Fantastična pileća supa

Pristup ovoj stranici odbijen je jer vjerujemo da za pregled web mjesta koristite alate za automatizaciju.

To se može dogoditi kao rezultat:

  • Javascript je onemogućen ili blokiran nastavkom (npr. Blokeri oglasa)
  • Vaš pretraživač ne podržava kolačiće

Provjerite da li su u vašem pretraživaču omogućeni Javascript i kolačići i da ne blokirate njihovo preuzimanje.

Referenčni ID: # 8f0289c0-a719-11e9-89c9-6b9498f1d1e6

SASTAVI

  • Pileći file 200 grama
  • Leća 100 Gram
  • Por 75 grama
  • Krema 100 mililitara
  • Ananas 150 grama
  • 500 Milliliter čorba
  • Curry 1/2 Art. kašike
  • Biljno ulje 1 kašika. kašika
  • Crni biber, sol Po ukusu

Prvo što biste trebali učiniti je kuhati leću. Isperite je pod tekućom vodom, prebacite u lončić i prelijte čistom vodom. Leću kuhajte dvadesetak minuta, a zatim ocijedite višak vode i isperite leću.

Pileće filete operite i osušite papirnatim ručnicima. Izrežite na male komade iste veličine. Začinite piletinu u biljnom ulju s curryjem.

U posudu za prženu piletinu sipajte pripremljeni povrtni ili pileći juhu. Stavite kuhanu leću tamo. Posolite, popaprite, dodajte začine.

Uključite vatru i dovedite juhu da prokuha. Smanjite toplotu, u tavu stavite konzervirane ananase koje prvo morate narezati na kockice.

Luk operite i nasjeckajte na krugove. Dodajte ga u supu, kuhajte sve pod zatvorenim poklopcem desetak minuta. Ulijte kremu u supu, a kad prokuha - odmah je isključite.

Engleska pileća supa sa sirom

Recept je djelovao tako jednostavno, a po izgledu supa nije bila ništa posebno, ali ispostavila se tako ukusnom da je čak bio suprug oduševljen. Definitivno ću ga skuhati više puta.

Pileća supa

Takvu juhu pripremila je moja baka kad sam bila dijete, a sada je i sama pripremam za svoju obitelj. Kombinacija piletine, ghee-a, češnjaka i ljute paprike čini okus juhe fenomenalnim.

Pileća supa sa kukuruzom

Pileća i kukuruzna supa po receptu Tatjane Anatolijeve Tarasove. Pokazala je ovaj recept u programu Smack. Dok sam gledao, čvrsto sam odlučio da ću kuhati, ali odmah nije bilo piletine, tada sam bio zaboravljen. Konačno sam se danas setio i svi su proizvodi bili na zalihama. Pa, šta da kažem? Ukusna nježna supa. Kuhaću više puta, a savjetujem vam da probate!

Đumbir pileća supa sa prženom vermicellijem

Izgleda da je to obična supa, ali ne! Pržena vermicelli daje zanimljiv okus! Plus pečenja je u tome što ako supa stoji, vermicelli neće nabubriti kao i obično.

Juha od piletine i cvjetače

Juha „Dobro zdravlje“. Sopa "rica". Ljeto je prošlo tako brzo, a neprimjetno je bilo jesenje vrijeme. Ne znam kako je s tobom, ali kod nas je vrijeme potpuno "odletjelo". Poslije podne je vruće, uveče ledeni vjetar. Prije tjedan dana bilo je toliko kišno da se pola Španije ispralo. (Prikazano u vestima). Zato se pripremimo za zimu i ojačamo imunološki sistem. Nudim vam recept za supu, koju hrane španske bake svojih unuka. Juha ispada gusta, bogata, ali istovremeno s malo masti i lagana za želudac. Karfiol je skladište elemenata u tragovima, a đumbir će zaštititi od prehlade. Molimo posjetite!

Pileća supa "Tovuk Shurpa"

Nova supa za mene, vrlo zanimljivog ukusa. Zadovoljstvo mi je ponuditi recept.

Pileća supa. Pileća supa prvo je jelo na bazi pilećeg bujona. Smatra se dijetalnim proizvodom, koji se često propisuje ljudima u periodu oporavka. Pileća supa korisna je i za djecu, pa se smatra jelom porodične kuhinje.

Pileća juha kuha se lako i brzo, pa je preporučljivo ne kuhati je u velikim loncima. Uvijek je bolje hraniti rođake svježom čorbom nego jučer ugrijati. Koji god lonac odabrali, imajte na umu da bi trebalo ostati još litre i pol kako se tekućina ne bi prolila na štednjak. Litra supe dovoljna je za četveročlanu porodicu.

Pileća supa je takođe dobra jer za njeno kuhanje možete koristiti apsolutno bilo koji dio piletine. Naravno, mesna supa na kostima je aromatičnija i bogatija.

Prije kuhanja piletinu je potrebno odmrznuti. Prije nego što ga stavite u posudu, potrebno je sastojak isprati vodom.

Preporučuje se kuhati pileću supu na laganoj vatri - snažno prokuhavanje dovodi do toga da se supa pretvara u blato i neestetski izgled. Posebno lijepa juha dobiva se dodavanjem pržene mrkve - ona postaje svijetla i elegantna. Drugi način da poboljšate boju (i, slučajno, ukusa) jelu je da dodate odgovarajuću začin (na primjer kurkumu).

Pileća čorba često se kuha s rezancima ili vermicellijem. Kombinacija tjestenine s povrćem čini prvo jelo vrlo zadovoljavajućim. Prije posluživanja, takvo jelo dodaju pola kuhanog jaja i ukrašavaju se koparom i peršunom.

U posljednje vrijeme vrlo su popularne supe od pire. Ako ste i ljubitelj takve juhe, onda se preporučuje povrće za jelo kuhati odvojeno, pa ga miješati sa pilećim čorbom direktno u blenderu.

Pogledajte video: Pileća krem čorba, na brz i jednostavan način. kuhaj i peci (April 2024).

Ostavite Svoj Komentar