Sorbitol za čišćenje žučnog mjehura: koliko ga ima i kako ga uzimati?

Mnogo je načina za poboljšanje i čišćenje jetre. Jedna od najčešćih metoda je čišćenje jetre sorbitolom ili tubazom. Ovaj postupak liječenja nazvan je "slijepim" tipom sondiranja. Dugo se praktikuje i klinički i kod kuće. Ljekari kažu da je ova metoda nježna i omogućava vam čišćenje jetre i to bez upotrebe sonde.

VAŽNO DA ZNATE! Čak se i "zanemarena" jetra ili žučni mjehur liječe kod kuće, bez operacija i injekcija. Samo pročitajte što je učinila Olga Kričevskaja čitajte dalje.

Sorbitol: koristi i štete

Glavne prednosti lijeka uključuju:

  • olakšavajući rad jetre, puteve kojim se uklanja žuč zbog temeljitog ispiranja izvoda, što eliminira zastoj žučnih sekreta,
  • čišćenje creva
  • čišćenje bubrega
  • eliminacija toksina i drugih štetnih materija,
  • poboljšati stanje kože zbog kompleksnog čišćenja gastrointestinalnog trakta.

Unatoč pozitivnom učinku čišćenja sorbitolom žučne kesice, bubrega i jetre, u sobi za ultrazvuk potrebno je obaviti liječnički pregled prije postupka na prisustvo kamenaca u žučnoj kesici, jetri. Ako imaju mikrolit, ne možete koristiti tubaz, jer to može dovesti do razvoja upale, jer tijekom čišćenja krupno kamenje može ozlijediti organe i tkiva.

Mehanizam djelovanja tvari

Sorbitol, ili glicit, alkohol sa šest atoma. Većina ljudi poznaje ovu supstancu kao dodatak prehrani, nadomjestak šećera. Na pakovanju možete pronaći takvo ime kao E420. U prirodnom okruženju sorbitol se nalazi u plodovima morskih algi i rogača. Ali u masovnoj proizvodnji kukuruzni škrob se koristi kao sirovina.

Izgled proizvoda predstavljen je bijelim kristaliziranim prahom, brzo topljivim u vodi. Sorbitol nema mirisa, ali ima slatkast ukus.

Unatoč činjenici da je šećer slađi od sorbitola, ovaj se često primjenjuje u probavnoj, farmaceutskoj i kozmetičkoj industriji, jer sadrži mnogo manje kalorija i štiti proizvode od isušivanja.

Raširena upotreba sorbitola povezana je s mehanizmom djelovanja. Prednosti tvari povezane su sa sljedećim značajkama:

  1. Za razliku od ugljikohidrata, ni na koji način ne utječe na koncentraciju glukoze u krvi (glikemije).
  2. Izrađuje odličan choleretic efekat i povoljno djeluje na funkcioniranje jetre.
  3. Potiče razmnožavanje korisne crijevne mikroflore, poboljšava apsorpciju hranjivih sastojaka i proizvodnju probavnih enzima.
  4. Koristi se kao profilaktički lijek protiv uništavanja zubne cakline (karijesa).
  5. Obnavlja rezerve vitamina B grupe u tijelu: biotina, tiamina i piridoksina.

Pored toga, sorbitol proizvodi mali diuretski efekat, jer je u stanju da malo snizi krvni pritisak.

Upute za upotrebu zaslađivača

Uputa kaže da se sorbitol u prahu prethodno rastvara u prokuhanoj vodi. Pripremljenu smjesu morate uzimati 1-2 puta dnevno 10 minuta prije obroka. Kurs lečenja traje od 1 do 2,5 meseca.

Otopina za iv infuziju daje se kapaljkom. Napominje se da brzina davanja ne bi trebala biti veća od 40-60 kapi u 1 minuti. Terapija traje do 10 dana.

Budući da se sorbitol koristi kao choleretic sredstvo, koristi se za cijevi. Suština postupka je čišćenje jetre, žučnog mjehura, bubrega od toksičnih tvari i toksina. Ali tyubazh je kontraindiciran kod žučnih kamenaca. Glavni sastojci postupka su sorbitol i borovnica.

Za čišćenje organa žučnog i probavnog sustava od toksičnih tvari pridržavajte se sljedećih uputa:

  1. Prvo se priprema infuzija matičnjaka: šaku zdrobljenih bobica treba preliti kipućom vodom i inzistirati u termosu cijelu noć. Ujutro mu se dodaje sorbitol i pije se na prazan stomak.
  2. Promatraju se dijeta, režim pijenja i umjerena tjelesna aktivnost.
  3. Postupak ima laksativni učinak, u vezi s tim bolje je provesti kod kuće.
  4. U pravilu se u početku postupak ponovi šest puta. Održava se svakog trećeg dana. U kasnijim vremenima se odvoz smeća vrši svake sedmice.

Sorbitol se koristi i za slepo sondiranje. Procedura je potrebna za otkrivanje DZhVP i poboljšanje kontrakcija žučnog mjehura. Taj proces poboljšava odliv žuči. Slepo ozvučenje se vrši na ovaj način.

Nakon buđenja pacijent pije čašu tople mirne vode s magnezitom ili sorbitom. Nakon 20 minuta, morate ponoviti unos tekućine.

Zatim trebate uzeti mješavinu lijekova na recept kako biste odabrali ili šećer u prahu i žumanjke, ili biljno ulje i sok od citrusa, ili med i čašu vode za piće.

Nakon 15 minuta, piju mineralnu vodu i odlaze u krevet. Topli jastuk za grejanje nanosi se na desni hipohondrijum tokom 60-100 minuta.

Indikacije i kontraindikacije za upotrebu

Sorbitol se oslobađa u obliku izotonične otopine i praška.

Rastvor propisuje samo lekar i daje se intravenski.

Praškasta supstanca koristi se kao zaslađivač.

Uputa za upotrebu otopine za intravensku infuziju sadrži slijedeći popis indikacija:

  • stanje šoka
  • hipoglikemija,
  • hronični kolitis
  • diskinezija bilijara (GWP).

Sorbitol je također indiciran za čišćenje crijeva, međutim, kod konstantnih opstipacija, ova se supstanca ne preporučuje.

Sorbitol u prahu je neophodan bolesnicima sa šećernom bolešću. Apsorbira se bolje nego glukoza, a odmah se pod utjecajem probavnih enzima pretvara u fruktozu. Ponekad bolesnicima s drugom vrstom dijabetesa koji uzimaju sorbitol uopće nisu potrebni hipoglikemijski lijekovi. Takođe se koristi prah sorbitola:

  1. Kao blago laksativ za čišćenje probavnog trakta.
  2. U liječenju holecistitisa (upale žučne kesice).
  3. U liječenju hepatitisa (upale jetre).
  4. Za detoksikaciju tijela.
  5. Pri čišćenju crijeva i jetre od toksina.
  6. U liječenju gušterače.

Kod nekih bolesti ova supstanca strogo je zabranjena za upotrebu. Uputa za upotrebu sadrži sljedeće kontraindikacije:

  • Opstrukcija GI,
  • teški kolitis
  • disfunkcija jetre i / ili bubrega,
  • sindrom iritabilnog creva
  • ascites (nakupljanje tečnosti u peritonealnoj šupljini),
  • intolerancija na fruktozu,
  • tumor pankreasa
  • individualna osjetljivost.

Pod određenim uslovima, sorbitol se može propisati trudnicama i dojiljama. Prije upotrebe proizvoda, bolje je konzultirati se s liječnikom i pažljivo pročitati priložene upute.

Uz predoziranje, možete osjetiti štetu od sorbitola. Neželjene reakcije nakon uzimanja tvari su:

  1. Kršenje stolice.
  2. Pojačano stvaranje gasova.
  3. Bolovi mučnine.
  4. Žgaravica
  5. Opšte slabost.

Uz to, osoba može imati vrtoglavicu.

Sorbitol cijene i recenzije

Bilo koja ljekarna nudi ovu supstancu po pristupačnoj cijeni. Ali da biste uštedjeli novac, sorbitol možete kupiti u mrežnoj ljekarni.

Da biste kupili supstancu, samo idite na službenu web stranicu službenog predstavnika i ispunite aplikaciju za kupovinu.

Sorbitol nije jako skup, tako da ga može kupiti osoba s bilo kojim nivoom prihoda. Ispod je informacija o tome koliko možete kupiti tvar:

  • sorbitol u prahu (350 ili 500 g): od 130 do 155 rubalja,
  • rastvor sorbitola: od 50 do 80 rubalja.

Na Internetu možete pronaći pozitivne kritike o ovom alatu. Mnogi pacijenti koriste sorbitol za dijabetes. Postoji snažno laksativno djelovanje sorbitola kod upotrebe velikih doza, tako da morate biti oprezni. Ponekad se koristi za mršavljenje kao alternativa višem kaloričnom šećeru.

Ako postoje kontraindikacije, možete uzeti analog sorbitola, na primjer, Normolact, Romphalac ili Tranzipeg. Prije upotrebe sredstava potrebna je obavezna konsultacija s liječnikom.

Informacije o sorbitolu nalaze se u videu u ovom članku.

Funkcija jetre

Najvažnije funkcije tijela:

  1. Pročišćavanje krvi od toksina, dezinfekcija, neutralizacija otrova, lijekova, viška hormona.
  2. Jetra skladišti masti, glikogen, razne vitamine i gvožđe.
  3. U stanju je da prerađuje dolazne materije u potrebne: glukozu u glikogen, šećer u masne ćelije itd.

Zbog nepravilnog načina života, loše ekologije, nepoštivanja dnevnog režima osobe, jetra osobe vremenom gubi sposobnost: procesi se odvijaju sporije, kamenje se stvara u organu pod utjecajem vanjskih faktora. Sve to utiče na njegov stabilan rad, a jetra može propasti. Da bi održali pravilno funkcioniranje, preporučuje se čišćenje jetre. Jedan od najboljih načina od toksina i kamenca je čišćenje jetre sorbitolom.

Indikacije i kontraindikacije

Sorbitol je zamjena za šećer koji se u medicini upotrebljava kao choleretic, laksativ i za čišćenje jetre, bubrega, žučnog mjehura i kanala, njegov drugi naziv je glucit ili sorbitol. Supstanca se dobija preradom prirodne glukoze u šesterokutni alkohol. Sama po sebi, slatka je okusa i dobro topivog bijelog praha u vodi. U medicini se aktivno koriste za proizvodnju raznih masti, sirupa protiv kašlja i kao struktura za kapsule. Aktivno koristite sorbitol za čišćenje jetre. Rezultat toga je zbrinjavanje toksina iz žučnog mjehura, dok se metoda smatra štedljivom, može očistiti žučni mjehur i jetru bez ozvučenja.

Budući da se liječenje bolesti jetre ne može zanemariti, onda se uz upotrebu različitih lijekova treba ponašati izuzetno pažljivo i pažljivo kako ne biste naštetili svom zdravlju.

Čišćenje jetre sorbitolom ima svoje kontraindikacije, od kojih su glavne:

  • dvanaestopalačni čir,
  • krupne žučne kamence
  • prisustvo mikrolita,
  • gojaznost, ascites, akutni kolitis,
  • zatajenje jetre i bubrega,
  • reakcija tijela na unos sorbitola, što je praćeno groznicom i groznicom (alergija),
  • pogoršanje bolesti crevnog trakta.

Ako se sorbitol koristi uprkos kontraindikacijama, tok bolesti crijeva i želuca može se pogoršati, sorbitol može izazvati progresiju u razvoju bolesti. Nepoštivanje količine unosa štetno je za tijelo., ovo je često: povećana tvorba plina, bol u trbuhu, proljev mogu uzrokovati razvoj neuropatije i dijabetičku retinopatiju. Nuspojave: dehidracija, mučnina, slabost, svrab na koži, bolovi u trbuhu.

Unatoč kontraindikacijama, glucit se široko primjenjuje u medicinskim postupcima, pa postoje indikacije za njegovu upotrebu:

  • holecistitis
  • ubode u kombinaciji sa konstipacijom,
  • diskinezija bilijara,
  • hronični hepatitis.

Općenito, sorbitol blagotvorno djeluje na organizam: poboljšavajući sintezu žuči i njeno uklanjanje, kao i uklanjanje toksina iz jetre, poboljšava apsorpciju i kvalitet probave. Budući da za njegovu obradu ne trebaju troškovi inzulina, dobar je dijabetičarima da zamijeni prirodni šećer. Zbog toga sorbitol može smanjiti šećer u krvi.

Upute za upotrebu za čišćenje

Da biste uspješno proveli čišćenje jetre, potrebno je da provedete cjelovit tijek čišćenja jetre. Tada će već biti moguće primijetiti značajne promjene u tijelu: poboljšanje dobrobiti, akne i akne će proći, kad omekša, poprimi prirodnu boju, oboljele su jetre. Taj se efekat postiže čišćenjem žučnog mjehura i jetre od pijeska. Ne zaboravite to ovaj postupak nije medicinski, ali jedna je od mogućnosti čišćenja jetre u tradicionalnoj medicini.

Kod kuće piju sorbitol jednom dnevno prije spavanja, takvo se pročišćavanje može provesti u intervalima od jedne sedmice u trajanju od 1,5-2 mjeseca.

Upute za korištenje takvog alata su vrlo jednostavne:

  1. Potrebno je otopiti 2-3 kašike u toploj vodi (250 ml) da bi se ubrzala apsorpcija aktivne supstance u krv. Ljudi koji imaju prekomjernu težinu (nisu u fazi pretilosti!) Trebate koristiti 3-4 žlice sorbitola u vodi, ali ne više kako ne bi izazvali proljev.
  2. Voda s glucitom treba piti polako, u malim gutljajima, dok ju uzimate, osoba treba ležati na desnoj strani, ispod koje morate staviti toplu jastučicu za grijanje. Postupak traje 40-100 minuta.
  3. Da se mješavina ne bi ohladila, vodu bi trebalo redovno grijati tokom unosa.
  4. Kako biste pojačali učinak, možete uzimati choleretic lijekove za čišćenje jetre i žučnih kanala.

Ova metoda je široko korištena za čišćenje jetre u narodnoj medicini. Kad lijek počne djelovati, toksini iz jetre, bubrega i žučnog mjehura izaći će sa stolicom. Preporučuje se da se takvi postupci pročišćavanja izvode 6-8 puta godišnje, u jednakim intervalima.

Pitanje „kako očistiti jetru?“ Ljudi se postavljaju već dugo i trenutno su poznate vrlo efikasne metode čišćenja. Najčešće su to kombinacije lijekova među sobom ili u interakciji s tinkturama ili dekocijama.

Pored rastvora sorbitola u običnoj prokuhanoj vodi koristi se sorbitol sa mineralnom vodom. Za pripremu se u mineralnoj vodi iz koje je izašao gas (morate stajati unaprijed) s volumenom 250 ml, otopiti 5 g sorbitola. Trebate piti u malim gutljajima, a zatim leći s desnom stranom na grijaćem jastuku i odmarati 40 minuta.

Priprema

Prije nego što provedete bilo koji postupak, morate pravilno pripremiti svoje tijelo za to. To će poboljšati rezultat postupaka i eliminirati neke nuspojave.

Da biste olakšali rad jetre, želuca i bubrega, u nekoliko dana (oko tjedan dana) trebate:

  • potpuno prebacite svoju prehranu na vegetarijansku,
  • pijte puno tečnosti, poželjno je da se zagreje pre pijenja,
  • na dan čišćenja postoje samo jabuke,
  • isprazniti creva laksativom ili klistirom.

Proces čišćenja

Sorbitol ima choleretic, laksativna svojstva, dobro apsorbira crijevne stijenke.. Zbog svojih choleretic svojstava, tvar ubrzava kretanje žuči kroz žučne kanale, tako da ne dolazi do zastoja žuči, a toksini koji se talože po zidovima počinju izlaziti. Tada žuč, koja je ušla u želudac, brzo napušta tijelo zbog laksativnih svojstava.

Meko čišćenje sa šipakom i sorbitom

Osim drugih metoda, kako bi se manje utjecalo na jetru, usporio ritam želuca i crijeva, koristi se sorbitol u kombinaciji s juhom od šipka. Način kuhanja:

  • skuhajte 3 kašike divlje ruže u litri kipuće vode i ostavite da se infuzuje preko noći,
  • dodajte 3 kašike sorbitola u čašu sa infuzijom.

  1. Sedmicu prije postupka, morate preći na biljnu hranu,
  2. Takav lijek morate uzimati 2-3 sedmice, svaka 2-3 dana, na prazan stomak.

Ova metoda je trajnija, ali i odana probavnom sistemu. Potpuni kurs je 18 dana: svaka 3 dana trebate piti smjesu.

Upotreba sorbitola kod dijabetesa. Smeće (pročišćavanje) jetre i creva sorbitolom.

Šta je sorbitol?

Ova supstanca je sintetizovani zamjena za šećer.Ima slatkast okus i koristi se u proizvodnji konditorskih proizvoda, kao dodatak prehrani u prehrani dijabetičara. U narodnim metodama, koristi se za detoksikaciju jetre i crijeva, eliminirajući štetnu sluz. Djeluje kao blago laksativno i choleretic lijek. Ubrzava metaboličke procese u probavnom sustavu, stoga je popularan među ljudima koji imaju višak kilograma. Ne može biti alternativa šećeru pri gubitku težine, jer je vrlo visokokaloričan.

Korist i šteta

Za čišćenje jetre potrebno je proučiti pravila, kontraindikacije, informacije o različitim metodama i konzultirati se s liječnikom. Sorbitol pozitivno djeluje na sve probavne organe kada se pravilno uzima. Neophodno je voditi računa o doziranju, vremenu i trajanju upotrebe. Pomaže u čišćenju jetre, bubrega, uklanja stajaču žuči rijetko za tijelo. Čišćenje creva sorbitolom nastaje samo po sebi zbog oslobađanja velike količine žuči. Ovaj zaslađivač čisti mokraćne puteve, pomaže u uklanjanju teških metala iz tijela.

Kako očistiti sorbitol?

Luk sa sorbitom kod kuće vrlo je jednostavan za pripremu. Postoji nekoliko načina koji se razlikuju po sastavu. Jetru možete očistiti običnom vodom, ali bolje je to učiniti divljom ružom ili mineralnom vodom, koja istovremeno tijelo puni korisnim tvarima. Rezultat će biti uočljiv ako završite čitav tečaj (6 postupaka svaka 2 dana). Nakon takve terapije moguća je slabost i vrtoglavica, koji nestaju sami od sebe nakon nekoliko sati.

Čišćenje jetre u medicinskom rječniku naziva se slijepo ozvučenje jetre ili tubusa, neophodno za osiguravanje bespotrebnog ispiranja žučnog mjehura, jetre, bubrega i crijeva.

Na bazi tople vode

Mineralna voda se ne upotrebljava nužno za pravljenje epruvete jetre sa sorbitom. Topla voda i sorbit se pomiješaju u jednakim omjerima 3 žlice. Ova smjesa se pije i polaže na desnu stranu s podloškom za grijanje. Lezite oko 2 sata. Brzo uklanjanje žuči provocira rad creva. Ako se to ne dogodi, morate da uradite klistir. Došlo je do čišćenja jetre, ali ako su crijeva zgrušena, neće biti potrebe za praznjenjem.

Čišćenje sorbitolom i šipakom

Uveče pripremaju infuziju ružinog voća na vodi. Da biste to učinili, uzmite 0,5 l kipuće vode i u nju ulijte 3 kašike zdrobljenih bobica. Ujutro se ista čaša sorbitola promiješa u čaši sa infuzijom. Pijte na prazan stomak vrlo rano, jednom gutljajem. Napravite 2-3 minuta. aktivni čučnjevi i skokovi i nakon 20 min. popijte ostatak tečnosti. Ponovo vježbajte, nakon 40 minuta. doručak s jabukama. Ubrzo počinje aktivno kretanje creva. Na ovaj dan je preporučljivo jesti sirovo povrće i voće, orašaste plodove, krekere, a takođe piti dovoljno vode. Postupak sa sorbitolom i šipakom vrlo je koristan za čišćenje u zimsko-proljetnom periodu.

Sa mineralnom vodom

Ovaj postupak propisuju ljekari i odavno je prepoznat kao tradicionalna medicina za ublažavanje teških stanja kod bolesti jetre i žučnog mjehura. Da biste to učinili, napravite epruvetu: 3 kašike sorbitola s klizanjem stavite u čašu i prelijete se istom količinom mineralne vode. Iz vode "Borjomi" ili "Narzan" (1 litra) ispuštaju plin. Popijte na prazan stomak u 5 sati čašu mineralne vode, zatim popijte otopinu sorbitola, i nakon 20 minuta. dovršite ostatak tečnosti. Leže desnom stranom na boci s toplom vodom, gurajući noge pod sebe, i stoje 2 sata. Za uklanjanje toksina sa zastojem žuči koristi se cijev s mineralnom vodom i sorbitom.

Kontraindikacije

Sorbitol sam po sebi je bezopasan za upotrebu, ali čišćenje jetre može prouzrokovati nelagodu kod takvih bolesti:

  • čir na želucu i dvanaestopalačnom crevu,
  • žučna kamena bolest
  • kamenje mokraćnog mjehura
  • opstrukcija creva,
  • upala debelog creva
  • zatvor
  • trudnoća i dojenje,
  • dijabetes melitus
  • visoka tjelesna temperatura
  • akutni zarazni proces.

Pazite na uzimanje sorbitola zbog njegovog sintetičkog porijekla. Alergija je moguća kod intolerancije na aktivni sastojak. Nepravilna upotreba prepun je nelagode u stomaku. Prekomjerna konzumacija sorbitola izaziva začepljenje žučnih kanala. Predoziranje može da izazove dijareju, što je teško lečiti. Kao nuspojave mogu biti prisutni grčevi u trbušnoj šupljini, povećana kiselost želučanog soka. S anemijom i niskim hemoglobinom treba napustiti postupke.

Kako uraditi slijepo sondiranje?

  1. Sorbitol i grijana voda. U 100 grama vruće tekućine potrebno je otopiti nekoliko kašika lijeka. U tom slučaju temperatura tečnosti ne bi trebalo da bude baš visoka, inače možete spaliti sluznicu. Nakon što treba leći na desnu stranu, stavite jastuk za grejanje u hipohondrijum. Ljekari savjetuju da u tom položaju ostanete 40 minuta, ali najbolji učinak možete postići ako legnete 2 sata. Međutim, stručnjaci zabranjuju čišćenje sjedenja.
  2. Sorbitol i mineralna voda. Kako pravilno uzimati sorbitol? Postupak slijepog ozvučenja jetre, crijeva, žučnog mjehura mineralnom vodom provodi se kod kuće u rano jutro i to samo na prazan stomak. Prvo morate zagrijati 200 grama negazirane tekućine na 55 ° C. Zatim treba razrijediti nekoliko kašika lijeka. Nakon što se otopina popije i zauzmite ležeći položaj. U ovom slučaju potrebno je leći s podlogom za grijanje. Kao i u prethodnom slučaju, i pacijent treba da leži najmanje 40 minuta. Zatim, 20 minuta nakon upotrebe mešavine za tretman, treba da završite tečnost, ali bez sorbitola.
  3. Sorbitol i ruž kuk. Procedura četkanja s infuzijom ružinog bilja ima malo razlike od prethodne metode liječenja. Važno je da pravilno sledite korake. Najprije morate pripremiti infuziju osušenih bobica šipak. Infuzija se priprema na sljedeći način: bobice šipka (3 kašike) stave se u termos, a potom prelije kipućom vodom (pola litre), nakon čega se ostavi da se dinsta preko noći. Tada biste trebali otopiti sorbitol u tekućini, popiti i neko vrijeme ležati s podloškom za grijanje.

Nakon završetka postupka čišćenja, trebali biste raditi lagane vježbe i pokušati se više kretati kako biste ubrzali proces. Ljekari ne preporučuju laganje duže vrijeme. 40 minuta nakon čišćenja jetre sorbitolom, možete pripremiti mršav doručak. Možete koristiti svježe prirodne sokove. Lekar će vam reći više o ishrani.

PAŽITE PAŽNJU! Ne pojačavajte probleme s jetrom ili žučnim mjehurom prije raka, bolje je igrati sigurno, ali trebat ćete. saznajte rješenje problema >>

Rezultati čišćenja jetre od sorbitola

Maksimalni rezultat postupka, koji zahtijeva upotrebu sorbitola i infuzije ružinog šipka, moguć je nakon završetka punog tečaja, koji bi trebao trajati 2 mjeseca. Pravilnom upotrebom sorbitola kod pacijenata povećava se tjelesni tonus, oni ne osjećaju težinu u hipohondrijumu, njihova koža integrira zdravu boju. Osim toga, manje je osipa, nestaju akne, ekcemi.

Koliko često trebate obavljati postupak?

Kurs liječenja lijekom traje 2 mjeseca. Potrebno je provoditi 1 postupak tjedno. Na taj način izvedite 6-8 postupaka čišćenja tokom 1 ciklusa. Trajanje efekta je od 6 meseci do 1 godine. Čišćenje se provodi najmanje jednom godišnje, ponekad jednom u 6 mjeseci. Što se tiče učestalosti postupaka, obratite se svom ljekaru.

Nuspojava

Mogući negativni efekti uključuju:

  • crevni poremećaji (proliv) - dešava se pri prekoračenju doze,
  • trbušni grčevi
  • povećana kiselost u stomaku,
  • snižavanje koncentracije različitih supstanci u krvi,
  • slabost mišićnog tkiva, smanjenje nivoa soli u tijelu (dešava se kod duže upotrebe).
Vratite se na sadržaj

Pogledajte video: koliko ima grama? (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar