visoku tačnost rezultata.

U svojim recenzijama napominju nedostatak potrebe za unošenjem novog koda svaki put, praktičnost sustava za samoreguliranje, brzina dobivanja pokazatelja, mogućnost uvida u rezultate prethodnih analiza.

Srodni videozapisi

O mjerenju razine šećera pomoću mjerača za odabir One Touch Select Simple u videu:

Kao što pokazuju pregledi dijabetičara, odabir Van Touch-a za praćenje razine glukoze jednostavan je i prikladan način praćenja učinkovitosti liječenja dijabetesa, osiguravajući brze i točne rezultate.

  • Dugotrajno stabilizuje nivo šećera
  • Obnavlja proizvodnju inzulina pankreasa

Saznajte više. Nije droga. ->

Pogledajte video: How To Check Blood Glucose At Your Home Using OneTouch Select Simple Glucose Monitor. Data Dock (April 2024).

Ostavite Svoj Komentar