Rješenje za provjeru glukometra: krug vozila, Accu Chek Perform, Van Touch Select

Prema algoritmima posebne medicinske njege za dijabetes, učestalost takvih mjerenja za dijabetičare je 4 p. / Dan. sa dijabetesom tipa 1 i 2 p. / dan. sa dijabetesom tipa 2. U uobičajenim glukometrima koristimo isključivo biokemijske enzimske metode, fotometrijski analozi koji su se koristili u prošlosti danas su neefikasni, neinvazivne tehnologije koje ne uključuju probijanje kože još nisu dostupne masovnom potrošaču. Uređaji za mjerenje glukoze su laboratorijski i van laboratorijski.

Ovaj članak govori o prijenosnim analizatorima, koji su podijeljeni na bolničke glukometre (koriste se u bolnicama medicinskih ustanova) i pojedinačne, za ličnu upotrebu. Bolnički glukometri koriste se za početnu dijagnozu hipo- i hiperglikemije, za praćenje glukoze u hospitaliziranih bolesnika na endokrinološkim i terapijskim odjeljenjima, te za mjerenje glukoze u hitnim situacijama.

Mjera analitičke tačnosti glukometra je njegova greška. Što je manje odstupanje od referentnih pokazatelja, to je veća preciznost uređaja.

Rješenje za provjeru glukometra: krug vozila, Accu Chek Perform, Van Touch Select

Svaki glukometar ima svoje kontrolno rješenje. Neki proizvođači nude kupovinu uređaja sa kojima je ovaj proizvod već uključen. Ostale kompanije nude da smjesu kupite odvojeno od mjernog uređaja.

Osnovni princip verifikacije:

  1. Otopina sadrži određenu količinu glukoze koja reagira s kemikalijama na test traci.
  2. Potrebno je malo smjese umočiti u traku, a potom umetnuti traku u metar. Ne zaboravite da čvrsto zatvorite bocu s test trakama.
  3. Rezultat se prikazuje na displeju uređaja 3-5 sekundi, što bi trebalo da se podudara sa vrijednostima naznačenim na pakovanju s test trakama.
  4. Nakon dovršetka postupka, odbacite test traku. Rezultati ispitivanja mogu se spremiti u memoriju uređaja ili trajno izbrisati.
  • Dugotrajno stabilizuje nivo šećera
  • Obnavlja proizvodnju inzulina pankreasa

Kontrolno rješenje Van Touch Select dizajnirano je za provjeru točnosti samo istoimenog samo-nadzornog sustava. Ne koristite za provjeru glukometra drugih proizvođača - točnost rezultata u ovom slučaju nije zagarantovana. Dvije bočice u jednom pakovanju: visoka i niska glukoza.

Zahvaljujući redovnoj provjeri, uvijek možete biti sigurni u točnost očitanja analizatora i možete izbjeći opasne posljedice koje proizlaze iz stalno visoke razine glukoze. Verifikacija se sastoji u provođenju testa pomoću kontrolnog rješenja umjesto krvi i uspoređivanju rezultata na ekranu analizatora i vrijednosti na kutiji.

  • odmah nakon kupovine analizatora da provjerite njegovu tačnost i naučite kako koristiti instrument,
  • ako sumnjate da mini-laboratorija pokazuje pogrešna očitanja,
  • nakon pada ili udaraca - kako biste bili sigurni da uređaj ne radi ispravno,
  • svake nedelje uz redovnu upotrebu,
  • ako se mjerač ne koristi duže vrijeme.

Skladištenje i rukovanje

  • ne čuvati na direktnom suncu
  • ne upotrebljavajte nakon isteka roka upotrebe - u tom slučaju su mogući pogrešni rezultati,
  • nakon otvaranja paketa, One Touch Select rješenje pogodno je ne duže od 90 dana,
  • Ne zamrzavajte, ne čuvajte u zamrzivaču.

Obratite pažnju! Prije upotrebe dobro protresti.

Tačni rezultati šećera u krvi nisu samo naša ćud, o njima ovisi i naše zdravlje, pa čak i život. Da bi stekli povjerenje u tačnost analiza, potrebno je periodično provjeravanje analizatora pomoću posebnog rješenja.

Kontrolno rješenje za glukometar Accu Chek Active sadrži dvije bočice od 4 ml (za provjeru točnosti očitanja analizatora u dva raspona: normalno i visoko). Stoga za razliku od analoga možete preciznije procijeniti rad uređaja i postići visoku preciznost, uključujući i visoki šećer.

Jedna boca omogućuje vam da uradite 75 provjera. Dovoljno je tri mjeseca jednom ili dva puta tjedno provjeravati nekoliko glukometra.

Čuvajte kontrolnu otopinu Accu Chek Asset na tamnom mjestu pri temperaturama do 30 ° C. Ne koristiti nakon isteka roka upotrebe - u tom slučaju točnost kontrole nije zagarantovana, moguća su značajna odstupanja od vrijednosti navedene na pakiranju.

Obratite pažnju! Nakon otvaranja boce, rastvor se može koristiti ne duže od 90 dana - obavezno zapišite datum.

Jedan od najjednostavnijih načina provjere ispravnosti uređaja je usporedba podataka tijekom kućnog pregleda i u laboratorijskim uvjetima, pod uvjetom da je vrijeme između dva uzorka krvi minimalno. Istina, ova metoda nije u potpunosti domaća, jer je potrebna posjeta klinici u ovom slučaju.

Glukometar možete provjeriti kod kuće s tri trake ako postoji kratko vrijeme između tri pretrage krvi. Za tačan instrument, odstupanje u rezultatima neće biti veće od 5-10%.

Morate shvatiti da se kalibracija kućnog mjerača glukoze u krvi i oprema u laboratoriji ne podudaraju uvijek. Osobni uređaji ponekad mjere koncentraciju glukoze iz cijele krvi, a laboratorijski - iz plazme, to je tečni deo krvi koji je odvojen od ćelija.

Iz tog razloga, razlika u rezultatima dostiže 12%, u punoj krvi je taj pokazatelj obično niži. Upoređujući rezultate, potrebno je unijeti podatke u jedan mjerni sustav, koristeći posebne tablice za prijevod.

Možete samostalno procijeniti točnost uređaja pomoću posebne tekućine. Neki uređaji imaju i rješenja za upravljanje. Ali možete ih kupiti zasebno. Svaki proizvođač za svoje modele proizvodi specifično testno rješenje, to se mora uzeti u obzir.

Boce sadrže poznatu koncentraciju glukoze. Kao aditivi koriste se komponente koje povećavaju tačnost postupka.

Ako ste pažljivo proučili upute, vidjeli ste način da uređaj prebacite na rad sa kontrolnom tečnošću. Algoritam dijagnostičke procedure bit će otprilike ovako:

  1. U uređaj se umetne testna traka, uređaj bi se automatski trebao uključiti.
  2. Provjerite podudaraju li se oznake na mjeraču i test traci.
  3. U izborniku morate promijeniti postavke. Svi uređaji za kućnu upotrebu konfigurirani su za uzimanje krvi. Ova stavka u izborniku nekih modela mora biti zamijenjena "upravljačkim rješenjem". Da li trebate zamijeniti postavke ili su automatski u vašem modelu, možete saznati iz svojih uputa.
  4. Protresite bočicu sa otopinom i nanesite je na traku.
  5. Pričekajte rezultat i usporedite odgovaraju li dopuštenim granicama.

Ako rezultati padnu u rasponu prihvatljivih vrijednosti, nema broja pritužbi na mjerač.

Ako se pronađu pogreške, test se mora ponoviti. Ako su indikatori isti ili mjerač svaki put pokazuje različite rezultate, prvo morate uzeti novi paket test traka. Ako se problem nastavi, ne biste trebali koristiti takav uređaj.

Proizvođači mjerača glukoze u krvi u bilo kojoj zemlji moraju testirati ispravnost uređaja prije ulaska na farmaceutsko tržište. U Rusiji je GOST 115/97. Ako 96% mjerenja padne unutar raspona pogreške, tada uređaj ispunjava zahtjeve.

Stručnjaci preporučuju provjeru performansi brojila svaka 2-3 tjedna, ne čekajući posebne razloge da sumnjaju u njegovu kvalitetu.

Ako pacijent ima predijabetes ili dijabetes tipa 2, koji se može kontrolirati dijetom bez ugljikohidrata i adekvatnim opterećenjima mišića bez hipoglikemijskih lijekova, tada se šećer može provjeriti jednom tjedno. U ovom slučaju će učestalost provjere operabilnosti uređaja biti različita.

Neplanirana provjera provodi se ako je uređaj pao s visine, a na uređaju je došlo do vlage ili je dugo vremena tiskano pakovanje test traka.

Glucometer Control Solution Accu Performa - Upravljanje dijabetesom

  • Dugotrajno stabilizuje nivo šećera
  • Obnavlja proizvodnju inzulina pankreasa

Takav univerzalni uređaj za mjerenje pokazatelja glukoze u krvi, poput glukometra, neophodan je svima koji imaju dijagnozu dijabetesa. Ovaj uređaj omogućava analizu kod kuće i ne dopušta oštar ili pretjeran porast šećera u tijelu.

Danas se nudi širok izbor različitih glukometra s individualnim postavkama i funkcijama. Da bi se osiguralo da mjerni uređaj ispravno i ispravno radi, koristi se kontrolno rješenje za provjeru brojila.

Uz uređaj se obično isporučuje posebna tekućina ili se kupuje zasebno u ljekarni. Takva provjera potrebna je ne samo za prepoznavanje ispravnih performansi glukometra, već i za nadzor rada test traka koje su pričvršćene na uređaj.

Kontrolno rješenje brojila kupuje se pojedinačno, ovisno o marki analizatora. Ne može se koristiti mješavina drugih glukometra. Budući da se rezultati studije mogu ispostaviti netačnim.

Ponekad se u pakovanju uređaja nalazi tekućina, a vodič za uporabu rješenja može se naći u priloženim uputama na ruskom jeziku. Ako u kompletu nema boce, možete je kupiti u bilo kojoj ljekarni ili specijalnoj trgovini.

Takve otopine se koriste umjesto ljudske krvi za testiranje. Sadrže određenu razinu šećera, koji reagira s kemikalijom koja je naneta na test traku.

  1. Nekoliko kapi smjese pažljivo se nanese na naznačenu površinu test trake, a zatim se traka postavi u utičnicu mjernog uređaja. Bočica testne trake mora biti čvrsto zatvorena.
  2. Nakon nekoliko sekundi, ovisno o vrsti brojila, rezultat ispitivanja prikazat će se na zaslonu uređaja. Dobivene brojke moraju se ovjeriti podacima navedenim na pakiranju s test trakama. Ako se indikatori podudaraju, uređaj radi.
  3. Nakon mjerenja testna traka se odbacuje. Rezultat studije pohranjuje se u memoriji brojila ili se briše.

Proizvođači preporučuju provjeru glukometra barem jednom u trajanju od jedne do dvije sedmice, to će pomoći da se postignu tačne vrijednosti dobijene tijekom testa šećera u krvi.

Također se provjera mora provesti u sljedećim slučajevima:

  • Kada kupite i prvi put koristite novi paket test traka,
  • Ako je pacijent primijetio da kutija test test trake nije dobro zatvorena,
  • U slučaju pada glukometra ili drugih oštećenja,
  • Nakon primitka sumnjivih rezultata istraživanja koji ne potvrđuju opće blagostanje neke osobe.

Kontrolni fluid s jednim dodirom može se koristiti samo za testiranje istoimenih test traka. Ispitivanje se provodi nakon kupnje brojila, novog paketa test traka ili ako se sumnja da je primio pogrešne rezultate ispitivanja.

Ako Van Tach Select analizator pokaže brojeve koji spadaju u raspon pokazatelja navedenih na kućištu test test trake, to ukazuje na ispravan rad mjernog uređaja i prikladnost test traka.

Kontrolno rješenje ultra glukometra na dodir može se koristiti za testiranje dvije vrste traka - OneTouch Ultra i OneTouch Horizon. Svaka bočica sadrži određenu količinu tečnosti, što je dovoljno za provođenje 75 ispitivanja. Obično svaku bocu brojila prate dodatne dvije boce kontrolne smjese.

Da bi rezultati ispitivanja bili točni, važno je da ispravno pohranite rješenje. Ne može se zamrznuti, može biti na temperaturi od 8 do 30 stepeni.

Ako se poštuju pravila skladištenja, ali analiza pokazuje netačne podatke, morate kontaktirati dobavljače kupljene robe.

Provjera mjerača glukoze u krvi

Ova mješavina sadrži glukozu i druge tvari koje po sastavu podsjećaju na ljudsku krv. Međutim, važno je uzeti u obzir da ovi sastojci i krv imaju različita svojstva, stoga dobiveni pokazatelji mogu imati određene razlike.

Prije rada provjerava se rok trajanja i datum odlaganja kontrolnog fluida. Ispitna traka uklanja se iz ambalaže i poklopac je čvrsto zatvoren. Važno je pregledati test traku na oštećenja.

Ispitna traka drži se tako da je sivi kraj okrenut prema gore. Zatim se traka umetne u narandžastu utičnicu i mjerač se automatski uključuje. Ako na ekranu bude prikazan simbol test trake i kaplja krv, mjerač je spreman za upotrebu.

  1. Kontrolna tekućina se ne smije nanositi ako se gornji treptajući simbol ne pojavi na zaslonu.
  2. Prije otvaranja, bocu se dobro protrese da se sadržaj izmiješa.
  3. Mala kap tekućine nanosi se na unaprijed pripremljeni gusti list papira, zabranjeno je izravno kapanje otopine na test traku. Boca je dobro zatvorena.
  4. Ulazni kraj test trake odmah se dovodi do pada, apsorpcija se mora dogoditi prije nego što se primi određeni zvučni signal.
  5. 8 sekundi nakon signala, rezultati ispitivanja mogu se vidjeti na zaslonu mjerača.
  6. Da biste automatski isključili uređaj, morate ukloniti test traku.

Nakon što usporedite podatke s brojevima na pakiranju test traka, možete provjeriti operabilnost ili neispravnost mjernog uređaja.

Ako se indikatori ne podudaraju, preporučuje se da pročitate upute i slijedite korake navedene u odjeljku o pogrešci.

Kontrolna rješenja za glukometre

Kontrolno rješenje brojila kupuje se pojedinačno, ovisno o marki analizatora. Ne može se koristiti mješavina drugih glukometra. Budući da se rezultati studije mogu ispostaviti netačnim.

Ponekad se u pakovanju uređaja nalazi tekućina, a vodič za uporabu rješenja može se naći u priloženim uputama na ruskom jeziku. Ako u kompletu nema boce, možete je kupiti u bilo kojoj ljekarni ili specijalnoj trgovini.

Takve otopine se koriste umjesto ljudske krvi za testiranje. Sadrže određenu razinu šećera, koji reagira s kemikalijom koja je naneta na test traku.

  1. Nekoliko kapi smjese pažljivo se nanese na naznačenu površinu test trake, a zatim se traka postavi u utičnicu mjernog uređaja. Bočica testne trake mora biti čvrsto zatvorena.
  2. Nakon nekoliko sekundi, ovisno o vrsti brojila, rezultat ispitivanja prikazat će se na zaslonu uređaja. Dobivene brojke moraju se ovjeriti podacima navedenim na pakiranju s test trakama. Ako se indikatori podudaraju, uređaj radi.
  3. Nakon mjerenja testna traka se odbacuje. Rezultat studije pohranjuje se u memoriji brojila ili se briše.

Proizvođači preporučuju provjeru glukometra barem jednom u trajanju od jedne do dvije sedmice, to će pomoći da se postignu tačne vrijednosti dobijene tijekom testa šećera u krvi.

Također se provjera mora provesti u sljedećim slučajevima:

  • Kada kupite i prvi put koristite novi paket test traka,
  • Ako je pacijent primijetio da kutija test test trake nije dobro zatvorena,
  • U slučaju pada glukometra ili drugih oštećenja,
  • Nakon primitka sumnjivih rezultata istraživanja koji ne potvrđuju opće blagostanje neke osobe.

Kupnja kontrolnog rješenja za modele sa jednim dodirom

Kontrolni fluid s jednim dodirom može se koristiti samo za testiranje istoimenih test traka. Ispitivanje se provodi nakon kupnje brojila, novog paketa test traka ili ako se sumnja da je primio pogrešne rezultate ispitivanja.

Ako Van Tach Select analizator pokaže brojeve koji spadaju u raspon pokazatelja navedenih na kućištu test test trake, to ukazuje na ispravan rad mjernog uređaja i prikladnost test traka.

Kontrolno rješenje ultra glukometra na dodir može se koristiti za testiranje dvije vrste traka - OneTouch Ultra i OneTouch Horizon. Svaka bočica sadrži određenu količinu tečnosti, što je dovoljno za provođenje 75 ispitivanja. Obično svaku bocu brojila prate dodatne dvije boce kontrolne smjese.

Da bi rezultati ispitivanja bili točni, važno je da ispravno pohranite rješenje. Ne može se zamrznuti, može biti na temperaturi od 8 do 30 stepeni.

Ako se poštuju pravila skladištenja, ali analiza pokazuje netačne podatke, morate kontaktirati dobavljače kupljene robe.

Ispitivanje Accu Chek glukometara

Kontrolno rješenje za Accu Chek performa nano glucometer prodaje se u dvije odvojene bočice od 2,5 ml. Jedna vrsta rješenja provjerava za niske razine, a druga za visoku razinu šećera. Prije upotrebe, bočicu temeljito protresti i koristiti otopine u skladu s priloženim uputama.

Slično tome, prodaje se kontrolno rješenje za glukometar Accu Chek Active, a svaka bočica sadrži 4 ml tekućine. Smjesu možete čuvati tri mjeseca.

Videozapis u ovom članku daje savjete kako provjeriti ispravnost kućnog mjerača glukoze u krvi.

Šta je ovo

Kontrolno rješenje za ispitivanje glukometra koristi se za provjeru očitanja uređaja. Istovremeno, može se saznati jesu li točni podaci koje on daje tijekom ispitivanja biomaterijala na šećer. Otopina ima fiksni postotak glukoze, koji reagira s kemijskim sastavom test traka i daje rezultat. Za različite vrste uređaja imaju svoja vlasnička rješenja. Potrebno je koristiti samo njih.

Šećer se smanjuje odmah! Dijabetes s vremenom može dovesti do čitavog niza bolesti, kao što su problemi s vidom, stanje kože i kose, čirevi, gangrena pa čak i kancerozni tumori! Ljudi su poučavali gorko iskustvo da normaliziraju nivo šećera. čitaj dalje.

Za šta je to?

Za ispravnost analize moraju se provjeriti svi mjerači glukoze u krvi. Točni podaci uređaja osobito su relevantni za pacijente kod kojih čak i najmanji odstupanje od norme može uzrokovati komplikacije i dovesti do hospitalizacije. Takvi pacijenti najčešće koriste Onetouch select ili Accu chek aktivne glukometre zbog visoke preciznosti i minimalne pogreške u rezultatima ispitivanja. Takvi se uređaji moraju provjeravati jednom u 7-14 dana. Za mjerenja vam je potrebno kontrolno rješenje Izbor jednim dodirom ili druga tekućina profila, ako koristite mjerač provjere Accu.

Preporučuje se provjeravanje glukometra i drugih mjernih analizatora Van Touch Select najmanje 2-3 puta mjesečno.

Kako koristiti?

Prije upotrebe uređaja možete sami provjeriti točnost. Da biste to učinili, uzmite potpuno novu test traku i lagano je navlažite otopinom, a zatim je stavite u mjerač i uporedite podatke koji se pojave. Digitalna vrijednost koja se pojavljuje na zaslonu uređaja trebala bi biti identična pokazateljima zabilježenim na pakiranju s testerima. Izvršite provjeru očitanja potrebno je u slučajevima:

  • Raspakiranje pakiranja test traka koje će se koristiti prvi put
  • Kad je pakiranje s testerima bilo dugo otvoreno, unutra je mogla ući prašina i vlaga
  • Brojač je pao i pretrpio udar, još jedno mehaničko oštećenje.
  • Pacijent osjeća neusklađenost rezultata analize sa svojim zdravljem.

Ako postoje odstupanja, ovo nije rečenica da je mjerač oboren i daje pogrešne testove. Testna smjesa nije identična krvi i samo simulira njen kemijski sastav. Da bi se otkrio uzrok odstupanja, uređaj se mora popraviti i pokazati liječniku. Neki instrumenti mogu pohraniti rezultate ispitivanja u memoriju. Ovo je korisno za utvrđivanje učestalosti kvarova, koji mogu biti iz objektivnih razloga, a ne zbog kvara.

Preporuke

Pri kupnji rješenja morate obratiti pažnju na datum proizvodnje i datum isteka. Bocu sa tečnošću morate pažljivo zatvoriti nakon upotrebe i staviti je na mesto zaštićeno od sunca, gde temperatura ne prelazi 30 stepeni. Ne sme se zamrzavati reagens. Ne smije biti dostupan djeci i kućnim ljubimcima. Datum isteka lansiranih sredstava je 90 dana. Kako se ne bi zaboravilo kada se lijek otvorio, preporučuje se uzeti napomenu na boci. Ako sumnjate u korupciju, bolje je kupiti novu bocu.

Analiza

Uzimajući u obzir model uređaja, postupak praćenja njegove točnosti može se neznatno razlikovati, ali postoje opća pravila, čije poštivanje je preduvjet. Na primjer, koristi se kontrolno rješenje Accu Chek Performa Nano za Roche glukometre. Struktura aparata je tipična i daje ideju o postupku. Da biste provjerili potrebno je:

  1. Uzmite test traku iz novog, još neštampanog pakovanja. Upotreba potrošnog materijala koji već dugo leži, može dovesti do pogrešnih rezultata zbog promjena u njihovom kemijskom sastavu pod utjecajem vanjskih uvjeta.
  2. Otvorite spremnik s tekućinom za provjeru i kapnite nekoliko kapi na traku. Nemojte umočiti testnu traku u bočicu sa otopinom ili je ne napuniti.
  3. Umetnite test traku u analizator i pričekajte dok se vrijednost ne pojavi.
  4. Ako su digitalni podaci proporcionalni performansama originalnih test traka, uređaj ispravno funkcionira. U slučaju odstupanja potrebno je kontaktirati kliniku i uređaj predati servisnom centru.
  5. Ako sumnjate u prikladnost reagensa, preporučuje se kupnja novog i ponovite kontrolni test.
Vratite se na sadržaj

Kontrolna rješenja za različite modele glukometra

Svaki uređaj provjerava samo specijalizirani brendirani proizvod pogodan za određeni model i marku. Kod nekih analizatora, verifikacijska smjesa nalazi se u kompletu, ako nije, preporučuje se kupnja kontrolnog otopina, zajedno s glukometrom i skupom drugog potrošnog materijala. Dakle, lijek za Kontur TS neće odgovarati imovini Aku Chek. I obrnuto. Ne postoji univerzalna tekućina, ljekari ne preporučuju korištenje rješenja iz sličnih modela iste kompanije jer je kemijski sastav test traka drugačiji i provjera će dati pogrešan rezultat.

Razlozi za provjeru glukometra

U kutiji, zajedno sa samim glukometrom, je:

  • uređaj za probijanje prsta Microlet 2
  • 10 lanceta
  • slučaj
  • uputstvo na ruskom jeziku sa garancijskim listom

To je sve za mene. Sljedeći put ću govoriti o nekim drugim uređajima za dijabetičare. Vidimo se uskoro!

S toplinom i pažnjom endokrinolog Lebedeva Dilyara Ilgizovna

Vlasnici različitih modela glukometra često sumnjaju u očitanja svojih analizatora. Nije lako kontrolirati glikemiju uređajem čija točnost nije sigurna. Stoga je važno znati kako provjeriti ispravnost brojila kod kuće.

Stručnjaci smatraju rezultate neovisnih mjerenja preciznim ako njihovo odstupanje od pokazatelja dobivenih tijekom laboratorijskog pregleda ne prelazi 20%. Takva se greška ne ogleda u izboru metodologije liječenja, pa se smatra prihvatljivom.

Na stupanj odstupanja mogu utjecati konfiguracija opreme, njezine tehničke karakteristike, izbor određenog modela. Tačnost mjerenja važna je za:

  • Odaberite pravi uređaj za kućnu upotrebu,
  • Adekvatno procijenite situaciju s lošim zdravljem,
  • Pojasnite doziranje lijekova za nadoknadu glikemije,
  • Prilagodite prehranu i vježbanje.

Za lična brojila glukoze u krvi, kriteriji za analitičku tačnost u skladu s GOST-om su: 0,83 mmol / L s razinom glukoze u plazmi nižoj od 4,2 mmol / L i 20% s rezultatima većim od 4,2 mmol / L. Ako vrijednosti prelaze dopuštene granice odstupanja, uređaj ili potrošni materijal morat će se zamijeniti.

U kojim se slučajevima preporučuje upotreba kontrolnog rješenja?

Proizvođači Glucometera preporučuju provjeru uređaja jednom u 1-2 tjedna. To će vam omogućiti da izbjegnete netačnosti u čitanju. Uz to, vrijedi ga koristiti u sljedećim situacijama:

  • ako ste upravo otvorili ambalažu s test trakama i koristit ćete ih prvi put,
  • ako je paket sa prugama unutra otvoren duže vreme,
  • ako mjerač padne s određene visine ili se dogodi neko drugo oštećenje uređaja,
  • ako rezultati uređaja apsolutno nisu u skladu s vašim zdravljem.

Uzroci izobličenja

Neki uređaji ocjenjuju rezultat mjerenja ne u mmol / l, koji koriste ruski potrošači, već u mg / dl, što je tipično za zapadne standarde. Očitavanja se trebaju prevesti prema sljedećoj formuli dopisivanja: 1 mol / l = 18 mg / dl.

Laboratorijski testovi testiraju šećer, kako kapilarnom tako i venskom krvi. Razlika između takvih očitanja iznosi i do 0,5 mmol / L.

Nepreciznosti se mogu pojaviti bezbrižnim uzorkovanjem biomaterijala. Ne treba se pouzdati u rezultat kada:

  • Kontaminirana test traka ako nije bila čuvana u svom originalnom zatvorenom pakovanju ili krši uvjete skladištenja,
  • Nesterilni lancet koji se koristi više puta
  • Traka koja je istekla, ponekad trebate provjeriti datum isteka otvorene i zatvorene ambalaže,
  • Neodgovarajuća higijena ruku (moraju se oprati sapunom, osušiti sušilom za kosu),
  • Upotreba alkohola u liječenju mjesta uboda (ako ne postoje mogućnosti, trebate dati vremena za zagrijavanje isparavanja),
  • Analiza tijekom liječenja maltozom, ksilozom, imunoglobulini - uređaj će pokazati precijenjeni rezultat.

Ove nijanse moraju se uzeti u obzir pri radu s bilo kojim brojilom.

Kontrolno rješenje za Accu-Chek Asset glucometer

Rješenje je namijenjeno provjeri zajedničkog rada mjernog uređaja i test trake. Komplet uključuje dvije boce s otopinama (2,5 ml u svaku bočicu), od kojih je jedna potrebna za provjeru niske razine glukoze, a druga za analizu visokog šećera u krvi.

Prije upotrebe preporučuje se dobro protresti bočicu, potrebno je pažljivo pročitati i upute s detaljnim opisom postupka analize.

Ako govorimo o karakteristikama proizvoda, tada svaka bočica sadrži 4 ml, isporučuju se dvije boce. Prije upotrebe dobro protresti; rok trajanja otvorene ambalaže je 90 dana.

Provjera se provodi pod istim uvjetima kao u ostalim slučajevima:

  • ako mislite da je rezultat analize pogrešan,
  • ako ispustite brojilo,
  • ako niste slijedili osnovna pravila za čuvanje test traka.

Važno je obratiti pažnju na to gdje ste dobili rješenje za kontrolu. Pažljivo proučite datum isteka, njegovu kompatibilnost s postojećim test trakama, a također provjerite licencu robe.

Robu ne treba kupovati "rukama" u običnim trgovinama ili neprovjerenim ljekarnama. U pravilu se smjesa naručuje u visokokvalitetnoj internetskoj ljekarni ili kupi u jednom od velikih trgovačkih lanaca.

Moguća odstupanja

Kada proučavate kako provjeriti ispravnost brojila, najbolje je započeti s kućnim dijagnostičkim metodama. Ali prvo, morate razjasniti upotrebljavate li potrošni materijal ispravno. Uređaj može pogriješiti ako:

  • Držite olovku sa potrošnim materijalom na prozoru ili na grejnoj bateriji,
  • Poklopac na tvorničkoj ambalaži s prugama nije dobro zatvoren,
  • Potrošni materijal sa istekom garantnog roka,
  • Uređaj je prljav: kontaktne rupe za umetanje potrošnog materijala, leće fotoćelija su prašne,
  • Kodovi navedeni na kućici olovke s prugama i na uređaju ne odgovaraju,
  • Dijagnostika se vrši u uvjetima koji nisu u skladu s uputama (dozvoljeni raspon temperature od 10 do 45 ° C),
  • Ruke su zamrznute ili oprane hladnom vodom (doći će do povećane koncentracije glukoze u kapilarnoj krvi),
  • Ruke i uređaj zagađeni su slatkom hranom,
  • Dubina probijanja ne odgovara debljini kože, krv ne dolazi spontano, a dodatni napori dovode do oslobađanja međućelijske tekućine, koja izobličava očitanja.

Prije provjere ispravnosti mjerača glukoze u krvi, morate provjeriti jesu li ispunjeni svi uvjeti skladištenja potrošnog materijala i uzorkovanja krvi.

Ako zdravstveno stanje očigledno ne odgovara očitavanjima brojila, hitno je ponovo izvršiti testove u laboratoriji

Koje su marke glukometra najtačnije?

Najcjenjeniji proizvođači su iz Njemačke i SAD-a, modeli ovih marki prolaze brojne testove, neki imaju doživotno jamstvo. Zbog toga su u svim zemljama velika potražnja. Potrošačke ocjene su sljedeće:

  • BIONIME Rightest GM 550 - u uređaju nema ničeg suvišnog, ali nedostatak dodatnih funkcija nije ga spriječio da postane lider u preciznosti.
  • One Touch Ultra Easy - prenosivi uređaj težak samo 35 g izuzetno je precizan i jednostavan za upotrebu, posebno u pokretu. Uzorkovanje krvi (uključujući iz alternativnih zona) vrši se pomoću posebne mlaznice. Garancija od proizvođača - neograničena.
  • Accu-Chek Active - pouzdanost ovog uređaja potvrđena je višegodišnjom popularnošću, a njegova dostupnost omogućava svakome da se uvjeri u njegovu kvalitetu. Rezultat se pojavljuje na zaslonu nakon 5 sekundi, ako je potrebno, u istu traku može se dodati i dio krvi ako njegov volumen nije dovoljan. Memorija za 350 rezultata, moguće je izračunati prosječne vrijednosti za tjedan ili mjesec.
  • Accu-Chek Performa Nano - multifunkcionalni uređaj opremljen infracrvenim priključkom za bežičnu vezu sa računarom. Podsjetnik s alarmom pomoći će u kontroli frekvencije analize. Pri kritičnim brzinama čuje se zvučni signal. Testne trake ne zahtijevaju kodiranje i same crpe kap krvi.
  • True Result Twist - tačnost brojila omogućava vam da ga koristite u bilo kojem obliku i u bilo kojoj fazi razvoja dijabetesa, zahtijeva vrlo malo krvi za analizu.
  • Contour TS (Bayer) - njemački uređaj razvijen je korištenjem najnovijih tehnologija kako bi se osigurala maksimalna preciznost i izdržljivost, a njegova pristupačna cijena i brzina obrade povećavaju njegovu popularnost.

Glukometar je najvažnije sredstvo u liječenju dijabetesa te ga trebate tretirati s istom ozbiljnošću kao i s lijekovima. Analitička i klinička točnost nekih modela glukometra na domaćem tržištu ne zadovoljavaju zahtjeve GOST-a, tako da je tako važno pravovremeno kontrolirati njihovu točnost.

Bolnički glukometri precizniji su od pojedinačnih, stoga su manje epidemiološki opasni.

Pojedinačni glukometri namijenjeni su samo za samo nadgledanje glukoze kod dijabetičara i pacijenata s drugim dijagnozama kojima je potreban takav postupak. A trebate ih kupiti samo u ljekarnama ili u specijaliziranoj mreži medicinske opreme, to će pomoći da izbjegnete lažiranje i druga neželjena iznenađenja.

Značajke kontrolnih rješenja

Svaki glukometar ima svoje kontrolno rješenje. Neki proizvođači nude kupovinu uređaja sa kojima je ovaj proizvod već uključen.Ostale kompanije nude da smjesu kupite odvojeno od mjernog uređaja.

Osnovni princip verifikacije:

  1. Otopina sadrži određenu količinu glukoze koja reagira s kemikalijama na test traci.
  2. Potrebno je malo smjese umočiti u traku, a potom umetnuti traku u metar. Ne zaboravite da čvrsto zatvorite bocu s test trakama.
  3. Rezultat se prikazuje na displeju uređaja 3-5 sekundi, što bi trebalo da se podudara sa vrijednostima naznačenim na pakovanju s test trakama.
  4. Nakon dovršetka postupka, odbacite test traku. Rezultati ispitivanja mogu se spremiti u memoriju uređaja ili trajno izbrisati.

Rešenje za kontrolu glukometra jednim pritiskom na dodir

Ova smjesa koristi se isključivo s One Touch Select test trakama. Preporučuje se koristiti ga za treniranje testa bez krvi, također uz najmanju sumnju da uređaj ne radi ispravno.

Ako je test pokazao rezultat koji je unutar parametara navedenih na boci s test trakama, tada mjerač ispravno funkcionira, a test trake su pogodne za stvarnu upotrebu.

Kontrolno rješenje za glucometer Contour TC

To je i vodena smjesa koja sadrži glukozu, kao i nalikuje krvi. Međutim, krv i ovaj sastojak imaju različita svojstva, tako da će i dalje biti minimalnih razlika u učinkovitosti.

Posebna pažnja mora se posvetiti skladištenju otopine, jer će nakon 3-5 mjeseci nakon otvaranja paketa biti neprikladna za upotrebu.

Upotreba smjese nakon isteka roka trajanja neće vam omogućiti provjeru brojila, te se toplo ne preporučuje.

Kontrolno rješenje za glukometrom Accu-Chek Perform

Rješenje je namijenjeno provjeri zajedničkog rada mjernog uređaja i test trake. Komplet uključuje dvije boce s otopinama (2,5 ml u svaku bočicu), od kojih je jedna potrebna za provjeru niske razine glukoze, a druga za analizu visokog šećera u krvi.

Prije upotrebe preporučuje se dobro protresti bočicu, potrebno je pažljivo pročitati i upute s detaljnim opisom postupka analize.

Rješenje za kontrolu ultra glukotara sa jednim dodirom

Ovaj sastojak koristi se u kombinaciji s dvije vrste test traka: One Touch Ultra i One Touch Horizon. Svaka boca sadrži dovoljnu količinu rastvora, što je dovoljno da se izvrši 75 provjera. Pakovanje takođe sadrži 2 boce.

Ne možete ga zamrznuti, ne možete ga čuvati na temperaturi nižoj od 8 ° C i višoj od 30 ° C. Ako vas rezultati alarmiraju i još uvijek ostanu neprihvatljivi, trebali biste kontaktirati dobavljače robe.

Mogu li upotrijebiti ispitne trake istrošene u mjeraču?

Pacijenti koji pate od bolesti poput dijabetesa prisiljeni su da se pridržavaju dijeta i stalno prate glukozu u krvi.

Redovito uzimajući očitanja, pacijent ima priliku prilagoditi prehranu, pratiti efikasnost uzimanja terapijskih lijekova.

Dijabetičari moraju u tu svrhu koristiti posebne uređaje, pa je pitanje koliko im je važno rok trajanja test traka za merač mnogima zanimljivo.

Vrste glukometra i oprema

Prijenosni mjerač glukoze u krvi koji se koristi za nadgledanje krvne slike kod kuće je kompaktne veličine. Na prednjoj ploči uređaja nalaze se displej, kontrolni tasteri i otvor za indikatorske pločice (test trake).

Parametri pomoću kojih je odabran odgovarajući glukometar uključuju:

  • veličina ekrana, prisustvo ili odsustvo njegovog pozadinskog osvetljenja,
  • funkcionalnost uređaja
  • cijena test traka koji se koriste za analizu,
  • brzina obrade analiziranog materijala,
  • jednostavnost podešavanja
  • potrebna količina biomaterijala
  • kapacitet memorije glukometra.

Neki uređaji imaju posebne funkcionalnosti koje zahtijeva određena kategorija pacijenata. "Govoreći" glukometri namijenjeni su osobama sa oštećenim vidom. Analizatori su pogodni za dijabetičare s teškim oboljenjima, obaviće studiju na svim parametrima, utvrđujući holesterol i hemoglobin.

Glukometri su klasificirani prema principu njihovog rada. Trenutno postoje 4 vrste uređaja.

Najčešći elektrohemijski i fotometrijski uređaji. Biosenzorski optički i Ramanovi uređaji su u fazi ispitivanja.

Kada se koristi fotometrijski glukometar, boja indikatorske trake prije i nakon kemijske reakcije koristi se za određivanje sadržaja glukoze. To su zastarjeli uređaji, ali daju prilično točan rezultat. Fotometrijski uređaji za celu krv su kalibrirani.

U elektrokemijskim uređajima tijekom reakcije hemijske tvari s biološkim materijalom nastaje električni impuls, koji se bilježi mjernim uređajem, obrađuje i prenosi na zaslon.

Slični uređaji su kalibrirani plazmom. Točnost njihovih podataka veća je nego na uređajima prethodne generacije.

Elektrokemijski uređaji temeljeni na principu kulometrije (uzimajući u obzir ukupni naboj elektrona) zahtijevaju minimalnu količinu krvi za analizu.

Uređaji za biosenzor, koji su u osnovi senzorski čip, još uvijek se razvijaju. Njihov rad zasnovan je na principu površinske rezonance plazmona.

Programeri smatraju da je velika neinvazivnost studije velika prednost takvih uređaja njegovom visokom preciznošću.

Upotreba Raman glukometra također ne zahtijeva stalno uzimanje krvi, analizom se ispituje spektar disperzije kože.

Glukometar je skup komponenti. Na primjer, popularni švicarski uređaj "Akku Check Performa" opremljen je sa 10 test traka.

Indikatori su namijenjeni za primjenu biomaterijala na njih s naknadnom inicijalizacijom. To također uključuje skarifirač, uređaj koji se koristi za probijanje kože i lanceta za jednokratnu upotrebu.

Uz metar se nalaze i baterije ili baterija.

Ploče indikatora - uređaj i protok

Testne trake napravljene su od plastike i imaju standardne veličine. Hemijski aktivne tvari kojima su pokazivačke ploče impregnirane reagiraju s glukozom kada se nanose na površinu krvi.

Svaki model uređaja ima svoje testne trake koje je izdao isti proizvođač kao i sam uređaj.

Upotreba neoriginalnog proizvoda je neprihvatljiva.

Kao što znate, potrošni materijal, koji uključuje trake indikatora, kupuje se kako se troši. Ali ako ploče isteknu ili su oštećene, bolje je ne koristiti ih, nabavljajući nove.

Standardno pakovanje sadrži 50 ili 100 indikatorskih traka. Trošak ovisi o vrsti uređaja, kao i proizvođaču.

Što je sam uređaj skuplji i višenamjenski, to će biti viša cijena potrošnog materijala potrebnog za analizu.

Prosječni pacijent s dijabetesom bez ovisnosti o inzulinu obavlja analizu svaki drugi dan. Uz teški oblik bolesti, potrebno je istraživanje nekoliko puta dnevno. Ispitne trake uklanjaju se svaki put nakon primanja rezultata. Pakiranje proizvoda sadrži podatke o datumu proizvodnje.

Napravite najjednostavnije izračune, uzimajući u obzir pojedinačne potrebe, možete odlučiti koji paket je isplativije kupiti, najveći ili koji sadrži samo 50 traka.

Potonji će biti jeftiniji, osim toga nećete morati bacati neiskorištene testere za radni rok.

Koliko test traka se može pohraniti

Rok trajanja različitih vrsta test traka je 18 ili 24 meseca. Otvoreno pakiranje se čuva u prosjeku od 3 mjeseca do šest mjeseci, jer su kemijski sastojci koji se koriste za analizu uništeni djelovanjem atmosferskog kisika.

Pojedinačni rok trajanja svakog proizvoda ili zatvoreni spremnik omogućuje produljenje roka trajanja. Na primjer, rok trajanja test traka za "Contour TS" iz Bayera je maksimalno moguć.

Odnosno, otvoreno pakiranje koristi se do datuma navedenog na pakovanju.

Treba napomenuti da su neki proizvođači bili zabrinuti zbog prikladnosti test traka, koje su bile otvorene, ali nisu iskorištene. LifeScan je kreirao posebno rješenje koje vam omogućava da istražite performanse uređaja.

Sada dijabetičari neće imati problema s tim da li je moguće upotrijebiti istečene test trake za mjerač odabira na dodir. Uvijek ih se može provjeriti pomoću testnog rješenja i usporedbom očitavanja s referentnim brojevima.

Analiza se provodi kao i obično, ali umjesto krvi, nekoliko kapi hemijske otopine stavi se na traku.

Ako pojedinačno ili zatvoreno pakiranje nije dostupno, upotreba traka koje su otvorene više od 6 mjeseci beskorisna je, a ponekad čak i opasna po zdravlje.

Dobivanje tačnih podataka pomoću takve analize neće uspjeti. Točnost očitavanja će se kretati prema dolje ili prema gore. Funkcionalnost pojedinih uređaja omogućava vam automatsko praćenje ovog parametra. Na primjer, ako rok trajanja testnih traka Accu-check Asset istekne nakon otvaranja, mjerač će to signalizirati.

Postoje određena pravila koja se moraju poštivati ​​prilikom spremanja pokazivačkih tablica. UV zrake, prekomjerna vlaga i niske temperature štetno su za njih. Optimalni interval je + 2-30 stepeni.

Ne uzimajte trake mokrim ili prljavim rukama kako ih ne biste pokvarili. Spremnik za skladištenje mora biti čvrsto zatvoren kako bi se ograničio protok zraka.

Ne kupujte trake kojima ističe rok trajanja, čak i ako se nude jeftinije.

Nakon zamjene korištene serije traka, uređaj se mora kodirati. To će pružiti tačne informacije. Osjetljivost na indikatorske pločice kodira se ručno, unosom koda koji se na ambalažu nanosi trakama, ili automatski. U drugom slučaju operaciju izvode čipovi ili kontrolne slike.

Glucometer Test Fluid

Kao i bilo koji mjerni uređaj, glukometru Van Tach Select povremeno su potrebne kalibracija i provjera. To možete učiniti pomoću kontrolnog rješenja za mjerač za odabir pritiska jednim dodirom. Zahvaljujući njemu, kod kuće, pacijent može samostalno provjeriti ispravnost rada uređaja i vjerovati svojim svjedočenjima, ne brinući da nisu istiniti.

Kontrolno rešenje za glukometre različitih kompanija

Uređaj je potreban pacijentima koji boluju od dijabetesa kako bi samostalno i pravovremeno prepoznali trenutnu razinu šećera i spriječili njegovo pretjerano povećanje.

No, da bi mjerenja ostala točna, nije dovoljno koristiti moderne uređaje. Prije upotrebe, važno je provjeriti ispravnost instrumenta. Za analizu njegove spremnosti za mjerenja koriste se posebna rješenja. Mogu se kupiti u ljekarni. Mnogi proizvođači dodaju tvar u kit. Osim ispitivanja instrumenta, pomažu se osigurati kvalitetu traka.

Što ljekari kažu o šećernoj bolesti

Doktor medicinskih nauka, profesorica Aronova S.M.

Dugi niz godina proučavam problem DIJABETE. Zastrašujuće je kad toliko ljudi umre, a još više postane invalid zbog dijabetesa.

Požurim da kažem dobre vesti - Endokrinološki istraživački centar Ruske akademije medicinskih nauka uspeo je da razvije lek koji u potpunosti leči dijabetes melitus. Trenutno se efikasnost ovog lijeka približava 100%.

Još jedna dobra vijest: Ministarstvo zdravlja osiguralo je usvajanje posebnog programa koji nadoknađuje cjelokupni trošak lijeka. U Rusiji i zemljama ZND dijabetičari prije mogu dobiti lijek BESPLATNO.

Karakteristike rješenja za upravljanje

Za sve vrste obično se nudi jedno rješenje.

  • U koncentraciji koju je odredio proizvođač otopljena je glukoza koja reagira s test trakama pričvršćenim na mjerač.
  • Ako su uređaj ili testeri neispravni, uređaj će dati vrijednost različitu od one navedene na naljepnici.
  • Analiza pokvari traku, tako da se nakon upotrebe ne koristi ponovo.

U kojim se slučajevima preporučuje upotreba kontrolnog rješenja?

Proizvođači savjetuju kupcima da provjere uređaje jednom u 2 tjedna. U idealnom slučaju, jednom u 7 dana.

Kada je potrebno dodatno mjerenje:

  • trebali biste testirati 1. test traku iz pakovanja,
  • ako se ambalaža otvorila i ležala u takvom stanju neodređeno vrijeme,
  • ako se sumnja na kvar (bilo kakva vanjska mehanička oštećenja, pad),
  • ako se pokazatelji analizatora značajno razlikuju od zdravstvenog stanja u ovom trenutku prema osobnim osjećajima dijabetičara.

Kako analizirati pomoću kontrolnog rješenja

Pridržavanje jednostavnih pravila pomoći će onima koji pate od dijabetesa brzo i lako provjeriti aparat i bočicu s test trakama za analizu glukoze:

  • Od 3 do 10 kapi tečnosti nanosi se na područje naznačeno na ispitivaču i stavi unutra.
  • Kontejner je pažljivo zatvoren.
  • Nakon vremena određenog za model, na zaslonu se prikazuju podaci o sadržaju šećera u tekućini. Ako se primljeni broj podudara s onim navedenim na pakiranju, tada možete sigurno nastaviti koristiti uređaj ili kontrolirati testere iz paketa.
  • Oštećena traka se odlaže.
  • Rezultat se može spremiti u internu memoriju uređaja.

Rješenje je pouzdan asistent za dijabetičare koji imaju na raspolaganju vlastiti uređaj. Pridržavanje uputa pomaže u izbjegavanju grešaka u procesu procjene stanja krvi. Ne zanemarujte pravila o učestalosti kontrolnih mjerenja i savjete firmi o sukladnosti odabranih marki.

Ako pročitate ove redove, možete zaključiti da ste vi ili vaši najmiliji bolesni od dijabetesa.

Proveli smo istragu, proučavali gomilu materijala i najvažnije provjerili većinu metoda i lijekova za dijabetes. Presuda je sljedeća:

Da su dobili sve lijekove, to je bio samo privremeni rezultat, čim je prestao unos, bolest se naglo pojačala.

Jedini lijek koji je dao značajan rezultat je Diagen.

Trenutno je to jedini lek koji može potpuno izlečiti dijabetes. Diagen je pokazao posebno snažan učinak u ranim fazama dijabetesa.

Zatražili smo od Ministarstva zdravlja:

A za čitatelje naše stranice sada postoji prilika
dobiti diagen BESPLATNO!

Pažnja! Slučajevi prodaje lažnog Diagena postali su sve učestaliji.
Ako narudžbu koristite na gore navedenim vezama, zajamčeno vam je da ćete dobiti zvanični proizvod od službenog proizvođača. Osim toga, prilikom narudžbe na službenoj web stranici, dobivate jamstvo povrata novca (uključujući troškove prijevoza) u slučaju da lijek nema terapeutski učinak.

Rešenje za kontrolu glukometra jednim pritiskom na dodir

Kontrolno rješenje One Touch Select poznate tvrtke LifeScan koristi se za testiranje zdravlja glukometra koji su dio serije One Touch. Tečnost posebno razvijena od strane stručnjaka proverava koliko tačno uređaj radi. Ispitivanje se provodi pomoću test trake ugrađene u mjerač.

Provjerite performanse uređaja najmanje jednom tjedno. Tokom kontrolne analize, kontrolno rješenje One Touch Select nanosi se na područje test trake umjesto na normalnu ljudsku krv.Ako mjerač i ispitne ravnine ispravno rade, rezultati će se dobiti u rasponu prihvatljivih određenih podataka na boci s test trakama.

Potrebno je koristiti kontrolno rješenje One Touch Select za testiranje brojila svaki put kada otpakujete novi set test traka, prilikom prvog pokretanja uređaja nakon kupnje, kao i u slučaju sumnje u točnost rezultata dobivenih testova krvi.

Također možete koristiti kontrolno rješenje One Touch Select da naučite kako koristiti uređaj bez upotrebe vlastite krvi. Jedna boca tečnosti dovoljna je za 75 studija. Kontrolno rješenje One Touch Select mora se koristiti tri mjeseca.

Pravila za korišćenje kontrolnog rešenja

Da bi kontrolno rješenje pokazalo točne podatke, važno je slijediti određena pravila za upotrebu i skladištenje tekućine.

  • Nije dopušteno koristiti kontrolnu otopinu tri mjeseca nakon otvaranja boce, odnosno kada tečnost dostigne rok trajanja.
  • Dozvoljeno je skladištenje otopine na temperaturi koja ne prelazi 30 stepeni Celzijusa.
  • Tečnost ne sme da bude smrznuta, pa ne stavljajte bocu u zamrzivač.

Provođenje kontrolnih mjerenja treba smatrati sastavnim dijelom punog rada brojila. Potrebno je provjeriti operativnost uređaja pri najmanjoj sumnji na netačne pokazatelje.

Ako su se rezultati kontrolne studije malo razlikovali od normi navedenih na pakiranju test traka, ne treba podizati paniku. Činjenica je da je rješenje samo privid ljudske krvi, stoga je njegov sastav različit od stvarnog. Iz tog razloga, nivo glukoze u vodi i ljudskoj krvi može se neznatno razlikovati, što se smatra normom.

Da biste izbjegli lomljenje brojila i netočna očitanja, trebate koristiti samo odgovarajuće test trake koje je odredio proizvođač. Slično tome, potrebno je koristiti kontrolna rješenja samo modifikacije One Touch Select za testiranje glukometra.

Pogledajte video: 3000+ Common English Words with Pronunciation (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar