Rezultati upotrebe Troxevasin Neo kod dijabetesa

Cijene u internetskim ljekarnama:

Troxevasin Neo je lijek za vanjsku upotrebu venotonskih, angioprotektivnih, antitrombotskih i učinaka pojačavanja regeneracije tkiva.

Oblik i sastav

Lijek je dostupan u obliku gela za vanjsku upotrebu: prozirni ili gotovo prozirni, žućkaste ili zelenkasto-žute boje (40 g u aluminijskim cijevima, jedna cijev u kartonskoj kutiji, 40 g i 100 g u laminatnim cijevima, jedna cijev u kartonskoj kutiji i uputstva za upotrebu Troxevasin Neo).

Sastav po 1 g gela:

  • aktivne tvari: trokserutin - 20 mg, natrijev heparin - 300 IU (1,7 mg), dekspantenol - 50 mg,
  • pomoćne komponente: propilen glikol, trolamin, propil parahidroksibenzoat, metil parahidroksibenzoat, karbomer, pročišćena voda.

Farmakodinamika

Troxevasin Neo je kombinirani lijek za vanjsku upotrebu, čiji je terapeutski učinak posljedica svojstava pojedinih komponenti koje čine njegov sastav, i to:

  • trokserutin: angioprotektor s aktivnošću P vitamina (ima protuupalno, venotoničko, anti-edematozno, venoprotektivno, anti-zgrušavanje i antioksidacijska svojstva), povećava gustoću krvnih žila, smanjuje krhkost i propusnost kapilara, a povećava i njihov tonus, normalizira trofično tkivo i mikrocirkulaciju ,
  • heparin: izravni antikoagulant, prirodni antikoagulantni faktor u tijelu, poboljšava lokalni krvotok, sprečava stvaranje ugrušaka u krvi i aktivira fibrinolitička svojstva krvi, ima protuupalni učinak, a uslijed inhibicije enzima hialuronidaze, poboljšava sposobnost vezivnog tkiva da se regenerira,
  • dekspantenol: je provitamin B5i u koži se pretvara u pantotensku kiselinu, koja je dio koenzima A, koji ima važnu ulogu u oksidacijskim procesima i acetilaciji, poboljšava metabolizam i na taj način pridonosi obnovi oštećenih tkiva i povećava apsorpciju heparina.

Farmakokinetika

Aktivne tvari Troxevasin Neo-a brzo se apsorbiraju kada se lijek nanese na kožu.

Nakon 30 minuta, trokserutin se nalazi u dermisu, a nakon 2–5 sati u sloju potkožne masti. Klinički neznatne količine ulaze u sistemsku cirkulaciju.

Heparin se nakuplja u gornjem sloju kože, gdje se aktivno veže za proteine. Mala količina prodire u sistemsku cirkulaciju, ali uz vanjsku upotrebu lijeka nema nikakvog sistemskog efekta. Heparin ne prolazi kroz placentnu barijeru.

Prodirejući u sve slojeve kože, dekspantenol se pretvara u pantotensku kiselinu, koja se veže na proteine ​​plazme (uglavnom sa albuminom i beta-globulinom). Pantotenska kiselina se ne metabolizira i izlučuje se nepromenjena iz organizma.

Indikacije za upotrebu

  • varikozni (kongestivni) dermatitis,
  • tromboflebitis
  • bolest varikoznih vena,
  • periferitisa,
  • hronična venska insuficijencija, koja se manifestuje oticanjem i bolovima u nogama, vaskularnim mrežama i zvezdama, osjećajem punoće, umora i težine nogu, parestezijama i konvulzijama,
  • oticanje i bol traumatskog porijekla (s ozljedama, modricama i uganućima).

Recenzije Troxevasin Neo

Glavne prednosti lijeka, prema korisnicima, jesu: učinkovitost, pristupačnost, dobar sastav, svestranost, ekonomična potrošnja gela, jednostavnost upotrebe, nedostatak oštrih mirisa, mogućnost upotrebe kod djece i odraslih, te povoljna cijena. Prema recenzijama, Troxevasin Neo dobro ublažava nadutost, tonira vene, pomaže kod modrica i modrica, rješava hematome i izbočine od injekcija, sprječava stvaranje krvnih ugrušaka i ima analgetski učinak.

Za neke pacijente lijek nije pomogao ili je djelovao samo u sveobuhvatnom liječenju oralnim venotoničkim lijekovima. Nedostaci također bilježe nemogućnost korištenja gela na oštećenim dijelovima kože.

Ostavite Svoj Komentar