Terapeutska svojstva i metode primjene tinkture voštanog molja

U potrazi za receptima za održavanje zdravlja u uvjetima loše ekologije, stresa, loše prehrane, sjedilačkog načina života, često se okrećemo darovima prirode, koje tradicionalni iscjelitelji već dugo koriste. Tinktura voštanog moljac je jedno od sredstava, čija upotreba povoljno djeluje na ljudsko tijelo. Ne samo sljedbenici alternativne medicine, već i biolozi postali su zainteresirani za fenomen ozdravljenja ovog lijeka. Iako se do danas, korisne komponente ovog prirodnog lijeka ne razumiju u potpunosti.

Opis Bee Moth

Voštani molj (pčelinji moljac) opasan je neprijatelj pčela koji ponekad nanosi nepopravljivu štetu na pčelarstvu. Leptiri moljci polažu jaja u košnicu iz koje se pojavljuju larve, postepeno pretvarajući se u štenad. Cijelo ovo razdoblje (oko mjesec dana) štetočina živi u kući za pčele i jede njihove proizvode: med, saće, vosak.

U ovom trenutku u tijelu ličinki voštanih molja akumuliraju se korisni hranjivi sastojci koji se dobijaju zajedno s hranom u obliku pčelinjih proizvoda. U fazi pripreme za prijelaz gusjenica u proces pupanja velike su larve od najveće vrijednosti i koristi. U to vrijeme su odabrani za pripremu ljekovitih infuzija koje su sigurne za zdravlje i olakšavaju tijek mnogih bolesti.

Indikacije za upotrebu

Leptiri pod imenom Boljaja Ognevka, koji se nisu pretvorili u štenad i nisu narasli na veličinu od 2 cm, koriste se u proizvodnji efikasne ljekovite supstance.

Tinktura voštanog moljaca (drugo ime insekta) indicirana je za terapijsku upotrebu sa opsežnim spiskom bolesti i patologija:

  • Tuberkuloza organa i sistema: membrane mozga, gastrointestinalnog trakta, periferni limfni čvorovi, bubrezi, zglobovi, mokraćni, respiratorni, centralni nervni, lokomotorni sistem. Zahvaljujući enzimu - cerrazi -, moljac i njegove ličinke vare vosak. Membrana ćelija bakterije Koch - mikobakterija, koja je uzročnik bolesti, ima mnogo toga zajedničkog s voskom koji impregnira saće. Razdvaja ga enzimi ekstrakta larve, što povećava efikasnost antibiotske terapije i sprečava prodiranje infekcije u susjedna tkiva. Pored toga, proizvod izaziva stvaranje sposobnih stanica, zatezanje kaverni.
  • Kardiovaskularne bolesti. U akutnom stadiju infarkta miokarda proizvod ublažava i razrjeđuje ožiljke, sprječava njihov nastanak, liječi nekrotična područja i stvara zdrave stanice miokarda, što ubrzava obnavljanje kardiomiocitnih funkcija. Povećava otpornost na anginu pektoris, koronarnu bolest srca, aritmije. Katkad smanjuje znakove zatajenja srca, normalizuje ritam srca sa bradikardijom, tahikardijom. Minimizira kratkoću daha. To je profilaktičko sredstvo koje sprečava razvoj ovih bolesti.
  • Maligne novotvorine. Upotreba tinkture značajno olakšava tok bolesti zbog svojih moćnih antitumorskih, protuupalnih, analgetskih svojstava. Jača se imunitet, jača se metabolizam i poboljšava se opšte stanje. Učinak nuspojava od uzimanja lijekova, uključujući antibiotike, je ublažen. Širenje metastaza se smanjuje, a oštećene ćelije se obnavljaju.
  • Dijabetes melitus. Cerraza razbija plakove koji se pojavljuju u krvnim žilama, stabilizira šećer u krvi i normalizira moždanu aktivnost. Povećava hemoglobin kod dijabetičke anemije. Alat se nosi s trofičnim čirima koji su posljedica dijabetesa.
  • Bolesti probavnog sistema. Proizvod normalizuje aktivnost organa za varenje, uključujući jetru, želudac, gušteraču, itd. Indiciran je za upotrebu kod holecistitisa, hepatitisa, gastritisa, pankreatitisa, čira.
  • Problemi sa štitnjačom. Tretman je efikasan bez obzira na pokazatelj joda u tijelu. Prijem se preporučuje tokom uzimanja pčelinje suppestilencije.
  • Patologije muškog i ženskog reproduktivnog sustava. Tinktura se pokazala kao prekrasan lijek protiv impotencije, slabljenja erektilne funkcije, seksualne želje, slabe pokretljivosti sperme, prerane ejakulacije, adenoma prostate, različitih oblika neplodnosti, pobačaja i toksikoze tokom trudnoće. U žena ublažava simptome menopauze ne samo da obnavlja strukturu ćelija endometrija, već i normalizira psihološku pozadinu, poboljšava san i povećava radnu sposobnost. Poboljšava cirkulaciju krvi u maternici, povećavajući šanse za plod.
  • Bolesti respiratornog sistema. Uzimanje lijeka preporučuje se kod bronhitisa, uključujući i kod djece, upale pluća, plevritisa, astme, emfizema, prehlade. Smanjuje svaki kašalj, bez obzira na uzrok njegovog pojavljivanja. Poboljšava drenažnu funkciju pluća.
  • Virusne i bakterijske infekcije. S povećanjem epidemiološkog praga, uključujući i gripu, on je veoma djelotvoran proizvod, i profilaktički i terapijski, čak i ako nema pozitivnih rezultata upotrebe antibiotika. Minimizira vjerojatnost komplikacija. Pomaže kod prehlade.
  • Nervni poremećaji, depresivna stanja. Posjedujući psihotropna svojstva, tinktura ličinki vatrenih crvi ima pozitivan uticaj na stanje osobe kod različitih nervnih poremećaja, nervne iscrpljenosti, depresije, u periodima stresa. Poboljšava raspoloženje, jača memoriju, uklanja česte glavobolje, hronični umor.
  • Hipertenzija, hipotenzija. Pomaže u jačanju žila, njihove elastičnosti, rastvara plakove holesterola u njima i sprječava razvoj ateroskleroze. Ubrzava proces protoka krvi kroz žile krvožilnog sistema. Normalizira krvni pritisak.
  • Bolesti zglobova. Upotreba tinkture ima blagotvoran učinak na stanje zglobova sa artrozom, osteohondrozom.

