Glucometer Ime DC: upute za uporabu i cijenu - Dijabetes

IMEDC glukometar proizvodi njemačka istoimena kompanija i smatra se modelom europskog kvaliteta. Široko ga koriste dijabetičari širom svijeta za mjerenje šećera u krvi.

Glucometer Ime DC

Proizvođači koriste inovativne tehnologije koristeći biosenzor, tako da je tačnost pokazatelja gotovo 100 posto, što je identično podacima dobivenim u laboratoriji.

Prihvatljiva cijena uređaja smatra se velikim plusom, pa danas mnogi pacijenti odabiru ovaj merač. Za analizu se koristi kapilarna krv.

Merni uređaj koji imam DS ima svetao i jasan LCD ekran sa visokim kontrastom. Ova značajka omogućava korištenje glukometra osobama starije životne dobi i slabovidnim pacijentima.

Smatra se da je uređaj jednostavan za upravljanje i prikladan za kontinuirani rad. Odlikuje ga visoka preciznost mjerenja, proizvođači jamče postotak tačnosti od najmanje 96 posto, što se sa sigurnošću može nazvati visokim pokazateljem za kućni analizator.

Mnogi korisnici koji su koristili uređaj za mjerenje razine glukoze u krvi primijetili su u svojim pregledima prisustvo velikog broja funkcija i visoku kvalitetu izrade. S tim u vezi, merač glukoze koju imam DS često biraju ljekari za testiranje krvi na pacijentima.

  • Garancija za mjerni uređaj je dvije godine.
  • Za analizu je potrebno samo 2 μl krvi. Rezultati ispitivanja mogu se vidjeti na zaslonu nakon 10 sekundi.
  • Analiza se može provesti u rasponu od 1,1 do 33,3 mmol / litra.
  • Uređaj može pohraniti u memoriju do 100 posljednjih mjerenja.
  • Kalibracija se vrši na punu krv.
  • Komunikacija s ličnim računarom odvija se pomoću posebnog kabla koji je uključen u komplet.
  • Dimenzije uređaja su 88x62x22 mm, a težina samo 56,5 g.

U kompletu se nalaze mjerač glukoze koji imam DS, baterija, 10 test traka, olovka za olovke, 10 lanceta, futrola za nošenje i skladištenje, priručnik na ruskom jeziku i kontrolno rješenje za provjeru uređaja.

Cijena mjernog aparata je 1500 rubalja.

DC iDIA uređaj

IDIA glukometar koristi elektrokemijsku metodu istraživanja. Test trake ne zahtijevaju kodiranje.

Visoka tačnost uređaja zagarantovana je korištenjem algoritma za ublažavanje utjecaja vanjskih faktora.

Uređaj sadrži veliki ekran s jasnim i velikim brojevima, zaslon s pozadinskim osvjetljenjem, što se posebno sviđa starijim osobama. Takođe mnoge privlači mala preciznost brojila.

DC iDIA uređaj

Komplet uključuje sam glukometr, bateriju CR 2032, 10 test traka za glukometar, olovku za probijanje kože, 10 sterilnih lanceta, futrolu za nošenje i uputstvo za upotrebu. Za ovaj model proizvođač daje garanciju na pet godina.

  1. Uređaj može pohraniti do 700 mjerenja u memoriju.
  2. Umjeravanje se provodi u krvnoj plazmi.
  3. Pacijent može dobiti prosječan rezultat za dan, 1-4 tjedna, dva i tri mjeseca.
  4. Kodiranje testnih traka nije potrebno.
  5. Za spremanje rezultata studije na lični računar, uključen je USB kabel.
  6. Baterija

Uređaj je odabran zbog svoje kompaktne veličine, koja je 90x52x15mm, a uređaj teži samo 58 g. Trošak analizatora bez test traka je 700 rubalja.

Merni uređaj Imajući Prince DS može precizno i ​​brzo izmeriti nivo glukoze u krvi. Za provođenje analize potrebno vam je samo 2 μl krvi. Podaci istraživanja mogu se dobiti nakon 10 sekundi.

Analizator ima prikladan široki ekran, memoriju za posljednjih 100 mjerenja i mogućnost spremanja podataka na osobni računar pomoću posebnog kabla. Ovo je vrlo jednostavan i jasan mjerač koji ima jedno dugme za rad.

Jedna baterija je dovoljna za 1000 mjerenja. Da biste uštedjeli bateriju, uređaj se nakon analize može automatski isključiti.

  • Da bi se olakšala primjena krvi na test traci, proizvođači koriste inovativni gutljaj u tehnologiji. Trak je u mogućnosti da nezavisno uvuče potrebnu količinu krvi.
  • Olovka za probijanje uključena u komplet ima podesivi vrh, tako da pacijent može odabrati bilo koji od pet predloženih nivoa dubine probijanja.
  • Uređaj ima povećanu preciznost koja iznosi 96 posto. Brojilo se može koristiti i kod kuće i u klinici.
  • Raspon mjerenja je od 1,1 do 33,3 mmol / litra. Analizator ima veličinu 88x66x22 mm i teži 57 g s baterijom.

Paket sadrži uređaj za mjerenje razine šećera u krvi, bateriju CR 2032, olovku za probijanje, 10 lanceta, test traku u količini od 10 komada, kutiju za skladištenje, upute na ruskom jeziku (sadrži slična uputstva o tome kako koristiti mjerač) i garancijski list. Cijena analizatora je 700 rubalja. A videozapis u ovom članku poslužit će samo kao vizualna uputa za korištenje mjerača.

IME-DC (ime-ds) je glukometar dizajniran za otkrivanje nivoa glukoze u kapilarnoj krvi. U pogledu tačnosti i kvalitete, ovaj se brojilo trenutno smatra jednim od najboljih proizvoda ove linije u Europi i na svjetskom tržištu.

Štaviše, njegova dovoljno visoka tačnost temelji se na inovativnoj biosenzorskoj tehnologiji.

Istovremeno, demokratska cijena i jednostavna upotreba čine ovaj metar prilično atraktivnim za većinu korisnika koji žive u različitim dijelovima svijeta.

Dijagnostički uređaj koristi in vitro. Ima kontrastni LCD zaslon koji olakšava vizualnu percepciju informacija. Na takvom monitoru čak i oni pacijenti koji imaju oslabljen vid mogu vidjeti rezultate mjerenja.

IME-DC je jednostavan za rukovanje i ima vrlo visoku tačnost mjerenja od 96 posto. Rezultati su korisniku dostupni zahvaljujući biokemijskim visoko preciznim laboratorijskim analizatorima. Na osnovu pregleda, IME-DC model glukometra zadovoljava sve visoke potrebe korisnika, pa se aktivno koristi i kod kuće i u klinikama širom svijeta.

Kontrolna rješenja

Koriste se za provjeru provjere dijagnostičkog sustava uređaja. Kontrolna otopina u osnovi je vodena otopina koja ima određenu koncentraciju glukoze.

Sastavili su ga programeri na takav način da u potpunosti odgovara uzorcima pune krvi potrebnim za analizu. Međutim, svojstva glukoze koja se nalazi u krvi i vodenoj otopini su različita.

I ta se razlika mora uzeti u obzir prilikom provođenja provjere provjere.

Svi rezultati dobiveni tijekom kontrolnog testa moraju biti u granicama naznačenim na boci s test trakama. Barem bi rezultati posljednja tri raspona trebali biti u tom rasponu.

Uređaj je zasnovan na metodi koja je zasnovana na tehnologiji biosenzora. Koristi se enzim glukozida oksidaza, koji omogućava posebnu analizu sadržaja β-D-glukoze. Na test traku primjenjuje se uzorak krvi, a tijekom ispitivanja koristi se kapilarna difuzija.

Glukozida oksidaza je okidač za oksidaciju glukoze koja se nalazi u krvi. To dovodi do električne provodljivosti koja se mjeri analizatorom. Potpuno je u skladu s količinom glukoze prisutnom u uzorku krvi.

Dakle, za analizu je izuzetno važno koristiti kapilarnu krv koja bi se lancetom trebala dobiti iz prsta.

Ne uzimajte na analizu (nanesite na test traku) serum, plazmu, vensku krv. Upotreba venske krvi značajno precjenjuje rezultate, jer se razlikuje od kapilarne krvi u sadržaju kisika. Kad koristite vensku krv, neposredno prije upotrebe uređaja obratite se proizvođaču.

Imajte na umu da uzorak krvi treba analizirati odmah nakon prijema.

Budući da postoje male razlike u sadržaju kisika u kapilarnoj krvi uzetom iz različitih dijelova tijela, uz stalno praćenje razine glukoze, potrebno je upotrijebiti kapilarnu krv koja je uzeta iz prsta Ime-dc lancetama.

Nakon što mu je dijagnosticiran dijabetes, osoba mora napraviti neka značajna prilagođavanja u svom životu.

Ovo je hronična bolest kod koje postoji veliki rizik od razvoja brojnih nuspojava u zdravlju koje mogu dovesti do invaliditeta. Međutim, dijabetes nije rečenica.

Razvoj novog načina života bit će prvi pacijentov korak ka povratku u normalno stanje. Za sastavljanje posebne prehrane vrlo je važno identificirati učinak proizvoda na tijelo, analizirati koliko jedinica šećera u sastavu povećava razinu glukoze. U ovom slučaju će glukometri Ime DS i trake za njega biti odlični pomoćnici.

Za osobu sa dijabetesom vrlo je važno da u ruci uvijek ima uređaj za mjerenje šećera u krvi.

Glavne karakteristike koje vode kupce pri odabiru glukometra su: jednostavnost upotrebe, prenosivost, točnost u određivanju pokazatelja i brzina mjerenja. S obzirom da će se uređaj koristiti više od jednom dnevno, prisutnost svih ovih karakteristika jasna je prednost u odnosu na druge slične uređaje.

Nema dodatnih opcija na mjeraču glukoze im-dc (ime-disi) koje kompliciraju upotrebu. Lako je razumjeti i djeci i starijima. Moguće je spremiti podatke sa posljednjih stotinu mjerenja. Zaslon, koji zauzima većinu površine, jasan je plus za osobe sa oštećenim vidom.

  • Dugotrajno stabilizuje nivo šećera
  • Obnavlja proizvodnju inzulina pankreasa

Karakteristike instrumenta

Uređaj za otkrivanje pokazatelja šećera u krvi provodi istraživanja izvan tijela. IME DC glukometar ima svijetao i jasan tečni kristalni ekran s visokom razinom kontrasta, što omogućava starijim i slabovidnim pacijentima da koriste uređaj.

Ovo je jednostavan i praktičan uređaj koji ima visoku tačnost. Prema studiji, mjerač tačnosti dostiže 96 posto. Slični rezultati mogu se postići upotrebom laboratorijskih analizatora biohemijske preciznosti.

Kao što pokazuju brojni pregledi korisnika koji su već kupili ovaj uređaj za mjerenje šećera u krvi, glukometar ispunjava sve potrebne zahtjeve i prilično je funkcionalan. Iz tog razloga uređaj koriste ne samo obični korisnici za obavljanje testova kod kuće, već i ljekari specijalisti koji rade analizu na pacijentima.

Prije svega, morate shvatiti na šta treba paziti:

  1. Prije upotrebe uređaja koristi se kontrolno rješenje koje vrši kontrolnu provjeru glukometra.
  2. Kontrolna otopina je vodena tekućina s određenom koncentracijom glukoze.
  3. Sastav mu je sličan onom ljudske pune krvi, pa pomoću njega možete provjeriti koliko tačno uređaj radi i treba li ga zamijeniti.
  4. U međuvremenu je važno uzeti u obzir da se glukoza koja je dio vodene otopine razlikuje od izvorne.

Rezultati kontrolne studije trebaju biti unutar raspona navedenog na pakiranju test traka. Da bi se utvrdila točnost, obično se provodi nekoliko ispitivanja nakon čega se glukometar koristi prema predviđenoj svrsi. Ako je potrebno identificirati kolesterol, tada se za to koristi aparat za mjerenje kolesterola, a ne glukometra, na primjer.

Uređaj za mjerenje glukoze u krvi zasnovan je na biosenzorskoj tehnologiji. U svrhu analize, na testnu traku nanosi se kap krvi, a tokom ispitivanja koristi se kapilarna difuzija.

Za procjenu rezultata koristi se poseban enzim, glukozida oksidaza, koji je svojevrsni okidač za oksidaciju glukoze sadržane u ljudskoj krvi. Kao rezultat ovog procesa nastaje električna provodljivost, to je fenomen koji se meri analizatorom. Dobiveni pokazatelji potpuno su identični podacima o količini šećera koji se nalazi u krvi.

Enzim glukozida oksidaza djeluje kao senzor koji signalizira detekciju. Na njegovu aktivnost utječe količina kisika akumulirana u krvi. Iz tog razloga, prilikom analize kako bi se dobili tačni rezultati, potrebna je upotreba isključivo kapilarne krvi uzete iz prsta uz pomoć lanceta.

Međutim, ako se rade testovi na krvnoj veni, potrebno je dobiti savjet lekara koji će ispravno razumjeti dobivene pokazatelje.

Primjećujemo određene odredbe pri radu s glukometrom:

  1. Ispitivanje krvi treba obaviti odmah nakon što se na koži izvrši probijanje olovkom, kako primljena krv ne bi imala vremena da se zgusne i promijeni sastav.
  2. Prema stručnjacima, kapilarna krv uzeta iz različitih dijelova tijela može imati različit sastav.
  3. Iz tog razloga, analizu je najbolje uraditi vađenjem krvi iz prsta svaki put.
  4. U slučaju kada se krv uzeta s drugog mjesta koristi za analizu, preporučuje se posavjetovati se s liječnikom koji će vam reći kako pravilno odrediti tačne pokazatelje.

IME DC glukometri uglavnom imaju pozitivne povratne informacije od kupaca. Korisnici najčešće primjećuju jednostavnost uređaja, praktičnost njegove uporabe i jasnoću slike kao plus, a isto se može reći i za takav uređaj kao što je mjerač Accu Check Mobile, na primjer. čitaoci će biti zainteresirani za usporedbu ovih uređaja.

Pogledajte video: Dijabetičari tuže Zavod zdravstvenog osiguranja ZDK (April 2024).

Ostavite Svoj Komentar