Hermitalne tablete: pregledi ljekara, za šta se lijek propisuje? Opis oblika doziranja

Iz nekog razloga količina lijekova kod kuće stalno raste, još uvijek barem u aritmetičkoj progresiji. U početku je bio jedan kontejner, zatim jedan okvir, a sada se nalazi opća kutija za prikupljanje i kutija za vruću pomoć. Pustinja se nalazi u drugoj kategoriji. Najčešće pomaže u slučaju pogrešaka u prehrani, tako da je bolje čak i ne stvarati probleme, ne nakon obilne i štetne gozbe, već unaprijed - za 10-15 minuta kako bi se želatinska školjka kapsule mogla rastopiti. Netko misli da je Hermitage isti Pancreatinum je poznati i jeftini pripravak, ali Hermital je snažniji, sadržaj enzima je viši pri određenoj dozi od 10 000 jedinica, doza bi trebala biti "dječja" za pacijente bez korijena. Kapsule se nalaze u staklenoj posudi, ispod običnog kvadrata. pročitajte više s asticnim poklopcem, zaštita od djece nije predviđena, pa je potrebno pažljivo skladištiti lijek. Lijek se pušta u 50 i 20 kapsula, kupujem veliki, jer ga često uzimam.Takođe, razlika je u obliku lijeka, Hermital ima mikro tablete zatvorene u prozirnu kapsulu , brže se rastvaraju i započinju s radom. Hermital ima analoge, ne kao Pancreatin, već apsolutne kopije, istu dozu, isti oblik oslobađanja - ovo su Mikrazim i Creon. Ne znam koji je od njih bio prvi, ko je kopirao s nekim. Ponekad u ljekarnama ne razgovaraju o Hermitageu, a ponekad to jednostavno nije. Jedina razlika između Creona, Mikrasima i Hermitagea je samo u cijeni, a Hermitage, ako računate troškove pakiranja, je najjeftiniji.

Iz nekog razloga količina lijekova kod kuće stalno raste, još uvijek barem u aritmetičkoj progresiji. U početku je bio jedan kontejner, zatim jedan okvir, a sada se nalazi opća kutija za prikupljanje i kutija za vruću pomoć. Pustinja se nalazi u drugoj kategoriji. Najčešće pomaže u slučaju pogrešaka u prehrani, tako da je bolje čak i ne stvarati probleme, ne nakon obilne i štetne gozbe, već unaprijed - za 10-15 minuta kako bi se želatinska školjka kapsule mogla rastopiti. Netko misli da je Hermitage isti Pancreatinum je poznati i jeftini pripravak, ali Hermitage je snažniji, sadržaj enzima je viši pri određenoj dozi od 10 000 jedinica, doza bi trebala biti "dječja" za pacijente bez korijena. Kapsule se nalaze u staklenoj posudi, ispod običnog plastičnog poklopca , zaštita od djece nije pružena, pa je potrebno pažljivo skladištiti lijek. Lijek se pušta u 50 i 20 kapsula, kupujem veliku, jer ih često uzimam.Takođe, razlika je u obliku lijeka, Hermital - mikrozapake zatvorene u prozirnu kapsulu, rastvaraju se brže i započnite s radom.Ermital ima analoge, ne kao Pancreatin, već apsolutne kopije, istu dozu, isti oblik oslobađanja - to su preparati Mikrasim i Creon. Ne znam koji je od njih bio prvi, ko je kopirao s nekim. Ponekad u ljekarnama ne razgovaraju o Hermitageu, a ponekad to jednostavno nije. Jedina razlika između Creona, Mikrasima i Hermitagea je samo u cijeni, a Hermitage, ako računate troškove pakiranja, je najjeftiniji.

Jednog lijepog dana započeli su stomačni problemi, povraćanje, strašna bol, proliv, hrana se nije probavila, prvo se samoliječila, gdje su u dijetu uključene uobičajene tablete pankreatina, ništa nije pomoglo i dalje je otišao liječniku.Nakon pregleda, gastroenterolog je dijagnosticirao kronični gastritis , propisali su niz lekova koji uključuju Hermitage 25000ed. Doktor je rekao da pije s hranom, odmah je otišao i kupio ih nakon uzimanja, činilo se da je tada za 20 tableta više od 300 rubalja malo skupo, ALI! Nakon uzimanja pilula s hranom, osjećala sam se bolje, nijedna pilula mi nije pomogla, pa čak ni obični pankreatin, mada je i to pankreatin) Pojeo sam nešto teško, i odmah osjećam nelagodu, popio sam pilulu i nakon nekog vremena mi je lak.

Jednog lijepog dana započeli su stomačni problemi, povraćanje, strašna bol, proliv, hrana se nije probavila, prvo se samoliječila, gdje su u dijetu uključene uobičajene tablete pankreatina, ništa nije pomoglo i dalje je otišao liječniku.Nakon pregleda, gastroenterolog je dijagnosticirao kronični gastritis , propisali su niz lekova koji uključuju Hermitage 25000ed. Doktor je rekao da pije s hranom, odmah je otišao i kupio ih nakon uzimanja, činilo se da je tada za 20 tableta više od 300 rubalja malo skupo, ALI! Nakon uzimanja pilula s hranom, osjećala sam se bolje, nijedna pilula mi nije pomogla, pa čak ni obični pankreatin, mada je i to pankreatin) Pojeo sam nešto teško, i odmah osjećam nelagodu, popio sam pilulu i nakon nekog vremena mi je lak.

Pozdrav svima! Moj mali sin je imao problema s odlaskom na toalet, a doktor nam je prvo propisao dijetu i savjetovao glicerinske čepiće, pisao sam o njima ranije Glicerin čepiće za djecu Farmine, ali stvar i dalje nije išla dalje. Od nas se tražilo da uzmemo analizu - kaprogram, i kao rezultat toga propisali su nam lijekove poput lijekova koji poboljšavaju probavu, uključujući enzime - izbora Creon, Hermitage ili Pangrol (10 tisuća). U ljekarni sam kupio Hermital, 50 kapsula samo za naš tečaj: Cijena po pakovanju od 50 kom. 200 UAH (oko 500 rubalja), zemlja porijekla: Njemačka.Za djetetovu dob od 2 godine, doza je bila propisana pola kapsule 3 puta dnevno, dodajte u hranu, ali samo sam dao kašičicu. Staklenka izgleda ovako: Unutar takvih kapsula: Davanje. Također moram djetetu pročitati kako treba 2 tjedna, a na početku liječenja dala sam istog simbiotika - Sasha Prema (o njemu moj sljedeći pregled). Također smo nastavili dijetu. I sve u kompleksu dalo je rezultat. Preporučujem, ali samo nakon konsultacija i imenovanja ljekara!

Pozdrav svima! Moj mali sin je imao problema s odlaskom na toalet, a doktor nam je prvo propisao dijetu i savjetovao glicerinske čepiće, pisao sam o njima ranije Glicerin čepiće za djecu Farmine, ali stvar i dalje nije išla dalje. Od nas se tražilo da uzmemo analizu - kaprogram, i kao rezultat toga propisali su nam lijekove poput lijekova koji poboljšavaju probavu, uključujući enzime - izbora Creon, Hermitage ili Pangrol (10 tisuća). U ljekarni sam kupio Hermital, 50 kapsula samo za naš tečaj: Cijena po pakovanju od 50 kom. 200 UAH (oko 500 rubalja), zemlja porijekla: Njemačka.Za djetetovu dob od 2 godine, doza je bila propisana pola kapsule 3 puta dnevno, dodajte u hranu, ali samo sam dao kašičicu. Staklenka izgleda ovako: Unutar takvih kapsula: Dijete sam dala kako treba 2 tjedna, a na početku liječenja dala sam istog simbiotika - Sasha Prema (o njemu moj sljedeći pregled). Također smo nastavili dijetu. I sve u kompleksu dalo je rezultat. Preporučujem, ali samo nakon konsultacija i imenovanja ljekara!

Dobar dan, dragi čitaoci i gosti stranice Otzovik! Da bih normalizirao rad pankreasa i gastrointestinalnog trakta, gastroenterolog mi je propisao lijek Hermital 10.000 jedinica.To je isti pankreatin, kreon, mezim, panzinorm, samo što košta mnogo više od našeg pankreatina. No u pogledu kvalitete, Hermitage, liječnik, rekao je da pomaže bolje od pankreatina, pa je liječnik propisao. Možda je tehnologija pripreme leka drugačija. Ali nakon pijenja cijeli mjesec, nisam osjetio neka posebna poboljšanja. Isti pankreatin djelovao je na isti način. Sljedeći put možda ću kupiti pankreatin. U početku sam uzimao dozu od 25 000 jedinica tokom 2 tjedna, a zatim 2 tjedna ovu dozu od 10 000 jedinica. Tako je propisao lekar. Pakovanje sadrži 50 kapsula, činilo bi se puno, ali kad razmislite,. Ako i dalje trebate pročitati šta piti 6 puta dnevno, onda brzo završavaju, a cijena je visoka, 345 rubalja po pakovanju. Tako da za mesec dana nisu dovoljna tri pakovanja. Ispada da je neisplativo, s obzirom da se ovaj tretman kombinira sa drugim lijekovima, a hermitalne kapsule uključuju enzime pankreasa (lipazu, amilazu i proteazu) i doprinose boljoj probavi hrane. Ovi enzimi nastaju iz enzima svinjskog gušterače.Dovedena su vrlo detaljna uputstva za upotrebu ovog lijeka i njegove kontraindikacije. Nordmark je proizvođač ovog lijeka u Njemačkoj. Da sumiram gore navedeno, želim preporučiti računanje na vaš novčanik prilikom odabira lijeka ove serije. Činilo mi se da ne primjećujem značajnije razlike.U svakom slučaju, poslušajte preporuke ljekara i slušajte svoje tijelo. Želim vam svako dobro zdravlje i hvala vam na pažnji!

Dobar dan, dragi čitaoci i gosti stranice Otzovik! Da bih normalizirao rad pankreasa i gastrointestinalnog trakta, gastroenterolog mi je propisao lijek Hermital 10.000 jedinica.To je isti pankreatin, kreon, mezim, panzinorm, samo što košta mnogo više od našeg pankreatina. No u pogledu kvalitete, Hermitage, liječnik, rekao je da pomaže bolje od pankreatina, pa je liječnik propisao. Možda je tehnologija pripreme leka drugačija. Ali nakon pijenja cijeli mjesec, nisam osjetio neka posebna poboljšanja. Isti pankreatin djelovao je na isti način. Sljedeći put možda ću kupiti pankreatin. U početku sam uzimao dozu od 25 000 jedinica tokom 2 tjedna, a zatim 2 tjedna ovu dozu od 10 000 jedinica. Tako je propisao lekar. U pakovanju je 50 kapsula, činilo bi se mnogo, ali kad uzmete u obzir da trebate piti 6 puta dnevno, brzo završavaju, a cijena je visoka, 345 rubalja po paketu. Tako da za mesec dana nisu dovoljna tri pakovanja. Ispada da je neisplativo, s obzirom da se ovaj tretman kombinira sa drugim lijekovima, a hermitalne kapsule uključuju enzime pankreasa (lipazu, amilazu i proteazu) i doprinose boljoj probavi hrane. Ovi enzimi nastaju iz enzima svinjskog gušterače.Dovedena su vrlo detaljna uputstva za upotrebu ovog lijeka i njegove kontraindikacije. Nordmark je proizvođač ovog lijeka u Njemačkoj. Da sumiram gore navedeno, želim preporučiti računanje na vaš novčanik prilikom odabira lijeka ove serije. Činilo mi se da ne primjećujem značajnije razlike.U svakom slučaju, poslušajte preporuke ljekara i slušajte svoje tijelo. Želim vam svako dobro zdravlje i hvala vam na pažnji!

Pozdrav dragi prijatelji i čitaoci moje recenzije! Drago mi je što sam vas sve pozdravio na mojoj stranici u Otzoviku! Tokom nedavnog pregleda na klinici Medsi, gdje sam imao policu dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja više od 5 godina, nakon što sam prošao sveobuhvatni biohemijski test krvi, ustanovio sam da mi je kolesterol na gornjoj granici. Ne, dok je unutar i čak malo niže od gornjeg dopuštenog nivoa, ali ipak se moglo, kao što je rekao liječnik, popiti nešto da se malo smanji. U vezi s tim, doktor mi je propisao Hermital kapsule. Nadoknađuju nedostatak enzima pankreasa, olakšavaju probavu.Kapsule dolaze u tri oblika: 10 tisuća jedinica, 25 tisuća i 36 hiljada jedinica. Budući da nemam ozbiljnih problema s gušteračom (ttt), t. čitaj više o meni propisana je najmanja doza. U pakovanju je 20 kapsula. Morate ih uzimati po 2 komada dnevno, tako da pakovanje traje samo 10 dana. Ima, međutim, pakovanja od 50 kapsula, ali odlučila sam sebi kupiti 20 kapsula, jer nisam bila sigurna hoće li biti bilo kakvih nuspojava. Kapsule se proizvode u Njemačkoj. Unutar kutije se nalazi tako mala bočica od tamnog stakla, a i same kapsule su sitne. Nema problema s gutanjem istih. U kutiji su i detaljne i detaljne upute. Što se tiče indikacija za upotrebu, njih je nekoliko - poboljšanje varenja hrane u slučaju grešaka u prehrani% (pitam se ko od nas ima ove "greške"?) - pankreatitis itd. bolesti i druge slične bolesti i abnormalnosti gušterače Nuspojave se takođe propisuju Vrlo često - bolovi u trbuhu Često - mučnina, povraćanje, zatvor, natečenost Šta mogu reći. Moj unos Hermital kapsula uzrokovao je nuspojavu u obliku opstipacije. Nakon uzimanja 20 kapsula, prošao sam drugu analizu. Možemo reći da je moj holesterol ostao na istoj razini. Doktor mi je ponudio da nastavim uzimati ovaj lijek, ali ja sam to odbio, jer je imao sklonost zatvoru da bi taj problem dobio kao nuspojava, pa je to bilo neugodno. Stoga se "vežem" s Hermitageom. Pored toga, nedavno sam pročitao da je povećanje holesterola kod žena u dobi od 50 godina normalna reakcija tijela na različite hormonske i fiziološke promjene. Stoga neću sjediti na dijeti, neću odbiti gustine i pustiti kolesterol da se utapa i guši! nešto ovako) Želim vam svako dobro zdravlje i hvala vam na pažnji na mojoj recenziji

Pozdrav dragi prijatelji i čitaoci moje recenzije! Drago mi je što sam vas sve pozdravio na mojoj stranici u Otzoviku! Tokom nedavnog pregleda na klinici Medsi, gdje sam imao policu dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja više od 5 godina, nakon što sam prošao detaljni biokemijski test krvi, ustanovio sam da mi je kolesterol na gornjoj granici. Ne, dok je unutar i čak malo niže od gornjeg dopuštenog nivoa, ali ipak se moglo, kao što je rekao liječnik, popiti nešto da se malo smanji. U vezi s tim, doktor mi je propisao Hermital kapsule. Nadoknađuju nedostatak enzima pankreasa, olakšavaju probavu.Kapsule dolaze u tri oblika: 10 tisuća jedinica, 25 tisuća i 36 hiljada jedinica. S obzirom da nemam ozbiljnih problema sa gušteračom (ttt), prepisao mi je samu najmanju dozu.U pakovanju je 20 kapsula. Morate ih uzimati po 2 komada dnevno, tako da pakovanje traje samo 10 dana. Ima, međutim, pakovanja od 50 kapsula, ali za početak sam odlučio kupiti 20 kapsula, jer nisam bio siguran da li će biti nuspojava. Kapsule se prave u Njemačkoj. Unutar kutije se nalazi tako mala bočica od tamnog stakla, a i same kapsule su sitne. Nema problema s gutanjem istih. U kutiji su i detaljne i detaljne upute. Što se tiče indikacija za upotrebu, njih je nekoliko - poboljšanje varenja hrane u slučaju grešaka u prehrani% (pitam se ko od nas ima ove "greške"?) - pankreatitis itd. bolesti i druge slične bolesti i abnormalnosti gušterače Nuspojave se takođe propisuju Vrlo često - bolovi u trbuhu Često - mučnina, povraćanje, zatvor, natečenost Šta mogu reći. Moj unos Hermital kapsula uzrokovao je nuspojavu u obliku opstipacije. Nakon uzimanja 20 kapsula, prošao sam drugu analizu. Možemo reći da je moj holesterol ostao na istoj razini. Doktor mi je ponudio da nastavim uzimati ovaj lijek, ali ja sam to odbio, jer je imao sklonost zatvoru da bi taj problem dobio kao nuspojava, pa je to bilo neugodno. Stoga se "vežem" s Hermitageom. Pored toga, nedavno sam pročitao da je povećanje holesterola kod žena u dobi od 50 godina normalna reakcija tijela na različite hormonske i fiziološke promjene. Stoga neću sjediti na dijeti, neću odbiti gustine i pustiti kolesterol da se utapa i guši! nešto ovako) Želim vam svako dobro zdravlje i hvala vam na pažnji na mojoj recenziji

Lista analoga

Obratite pažnju! Lista sadrži sinonime za Hermitage sa sličnim sastavom, tako da sami možete odabrati zamjenu, uzimajući u obzir oblik i dozu lijeka koje je propisao liječnik. Dajte prednost proizvođačima iz SAD-a, Japana, zapadne Europe, kao i poznatim kompanijama iz istočne Europe: Krka, Gideon Richter, Actavis, Aegis, Lek, Hexal, Teva, Zentiva.

Obrazac za puštanje (po popularnosti)Cijena, rub.
Hermitage
Kape 10t.ED N20 (Nordmark Artsnaymittel GmbH Co. (Nemačka)169.30
Caps 25t.ED N20 (Nordmark Artsnaymittel GmbH Co. (Njemačka)373.90
Kape 10t.ED N50 (Nordmark Artsnaymittel GmbH Co. (Nemačka)374.50
36000ED br. 20 čepova (Nordmark Artsnaymittel GmbH Co. (Nemačka)495.80
25000ED br. 50 čepova (Nordmark Artsnaymittel GmbH Co. (Nemačka)723.20
Biosim
Br. 90 čepova Vitaline (VITALINE (SAD))1976
(pr - in Vitaline) (protuupalni i imunomodulatorni efekti) Biozime 90 tablete (VITALINE (SAD))2200
(pr - u Vitaline) (protuupalni i imunomodulatorni efekat) kartica Biozime br. 90 (VITALINE (SAD))2570
Gastenorm forte
Br. 20 tab / p.o. (Rusan Pharma Ltd. (Indija)76.10
Gastenorm forte 10000
Creon
10000ME kapsula 150 mg N20 (SOLVAY PHARMAC. GmbH (Njemačka)281
10000ME br. 20 čepova na / r. 9400298
10000ME Caps 150mg N20 (Abbott Products GmbH (Njemačka)316.50
25000ME kapsula 300 mg N20 (SOLVAY PHARMAC. GmbH (Njemačka)557.50
25000ME br. 20 čepova do / r. 9387589
25000ME Caps 300mg N20 (Abbott Products GmbH (Njemačka)631
40000ME kape N50 (SOLVAY PHARMAC. GmbH (Nemačka)1490
40000ME čepovi br. 50 (Abbott Products GmbH (Njemačka)1740.60
Creon 10000
Kapsule crijevne otopine. 10000 ED 20 kom.308
Creon 25000
Kapsule crevnih rastvora. 25000 jedinica 20 kom.556
Creon 40.000
Kapsule crevnih rastvora. 40.000 jedinica 50 kom.1307
Creon Micro
Mezim
Tab 20000ED br. 20 (Berlin - Hemy AG (Njemačka)270
Mezim 20000
Tablete obložene quiche - mortom, 20 kom.248
Mezim Forte
Br. 20 pakovanje p / o pakovanje. Berlin - Pharma (Berlin - Hemy AG (Njemačka)76
Tab N20 (Berlin - Hemy AG (Nemačka)77
Tab N80 (Berlin - Chemie AG (Nemačka)296.70
Br. 80 kartica Berlin - Pharma (Berlin - Hemy AG (Njemačka)296
Mezim Forte 10000
Quiche obložene tablete - rastvor rastvora, 20 kom.175
Micrazim
10 000 jedinica kapsula N20 (Sti - Med - Sorb OJSC (Rusija)252
10 tisuća kapsula N50 (AVVA RUS OAO (Rusija)459.50
25k.ED kape N20 (Sti - Med - Sorb OAO (Rusija)462.30
50 hiljada čepova br. 50. 4787 (ABBA RUS OJSC (Rusija)811.60
25 tisuća jedinica kapa N50 (AVVA RUS OAO (Rusija)817.40
Pangrol 10000
10000ED br. 20 čepova do / r (Aptalis Pharma S.R.L. (Italija)265.80
Pangrol 25000
25000ED br. 20 čepova do / r (Aptalis Pharma S.R.L. (Italija)545.40
25000ED br. 50 čepova do / r (Aptalis Pharma S.R.L. (Italija)1115.10
Pangrol10000
PanziKam
Panzim forte
Panzinorm 10 000
Panzinorm 10000
Kape N21 (Krka, dd, novo mesto (Slovenija)143.80
Panzinorm forte 20.000
Panzinorm forte 20000
Br. 10 p / kr.o upka KRKA - RUS (Krka, dd, novo mjesto (Slovenija)123.70
Kartica N30 Krka (Krka, dd, novo mesto (Slovenija)229.90
Kartica N30 Krka - RUS (Krka, dd, novo mjesto (Slovenija)231.70
Pankreasim
Pankreatin
Tablica 25ED N60 Biosinteza (OJSC biosinteza (Rusija))37.20
40.70
Kartica 30ED N60 (Pharmproekt CJSC (Rusija)42.50
Kartica 25ED N60 Irbit (Irbitsky KhFZ OJSC (Rusija)44.80
100mg br. 20 tab p / cr.o ABBA (ABBA RUS OJSC (Rusija)44.20
Kartica N50 (Pharmstandard - Leksredstva OAO (Rusija)45
Kartica Lekt p / o k.rast. 25ED N60 Tyumen.HFZ blister (Tyumen HFZ OJSC (Rusija)48.40
Pankreatin
Pancreatin forte
Tablete, 20 kom.39
Tablete, 60 kom.97
Koncentrat pankreatina
PANKREATIN-LEXVM
Pancreatin-LekT
Kartica p / o k.rast. 90mg N60 (Tyumen HFZ OJSC (Rusija)43.60
Kartica p / o k.rast. 90mg br. 60 (Tyumen KhFZ OJSC (Rusija)47.20
Tablete pankreatina (crevno rastvorljive) 0,25 g
Tablete za pankreatin (rastvorljive u crevima) 25 jedinica
Pankrelipaza
Pankrenorm
Pankreotin
Pankreatin
Pancytrate
Penzital
Br. 20 (Shreya Life Science Pvt. Ltd. (Indija)63
Br. 80 tab / cr.o (Shreya Life Science Pvt. Ltd. (Indija)206.10
Uni Festal
Festal N
Enzistal-P
Kartica n / a N20 (TORRENT (Indija)67

23 posjetitelja prijavila su dnevne stope unosa

Koliko često treba uzimati Hermitage?
Većina ispitanika najčešće uzima ovaj lijek 3 puta dnevno. Izvještaj pokazuje koliko često drugi ispitanici uzimaju ovaj lijek.

Članovi%
3 puta dnevno1982.6%
2 puta dnevno313.0%
4 puta dnevno14.3%

Petnaest posjetilaca prijavilo je doziranje

Članovi%
6-10mg533.3%
201-500mg213.3%
11-50mg213.3%
51-100mg213.3%
501mg-1g2

Hermital: upute za uporabu i recenzije

Hermital je lijek koji nadoknađuje nedostatak enzima pankreasa.

Oblik i sastav izdavanja

Oblik za doziranje za oslobađanje Hermitala jesu kapsule (kapsule topive u enteričkom obliku): tvrda želatina, duguljasta, s smeđom neprozirnom kapicom i prozirnim, bezbojnim tijelom, kapsule sadrže konveksne mikropalete prekrivene filmskim premazom bjelkasto-sive boje, prihvatljiv je karakterističan miris, veličina br. 2, br. 0el ili br. 00 (10, 25 ili 36 hiljada jedinica) (20, 50 ili 100 kapsula u staklenim posudama od tamnog stakla, u kartonskoj kutiji od 1 limenke).

Aktivni sastojak u 1 kapsuli: pankreatin iz svinjskog gušterače - 87,28–112,96 (Hermital 10 000 jedinica), 218,2–282,4 (Hermital 25 000 jedinica) ili 272,02–316,68 mg (Hermital 36 000 ED), što odgovara sljedećoj aktivnosti enzima (prema Europskoj farmakopeji):

  • lipaza - 10 hiljada, 25 hiljada ili 36 hiljada jedinica (akcijske jedinice),
  • amilaza - 9 hiljada, 22,5 hiljada ili 18 hiljada jedinica,
  • proteaza - 0,5 hiljada, 1,25 hiljada ili 1,2 hiljade jedinica.

  • mikroračunala: mikrokristalna celuloza, krospovidon, bezvodni koloidni silicijum dioksid, magnezijum stearat,
  • filmski sloj mikroplazme: simetikon, talk, kopolimer etil akrilata i metakrilne kiseline (1: 1), trietil citrat,
  • sredstvo za poliranje: vosak montan glikol,
  • kapsula: poklopac - želatina, natrijum-lauril sulfat, titanov dioksid (E 171), crveni i crni gvožđe-oksid (E 172), futrola - natrijum-lauril sulfat, želatina.

Farmakodinamika

Hermital je jedan od pripravaka probavnih enzima koji čine nedostatak enzima pankreasa. Ima lipolitički, amilolitički i proteolitički efekat.

Sastav Hermitala uključuje mikrostepe koje su otporne na učinke želudačnog soka, a sadrže standardni visoko aktivni pankreatin koji se dobija iz gušterače svinje.

Enzimi uključeni u pripravak (kimotripsin, lipaza, tripsin, alfa-amilaza) poboljšavaju funkcionalno stanje probavnog sustava, potiču razgradnju masti na masne kiseline i glicerol, bjelančevine na aminokiseline, škrob do monosaharide i dekstrine. Proizvodi raspadanja enzima pankreasa apsorbiraju se u crijevu direktno ili poslije cijepanja pomoću crevnih enzima.

Farmakokinetika

Oblik doziranja Hermitala omogućuje potpuno oslobađanje želučanog soka otpornog na želudačni sok iz kapsule, zatim fino pomiješan sa sadržajem crijeva i himom i brzo oslobađanje enzima iz mikrocelica u dvanaesniku.

Enzimi gušterače se ne apsorbuju u krv. Oni se poput proteina inaktiviraju i probavljaju u crevima proteolizom i autolizom.

Indikacije za upotrebu

  • greške u ishrani (radi poboljšanja probave hrane s normalnom funkcijom gastrointestinalnog trakta),
  • nadomjesna terapija za egzokrinu insuficijenciju gušterače, uključujući kronični pankreatitis, cističnu fibrozu, pankreatktomiju, karcinom gušterače, opstrukciju kanala povezanih s novotvorinama (uključujući opstrukciju zajedničkog žučnog kanala, pankreasne kanale), Schwachman-Diamond sindrom, stanje prehrana i napadi akutnog pankreatitisa,
  • probavni poremećaji, uključujući stanje nakon kolecistektomije, delimičnu resekciju želuca (Billroth - I / II), totalnu gastrektomiju, duodeno- i gastrostazu, bilijarnu opstrukciju, disbiozu, kolestatski hepatitis, Crohnovu bolest, cirozu (simptomatska terapija).

Uputa za upotrebu Hermitala: metoda i doziranje

Prema uputama, Hermitage se uzima oralno tokom obroka, ispire se tekućinom (voda, sokovi) u velikom volumenu (približno 200 ml).

Kapsule se moraju progutati cele. U slučaju poteškoća s gutanjem, one se mogu otvoriti i dodavati sadržaj tekućoj hrani s kiselim ukusom (pH 5,5 dovodi do razaranja membrane, što ih štiti od djelovanja želučanog soka, što može uzrokovati rano otpuštanje enzima u usnoj šupljini, a kao posljedicu iritaciju sluznica i smanjuje učinkovitost lijeka.

Dozu treba odabrati liječnik pojedinačno na temelju težine bolesti i prehrane. Proračun se vrši u smislu jedinica aktivnosti lipaze.

U bolesnika sa cističnom fibrozom doza se određuje ovisno o težini. Za djecu mlađu od 4 godine na početku terapije treba biti 1 000 jedinica lipaze / kg za svaki obrok, za odrasle bolesnike i djecu od 4 godine - 500 jedinica lipaze / kg.

Doza se određuje ovisno o težini simptoma bolesti, održavanju odgovarajućeg prehrambenog statusa i rezultatima praćenja steatorreje. U većini slučajeva to bi trebalo biti ≤ 10 tisuća jedinica lipaze / kg dnevno ili 4 hiljade jedinica lipaze / g potrošene masti.

Preporučena doza tijekom svakog obroka u drugim uvjetima praćenim egzokrinom insuficijencijom gušterače je 1 kapsula Hermitala 36 tisuća jedinica, ili 1-2 kapsule Hermital 25 tisuća jedinica, ili 2-4 kapsule Hermital 10 tisuća jedinica.

U slučaju potrebe moguće je povećati jednu dozu (treba se odvijati pod liječničkim nadzorom). Maksimalna dnevna doza je 15–20 hiljada jedinica lipaze / kg. Terapiju treba provoditi u pozadini unosa tečnih tekućina.

Djeca trebaju uzimati Hermitage prema uputi liječnika.

Dozni oblik

Doziranje 10.000 PIECES-a: Jedna kapsula sa mikro-tablicama otpornim na želudačni sok sadrži 87,28 - 112,96 mg pankreatina iz svinjskog gušterače, što odgovara aktivnosti lipaze 10 000 PIECES-a, amilazi 9 000 PIECES-a. proteaza 500 PIECES (prema Evropskoj farmakopeji).

Doziranje 25.000 PIECES-a: Jedna kapsula sa mikrorastilicama otpornim na želudačni sok sadrži 218,2 - 282,4 mg svinjskog pankreatina iz gušterače, što odgovara aktivnosti lipaze 25 000 PIECES, amilaze 22 500 PIECES, proteaze 1 250 PIECES (prema Europskoj farmakopeji) .

Doziranje 36.000 PIECESA: Jedna kapsula sa mikroreznim rezistentnim na želudačni sok sadrži 272,02 - 316,68 mg pankreatina iz gušterače, što odgovara aktivnosti lipaze 36 000 jedinica, amilaze 18 000 jedinica, proteaze 1,200 jedinica (prema Europskoj farmakopeji) .

Pomoćne tvari: mikrokristalna celuloza, krospovidon, koloidni bezvodni silicijum dioksid, magnezijev stearat, filmom obloga mikrotalasne kiseline: kopolimer metakrilne kiseline-etil-akrilat (1: 1), tri etil-citrata, talk, simeticon, sredstvo za poliranje: montan-glikol vosak. Poklopac kapsule: želatina, crveni željezni oksid (E 172), oksid crnog željeza (E 172), titanov dioksid (E 171), natrijum-lauril sulfat, tijelo kapsule: želatina, natrijum-lauril sulfat.

Doziranje od 10 000 jedinica:

Tvrda izdužena želatinska kapsula veličine 2, smeđa kapa neprozirna, bezbojno prozirno tijelo. Sadržaj kapsule: bjelkasto-sive konveksne mikrotablete, filmsko obložene, dozvoljen je karakterističan miris mikrotiga.

Doziranje od 25.000 jedinica:

Tvrda izdužena želatinska kapsula, veličina br. 0 el, smeđa kapa neprozirna, bezbojno prozirno tijelo. Sadržaj kapsule: bjelkasto-sive konveksne mikrotablete, filmsko obložene, dozvoljen je karakterističan miris mikrotiga.

Doziranje od 36 000 jedinica:

Tvrda izdužena želatinska kapsula, veličine 00, smeđa kapa neprozirna, bezbojno prozirno tijelo. Sadržaj kapsule: bjelkasto-sive konveksne mikrotablete, filmsko obložene, dozvoljen je karakterističan miris mikrotiga.

S pažnjom

Primjena lijeka Hermital® tijekom trudnoće i dojenja moguća je tek nakon pažljivog procjene omjera koristi za majku i rizika za plod ili dijete. Zbog lagane sistemske apsorpcije pankreatina ne očekuje se negativan učinak na majčino tijelo, kao i na plod i bebu.

Doziranje i primjena

Doza ovisi o tjelesnoj težini i trebala bi biti na početku liječenja 1000 jedinica lipaze / kg za svaki obrok za djecu mlađu od četiri godine i 500 jedinica lipaze / kg tijekom obroka za djecu stariju od četiri godine i odrasle.

Dozu treba odrediti ovisno o težini simptoma bolesti, rezultatima praćenja steatorreje i održavanju odgovarajućeg prehrambenog stanja. U većini bolesnika, doza treba ostati manja ili ne premašiti 10.000 jedinica lipaze / kg tjelesne težine dnevno ili 4.000 jedinica lipaze / g potrošene masti.

Ostala stanja povezana sa egzokrinom insuficijencijom gušterače

Preporučena doza je 2-4 kapsule lijeka Hermital® 10 000 jedinica ili 1-2 kapsule lijeka Hermital® 25 000 jedinica ili 1 kapsula lijeka Hermital® 36 000 jedinica tijekom svakog obroka. Ako je potrebno, doza se može povećati. Povećanje doze treba biti pod nadzorom liječnika. Ne prekoračite dnevnu dozu enzima u rasponu od 15-20 tisuća jedinica lipaze po kg tjelesne težine. Terapiju treba provoditi u pozadini unosa tečnih tekućina.

U djece se lijek treba upotrebljavati u skladu s receptom liječnika.

Nuspojava

Gastrointestinalni poremećaji

Vrlo često (? 1/10): bol u trbuhu.

Često (? 1/100, 5,5 dovodi do razaranja njihove membrane, koja štiti od djelovanja želučanog soka. To može dovesti do ranog otpuštanja enzima u usnoj šupljini, smanjene učinkovitosti i iritacije sluznice. Potrebno je osigurati da u ustima nema mikropaketa).

Doza ovisi o tjelesnoj težini i trebala bi biti na početku liječenja 1000 jedinica lipaze / kg za svaki obrok za djecu mlađu od 4 godine i 500 jedinica lipaze / kg tijekom obroka za djecu stariju od 4 godine i odrasle.

Dozu treba odrediti ovisno o težini simptoma bolesti, rezultatima praćenja steatorreje i održavanju odgovarajućeg prehrambenog stanja. U većini bolesnika, doza treba ostati manja ili ne premašiti 10.000 jedinica lipaze / kg tjelesne težine dnevno ili 4.000 jedinica lipaze / g potrošene masti.

Ostala stanja povezana sa egzokrinom insuficijencijom gušterače

Preporučena doza je 2-4 kapsule. lijek Hermital ® 10 000 jedinica ili 1-2 kapsule. lijek Hermital ® 25 000 jedinica ili 1 čep. Hermital ® 36.000 jedinica tokom svakog obroka. Ako je potrebno, doza se može povećati. Povećanje doze treba biti pod nadzorom liječnika. Ne prekoračite dnevnu dozu enzima u rasponu od 15-20 tisuća jedinica lipaze po kg tjelesne težine. Terapiju treba provoditi u pozadini unosa tečnih tekućina.

Pustinja: cijene u internetskim ljekarnama

Hermital 10 hiljada jedinica kapsula 20 kom.

HERMITAL 10000ED 20 kom. kapsule

Hermital kapice. 10000 jedinica n20

Hermital 10000ED kapice br. 20

Hermital 25 hiljada jedinica kapsula 20 kom.

HERMITAL 25000ED 20 kom. kapsule

Hermital 36 hiljada jedinica kapsula 20 kom.

Hermital 25.000 jedinica 20 čepova

HERMITAL 10000ED 50 kom. kapsule

Hermital 10 hiljada jedinica kapsula 50 kom.

Hermital 25000ED kapice br. 20

HERMITAL 36000ED 20 kom. kapsule

Hermital 25 hiljada jedinica kapsula 50 kom.

HERMITAL 25000ED 50 kom. kapsule

Hermital 25.000 jedinica 50 čepova

Hermital 25000ED kapice br. 50

Hermital 36 hiljada jedinica kapsula 50 kom.

HERMITAL 36000ED 50 kom. kapsule

Obrazovanje: Prvo moskovsko državno medicinsko sveučilište nazvano po I.M. Sečenov, specijalnost „Opšta medicina“.

Podaci o lijeku su generalizirani, daju se u informativne svrhe i ne zamjenjuju službena uputstva. Samo-lijek je opasan za zdravlje!

Obrazovana osoba manje je podložna bolestima mozga. Intelektualna aktivnost doprinosi stvaranju dodatnog tkiva za nadoknadu obolelih.

Prema istraživanju WHO-a, svakodnevni polusatni razgovor na mobitelu povećava vjerovatnoću za razvoj mozga za 40%.

Stomatolozi su se pojavili relativno nedavno. Još u 19. stoljeću bila je dužnost običnog frizera da izvadi bolesne zube.

Najviša tjelesna temperatura zabilježena je kod Willieja Jonesa (SAD), koji je u bolnicu primljen sa temperaturom od 46,5 ° C.

Prvi vibrator izumljen je u 19. vijeku. Radio je na parnom stroju i trebao je liječiti žensku histeriju.

Ljudski stomak čini dobar posao sa stranim predmetima i bez medicinske intervencije. Poznato je da želučani sok otapa čak i kovanice.

Mnogi lijekovi su u početku plasirani kao droga.Heroin je, na primjer, u početku plasiran kao lijek protiv kašlja. A kokain su ljekari preporučivali kao anesteziju i kao sredstvo za povećanje izdržljivosti.

Ljudska krv "teče" kroz žile pod ogromnim pritiskom, a ako joj se naruši integritet može pucati i do 10 metara.

Jetra je najteži organ u našem tijelu. Prosječna težina joj je 1,5 kg.

Osoba koja uzima antidepresive u većini slučajeva opet će patiti od depresije. Ako se osoba sama snalazi s depresijom, ima sve šanse da zauvijek zaboravi na ovo stanje.

Naši bubrezi mogu očistiti tri litre krvi u jednoj minuti.

Postoje vrlo zanimljivi medicinski sindromi, poput opsesivnog gutanja predmeta. U stomaku jednog pacijenta koji boluje od ove manije otkriveno je 2500 stranih predmeta.

Ako padnete s magarca, vjerovatnije je da ćete zavaliti vrat nego ako padnete s konja. Samo nemojte pokušavati pobiti ovu izjavu.

Naučnici sa Univerziteta Oxford proveli su niz studija tokom kojih su došli do zaključka da vegetarijanstvo može biti štetno za ljudski mozak, jer dovodi do smanjenja njegove mase. Zbog toga, naučnici preporučuju ne isključivanje ribe i mesa iz njihove prehrane.

Da bismo izgovorili i najkraće i najjednostavnije riječi, koristimo 72 mišića.

Polioksidonijum se odnosi na imunomodulatorne lekove. Djeluje na određene dijelove imunološkog sistema, pridonoseći tako povećanoj stabilnosti.

Načelo djelovanja i indikacije za uporabu Hermitala

Digestivni lijek pomaže nadoknaditi nedostatak enzima pankreasa. Glavna supstanca je pankreatin. Njegovo načelo djelovanja rezultat je nedostatka enzima. Lijek istovremeno daje lipolitički, amilolitički i proteolitički efekat.

Pored pankreatitisa, u leku su uključeni amilaza, kimotripsin, lipaza i tripsin. Oni doprinose aktivnom otapanju sastojaka škroba u ugljikohidrate i dekstrine. Masti se razgrađuju do stanja kiseline i glicerola, a proteinske komponente na nivo aminokiselina.

Kapsule normaliziraju probavni proces, poboljšavaju funkcionalnost gastrointestinalnog trakta. Trippsin pruža analgetsko svojstvo, pomaže u suzbijanju proizvodnje vlastitog soka pankreasa.

Komponente enzima oslobađaju se isključivo u tankom crijevu i to samo u alkalnom okruženju. Školjka kapsule sprečava rano otpuštanje aktivnih sastojaka pod agresivnim uticajem želučanog soka.

Hermital omogućava smanjenje opterećenja na gušterači, poboljšava probavu hrane, eliminira nadimanje zbog normalne probave. Pola sata nakon primjene primjećuje se maksimalna enzimska aktivnost.

Indikacije za upotrebu:

  • Eksokrina insuficijencija pankreasa.
  • Hronični tok pankreatitisa.
  • Proliv neinfektivne prirode.
  • Dispeptički poremećaji.
  • Izgovorena nadutost.
  • Cistična fibroza.
  • Nakon hemoterapije.
  • Nakon pankreatktomije.

Preporučljivo je piti kapsule na pozadini kršenja probavne funkcije nakon operacije na resekciji tankog crijeva ili želuca.

Može se uzeti sa fizičkom neaktivnošću (sjedeći način života), teškim kršenjima funkcije žvakanja.

Upute za upotrebu lijeka Hermital

Sastav lijeka uključuje prirodne sastojke. Međutim, to ga, bez izuzetka, ne čini u potpunosti sigurnim za sve pacijente. Ne preporučuje se upotreba pankreatina u slučaju organske netolerancije, za vrijeme pogoršanja sporog pankreatitisa, lijek je strogo kontraindiciran u akutnom obliku pankreatitisa.

Upotreba lijeka na nekim slikama dovodi do razvoja nuspojava. Pacijenti se žale na dugotrajan zatvor ili dijarejski sindrom, iritaciju kože oko anusa, nelagodu u trbuhu, iritaciju sluznice u ustima.

Dugotrajno liječenje velikim dozama u cističnoj fibrozi izaziva pojavu fibrotičke kolonopatije. Zabilježene su alergijske reakcije uslijed netolerancije na sastav lijeka - urtikarija, kožni osip, hiperemija.

Hermitalne tablete (kao na fotografiji) preporučuje lekar. Treba ih uzimati tokom obroka, ispirati čistom vodom ili voćnim sokom. Doziranje se određuje na osnovu stupnja insuficijencije gušterače, starosne grupe pacijenta.

Upute za upotrebu probavnog lijeka:

  1. Odraslim se preporučuje uzimanje do 150 hiljada jedinica dnevno, ako postoji relativna insuficijencija. Uz apsolutnu insuficijenciju, doziranje se povećava na 400 tisuća - ovo je koncentracija lipaze koja zadovoljava 24-satne potrebe čovjeka.
  2. Trajanje terapijskog tečaja kreće se od 2-3 dana (ako pacijent ima prehrambene pogreške, probavne smetnje) do nekoliko godina, kada je potreban stalni zamjenski tretman.

Maksimalna doza za odrasle pacijente iznosi 15-20 tisuća po kilogramu tjelesne težine, taj broj nikad ne prelazi. U slučaju predoziranja, zapažaju se zatvor, hiperuricosurija i povećani sadržaj mokraćne kiseline u krvi osobe.

S takvim simptomima je potrebno simptomatsko liječenje. Lijekovi se propisuju u skladu s kliničkim manifestacijama, radi se ispiranje želuca. Terapija traje dok se pacijent ne stabilizuje. Ako pacijent istovremeno uzima antacidne lekove, tada se pankreatin slabo apsorbuje. Hermitalni lijek pomaže da djelomično blokira apsorpciju željeza.

Hermital i alkohol se ne mogu uzimati istovremeno. Nema kompatibilnosti. Ova kombinacija eliminira terapeutski efekat. Hermital se može piti samo nakon 14 sati nakon pijenja (za žene) i nakon 8 sati (za muškarce).

Uz produženo liječenje duže od 6 mjeseci preporučuje se paralelna primjena lijekova željezom.

Pregledi i analozi probavnog sredstva

Pacijenti koji se zakazuju kod ljekara žele znati više o lijeku koji će morati uzimati. Zbog toga često traže informacije o temi "recenzije analoga Hermitagea". Dakle, kakve su recenzije na alatu?

Nakon analize mišljenja pacijenata, možemo sa sigurnošću zaključiti da je Hermital, bez obzira na doziranje, dobar lijek koji pomaže poboljšanju probavnog sustava, čak i kod reaktivnog pankreatitisa. Efikasno uklanja nelagodu nakon jela, ublažava težinu u stomaku.

Pored pozitivnog mišljenja, neki pacijenti bilježe i negativne pojave. U većini slučajeva ljudi se žale na žgaravicu nakon uzimanja kapsula. Također se razvija i bol u trbuhu, obično u prvih nekoliko dana liječenja, a alergijske reakcije i dalje se primjećuju.

Generalno gledano, Ermitaž dobro podnosi pacijente. Neželjeni efekti se javljaju, ali ne promatraju se dugo, prelaze sami, tako da uzimanje kapsula ne otkazuje.

Ponekad ga nije moguće kupiti Hermital, tako da morate znati kako možete zamijeniti lijek. Medicina poznaje mnoge analoge. Dobre zamjene su Mezim Forte, Pangrol, Panzinorm, Panzitrat, Creon, Gastenorm, Pancreatin i dr. Naravno, jedan naziv lijeka ne znači ništa, stoga ćemo razmotriti analoge detaljnije:

  • Pangrol ima indikacije za upotrebu: pankreatitis, uključujući akutni ili hronični stadij bolesti, crevnu infekciju, poremećaj probavnog trakta, sindrom iritabilnog creva. Koliko uzeti? Odraslim se propisuju 2-4 tablete u dozi od 10 000 jedinica i 1-2 kapsule u zapremini od 25 000 jedinica. Kontraindikacija - akutni pankreatitis.
  • Penzital nadoknađuje nedostatak enzima u gušterači. Strogo je zabranjena upotreba kod pogoršanja sporijeg pankreatitisa, nemoguće je u akutnom obliku bolesti. Prosječna doza dnevno za odraslu osobu je 8-9 tableta, podijeljeno u tri aplikacije.
  • Creon pomaže poboljšati probavu, kontraindikacije su iste kao kod Hermitala. Doza varira od 1 do 5 tableta. Za djecu se doza izračunava ovisno o tjelesnoj težini i bolesti.

Zamena lekova vrši lekar. Preporučljivo je preporučiti analoge ako je Hermital slab ili pacijent ima jake nuspojave.

Hermital i njegovi analozi pomažu poboljšanju probave, smanjuju opterećenje gušterače i ublažavaju nelagodu u epigastričnoj regiji. Tokom trudnoće i dojenja, oni se propisuju prema principu potencijalne koristi za majku i vjerovatne štete za bebu. Ti lijekovi imaju malu sistemsku apsorpciju, tako da je rizik od štetnih učinaka sveden na minimum.

Informacije o lijeku Hermital nalaze se u videu u ovom članku.

Pustinja ili pankreatin? Postoji razlika! Aplikaciona šema.

Pozdrav svima!

Dugo vremena nisam obraćao pažnju na analoge Pancreatina i odabirem potonji kao dokazani i jeftin lijek. Ali kad je Hermital otpušten mom djetetu, pitao sam doktora o mogućnosti da ga zamijeni redovitim pankreatinom, na šta mu je doktor odgovorio da pankreatin ima manje enzima, a uz produženo liječenje Hermital je sasvim pristupačan. Upoređujući sastav lijekova, zaista sam se uvjerio da je liječnik u pravu.

Shvaćam da je osobi s normalnom probavom koja ima grešku u prehrani, pankreatin dovoljan, a pri liječenju, primjerice, disbioze i nedovoljne probave hrane (kao u našem slučaju), bolje je uzimati Hermitage.

Hermital je enzimski pripravak koji pospješuje varenje hrane. U prodaji možete pronaći Ermitage s 10.000, 25.000 i 36.000 jedinica.

Lijek nadoknađuje nedostatak enzima pankreasa, ima proteolitički, amilolitički i lipolitički učinak. Enzimi uključeni u njegov sastav (lipaza, alfa-amilaza, tripsin, kimotripsin) doprinose razgradnji proteina na aminokiseline, masti na glicerol i masne kiseline, škrob na dekstrine i monosaharide, poboljšava funkcionalno stanje probavnog trakta i normalizira procese probave. Proizvodi raspadanja enzima gušterače apsorbuju se u crijevu direktno ili poslije cijepanja pomoću crevnih enzima.

Aktivni sastojak Hermital 10000:

pankreatin s enzimskom aktivnošću: lipaze 10 000 jedinica, amilaze 9000 jedinica, proteaze 500 jedinica

Za poređenje, konvencionalna tableta pankreatina sadrži:

pankreatin: s mminimalna aktivnost lipolitičkih enzima od 4300 jedinica. Minimalna enzimska aktivnost amilaze je od 3500 jedinica, proteolitička aktivnost je od 200 jedinica.

Ako usporedimo enzime Hermital i Pancreatin u jednakosti lipaze (10000), tada će razlika u amilazi i proteazi biti sljedeća:

Hermital / pankreatin: amilaza - 9000/8137, proteaza - 500/465

Odnosno, dvije tablete pankreatina nisu ekvivalentne Hermital kapsuli.

Pored toga, igra ogromnu ulogu oblik lijeka. Pankreatin je dostupan u tabletama obloženim enteričkim crevima, a Hermital - u obliku mikroračunala otpornih na učinke želučanog soka.

Vjeruje se da je efikasnost pripravaka tableta 5 puta manja od mikro tablete.

Mikrotablete su takođe kapsulirane u želatinskoj kapsuli. Ako je potrebno, kapsulu možete otvoriti izlijevanjem sadržaja u malu količinu tečnosti (za decu). Glavna stvar je ne žvakati mikropalete kako ne bi razbili njihovu ljusku.

Indikacije za upotrebu:

- poboljšati probavu hrane kod pacijenata s normalnom gastrointestinalnom funkcijom u slučaju grešaka u ishrani,

- zamjenska terapija za egzokrinu insuficijenciju gušterače: cistična fibroza, hronični pankreatitis, pankreatktomija, karcinom gušterače, opstrukcija duktata zbog neoplazme (uključujući opstrukciju kanala gušterače, zajednički žučni kanal), Schwachman-Diamond sindrom, stanje nakon napada akutne i obnavljanje ishrane,

- simptomatska terapija probavnih smetnji: stanje nakon kolecistektomije, djelomična resekcija želuca (Billroth-I / II), totalna gastrektomija, duodeno- i gastrostaza, bilijarna opstrukcija, kolestatski hepatitis, ciroza, Crohnova bolest, disbioza.

Praktično nema kontraindikacija, postoji samo pojedinačna netolerancija na komponente lijeka.

Shema prijave:

Iznutra se doze biraju pojedinačno, ovisno o težini bolesti i prehrani. Proračun doze temelji se na jedinicama aktivnosti lipaze.

Kapsule treba progutati cijele za vrijeme obroka, oprati ih velikom količinom tekućine (voda, sokovi), ako ih je teško progutati, kapsule se mogu otvoriti i njihov sadržaj dodati u tekuću hranu koja ima kiseli okus (pH

Ostavite Svoj Komentar