Manšeta od trave kod dijabetesa

Ako govorimo o hroničnoj hiperglikemiji (povećanju šećera u krvi) zbog nedovoljne proizvodnje inzulina od strane gušterače ili promjene u njegovom utjecaju na stanice i tkiva tijela, to znači dijabetes melitus.

Dijabetičari moraju znati! Šećer je normalan za sve. Dovoljno je uzimati dvije kapsule svaki dan prije jela ... Više detalja >>

Postoji nekoliko vrsta patoloških stanja. Prvi tip karakterizira nedostatak hormonskih tvari, javlja se u pozadini genetske predispozicije i često se kombinira s autoimunim procesima. Druga vrsta „slatke bolesti“ nastaje kao rezultat gojaznosti, neaktivnog načina života i poremećaja prehrane. Nasljedna predispozicija također sudjeluje u mehanizmu razvoja bolesti.

Obje vrste patologije zahtijevaju stalno zadržavanje razine šećera u krvi unutar strogih granica. To vam omogućava da postignete kompenzaciju bolesti, poboljšate kvalitetu života pacijenta, smanjite ozbiljnost kliničkih manifestacija i normalizirate laboratorijske parametre.

Razmislite da li je to tako.

Šta je biljka?

Kopriva je višegodišnja biljka koja ima stabljiku koja doseže visinu od 40 cm. Stabljika je uspravna i uspravna. Listovi, koji se nalaze na samom dnu, imaju pupoljke, otprilike do sredine izrezani na 7-8 režnja. Listovi koji se nalaze na stabljici, kratki su i sjedeći, imaju valovit rub.

Biljka ima žuto-zelene nijanse cvjetova, koje su predstavljene lažnim kišobranima. Boja predstavnika flore može se primijetiti ljeti i tijekom prvog mjeseca jeseni. Ploča je široko rasprostranjena u gotovo svim europskim zemljama, raste na šumskim rubovima, kraj puta, na obradive zemlje, livade i šume.

Hemijski sastav i korisna svojstva

Nažalost, travnata lisnica nije u potpunosti shvaćena. Stručnjaci navode da sastav biljke uključuje:

  • tanini
  • flavonoidi
  • gorčina
  • askorbinska kiselina
  • makro- i mikroelementi - brom, hrom, cink, selen, nikl, molibden, mangan.

Bogat sastav listova trave objašnjava njegov blagotvoran učinak na organizam. Biljka ima antioksidativno djelovanje (veže i uklanja slobodne radikale), jača vaskularni zid, održava ravnotežu hormona. Lista pozitivnih aspekata aplikacije se nastavlja:

  • sposobnost jačanja imuniteta,
  • usporiti proces starenja
  • zaustaviti manifestacije opijenosti,
  • obnavljaju rad gastrointestinalnog trakta, nervnog sistema.

Upotreba za dijabetes

Biljka od biljke u liječenju dijabetesa koristi se ne samo kao podrška gušterači, već i kao lokalni lijek za rješavanje problema s kožom. Na pozadini "slatke bolesti" pojava ključaja, upalnih procesa, trofičnih manifestacija koje dugo ne liječe postaje česte manifestacije.

Tanini koji čine biljku, vitamini i minerali ubrzavaju regeneraciju kože, pomažu u ubrzavanju "zatezanja" rana, aktiviraju lokalnu odbranu i metaboličke procese.

Ukupni učinak na tijelo dijabetičara je za uklanjanje povećanja šećera i stimuliranje gušterače. Uprkos na prvi pogled sigurnosti biljke, trebali biste se posavjetovati o mogućnosti upotrebe ljekovite biljke kod lečenja endokrinologa.

Lokalna upotreba

Da bi se smanjila manifestacija problema sa kožom, lišće se temeljito opere, zdrobi. Kao rezultat toga, trebala bi izaći kaša rijetke konzistencije. Nanosi se zavoj i nanosi se kao oblog na patološko područje kože. Ovakve manipulacije najbolje je izvesti uveče, tako da kompres ostaje na rani ili čiru do jutra.

Pravljenje čaja od bilja

Treba koristiti opranu i usitnjenu travu. Postavlja se u ražnju, doliven hladnom vodom. Štednjak se stavlja na štednjak, dovodi do vrenja. Čim se pojave prvi mjehurići, vatru treba ugasiti, a spremnik pokriti poklopcem.

Čaj se može piti u četvrt sata. Za dobivanje ne samo ukusnih, već i korisnih proizvoda potrebno je koristiti sljedeći udio: čašu vode na jednu žlicu sirovina. Pijte cijelu čašu čaja odjednom ne bi trebalo biti, morate ga podijeliti na cijeli dan. Isti se alat može koristiti za brisanje i nanošenje kompresa na oboljenu kožu.

Dekocija i infuzija

Dekocija na bazi listova trave smatra se efikasnijim sredstvom u liječenju dijabetesa. Pravila kuhanja:

  • Potrebno je uzeti 30 g sirovina, sipati 300 ml vode i staviti na vatru.
  • Nakon što tečnost počne ključati, smanjite toplotu.
  • Lijek će biti spreman za 20 minuta.
  • Za to vrijeme, određena količina vode može ključati, tako da kasnije možete dodati još 50-100 ml tekućine.

Infuzija predstavnika flore koristi se za borbu protiv problema s kožom (čirevi, rane, groznice). Da biste ga pripremili, potrebno je pridržavati se sljedećih proporcija: za 200 ml vode - 5 žličica lišća u praškastom obliku. Sirovine se prelivaju kipućom vodom, infuziraju, gotov proizvod se može čuvati u hladnjaku, ali ne više od dva dana.

Pljeskavica može se koristiti u kombinaciji s drugim biljkama za pripremu hipoglikemijskih naboja. Kombinuje se sa lišćem borovnice, smrekom, lanenim sjemenkama. Za pripremu zbirke sve se komponente kombiniraju u jednoj posudi, odabere se žlica sirovine, sipa se 250 ml kipuće vode. Zatim stavite na štednjak i držite na laganoj vatri najmanje 5-7 minuta. Punjenje lijeka se odlaže, čekajući potpuno hlađenje. Dijabetičari se uzimaju oralno po 1/3 šalice dva puta dnevno.

Mnogi pregledi dijabetičara govore da se biljka može koristiti sirova kao sastojak za salatu. Masnoći možete dodati zeleni luk, hren u mljevenom obliku, začine. Preporučuje se začiniti maslinovim uljem ili pavlakom niskog sadržaja masti.

Upotreba i kontraindikacije

Da bi biljka bila uvijek pri ruci, može se uzgajati u vlastitom prednjem vrtu ili na balkonu. Trava se smatra nepretencioznom, ne treba joj posebna njega i pažnja, može se prilagoditi raznim rasvjetama. Ako je potrebno, mirno reagira na transplantaciju. Kaša je prilično otporna na temperaturne promjene, ali ako se sadnja dogodi na jesen, bolje je prekriti grmlje lišćem ili pijeskom kako bi se pružila zaštita.

Kao što je spomenuto ranije, trava se može negativno prikazati na stanje trombocita i fibrinogena u krvi, što ne dopušta upotrebu biljke sa tendencijom ka trombozi. Još jedna apsolutna kontraindikacija smatra se povećanom individualnom osjetljivošću na aktivne komponente. Za lečenje dece može se koristiti samo u obliku lokalnih manipulacija, ne biste trebali piti čajeve i dekocije iz biljke.

Pogledajte video: Lokman DEMiR: Antistatik bileklik nedir, nasıl kullanılır! (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar