Glucometer onetouch select® plus flex - brzi asistent za dijabetes

Imam rizik od dijabetesa (nasljednost + punoća), pa sam slučajno zabrinut zbog kupovine glukometra.

I odabrao sam glukometar OneTouch Select Plus Flex jer:

  • to je jednostavno, sa oznakom boje i uputama na ruskom jeziku
  • sve je u kompletu odjednom (to jest, možete provjeriti njegov rad odmah, a ne nakon što kupite stotine skupih test traka)
  • dobro poznata kompanija, što znači da nije tako zastrašujuće da će se pokvariti i lako je pronaći sve zalihe
  • on ima bežičnu vezu sa telefonom putem bluetooth-a
  • on je jeftin

Paket paketa

U kompletu je sve prisutno, kao što proizvođač uvjerava. Sve je prikladno; alkoholne maramice ili nešto drugo će se uklopiti u kućište.

Mjerač glukoze u krvi

Meri se tačno, jasno i brzo. Nema problema. Radite na visini. Postoji unutrašnja memorija za merenje.

Olovka za uzorak krvi

Ima podešavanje snage od 1 do 7. Grizem prst na nivou 4, stavim mužu 5-6, s obzirom da mu je koža gušća.

Cijene uopće ne boli, ali ima dovoljno krvi za analizu. Nikada nije bilo problema.

Potrošni materijal

Test trake nije jeftino. Cijena jednog test traka je 19 rubalja (uz kupovinu paketa od 100 komada)

Cena Lanca - 6,5rubalja (uz kupovinu paketa od 100 komada)

Merenje

To uopće nije teško izmjeriti, iako su upute ogromne i zastrašujuće. Jedna prva spora izvedba po svim tačkama dovoljna je da naučite kako to raditi gotovo slijepim okom.

Sviđa mi se što vam mjerač odmah kaže je li šećer normalan, to je prikladno

Bežična veza

Zato sam uzeo ovaj metar

Službena aplikacija OneTouch Reveal nije u PlayMarketu za stanovnike Rusije. Ali preuzimao sam je tako. I. Ne povezuje se s glukometrom. Kad se BlueTooth uključi na telefonu i mjeraču, aplikacija ne "vidi" mjerač. Beskorisna je.

Naravno, sam mjerač ima memoriju, a ja mogu prenijeti mjerenja u druge aplikacije vlastitim rukama, ali to je sramota.

Zaključak

Dobar mjerač glukoze u krvi s dobrom preciznošću, ali ne preporučujem preplatu za slomljeni BlueTooth.

Koje su prednosti mjerača OneTouch Select Plus Flex ®?

Novi uređaj kombinira jednostavan postupak mjerenja glukoze u krvi, veliki zaslon s velikim brojevima, prikladan oblik i savjete u boji koji će ukazivati ​​na to da li je šećer visok ili nizak.

Pomoću novog mjerača razine glukoze u krvi, bolesnika s dijabetesom mogu lako razumjeti koji je rezultat mjerenja nizak (plavi), visoki (crveni) ili u rasponu (zeleni) - i stoga, treba li poduzeti bilo kakvu akciju ** .

Za ljude koji imaju dijabetes vrlo je važno da pravilno razumiju njihove rezultate, jer se nivo glukoze ne može osjetiti.

90% osoba s dijabetesom složilo se da im mjerač boja na ekranu pomaže da brzo shvate rezultate ***.

Mjerač OneTouch Select Plus Flex ® ima veliku memoriju za 500 mjerenja. Brojilo je opremljeno kompaktnim praktičnim kućištem koje možete ponijeti sa sobom.

Uz glukometar se nalaze 10 test traka, 10 lanceta i olovka za probijanje OneTouch ® Delica ® sa vrlo tankom iglom od 0,32 mm, zbog čega je probijanje gotovo bezbolno.

OneTouch Select Plus Plus test trake koriste se s mjeračem OneTouch Select Plus Flex ®. Ispunjavaju kriterije tačnosti ISO 15197: 2013 - tačan rezultat za samo 5 sekundi ****. Kupci mogu birati između 50 i 100 test traka.

Uvjereni smo da će novi OneTouch Select Plus Flex ® glukometar pomoći osobama oboljelim od dijabetesa da učinkovito upravljaju svojom bolešću tako da im ne propuste važne trenutke u životu.

OneTouch Select Plus Flex ®. Lakše je shvatiti kada treba djelovati!

Više informacija potražite na www.svami.onetouch.ru

Reg. Beats RZN 2017/6149 od 23.08.2017.

Reg. Beats RZN 2018/6792 od 01.02.2018

Srodni proizvod: Van Touch Select Plus Flex

Postoje kontraindikacije, pre upotrebe posavetujte se sa stručnjakom.

* Savjeti u boji pomažu osobi s dijabetesom da pravilno shvati svoj ishod pri svakom mjerenju glukoze u krvi

** Ljudima sa šećernom bolešću preporučuje se da se posavjetuju sa svojim liječnikom koja su ograničenja ciljnog raspona u svakom slučaju.

*** M. Grady i dr. Journal of Diabetes Science and Technology, 2015, vol. 9 (4), 841-848

**** Upute za test trake OneTouch Select® Plus

Instaliranje i korištenje Select Plus Flex metra

Odmah nakon kupnje odredite datum i vrijeme prema korisničkom priručniku. Za obavljanje analize:

  • umetnite traku u poseban port, pričekajte, uređaj će se automatski uključiti,
  • nanesite malu kap krvi na poseban prozor na ivici trake,
  • pričekajte nekoliko sekundi, rezultat će se pojaviti na ekranu.

Za prijenos podataka na pametni telefon: uključite Bluetooth (istovremeno pritisnite tipke “OK” i “strelica gore”), pokrenite aplikaciju na pametnom telefonu i unesite PIN kôd koji se pojavljuje na ekranu brojila. U budućnosti će se svi podaci automatski prenijeti ukoliko postoji veza.

Želite kupiti mjerač glukoze Van Touch Select Plus Flex? Imate još pitanja? Pozovite ili ispunite prijavu na mjestu - naš savjetnik će vas kontaktirati uskoro.

Glucometer Van Touch Select Plus Flex (One Touch Select Plus Flex)

  • Mjerač glukoze u krvi
  • Test trake - 10 komada
  • Drška za piercing
  • Sterilne lancete - 10 komada
  • Baterija
  • Slučaj
  • Korisnički priručnik
  • Garantna kartica
  • ugrađena memorija za 500 rezultata s mogućnošću izračuna prosječne vrijednosti,
  • prijenos rezultata ispitivanja na pametni telefon (morate preuzeti aplikaciju - OneTouch Reveal) putem Bluetooth ili PC-a, prijenosnog računala putem USB kabla.

Narudžba se isporučuje iz dana u dan ili narednog dana. Na dan dostave kurir mora nazvati s vama i dogovoriti se o vremenu isporuke!

Sve kupnje obavljene u našoj internetskoj trgovini, isporučujemo u Rusiju. Kako bi se ubrzala isporuka, narudžbe se šalju samo na prepaid osnovi. Gotovina pri isporuci se ne vrši. Možete koristiti usluge kurirske službe ili sami preuzeti narudžbu na mjestima dostave u ruskim gradovima.

OneTouch Select Plus Flex Glucometer: brz, jednostavan, jasan

Dijagnoza dijabetesa zvuči kao rečenica. Kako se ponašati, šta jesti, koje komplikacije mogu nastati? Suočeni ste s činjenicom: sad morate cijeli život kontrolirati svoj stil života, pažljivo pratiti prehranu, redovito posjećivati ​​endokrinologa, uzimati krvne pretrage na šećer.

Shvaćate da je nemoguće zanemariti savjet liječnika, jer želite zadržati zdravlje i živjeti dug život. Ali tada su mi se neugodne misli pustile u glavu oko kilometarskih redova u osam ujutro, sobe za liječenje koje odaju miris alkohola. Stoga želim izbjeći te "čari" klinika.

Srećom, postoje posebni uređaji za mjerenje šećera u krvi - glukometri. Osim jednostavnog nevoljkosti sjediti u redovima, postoje i drugi razlozi da se pozove za pomoć u kući.

Mnogi ljudi, posebno starije osobe imaju dovoljno zdravstvenih problema: srce i krvni sudovi, jetra, bubrezi, mišićno-koštani sistem. Događa se da za tjedan dana morate posjetiti nekoliko ljekara, testirati se, ići na medicinske postupke. Odakle toliko vremena i truda? Pa, ako se nešto može učiniti kod kuće.

Po sebi, pokazatelj nivoa glukoze daje beznačajna zrna informacija. Važno je vidjeti kako se šećer ponaša u dinamici. Ujutro, kad dođete na kliniku na testiranje, pokazatelji mogu biti u ciljnom rasponu. Možda pogrešno mislite da je sve u redu.

Međutim, šećer može naglo skočiti nakon srdačne večere ili, obrnuto, pasti na kritično nizak nivo zbog fizičkog napora. I šta da radim? Trčati svaka 3-4 sata u klinici? Lakše je kupiti glukometar.

Teško je čoveku da sam oseti i razume koji nivo šećera ima u određenom trenutku.

Do trenutka kada su se pojavila alarmantna „zvona“ u obliku intenzivne žeđi, umora, vrtoglavice i svrbeža, tijelo je već prilično otrovano glukozom.

Zato je važno pratiti kako se šećer ponaša u svakom slučaju (nakon uzimanja određene hrane, fizičkih vježbi, noću).

Izmjerite indikatore glukometrom i rezultate zabilježite u dnevnik.

Nisu svi uređaji za mjerenje šećera u krvi podjednako dobri. Korisnici uređaja često se susreću s problemima.

Najčešće pitanje koje su ljudi postavljali na forumima bilo je: „Koje su razlike između glukoze u plazmi i glukoze u kapilarnoj krvi?“ Zaista, svaki uređaj ima svoju metodu mjerenja i raspon vrijednosti. Pored toga, glukometri se razlikuju u tačnosti pokazatelja: ponekad je greška 20%, ponekad 10-15%.

Na ekranu mjerača OneTouch Select Plus Flex nema dodatnih cifara - samo su najpotrebnije

Ali pacijentu s dijabetesom već je umorno da otkrije sve suptilnosti liječenja. Treba mu jednostavan odgovor na jednostavno pitanje:

Dok ne sazna za to, neće moći ništa učiniti. Ali ne možete oklijevati.

Niska razina glukoze oduzima čovjeku snagu i sposobnost efikasnog rada. U ekstremnim slučajevima pacijent može pasti u komu.

Visoki šećer nije ništa manje opasan. Dovodi do brzog poraza gotovo svih organa i sistema, posebno vida, bubrega i krvnih sudova.

Ne radi se samo o mjerenju razine glukoze. Morate razumjeti vrijednosti mjerača, upisati ih u poseban dnevnik samokontrole i prilagoditi njihove radnje, na primjer, umanjiti kalorijski sadržaj jedne porcije hrane u određeno doba dana.

Postoje dva načina za rešavanje problema:

  1. Napravite složeni matematički proračun. Pročitajte upute za uređaj i saznajte kako mjeri razinu šećera (u plazmi ili kapilarnoj krvi). Zatim primijenite odgovarajući koeficijent. Uzmite u obzir stepen greške.
  2. Kupite mjerač glukoze u krvi, koji će sam pokazati hoće li broj na ekranu odgovarati ciljanom rasponu šećera u krvi.

Očito je da je drugi način mnogo jednostavniji od prvog.

OneTouch Select Plus Flex Glucometer: osnovni pomoćnik za dijabetes

Izbor glukometra u ljekarnama i na Internetu je ogroman, ali malo je razumnih uređaja. Neki iskrivljuju tačnost nivoa šećera, drugi imaju komplicirano sučelje.

Nedavno se na tržištu pojavio novi proizvod - OneTouch Select Plus Flex. Uređaj je u skladu sa modernim standardom preciznosti - ISO 15197: 2013, a njegov rad možete razumjeti za dvije minute, a da pritom ne zaranjate u upute.

Uređaj je ovalnog oblika i malih dimenzija - 85 × 50 × 15 mm, tako da:

  • zgodan
  • možete ponijeti sa sobom u ured, poslovno putovanje, u zemlju,
  • lako se skladištiti bilo gdje u kući, jer uređaj ne zauzima veliki prostor.

Na metar je pričvršćena elegantna futrola u koju će se uklopiti i sam uređaj, olovka sa lancetom i test trake. Nije izgubljen nijedan predmet.

Ekran uređaja nije preopterećen nepotrebnim informacijama. Vi vidite samo ono što želite da vidite:

  • indikator glukoze u krvi
  • datum
  • vreme.

Ovaj uređaj nije samo jednostavan za upotrebu, već je i lakše s njim razumjeti rezultate. Ima sistem kodiranja u boji. Obavijestit će vas da li vam razina glukoze odgovara vašem ciljnom rasponu.

Brzo možete saznati koje korake vrijedi poduzeti. Na primjer, ako na brojilu svijetli plava traka, morat ćete pojesti 15 grama brzih ugljikohidrata ili uzeti tablete glukoze.

Iako uređaj dolazi s detaljnim uputama na ruskom jeziku, možete ga sami konfigurirati. Da biste to učinili, morat ćete poduzeti 4 jednostavna koraka:

  • pritisnite tipku za uključivanje
  • unesite datum i vrijeme

Glucometer Van Touch Select Plus Flex je spreman za rad!

Na ekranu se prikazuju veliki i kontrastni brojevi koji će biti vidljivi čak i osobama slabog vida ako izgube ili zaborave da nose naočale. Po želji možete promijeniti ciljni raspon, prema zadanim postavkama je od 3,9 mmol / L do 10,0 mmol / L.

Uz brojilo, već postoje svi potrebni predmeti:

  • ručka za probijanje
  • lancete (igle) - 10 komada,
  • test trake - 10 komada.

Ispitne trake za glukometrom

Postupak mjerenja šećera u krvi oduzeće vam manje od jedne minute. Trebate samo poduzeti sljedeće korake:

  1. Ruke temeljito operite sapunom i vodom, obrišite prste suhom.
  2. Umetnite testnu traku u uređaj. Na ekranu ćete vidjeti natpis: "Nanesite krv." Testne trake se lako drže, ne kliziju i ne savijaju se.
  3. Upotrijebite olovku sa lancetom za probijanje. Igla je toliko tanka (0,32 mm) i leti tako brzo da praktično ništa nećete osjetiti.
  4. Na testnu traku nanesite kap krvi.

Hemikalija će odmah reagirati s plazmom i za samo 5 sekundi mjerač će pokazati broj. Ispitne trake su u skladu sa najstrožim standardom tačnosti - ISO 15197: 2013. Mogu se kupiti u pakovanjima od 50 i 100 komada.

Događa se da glukometri moraju biti programirani za svaku novu kantu (pakovanje) traka. Ali ne u slučaju OneTouch Select Plus Flex-a. Samo umetnite novu traku i uređaj je spreman za rad.

Glucometer Van Touch Select Plus Flex - pametni asistent. Do 500 mjerenja se može pohraniti u njegovu memoriju!

Postoje još dvije stvari u kojima ćete uživati ​​uz novi mjerač šećera.

Prisutnost drugih bolesti

Mnogi ljudi, posebno starije osobe imaju dovoljno zdravstvenih problema: srce i krvni sudovi, jetra, bubrezi, mišićno-koštani sistem. Događa se da za tjedan dana morate posjetiti nekoliko ljekara, testirati se, ići na medicinske postupke. Odakle toliko vremena i truda? Pa, ako se nešto može učiniti kod kuće.

Potreba za čestim mjerenjima

Po sebi, pokazatelj nivoa glukoze daje beznačajna zrna informacija. Važno je vidjeti kako se šećer ponaša u dinamici. Ujutro, kad dođete na kliniku na testiranje, pokazatelji mogu biti u ciljnom rasponu. Možda pogrešno mislite da je sve u redu.

Međutim, šećer može naglo skočiti nakon srdačne večere ili, obrnuto, pasti na kritično nizak nivo zbog fizičkog napora. I šta da radim? Trčati svaka 3-4 sata u klinici? Lakše je kupiti glukometar.

Samokontrola

Teško je čoveku da sam oseti i razume koji nivo šećera ima u određenom trenutku.

Do trenutka kada su se pojavila alarmantna „zvona“ u obliku intenzivne žeđi, umora, vrtoglavice i svrbeža, tijelo je već prilično otrovano glukozom.

Zato je važno pratiti kako se šećer ponaša u svakom slučaju (nakon uzimanja određene hrane, fizičkih vježbi, noću).

Izmjerite indikatore glukometrom i rezultate zabilježite u dnevnik.

Brojevi na brojilu nisu jasni

Najčešće pitanje koje su ljudi postavljali na forumima bilo je: „Koje su razlike između glukoze u plazmi i glukoze u kapilarnoj krvi?“ Zaista, svaki uređaj ima svoju metodu mjerenja i raspon vrijednosti. Pored toga, glukometri se razlikuju u tačnosti pokazatelja: ponekad je greška 20%, ponekad 10-15%.

Na ekranu mjerača OneTouch Select Plus Flex nema dodatnih cifara - samo su najpotrebnije

Ali pacijentu s dijabetesom već je umorno da otkrije sve suptilnosti liječenja. Treba mu jednostavan odgovor na jednostavno pitanje:

"Da li je šećer u krvi normalan ili ne?"

Dok ne sazna za to, neće moći ništa učiniti. Ali ne možete oklijevati.

Niska razina glukoze oduzima čovjeku snagu i sposobnost efikasnog rada. U ekstremnim slučajevima pacijent može pasti u komu.

Visoki šećer nije ništa manje opasan. Dovodi do brzog poraza gotovo svih organa i sistema, posebno vida, bubrega i krvnih sudova.

Ne radi se samo o mjerenju razine glukoze. Morate razumjeti vrijednosti mjerača, upisati ih u poseban dnevnik samokontrole i prilagoditi njihove radnje, na primjer, umanjiti kalorijski sadržaj jedne porcije hrane u određeno doba dana.

Kako dešifrirati brojeve?

Postoje dva načina za rešavanje problema:

  1. Napravite složeni matematički proračun.Pročitajte upute za uređaj i saznajte kako mjeri razinu šećera (u plazmi ili kapilarnoj krvi). Zatim primijenite odgovarajući koeficijent. Uzmite u obzir stepen greške.
  2. Kupite mjerač glukoze u krvi, koji će sam pokazati hoće li broj na ekranu odgovarati ciljanom rasponu šećera u krvi.

Očito je da je drugi način mnogo jednostavniji od prvog.

Kompaktnost

Uređaj je ovalnog oblika i malih dimenzija - 85 × 50 × 15 mm, tako da:

  • zgodan
  • možete ponijeti sa sobom u ured, poslovno putovanje, u zemlju,
  • lako se skladištiti bilo gdje u kući, jer uređaj ne zauzima veliki prostor.

Na metar je pričvršćena elegantna futrola u koju će se uklopiti i sam uređaj, olovka sa lancetom i test trake. Nije izgubljen nijedan predmet.

Jednostavno i intuitivno sučelje

Ekran uređaja nije preopterećen nepotrebnim informacijama. Vi vidite samo ono što želite da vidite:

  • indikator glukoze u krvi
  • datum
  • vreme.

Ovaj uređaj nije samo jednostavan za upotrebu, već je i lakše s njim razumjeti rezultate. Ima sistem kodiranja u boji. Obavijestit će vas da li vam razina glukoze odgovara vašem ciljnom rasponu.

Plava trakaZelena trakaCrvena traka
Nizak šećer (hipoglikemija)Šećer u ciljnom rasponuVisoki šećer (hiperglikemija)

Brzo možete saznati koje korake vrijedi poduzeti. Na primjer, ako na brojilu svijetli plava traka, morat ćete pojesti 15 grama brzih ugljikohidrata ili uzeti tablete glukoze.

Iako uređaj dolazi s detaljnim uputama na ruskom jeziku, možete ga sami konfigurirati. Da biste to učinili, morat ćete poduzeti 4 jednostavna koraka:

  • pritisnite tipku za uključivanje
  • unesite datum i vrijeme

Glucometer Van Touch Select Plus Flex je spreman za rad!

Na ekranu se prikazuju veliki i kontrastni brojevi koji će biti vidljivi čak i osobama slabog vida ako izgube ili zaborave da nose naočale. Po želji možete promijeniti ciljni raspon, prema zadanim postavkama je od 3,9 mmol / L do 10,0 mmol / L.

Brz i precizan postupak mjerenja

Uz brojilo, već postoje svi potrebni predmeti:

  • ručka za probijanje
  • lancete (igle) - 10 komada,
  • test trake - 10 komada.

Ispitne trake za glukometrom

Postupak mjerenja šećera u krvi oduzeće vam manje od jedne minute. Trebate samo poduzeti sljedeće korake:

  1. Ruke temeljito operite sapunom i vodom, obrišite prste suhom.
  2. Umetnite testnu traku u uređaj. Na ekranu ćete vidjeti natpis: "Nanesite krv." Testne trake se lako drže, ne kliziju i ne savijaju se.
  3. Upotrijebite olovku sa lancetom za probijanje. Igla je toliko tanka (0,32 mm) i leti tako brzo da praktično ništa nećete osjetiti.
  4. Na testnu traku nanesite kap krvi.

Hemikalija će odmah reagirati s plazmom i za samo 5 sekundi mjerač će pokazati broj. Ispitne trake su u skladu sa najstrožim standardom tačnosti - ISO 15197: 2013. Mogu se kupiti u pakovanjima od 50 i 100 komada.

Događa se da glukometri moraju biti programirani za svaku novu kantu (pakovanje) traka. Ali ne u slučaju OneTouch Select Plus Flex-a. Samo umetnite novu traku i uređaj je spreman za rad.

Glucometer Van Touch Select Plus Flex - pametni asistent. Do 500 mjerenja se može pohraniti u njegovu memoriju!

Dug vek baterije, merenje na jednoj bateriji

Proizvođač je to postigao zbog odbijanja zaslona u boji. I s pravom. U takvom su uređaju važni brojevi, a ne njihova boja. Brojilo radi na dvije baterije, od kojih se jedna koristi samo za pozadinsko osvjetljenje. Dakle, za mjerenja imate samo jednu bateriju.

I dalje se pitate da li vam je potreban kućni pomoćnik za dijabetes? Podsjećamo da je dobar mjerač glukoze u krvi uređaj koji će vam pomoći da precizno odredite šećer u krvi u nekoliko sekundi i poduzmete prave korake. Nema reda u klinici i bolnih testova.

Pregled: One Touch Select Glucometer - Pogodan sistem za nadgledanje glukoze u krvi

Dobar dan, dragi čitaoci!

Danas želim podijeliti utisak svoje posljednje akvizicije.
Sada pažljivo pratim stanje u svom tijelu (postoji razlog). Pod tim mislim na kontrolu šećera u krvi. Ponekad mi se čini da šećer kaplja jako, što jako utječe na moje dobro. Osim toga, rizikujem od dijabetesa. Pa, nasljednost je malo obuzeta. Stoga sam realizirao svoj dugogodišnji plan i kupio glukometar.
U ljekarni sam izabrao od jeftinih. U početku je farmaceutski savjetnik preporučio One Touch Select Simple jer sam rekao da mi treba uređaj za nadzor. Međutim, još uvijek imam baku koja ima dijabetes, koja je bila prijavljena medicinskom tehničaru, a onda mi je ponudila One Touch Select Plus. Kao, ovaj uređaj je pogodniji za mjerenje normalnih vrijednosti šećera, kao i za vrlo visoke.

Obično slušam savjete, pa sam kupio ono što ljekarnica preporuči.
U kutiji su bili i sam glukometar, test trake i lancete (po 10 komada), upute za upotrebu, upute za testne trake, kratak korisnički vodič i garancijski list.

Garancija na Rusku Federaciju iznosi čak 6 godina, ali malo je vjerojatno da ću odnijeti uređaj u Rusiju u slučaju čega.

Na poleđini kutije su glavne prednosti ovog novog proizvoda u liniji glukometara One Touch Select.

Uputa za uređaj je impresivna, prilična knjiga, u kojoj je detaljno napisano sve o brojilu.

Sam uređaj (samo ga želim nazvati "aparat") je vrlo kompaktan i praktičan. Za odlaganje u kompletu dolazi prikladna futrola za nošenje sa postoljem za mjerač, olovkom za probijanje i test trakama.

Uzgred, postolje se može koristiti zasebno, straga je kuka, očigledno možete suspendirati cijelu ovu strukturu. Ali ne bih se usudio.

Sve komponente ovog kompleta su vrlo kompaktne. Na primjer, olovka za probijanje One Touch Delica. Pa, vrlo sitno. Malo više od 7 cm.

Za ovakve alate uobičajen je mehanizam djelovanja ručke. S crnom papučicom, iglama zaskoči, a s bijelom papučicom, mehanizam se spušta. Igla na delić sekunde leti iz otvora i vrši proboj.

Igla je sitna i sitna. I ona je za jednokratnu upotrebu. Promijenite se vrlo lako. U konektor se umetne samo lanceta i skine se čep.

A sam uređaj je vrlo sitan, svega 10 cm. Ovalnog je oblika, s praktičnim kontrolama. Samo su četiri dugmeta koja obavljaju dosta funkcija.

Brojilo radi na dvije baterije CR 2032. Štaviše, svaka baterija je odgovorna za svoju funkciju: jedna za rad uređaja, druga za pozadinsko osvjetljenje. Nakon opoziva, izvadio sam bateriju sa pozadinskim osvjetljenjem radi ekonomičnosti (da vidimo koliko će trajati na jednoj bateriji).

Prvo uključivanje uređaja uključuje njegovu konfiguraciju. Ovo je izbor jezika,

podešavanje vremena i datuma

I podesite raspon vrijednosti. Još ne znam svoje, pa sam pristao na prijedlog.

A sada se susreće sa takvim menijem svaki put kada je uključen.

Dakle, testirajmo uređaj. Umetnite test traku u metar. Posebno je ugodno što nema potrebe za kodiranjem uređaja. Dugo je neko doba kupila baka od drugog poduzeća, tako da sam glukometr treba programirati za svaku novu teglu od test traka. Ne postoji tako nešto. Umetnuo sam testnu traku i uređaj je spreman.

Na dršku smo postavili dubinu uboda - za početak sam postavio 3. Bilo mi je dovoljno. Probijanje se dogodilo odmah i gotovo bezbolno.

Izbrisala sam prvu kap krvi, iscijedila drugu, a sada je otišla na studiju. Podigla je prst na test traku i sama je apsorbirala pravu količinu krvi.

A evo rezultata. Norma. Međutim, to je bilo jasno i iz dobrobiti i nedavnih krvnih pretraga u klinici. Ali trebalo je sprovesti eksperimente)))

Brojač nudi oznake „prije jela“ i „nakon obroka“, tako da nakon analize pohranjenih rezultata. Sam uređaj ima priključak za microUSB kabl za resetiranje rezultata na računar (sam kabel nije uključen).

Pa, ukratko o prednostima i nedostacima uređaja:
+ Udoban, lagan i kompaktan, prikladan za put,
+ Lako i jednostavno podešavanje uređaja, praktično, druga spremnost za upotrebu,
+ brz (za 3 sekunde) i prilično precizan rezultat,
+ pogodna drška za probijanje, brzo i bezbolno (praktično),
+ uključeno 10 test traka i 10 lanceta za početnu upotrebu,
+ povoljna cijena - 924 rubalja po setu,
+ postoji pozadinsko osvjetljenje koje se može isključiti uklanjanjem baterije,
+ rezultati se spremaju i prikazuju se prosječne vrijednosti mjerenja,
+ mogućnost ispuštanja rezultata u računar.

Postoji samo jedan značajan minus, ali to je minus svih glukometra - skupog potrošnog materijala. Testne trake za ovaj model koštat će 1050 rubalja za 50 komada. Stoga će biti neisplativo mjeriti nivo glukoze s desna na lijevo, osim ako nije uzrokovano hitnom potrebom. Uz to su potrebni i Touch Touch Select Plus, Select Simple ili samo Simple test trake. Na ovo treba obratiti pažnju. Lančete, naravno, nisu toliko skupe, ali sve u odjeljku koštat će puno.

Naravno, preporučam uređaj za kupnju, ako je potrebno. U svakom slučaju, bilo bi lijepo imati barem jedan takav uređaj u obitelji. Nažalost, sada postoji pozitivan trend pojave dijabetesa, pa je potreban barem periodični nadzor. A znajući kako svi „volimo“ da idemo u bolnice, bolje je imati sve vrste kontrolnih sistema kod kuće.

Glucometer One Touch Select Plus: upute, cijena, recenzije

Van Touch Select Plus glukometri su dizajnirani za samo nadgledanje nivoa glukoze u krvi kod kuće. Radi se o uređaju male veličine, koji nekako podsjeća na mobilni telefon, koji se lako uklapa u tvrdi zaštitni kofer. Pogodnost ovog modela leži upravo u činjenici da postoji poseban držač za epruvetu s potrošnim materijalom i probojnom olovkom. Sada sve možete prebaciti odmah s mjesta na mjesto ili ga upotrebiti na težini ako je potrebno. Neosporna prednost je dug rok trajanja test traka nakon otvaranja.

One Touch Select Plus ima kompaktnu veličinu: 43 mm x 101 mm x 15,6 mm. Težina ne prelazi 200 g. Za analizu je potrebno samo 1 μl krvi - doslovno kap. Brzina obrade informacija i njihovog prikazivanja na ekranu nije veća od 5 sekundi. Za tačne rezultate potrebna je svježa kapilarna krv. Uređaj je u stanju pohraniti 500 mjerenja s tačnim datumima i vremenima.

Važna poanta! Glukometar je kalibriran u plazmi - to znači da se indikatori uređaja moraju podudarati s laboratorijskim. Da se kalibracija vrši na punom krvlju, brojke bi bile malo drugačije, razlikovale bi se oko 11%.

  • elektrohemijska metoda mjerenja koja omogućava ne korištenje kodiranja,
  • rezultati se izračunavaju u mmol / l, raspon vrijednosti je od 1,1 do 33,3,
  • uređaj stabilno radi na temperaturama od 7 do 40 ° C na dvije litijumske baterije, jedna je odgovorna za pozadinsko osvjetljenje displeja, a druga za rad samog uređaja,
  • najbolji dio je što je garancija neograničena.

Direktno u paketu su:

  1. Merač (postoje baterije).
  2. Scarifier Van Touch Delika (poseban uređaj u obliku olovke za probijanje kože, koji vam omogućava podešavanje dubine uboda).
  3. 10 test traka Odaberite Plus.
  4. 10 jednokratnih lanceta (igala) za olovku Van Touch Delica.
  5. Kratko uputstvo.
  6. Kompletni korisnički vodič.
  7. Garantni list (neograničen).
  8. Zaštitna futrola.

Kao i svi glukometri, Select Plus ima svoje prednosti i mane. Postoji mnogo više pozitivnih aspekata:

  • dovoljno veliki i kontrastni zaslon,
  • kontrola se vrši pomoću samo 4 tipke, navigacija je intuitivna,
  • dugi rok trajanja test traka - 21 mesec nakon otvaranja epruvete,
  • možete vidjeti prosječne vrijednosti šećera u različitim razdobljima - 1 i 2 tjedna, 1 i 3 mjeseca,
  • moguće je praviti beleške kada je bilo merenje - pre ili posle obroka,
  • usklađenost s najnovijim kriterijima tačnosti glukometara ISO 15197: 2013,
  • indikator boja pokazuje normalne vrijednosti,
  • pozadinsko osvjetljenje ekrana
  • mini-USB konektor za prenos podataka na računar,
  • za stanovništvo ruskog jezika - izbornici i uputstva na ruskom jeziku,
  • futrola je izrađena od protukliznog materijala,
  • uređaj pamti 500 rezultata,
  • kompaktna veličina i težina - neće zauzeti puno prostora, čak i ako ga uzmete sa sobom,
  • neograničena i brza garancija.

Negativne strane praktički izostaju, ali za neke kategorije građana vrlo su značajne kako bi odbile kupovinu ovog modela:

  • trošak potrošnog materijala
  • nema zvučnih upozorenja

Za uređaj su prikladne samo test trake pod trgovačkim nazivom Van Touch Select Plus. Dostupne su u različitim pakiranjima: 50, 100 i 150 komada u pakiranjima. Rok trajanja je velik - 21 mjesec nakon otvaranja, ali ne duži od datuma navedenog na epruveti. Koriste se bez kodiranja, za razliku od drugih modela glukometra. Odnosno, prilikom kupnje novog paketa nisu potrebni dodatni koraci za reprogramiranje uređaja.

Prije mjerenja, vrijedno je pažljivo proučiti napomene za rad uređaja. Nekoliko je važnih točaka koje ne treba zanemariti u ime svog vlastitog zdravlja.

  1. Operite ruke i temeljno ih osušite.
  2. Pripremite novu lancetu, napunite skarifer, na njega postavite željenu dubinu probijanja.
  3. Umetnite testnu traku u uređaj - automatski će se uključiti.
  4. Postavite ručku za probijanje blizu prsta i pritisnite dugme. Kako bolna senzacija nije toliko jaka, preporučuje se probušiti ne jastuk u sredini, već malo sa strane - postoje manje osjetljivi završetci.
  5. Preporučuje se da prvu kap krvi obrišete sterilnom krpom. Pažnja! Ne treba sadržavati alkohol! Može utjecati na brojeve.
  6. Uređaj sa test trakom dovodi se do druge kapi, preporučljivo je držati glukometar malo iznad nivoa prsta kako krv slučajno ne bi ušla u gnijezdo.
  7. Nakon 5 sekundi, rezultat se pojavljuje na zaslonu - njegova norma može se procijeniti prema pokazateljima boje na dnu prozora sa vrijednostima. Zelena je normalna razina, crvena je visoka, plava je niska.
  8. Nakon završetka mjerenja, odloženu test traku i iglu zbrinite. Ni u kojem slučaju ne biste trebali štedjeti na lancetama i ponovno ih koristiti!

Video pregled mjerača glukoze Select Plus:

Sve pokazatelje preporučuje se svaki put unijeti u poseban dnevnik samokontrole, koji vam omogućava praćenje porasta glukoze nakon fizičkog napora, lijekova u određenim dozama i nekih proizvoda. Omogućuje osobi da kontrolira vlastite akcije i prehranu, kako ne bi naštetila tijelu.

U različitim regijama i u raznim lancima ljekarni, troškovi mogu varirati.

Cijena glukometra One Touch Select Plus iznosi 900 rubalja.

Glucometer OneTouch Select Plus Flex (OneTouch Select Plus Flex)

Postoje savjeti u boji koji će vam pomoći da shvatite šta znače brojevi na ekranu.

OneTouch Select Plus test trake (One Touch Plus) i OneTouch Delica lančeve (One Touch Delica) pogodne su za ovaj merač.

Nesumnjiva prednost ovog brojila je postojanje USB priključka i Bluetooth podrške, koji omogućava povezivanje uređaja s kompatibilnim bežičnim uređajima i prenošenje rezultata vaših mjerenja.

Trobojni indikator raspona automatski pokazuje je li glukoza u krvi u ciljanom rasponu ili ne.

Granice su unaprijed definirane u mjeraču, ali vi i vaš liječnik ih možete promijeniti u bilo kojem trenutku.
Oznake „prije“ i „nakon jela“ pomažu razumjeti kako određene namirnice utječu na razinu glukoze u krvi.

Brojilo je dizajnirano za rad s mobilnim aplikacijama dizajniranim za pacijente s dijabetesom, na primjer s OneTouch Reveal.

Komplet uključuje:

  • OneTouch Select® Plus merač (sa baterijama)
  • OneTouch Select® Plus test trake (10 kom)
  • OneTouch® Delica® ručka za probijanje
  • 10 OneTouch® Delica® sterilne lancete
  • Korisnički priručnik
  • Garantna kartica
  • Kratki vodič za početak
  • Futrola sa posebnim plastičnim držačem za probijač, glukometrom i test trakama.

Podsjećamo vas i da se ne preporučuje upoređivanje rezultata mjerenja na različitim glukometrima. Na taj način ne možete provjeriti tačnost svog uređaja. Ako postoje sumnje u ispravnost rezultata, možete se obratiti najbližem servisnom centru ili kod nas ili provjeriti kod kuće pomoću kontrolnog rješenja.

Producent: Johnson & Johnson (Johnson & Johnson)


  1. Kućno liječenje dijabetesa. - M .: Antis, 2001 .-- 954 c.

  2. Kishkun, A. A. Klinička laboratorijska dijagnostika. Udžbenik za medicinske sestre / A.A. Kishkun. - M .: GEOTAR-Media, 2010 .-- 720 str.

  3. Hürtel P., Travis L.B. Knjiga o dijabetesu tipa I za djecu, adolescente, roditelje i druge. Prvo izdanje na ruskom jeziku, sastavili i revidirali I. I. Dedov, E. G. Starostina, M. B. Antsiferov. 1992., Gerhards / Frankfurt, Njemačka, 211 str., Neodređeno. Na izvornom jeziku knjiga je objavljena 1969. godine.

Dozvolite da se predstavim. Moje ime je Elena. Radim kao endokrinolog više od 10 godina. Vjerujem da sam trenutno profesionalac u svojoj oblasti i želim pomoći svim posjetiteljima stranice da riješe složene i ne baš tako zadatke. Svi materijali za stranicu prikupljaju se i pažljivo obrađuju kako bi se što više prenijeli svi potrebni podaci. Prije primjene onoga što je opisano na web mjestu, uvijek je potrebno obavezno savjetovanje sa stručnjacima.

Ostavite Svoj Komentar