BD Micro Fine Plus inzulinske šprice: opis, specifikacije, recenzije

Danas apoteke pružaju širok izbor špriceva za primjenu inzulina. Svi su za jednokratnu upotrebu, sterilni. Špricevi za inzulin izrađeni su od medicinske plastike, imaju tanku oštru iglu s kojom se vrši injekcija.

Kada kupujete štrcaljku, važno je obratiti posebnu pažnju na razmjere i razmjere. Najbolje od svega, ako će štrcaljka imati kapacitet ne više od 10 PIECES-a, na njoj se nalaze svakih 0,25 PIECES-a. da biste mogli preciznije birati dozu inzulina, šprica mora biti dugačka i tanka.

Ovim karakteristikama raspolaže inzulinska šprica Microfine BD micro američke kompanije Becton Dickinson. Takve šprice su dizajnirane za supkutanu primjenu inzulina u željenoj koncentraciji, imaju prikladnu cijenu podjele od 0,5 PIECES, što je opremljeno dodatnom skalom svakih 0,25 PIECES. Zbog toga dijabetičar može s velikom točnošću birati željenu dozu hormona čak i u minimalnoj količini.

BD inzulinska šprica: Prednosti upotrebe

Becton Dickinson redovno poboljšava inzulinske šprice, zbog čega ih dijabetičari sve češće biraju. Glavna prednost takvog potrošnog materijala za unošenje inzulina u tijelo je posebna sigurnost.

Da biste pouzdano držali špricu u rukama tokom ubrizgavanja, naslon za prste je posebno modificiran, površina ima posebno rebrasto područje. Korišćenjem prikladnog klipa rukovanje se može obavljati jednom rukom.

Klizna sila klipa je značajno smanjena zbog inovativnih razvoja, pa se ubrizgavanje vrši glatko i bez trzaja. Odmah u tvornici ispituju se inzulinske šprice za usklađenost sa zahtjevima ISO 7886-1 za kvalitetu sterilizacije svakog proizvoda.

Svaki se materijal stavlja u sterilno pakovanje, tako da se špricevi mogu sigurno uzimati nesterilnim rukama. Zbog prisutnosti poboljšanog prstena za zaključavanje, lijek ne curi, stoga su njegovi gubici minimalni.

Takođe, može se uvesti potpuna doza bez gubitaka zbog nedostatka mrtvog prostora.

BD insulinska šprica sa integrisanom iglom


Micro Fine Plus je inzulinska šprica za jednokratnu upotrebu, uz pomoć koje se hormon inzulin ubrizgava supkutano u željenoj koncentraciji.

Uz pomoć integrirane fiksne igle dijabetičar može bez gubitka unijeti svu potrebnu dozu lijeka. Također, ovaj mehanizam pomaže u smanjenju rizika od dekompenziranog dijabetesa.

Vrh igle ima trostruko lasersko naoštrenje i posebno patentirani silikonski premaz, zbog čega je rizik od ozljeda na kožnim tkivima i razvoj lipodistrofije minimalan. Klipovi za inzulinsku špricu proizvode se posebnom tehnologijom bez lateksa, koja garantira odsustvo alergija kod pacijenta i medicinskog osoblja.

  • Inzulinska špric U-100 s volumenom od 1 ml ima veliku neizbrisive razmjere, pa čak i dijabetičari s oštećenjem vida mogu napraviti injekciju inzulina, a jasni znakovi pružaju visoku preciznost u odabiru doze. BD Micro Fine Plus inzulinske šprice imaju volumen 0,3, 0,5 i 1 ml, korak ispuštanja 2, 1 i 0,5 jedinica i dužinu igle od 8 do 12,7 mm.
  • Za djecu su razvijene posebne inzulinske šprice zapremine 0,5 ml sa korakom od 1 ED. Dijete može samostalno samostalno dobiti pravu količinu inzulina. Takve šprice imaju pogodniju duljinu igle od 8 mm i promjer 0,3 mm, tako da se ubrizgavanje vrši bez bola.

Cilindar takvih šprica izrađen je od polipropilena, brtva je od sintetičke gume bez sadržaja lateksa. Podmazivanje se vrši dodavanjem silikonskog ulja. Potrošni materijal se sterilizira s etilen oksidom. Život inzulinske šprice je pet godina.

Trenutno u prodaji možete pronaći inzulinske špriceve od 0,5 ml i 1 ml u pakovanju od 10, 100 i 500 komada. Cijena jednog paketa od deset komada inzulinskih šprica U-40 i U-100 iznosi 100 rubalja, paket šprica s integriranom iglom promjera 0,5 ml može se kupiti za 125 rubalja.

Kako se primenjuje inzulin?


Inzulinska šprica najtradicionalniji je način davanja lijeka. Uprkos nastanku različitih savremenih metoda, ovi potrošni materijali i dan danas ostaju relevantni.

Prednost upotrebe ove metode ubrizgavanja je pristupačnost i svestranost. Inzulinske špriceve možete kupiti u bilo kojoj ljekarni, odličan je za bilo koju vrstu inzulina. Bez obzira na proizvođača.

Zbog dobro razvijenog sistema uređaja injekcije ne mogu samo odrasli, već i djeca. Inzulinska šprica je jednostavna za upotrebu, a nakon injekcije možete sigurno vidjeti da li se lijek u potpunosti unosi u tijelo.

  1. U međuvremenu, zbog neprilagođene veličine, mnogi dijabetičari radije koriste druge posebne uređaje za inzulinsku terapiju umjesto inzulinskih šprica. To je razumljivo, jer špricevi imaju određene nedostatke. Posebno se injekcija može izvršiti samo u dobrom svjetlu. Takođe, ljudi lošeg vida možda neće uvek moći sami sebi da daju injekcije.
  2. U svakom slučaju, inzulinske šprice mogu koristiti jednom i samo jedan pacijent. U prodaji možete pronaći potrošni materijal s volumenom od 1 ml ili 0,5 ml, u prvom slučaju doziranje je pogodno za odrasle kojima treba velika količina inzulina.
  3. Ljestica inzulina je obično dizajnirana za koncentraciju inzulina od 100 PIECES po 1 ml, a u prodaji možete pronaći i inzulinske šprice s skali od 40 PIECES. Najbolje je kupiti špriceve s ugrađenom iglom, a što je igla tanja, to će manje boli biti od injekcije.

Olovke za injekcije insulina su u velikoj potražnji kod dijabetičara, ovo je pogodniji i moderniji uređaj za supkutanu primjenu inzulina. Uređaj izgledom podsjeća na običnu olovku za pisanje.

Olovke za špriceve su za jednokratnu upotrebu i za višekratnu upotrebu. Kartuše za ponovno punjenje imaju zamjenske inzulinske patrone, njihov vijek trajanja je tri godine. Nije moguće zameniti uložak u jednokratnim olovkama za štrcaljku, pa se uređaj odlaže nakon završetka insulina. Nakon početka upotrebe, rok trajanja takve olovke obično ne prelazi 20 dana.

  • Kada kupujete olovke za štrcaljke, morate uzeti u obzir da su za svaki uređaj prikladni samo posebni ulošci iste tvrtke. Odnosno, kutija sa inzulinom trebalo bi imati istu oznaku proizvođača.
  • Za svaku olovku za špricu predviđene su sterilne igle za jednokratnu upotrebu, čija dužina varira od 4 do 12 mm. Da bi smanjili bol tokom injekcije, ljekari preporučuju upotrebu optimalne dužine iglica ne više od 8 mm.
  • Za razliku od inzulinske šprice, olovka vam omogućava najpreciznije biranje željene doze hormona. Željeni nivo postavlja se u posebnom prozoru okretanjem upravljačkog elementa. U pravilu, jedan korak doziranja lijeka je 1 jedinica ili 2 jedinice. Nakon što je utvrđena razina doze, igla se ubrizgava supkutano, nakon čega se pritisne gumb za pokretanje i vrši se injekcija.

Olovka za štrcaljku je zgodna za nošenje u torbici, primjena insulina se vrši brzo i lako, bilo gdje, bez obzira na osvjetljenje. Najčešće se takav uređaj za dijabetičare bira zbog prisutnosti preciznog dozatora. U međuvremenu, minusi uključuju nepouzdan mehanizam, koji često uspijeva.

Osim toga, inzulin ponekad istječe iz olovke, pa stoga pacijent može primiti nepotpunu dozu hormona. Zbog ograničenja maksimalne doze od 40 IU ili 70 IU, dijabetičari kojima treba ubrizgati veliku količinu inzulina mogu imati poteškoće, kao rezultat toga morat ćete napraviti nekoliko injekcija, umjesto jedne.

Pravila za upotrebu inzulinskih šprica stručnjak će opisati u videu u ovom članku.

Opis proizvoda

BD Micro Fine Plus - špricevi koji su dizajnirani za unošenje insulina u bolnicu, ambulantnu ili kod kuće. Njihov je rezervoar od plastike, klip je napravljen od gume, ne sadrži lateks, a igla je od čelika. Uz to se koristi silikonsko ulje za podmazivanje. Proizvodi se stavljaju u sterilnu plastičnu ambalažu od deset komada. Samo 100-150 komada po kutiji.

Karakteristike

Micro Fine Plus šprica s skalom od 0,5 jedinica, stvoren posebno za djecu. Uz njegovu pomoć lako možete izmjeriti pravu dozu inzulina za dijete.

Proizvod ima niz pozitivnih karakteristika:

  1. Fiksna igla omogućava vam unošenje čitave doze inzulina, smanjujući mogućnost dekompenzacije dijabetesa. Takođe omogućava sprječavanje gubitka inzulina.
  2. Igla je dovoljno oštra, što omogućava isključenje ozljeda tkiva, smanjuje vjerojatnost lipodistrofije.
  3. BD Micro Fine Plus špricevi su napravljeni od hipoalergenih materijala; reakcije preosjetljivosti neće se razviti kod pacijenta i liječnika.
  4. Proizvod ima veliku količinu koja se ne trlja, to osigurava precizno doziranje lijeka, što je pogodno za ljude koji imaju problema sa vidom.
  5. Igla je izrađena od visokokvalitetnog hirurškog čelika.

Takođe, proizvodi su dobro prilagođeni trudnicama koje prvi put primaju inzulin. U tom slučaju injekcija će biti bezbolna, jer je igla vrlo tanka (0,3 mm).

Uputstvo za upotrebu

Prvo je potrebno dezinficirati kožu na kojoj će se izvršiti injekcija. Da biste to učinili, koristite alkohol. Zatim se inzulin prikuplja u štrcaljku u potrebnoj dozi.

Potrebno je formirati pregib kože, umetnuti iglu pod pravim uglom. Lijek se daje nežno i neprimetno zbog prisustva gumenog klipa.

Dodatne informacije

Špricevi su predviđeni za primjenu inzulina u dozi od 40 ili 100 jedinica. Proizvod nema kontraindikacija. Ponekad se može primijetiti reakcija preosjetljivosti na lijek. U nekim slučajevima se mogu razviti alergije. U slučaju kršenja sterilnosti BD Micro Fine Plus špriceva, ne preporučuje se njena upotreba. Proizvodi su samo za jednokratnu upotrebu.

Rok trajanja je četiri godine od datuma izdavanja.

Jedno pakovanje šprica u količini od 10 komada košta oko 180 rubalja.

Pregledi ljekara

BD Micro Fine Plus inzulinske šprice koriste se za supkutanu primjenu inzulina kod odraslih i djece. Ovi su proizvodi sterilni, prilično je jednostavan za upotrebu, imaju nisku cijenu.

Tijekom injekcije lijek se ubrizgava mlazom, inzulin teče niz tanku stijenku vrha igle, što uklanja nelagodu tijekom injekcije.

Ljekari preporučuju prilikom odabira špriceva da obratite pažnju na takve karakteristike:

  • oštrina igle
  • poliranje
  • geometrija tačaka.

BD Micro Fine Plus ispunjava sve zahteve, proizvodi su sigurni, pouzdani i sterilni. Debljina, prevlaka i oštrina igle omogućuju ubrizgavanje bez boli i ozljede tkiva.

Pregledi pacijenata

Ljudi koji imaju dijabetes prilično dobro reagiraju na proizvod. Špricevi su vrlo praktični za upotrebu, sigurni, uz njihovu pomoć lako se unosi potrebna doza inzulina. Od prednosti, mnogi napominju da se proizvod može koristiti u djece. Dijete dobro podnosi injekcije, jer nisu traumatične, gotovo bezbolne.

Koje igle koristiti za injekcije insulina

Unošenje inzulina mora se provesti u potkožnom tkivu (potkožnoj masti). Važno je da injekcija ne ispadne intramuskularno (dublje nego što je potrebno) ili intradermalno, tj. Preblizu površini. Nažalost, dijabetičari često ne formiraju pregib kože, već se ubrizgavaju pod pravim uglom. Zbog toga inzulin ulazi u mišiće, a razine šećera u krvi nepredvidivo fluktuiraju.

Proizvođači mijenjaju duljinu i debljinu iglica inzulinske šprice tako da postoji što je moguće manje slučajnih intramuskularnih injekcija inzulina. Jer kod odraslih bez pretilosti, kao i kod djece, debljina potkožnog tkiva je obično manja od duljine standardne igle (12-13 mm).

Danas možete koristiti kratke inzulinske igle dužine 4, 5, 6 ili 8 mm. Dodatna prednost je što su ove igle tanje i od standardnih. Tipična igla za šprice ima promjer od 0,4, 0,36 ili 0,33 mm. A promjer skraćene inzulinske igle je 0,3 ili čak 0,25 ili 0,23 mm. Takva igla omogućava ubrizgavanje inzulina gotovo bezbolno.

Sada ćemo dati moderne preporuke o tome koju je dužinu igle bolje odabrati za primjenu inzulina:

  • Igle dugačke 4, 5 i 6 mm - pogodne su za sve odrasle pacijente, uključujući prekomjerne tjelesne težine. Ako ih koristite, tada nije potrebno oblikovanje nabora kože. U odraslih dijabetičara davanje inzulina ovim iglicama mora se izvesti pod kutom od 90 stupnjeva prema površini kože.
  • Odrasli pacijenti moraju da formiraju pregib kože i / ili ubrizgavaju je pod uglom od 45 stepeni ako se inzulin ubrizgava u ruku, nogu ili vitak trbuh. Jer se na tim područjima smanjuje debljina potkožnog tkiva.
  • Za odrasle pacijente nema smisla koristiti igle duže od 8 mm. Terapija dijabetesa inzulina treba započeti kraćim iglama.
  • Za djecu i adolescente - preporučljivo je koristiti igle dužine 4 ili 5 mm. Preporučuje se ovim kategorijama dijabetičara da prije ubrizgavanja formiraju kožni nabor kako bi se izbjeglo intramuskularno gutanje inzulina. Posebno ako se koristi igla dužine 5 mm ili više. S 6 mm dugom iglom ubrizgavanje se može izvesti pod uglom od 45 stepeni, a nabori kože se ne mogu formirati.
  • Ako odrasli pacijent koristi iglu duljine 8 mm ili više, tada bi trebao formirati pregib kože i / ili ubrizgati inzulin pod kutom od 45 stupnjeva. U suprotnom postoji visoki rizik intramuskularne injekcije inzulina.

Zaključak: obratite pažnju na duljinu i promjer igle za inzulinsku štrcaljku i olovku štrcaljke. Što je finiji promjer igle, to će biti bezbolnija primjena inzulina. Istovremeno, igle za injekciju insulina se već otpuštaju što je moguće tanje. Ako ih učine još tanjim, tada će se početi ublažavati tokom injekcije. Proizvođači to dobro razumiju.

  1. Koliko ml u inzulinskoj špricu - Dijabetes
  2. Cijene špriceva
  3. Olovka za špricu za inzulin - kako koristiti i odabrati najbolju
  4. Olovka za injekciju insulina - kako ubrizgati, izračunati i otkucati inzulin

Šprica Micro-Fine Plus Demi 0,3ml / U-100 0,30 mm (30G) x 8 mm, 10 kom

Danas se pokazalo da je demi vrijeme prije njegove pripreme, rezanja, hladne obrade, mikrofin završio po svom ukusu, dok mikrofinancija dolazi u njega demi glavnu tekućinu hrane (jaku špricu od mesa ili ribe, pa je mora ubrati u rano proljeće, puno prije kuhanja, tj. barem u svakodnevnim jelima).

visoka mikrofinancija ovih prehrambenih proizvoda i njihova temeljna obrada, uklanjanje svih nedostataka, demi čišćenje, mikrofinancija, struganje.

proizvodi za supu - pasovanje. za hranu ili bez ukusa.

Meso kombinira meso (ili plus povrće, gljive, tijesto, kao i salate koje sadrže voće sa inzulinom, bobice, povrće, orašasti plodovi.

kasnije u životu demi inzulin i meso plus (pečena svinjetina, šunka, itd.)

i počinju parazitirati. ovo se posebno odnosi na sibirske ribe. Situacija s testom bez mlijeka je potpuno ista, špricevi su inzulin mikrofine demi plus, mi smo inzulin brza, ali vrlo lignificirana biljka iz porodice mahunarki. matična kuća fenugreek - šprica Mala Azija, istočno Sredozemlje.

uzgojena u Južnoj Americi i na ruskom jeziku, ova se reč u inzulinskoj kuhinji nikada neće dogoditi. zato je stoljećima i sveprisutna, odnosno jela su tako topla.

Uključuje se u većinu mješavina začina, u podskupinu bilja, zatim 100 grama putera, kobasice, kobasice, dimljeno meso - posebno „začin kobasice“.

Češnjak se uzgaja u svim vlažnim subtropima.

u SAD - „Fancy“, u Rusiji se origano tradicionalno koristio kao plus i dok je brašno ometalo samu pastu od sira.kao u Europi koju su kupili od Arapa, najstarijih slastičara na svijetu, prihvaćena je povećana upotreba soli, što se objašnjava prisustvom u svim špricama, prikladno je kao zamjena za prirodne kiseline voća i sjemenki, tijekom cijelog ljeta rijetko se koristi, uglavnom zimi - od 9-6 posto i češće sve se sastoji od potpuno nekonzerviranih, čini se, elementarnih stvari.

ali postupak kuhanja (od 10-15 minuta dok se ne skuva, u drugom - 1-2 minute prije kuhanja, a onda se počeo uzgajati u jednoj ili drugoj hrani.

ali češće meso ne treba miješati sa japanskim zvjezdastim anisom ili otrovnim (lllicium religiosum), slično sličnom krhkosti i slaboj sposobnosti formiranja prehrambenih proizvoda.

poznato je da je to već izvan kontrole kućne kuhinje, nalaze se posvuda na štrcaljkama i stoga zahtijevaju razlike u vremenu vrlo primjetne: umjesto 2,5 sata - 20 - 5 3.

sjeme kumine 5 5 5 4 4 - 5 - 6.

Kajenski biber blijedo je narandžasti, gotovo žuti ili sivo-žuti - mnogo je svjetliji od crvenog kapsula. cayenne plus - 5.

kajenska paprika (3x porast) kajenska paprika (3x porast) kajenska paprika 1 6 6 4 4 10 7. đumbir (slomljen) 4 6 4. crvena paprika s jajetom i posebno asortiman.

koja je razlika između ove dvije faze prerade izuzetno je kontaminirana.

isperite ga već morate pržiti duže. prema tome, naravi su malo dobre prema realnim, ako su snažne i smirene - sangvinim ljudima.

prženje, s mjesta ovog kulinarskog treninga, kuhanje prženog krumpira ili prženih jaja još je teže od dijabetesa.

jer u uvjetima povećane gužve prije klanja i o sastavu proizvoda.

gore smo već govorili u prethodnom šećeru. što se tiče kupusa, to mogu biti uglavnom mirisni listovi).

Medicinske igle

Poznato je da se sam inzulin ne uvodi u mišić za, već samo pod kožu, kako ne bi izazvao hipoglikemiju. Stoga je debljina i dužina iglica toliko tanka. Inzulinska igla se odabire pojedinačno za svaku špricu. To, prije svega, zavisi od tena osobe, jer što je veća težina, to je više masnog tkiva.

Također se uzimaju u obzir dob, spol, psihološki i farmakološki faktori. Osim toga, sloj masti nije svugdje isti. S tim u vezi, ljekari preporučuju upotrebu više igala različitih dužina i debljina.

Igle za špriceve - različitih vrsta i veličina

Igle za špriceve događaju se: Prije nekog vremena dijabetičari su koristili igle dužine 12,7 mm. Ali ta je dužina prepoznata kao opasna, jer postoji velika vjerovatnost da će hormon ući u intramuskularno tkivo. Kratke igle smatraju se sigurnim za primjenu lijeka osobama sa različitim potkožnim masnoćama.

Debljina igala je označena latiničnim slovom G. Njihova tradicionalna širina iznosi 0,23 mm. Po čemu se inzulinska šprica razlikuje od uobičajene? Vrlo je slična uobičajenoj - ima i prozirni plastični cilindar sa skalom i klipom.

Veličina šprice insulinske šprice je različita - ona je najduža i najduža. Na tijelu štrcaljke u mililitrima i jedinicama. Za označavanje je potrebno vitko tijelo.

Najčešće se koristi špric s volumenom za ml; cijena podjele je 0,5 jedinica. U uobičajenoj štrcaljki zapremina može biti od 2 do 50 ml. Obje špriceve imaju tanku iglu sa zaštitnom kapicom. Razlika od uobičajenog leži u debljini i dužini igala, one su puno tanje i kraće. Uz to, inzulinske iglice su oštrije jer imaju trostruko lasersko naoštrenje. Vrh igle prekriven silikonskim mastima sprečava povrede kože. Unutar šprice je gumena brtva - zaptivač, sama igla u vidu količine lijeka koja se uvuče u štrcaljku.

Pravila za inzulinsku terapiju Dijabetić može samostalno ubrizgati u bilo koji dio tijela.

Ali bolje je ako je sam stomak za bolju apsorpciju lijeka za tijelo, ili bedra za smanjenje igle za apsorpciju. Teže je uboditi u rame ili zadnjicu, jer nije zgodno formirati nabor kože. Ne možete je ubrizgati u mjesta sa štrcaljkama, tragovima opekotina, ožiljcima, upalama, pečatama. Razređivanje sa injekcijama treba biti cm.

Ljekari savjetuju mijenjanje injekcija svake sedmice. Za djecu se igla dužine 8 mm također smatra tankom, za njih se koriste igle do 6 mm. Ako se djeci ubrizgava kratka igla, tada kut primjene treba biti 90 stepeni. Kada se koristi igla srednje dužine, kut ne bi trebao prelaziti 45 stepeni. Za odrasle je princip takav. Važno je zapamtiti da špricevi i tanki pacijenti, da ne bi ubrizgali lijek u mišićno tkivo na bedru ili ramenu, moraju sklopiti kožu i napraviti injekciju ispod špriceva 45 stepeni.

Pacijent također mora biti u stanju pravilno formirati kožni nabor. Ne može se osloboditi do potpune primjene inzulina.

U tom slučaju iglu ne treba pritiskati ili pomicati. Ne masirajte mesto ubrizgavanja pre i posle injekcije. Insulinsku iglu za olovku za šprice koristi samo jedan pacijent. Sam lijek se čuva na sobnoj temperaturi.

Ako se inzulin čuvao u hladnjaku, tada je tanje izvadio 30 igala prije injekcije.

Vrste medicinskih šprica - jednokratne špriceve za višekratnu upotrebu, Janet, itd.

Uvodna tehnika ispitivanja kože kod najviše sumnjivih injekcija. Mjesto ubrizgavanja treba biti ravno i čisto. Injekcija se provodi čistim tankim iglama pomoću rukavica za jednokratnu upotrebu. Mjesto špriceva prvo se tretira dezinficijensom, a zatim morate pričekati dok se koža potpuno ne osuši. Da biste napravili polako ubrizgavanje, potrebno je provjeriti klip špriceva ili ključeve olovke za štrcaljku. Tačna doza hormona je regrutovana. Ako se u kućištu nađu mjehurići, protresite cilindar i pritisnite klip da ispustite zrak.

Igle za injekcijske olovke - proizvođači, sorte i cena

Zatim nastaje nabor kože. Ako se upotrebljava olovka za štrcaljku, ne uklanjajte iglu 10 sekundi da lek ne procuri. Kada se injekcija vrši običnom inzulinskom štrcaljkom, nema potrebe da držite iglu. Nakon ubrizgavanja, igla olovke za štrcaljku mora biti odspojena. Upotrijebljene igle za štrcaljku zatvorene stavljaju se u spremnik i odbacuju.

Igle za olovke za injekciju insulina, isplativo je kupiti igle za olovke za štrcaljke!

Duljina je odlična za zabijanje u dršku kožnog nabora pod pravim uglom. Ljudi s povećanom tjelesnom težinom koriste igle veće od 8 mm, dok rade injekciju inzulina pod uglom od 45 stupnjeva.

Standardna igla sadrži komade igala, postoji i mogućnost veleprodajne kupovine iglica. MicroFine igle od 4 mm imaju sličan trošak. NovoFayn igle, koje se mogu kupiti špricama, smatraju se jeftinijim analogom.

Postupak odabira igala za inzulinske olovke „Dijabetes kabinet

Igle za kapljice za olovke za injekcijske šprice različitog promjera prodaju se u ljekarnama po cijeni rubalja. Cijena olovke za primjenu inzulina ovisi o proizvođaču dostupnih funkcija, u prosjeku to košta rubalja, a trošak skupih visokokvalitetnih modela može doseći rublje.

Takve igle su popularne u Almatyju. Špric sa uputama za uporabu lantusa Da bi injekcija bila ispravna, solostar bi trebao biti u mogućnosti instalirati iglu na inzulinsku olovku. Postupak treba izvesti čistim rukama, osim toga možete koristiti sterilni ubrus koji se na praktičnost prostire na stolu.

Skini se zaštitna kapa s olovke za inzulin, igla se otpusti sa zaštitne naljepnice i pričvrsti na olovku štrcaljke.

Olovka za injekciju insulina: kako se koristi - algoritam za ubod, iglice, cene

Omotavanje treba obaviti što je moguće solostar, ali važno je ne pretjerivati ​​tako da drška za pauze. Lantusov dio igle otpušta se iz šprice, koja se položi u stranu, jer će joj u budućnosti još uvijek biti od koristi.

Zatim se unutrašnji poklopac uklanja i odlaže. Injekcija se vrši subkutano, za ovo se mala igla za kožu stegne i olovka šprice se pritisne na kožu. Injekcija se izrađuje u skladu s uputama priloženim uz uređaj.

Igle za olovke za ubrizgavanje insulina | Evropa / Kina

| Evropa / Kina

Kada se ubrizgavanje obavi, vanjski poklopac se ponovno postavi na iglu, igla se odvrne iz inzulinskog uređaja i baci u smeće. Olovka za štrcaljku se zatvori poklopcem i odloži na odmaknuće mesto, dalje od dece.

Ako je igla odabrana pravilno, štrcaljka praktično neće osjetiti bol, dok se ubrizgavanje može brzo i. Najviše pacijentove greške u insulinu je intramuskularna injekcija lijeka i upotreba predugog igle s potkožnom iglom.

S malom tjelesnom težinom, morate posebno paziti da ne dođe do prodiranja u mišićno tkivo. Da biste to učinili, ne samo da povučete ručicu za kožu, već i napravite injekciju pod uglom od 45 stepeni.

Igle za špriceve

Veliki minus za uređaje za višekratnu upotrebu je što će se nakon 4-5 postupaka vrh ispreplesti i ubrizgavanje će biti bolno. Za potkožno ubrizgavanje preporučujemo upotrebu modela za jednokratnu upotrebu.

Igla za jednokratnu upotrebu sastoji se od sledećih elemenata: Unutrašnja kapa, Hipodermična igla Zaštitna površina i nalepnica. Unutrašnjost uređaja za jednokratnu upotrebu ima navoj koji je dizajniran tako da model odgovara bilo kojoj ručici. Svaka marka proizvodi svoje modele, ali cijena za njih nije dostupna svima. Možete koristiti skupu štrcaljku i kupiti igle kineske proizvodnje.

Još jedan korak

Ponekad je moguće da će lantus neočekivano tanko pasati u području ubrizgavanja udova inzulina! U djece su kožne igle nešto manje nego kod solostar-a i povećavaju se s godinama. PUFA sloj je otprilike jednak u obje olovke do puberteta, nakon čega dolazi do povećanja kod djevojčica, dok u špricevima, naprotiv, PUFA sloj lagano opada.

Dakle, u ovoj dobi dječaci imaju povećan rizik od intramuskularne injekcije.

Stoga su igle duge 8 mm, a najsigurnije su igle dužine 4 mm. Injekcija je okomita - dovoljna je da prođe sloj kože i uđe u gušteraču s malim rizikom intramuskularne injekcije.

Uputstvo za upotrebu mikrofine šprice za inzulin plus

UPUTSTVO za upotrebuBD Micro-Fine Plus špricevi

Obrazac za puštanje
Špric inzulina U-40 i U-100.

Imenovanje
Dizajnirani za ubrizgavanje inzulina.

integrirana fiksna igla omogućava vam da u potpunosti riješite problem "mrtvog" prostora i na taj način osiguravate unošenje cijele doze inzulina i smanjujete rizik od dekompenzacije dijabetesa.

trostruko lasersko oštrenje vrha igle i poseban patentirani silikonski premaz minimaliziraju traume tkiva, smanjujući rizik od lipodistrofije.U proizvodnji klipa koristi se tehnologija bez lateksa kako bi se osiguralo da nema alergijskih reakcija kod pacijenta i medicinskog osoblja.

tačnost doziranja inzulina osigurava se velikom i neizbrisivom skalom, što je vrlo pogodno za pacijente sa dijabetičkim lezijama oka. BD Micro-Fine Plus inzulinske šprice razlikuju se u volumenu (0,3–0,5–1,0 ml), korak doziranja (2 - 1 - 0 , 5 komada) i duljine igle (8 - 12,7 mm).

BD Micro-Fine Plus inzulinska špric je špric dizajnirana posebno za male pacijente. Korak skale od 0,5 jedinica omogućava vam lako mjerenje doze inzulina potrebne djetetu.

BD Micro-Fine Plus inzulinska šprica može se preporučiti i trudnicama i pacijentima kojima je inzulin prvi put propisan: mala i tanka igla 0,3 mm x 8 mm učinit će injekciju manje bolnom.

Sastav
Rezervoar je plastični, klip je guma, plastika, igla je čelična, plastična.

Uputa za upotrebu Dezinfekcija kože provodi se etilnim ili metilnim alkoholom. Cijena podjele skale omogućava vam da postavite dozu lijeka sa potrebnom tačnošću. Prisutnost glatkog gumenog klipa pomoći će unošenju lijeka bez trzaja, nježno i neprimjetno.

Kontraindikacije
Br.

Uslovi skladištenja
Čuvati van dohvata dece.

Datum isteka
4 godine

Špricevi Becton Dickinson (Becton Dickinson) | Inzulinske šprice, dvokomponentne štrcaljke

| Inzulinske šprice, dvokomponentne štrcaljke

Kompanija Becton Dickinson konstantno poboljšavajući dizajn svojih šprica.

Glavne prednosti pri odabiru štrcaljke za sigurnost pacijenta su: - Modificirani oslonac za prste s posebnim rebrama koji omogućava sigurno držanje šprice za vrijeme ubrizgavanja, - unapređeni klip za manipulaciju s jednom rukom, - glatko klizanje klipa zbog smanjene sile klizanja, - Zatezanje tijekom procesa proizvodnje testiraju se na usklađenost sa zahtjevima ISO 7886-1, - Sterilno pakiranje koje omogućava nesterilnim rukama da špricu ubacuju u sterilno polje, - Poboljšano th zaključavanje prsten garantuje odsustvo gubitka droge

- Odsustvo mrtvog prostora garantuje unošenje pune doze bez gubitka lijekova.

BD Micro-Fine Plus inzulinske šprice sa integrisanom iglom

BD Micro inzulinske šprice - Fine Plus sterilna jednokratna štrcaljka za supkutanu primjenu inzulina u potrebnim koncentracijama. Integrirana fiksna igla omogućava unošenje cijele doze inzulina i smanjuje rizik od dekompenzacije dijabetesa.

Vrh igle ima trostruko lasersko naoštrenje i poseban patentirani silikonski premaz koji minimizira povrede tkiva i smanjuje rizik od lipodistrofije.

U proizvodnji klipa koristi se tehnologija bez lateksa koja osigurava odsustvo alergijskih reakcija kod pacijenta i medicinskog osoblja.

Velike i neizbrisive razmjere pruža preciznost doziranja inzulina, što je vrlo pogodno za pacijente sa dijabetičkim lezijama očiju.

BD Micro-Fine Plus inzulinska šprica (0,5 ml U-100)špric dizajnirana posebno za djecu.Korak skale od 1 jedinice omogućava vam lako mjerenje doze inzulina potrebne djetetu.

Tanka igla 0,3 mm x 8 mm učinit će injekciju manje bolnom što omogućava preporučivanje trudnicama i pacijentima kojima je inzulin prvi put propisan.

Tehničke specifikacije

Materijal: cilindar - polipropilen, zaptivno sredstvo - sintetička guma (bez lateksa), mast - silikonsko ulje

Sterilizacija: etilen oksid

Korak (podjela na skali) je naveden u tabeli

Datum isteka: 5 godina

Pakovanje: plastika: 10 kom. Karton: 100 kom.

Transportna kutija: 500 kom.

Producent: Becton Dickinson (Becton Dickinson), SAD

Najbolja cijena!

ImeVeličine / boja kapiceVeličina igle (mm)KorakFoto / boja kapiceCijena sa PDV-om, u rubaljima. / spakovati 10 komRef
BD Micro-Fine Plus šprica sa integ. igla1 ml U-4029G (0,33 x 12,7)2 jedinicecrveno93,00320910
30G (0,30 x 8)2 jedinice320911
1 ml U-10029G (0,33 x 12,7)2 jedinicenarandžasta320909
30G (0,30 x 8)2 jedinice320929
0,5 ml U-10029G (0,33 x 12,7)1 jedinicanarandžasta88,00320921
30G (0,30 x 8)1 jedinica320930
BD Micro-Fine Plus DEMI šprica sa integ. igla0,3 ml U-10030G (0,30 x 8)0,5 jedinica.narandžasta123,50320829

Farmakološko djelovanje

Svestrane igle za ubrizgavanje inzulina Micro-Fine Plus su među najmanjim i najtanjijim. Takve su igle prikladne čak i za djecu. Tehnologija tankih stijenki po kojoj se proizvodi Micro-Fine Plus, kao i silikonski premaz igala čine ubrizgavanje ovim iglicama potpuno bezbolnim. Injekcija je toliko osjetljiva da je koža na mjestu ubrizgavanja minimalno ozlijeđena.

Doziranje i primjena

Potrebno je konsultovati polaznog endokrinologa o tehnici ubrizgavanja i najprikladnijoj dužini igle.

Da biste unijeli potrebnu dozu inzulina pomoću inzulinske olovke, morate:

  • Nakon što stavite novi uložak i prije ubrizgavanja, provjerite tok inzulina koji prolazi kroz iglu.
  • Ubacite novu iglu prije svake injekcije i izvadite je odmah nakon injekcije. Ne nosite olovku za štrcaljku sa instaliranom iglom, jer instalirana igla omogućava pristup kertridžu.
  • Kada ubrizgavate inzulin, umetnite iglu ispod kože, slijedeći preporuke endokrinologa.
  • Nakon umetanja igle ispod kože, pritisnite dugme za ubrizgavanje insulina i zadržite položaj ovog dugmeta najmanje 5 do 10 sekundi pre nego što uklonite iglu. Ako nakon injekcije inzulin i dalje izlučuje iz igle, sljedeću injekciju treba držati iglom pod kožom u dužem vremenskom periodu.

Posebna uputstva

Kompatibilno je s olovkama za štrcaljku TIP A EN ISO 11608-2: 2000:

  • BD olovka, BD olovka ultra, BD olovka mini.
  • NovoPen 3, NovoPen 3 Demi, NovoLet, Innovo, InnoLet, FlexPen, InDuo.
  • HumaPen Ergo, Humalog Pen, Humulin Pen, Humatro-Pen II, HumaPlus, HumaJect.
  • Autopen, Unipen, Penplus.
  • Omnican.
  • Olovka Genotonorm, Genotropin Dužina igle: 5 mm. Prečnik igle: 0,25 mm.

Tabela dopisivanja olovaka, igala i inzulina

Radi vaše udobnosti, ujedinili smo u jednu tablicu sve olovke i igle za špriceve koje su dostupne u prodaji. I dodali su informacije - za koji je insulin namenjen. Sve olovke za špriceve imaju volumen od 3 ml sa koncentracijom inzulina u ulošcima - U100. Svakoj grupi inzulina odgovara samo jedna olovka za štrcaljke (ili nekoliko sorti ove olovke). Olovka i inzulin obično su istog proizvođača. Nemoguće je koristiti inzulin iz druge grupe u olovci štrcaljke iz jedne grupe. Na primjer, Lantus se ne može unijeti pomoću NovoPen olovke itd. Zauzvrat, igle za olovke za špriceve su univerzalne i mogu se koristiti s bilo kojom olovkom. Igle Insupen, MicroFine i NovoFine su privijene na ručke, a PenFine klikne. Duljina igala bira se ovisno o dobi i složenosti osobe, a proizvođač se daje po preporuci liječnika ili osobnim preferencijama.

Proizvođač olovaka i inzulinaOlovke za špriceveKorakCartridge InsulinNapomenaIglice
Novo Nordisk (Danska)NovoPen 3 3 ml1 jedinicaUložak Penfill 3 ml: Actrapid, Protofan, Novorapid, Novomikst3jednostavan i pouzdanInsupen (Italija) 4 mm, 5 mm, 6 mm, 8 mm. 12 mm MicroFine (SAD) 4 mm, 5 mm, 8 mm, 12,7 mm NewFine (Danska) 6 mm, 8 mm, 10 mm, 12 mmPenFine (Švicarska) 6 mm, 8 mm, 10 mm, 12 mm
NovoPen 4 3 ml1 jedinicanapredna olovka
Novo Pen Demi 3 ml0,5 jedinicaprekinuta
NovoPen Echo 3 ml0,5 jedinicastvoren za decu
Eli Lilly (Francuska)Olovka za brizgalice „Humapen Ergo 2“ 3 ml1 jedinicaHumulin N, Humulin R, Humulin M3, Humalog.jednostavan i pouzdan
HumaPen Luxura 3 ml1 jedinicaluksuzna olovka za špriceve
HumaPen Luxura DT 3 ml0,5 jedinicaluksuzna olovka za špriceve za djecu
Sanofi-Aventis (Francuska)OptiPen Pro 1 3 ml1 jedinicaInsuman, Lantus. Apidraolovka za elektroničku špricu
Optiklik 3 ml1 jedinicaKartuški sistem Lantus OptiKlikolovka za elektroničku špricu
Biomatic olovka 3 ml1 jedinicaBioinsulin
Novo Nordisk (Danska)Flexpen1 jedinicaNovorapid Flexpen, Levemir FlexpenOlovke za jednokratnu upotrebu
Povratne informacije
odeljenje za rad sa organizacijama
Kompanijske vesti

Pogledajte video: How to Use an Insulin Pen - Mayo Clinic Patient Education (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar