Flemoklav Solutab 875

Dječji Flemoklav Solutab 125 + 31,25 mg - lijek iz grupe penicilina širokog spektra djelovanja. Kombinovani preparat amoksicilina i klavulanske kiseline, inhibitora beta-laktamaze.

Jedna tableta 125 + 31,25 mg sadrži:

  • Aktivni sastojak: amoksicilin trihidrat (koji odgovara bazi amoksicilina) - 145,7 mg (125 mg), kalijev klavulanat (koji odgovara klavulanskoj kiselini) - 37,2 mg (31,25 mg).
  • Pomoćne tvari: mikrokristalna celuloza - 81,8 mg, krospovidon - 25,0 mg, vanilin - 0,25 mg, aroma kajsije - 2,25 mg, saharin - 2,25 mg, magnezijum stearat - 1,25 mg.

Tablete su duguljaste od bijele do žute boje sa smeđim točkicama bez rizika i označene su "421" - za dozu od 125 mg + 31,25 mg.

Distribucija

Otprilike 25% klavulanske kiseline i 18% amoksicilina u plazmi povezano je sa proteinima plazme. Zapremina raspodjele amoksicilina iznosi 0,3 - 0,4 l / kg, a volumen distribucije klavulanske kiseline je 0,2 l / kg.

Nakon intravenske primjene, amoksicilin i klavulanska kiselina nalaze se u žučnoj kesici, trbušnoj šupljini, koži, masnom i mišićnom tkivu, u sinovijalnoj i peritonealnoj tečnosti, kao i u žuči. Amoksicilin se nalazi u majčinom mlijeku.

Amoksicilin i klavulanska kiselina prelaze placentarnu barijeru.

Biotransformacija

Amoksicilin se dijelom izlučuje zajedno s urinom u neaktivnom obliku peniciloidne kiseline, u količini od 10-25% početne doze. Klavulanska kiselina se metabolizira u jetri i bubrezima (izlučuje se urinom i izmetom), kao i u obliku ugljen dioksida sa izdisanim vazduhom.

Poluživot amoksicilina i klavulanske kiseline iz krvnog seruma u bolesnika s normalnom funkcijom bubrega iznosi otprilike 1 sat (0,9-1,2 sata), u bolesnika s klirensom kreatinina unutar 10-30 ml / min je 6 sati, a u slučaju anurije varira između 10 i 15 sati. Lijek se izlučuje tokom hemodijalize.

Oko 60-70% amoksicilina i 40-65% klavulanske kiseline izlučuje se nepromenjeno urinom tokom prvih 6 sati.

Indikacije za upotrebu

Kombinacija amoksicilina s klavulanskom kiselinom indicirana je za liječenje bakterijskih infekcija sljedećih lokacija uzrokovanih mikroorganizmima osjetljivim na kombinaciju amoksicilina s klavulanskom kiselinom:

  • Infekcije gornjih dišnih puteva (uključujući ENT infekcije), npr. Ponavljajući tonzilitis, sinusitis, otitis media, obično izazvan Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae, Moraxella catarrhalis i Streptococcus pyogenes.
  • Infekcije donjih disajnih puteva, poput egzacerbacija hroničnog bronhitisa, lobarne pneumonije i bronhopneumonije, obično uzrokovane Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae i Moraxella catarrhalis.
  • Infekcije urogenitalnog trakta, kao što su cistitis, uretritis, pijelonefritis, ženske genitalne infekcije, obično izazvane vrstama porodice Enterobacteriaceae (uglavnom Escherichia coli), Staphylococcus saprophyticus i vrsta roda Enterococcus, kao i gonorejom izazvanom Neisseria gonorhee.
  • Infekcije kože i mekih tkiva, obično izazvane Staphylococcus aureus, Streptococcus pyogenes, te vrste roda Bacteroides.
  • Infekcija kostiju i zglobova, na primjer, osteomijelitis, obično uzrokovana Staphylococcus aureusom, ako je potrebno, moguća je i produljena terapija.
  • Odontogene infekcije, na primjer, parodontitis, odontogeni maksilarni sinusitis, teški zubni apscesi sa širećim celulitisom.

Ostale miješane infekcije (npr. Septički pobačaj, postporođajna sepsa, intra-abdominalna sepsa) kao dio korakne terapije.

Infekcije izazvane mikroorganizmima osjetljivim na amoksicilin mogu se liječiti Flemoklav Solutabom, jer je amoksicilin jedan od njegovih aktivnih sastojaka. Flemoklav Solutab je takođe indiciran za lečenje mešovitih infekcija izazvanih mikroorganizmima osetljivim na amoksicilin, kao i mikroorganizmima koji proizvode beta-laktamazu, osetljivi na kombinaciju amoksicilina i klavulanske kiseline.

Osjetljivost bakterija na kombinaciju amoksicilina i klavulanske kiseline varira ovisno o regiji i vremenom. Gdje je to moguće, treba uzeti u obzir podatke o lokalnoj osjetljivosti. Ako je potrebno, mikrobiološke uzorke treba prikupiti i analizirati na bakteriološku osjetljivost.

Kontraindikacije

Flemoklav Solutab 125 tableta + 31,25 mg ima sljedeće kontraindikacije:

  • Preosjetljivost na amoksicilin, klavulansku kiselinu i druge komponente lijeka, kao i na druge beta-laktamske antibiotike (peniciline i cefalosporine) u anamnezi,
  • Istorija žutice ili zatajenja jetre zbog amoksicilina / klavulanske kiseline,
  • Dječja dob do 1 godine ili tjelesna težina do 10 kg (zbog nemogućnosti doziranja doznog oblika kod ove kategorije pacijenata).

Izuzetno oprezno, lijek u sljedećim slučajevima:

  • Teško zatajenje jetre,
  • bolesti gastrointestinalnog trakta (uključujući povijest kolitisa u povijesti upotrebe penicilina),
  • hroničnog zatajenja bubrega.

Doziranje i primjena

Flemoklav Solutab tablete 125 + 31,25 mg uzimaju se oralno. U djece mlađe od 6 godina poželjno je lijek koristiti u otopljenom obliku.

Režim doziranja postavlja se pojedinačno, ovisno o dobi, tjelesnoj težini, funkciji bubrega pacijenta, kao i o težini infekcije. Kako bi se smanjili mogući probavni poremećaji i optimizirala apsorpcija, lijek treba uzimati na početku obroka. Tableta se proguta cijela, ispere se čašom vode ili se otopi u pola čaše vode (najmanje 30 ml), prije upotrebe dobro promiješajući. Minimalni kurs antibiotske terapije je 5 dana.

Liječenje se ne smije nastaviti duže od 14 dana bez preispitivanja kliničke situacije. Ako je potrebno, moguće je provesti postupnu terapiju (prvo parenteralno davanje amoksicilina + klavulanske kiseline, nakon čega slijedi oralna primjena).

Odrasli i djeca starija od 12 godina s tjelesnom težinom ≥ 40 kg lijek je propisan u 500 mg / 125 mg 3 puta na dan.

Maksimalna dnevna doza ne smije prelaziti 2400 mg / 600 mg dnevno.

Djeca u dobi od 1 godine do 12 godina s tjelesnom težinom od 10 do 40 kg režim doziranja postavlja se pojedinačno na temelju kliničke situacije i težine infekcije.

Preporučena dnevna doza je od 20 mg / 5 mg / kg dnevno do 60 mg / 15 mg / kg dnevno i dijeli se na 2 do 3 doze.

Klinički podaci o upotrebi amoksicilina / klavulanske kiseline u omjeru 4: 1 u dozama> 40 mg / 10 mg / kg dnevno kod djece mlađe od dvije godine nisu. Maksimalna dnevna doza za djecu je 60 mg / 15 mg / kg dnevno.

Niske doze lijeka preporučuju se za liječenje infekcija kože i mekih tkiva, kao i ponavljajućeg tonzilitisa, velike doze lijeka preporučuju se za liječenje bolesti poput otitisa, sinusitisa, infekcija donjih disajnih puteva i infekcija mokraćnih puteva kostiju i zglobova. Nema dovoljno kliničkih podataka da bi se preporučila upotreba lijeka u dozi većoj od 40 mg / 10 mg / kg / dan u 3 podijeljene doze (omjer 4: 1) kod djece mlađe od 2 godine.

Približna shema doziranja za pedijatrijske bolesnike prikazana je u tabeli ispod:

Opće informacije

Upute u prilogu svakog paketa Flemoklav Solyutab 875/125 navode da ga proizvodi nizozemska tvrtka poznata na ruskom farmaceutskom tržištu i zove Astellas Pharma Europe B.V.

Lijek je antibiotik najšireg spektra djelovanja. Dostupan je u kartonskoj ambalaži. Svako pakovanje sadrži samo 2 blistera. U svakoj od njih 7 tableta je pakirano u nepropusne ćelije. Velike su veličine, duguljasti, konveksni, nemaju rizike dijeljenja (to jest, nije predviđena njihova podjela na dijelove tokom upotrebe). Imaju logo kompanije i brojeve "424". Ovo znanje će vam pomoći da razlikujete prirodni proizvod od lažnog.

Boja holandskih tableta treba biti bijela ili žuto-kremasta sa smeđim mrljama. Njihov je ukus prilično specifičan, o čemu su naveli sve ispitanike u svojim recenzijama. Za potpunu jasnoću slike, predstavljamo nekoliko fotografija Flemoklava Solyutaba 875/125. Uputa propisuje tablete ili da se progutaju, isperu vodom ili rastvore u vodi (100-150 ml) i piju u obliku primljene suspenzije, jer preparat spada u kategoriju sredstava za disperziju.

Objasnimo što znači ovaj medicinski izraz. Tablete za disperziju su lijekovi koje ne treba gutati vodom. Može se rastopiti u usnoj šupljini, a može se otopiti i u vodi i lijek izgleda kao suspenzija. Ova vrsta pilula namijenjena je bolesnicima sa disfagijom (koji imaju problema sa gutanjem), kao i svima koji su ugodniji ovom obliku lijekova.

Zbog toga je okus takvog lijeka od velike važnosti. Flemoklav Solyutab proizvodi se u dvije vrste. Da budem precizniji, sa aromama limuna i naranče. Ako vam okus tableta uopće ne odgovara i uzrokuje povraćanje tijekom upotrebe u obliku suspenzije, dopušteno je dodavati med ili šećer u otopinu po ukusu. Također je dozvoljeno uzimanje ovog lijeka s bilo kojim proizvodom koji vam se sviđa (na primjer, s voćem umućenim u blenderu.

Lijek možete kupiti u bilo kojoj ljekarni. Pušta se samo na recept. Kada kupujete lijek, treba obratiti posebnu pažnju na brojeve koji prate naziv lijeka i koji su uvijek naznačeni na pakovanju. Činjenica je da "Flemoklav Solyutab" holandska kompanija proizvodi u nekoliko oblika.

Dakle, postoje tablete ovog lijeka s dozama amoksicilina i pomažu mu da uništi bakterije klavulanske kiseline u sljedećim omjerima: 500/125, 250 / 62,5 i 125 / 31,25. Svi imaju ista ljekovita svojstva. Ali ako se kupi paket s nižom koncentracijom glavnih terapijskih komponenti, liječnik mora prilagoditi dozu lijeka.

Lijek s koncentracijom osnovnih tvari od 875/125 košta od 380 do 490 rubalja, što ovisi o maržama ljekarni uzrokovanim prijevozom i drugim troškovima.

Hemijski sastav

Upute za Flemoklav Solutab 875/125 govore da postoje samo dvije glavne tvari koje djeluju protiv bakterija u pripravku:

  1. Amoksicilin. Svaka pilula sadrži 875 mg.
  2. Klavulanska kiselina: 125 mg u tabletama.

Brojevi na ambalaži "875" i "125" tačno govore o sadržaju ovih tvari u pripravku. Uz to, svaka tableta sadrži:

  • vanilin (1 mg),
  • magnezijum stearat (5 mg),
  • saharin (9 mg),
  • krospovidon (100 mg)
  • mikroporozna celuloza 327 mg,
  • ukus marelice.

Uputa za Flemoklav Solyutab 875/125 ne daje opis svake komponente. Popunjavamo ovaj jaz tako da pacijenti imaju predstavu o tome šta ulazi u njihovo tijelo sa svakom tabletom lijeka.

Amoksicilin

Ovo je antibiotik iz penicilinske grupe. Spada u treću podgrupu, koja se naziva aminopenicilini i složeno je jedinjenje koje uključuje, pored sintetičkih penicilina, i supstance poput tikarcilina i karbenicilina. To objašnjava neobično širok spektar mikroorganizama s kojima se on može boriti.

Princip njihovog djelovanja je uništavanje zidova bakterija blokirajući sintezu njihove glavne komponente - peptidoglikana.

Prema uputstvu „Flemoklav Solyutab“ 875/125, u sastavu tableta amoksicilin zauzima vodeće mjesto. Treba imati na umu da, iako je ova tvar vrlo aktivna protiv patogenih mikroorganizama i bezopasna je za većinu ljudi, kod nekih pacijenata može izazvati alergijske reakcije: osip, edem grkljana, groznicu do 38 ° C, bolove u trbuhu, probavne smetnje, čak i opasne ne samo zbog zdravlja nego i zbog životnog anafilaktičkog šoka. U rijetkim slučajevima pacijenti osjećaju povraćanje, ljuštenje, vrtoglavicu.

Također treba napomenuti da tako jak antibiotik kao amoksicilin, uz dugotrajnu upotrebu, može uništiti ne samo patogene bakterije, već i korisne one koje naseljavaju sluznicu. Ovo narušava normalan uravnoteženi sastav mikroflore, pružajući tkivima ispunjenje svojih funkcija. Ovo može izazvati pojavu disbioze, a kod žena dodatno pojavu bolesti kao što su bacvinoza i vaginalna kandidijaza.

Klavulanska kiselina

Kako nam kaže upute "Flemoklava Solutab" 875/125, u sastavu lijeka oko 1/5 dijela je klavulanska kiselina. Ova supstanca je inhibitor enzima beta-laktamaze. Proizvode ih mnoge bakterije kako bi se osigurala otpornost na antibiotike. Inhibirajući aktivnost ovih enzima, klavulanska kiselina smanjuje otpornost mikroba i pojačava antimikrobnu funkciju antibiotika. Uz to, ova komponenta je u stanju da uništi neke vrste bakterija: streptokoki, klamidije, stafilokoki, genokoki, legionela. Kada su upareni, klavulanska kiselina i amoksicilin deluju protiv bakterija kao što su:

  • streptokoki (viridians, pyogenes, antracis, pneumoniae),
  • stafilokoki (aureus, epidermidis),
  • enterokoki,
  • korinebakterije,
  • klostridijumi
  • peptokoki,
  • peptostreptokokok,
  • Shigella
  • Bordetella
  • gardnerella,
  • Klebsiella
  • salmonela
  • Escherichia
  • proteze
  • Helicobacter pylori.

Te su informacije predstavljene u uputstvu "Flemoklava Solyutab" 875/125. Međutim, tamo nije naznačeno da djelujući zajedno, amoksicilin i klavulanska kiselina koja se s njim koristi aktiviraju unutarćelijsku baktericidnu aktivnost leukocita, stimulišu njihovu hemotaksiju (kretanje do izvora lezije) i adheziju leukocita (stanična adhezija). Sve to uvelike pojačava efekat leka. Naročito se ova korisna svojstva očituju u liječenju respiratornih infekcija izazvanih bakterijom pneumokok.

Dodatne materije u sastavu leka

Crospovidone. Ova supstanca u Rusiji se naziva povidon. Spada u grupu enterosorbenata. Njegova su svojstva kompleksnost. Odnosno, povidon aktivno veže toksine: i koji dolaze izvana, i nastali tokom različitih reakcija u samom tijelu. Ne ulazi u krv, djeluje samo u probavnom traktu. Istovremeno, ne narušava sluznicu, ne nakuplja se u ćelijama, a izlučuje se izmetom.

Povidon je uveden u tablete Flemoklava Solutab za adsorpciju toksina koje luče patogene bakterije, kao i za uklanjanje drugih štetnih supstanci iz metaboličkih reakcija, poboljšavajući na taj način terapeutski učinak glavnih sastojaka lijeka.

Međutim, u nekim slučajevima, povidon smanjuje apsorpciju lijekova. Tako da se to ne događa pri uzimanju dotičnog lijeka, u njemu se precizno provjerava njegov kvantitativni sadržaj. Povidon nema kontraindikacije, ali u rijetkim slučajevima može izazvati mučninu i povraćanje.

Mikroporozna celuloza. Prema uputama za Flemoklav Solutab 875/125, ova supstanca u tabletama je skoro tri puta više nego krospovidon. Mikroporozna celuloza je polisaharid, ne apsorbuje se, ne probavlja, ne izaziva alergijske reakcije. Jednom u probavnom traktu ona poput spužve apsorbuje patogene organizme, odnosno djeluje kao sorbent.

Magnezijum stearat. Koristi se kao punilo i nekadašnji.

Preostale komponente lijeka daju tabletama njihovu ukusnost.

Područje primjene

Kao što opisuje upute, lijek "Flemoklav Solutab" 875/125 efikasan je kod sljedećih bolesti:

  • respiratorne infekcije (upala pluća, bronhitis, apsces pluća),
  • bolesti ENT organa (otitis media, faringitis, sinusitis, tonzilitis),
  • kožne infekcije (erizipele, dermatoze, impetigo, infekcije rana, flegmona, apscesi),
  • osteomijelitis
  • infekcije mokraćnog i reproduktivnog sistema (cistitis, pielitis, cervicitis, pijelonefritis, salpingitis, prostatitis, uretritis),
  • neke seksualno prenosive bolesti (gonoreja, blaga Chancre),
  • komplikacije u akušerstvu i operaciji (postporođajna sepsa, infekcija nakon operacije, septički pobačaj).

Farmakokinetika

U opisu lijeka "Flemoklav Solutab" 875/125, uputstva navodi da, jednom u želucu, klavulanska kiselina i glavni lijek ovog lijeka brzo prodiru u krv. U ovom slučaju, maksimalna koncentracija amoksicilina u plazmi iznosi 1,5 sata (12 µg / ml). Njegova apsorpcija je 90% (ako se uzima oralno). Otprilike 20% takve tvari veže se na proteine ​​prisutne u krvnoj plazmi.

Eksperimentalno je utvrđeno da je poluživot tvari kao što je amoksicilin 1,1 sat. Izlučuju se bubrezi u gotovo nepromijenjenom obliku, a otprilike 80% uklanja se iz tijela u roku od 6 (maksimalno 6,5) sati nakon što je tableta popila.

Za klavulansku kiselinu vrijeme postizanja maksimalne (3 µg / ml) koncentracije u plazmi je 1 sat. Oko 60% se apsorbuje u stomaku, a oko 22% se veže na proteine ​​plazme. U ljudskom tijelu se ta supstanca metabolizira reakcijama hidrolize i dekarboksilacije. Odnosno, to je već prikazano u modificiranom obliku. Štaviše, u prvih 6-6,5 sati iz organizma se uklanja oko 50%.

Doziranje i pravila primjene

Razmislite kako uzeti "Flemoklav Solutab" 875/125. Uputa za doziranje i metode primjene pokazuju sljedeće:

  1. Za djecu od 12 godina dopušteno je uzimati lijek 1 tabletu ujutro i 1 tabletu navečer. Koliko je sati ovo nije toliko važno. Glavna stvar je da između prijema prođe najmanje 12 sati. U pregledima većina pacijenata navodi da su lijek uzimali u 8 ujutro i u 8 sati uveče.
  2. Djeca koja su mlađa od 12 godina, ali teže 40 kg ili više, mogu također uzimati tablete sa sadržajem amoksicilina 875 mg (Flemoclav Solutab 875/125). Uputa propisuje davanje ovoj djeci i 2 tablete dnevno: 250 mg za djecu mlađu od 2 godine, 500 mg za sve ostale. Djeca treba davati lijek u obliku sirupa ili slatke suspenzije.

Odrasli trebaju uzimati lijek na isti način kao i djeca starija od 12 godina, odnosno tabletu ujutro i navečer.

Uzimanje lijeka s hranom ne utječe na apsorpciju aktivnih tvari. Međutim, mnogi pacijenti primjećuju da lijek bolje percipira ako ga uzmete neposredno prije obroka.

Trajanje liječenja određuje liječnik na osnovu težine bolesti. U većini slučajeva kurs ne prelazi 14 dana, ali u posebnim okolnostima može biti i duži.

Za osobe koje pate od zatajenja bubrega bilo kojeg stupnja, može se prilagoditi doziranje Flemoklav Solutaba 875/125. Uputa za upotrebu glasi ako pacijent ima takozvanu brzinu glomerularne filtracije veću od 30 ml / min, tek tada su mu uobičajene doze i učestalost primjene. Drugim riječima, 1 tableta u jutarnjim i večernjim satima.

Ako je brzina filtracije manja od 30 ml / min, izlučivanje bubrežne kiseline i amoksicilina u bubregu je sporije. Stoga bolesniku smanjuje dozu lijeka (propisan "Flemoklav Solutab" sa sadržajem amoksicilina 500 mg ili se može koristiti sa 250 mg). Štaviše, ako je stopa filtracije manja od 30, ali veća od 10 mg u minuti, lijek se uzima 2 puta dnevno, a ako je manji od 10 mg / min - 1 put dnevno.

Ako pacijent ima zatajenje bubrega, lijek se propisuje samo ako je moguće radi stalnog praćenja rada jetre.

Za one bolesnike koji su podvrgnuti hemodijalizi, Flemoklav Solutab nije kontraindiciran. Takvim ljudima je propisan lijek sa sadržajem amoksicilina ne većim od 500 mg. Oralne tablete uzimaju se dva puta dnevno (prije i nakon postupka), ili 1 puta dnevno. To zavisi od stanja pacijenta.

Neželjene reakcije

Neželjene reakcije koje se mogu pojaviti na svakoj komponenti uključenoj u Flemoklav Solutab 875/125 već su gore navedene. U uputama za upotrebu lijeka navodi se da, uglavnom, tvari uključene u ovaj lijek mogu izazvati sljedeće neželjene reakcije:

Iz probavnog sistema:

  • mučnina
  • disbakterioza, koja se manifestuje prolivom,
  • povraćanje
  • hemoragični kolitis,
  • enterokolitis
  • hepatitis
  • gastritis
  • kolestatska žutica.

Od organa odgovornih za stvaranje krvi:

  • trombocitoza
  • leukopenija
  • hemolitička anemija
  • trombocitopenija
  • granulocitoza,
  • eozinofilija.

  • glavobolje
  • grčevi
  • vrtoglavica
  • neobjašnjiva tjeskoba
  • poteškoće u snu.

  • hematurija
  • kandidijaza
  • kristalurija
  • intersticijski nefritis.

Za neke pacijente podaci predstavljeni u uputama za Flemoklav Solutab 875/125 izazivaju veliku zabrinutost. Komentari ljekara na lijeku komentiraju i preveliku listu neželjenih reakcija na ovaj lijek. Dodajemo kako njegova upotreba kod mnogih odraslih i djece može izazvati brojne alergijske manifestacije:

  • osip na koži
  • Stevens-Johnsonov sindrom
  • eksudativni eritem,
  • akutna egzantematska pustuloza,
  • alergijski vaskulitis,
  • oticanje
  • eksfolijativni dermatitis,
  • anafilaktički šok.

Interakcija s drugim lijekovima

Nije sa svim lijekovima moguće koristiti, prema uputama, "Flemoklav Solyutab". U recenzijama pacijenti napominju da ih ljekari nisu uvijek upozoravali na to, kao rezultat toga došlo je do neželjenih reakcija tijela:

  • Sulfanilamidi, linkozamidi, makrolidi, tetraciklini proizvode antagonistički efekat.
  • Glukozamin, antacidi, laksativi smanjuju apsorpciju, a askorbinska kiselina ga povećava.
  • Diuretici povećavaju količinu amoksicilina u limfi.
  • Lijek smanjuje efikasnost oralne kontracepcije.

Preparat Flemoklav Solutab 875/125 ima mnogo analoga koji imaju sličan antibakterijski efekat. Među njima su:

Dostupne su s različitim kvantitativnim sadržajem glavnih komponenti. Stoga se doziranje i načini primjene mogu razlikovati od onih propisanih za Flemoklava Solutab. Da bi liječenje analogima bilo učinkovito, potrebno je da mogućnost njihove primjene utvrdi lekar. Mora vam propisati dozu.

Flemoklav Solyutab 875/125: upute, pregledi liječnika i pacijenata

Uopšte, takav lijek zaslužuje pažnju i povjerenje. Ljekari i stručnjaci uskog profila propisuju ga prilično često, jer je u većini slučajeva učinak terapije predvidljivo velik. Uz pomoć takvog lijeka moguće je izliječiti bolesnike od mnogih ozbiljnih bakterijskih infekcija i na taj način izbjeći njihove komplikacije. Ljekari također napominju da se takav lijek dokazao u sprečavanju razvoja postoperativnih komplikacija.

Pacijenti imaju malo drugačije mišljenje o Flemoklavu Solutabu 875/125. U recenzijama upute priloženih pakovanjima proizvoda, ljudi primjećuju da je ponekad teško razumjeti kada i kako lijek dati djeci.

Ali većina negativnih kritika napisana je o mnogim štetnim reakcijama koje uzrokuju prekid liječenja. U pozitivnim pregledima, pacijenti koji nisu doživjeli nikakve komplikacije tokom uzimanja lijeka, primijetili su visoku efikasnost lijeka Flemoklava Solutab i njegovu relativno nisku cijenu, što ovaj lijek čini pristupačnim za osobe s različitim nivoima prihoda.

Pogledajte video: Флемоклав Солютаб. аналоги (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar