Kardioaktivni Evalar

CardioActive Evalar glog: upute za uporabu i recenzije

Latinski naziv: Kardioaktiv Evalar Crataegus

ATX kôd: C01EB04

Aktivni sastojak: ekstrakt cvijeta i lišća gloga (Crataegi folium cum flore ekstrakt), kalijev asparaginat (Kalii asparaginas), magnezijev asparaginat (Magnii asparaginas)

Proizvođač: ZAO Evalar (Rusija)

Ažuriranje opisa i fotografije: 26.11.2018

CardioActive Evalar glog je biološki aktivni dodatak prehrani (BAA), izvor glikozida, flavonoida, tanina, hidroksicinaminskih kiselina, magnezijuma i kalijuma, koji pomažu ojačati i njegovati srčani mišić.

Oblik i sastav izdavanja

Proizvod se pušta u obliku obloženih tableta: okrugla, tamno ružičasta, bez izraženog mirisa i ukusa (20 kom. U blisteru, u kartonskoj kutiji 2 blistera).

1 tableta sadrži:

  • aktivne tvari: ekstrakt gloga (dobiven iz cvjetova i lišća) - 200 mg, magnezijev asparaginat - 75 mg, kalijev asparaginat - 75 mg,
  • dodatni sastojci: mikrokristalna celuloza i kroskarmeloza (nosači), amorfni silicijum dioksid i biljni kalcijev stearat (sredstva protiv liječenja),
  • komponente ljuske (prehrambeni aditivi): titanov dioksid i željezovi oksidi (boje), tween 80 (emulgator), hidroksipropil metilceluloza (zgušnjivač), polietilen glikol (glazura).

Farmakološka svojstva

Djelovanje biološki aktivnog dodatka hrani rezultat je svojstava njegovih aktivnih sastojaka:

  • glog (lišće i cvijeće): uključuje tanine, glikozide, flavonoide, hidroksicinaminske kiseline i druge biološki aktivne tvari koje daju prehranu srčanim tkivima, pojačavaju cirkulaciju krvi u žilama srčanog mišića, blagotvorno djeluju na srčani ritam i na taj način pomažu da izdržite visok tempo modernog života,
  • kalijum i magnezijum: potrebni za normalno funkcioniranje svih tjelesnih stanica, oni igraju važnu ulogu u regulaciji miokardne provodljivosti i u provođenju vodeno-elektrolitičkih metaboličkih procesa, na pozadini intenzivnih fizičkih napora, dugotrajnih bolesti, stresa i drugih sličnih stanja, tijelo doživljava povećanu potrebu za tim elementima da se prehrambeni proizvodi koji ih sadrže ne mogu nadoknaditi, nedostatak kalijuma i magnezijuma može izazvati pojavu slabosti mišića, razdražljivosti i umora, itelny unos ovih makronutrijenata poboljšava funkcionalno stanje kardiovaskularnog sistema.

Interakcija lijekova

Podaci nisu navedeni.

Ekvivalenti CardioActive Evalar od gloga su Hawthorn forte i melissa silum, Glog-Alcoy, Tinktura gloga, CardioActive glog Forte Evalar, Doppelherz imovina Cardio Glog Kalijum + Magnezijum, Glog Premium Sulphurum s kalijem, Marshmalshi glog, Farmadar kompleks ekstrakata gloga i crvenog grožđa, Leovit glog ekstrakt, itd.

Farmakodinamika i farmakokinetika

Ovi dodaci prehrani pomažu poboljšati stanje CVS-a. To olakšavaju prirodne komponente lijekova. Njihova kombinacija:

  • aktivira cirkulaciju krvi u žilama srca,
  • pomaže u jačanju srčanog mišića
  • normalizuje otkucaje srca.

Kardioaktivni glog se uzima i kao izvor flavonoidii taninineophodan organizmu.

Upute za upotrebu (Metoda i doziranje)

Vitamini za srce Kardioaktivni odrasli i djeca od 14 godina trebaju uzimati 1 put dnevno uz obroke, po 1 kapsulu. Minimalni kurs je 30 dana.

Kardioaktivni glog za odrasle pacijente, kao i za decu od 14. godine, moraju se uzimati 2 puta dnevno uz obroke. Jedna doza je 1-2 tablete. Minimalni kurs je 20 dana. Lijek se može uzimati redovno, ali u tom slučaju mora se napraviti pauza od 10 dana između kurseva.

Cijena, gdje kupiti

Kardioaktivne kapsule Evalar koštaju oko 380 rubalja. Kardioaktivne tablete gloga Evalar koštaju 225 rubalja.

Obrazovanje: Diplomirala je na Državnom osnovnom medicinskom fakultetu u Rivnu i diplomirala farmaciju. Diplomirala je na Državnom medicinskom univerzitetu u Vinnici. M. I. Pirogov i na njemu zasnivan staž.

Iskustvo: Od 2003. do 2013. godine radila je kao farmaceut i menadžer apotekarskog kioska. Nagrađivana je pismima i odlikovanjima za dugogodišnji savjestan rad. Članci o medicinskim temama objavljivani su u lokalnim publikacijama (novinama) i na raznim internetskim portalima.

vitamini oni su vitamini, ne rješavaju ozbiljne probleme, već jednostavno podržavaju srce

Slažem se sa autorom u nastavku, pravilnost uzimanja kardioaktivnih vrlo je važna, kao i u uzimanju bilo kojeg drugog vitamina. srce je prestalo smetati tek kad je počelo redovno uzimati ove vitamine, a ne onako kako bi trebalo.

Lijek je, mislim, idealan za prevenciju: podržava kardiovaskularni sistem, bori se protiv holesterola, sastav je vrlo prirodan. pohvale!

Zahvaljujući kompaniji Evalar.

Danas mi je bilo jako loše, doktor mi je propisao novi lijek, jer stari nije od male koristi, ali čini se da mu ni novi ne pomaže, poslao sam muža da kupi kardioaktivni glog, doneo mi ga jednu, popio dvije tablete odjednom, nakon pola sata osjećao sam se bolje i Sad je već mnogo bolje, sada ću piti i još uvijek moram kupovati minus krvni pritisak. Osjećam da je to ono što mi treba. Slava Svemogućem

Zauzeo se za prevenciju i dobio neočekivano ugodan efekat. Za početak, u mojoj porodici problemi sa kardiovaskularnim sistemom nisu neuobičajeni. Nažalost, bilo je različitih bolesti i na majčinskoj i na očinskoj strani. Dakle, nasljednost u tom pogledu nije baš velika. Majka periodično uzima kardioaktivne tablete, savjetovala me da probam i razmjenjujem, kao što već rekoh, za prevenciju. Za svaki slučaj pitao sam doktora jer specijalista to bolje zna. Dobivši odgovor da je u mom slučaju sasvim moguće probati - započeo sam kurs. Postepeno sam počeo primjećivati ​​da uobičajena dispneja, dok sam još malo težio, počinje nestajati. To je, ono što sam pripisao svom prirodnom, može se reći deplasiranom, fizičkom stanju - već bili simptomi srčanih problema. Srećom nisam uspio sve to pokrenuti. Dakle - kratkoća daha je postepeno nestajala, postajalo je lakše kretanje, i kao rezultat toga, pojavila se želja za hodanjem. Kao rezultat toga, izgubila je čak i malo kilograma. Ali malo je tek početak. Sada ne mogu da puhnem, penjući se na malo brdo, što znači da ću češće organizirati planinarenje. Zanimljivo je da je ovo direktan rezultat uzimanja ovih pilula. Prijatno je shvatiti da jedan pozitivan učinak povlači za sobom drugo i tako dalje. Ne znam šta će se dalje dogoditi, ali danas sam jako, vrlo zadovoljan rezultatom.

Prvi put sam saznao da postoji kompleks vitamina posebno odabranih za srce: kardioaktivni. Prije sam, poput mnogih (ali ima i takvih da to uopće nije ništa), jednostavno sam uzimao vitaminske komplekse usmjerene na opću promociju zdravlja. Iznenadilo me je što se koenzim Q10 smatra najboljim vitaminom za srce (već sam ga iskalio), jer citiram: „Doprinosi proizvodnji energije potrebne za njegov rad. Kardiolozi kažu da se starost srca mjeri upravo količinom Q 10. „Za mene je ovo otkriće, mislio sam da je ovaj vitamin potreban samo za kožu. Pa, B vitamini i folna kiselina, mislim da to nije potrebno zamisliti. Iako o folku da je dobro za srce, takođe nije znala. Pa da, nekako sam zaostajao ... Općenito, sumiram - dobar lijek, nakon uzimanja osjećam se energičnije, srce me ne boli, krvni tlak se vratio u normalu, moje raspoloženje se poboljšalo i čak sam počeo baviti sportom (prijavio sam se za bazen, plivanje) ()). Pa sad planiram da pijem kurs godišnje, a preporučujem vam ga.

Da se srce ne savija, o tome trebate voditi računa, nanositi vitamine. Kardiolog je savjetovao koenzim Q10. Ljekarna je rekla da je većina tih tableta, osim toga ima i folna kiselina, te vitamini B6, B12. Kupio sam paket, završio ga, potrčao za 2. Protok krvi se popravio, pritisak se oporavio, sama je osjećala da se osjećam bolje. Hvala vam, sad ću ga uvijek piti.

Morala sam pribeći vitaminima CardioActive. Smatram se snažnim muškarcem, sada imam 56 godina. Ali nakon što me srce zgrabilo tri puta, jedan od njih za volanom shvatio je da počinje "nestašno". Nisam si mogla priuštiti da se opustim, puna misli i briga oko djece. Čak i na odmoru, radio je dugi niz godina zaredom. Starost uzima svoj danak, stres utiče na rad srca. Jednom sam pročitao u novinama da mom srcu treba koenzim Q10. Jedući u normalnom režimu, ne može se dobiti potrebna dnevna količina. I počeo je tražiti vitamine za svoje srce s Koenzimom Q10. Tako sam došla do "Kardioktivnih" vitamina za srce. Završio je tečaj prijema, predviđen je za 30 dana. Posljednjih tjedana 2 srce me ne muči.

O čemu sanja naše srce

Savremeni čovek ne može izgubiti teret problema koji mu predstavljaju život. Teško mu je da nauči kako se mirno odnositi prema neugodnim događajima u životu, pa su naporan rad i iskustva danas neizbježna pojava.

Dobro koordiniran duet

Glavna komponenta dodatka prehrani „Kardioaktivni glog“ („Evalar“) su srčani vitamini: magnezijum i kalijum. Magnezijum vrši nekoliko važnih funkcija u tijelu:

  • ne dozvoljava grčeve koronarne arterije,
  • potiče ritmičku kontrakciju srčanog mišića,
  • usporava proizvodnju krvnih ugrušaka
  • efikasan u smanjenju pritiska
  • inhibira stvaranje slobodnih radikala i sprečava starenje organizma.

Kalijum je zauzvrat odgovoran za pravilan vodeno-solni balans srčanih ćelija i prijenos nervnih impulsa. Zajedno čine nerazdvojni duet: ako kalij isprati iz organizma, onda magnezijum izlazi iz njega. Usamljeno srce počinje prolaziti.

Tako da srce ne gladuje

Magnezijum i kalij su makroćelije, tj. Tvari koje su tijelu potrebne u velikim količinama. Dnevna potreba za kalijem je 2,5 - 5 g, a potrebno nam je oko 0,8 g magnezijuma dnevno. Ove grame možete dobiti samo u procesu ishrane. Sa kalijem je ovaj problem lakše riješiti, puno je ovog elementa u dostupnim prehrambenim proizvodima: čaj, krompir, gljive, mrkva, suhe marelice, pšenične mekinje.

Glog - lijek za staro srce

Staro srce ne određuje starost osobe, kod mladih može biti umorno. Cvjetovi i bobice glog mogu obnoviti funkcionalne sposobnosti srčanog mišića. Važni su sastojci lijeka Glog Cardioactive (Evalar). Terapeutski učinak daju flavonoidi i procijanidol oligomeri sadržani u bobicama. Vezuju supstance koje slabe srčani mišić i ublažavaju stagnaciju u njemu.

Zašto su potrebni dodaci prehrani?

U toku su sporovi oko proizvoda kompanije Evalar, a naplaćuju se troškovi. Možda su protivnici dodataka prehrani i milionski prihodi kompanije nekako u pravu. Suočavanje s dodacima prehrani lakše je nego s lijekovima. U uputama za lijekove opisuje se farmakološki učinak, navode indikacije i kontraindikacije, određuju doze i opasnost od prekoračenja, navode se nuspojave.

U opisu terapijskog djelovanja piše koliko je loše za osobu bez kalijuma, magnezijuma i glog, a u naznakama za upotrebu obećano je rješenje za sve probleme. Doziranje: u roku od 20 dana, koristite cijelo pakovanje, a nakon 10 dana, ako želite, ponovite još jednom. Kontraindikacije? Pa, naravno, trudna, dojilja, djeca mlađa od 14 godina.

Pa ipak, ako vam srce odjednom opada, a pri ruci nema odgovarajućeg bilja, možete otići u ljekarnu, kupiti „Glog Kardioaktiv“ („Evalar“) i popiti ga, kao što je navedeno u uputama. Jer je Evalar tradicionalna medicina, stavljena na industrijsku osnovu. Ovo su bakinini recepti koji nam pomažu da se ne razbolimo ozbiljno.

Dakle, nekome je ovo potrebno

Konkurencija je prodrla u sve aspekte našeg života, a medicina nije iznimka. Liječnici kritiziraju dodatke prehrani kao beskorisne i čak štetne. Ali, još nema studija na ovu temu. Lijekovi koje propisuju ljekari donose gotovo više štete za tijelo nego koristi. Unatoč kritikama certificiranih ljekara i ljudi na koje navodno utječu Evalarovi proizvodi, kompanija proširuje asortiman proizvoda. I dalje su potraženi, naročito lijekovi za srce.

Oslobađanje oblika i sastava

Prehrambeni dodatak je učinkovit i siguran zahvaljujući svom prirodnom sastavu sa dobro odabranim supstancama. U preparatu s glogom glavni sastojak je ekstrakt iz lišća i plodova ove biljke (800 mg), kao i kalijum, magnezijum i pomoćne komponente: hidroksipropilmetil celuloza (koristi se kao stabilizator za formiranje tableta), dekstrmaltoza (koristi se za izradu školjke), dioksid titan (bojenje), emulgator, disperzant glikolni propilen.

Dodaci su dostupni u obliku okruglih tableta crvene boje i s sjajnim sjajem. Imaju specifičan ukus i neutralan miris. Pakirano u 2 blistera, ukupna količina je 20 komada u kartonskoj kutiji.

U preparatu sa taurinom njegov sadržaj je 500 mg. Pored nje, u sastavu se nalaze i dodatne tvari: povidon, mikrokristalna celuloza, kalcijev stearat, silicijum dioksid. Dostupno u obliku bijelih okruglih tableta bez mirisa i sa specifičnim okusom. Pakovanje sadrži 60 komada.

Dodatak prehrani omega-3 sadrži riblje ulje aktivnog sastojka.

Prehrambeni dodatak Omega-3 sadrži riblje ulje aktivne tvari (1000 mg), uključujući omega-3 (350 mg) i pomoćne elemente: želatinu i glicerin. Izrađuje se u obliku kapsula, u kartonskom pakovanju - 30 komada.

Bioadititi vitamini za srce sadrže aktivne sastojke: koenzim Q10 i vitamine B6, B12 i folnu kiselinu. Pomoćne tvari: mikrokristalna celuloza, rižni škrob. Oblik za puštanje: želatinske kapsule upakovane u blistere. Kutija sadrži 30 komada.

Svaki pripravak prati upute za upotrebu.

Farmakološko djelovanje

Plodovi i lišće gloga, koji su glavni sastojak, objedinjuju rijetke komponente, na primjer urzolsku kiselinu, koja širi krvne sudove, eliminira upalne procese i proizvodi kolagen u ubrzanom obliku.

Kalijum i magnezijum odgovorni su za regulaciju metabolizma, prodiranja kroz membrane tjelesnih ćelija. Oni kontroliraju ravnotežu elektrolita i normaliziraju ritmičke funkcije.

Kalijum potiče provođenje nervnih impulsa, pruža kontrakciju mišića, zbog čega je podržana aktivnost srca. Malom dozom proširuje koronarne arterije, a velikom dozom ih sužava.

Kalijum potiče provođenje nervnih impulsa, pruža kontrakciju mišića, zbog čega je podržana aktivnost srca.

Magnezijum je uključen u regulaciju živčane i mišićne ekscitabilnosti i odgovoran je za efikasnu upotrebu energije.

Kalcijum i magnezijum u ovom lijeku djeluju kao aktivni agensi koji kontroliraju izgradnju i podjelu stanica. Oni pomažu u oslobađanju masnih kiselina i sprečavaju oslobađanje hormona tokom stresa.

Sastojci uključeni u sastav normaliziraju kolesterol, poboljšavaju krvnu sliku, sprečavaju pojavu plakova na zidovima krvnih žila, toniraju srčani mišić i pomažu zasićenost tijela kisikom.Zahvaljujući tome, ritam se vraća u normalu, smanjuje se njegova frekvencija i povećava snaga.

Mikrocirkulacija se postepeno normalizira, što pozitivno utječe na opće stanje kapilara i krvnih žila, zatim se čiste zidovi i šupljine.

Suplementacija se praktikuje u liječenju aritmija i povećanog rada srca. Kad se koristi, osjeća se lagani sedativni efekat, dok se ne osjeća pospanost. Lijek normalizuje nervni sistem, ublažava razdražljivost i nesanicu.

Dodatak prehrani sa taurinom normalizira kardiovaskularni sistem. Glavna supstanca poboljšava energetske procese, normalizuje nivo glukoze i poboljšava vid. Taurin je najvažnija aminokiselina neophodna tijelu, jer daje snagu i poboljšava radne sposobnosti.

Omega-3 su esencijalne masne kiseline neophodne za zdravlje ljudi.

Omega-3 su esencijalne masne kiseline neophodne za zdravlje ljudi. Pomažu u održavanju tonusa srčanih sudova, poboljšavaju stanje važnog organa i normaliziraju nivo holesterola. Tvari regulišu propusnost, ekscitabilnost i mikrovizutnost ćelijskih membrana. Sav rad organizma i njegova vitalna aktivnost ovise o tim svojstvima.

Omega-3 odgovoran je za tonus krvnih žila i bronha, normalizuje krvni pritisak, pojačava imunitet, održava zdravo stanje sluznice i antioksidans je.

Vitamini za srce podržavaju zdrave funkcije tijela, proizvode potrebnu energiju i održavaju tijelo mladim.

Folna kiselina učestvuje u hematopoezi, podržava zdravo stanje srca i krvnih sudova. Vitamin B6 normalizuje metabolizam holesterola, učestvuje u metabolizmu proteina i masti, pomaže apsorpciji esencijalnih kiselina, povećava hemoglobin.

Vitamin B12 inhibira nedostatak folata.

Indikacije za upotrebu

Lijek s glogom namijenjen je u preventivne i terapijske svrhe:

  • sa aterosklerozom,
  • sa srčanim aritmijama,
  • u periodu rehabilitacije nakon infarkta miokarda,
  • tokom starosnih promena u aktivnostima mozga,
  • za regulisanje krvožilne funkcije,
  • za koordinaciju funkcije miokarda,
  • kako biste se oslobodili bola u srcu,
  • u menopauzi
  • sa hipertenzijom
  • s kardijalgijom,
  • posle 40 godina.

Svojstva lijekova

Glavna značajka biološkog proizvoda iz Evalara je da plodove gloga gloga karakterizira kombinacija sastojaka koji se rijetko nalaze u drugim biljnim ekstraktima. Ursola kiselina pomaže u proširenju krvnih žila, smanjuje upalu i pomaže ubrzavanju proizvodnje kolagena.

Bioadditivno kardioaktivno tonizira srčani mišić, pruža puni protok kisika. Od toga se frekvencija smanjuje, ritam se regulira, povećava se snaga kontrakcija. Sa prilagođavanjem miokarda, ekscitabilnost opada, povećava se osjetljivost na djelovanje glikozidnih spojeva.

Biljka poboljšava krvnu sliku, reguliše holesterol i sprečava stvaranje plakova na zidovima. Zbog ovih svojstava Cardioactive uspješno se koristi u liječenju aritmičkih manifestacija i povećanju učestalosti kontrakcija.

Normalizacija mikrocirkulacije blagotvorno utječe na stanje krvnih sudova i malih kapilara. Uz redovnu upotrebu, osigurava se čišćenje šupljina i zidova.

Uz to, Cardioactive daje blagi sedativni efekat, bez pospanosti. Nervozni se sistem smiruje, eliminira se ekscitabilnost, normalizuje se san i odmor.

Aspartatni oblik kalijuma i magnezijuma izvor je jona koji reguliraju metaboličke procese. Koristeći aminokiselinu aspartat, koja djeluje kao neurotransmiter, minerali prodiru u stanične membrane. Elementi kontroliraju ravnotežu elektrolita, obavljaju antiaritmičke funkcije.

Kalijum provodi impulse duž nervnih vlakana, vrši kontrakciju mišića, što pomaže u održavanju srčane aktivnosti. U malim dozama element proširuje koronarne arterije, a u velikim dozama se sužava.

Magnezijum učestvuje u kompleksu koenzima i apoenzima koji provodi više od 300 hemijskih reakcija u tijelu. Bez njega je nemoguće voditi i trošiti energiju. Sudjeluje u metabolizmu elektrolita, transportira ione, regulira živčanu i mišićnu ekscitabilnost.

I kalijum i magnezijum su uključeni u strukturu DNK, aktivni su agensi u procesu deobe i izgradnje ćelijskog matriksa. Oslobađaju masne kiseline i sprečavaju oslobađanje kateholomina u stresnim situacijama. Prodirejući u unutarćelijski prostor, tvari potiču sintezu fosfatnih spojeva. Bioaditiv Kardioaktiv ima visoka svojstva apsorpcije, izlučuje se putem bubrega.

Kako uzimati CardioActive Evalar

Dodatak prehrani sa glogom preporučuje se uzimati 1 kapsulu 2 puta dnevno uz obroke. Standardni terapijski kurs iznosi 15-20 dana.

Dodatak prehrani sa glogom preporučuje se uzimati 1 kapsulu 2 puta dnevno uz obroke.

Sredstva s taurinom treba uzimati 1 tabletu 2 puta dnevno 15-20 minuta prije jela.

Kurs liječenja je 30 dana.

Dodaci Omega-3 moraju se uzimati po 1 kapsulu dnevno jedanput uz jelo. Preporučeno trajanje prijema je 30 dana.

Suplementaciju vitaminima treba uzimati 1 kapsulu 1 put dnevno uz obroke. Trajanje tečaja je 20-30 dana.

Ako je potrebno, liječnik može produljiti liječenje pod njegovom direktnom kontrolom.

Uzimanje lijeka za dijabetes

Uz dijabetes preporučuje se uzimanje dodataka taurinu. U slučaju bolesti tipa I potrebno je piti 1 tabletu dva puta dnevno tokom 3-6 mjeseci, u kombinaciji sa terapijom inzulinom. Za bolest tipa II - 1 tableta 2 puta dnevno, u kombinaciji s posebnim dijetama i hipoglikemijskim lijekovima.

Uz dijabetes preporučuje se uzimanje dodataka taurinu.

Nakon otprilike 2 tjedna primjene, nivo glukoze u krvi počinje padati.

Imenovanje CardioActive Evalar djeci

Pripreme s glogom, omega-3 i vitaminima ne preporučuju se djeci mlađoj od 14 godina. Dodatak taurina je kontraindiciran deci mlađoj od 18 godina.

Pripreme s glogom, omega-3 i vitaminima ne preporučuju se djeci mlađoj od 14 godina.

Interakcija s drugim lijekovima

Suplementi imaju dobru kompatibilnost s drugim lijekovima. Kada se uzimaju suplementi sa sintetskim lekovima zajedno, preporučuje se podeliti vreme primene.

Suplementi imaju dobru kompatibilnost s drugim lijekovima.

Analogs CardioActive Evalar

Postoje bio dodaci koji su po svom sastavu i djelovanju slični dodacima prehrani Evalar, na primjer:

  1. Doppelherz Active Cardio glog.
  2. Cardiovalen.
  3. Glog Forte.
  4. Koenzim Kompozit.
  5. Koenzim Q10 ćelijska energija.
  6. Koenzim Q10 sa karnitinom.
  7. Koenzim Q10 sa Gingkom.

Uvjeti za ljekarne

Dijetalni dodaci se izdaju u ljekarnama bez recepta liječnika.

Cijena lijekova u Rusiji je:

  1. Sa glogom - od 200 rubalja.
  2. S taurinom - od 250 rubalja.
  3. S omega-3 - od 300 rubalja.
  4. S vitaminima za srce - od 400 rubalja.


Po svom sastavu i djelovanju, Hawthorn Forte je sličan dodacima prehrani Evalar.
Doppelherz Active Cardio glog je po svom sastavu i djelovanju sličan dodacima prehrani Evalar.Kardiovalen je po svom sastavu i delovanju sličan dodacima prehrani Evalar.

CardioActive Evalar Recenzije

Lijekovi su vrlo popularni među stanovništvom, pa stoga imaju puno pregleda o učinkovitosti.

Aleksandra, lekar opšte prakse, Moskva.

Prehrambeni dodaci Evalaru odlikuju se sigurnošću i dokazanom učinkovitošću, pa ih sigurno prepisujem svojim pacijentima. Lekove biram pojedinačno ovisno o patologijama i uvijek tražim da izvijestim o rezultatima uporabe. Moji pacijenti su sretni jer im lijekovi pomažu da se riješe problema i poboljšaju zdravlje.

Kako Cardioactive pomaže poboljšati rad srca

Vera, 36, Pskov.

Za prevenciju je uzimala dodatke prehrani sa glogom kako bi ojačala imunološki sustav i kao rezultat dobila ugodan bonus. Mnogi od moje rodbine imaju problema sa kardiovaskularnim sistemom, a zbog mladosti nisam ništa osjećao, a istovremeno sam dugo patio od kratkoće daha. Nisam znala da je to znak srčanih problema. Nakon tečaja liječenja bio dodakom glog, prošla je kratkoća daha, što sam bio ugodno iznenađen.

Anton, 42, Arhangelsk.

Radim kao vozač i srce mi je nekoliko puta potonulo za volanom. Nakon toga otišao sam doktoru koji mi je propisao lijek od Evalara. Popio je kurs i osjećao se bolje - srce više nije kucalo. Doktorka je rekla da je potrebno uzimati dodatke prehrani nekoliko puta godišnje kako ne bi došlo do problema sa kardiovaskularnim sistemom.

Doppelherz imovina kardio glog

Kweisser (Njemačka)

Trošak: kape. Br. 60 - 340-400 rubalja.

Sličan biološki proizvod njemačkog proizvođača. Sadrži glog, magnezijum i kalijum kao glavne aktivne sastojke. Pomaže u povećanju energetskog potencijala tijela, pomaže u normalnom funkcioniranju srčanog mišića. Podržava ravnotežu elektrolita, osigurava prodiranje jonskih spojeva kroz ćelijske membrane. Dostavlja kisik tkivima, čisti i jača krvne sudove.

Alat je namijenjen za sprečavanje srčanih patologija, ublažavanje sindroma hroničnog umora, povećanje efikasnosti. Pomaže u sprečavanju komplikacija kod pacijenata s dijabetesom. Dodatni je izvor korisnih elemenata, koristi se zbog nedostatka minerala u tijelu.

U prodaji je u obliku crveno-smeđih kapsula u želatinoznoj ljusci. Blister sadrži 10 komada. Svako pakovanje sadrži upute i 6 tanjura.

Prednosti:

  • Sprječava nedostatak korisnih minerala i elemenata
  • Pomaže u poboljšanju rada srca.

Nedostaci:

  • Lijek je zabranjen tokom trudnoće
  • Ne preporučuje se za upotrebu sa niskim krvnim pritiskom.

Cardiovalen

Vifitech (Rusija)

Trošak: kapi od 50 ml - 650 rubalja.

Kombinovani lijekovi s kardiotoničnim i sedativnim svojstvima. Po učinku na tijelo, blizak je Corvalolu, ali razlikuje se po sastavu, spada u grupu srčanih glikozida. Sadrži ekstrakte gloga, žutice, valerijane, adonisa, kamfora, natrijum-bromida, etanol. Djeluje kao antispazmodik, širi koronarne žile. Saponini, glikozidi i adonivernit poboljšavaju metabolizam u srčanom mišiću. Reguliše krvni pritisak, smanjuje propusnost ćelijskih membrana.

Lijek je namijenjen liječenju zatajenja srca, hipertenzije, kardioskleroze, angine pektoris i nesanice. Kod endokarditisa i miokarditisa upotreba je zabranjena. Takođe, sastav se ne preporučuje tokom trudnoće.

Ide u prodaju u obliku alkoholne otopine. Tečnost ima snažan specifičan miris i gorak okus. Preporučuje se otapanje kapi u vodi. Sipa se u zatamnjene staklene boce opremljene kapaljkom i plastičnim poklopcem. Kartonska kutija sa slikom biljaka sadrži 1 bocu i upute.

Prednosti:

  • Reguliše pritisak i ublažava glavobolje
  • Pomaže kod nesanice.

Nedostaci:

  • Lijekovi su zabranjeni tokom trudnoće
  • Može izazvati alergijske reakcije.

Ostavite Svoj Komentar