Osim terapeutskog učinka, tinktura larve moljaca štiti od preranog starenja, poboljšava stanje kože, čini je elastičnijom, ublažava bore, progib. Sportisti ga uzimaju uz pojačani fizički napor kako bi povećali mišićnu masu, obnavili tkivo. U hirurgiji se proizvod aktivno koristi u postoperativnom razdoblju zbog sposobnosti sprečavanja pojave ožiljaka, ožiljaka.

Ljekovita svojstva i sastav

Opsežna ljekovita svojstva proizvoda objašnjavaju se njegovim kemijskim sastavom. Pored jedinstvenog enzima cerrase, sastoji se od drugih vrijednih komponenti:

  • enzimi: proteaze, lipaze,
  • elementi u tragovima: magnezijum i cink su najzastupljeniji, tu su i gvožđe, fosfor, kobalt, kalijum, mangan, hrom, bakar, selen, molibden,
  • nukleozidi, nukleotidi,
  • esencijalne i neesencijalne aminokiseline (valin, histidin, fenilalanin, tirozin, prolin, asparaginska i glutaminska kiselina), peptidi,
  • proteini velike molekulske mase
  • Mineralne i sertoninske materije
  • masne kiseline, lipidi,
  • steroidni hormoni
  • vitamini, bioflavonoidi,
  • ksantin, hipoksantin itd.

Supstanca ima korisna svojstva:

  • antibakterijski, antivirusni, antimikrobni,
  • antioksidans, zaštitni (štiti žive ćelije od štetnog djelovanja slobodnih radikala),
  • bronhodilatator, mukolitički, protuupalni,
  • kardioprotektivu, anti-tuberkulozu,
  • tonik, tonik, pojačava mentalnu i fizičku aktivnost,
  • imunoprotektivno, jačanje imunološkog sistema,
  • obnavljanje, zaceljivanje, apsorbirajuće, biostimulirajuće, anabolično, obnavljanje strukture mišića, tkiva, ćelija,
  • psihotropni, antistresni,
  • hipoholesterolemija, smanjuje nivo holesterola u krvi.

Profilaktičko je sredstvo protiv tromboflebitisa, varikoznih vena, jer sprečava pojavu lipoproteina, triglicerida u krvi. Upotrebljava se u liječenju djece, a proizvod pomaže u uklanjanju kašlja, vrućice, poboljšava krvnu sliku.

Informacije: Tinktura ličinki voštanih moljaca ima svojstvo povećavanja efikasnosti antibiotika i drugih lijekova, a istovremeno uklanja njihove nuspojave.

Kako uzeti

Da biste izbjegli negativne posljedice, važno je imati ideju kako uzimati tinkturu voštanog molja. Treba se strogo pridržavati preporučene doze, potrebnog trajanja liječenja. Postoje 2 načina davanja, ovisno o bolesti, izvana i oralno.

Primijenjena izvana u obliku govornice ili masti, tinktura ima protuupalna, zarastanja rana, dezinfekciju, analgetska svojstva. Šta leči proizvod? Preporučuje se upotreba kod furunculoze, herpesa, hemoroida, trofičnih čira, nezaceljujućih rana, modrica, uganuća, promrzlina, opekotina, stvaranja čireva pod pritiskom, bolova u zglobovima, prehlade, problematične kože.

Chatterbox se koristi ovako:

  1. uzmite 2 kafene kašike tinkture,
  2. dodajte ih 33% -tnoj otopini dimeksida,
  3. natopiti dobivenu otopinu ubrusom,
  4. stavite na problematično mesto
  5. ostaviti 2 sata

U slučaju prekomjerne osjetljivosti, otopina se mora razrijediti vodom.

Način upotrebe masti ovisi o bolesti:

  • na vrenja, hemoroidne češljeve, rane, područja uboda mraza ili izgorjele, mast se nanosi u obliku aplikacije na 1 sat,
  • kod prehlade, proizvod se utrljava u područje leđa i grudi dok se potpuno ne apsorbuje,
  • kod bolesti zglobova proizvod se nanosi na uznemirujuća područja na 30 minuta,
  • mast se nanosi na problematičnu kožu tankim slojem dva puta dnevno: ujutro i jedan sat prije spavanja, nježno vlaži višak ubrusom.

Pažnja! Ako osjetite nelagodu, peckanje, iritaciju u predjelu gdje se kompres primjenjuje tinkturom iz ognevke ili primjenom masti, morate hitno ukloniti proizvod, isperite otopinu vodom.

Doziranje uzete tinkture, njena koncentracija treba odabrati osobno, na osnovu vrste bolesti, stadijuma njenog tijeka, starosti, težine oboljelih. Takođe se razlikuje ovisno o zadatku prijema: kao liječenje ili za prevenciju bolesti. Sledeća uputstva za upotrebu tinkture voštanog moljaca sadrže detaljne informacije o ovom pitanju.

Standardna metoda davanja za mnoge bolesti provodi se prema shemi:

  • Za odrasle - 3 kapi na 10 kg tjelesne težine. Trajanje upotrebe - najmanje 3 mjeseca, nakon toga pauza od 1 mjeseca.
  • Za djecu mlađu od 14 godina - 1 kapi za svaku punu godinu djetetove starosti. Šema prijema: 3 tjedna prijema, 3 tjedna pauze. Trajanje prijema (bez perioda odmora) - 3 mjeseca.

Kako piti tinkturu? Uzima se pola sata prije obroka, razrijeđen u 3-4 kašike prokuhane, prethodno ohlađene vode, mlijeka, soka, čaja. Za veći učinak savjetuje se da kapljice odmah ne gutate, već da ih neko vrijeme držite pod jezikom.

Ne preporučuje se uzimati tinkturu neposredno prije odlaska u krevet zbog svog toničkog djelovanja. U profilaktičke svrhe, proizvod se uzima 1 put dnevno, ujutro, 30 minuta prije jela.

Pored standardne metode, postoje i neke karakteristike upotrebe lijekova za određene bolesti. Kako piti tinkturu voštanog moljaca sa:

  • Tuberkuloza, kancerozni tumori. Za liječenje postojeće bolesti počinje se koristiti 2 puta dnevno, 15 kapi. U nedostatku negativnih osjećaja, nakon nekoliko dana, doziranje se postepeno povećava, dovodeći i do 3 kapi na 10 kg težine. U težim oblicima dopušteno je povećanje do 8 kapi na 10 kg tjelesne težine. Ispire se sa 3 kašike prokuhane vode. Nakon 7 dana primjene, broj aplikacija se povećava do 3 puta dnevno. U liječenju djece mlađe od 14 godina koristi se 10% -tni ekstrakt ličinki vatrenih crvi po 2 kapi za svaku godinu života, ili 20% ekstrakt po 1 kapi za 1 godinu života, razrijeđen u mlijeku, soku.
  • Kardiovaskularne bolesti. Prihvata se prema standardnoj šemi. Nakon srčanog udara, liječenje započinje 10 dana kasnije. Dozvoljeno je naizmjenično uzimanje tinkture pčelinje suppestilencije.
  • Bolesti respiratornog sistema. Uz povećani prag epidemije zaraznih bolesti uzima se 2 puta dnevno po standardnoj šemi. Kod bronhitisa, tinktura se pije tri puta dnevno, razblaživši 1/3 šalice biljne infuzije. U većini slučajeva temperatura se smanjuje trećeg dana primjene proizvoda, suvi kašalj 5. dana postaje mokar, nakon 10 dana u potpunosti nestaje.
  • Depresivna stanja, stres, nervni poremećaji. Da bi poboljšali stanje, piju 20 kapi proizvoda dva puta dnevno, tokom 30 dana.

Tinktura se može koristiti bez odustajanja od upotrebe drugih lijekova.

Kako kuhati

Zbog činjenice da proizvod nije službeno priznat kao lijek, farmaceutske kompanije ga ne proizvode (ipak, možete ga pronaći u prodaji).

Najčešće ga možete kupiti od pčelara ili sami napraviti.

Najčešće prave 10%, 20% ili 25% tinkturu za alkohol.

Važno! Ličinke mostovog leptira moljaca za tinkturu trebaju žive, velike, ali bez znakova puka, tj. oko 20-30 dana. U zadnjoj fazi razvoja zaustavljaju proces probave, što značajno smanjuje proizvodnju korisnih enzima.

Detaljna uputstva za kuhanje:

  1. uzmi posudu od tamnog stakla,
  2. sipati 100 ml 70% alkohola u njega,
  3. ličinke uronite u alkohol (ne obrnuto - nije preporučljivo insekte prvo u larvalnu fazu životnog ciklusa stavljati u teglu pa ih natočiti alkoholom!) - za 10% ekstrakta potrebno je 10 g insekata, za 20% - 20 g, za 25% - 25 g
  4. dobro zatvorite posudu poklopcem,
  5. staviti u sobu na sobnoj temperaturi 10 dana,
  6. protresite smešu svakodnevno
  7. nakon određenog vremena, ocijedite smećkastu tekućinu sa nježnom aromom meda, iscijeđenim i ličinki.

Učinkovit lijek je spreman. Prisustvo prirodnog sedimenta u njemu nije presudno. Prije upotrebe dobro protresti!

Za pripremu masti:

  1. ličinke uzmite u količini dovoljnoj da se napuni čaša od 50 g,
  2. potopite u posudu sa alkoholom jačine 70% tako da alkohol prekriva samo larve,
  3. ostaviti da insistira 5-7 dana,
  4. sipati 200 ml ulja hipericuma i nevena u keramičku posudu, 50 ml propolisa, dodati 30 do 50 g pčelinjeg voska,
  5. sipati alkoholnu smešu tamo,
  6. čvrsto pokriti posuđe,
  7. stavite u vodenu kupelj, kuhajte oko 2 sata,
  8. ostavite da se malo ohladi, filtrirajte,
  9. sterilizirati staklene tegle,
  10. sipajte proizvod u njih, zatvorite poklopce.

Savjet: nemojte pretjerivati ​​s voskom - mast bi trebala imati konzistenciju kreme.

Kontraindikacije

Kao i bilo koji lijek, postoje indikacije i kontraindikacije. Ne preporučuje se ako je dostupno:

  • alergije, individualna netolerancija na proizvode vitalne aktivnosti pčela,
  • čir na želucu, probavnom traktu,
  • trudnoća
  • tokom dojenja,
  • upala jetre.

Nepoželjno je propisivanje proizvoda građanima sa sindromom ovisnosti o alkoholu.

Indikacije za upotrebu tinktura nastalih od ličinki voštanog moljaca su različite.Primjenom svih preporuka može značajno pridonijeti izliječenju mnogih bolesti.

Hemijski sastav i svojstva tinkture voštanog moljaca

Teško je reći kako i kada su prvi put otkrivena čudesna svojstva pčelinje vatre. Podaci o korištenju izrazitih larvi moljaca u svrhu liječenja i produžavanja mladosti nalaze se u rukopisima drevnih egipatskih, starogrčkih i mezopotamijskih iscjelitelja, u drevnim gradovima Azije, u receptima narodnih iscjelitelja u Rusiji.

Moderni naučnici postali su zainteresirani za gusjenice vatrene gliste, koji su iznijeli verziju da su ti insekti bogati posebnim supstancama koje mogu uništiti voštani film patogenih bakterija koje izazivaju tako ozbiljne bolesti kao što su tuberkuloza, tifus, difterija. Iako, radi pravednosti, vrijedi reći da, uprkos velikom interesu biokemičara za ljekovita svojstva ličinki vatrenih crvica, još uvijek nisu u potpunosti shvaćeni i mehanizam djelovanja tinkture pčelinjeg molja na bolesti poput tuberkuloze, bronhitisa, upale pluća i drugih nije u potpunosti razumljiv.

Eksperimentalno je dokazano da se pacijenti oboljeli od tuberkuloze koji uzimaju ekstrakt zaista počnu osjećati bolje i brže se oporavljati. Zašto se to događa, tradicionalna medicina ne može jasno objasniti.

Na osnovu sposobnosti ličinki voštanih moljaca da u košnicama probavljaju pčelinji vosak pomoću posebnog enzima proizvedenog u njihovim tijelima (usput, mnogi hemijski naučnici osporavaju njegovo postojanje), istraživači su zaključili da ova supstanca, koja je ušla u tinkturu iz tijela gusjenice, može imaju štetan učinak na bacile tuberkleusa čija je površina prekrivena školjkom koja se sastoji od masti i voska.

Ovaj lekoviti lek ima i druga korisna svojstva koja su u njega prešla iz larvi u procesu pripreme tinkture. Njegov hemijski sastav je izuzetno raznolik i složen. Sadrži vrijedne komponente kao što su peptidi, enzimi, proteini velike molekulske mase, nukleozidi, ksantin, nukleotidi, aminokiseline, minerali, hipoksantin, bioflavonoidi, tvari slične serotoninu, lipidi, steroidni hormoni, masne kiseline, vitamini.

Njegova popularnost objašnjava se i činjenicom da praktički nema kontraindikacija. A zahvaljujući bogatom kemijskom sastavu, spektar djelovanja tinkture voštanog molja je prilično širok.

Komponente sadržane u pripravku poboljšavaju metaboličke procese u stanicama i metaboličke procese, sprečavaju taloženje masti na krvnim žilama i unutrašnjim organima i smanjuju sadržaj holesterola i šećera u tijelu.

Zahvaljujući antioksidacijskim i antibakterijskim svojstvima, tinktura jača imunitet, mentalnu i fizičku aktivnost, sprečava procese starenja i ima općenito jačanje u organizmu.

Indikacije i kontraindikacije tinkture voštanog moljaca

Tinktura voštanog molja pronašla je primjenu u liječenju mnogih bolesti i u prevenciji različitih bolesti. Uz upotrebu u pulmologiji zbog mukolitičkih, anti-upalnih i bronhodilatacijskih svojstava za liječenje bronhitisa, tuberkuloze, alergija i drugih plućnih bolesti (uključujući pedijatriju), tinktura molja je namijenjena za:

  • liječenje srčanih i krvožilnih bolesti (daje dobre rezultate u liječenju infarkta miokarda, koronarne srčane bolesti, tromboflebitisa, angine pektoris). Umanjuje znakove srčane slabosti, poboljšava rezultate elektrokardiograma i smanjuje kratkoću daha. Sa hipertenzijom - smanjuje pritisak, sprečava razvoj ateroskleroze,
  • proteolitički enzimi u tinkturi pomažu rastvaranju ožiljnog tkiva u raznim organima i adhezijama nakon upale i operacije (keloidni ožiljci, ožiljci srčanog mišića nakon srčanog udara), nositi se sa modricama i čirevima od pritiska,
  • Tinktura od moljac koristi se kao dodatna terapija za adenom prostate, povećava seksualni nagon i pokretljivost sperme,
  • koristi se za kompleksno liječenje gušterače i jetre,
  • stimulira tijelo da proizvodi dodatni hemoglobin i poboljšava krvnu sliku,
  • tinktura povećava izdržljivost mišića kod sportaša i pretjeranim fizičkim naporom aktivira izgradnju mišića, obnavlja tkivo,
  • koristi se za ginekološke poremećaje, tinktura je indicirana u liječenju neplodnosti, kod anemije i toksikoze, kod poremećaja u menopauzi (pomaže u normalizaciji sna, emocionalnog stanja u ovom periodu, normalizira strukturu stanica endometrija),
  • droga ima psihotropne kvalitete, pozitivno djelujući na raspoloženje i pamćenje,
  • koristi se za lečenje kožnih bolesti, herpesa i furunculoze,
  • upotreba lijeka donosi olakšanje u onkologiji: smanjuje bol, ublažava efekte nuspojava od uzimanja lijekova, jača imunološki sistem,
  • za probleme sa štitnom žlijezdom koristi se bez obzira na sadržaj joda u tijelu,
  • pomaže kod osteohondroze, bolesti zglobova, neuritisa, artroze.

Tinktura voštanog molja ide dobro sa drugim lijekovima, netoksičnim, nije uključena u skupinu farmakološkog rizika.

Kontraindikacije praktički nema: nemoguće je koristiti tinkturu u slučaju pojedinačne netolerancije, nepoželjno je laktirati i trudnicama, vrijedi davati tinkturu djeci oprezno, jer malo je vjerovatno da bi to odraslo tijelo moglo naštetiti, ali osjetljivi organizam djeteta može reagirati na njegovu upotrebu. alergijska reakcija. Ali ako se usredotočite na recenzije, među njima nema informacija o ozbiljnim nuspojavama. Osim ako je u nekim od njih izviješteno da lijek nije na bilo koji način utjecao na poboljšanje.

Recept za tinkturu voska

Ako imate sreće i uspijete nabaviti žive punokrvne ličinke, stavite ih u staklenu posudu (poželjno tamne boje ili je stavite na mjesto zaštićeno od sunca). Napunimo u omjeru 1:10 (koncentracija 10%) ili 1: 4 (25% tinktura) biomaterijala, posudu čvrsto zatvorimo i inzistiramo deset dana. Ispada da je tečnost smeđe nijanse i lagane medne arome. Nakon filtriranja pripremljenu tinkturu čuvajte na ne zasjenjenom mjestu. Možete ga koristiti 3 godine.

Način primjene tinkture voštanog moljaca

Iako nema poteškoća u korištenju tinkture voštanih moljaca, još uvijek nije pitanje odakle treba uzimati tinkturu voštanih moljaca. Terapeutski pripravak od pčelinjih moljaca može se koristiti i za unutrašnju i za vanjsku upotrebu.

Za unutrašnju upotrebu, bočicu s lijekom mora dobro protresti prije upotrebe (tokom skladištenja može se pojaviti talog u tinkturi). Tinktura možete koristiti prije jela (oko 30 minuta) ili nakon (oko sat vremena). Maksimalni period uzimanja lijeka je 3 mjeseca (pauza između kurseva je dvije do četiri sedmice).

Doziranje u profilaktičke i terapijske svrhe mora se izračunati pojedinačno, ovisno o bolesti i stupnju, stanju, starosti i težini pacijenta, koncentraciji tinkture nakon savjetovanja s liječnikom.

Za vanjsku upotrebu, tinktura voštanog molja, koja ima ljekovito i antiseptičko djelovanje, anestezira i ublažava upale. Za to se priprema talker od tinkture moljata antibakterijskim lijekom za vanjsku upotrebu dimeksida. Krpu natopljenu ovom otopinom treba nanositi na zahvaćeno područje 2 sata (s povećanom osjetljivošću, smjesa se može razrijediti vodom i isprati lijek ako se pojave simptomi iritacije). Tinktura se koristi i za pripremu masti.

Koristeći tinkturu voštanog molja za liječenje, mora se imati na umu da je recept za ovaj popularni proizvod još uvijek izumljen u alternativnoj medicini i da je danas nemoguće dokazati apsolutnu učinkovitost njegove upotrebe ili opovrgnuti njegovu korist. Glavni su joj proizvođači male kompanije koje prodaju pčelarske proizvode i privatni pčelari. Među farmaceutskim kompanijama ne postoji nijedna koja se bavi proizvodnjom i prodajom tinktura voštanog moljaca. A to znači da prije početka liječenja ovim čudesnim lijekom vrijedi uključiti zdrav razum i barem se posavjetovati o preporučenosti ove akcije s liječnikom koji ima iskustva u liječenju određene bolesti.

Što je voštani moljac

Glavna hrana insekata su pčelinji proizvodi - pčelinji hljeb, med, polen. Hrane se voskom, matičnom mliječi, voskom. Motylica, kašalj, vatra - voštani moljac također ima takva imena. Jedina šteta koju leptir nanosi je legla jaja u košnicu. Najštetnije su larve voštanog moljaca, a to su:

  • jedi med
  • zaplete pčelinje saće mrežom, sprečavajući pčele da se brinu o potomstvu,
  • uzrokovati smrt
  • nagomilavši korisne materije, za mesec dana se pretvaraju u štenad,
  • izlaze iz moljaca kojima nije potrebna hrana - dovoljno zaliha za njihovo postojanje.

Zvanična medicina ne priznaje da je vosak moljac lijek. Nijedna farmaceutska kompanija ne bavi se proizvodnjom lijekova koji sadrže ličinke koje imaju visoku biološku aktivnost. Pozitivne rezultate liječenja mnogih bolesti kućnim lijekovima imaju narodni iscjelitelji, pčelari.

Medicinska nauka bavi se istraživanjem faktora isceljenja, počevši od I. Mečnikova. O prednostima ovog insekta možemo pročitati u radovima S. Mukhina. Naučnici sa akademskih instituta Rusije, Njemačke, razmatraju učinak zaušnjaka na organizam i bilježe pozitivne rezultate:

  • popraviti oštećena tkiva,
  • poboljšati stanje pacijenata sa tuberkulozom.

Ljekovita svojstva

Za spravljanje preparata koriste se larve pčelinjeg molja, koje sadrže jedinstvene enzime, elemente u tragovima, aminokiseline. Ekstrakt voska moljac ima antioksidativna, antivirusna, antiparazitska i antibakterijska svojstva. Koristite ga u tradicionalnoj medicini:

  • poboljšava san
  • snižava holesterol i šećer u krvi,
  • normalizuje metabolizam,
  • povećava nivo hemoglobina,
  • ubrzava oporavak od udaraca,
  • uklanja toksine, soli teških metala,
  • povećava efikasnost
  • aktivira regeneraciju tkiva.

Pčelinji moljac u narodnoj medicini, upijajući blagodati meda i njegovih derivata, pomaže:

  • zaustaviti razvoj ateroskleroze,
  • rastvarati ožiljke, adhezije,
  • poboljšati stanje menopauzom,
  • povećati odbranu organizma,
  • nositi se sa nemoći,
  • obnoviti stanje nervnog sistema,
  • povećati izdržljivost,
  • baviti se infekcijama, parazitima,
  • aktivirati cirkulaciju krvi,
  • ojačati opšte stanje
  • zaustaviti taloženje masti u jetri,
  • ublažiti stres
  • ubrzati oporavak od bolesti,
  • poboljšati mentalne, fizičke sposobnosti.

Tretman voskom moljac

Narodni iscjelitelji vjeruju da uz larve, vitalni proizvodi voštanih gusenica posjeduju ljekovita svojstva. Izlučevina sadrži supstance sa povećanom biološkom aktivnošću, jer prolaze kroz dodatni proces fermentacije. Pčelari prave posebne košnice za uzgoj moljaca, u koje polažu voštane sirovine. Ekstrakti uz pomoć pčelinjeg voska:

  • eliminirati nuspojave od uzimanja antibiotika,
  • smanjiti bol koji prati bolest,
  • jačaju imunitet

Alkoholna tinktura pčelinjeg molja doprinosi:

  • olakšanje oboljelih od karcinoma
  • poboljšana drenaža za respiratorne bolesti,
  • obnova pankreasa,
  • izlečiti bolesti reproduktivnog sistema,
  • uklanjanje groznice, kašalj, prehlada,
  • poboljšati pamćenje, raspoloženje,
  • normalizacija metaboličkih procesa,
  • poboljšanje kože,
  • lečenje neplodnosti
  • inhibicija procesa starenja organizma,
  • prevencija patologija svojstvenih starijim osobama.

Tuberkuloza

Korisna svojstva tinkture u liječenju ove bolesti naučnici su potvrdili. Baktericidni kvalitet lijeka iz larvi koristi se u liječenju tuberkuloze. Digestivni enzimi:

  • razdvojite voštane školjke Kochovog štapa,
  • sprečiti širenje bakterija tuberkuloze,
  • stimulišu stvaranje zdravih ćelija,
  • podstiču regeneraciju tkiva,
  • šupljine u plućima zarastaju.

Ekstrakt sadrži prirodne aminokiseline histidin, treonin, alanin, leucin, koje doprinose poboljšanju pacijentovog stanja. Eliminira gljivičnu infekciju - komplikacije nakon hemoterapije zbog bolesti. Nekoliko kurseva uzimanja lijeka pomaže u suzbijanju tuberkuloze:

  • meninges
  • genitourinarni organi
  • koža
  • kostiju
  • zglobovi
  • nervnog sistema
  • limfni čvorovi
  • organa za varenje.

Kardiovaskularne bolesti

Tinktura ličinki voskastog molja služi se za liječenje i prevenciju kardioskleroze, koronarne insuficijencije, angine pectoris. Aktivne tvari u sastavu pomažu resorpciju ožiljaka, što ubrzava oporavak od srčanog udara. Upotreba lijeka u tromjesečnom kursu doprinosi:

  • smanjiti učestalost napada,
  • obnavljanje intraventrikularne kondukcije,
  • normalizacija koronarne mikrocirkulacije,
  • povećani broj otkucaja srca,
  • snižavanje krvnog pritiska
  • funkcionalna stabilnost srca,
  • sprečavaju stvaranje ugrušaka u krvi.

Ginekologija

Upotreba alkoholnih ekstrakata voštanog voska poboljšava cirkulaciju krvi u zdjeličnim organima. Lijek potiče metaboličke procese, povećava nivo hemoglobina. Liječenje treba provoditi pod nadzorom liječnika, posebno tokom trudnoće. U ginekologiji ovo pomaže:

  • ublažavanje simptoma menopauze,
  • obnavljanje strukture endometrija,
  • sprečavanje pobačaja
  • eliminaciju placentne insuficijencije,
  • normalizacija psihe,
  • pojačavaju imunološku aktivnost
  • lečenje anemije.

Andrologija

Tradicionalni iscjelitelji preporučuju lijekove na bazi ličinki voštanih moljaca za obnavljanje zdravlja muškaraca. Ekstrakt sadrži enzime, aminokiseline, koji pomažu u održavanju tjelesnih funkcija čak i u starosti. Tinkture, ekstrakti doprinose:

  • izlečiti adenom prostate
  • povećati pokretljivost sperme,
  • postizanje erekcije,
  • povećati proizvodnju testosterona,
  • održavanje potencije
  • smanjuje rizik od neplodnosti.

Period rehabilitacije

Kompleks biološki aktivnih komponenti koje sadrže mošta sa voskom pomažu obnavljanju tijela nakon ozbiljnih bolesti. To se događa zbog prisustva u sastavu tvari koje ubrzavaju regeneraciju tkiva, obnove metaboličkih procesa koji zaustavljaju ožiljke. Lijekovi pomažu da se smanji period rehabilitacije. Tinktura pomaže:

  • brzi oporavak nakon operacije,
  • zaceljivanje gnojnih rana,
  • lečenje upalnih procesa,
  • regeneracija koštanog tkiva,
  • snabdijevanje tijela energijom.

Spoljna aplikacija

Iscjelitelji preporučuju upotrebu tinkture ličinki na alkoholu za liječenje kožnih bolesti. Antiseptička, regenerirajuća, protuupalna i analgetska svojstva pripravka doprinose brzom oporavku. Za vanjsku upotrebu, lijeku se dodaje 33% -tna otopina dimeksida. Komprese sa mešavinom koriste se za lečenje:

  • furunculosis,
  • herpetičke erupcije,
  • tromboflebitis
  • rane
  • psorijaza
  • posteljice
  • neuritis
  • mijalgija
  • artroza,
  • osteohondroza,
  • trofični čir.

Pripravci od voska protiv moljaca

Proizvode koji sadrže ličinke voštanog voska teško je pronaći u ljekarnama - ne proizvode ih farmaceutski proizvodi.Pčelarske farme, kompanije koje proizvode prirodne fitoprodukte bave se proizvodnjom lijekova. Može se kupiti u specijaliziranim odjelima preduzeća, internetskim trgovinama, od pčelara:

  • ekstrakti ličinki moljaca,
  • alkoholne tinkture,
  • ljekovite masti
  • kreme za kožu,
  • sredstva u kapsulama, tabletama.

Lijek sadrži jedinstvene enzime, aminokiseline i elemente u tragovima koji pomažu u suzbijanju bolesti. Industrijska tinktura koristi se za unutrašnju upotrebu. Lijek za liječenje:

  • Galerija Milonella,
  • sadrži glutaminsku, asparaginsku kiselinu, lizin, serin, glicin, valin,
  • Indiciran je za liječenje problema kardiovaskularnog sistema, tuberkuloze, hipertenzije, aritmije, oporavka od operacija,
  • cijena - 360 p. po boci 100 ml.

Lijek pripada prirodnim imunomodulatorima. Alkoholni ekstrakt pčelinjaka moljac ima antivirusno, antibakterijsko svojstvo. Alat pomaže obnoviti snagu nakon velikog opterećenja, bolesti. Efikasan sastav:

  • "Ekstrakt pčelinjeg voska",
  • sadrži aminokiseline, peptide koji povećavaju nivo energije u tijelu,
  • pospešuje oporavak kod astme, respiratornih bolesti, alergija, snižava holesterol, šećer u krvi, normalizuje krvni pritisak,
  • cijena - 250 p. po 50 ml rastvora.

Tablete i granule

Lijek u ovom obliku namijenjen je za oralnu upotrebu. Lijek se koristi za liječenje patologija gastrointestinalnog trakta, genitourinarnog sistema. Efikasna kapsula:

  • Melonapis
  • sadrži pčelinju subpestilenciju koja sadrži hitozan, dronovo mlijeko, pčelinji polen, otrov, med,
  • liječi gušteraču, štitnu žlijezdu, jetru, zglobove, impotenciju, uklanja upalne procese, oštećenu hematopoezu,
  • konzumira se dva puta dnevno uz obroke,
  • cijena - 410 p. za 50 kapsula.

Ulja i kreme

Pripreme za vanjsku upotrebu pomažu u liječenju kožnih bolesti, opekotina i brzo regeneriraju tkiva nakon ozljeda. Ekstrakt larve uklanja ožiljke, pomaže u nadziranju kože lica. Krema koja sadrži biljke:

  • "Požar sa propolisom."
  • Sastav - ekstrakt pčelinjeg molja, propolis, vosak, maslinovo ulje. Dodana kapuljača kadulje, kantariona, konjski kesten, badem.
  • Pomaže u ishrani, brzom popravljanju kože, zacjeljivanju rana, liječenju akni. Ima pomlađujući učinak, ublažava svrbež, iritaciju.
  • Cijena - za 40 grama 450 rubalja.

Uputa za upotrebu voska moljac

Ne primjenjuju svi proizvođači opis lijekova. Prilikom liječenja morate se pridržavati određenih pravila. Da biste razjasnili reakciju na lijek:

  • trebali biste uzeti četvrtinu doze i tokom dana promatrati stanje,
  • u nedostatku negativnih reakcija - edema, svrbeža, iritacije sluznice, nastavite liječenje,
  • drugog dana koristite polovinu doze, trećeg - 3/4,
  • nadalje, u nedostatku nuspojava, konzumirajte 2 puta dnevno.

Oralno uzimanje lijeka zahtijeva vlastiti pristup. Potrebno je pravilno izračunati dozu kako ne bi došlo do komplikacija. Preporučljivo je uzeti u obzir:

  • uzimati tinkturu pola sata prije jela ili sat vremena nakon,
  • doziranje - 3 kapi na 10 kg tjelesne težine,
  • za prevenciju - jedna doza, za lečenje - dva puta dnevno,
  • tinktura razblažena vodom, mlekom - 30 ml,
  • ne preporučuje se piti prije spavanja zbog toničkog efekta,
  • kurs lečenja je 3 meseca.

Način primjene lijekova za lokalnu upotrebu ovisi o zadatku koji se treba riješiti. Kreme i masti koriste se na različite načine - u skladu s bolešću. Sredstva u ovom obliku:

  • u kozmetičke svrhe nanesite tanki sloj ujutro i sat vremena prije spavanja, uklanjajući višak papirnatim ručnikom,
  • za lečenje opekotina, rana, promrzlina, hemoroida, kičme, podnesite aplikaciju na sat vremena,
  • sa hladnoćom, utrljajte u grudi, leđa pre apsorpcije,
  • za bolove u zglobovima, nanesite na zahvaćeno područje pola sata.

Ljekovita svojstva ekstrakta

Lijek u samom početku, čim su ga proučavali naučnici, bio je namijenjen liječenju i terapiji konzumacije, na novi način - to je tuberkuloza.

Ali nakon toga, tinktura je počela da se popularizira kao alternativni lijek kao lijek za istu tuberkulozu, ali već bez pomoćnih i dodatnih lijekova.

Odnosno, u jednom se trenutku tinktura koristila isključivo u vlastitom obliku, kao punopravni lijek, bez korištenja punopravnog medicinskog tretmana.

Uz dobro proučen učinak tinkture voštanog molja na bakterije tuberkuloze, stručnjaci su utvrdili da tinktura može imati terapeutski utjecaj na tijelo kod sljedećih bolesti:

  1. Respiratorni problemi
  2. Oslabljeni imunitet kao kompleks za podizanje imuniteta i ukupne prevencije bolesti.
  3. Sa srčanim udarima, koronarnom srčanom bolešću, aterosklerozom.
  4. Žene su infuziju liječile tinkturom.
  5. Muškarci su koristili i tinkturu kao lijek protiv impotencije.
  6. Primjećuje se pozitivan učinak na tijelo kod varikoznih vena.
  7. Sa raznim nervnim poremećajima.
  8. Problemi s krvlju: leukemija, anemija.
  9. Bolesti gastrointestinalnog trakta (pankreatitis, čir, gastritis).
  10. Kao smanjenje upale nakon operacije, kao restorativna terapija.

Pomoć Pouzdano je poznato da se od tinkture voštanog molja pravi poseban pripravak, poput Okoveda, koji pomaže kod raznih očnih bolesti.

Stručnjaci preporučuju redovno uzimanje tinkture ne samo pacijentima, već i potpuno zdravim ljudima koji vode aktivan stil života. Dakle, alat vam omogućuje povećanje izdržljivosti, performansi, pomaže u koncentraciji, obnavlja mišićno tkivo nakon napora (dakle, popularan je među sportašima).

Odličan učinak lijeka je i na tijelo ljudi koji se bave mentalnim radom. Prema rezultatima istraživanja, ustanovljeno je da se uz redovitu upotrebu tinkture voštanog molja poboljšava pamćenje, povećava koncentracija. U stvari, ovaj lek je pogodan za bilo koji organizam.

Za koje druge bolesti ekstrakt moštane voćke ima nevjerojatan učinak, naučit ćete u ovom videu:

Doziranje i primjena

Zanimljiva je situacija koja se primjećuje s oblikom i doziranjem tijekom upotrebe, liječnici preporučuju da za bilo koju bolest ili samo za prevenciju uzmu lijek u istoj količini.

Što se tiče doziranja prema starosnoj grupi:

  • Djeca mogu uzimati 1-1,5 kapi na 12 km. težina. Preporučuje se razrijeđivanje ekstrakta u 30 ml. voda.
  • Tinejdžeri (djeca od 14 godina) mogu uzeti punu dozu za odrasle.
  • Odrasli su zaslužni za uzimanje 3 kapi na 10 kg. težina. Opet je poželjno rastvaranje u vodi.

Ljekari također preporučuju da prije gutanja držite tinkturu u ustima najmanje nekoliko minuta. Najbolji način primjene tradicionalno se smatra "pod jezikom".

Kako uzeti

Već smo razgovarali o tome kako ga uzimati, uključujući pojašnjenje ispravne doze uzimajući u obzir starosne i težinske kategorije prilikom formiranja dnevne doze. Usput preporučuje se uzimanje ne više od dva puta dnevno, prije jela, u oko 30-40 minuta.

Također, za osiguranje, ako nije poznato ima li osoba alergiju, pridržavajte se sljedećih preporuka. Prilikom prvog uzimanja trebali biste uzeti samo trećinu potrebne doze.

Nadalje, ako nije bilo reakcije, od sutradan možete povećati dozu, ali i dalje uzimati samo pola.

Ako ni nakon pola doze ne primijete nuspojave na tijelo, od trećeg dana možete preći na punu dnevnu dozu. I već dva dana nakon normalnog unosa, savjetuje se uzimanje dvije doze dnevno. Osim toga, preporučuje se savjetovanje sa ljekarom.

Indikacije i kontraindikacije za upotrebu

Tinktura je propisana za:

  1. Aritmije.
  2. Astma.
  3. Bolovi u grudima.
  4. Tuberkuloza.
  5. Onkološke bolesti.
  6. Nakon moždanog udara.
  7. Sa tromboflebitisom.
  8. Žene sa neplodnošću.
  9. Pate od hemoroida.

Kroz upotrebu tinkture:

  1. Dolazi do obnove tkiva i ćelija.
  2. Povećava imunitet, izdržljivost
  3. Ligamenti i mišići se obnavljaju nakon treninga.
  4. Omogućuje tijelu da apsorbuje kalcijum.
  5. Metabolizam se poboljšava.

Što se tiče kontraindikacija, ne preporučuje se uzimanje ekstrakta u slučaju alergijskih reakcija na barem jedan od pčelinjih proizvoda. Ljekari također zabranjuju uzimanje tinkture za pogoršanje pankreatitisa i hepatitisa. Za osobe koje pate od peptičnih čira preporučuje se da se prije upotrebe posavjetujte s liječnikom (posebno za djecu, trudnice, žene koje doje).

Proizvođači tinkture i cijene

Na tržištu ima dovoljno proizvođača i gotovo svi imaju iste cijene, bez obzira na vrstu doziranja:

Najraširenije su lijekovi takvih proizvođača kao što su Transbaikalia Herbs, Melanium i Altai Gold.

Prosječna cijena od 50 ml. od 100 do 200 str. po boci, na 100-200 ml. morat ćete platiti od 250 p., a neke kopije koštaju 400-600 p.

I lekari i pacijenti primećuju zadivljujuću reakciju organizma na uzimanje takve tinkture. Rezultat se neće primijetiti odmah, preporučljivo je uzimati ga barem jednom dnevno nekoliko mjeseci, ali svakako se posavjetujte s liječnikom.

Proučeni pregledi omogućavaju nam da prosudimo primjećuje li pacijent nakon upotrebe tinkture voštanog molja:

  • Pep
  • Punjenje energije.
  • Izdržljivost
  • Poboljšanje imuniteta
  • Poboljšanje metabolizma
  • Ublažavanje bolova

Na Internetu ima puno pregleda o korištenju tinkture voštanih moljaca, a većina njih je pozitivna. Ovaj se proizvod, poput mošta od voska u obliku tinktura, masti, dobro nosi s čak i sa uznapredovalim bolestima, na primjer, tuberkulozom. Ali prilikom liječenja, glavna stvar je da se ne pridržavate gore opisane ispravne doze, već i da redovno i uzastopno provodite tečaj liječenja, najbolje nekoliko mjeseci svakog dana kako biste postigli maksimalan učinak.

Značajke voštanog moljaca

Voštani moljac je potpuno neprimjetan leptir male veličine i sive nijanse. Uprkos tome, predstavlja ozbiljnu prijetnju pčelarima. Ovaj insekt se razlikuje po tome što proizvodi miris sličan onom medu. Zbog toga pčele ne diraju u njoj, pogreškom za svog rođaka, što joj omogućava da slobodno uđe u košnice.

Zapravo za pčele ovaj odrasli leptir ne predstavlja nikakvu opasnost, ali njegove ličinke koje nastaju iz jajašca koje je ovaj leptir položio u češalj, mogu uništiti sve što pčele donose. Nakon rođenja počinju jesti med i pčelinji kruh, a potom se, kako odrastaju, uzimaju za saće i ostatke čašice.

Budući da uglavnom jedu vosak, oštećuju saće, obavijajući leziju tankim, svilenim nitima. Osim toga, hrane se medom i leglom, pokvare okvir i izolaciju. Kad ima previše larvi, počinju jesti jedni druge. Vitalna aktivnost takvih parazita negativno utječe na pčelinje obitelji, zbog čega pčele često umiru ili jednostavno mogu napustiti takvu košnicu. Što se gusjenice tiče, one postaju korisne sa medicinskog stanovišta. Štaviše, to se ne odnosi na zvaničnu medicinu.

Zanimljive činjenice! Ova vrsta molja je poznata već duže vrijeme i baš kao davno je korištena u medicinske svrhe. Koliko je poznato, nevjerovatna svojstva voštanih moljaca bila su poznata u 17. vijeku. Ili možda ranije. Tih dana tinkturu ovog insekta iscjelitelji su koristili za liječenje srčanih bolesti.

Tajne izrade tinkture ličinki voštanih moljaca

Voštani molj također se naziva moljac, ali tinktura se ne priprema od odraslih jedinki, već iz njegovih larvi koje se još nisu natapale. Njihovo tijelo stvara posebnu tajnu - cerrazu, zbog koje se vosak cepa i apsorbira. Ta je karakteristika unaprijed odredila životni vijek ovog štetočina.

Važno je znati! Prema stručnjacima, bolje je koristiti najveće ličinke koje sadrže najveći broj korisnih komponenti. Recept za tinkturu je toliko jednostavan da se lako priprema kod kuće. Da biste pripremili 10% tinkturu, trebat će vam 10 g ličinki i 100 g alkohola. Ako trebate pripremiti 20% lijek, morat ćete uzeti 20 g gusjenica.

Za pripremu tinkture bolje je uzeti staklenu posudu i u nju staviti sve potrebne komponente. Lijek se ubrizgava 1 mjesec na hladnom, tamnom mjestu. Rezultat je svijetlosmeđa tekućina s aromom bjelančevine meda. Nakon što je spreman, proizvod se mora filtrirati. Svojstva tinkture čuvaju se 3 godine.

Tinktura ima brojne ljekovite osobine koje diktiraju hemijski sastav ličinki. Pronađeno u tinkturi:

  • Vitamini i aminokiseline.
  • Enzimi i lipidi.
  • Vioflavonoidi i pectidi.
  • Proteini velike molekulske mase i serotonini.
  • Hipoksantin.
  • Hormoni i nukleotidi.
  • Minerali i masne kiseline.

Nije teško zamisliti kakav široki spektar terapijskih učinaka ima slična alkoholna tinktura.

Načini upotrebe tinkture

Tinktura voštanog molja razlikuje se po karakteristikama primjene, ovisno o doziranju. Uputa za upotrebu navodi u kojim se dozama i koliko dana treba uzimati ovaj lijek, ovisno o prirodi bolesti, mada je često uputa izostala, jer nitko ne želi preuzeti odgovornost. Tokom perioda tinkture nije preporučljivo piti alkohol, kao ni proizvode koji mogu sadržavati konzervanse.

Univerzalna primjena

Tinktura voštanog molja, 10 posto, uzima se u 15-20 kapi, na bazi 3 kapi na 10 kg ljudske težine. Proizvod se mora razrijediti vodom ili nekom drugom tekućinom. Ako je to 20% tinktura, onda se uzima 2 puta manje (od 7 do 10 kapi). Kako bi se spriječila prehlada, tinktura se uzima 1 put dnevno, u istoj dozi, a u svim ostalim slučajevima - 2 puta dnevno.

Gdje se prodaje tinktura voštanog molja?

Koliko znamo, ova tinktura se ne proizvodi legalno na preduzećima farmaceutskih kompanija. U pravilu to rade ili sami pčelari, ili pojedine privatne firme koje prodaju pčelarske proizvode.

Drugim riječima, ovaj proizvod nije licenciran i nije testiran, stoga lako može naštetiti ljudskom zdravlju, jer niko ne zna tačno u kojim dozama koristi tinkturu. S tim u vezi, možemo sa sigurnošću reći da je nemoguće kupiti ovaj čudo-lijek u bilo kojoj ljekarni. Ko želi probati tinkturu na sebi, može koristiti usluge poznatog pčelara ili Internet, na kojem može kupiti doslovno sve. Iako je Internet takva stvar, gdje mogu izbaciti bilo kakvu falsifikaciju, nakon koje je nemoguće pronaći nijedan kraj, a rezultat može biti vrlo katastrofalan.

Zanimljivo je znati! Mnogi čitaoci tvrde da su nakon duge potrage ipak uspjeli pronaći čudesni lijek od poznatog pčelara.

Postoje neke kompanije koje proizvode takvu tinkturu, ali prodaju je bez uputa za upotrebu. Stoga je uzimanje takvih lijekova vrlo opasno po zdravlje. Na to uvijek treba obratiti pažnju prilikom kupovine takvih lijekova.

Zaključak

Mnogi pacijenti danas ne vjeruju ljekarničkim lijekovima i to ne čudi, jer je do 80% lijekova na tržištu lažno. Što je lijek skuplji, veća je vjerovatnoća da će dobiti beskorisne tablete.Sličan faktor je presudan u ponašanju mnogih pacijenata, naročito teško oboljelih. Nažalost, država se ne može boriti protiv toga, jer to rade visoki zvaničnici ministarstava i odjela. Dosta često se u medijima čuje kako su negdje, u nekoj napuštenoj kući ili zgradi, agencije za provođenje zakona zaustavile podzemnu proizvodnju lijekova. Lako je zamisliti koliko je ozbiljan ovaj problem u cijeloj državi. Stoga se mnogi nadaju čudesnoj snazi ​​tradicionalnih lijekova, pripremljenih pomoću jednostavnih, ali ponekad jedinstvenih tehnologija.

Pogledajte video: Zagrljaj kao terapija (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar