Kako jesti marshmallows? Najzanimljivija stvar o američkoj deliciji jeste degustacija u Crema Caffeu!

Marshmallow (od engleskog. Marshmallow) - konditorski proizvod koji nalikuje marshmallow ili souffle. Marshmallow se sastoji od šećera ili kukuruznog sirupa, želatine, omekšane u vrućoj vodi, glukoze, usitnjenog do spužve, kojoj se može dodati mala količina boja i aroma.

Sam naziv "marsh mallow" u prijevodu se prevodi kao "marsh mallow", pa se na engleskom jeziku naziva biljka močvarnog biljaka iz porodice Malvaceae. Iz korijena močvare dobivena je ljepljiva, žele poput bijele mase. Vremenom su močvarni štapići zamijenjeni želatinom i škrobom. Moderni "zračni" marshmallows prvi put su se pojavili u Sjedinjenim Državama 1950-ih. Počeli su puštati kompaniju Kraft.

Mali komadići marshmallow-a dodaju se salatama, dezertima, sladoledu, ukrašavaju ih kolačima i pecivima. Prilično uobičajen način prehrane je dodavanje sitnih komadića marshmallowa kakau, vrućoj čokoladi ili kavi. Najpoznatiji i pomalo stereotipno tradicionalan način kuhanja u Americi je prženje pastila na vatri tokom šumskih izloga. Zagrijavanjem, močvarna močvara se povećava, iznutra postaje prozračna i viskozna, a na vrhu smeđa, pečena. Šećer u sastavu pretvara se u karamel tokom prženja.

Marshmallows se prodaju po težini i u vrećama. Najčešće su bijele, ponekad obojene. Tu su i marshmallows u čokoladnoj ili karamelnoj glazuri, s orasima i aromatičnim dodacima. Veliki i mali, okrugli i kvadratni. Marshmallows prave i mastiku za ukrašavanje kolača i peciva.

Upotreba ljekovitog marshmallowa za proizvodnju slatkiša datira još iz drevnog Egipta, gdje se iz ove biljke izvlačio sok i miješao sa orasima i medom. Prema drugom starom receptu, koristio se korijen graševine, a ne njegov sok. Korjen je očišćen da bi se izložila jezgra, koja je prokuhana šećernim sirupom. Tečnost se potom osuši i dobije se meka i viskozna slatkoća, koju je trebalo dugo žvakati.

U XIX stoljeću francuski proizvođači bombona uveli su nekoliko inovacija u recept za kuhanje slatkiša, dovodeći ovaj slastičarski proizvod u moderan izgled marshmallows. Ove su slastičarske proizvode u nekim regijama napravili vlasnici malih slastičarnica koje su dobivale sok od korijena graševine i samostalno ga iscijedile. Ovi slatkiši bili su veoma popularni, ali njihova proizvodnja je bila oduzimaju puno vremena. Krajem 19. stoljeća francuski su proizvođači razvili način da zaobiđu ovo ograničenje koristeći jaje bijelu ili želatinu sa kukuruznim škrobom kako bi dobili željenu konzistenciju. Ova metoda je uistinu smanjila naporan rad koji vadi sok iz korijena graševine i pravi se močvarna močvarka, ali potrebna je prava tehnologija da se želatina kombinira s kukuruznim škrobom.

Još jedna prekretnica u razvoju modernog marshmallowa uvedena je izumom svog postupka ekstrudiranja Amerikanca Alexa Doumaka 1948. godine. To je omogućilo da se u potpunosti automatizuje proizvodnja močvarnih močvara i dobiju cilindrični proizvodi, koji su sada povezani sa modernim marshmallows. Svi sastojci su izdubljeni, izmiješani i iscijeđeni u obliku cilindra, koji je isječen na komade i posut porcijama mješavine kukuruznog škroba i šećera u prahu. Alex Doumak osnovao je Doumak en 1961. godine na osnovu patenta za taj postupak.

Rum špekulant s marshmallows

„Smore“ je svjetski poznati desert. Ovo je jednostavna i vrlo ukusna poslastica koja se sastoji od prženih marshmallow-a, kolačića i čokolade.

U početku se „Smory“ pripremao tokom rekreacije na otvorenom, pržeći močvarne rakove na vatri. Međutim, ljubav prema ovom desertu je toliko velika da su ga postepeno počeli pripremati u urbanim uslovima - u pećnicama i u mikrotalasnim pećnicama.

Desert ispada jednostavan i nepretenciozan, ali fantastično ukusan - čak se i njegovo ime „Smore“ rodilo skraćivanjem fraze „Još malo“ - „još malo“. Zaista, probajući to, teško je zaustaviti se, ruke posežu za suplementom.

Kombinacija hrskavih kolačića, najnežnijeg topljenog marshmallow-a i tamne čokolade nevjerovatno je zavodljiva i vrlo ukusna. Uz to, ispada dva u jednom - i desert, i zabava, jer kuhanje smore je uzbudljivo, zabavno i nevjerovatno jednostavno.

Do danas postoji mnogo verzija pripreme „Smorova“, ali mi ćemo s vama podijeliti najjednostavniju, najklasičniju mogućnost. Dakle, pripremimo tradicionalnu Smoru.

Klasična verzija deserta uključuje samo tri sastojka:
Hrskavi krekeri ili kolačići,
Marshmallow,
Tamna čokolada.

Glavni "trik" deserta je u rastopljenom slatkom marshmallow-u koji spaja kolačiće i daje desertu integritet. U svom uobičajenom stanju, močvare su elastične i guste, no ako se zagrijavaju, tope se poput sladoleda na suncu, pretvarajući se u nevjerojatno ukusnu i nježnu masu. Upravo to je uslov koji nam treba.

Možete ga postići na više načina:
Pržite marshmallows na vatri ili na štednjaku,
Stavite marshmallows odmah na kolačiće i zagrijte ih u mikrovalnoj, najbolje u roštilju,
Ili pecite u rerni (180-200 stepeni, ne duže od 3-5 minuta do zlatno smeđe boje).

Dakle, nakon što se marshmallow rastopi, stavite ga na kolačić. Na drugi kolačić stavite komad čokolade. Spojite 2 kolačića i lagano ih stisnite prstima. Rastopljeni marshmallows “spajaju” sve komponente u jednu cjelinu, a toplina koja proizlazi iz nje otopit će čokoladu. Vaš Smor je spreman! Dobar apetit!

Marshmallows

Mislim da aktivni korisnici Povarenke znaju šta je „mramiš“. On je Marshmallows, on je Marshmallow. Ovo je žvakaća močvara. Ne razumiju svi njegovi ukusi i uglavnom se koriste za pravljenje mastike. Na web mjestu već postoje recepti s istim nazivom, ali bjelanjka je jedan od glavnih sastojaka u njima. Ovo sam kuhala nekoliko puta - svakako ukusno, ali ... ne to! Marshmallows na vjevericama više su poput zračne sufle, lako se gutaju, praktično bez žvakanja. Pravi marshmallows po strukturi su gusti, žvakaći i ... rastezljivi))) Sve to zahvaljujući invertnom sirupu, čini marshmallows toliko plastičnim. I da! - marshmallows ne koriste proteine. Iskreno)) Uzgred, pored mastike, močvare su pogodne i za nešto drugo ...

Komentari i recenzije

21. jula 2018. Nata-Vika-80 #

26. aprila 2018. Xenia 0703 #

26. aprila 2018. terry-68 #

26. aprila 2018. Xenia 0703 #

26. aprila 2018. Lisa Petrovna #

26. aprila 2018. Xenia 0703 #

26. aprila 2018. bg-ru #

18. marta 2018. Drozdova-72 #

30. januara 2018. ermolina tv #

Ohladite malo i dodajte soda otopljenu u 1 kašiku vode za desert.
Oblici pjene. Nakon 5-10 minuta, pjena će se smiriti i sirup je spreman. Pena možda neće nestati - u svakom slučaju ugasite vatru nakon 10 minuta, u suprotnom probavite

28. novembra 2017. Maria Lagoikina #

28. novembra 2017. weta-k #

17. novembra 2017. tanushka mikki #

17. novembra 2017. GourmetLana #

14. jula 2017. Alena Zenova #

28. novembra 2017. Maria Lagoikina #

2. jula 2017. mikatarra #

3. aprila 2017. aj heart lu #

Kuhanje u koracima:

Da bismo napravili Marshmallow domaće žvakaće močvare, potrebni su nam granulirani šećer, voda, invertni sirup, želatina i šećer u prahu sa krumpirovim škrobom za posipanje gotovog deserta. Usput, umjesto krumpira možete sigurno koristiti kukuruzni škrob, ako želite. Detaljan recept za pripremu invertnog sirupa koji sam vam već dao prije godinu dana - pogledajte ovdje. Može se zameniti i kukuruznim sirupom.

Dakle, prvo što treba učiniti je želatina. Može biti različitih vrsta: list, onaj koji treba namočiti u vodi, i instant. U ovom slučaju bio sam trenutan, a na ambalaži uvijek čitate - način na koji je pripremljen ovisi o tome. Dakle, ako imate redovnu želatinu, natopite je u 100 mililitara hladne kuhane vode, promiješajte i ostavite da nabrekne 30-40 minuta. Nakon toga zagrijte na srednje jakoj vatri, neprestano mešajući, dok se ne otopi. Ne ostavljajte da prokuha, u protivnom će želatina izgubiti svoja gelirajuća svojstva! Instant želatina je dovoljna da se napije veoma vrućom ključalom vodom i dobro izmiješa, tako da se sva zrnca rasuju u tečnost.

Rezultat je upravo takvo rješenje - preporučljivo je procijediti ga, jer se svi komadići želatine uvijek potpuno ne rastope.

Sipati još vruće želatine u posudu za šlag. Samo odaberite više, jer će se tokom procesa bičenja masa močvarne brazde uvelike povećati u volumenu.

Sada brzo pripremite sirup. Da biste to učinili, u malu tepsiju sipajte 400 grama granuliranog šećera, prelijte 100 mililitara vode i 160 grama invertnog sirupa.

Stavimo na srednju vatru i, miješajući, dovedemo do vrenja. Sirup trebate kuhati dok njegova temperatura ne dostigne 110 stepeni. Kako se nemam s čime mjeriti, određujemo spremnost, da tako kažem, za oko - test za meku kuglu ili tanku nit. To znači da ako uzmete kap sirupa i odmah stavite u ledenu vodu, pretvorit će se u meku kuglu. Ili inače - stisnite kap sirupa između 2 prsta i razvučete - tanka nit treba da se proteže. Ukupno sam sirup kuhao nakon vrenja oko 6-7 minuta.

Kad je sirup gotovo spreman, stavite najmanju vatru i počnete da tučite želatinu mikserom na velikim brzinama. Malo se ohladilo i u procesu bičenja počet će se formirati tako blatna pena. Ne prestajući da se tučem (prestao sam da slikam) sipajte vruću šećernu sirup (ne ključajući, naime jako vruć) šećerni sirup u želatinu.

Sve tucite velikom brzinom sve dok ne dobijete tako gustu i viskoznu masu od močvare. Za razliku od podloge za voćne močvare sa jajetom, ovdje masa neće biti toliko prozračna, gušća, da tako kažem. Nisam primijetila koliko mi je mikser radio - mislim da ćete i sami shvatiti kada je to dovoljno.

Preporučljivo je pripremiti obrazac unaprijed, jer se masa marshmallow postavlja vrlo brzo i s njom će biti teško raditi. Da biste to učinili, uzmite bilo koju prikladnu posudu sa stranama (imam pravokutni lim za pečenje dimenzija 30x20 centimetara), obložite je papirom za pečenje i velikodušno (ne žalite, inače će se sve zbližiti što ne biste uklonili!) Pospite mješavinom šećera u prahu i škroba (samo promiješajte i prosijati).

Brzo raširite marshmallow u kalup i izravnajte ga kašikom ili lopaticom. To je to, sada se možete opustiti - šalmo prazno za Marshmallow na hladno mjesto (hladnjak ili balkon) na 2-4 sata.

Spremnost žvakanja marshmallowa provjerava se lako i jednostavno - dodirnite masu. Ako se praktično ne lijepi za prste i savršeno drži oblik, možete ga isjeći na komade. Da biste to učinili, površinu pospite mješavinom šećera u prahu i škroba.

Izvadimo radni komad iz kalupa i oštrim nožem izrezujemo masu na proizvoljne komade. Oštrica se može zalijepiti za unutrašnjost močvare - samo je operite i obrišite suhom.

Ostaje vam da pravilno oblikujete snježnobijele komade u slatkom hljebu, jer će se u suprotnom jednostavno lijepiti tijekom skladištenja. Višak se samo otrese.

Evo količine domaćeg marshmallow marshmallow koju imamo - oko 700 grama. Čuvajte ga u vrećici ili zatvorenoj posudi s poklopcem.

Sigurna sam da će vam ovaj jednostavni recept za domaći desert dobro doći i sigurno ćete pripremiti Marshmallows sa svojom djecom. Samo nemojte djeci davati puno od toga (sama znam kako su spremna da tiho stisnu puna usta i nasmiju se dok bježe iz kuhinje) - postoji ogromna količina šećera. Ali ipak, ponekad možete maziti svoje voljene, posebno jer je ovo domaće slatko, bez boja, pojačivača ukusa i drugih E.

Trebat će nam:

  • Glukozni sirup - 80 gr. (1) + 115 gr (2)
  • Šećer - 260 gr.
  • Voda - 95 gr.
  • Želatina - 20 gr.
  • Ekstrakt vanilije - nekoliko kapi
  • Šećer u prahu i kukuruzni škrob - oko 50 g svaki. (za posipanje).

Glukozni sirup možete kupiti u slastičarnicama. Možete je zamijeniti i kukuruznim sirupom ili invertnim šećernim sirupom.

Rezervirat ću odmah. Postupak pripreme marshmallow-a nije kompliciran, ali bez stacionarnog miksera nije ih baš zgodno napraviti. Jer je glavni proces u izradi ovog deserta bič.

Potreban nam je dobar snažni stacionarni mikser koji možete povjeriti ovim radom. Zatim napravite marshmallows - samo sitnica)))

  1. Unaprijed pripremite listove za pečenje. Pokrijte prostirkom (ili dobrim testiranim papirom za pečenje) i dobro premažite biljnim uljem.
  2. Namočite želatinu. Ako koristite lisnat želatin, natopite ga u proizvoljnoj količini hladne vode. Ako koristite prah (zrnati želatin), natopite ga u polovinu naznačene zapremine vode.
  3. Sipajte glukozni sirup (1) u posudu miksera. Dodajte ekstrakt vanilije.
  4. U šerpu ulijte vodu, dodajte šećer, glukozni sirup (2), dovedite smjesu do vrenja, smanjite vatru i kuhajte na 107S. Ako nema termometar, onda taj postupak traje oko 5 minuta.
  5. Kad sirup dostigne 107 ° C, sklonite ga sa vatre, dodajte želatinu i brzo promešajte da se želatina otopi. Bez odlaganja, sipati sirup sa želatinom u posudu miksera (na glukozni sirup (1)) i tučenu mešavinu umutiti šlagom. Prvo pri srednjoj brzini, a zatim povećajte brzinu na gotovo maksimalnu.
  6. Bežite smjesu dok se ne ohladi na oko 30C, tj. Postane malo topla.
  7. Smjesa će postati bijela, znatno će se povećati u volumenu. Bit će prilično gusta i viskozna. Iz vjetrova će se vrlo sporo isušiti. Proces bičenja traje oko 10 minuta.
  8. Smjesu prebacite u slastičarsku vrećicu s okruglom mlaznicom (promjera 1 cm) ili jednostavno odsjecite vrh vrećice tako da promjer rupe bude oko 1 cm.
  9. Stavite dugačke trake (kobasice) iz vreće na lim za pečenje. Kobasice se stavljaju po cijeloj dužini lim za pečenje. Imamo ga u blizini, ali tako da se ne lijepi zajedno. Masa treba da zadrži svoj oblik i ne puza. Od navedene količine sastojaka u potpunosti napunim 2 listića za pečenje (30 * 40 cm).
  10. Mljevene marshmallows procijedite mješavinom škroba i šećera u prahu kroz cjedilo i ostavite da odstoji 12-24 sata.
  11. Nakon određenog vremena, pažljivo izvadite „kobasice“ iz tepsije i svaku ih uvaljajte u smjesu škroba i šećera u prahu (1: 1) tako da ih pude sa svih strana.
  12. Škare režu „kobasice“ na segmente duljine 10-15 cm, praveći dijagonalne kriške. Svaki komad zavežite čvorom (ne baš uskim da se ne bi trgala).
  13. U ruke uzmite nekoliko nodula i lagano protresite da biste se riješili suvišnog praha i škroba.

Možete napraviti i marshmallows u obliku raznih figura. Da biste to učinili, šlag morate završiti malo ranije (kada je temperatura smjese oko 40 ° C).

Stavite toplu smjesu u lim za pečenje obložen prostirkom (ili papirom za pečenje). Tepih (papir) pažljivo temeljito namažite biljnim uljem.

Smjesu izravnajte brzo tako da bude debljina 6-8 mm. To trebate brzo uraditi, jer dok je smeša topla, ona vas posluša. Kada se hladi, ona postaje ne tako plastična i teško će izravnati ohlađenu smjesu.

Ostavite formaciju da se očvrsne 12-14 sati. Nakon toga, nožem ga isjeći na proizvoljne figure (na primjer, rombove, trouglove, pruge i sl.).

Ili možete uzeti metalne rezače kolačića (samo dno treba imati dobru sječku i koristiti ih za izrezivanje figura (srca, zvijezda, cvijeća). Zatim izrezani marshmallow uvaljajte u mješavinu šećera u prahu i škroba.

Dobar apetit!)))

Marshmallows se dugo čuvaju u dobro zatvorenom pakovanju.

Kuhajte sa zadovoljstvom!

A ja ću biti vrlo zadovoljan ako objavite fotografije svojih deserta po ovom receptu sa hashtagom #mypastryschool ili # pripremi

VAS POKLON!

Medenjaci od A do Ž

BESPLATNO PRUŽITE PUNI VIDEO KURS!

Pa kako jesti marshmallows?

Marshmallows se jedu upravo tako - vrlo je delikatan i ukusan desert, posebno su ga djeca voljela zbog svoje neobične strukture i ugodnog ukusa. Ali još uvijek postoji mnogo mogućnosti.

U Crema Caffeu gosti su probali marshmallows na najrazličitije načine. Prvo, naravno, uz kafu, kakao i toplu čokoladu. Izvadio je šaku dobrota i u šoljicu. Kad se močvarni pire malo otopi u piću, nastaje prekrasna prozračna pjena. Netko je popio "malo zalogaja", ali i dalje je ljepše kad kafa i marshmallows formiraju mješavinu deserta. Usput, ova je delicija odlična zamjena za šećer, jer kalorije u njemu nemaju ništa osim toga: 333 Kcal na 100 g.

Kao što se ispostavilo, toste možete napraviti i sa marshmallowom. Upute na pakovanju sugeriraju korištenje mikrovalne, ali za kušanje su odabrali pogodniju opciju - aparat za izradu sendviča. Veliki marshmallows su postavljeni između tosteva, zagrijani - i voila! - srdačna užina je spremna! Konzistencija nečeg sličnog sufle, toplo nježno punjenje ovog tosta pogodno je za kasni doručak.

Najpoznatiji način kuhanja ove poslastice u Americi je roštilj od marshmallows. Bilo je pitanja o njemu, više nego dovoljno! MASINSKI MASINI kada pržite blago povećavaju veličinu, prekrivaju se ukusnom kore, a iznutra postaju vrlo mekani i viskozni. Nećemo vjerovati u riječ - provjerit ćemo je pri prvom prikladnom plamenu. Korisna preporuka profesionalaca - nemojte spaljivati ​​poslastice na vatri, bolje je držati marshmallows iznad ognjišta, poput roštilja. Tada će slatkoća pronaći željenu zlatnu boju.

Kvalificirane ljubavnice marshmallow-a također će cijeniti činjenicu da se s njima lako može napraviti mastika - proizvod tako moderan, ali koji se često nalazi u trgovinama, za ukrašavanje kolača i peciva. Morate mljevenje rastopiti, dodati šećer od glazure, bojanje hrane ako želite - i kasnije, da biste stvorili kulinarska remek-djela.

Nisi imao vremena za degustaciju u Crema Caffeu? Pogledajte danas kafić: tamo možete isprobati prave marshmallows GUANDY! Ako vam se svidi, proizvod će se na jelovniku dugo zadržati.

Pogledajte video: Kako napraviti mancmelou marshmallow (April 2024).

Ostavite Svoj Komentar