Diacont mjerač glukoze u krvi: recenzije, upute za nadzor glukoze u krvi

Glucometer Diacon prikladan je uređaj za određivanje nivoa glukoze u krvi, proizvođač je domaća kompanija Diacont. Takav uređaj je danas vrlo popularan među dijabetičarima koji radije provode testiranje kod kuće. Kupite takav analizator nudi bilo koja ljekarna.

Diacont sustav za nadzor glukoze u krvi ima vrlo pozitivne povratne informacije od pacijenata koji su uređaj već kupili i koriste ga već duže vrijeme. Ogroman plus je cijena uređaja koja je prilično niska. Analizator ima jednostavnu i praktičnu kontrolu, tako da je idealan za bilo koju dob, uključujući i djecu.

Za provođenje testne analize morate instalirati test traku za mjerač Diaconte koja je isporučena s uređajem. Za merač nije potreban kod, što je posebno pogodno za starije ljude. Nakon što se na ekranu pojavi treperi simbol u obliku kapi krvi, uređaj je potpuno spreman za rad.

Opis uređaja


Prema recenzijama na raznim web lokacijama i forumima, glukometar Diaconte ima mnogo pozitivnih karakteristika, zbog kojih dijabetičari ga odabiru. Prije svega, niska cijena uređaja smatra se plusom. Kupite glukometar nudi ljekarnu ili specijaliziranu medicinsku trgovinu za 800 rubalja.

Kupcima su na raspolaganju i potrošni materijal. Ako pogledate kiosk iz ljekarne, set test traka u iznosu od 50 komada koštat će 350 rubalja.

Ako se u slučaju šećerne bolesti izvrši analiza četiri puta dnevno, mjesečno se potroši 120 test traka, za koje će pacijent platiti 840 rubalja. Ako uporedite troškove drugih sličnih uređaja stranih proizvođača, ovaj merač zahtijeva mnogo niže troškove.

  • Uređaj ima jasan, visokokvalitetni ekran sa tečnim kristalima sa velikim, dobro čitljivim slovima. Zbog toga uređaj mogu koristiti starije ili slabovidne osobe.
  • Brojilo može da pohrani do 250 poslednjih testova. Ako je potrebno, pacijent može dobiti prosječne rezultate ispitivanja za jednu do tri sedmice ili mjesec dana.
  • Da biste dobili pouzdane rezultate, trebate samo 0,7 μl krvi. Ova je značajka važna prilikom provođenja analize kod djece, kada možete dobiti samo malu kap krvi.
  • Ako je razina šećera u krvi previsoka ili preniska, uređaj se može prijaviti prikazom signalnog simbola.
  • Ako je potrebno, pacijent može sve rezultate analize spremiti na osobni računar koristeći priloženi kabel
  • Ovo je prilično precizan uređaj, koji se često koristi u medicinske svrhe radi ispitivanja krvi kod pacijenata. Razina pogreške brojila iznosi oko 3 posto, pa se pokazatelji mogu uporediti s podacima dobivenim u laboratorijskim uvjetima.

Veličina analizatora je samo 99x62x20 mm, a uređaj teži 56 g. Zbog svoje kompaktnosti, brojilo možete nositi sa sobom u džepu ili u torbici, kao i uzeti ga na putovanje.

Upute za upotrebu


Prije nego što napravite test krvi na šećer, ruke se dobro isperu sapunom i osuše ručnikom. Da biste poboljšali protok krvi, preporučuje se zagrijavanje ruku pod mlazom tople vode. Alternativno, lagano masirajte prst, koji se koristi za skupljanje krvi.

Ispitna traka skida se s kućišta nakon čega se pakovanje čvrsto zatvara kako sunčeve zrake ne bi prodrle na površinu potrošnog materijala. Testna traka ugrađena je u utičnicu brojila, a uređaj automatski počinje raditi. Pojava grafičkog simbola na ekranu znači da je uređaj spreman za analizu.

Određivanje šećera u krvi kod kuće vrši se olovkom. Uz njegovu pomoć vrši se probijanje na prstu ruke. Uređaj lanceta čvrsto se postavlja na kožu i pritisne se gumb uređaja. Umjesto prsta, krv može uzeti iz dlana, podlaktice, ramena, potkoljenice i bedara.

  1. Ako se mjerač koristi prvi put nakon kupnje, morate proučiti priložene upute i djelovati strogo prema uputama u priručniku. U njemu možete pronaći redoslijed radnji kada uzimate krv s alternativnih mjesta.
  2. Da biste dobili pravu količinu krvi, lagano masirajte predio u predjelu punkcije. Prva kap obriše se čistom pamučnom vunom, a druga se nanese na površinu test trake. Za glukometri će trebati 0,7 μl krvi da bi se osigurali tačni rezultati.
  3. Probijeni prst dovede se na površinu test trake, kapilarna krv treba ispuniti čitavo područje potrebno za analizu. Nakon što uređaj primi željenu količinu krvi, na ekranu će započeti odbrojavanje i uređaj će započeti testiranje.

Nakon 6 sekundi, na ekranu se vide dobijene vrednosti šećera u krvi. Na kraju studije testna traka uklanja se iz gnijezda i odlaže.

Primljeni podaci automatski se spremaju u memoriju uređaja.

Provjera performansi brojila


Ako osoba prvi put nabavi glukometar, ljekarna bi trebala pomoći u provjeri rada uređaja. Ubuduće se kod kuće analizator može provjeriti ispravnost pomoću priloženog upravljačkog rješenja.

Kontrolno rješenje je analog ljudske krvi koji sadrži određenu dozu glukoze. Tečnost se koristi za testiranje glukometra, a može se koristiti i za učenje kako koristiti uređaj.

Sličan postupak je također potreban ako je analizator upravo kupljen i korišten po prvi put. Uz to, ispitivanje se provodi pri sljedećoj zamjeni baterije i u slučaju korištenja nove serije testnih traka.

Kontrolna studija omogućava vam da provjerite ispravnost uređaja ako pacijent sumnja u ispravnost podataka. Ispitivanje je potrebno i u slučaju pada metra ili direktnog sunčevog svjetla na površini test traka.

Prije provođenja kontrolnog testa, važno je provjeriti datum isteka tekućine. Ako se dobiveni rezultati poklapaju s brojevima na pakiranju kontrolnog rješenja, mjerač ispravno radi. Videozapis u ovom članku jasno će pokazati koje su prednosti mjerača Diacon.

Pogledajte video: Kadiwa cares free blood pressure monitoring (April 2024).

Ostavite Svoj Komentar