Narančasti sladoled s narančama

Kremasti sladoled od naranče je sladoled čiji smo okus ponijeli sa sobom iz Sjedinjenih Država. Kada smo moja porodica i ja prošlog ljeta krenuli na izlet u sjeveroistočni dio Sjedinjenih Država, naravno da nismo mogli bez posjete gastronomskim znamenitostima. Jedna od destinacija za putovanja bila je tvornica sladoleda na brdu Turkey. I tamo sam prvi put probao sladoled nazvan Orange Creamsicle. Ovo je nešto poput "narančaste kreme" :-). Na ovaj ili onaj način, sladoled je nevjerovatno ukusan! Uprkos svojoj dugoj kulinarskoj praksi, iz nekog razloga nisam mogao da zamislim da se naranča i krema kombiniraju tako ukusno! Došavši kući pokušao sam reproducirati okus tog narančastog sladoleda. I na moje iznenađenje, kod kuće je ispalo još ukusnije! Možda zato što je količina šećera u domaćem sladoledu umjerena, a sastojci su isključivo prirodni.

Kremasti sladoled od naranče vrlo je jednostavno napraviti. Kuhanje se odvija u dvije faze: prvo se kremasta masa kuha, hladi i dozrijeva 12 sati u hladnjaku, pomiješa se sa ohlađenim sokom od naranče i lukom i smrzne. Umjesto narandžaste tekućine, možete koristitidomaći limoncelloili dodajte neku drugu voćnu tikvicu ili čak rum. Bolje je iscijediti sok od pomorandže istog dana kada se krema kuhala. Potom je stavite u frižider zajedno sa vrhnjem. Tada će definitivno imati pravu temperaturu prije zamrzavanja.

Ovaj sladoled sam napravila na kremi, a ne na mlečnoj kremi kao uobičajeno. To je zato što ima puno soka od naranče, koji će značajno razrijediti kremu. Ali sladoled i dalje treba biti krem, jer će u protivnom biti grub, poputsorbetiili granit.


  • 500 ml vrhnja 30%
  • 15 grama mlijeka u prahu
  • 90 grama šećera
  • Sok od dve naranče
  • 200 ml svježe iscijeđenog soka od naranče
  • 30 ml soka od naranče (propustite ga)

1) Stavite vrhnje, šećer, masnoću i mleko u prahu u tepsiju sa debelim dnom i dobro izmešajte. Donesite kuhati, ali ne ključati. Ukloniti sa toplote.

2) Mliječnu masu ohladite što je prije moguće. (Zdjelu možete staviti u posudu sa ledom i hladnom vodom) Čvrsto pokrijte poklopcem i stavite ohlađenu masu sa žuljem u frižider na 12 sati.


3) Nakon navedenog vremena, u mlečnu masu sipajte hladan sok od pomorandže i luk, dobro izmiješajte.


4) Masu procijedite kroz sitno sito, izvadite koricu i sipajte u aparat za sladoled. Zamrznite sadržaj do meke konzistencije sladoleda, prebacite u drugu čistu posudu sa poklopcem. Stavite sladoled u zamrzivač da se potpuno stvrdne. Trajat će 1-2 sata. Narančasti sladoled je spreman.


Ako nemate proizvođača sladoleda:

Masu izlijte u čistu pladanj s poklopcem i stavite u zamrzivač. U prvih 2 sata miješajte sladoled, razbijajući grudice, svakih 15 minuta. To je najbolje izvesti šlagom. Rezultat će biti primjetno bolji od miješanja jednostavno vilicom.

Sastojci i način kuhanja

Samo registrirani korisnici mogu spremiti materijale u Kuharici.
Molimo prijavite se ili se registrirajte.

Sastojaka za dvije porcije ili - broj proizvoda za posluživanje koji su vam potrebni izračunava se automatski! '>

Ukupno:
Težina sastava:100 gr
Kalorični sadržaj
sastav:
174 kcal
Protein:2 gr
Zhirov:7 gr
Ugljikohidrati:21 gr
P / Š / Š:7 / 23 / 70
H 19 / C 0 / B 81

Vrijeme kuhanja: 3 sata

Način kuhanja

Naranču operemo pod tekućom vodom. Pomoću rerne (na sitnoj rerni) izvadite koricu naranče, iscijedite sok od pomorandže. U posudu sa debelim dnom sipajte šećer, kockicu sipa i dodajte malo vode. Pustite smjesu dok se šećer ne otopi. Ohladite sirup. Dodajte mu mleko i vrhnje, sve dobro izmešajte. Ohladiti u frižideru. Zatim stavite u zamrzivač. Nakon pola sata, dok je smesa mekana, tucite je mikserom. A ovaj postupak ponavljamo svakih pola sata još četiri puta. Ovo će biti dovoljno za sladoled.
Servirajte sladoled u posudi na kriške narandže.
Dobar apetit!

Recept "Domaći sladoled od naranče":

Uzimamo 350 ml soka. Ako ste sveže cekli, ukus će biti intenzivniji. Imao sam prodavnicu.

150g šećera rastopi u soku.

Dodajte 700ml mleka. Dobro promiješajte, prelijte u lončić i pošaljite u zamrzivač na 5 sati. Svakih 30 minuta vadimo i tučemo tako da se ne formiraju veliki kristali. Učinio sam to kicanjem. Ovo je neophodno kako sladoled ne bi ličio na voćni led!

Sladoled je bio spreman za 5 sati, ali pojeli smo ga ujutro, tj. posle 10 sati. Ukusno! Lako! Super

Jedna porcija nije dovoljna. verovatno jesti više.

Pretplatite se na Cook in VK grupu i dobijte deset novih recepata svakog dana!

Pridružite se našoj grupi u Odnoklassniki i svakodnevno dobivajte nove recepte!

Podijelite recept sa svojim prijateljima:

Kao i naši recepti?
BB kod za umetanje:
BB kod koji se koristi na forumima
HTML kod za umetanje:
HTML kôd koji se koristi na blogovima kao što su LiveJournal
Kako će izgledati?

Komentari i recenzije

19. juna 2013. Lianaby #

26. jula 2011. zarya #

28. juna 2011. ZuZu25 #

13. juna 2011. oksi10 # (autor recepta)

12. juna 2011. Irina66 #

11. juna 2011. godine Masiandra #

11. juni 2011. oksi10 # (autor recepta)

11. juni 2011, propustite #

10. juna 2011. Jyuliya #

10. juna 2011. Nastuffuffka #

10. juna 2011.

10. juna 2011.

13. juna 2011.

13. juna 2011.

10. juni 2011. oksi10 # (autor recepta)

10. juni 2011. oksi10 # (autor recepta)

10. juni 2011. oksi10 # (autor recepta)

10. juni 2011. Elena1206 #

Proces kuhanja

U ohlađeno vrhnje dodajte kondenzovano mleko.

Kremu umutite kondenzovanim mlijekom mikserom dok se ne zgusne i stabilni vrhovi (ne prekidajte, da ne bi ispalo ulje).

Naranču ogulite, izvadite semenke. Samljeti pulpu u blenderu i dodati u kremastu smešu sa vanilin šećerom, dobro izmešati.

Smjesa je vrlo nježna, glatka.

Pošto mješavina sladoleda ostaje bijela, dodala sam joj i neku boju narančaste hrane. Zatim u dobijenu smjesu dodajte žličicu konjaka (ukoliko sladoled nije namijenjen djeci), promiješajte.

Dobivenu smjesu pošaljite u zamrzivač na 3-5 sati, svakih sat vremena potrebno je dobro promiješati.

Nevjerovatno ukusan i mirisni sladoled od naranče, pripremljen kod kuće, stavite u posudu, ukrasite sjeckanom mliječnom čokoladom, kriškama naranče i poslužite.

Prednosti sladoleda od naranče

Narančasti sladoled kod kuće od prirodnog sirovog seta sprema se prema različitim receptima, ali nudimo najneobičnije, zdravije i najukusnije.
Osim toga, kao i svaki drugi domaći sladoled, narandža je i brza, jednostavna i jednostavna za pripremu. Rezultat je prekrasan desert s nenadmašenim osvježavajućim ukusom.
Potrebno je prilično malo vremena da pripremite desert prema receptu ispod - najviše pola sata. Svježe napravljeni proizvod bit će zamrznut dugo - oko 3, 4 sata.
Prednost ove vrste domaćeg sladoleda je što se on pokaže prilično niskokaloričnim. U jednoj porciji, ne više od 80 Kcal. Stoga vrućeg, zaista ljetnog dana možete je jesti i dijetajući ljude i dijabetičare.
Uz to, narančasti sladoled, koji se priprema kod kuće samo na bazi prirodne "žive" naranče, vrlo je koristan. Već je dugo poznato da se samo svježa ribizla (bilo koje vrste) može natjecati u smislu vitamina C s narančom i limunom.

Sastojci za pravljenje narančastog sladoleda

  1. Velika narančasta 1 komad
  2. Šećer 1/3 šolje
  3. Pileće jaje 1 komad
  4. Pšenično brašno 1 kašika
  5. Krema 35% masti 200 mililitara
  6. Konjak (fakultativno) 1 kašika

Neprimjereni proizvodi? Odaberite sličan recept od drugih!

Kuhinjski papirni ručnik, Fino rešetka, Tanjur, Čajna žličica, Daska za rezanje, Ručni sokovnik, Šalica, Blender, Čajnik, Kuhinjski štednjak, Stolna kašika, Kuhinjske rukavice, Hladnjak, Zamrzivač, Plastična posuda s poklopcem, Nož, Rukavice, Mala posuda , Kalupi za šarže

Savjeti za recepte:

- Ako želite da vaš narančasti sladoled ima blago kiseli ukus, dodajte limun ili lim.

- sladoledu se mogu dodati vanilin šećer i drugi začini, na primjer: bosiljak, cimet, kardamom, đumbir, šafran ili mljeveni klinčić. Svi ovi začini odlično se slažu s narančom, naglašavajući njen ukus. Jedino na što morate obratiti pažnju je omjer i količina začina. Dovoljno je da u sladoled dodate 1-2 začina po vašem ukusu.

- Ako pravite sladoled za odrasle, dodajte mu 1 kašiku konjaka ili likera za aromu.

Pogledajte video: Halloween keksi dva recepta-Halloween Kürbis-Kekse zwei Rezepte (April 2024).

Ostavite Svoj Komentar