Aychek: opis i recenzije o Aychek glukometru

Oko 90% ljudi kojima je dijagnosticiran dijabetes ima dijabetes tipa 2. Ovo je raširena bolest koju medicina još ne može savladati. S obzirom na činjenicu da je već u doba Rimskog Carstva već opisano bolest sa sličnim simptomima, ova bolest postoji veoma dugo, a naučnici su razumijevanje mehanizama patologije shvatili tek u 20. stoljeću. A poruka o postojanju dijabetesa tipa 2 zapravo se pojavila tek 40-ih godina prošlog stoljeća - postulat o postojanju bolesti pripada Himsworthu.

Nauka je napravila, ako ne i revoluciju, onda ozbiljnim, snažnim probojem u liječenju dijabetesa, ali dosad, živjevši gotovo petinu dvadeset prvog stoljeća, naučnici ne znaju kako i zašto se bolest razvija. Za sada samo ukazuju na faktore koji će "pomoći" da se bolest manifestira. Ali dijabetičari, ako im se postavi takva dijagnoza, svakako ne bi trebali očajavati. Bolest se može držati pod kontrolom, posebno ako u ovom poslu postoje pomoćnici, na primjer, glukometri.

Ai metar Chek

Icheck glucometer je prijenosni uređaj dizajniran za mjerenje glukoze u krvi. Ovo je vrlo jednostavan gadget prilagođen navigaciji.

Princip rada aparata:

  1. Zasnovan je rad tehnologije koja se zasniva na biosenzornoj tehnologiji. Oksidacija šećera, koja se nalazi u krvi, provodi se djelovanjem enzima glukozida oksidaza. To doprinosi nastanku određene jačine struje, koja može otkriti sadržaj glukoze prikazivanjem njezinih vrijednosti na ekranu.
  2. Svako pakovanje test opsega ima čip koji putem kodiranja prenosi podatke iz samih bendova u tester.
  3. Kontakti na trakama ne omogućavaju analizator da radi ako indikatorske trake nisu pravilno umetnute.
  4. Testne trake imaju pouzdan zaštitni sloj, tako da korisnik ne može brinuti o osjetljivom dodiru, ne brinite o mogućem netočnom rezultatu.
  5. Kontrolna polja indikatora vrpcu nakon apsorbiranja željene doze krvi mijenjaju boju, pa se samim tim korisnik obavještava o ispravnosti analize.

Moram reći da je glukometra Aychek prilično popularna u Rusiji. A to je i zbog činjenice da se u okviru državne medicinske podrške osobama oboljelim od dijabetesa u klinici besplatno daju potrošni materijal za ovaj glukometar. Stoga odredite da li takav sustav djeluje na vašoj klinici - ako jeste, onda postoji više razloga za kupnju Aycheka.

Prednosti testera

Prije kupnje ove ili one opreme, trebali biste saznati koje prednosti ima, zašto je vrijedno kupiti. Bioanalizator Aychek ima brojne značajne prednosti.

10 prednosti glukometra Aychek:

  1. Niska cijena traka,
  2. Neograničena garancija
  3. Veliki znakovi na ekranu - korisnik može videti bez naočala,
  4. Velika dva tastera za upravljanje - jednostavna navigacija,
  5. Kapacitet memorije do 180 merenja,
  6. Automatsko isključivanje uređaja nakon 3 minute neaktivne upotrebe,
  7. Mogućnost sinhronizacije podataka sa računarom, pametnim telefonom,
  8. Brza apsorpcija krvi u Aychek test trakama - samo 1 sekunda,
  9. Mogućnost dobivanja prosječne vrijednosti - za sedmicu, dvije, mjesec i četvrtinu,
  10. Kompaktnost uređaja.

Treba, iskreno, reći o minusima uređaja. Uslovni minus - vrijeme obrade podataka. Traje 9 sekundi, čime se na većini modernih glukometra gube brzinom. U prosjeku, Ai Chek takmičari provode 5 sekundi interpretirajući rezultate. No, hoće li takav značaj biti minus, na korisniku je da odluči.

Ostale specifikacije analizatora

Važna točka u odabiru može se smatrati takvim kriterijem kao što je doziranje krvi neophodno za analizu. Vlasnici glukometra nazivaju neke predstavnike ove tehnike „vampirima“ među sobom, jer im je potreban impresivan uzorak krvi za apsorpciju indikatorske trake. 1,3 μl krvi dovoljno je da tester može izvršiti tačno mjerenje. Da, postoje analizatori koji rade sa još nižim dozama, ali ta je vrijednost optimalna.

Tehničke karakteristike testera:

  • Interval izmerenih vrednosti je 1,7 - 41,7 mmol / l,
  • Kalibracija se vrši na punu krv,
  • Elektrohemijska metoda istraživanja,
  • Kodiranje se provodi uvođenjem posebnog čipa, koji je dostupan u svakom novom paketu ispitnih opsega,
  • Težina uređaja je samo 50 g.

Paket uključuje sam mjerač, auto-piercer, 25 lanceta, čip s kodom, 25 indikatorskih traka, bateriju, priručnik i poklopac. Jamstvo, još jednom vrijedi naglasiti, uređaj ga nema, jer je svjesno neodređen.

Dešava se da test trake ne dolaze uvijek u konfiguraciji, pa ih je potrebno kupiti odvojeno.

Od datuma proizvodnje trake su pogodne za godinu i pol, ali ako ste već otvorili pakiranje, oni se ne mogu koristiti duže od 3 mjeseca.

Pažljivo čuvajte trake: ne bi trebale biti izložene suncu, niskim i vrlo visokim temperaturama, vlazi.

Cijena glukometra Aychek u prosjeku je 1300-1500 rubalja.

Kako raditi sa Ay Chek uređajem

Gotovo svako istraživanje s glukometrom provodi se u tri faze: priprema, uzimanje uzoraka krvi i sam postupak mjerenja. I svaka faza ide po svojim pravilima.

Šta je priprema? Prije svega, to su čiste ruke. Prije postupka operite ih sapunom i osušite. Zatim uradite brzu i laganu masažu prsta. Ovo je neophodno za poboljšanje cirkulacije krvi.

Algoritam šećera:

  1. Unesite traku koda u tester ako ste otvorili novo pakovanje traka,
  2. Umetnite lancetu u probijač, odaberite željenu dubinu probijanja,
  3. Pričvrstite ručicu za probijanje na vrh prsta, pritisnite gumb zatvarača,
  4. Izbrišite prvu kap krvi pamučnim tamponom, a drugu donesite u indikatorsko polje na traci,
  5. Pričekajte rezultate mjerenja,
  6. Izvadite iskorišćenu traku iz uređaja, odbacite je.

Podmazivanje prsta alkoholom prije probijanja ili ne predstavlja pobijanje. S jedne strane, to je neophodno, svaka laboratorijska analiza prati ovu akciju. S druge strane, nije teško pretjerati sa sobom i ponijet ćete više alkohola nego što je potrebno. Može iskriviti rezultate analize prema dolje jer takva studija neće biti pouzdana.

Besplatni Ai Check Glucometers za majčinstvo

Zapravo, u nekim medicinskim ustanovama testeri Aychek ili se određenim kategorijama trudnica izdaju besplatno, ili se prodaju ženskim pacijentima po znatno sniženim cijenama. Zašto tako Ovaj program ima za cilj da spreči gestacijski dijabetes.

Najčešće se ova bolest manifestira u trećem tromjesečju trudnoće. Krivci su ove patologije - hormonski poremećaji u tijelu. U ovom trenutku gušterača buduće majke počinje proizvoditi tri puta više inzulina - to je fiziološki potrebno za održavanje optimalne razine šećera. A ako se žensko tijelo ne može nositi s tako promijenjenim volumenom, tada buduća majka razvija gestacijski dijabetes.

Naravno, zdrava trudnica ne bi trebala imati takvo odstupanje, a niz faktora može to izazvati. To je pretilost pacijenta i predijabetes (vrijednosti praga šećera), genetska predispozicija i drugo rođenje nakon rođenja prvorođenčeta s velikom tjelesnom težinom. Takođe, visok je rizik od gestacijskog dijabetesa kod trudnica s dijagnosticiranim polihidramnijima.

Ako se postavi dijagnoza, buduće majke obavezno moraju uzimati šećer u krvi najmanje 4 puta dnevno. I ovdje se pojavljuje problem: ne tako mali postotak trudnih majki bez odgovarajuće ozbiljnosti odnosi se na takve preporuke. Dosta je pacijenata sigurno: dijabetes trudnica će proći sam po sebi nakon porođaja, što znači da provođenje svakodnevnih studija nije neophodno. "Ljekari su sigurni", kažu ovi pacijenti. Kako bi umanjili ovaj negativni trend, mnoge medicinske ustanove opskrbljuju trudnice s glukometrima, a često su to Aychek glukometri. To pomaže da se ojača praćenje stanja pacijenata s gestacijskim dijabetesom i pozitivna dinamika smanjenja njegovih komplikacija.

Kako provjeriti tačnost Ai Chek

Da biste utvrdili da li brojilo leži, potrebno je izvršiti tri kontrolna mjerenja zaredom. Kao što razumijete, izmjerene vrijednosti ne smiju se razlikovati. Ako su potpuno različiti, poenta je u neispravnoj tehnici. Istovremeno pazite da postupak mjerenja slijedi pravila. Na primjer, nemojte mjeriti šećer rukama, na koje je krema utrljana dan ranije. Također, ne možete provoditi istraživanje ako ste upravo došli iz prehlade, a ruke vam se još nisu ugrijale.

Ako ne vjerujete takvom višestrukom mjerenju, uradite dvije istodobne studije: jedno u laboratoriji, a drugo odmah nakon izlaska iz laboratorijske sobe s glukometrom. Ako uporedite rezultate, oni bi trebali biti uporedivi.

Korisničke recenzije

Što kažu vlasnici takvog oglašenog gadgeta? Nepristrane informacije mogu se naći na Internetu.

Glukometar Aychek jedan je od najpopularnijih brojila za šećer u cjenovnom segmentu od 1000 do 1700 rubalja. Ovo je lako ispitivač koji se mora kodirati sa svakom novom serijom traka. Analizator se kalibrira sa punom krvlju. Proizvođač daje doživotnu garanciju na opremu. Uređaj je jednostavan za navigaciju, vrijeme obrade podataka - 9 sekundi. Stepen pouzdanosti izmjerenih pokazatelja je visok.

Ovaj se analizator često distribuira u medicinskim ustanovama Rusije po sniženoj cijeni ili potpuno besplatno. Često određene kategorije pacijenata dobivaju besplatne test trake za njega. Sve detaljne informacije potražite u klinikama vašeg grada.

Karakteristike Icheck metra

Mnogi dijabetičari biraju Aychek iz poznate kompanije DIAMEDICAL. Ovaj uređaj kombinira posebnu jednostavnost upotrebe i visoku kvalitetu.

  • Pogodan oblik i minijaturne dimenzije olakšavaju držanje uređaja u ruci.
  • Za dobivanje rezultata analize potreban je samo jedan mali kap krvi.
  • Rezultati testa šećera u krvi pojavljuju se na displeju instrumenta devet sekundi nakon uzimanja uzorka krvi.
  • Komplet glukometra uključuje olovku za probijanje i set test traka.
  • Lanceta koja se nalazi u kompletu dovoljno je oštra koja vam omogućava da napravite ubod na koži što bezbolnije i lakše.
  • Testne trake prikladno su velike veličine, pa ih je povoljno instalirati u uređaj i ukloniti nakon ispitivanja.
  • Prisustvo posebne zone za uzorkovanje krvi omogućava vam da ne držite testnu traku u rukama tokom ispitivanja krvi.
  • Testne trake mogu automatski apsorbirati potrebnu količinu krvi.

Svaka nova futrola test test trake ima pojedinačni kodni čip. Brojilo može pohraniti 180 najnovijih rezultata ispitivanja u vlastitu memoriju s vremenom i datumom ispitivanja.

Uređaj vam omogućava izračunavanje prosječne vrijednosti šećera u krvi za tjedan, dvije sedmice, tri tjedna ili mjesec.

Prema riječima stručnjaka, ovo je vrlo precizan uređaj, čiji su rezultati gotovo isti kao oni dobiveni kao rezultat laboratorijskih ispitivanja krvi na šećer.

Većina korisnika bilježi pouzdanost brojila i jednostavnost postupka mjerenja glukoze u krvi pomoću uređaja.

Zbog činjenice da je tokom ispitivanja potrebna minimalna količina krvi, postupak uzorkovanja krvi provodi se bezbolno i sigurno za pacijenta.

Uređaj vam omogućuje prijenos svih dobivenih podataka analize na osobni računar pomoću posebnog kabla. To vam omogućuje da unesete pokazatelje u tablicu, vodite dnevnik na računalu i ispisujete ga ako je potrebno da liječničkim podacima pokažete podatke istraživanja.

Test trake imaju posebne kontakte koji eliminiraju mogućnost pogreške. Ako test mjerač nije pravilno postavljen u mjeraču, uređaj se neće uključiti. Tokom upotrebe, kontrolno polje će pokazati postoji li dovoljno krvi apsorbirane za analizu promjenom boje.

Zbog činjenice da test trake imaju poseban zaštitni sloj, pacijent može slobodno dodirnuti bilo koju zonu trake, ne brinući se o kršenju rezultata ispitivanja.

Testne trake mogu doslovno apsorbirati svu količinu krvi potrebnu za analizu u samo jednu sekundu.

Prema mnogim korisnicima, ovo je jeftin i optimalan uređaj za svakodnevno mjerenje šećera u krvi. Uređaj uvelike pojednostavljuje život dijabetičarima i omogućava vam kontrolu vlastitog zdravstvenog stanja bilo gdje i bilo kada. Iste laskave riječi mogu se dodijeliti glukometru i čekovnom mobilnom telefonu.

Brojilo ima veliki i praktični ekran koji prikazuje jasne znakove, što omogućava starijim osobama i pacijentima koji imaju problema sa vidom da koriste uređaj. Takođe, uređajem se lako upravlja pomoću dva velika dugmeta. Ekran ima funkciju za podešavanje sata i datuma. Jedinice koje se koriste su mmol / l i mg / dl.

Princip glukometra

Elektrohemijska metoda mjerenja šećera u krvi temelji se na upotrebi biosenzorne tehnologije. Kao senzor djeluje enzim glukoza oksidaza koji provodi krvni test na sadržaj beta-D-glukoze u njemu.

Glukozida oksidaza je vrsta okidača za oksidaciju glukoze u krvi.

U tom slučaju nastaje određena jakost struje, koja prenosi podatke glukometru, dobiveni rezultati su broj koji se na prikazu uređaja pojavi u obliku analize, a koji rezultira u mmol / litru.

Specifikacije brojila Icheck

  1. Period mjerenja je devet sekundi.
  2. Za analizu je potrebno samo 1,2 μl krvi.
  3. Ispitivanje krvi vrši se u rasponu od 1,7 do 41,7 mmol / litra.
  4. Kad se koristi mjerač, koristi se metoda elektrohemijskog mjerenja.
  5. Memorija uređaja uključuje 180 mjerenja.
  6. Uređaj je kalibriran punom krvlju.
  7. Za postavljanje koda koristi se kodna traka.
  8. Korištene su baterije CR2032.
  9. Brojilo je dimenzija 58x80x19 mm i težine 50 g.

Icheck glucometer može se kupiti u bilo kojoj specijaliziranoj trgovini ili naručiti u mrežnoj trgovini od pouzdanog kupca. Cijena uređaja je 1400 rubalja.

Set od pedeset test traka za korištenje mjerača može se kupiti za 450 rubalja. Ako izračunamo mjesečne troškove test traka, možemo sa sigurnošću reći da Aychek, kada se koristi, prepolovi troškove praćenja razine šećera u krvi.

Komplet glukotara Aychek uključuje:

  • Uređaj sam za mjerenje nivoa glukoze u krvi,
  • Olovka za piercing,
  • 25 lanceta,
  • Traka za kodiranje
  • 25 test traka Icheck,
  • Udobna torba,
  • Ćelija
  • Upute za upotrebu na ruskom jeziku.

U nekim slučajevima test trake nisu uključene, pa ih morate kupiti odvojeno. Period skladištenja test traka je 18 mjeseci od datuma proizvodnje sa neiskorištenom bočicom.

Ako je boca već otvorena, rok trajanja je 90 dana od datuma otvaranja pakiranja.

U ovom slučaju možete koristiti glukometre bez pruga, jer je danas izbor instrumenata za mjerenje šećera zaista širok.

Testne trake mogu se čuvati na temperaturama od 4 do 32 stepena, vlažnost zraka ne smije prelaziti 85 posto. Izlaganje direktnoj sunčevoj svjetlosti je neprihvatljivo.

Pojedinosti o prednostima i nedostacima (+ fotografija).

Ja sam dijabetičar tipa 1 sa iskustvom od 3 godine, za to vrijeme isprobao sam nekoliko glukometra. Kao rezultat toga, izbor je pao na iCheck, kao najbolju vrijednost za novac. Njegove prednosti i nedostaci su sledeći.

1.Cijena test traka. Cijena, cijena i opet cijena. Jeftinije trake samo su za Satelit, ali lancete nisu uključene u komplet, a kvaliteta mjerenja Satelita izaziva mnogo žalbi. Cijena pakiranja 100 test traka + 100 lanceta za iCheck iznosi samo 750 rubalja.

2. Lančevi - dolaze u kompletu s trakicama. Nema potrebe da kupujete odvojeno, sve je uključeno, da tako kažem.

3. Lančevi su standardni i odgovaraju mnogim pirsingima.

4. Lako kalibriranje. Kalibrira se jednom na svim trakama jedne serije sa jednim brojem. Samo ubacite priloženi čip s brojem u merač i gotovi ste!

5. Veliki broj na displeju.

6. Uporni. Pao sa znatne visine na pločici - upravo je izgreban.

7. Izmeri koncentraciju u plazmi, a ne punu krv. Prema posljednjim istraživanjima, koncentracija glukoze u plazmi precizno odražava glukozu.

8. Merenja kvaliteta. U usporedbi s AccuCheck Performa - rezultati se poklapaju unutar granice pogreške.

9. 50-godišnja garancija za život. I ništa manje važno, nijedan popravak, u slučaju kvara, neće biti zamijenjen (to je odredio distributer).

10. Postoje prijedlozi kada kupujete 4-6 paketa traka, a mjerač je besplatan.

1. Vrijeme mjerenja je 9 sekundi, a neke imaju manje (5 sekundi). Ali to ne smeta: dok on mjeri, preostaje vam samo vrijeme da uklonite polovnu lancetu iz piercera.

2. Lančevi su veliki. Kad zaspite paket od 25 komada u džepu kućišta, malo nabubri. Ali za takvu cenu greh je žaliti. Isti AccuCheck Performa ima lancete tipa revolvera - bubnjeve za 6 igala, ali koštaju mnogo.

3. Jednostavan piercer. Iako mi odgovara, a ako želite, možete i druge, to je jeftino.

4. Jednostavan LCD ekran, vrlo minimalistički. Ali, u stvari, ono što je potrebno od brojila, osim tsifiri (postoji memorija za prošle rezultate).

5. Velike trake, bast cipele. Ali za mene to nije bitno.

6. Možda je jedini pravi nedostatak to što vam treba malo krvi, ali i dalje više od skupih glukometra (na primjer, isti AccuCheck Performa). Ako nema dovoljno krvi za primjenu, rezultat će se podcijeniti. Odlučuje ga navika i preciznost, po takvoj cijeni trake nisu loše.

7. Nije uobičajena u običnim ljekarnama. Ne možete jednostavno trčati noću u ljekarnu i kupovati trake. Ali, pošto nabavljam za budućnost, to me ne muči.

Rezultat. Kladim se 5, jer iCheck mi potpuno odgovara po cijeni i kvaliteti. I bez obzira na cijenu - solidna četvorka. Optimalno za one koji žele živjeti sa dijabetesom do kraja života, dobro prate svoje šećere, ali ne žele platiti puno za cool brend kao što je AccuCheck (trake su 2-2,5 puta skuplje, ne računajući lance, koje su također vrlo skupe).

Yakov Schukin napisao 10. novembra 2012.: 311

Dozvolite mi da svima poželim dobrodošlicu.
Imam OneTouch Verio.
Dva komada. Koristim ga vrlo rijetko.
Kao i dizajn. Pogotovo ona koja je trešnje boje.
Moje trake su besplatne.

Vladimir Zhuravkov napisao 14. decembra 2012.: 212

Pozdrav, korisnici foruma!
Imam 3 glukometra:
Accu-Chek Active New (Accu-Chek Active), proizvođač Roche (Švicarska) - kupio se prvi, po savjetu liječnika (dobijam besplatne test trake za njega).

Kako nema dovoljno besplatnih traka, postavilo se pitanje kupovine drugog glukometra s jeftinim potrošnim materijalom. Odabran za iCheck, proizvođač Diamedical (UK). Ovaj brojilo ima najnižu mjernu cijenu na ruskom tržištu - 7,50 rubalja, s najvišim evropskim kvalitetom. Novo ekonomično pakovanje 100 test traka + 100 jednokratnih lanceta košta 750 rubalja. u trgovini TestPoloska http://www.test-poloska.ru/.

U našoj klinici besplatne test trake za Accu-Chek Active New (Accu-Chek Active) nisu uvijek dostupne, pa sam neki dan kupio jedan uređaj: Contour TS (Contour TS), Manufacturer Bayer (Njemačka), 614 rubalja. u ljekarni Rigla. Za njega gotovo uvijek postoje besplatne trake. (Cijena traka u trgovinama je od 590 do 1200 rubalja). Usput, ovaj uređaj uopće ne zahtijeva kodiranje, nemoguće je pogriješiti s čipom ili trakom za kodiranje.

Za sva tri glukometra vrijede testne trake, nakon otvaranja pakiranja, prije isteka termina navedenog na pakovanju (za mnoge druge, ne više od 3 mjeseca), ovo valjda vrijedi za one koji mjere SK 1-2 puta tjedno.

Možda sam imao samo sreće, ali ako se mjere sa sva tri uređaja istovremeno, rezultati se poklapaju 100%.

Od uočenih nedostataka:
Akku-Chek nema zvučni signal spremnosti za mjerenje i kraj mjerenja.
Contour TS ima vrlo male testne trake u veličini, nisu baš zgodne za izvlačenje iz kućišta olovke.
IChek ne daje besplatne test trake.
Ja lično nisam pronašao druge nedostatke :-):

Pored besplatnih test traka mesečno, potrošim ne više od 1000 rubalja.

Želim vam svu sreću i dobro zdravlje!

Miša - napisao 12. januara 2013.: 211

Dobar dan Imam mjerač za odabir jednog dodira. Nakon korespondencije s regionalnim i saveznim vlastima šest mjeseci, a potom još dva, testovi se izdaju u 50 komada. u mesecu Ćutiću o opštinskim vlastima, kao sa njihove strane apsolutno nije bilo razumijevanja za pružanje test traka. 50 kom. za mesec dana, sigurno je manje od onoga što zahtijeva standard, ali dobro je čak i tako. S obzirom na socijalnu invalidninu, testovi u velikim količinama nisu uspjeli u velikim količinama. Primjećujem da se nakon usvajanja općinskih zdravstvenih ustanova u državne, tj. Prijenosa ovlasti na regije, situacija poboljšala, a službenici su, čini se, postali malo pažljiviji prema potrebama ljudi. Ali bez žalbi na guvernera, također, to nije moglo učiniti.

Irina je napisala 13. januara 2013.: 220

Vozilo - jedan je predstavljen u bolnici, drugi je kupljen za djecu. vrtu i za svaki slučaj vatrogasac (već je postojao slučaj kada je slučajno uzela brojilo na posao, kad je ostavila dijete kod bake). Vrlo tačno. Izuzetno je moguće postići kompenzaciju, što je slučaj s laboratorijom bolnice.
Bolna točka su test trake koje morate kupiti. O njima u drzavi. trake ljekarni se ne događaju. U mesecu 3-4 hiljade rubalja. lišće.
Sviđaju mi ​​se i provjere Accu-a. Tokom nedelje testirao sam različite modele. Uporedite s Contour-om. Jedna sestra je dijabetičar. 2 su bile u djevojčicama u bolnici. I uporedimo sa ljekarom. Razlika je 0,2-0,5. Dobar mjerač glukoze u krvi.
Kakve riječi nazvati jednim dodirom ultra jednostavno bez riječi.
ali na njemu su nam date besplatne test trake od 50 kom. mesečno
Iz tog razloga i kupljeno
Da, i čuo sam pozitivne kritike o njemu
nema greške kao takve. razlika u odnosu na konturu je od 0,5 do 4. i svaki je put različit.
bacio u smeće da, oprosti zbog novca
Krajem januara odlazimo u bolnicu.
a Kontur i jedan dodir vodim sa sobom u bolnicu
Nakon što ću podijeliti rezultate

Marina Conscientious napisala je 13. januara 2013.: 214

S dijabetesom živim još manje od godinu dana, ali iz nekog razloga sam prvi put čuo za činjenicu da mi daju trake ili uređaje. Uzimali smo zdravo za gotovo ono što treba steći.
Imam jedno brojilo Accu-Chek Active. Kupujem testne trake u specijaliziranoj ljekarni za 620 r 50 komada, iako ih se može naći u običnoj ljekarni za više od 800 rubalja .. Sudeći prema općoj cjenovnoj politici, nisu tako skupe.
Sudeći prema izvještajima, nema pritužbi na ovaj model, ali želio bih preciznije znati kako se ponaša za vrijeme mraza? Nije vrlo zgodno da se postavke datuma i vremena resetuju sa niske temperature. I koji se uređaji s ove tačke gledišta ponašaju stabilno?
Ali općenito, uređaj mi odgovara, dok ga ne skidam

Elena Volkova napisala 15. januara 2013.: 116

Pa ipak o glukometrima.

Laku noć svima. Otkrio sam dijabetes tipa 2 prije samo mjesec dana. Dobio sam problem u bolnici. Sviđa mi se OneTouch Select. Ali nema šta da se uporedi. Pročitao sam sve komentare na ovu temu i imao sam pitanje: šta rezultat znači krv ili plazma i kako prevesti rezultat? Sada ne znam koje brojeve treba upoznati. Kako provjeriti glukometar u laboratoriji ako je rezultat krv, ali imam li plazmu? Izvinjavam se zbog „glupih“ pitanja, ali nemam koga još pitati, idem kod doktora 17 Januara. Hvala vam.

Registracija na portalu

Daje vam prednosti u odnosu na redovne posjetioce:

  • Takmičenja i vrijedne nagrade
  • Komunikacija sa članovima kluba, konsultacije
  • Vijesti o dijabetesu svake sedmice
  • Forum i prilika za diskusiju
  • Tekstualni i video chat

Registracija je veoma brza, traje manje od jednog minuta, ali koliko je sve korisno!

Informacije o kolačićima Ako nastavite koristiti ovu web stranicu, pretpostavljamo da prihvatate upotrebu kolačića.
U suprotnom, napustite stranicu.

Ako odlučite koji brojilo kupiti, tada ste ovdje ● Glucometer Aychek ICheck ● Karakteristike ● Primjena iskustva

Glucometer iCheck Aychek Morala sam da kupim tokom trudnoće. Ovu je potrebu izazvala dijagnoza GDM (gestacijski dijabetes melitus) nakon testa tolerancije na glukozu. Uz dijetu koja isključuje brze ugljikohidrate, doktorica je inzistirala na dnevnom mjerenju nivoa glukoze prije i nakon jela (nakon 2 sata).

Pri odabiru glukometra u početku me vodila cijena samog uređaja. U tom se trenutku dogodila akcija u mreži ljekarni Klasika i bilo je moguće kupiti glukometri Accutchek za samo 500 rubalja. Ali, procijenivši koliko morate potrošiti na potrošni materijal, test trake, predomislio sam se u vezi s njegovom kupnjom. Upoređujući cijenu test traka, izbor je pao na iCheck Aychek glukometru.

U 2015. godini kupio sam ga za 1000 rubalja. u apoteci u blizini kuće. Čudno, ali cijena tamo gotovo 2 godine se nije promijenila. Glukometar možete kupiti na Internetu. Cijene u rasponu od 1100-1300 rubalja. Bez potrošnog materijala - 500-700 rubalja.

POTPUNO SET.

Kutija, detaljna uputstva, torba za skladištenje.

Mjerač glukoze u krvi. Veoma jednostavan dizajn.

Ima samo dva gumba M i S. Pomoću M uređaj se uključuje, omogućava vam pregled podataka u memoriji i sudjeluje u postavljanju datuma i vremena. Pomoću dugmeta S uređaj se isključuje, postavlja datum i vreme. Takođe uz njegovu pomoć možete očistiti memoriju.

Brojač ima veliki LCD ekran sa velikim brojevima. Na dnu se nalazi utor za postavljanje test trake. Sa strane se nalazi otvor za povezivanje kabla za PC. Iza poklopca živi 3-voltna litijonska baterija. Proizvođač uvjerava da bi mu trebalo biti dovoljno za 1000 mjerenja.

★ Možete odabrati mernu jedinicu: mmol / l ili mg / dl.

★ pamti 180 mjerenja vremenom i datumom.

★ Može izračunati prosječnu razinu glukoze za 1, 2, 3 i 4 sedmice.

★ Prikazuje zvuk koji je prenizak ili previsok. signala i natpisa "Bok" i "Lo".

★ Ima mogućnost povezivanja na PC za prijenos podataka. Ali kabel za te svrhe mora se kupiti zasebno. Softver je također potreban.

Lancet uređaj. To je probijač. Njegova upotreba je jednostavna: odvijte gornji dio, umetnite lancetu, uklonite zaštitu, zavijte na gornji deo, izvucite uređaj vađenjem sive stvari odostraga. Sve što možete dobiti je krv za koju nanosimo pirsing sa strane prsta, a zatim pritisnite sivo dugme. Na odvijenom dijelu postoje posebne oznake za odabir sile probijanja. Ako je koža na prstu hrapava, morate odabrati dublju punkciju.

Lančeve. To su plastični "štapovi" sa iglom umetnutom u razbojnik. Vrh imaju zaštitnu kapu.

Test trake. Čuvaju se u posebnoj cijevi, na čijem je dnu sloj koji apsorbira vlagu. Nakon uklanjanja trake, poklopac morate zatvoriti što je brže moguće kako ne biste prigušili ostatak. Ako ne slijedite ovo pravilo, možete ih pokvariti i dobiti pogrešne rezultate.

Nakon otvaranja, rok trajanja test traka je 90 dana.

Traka za kodiranje. Sadrži podatke o svakoj partiji test traka. Njegova fotografija će biti malo niža.

NAČELO DJELOVANJA AYCHEK Glucometer.

MJERENJE RAZINE GLUKOZE SA AJČEKOM.

● Prvo morate oprati ruke sapunom i toplom vodom, obrisati ih na suho. Suha je suva. Tako će i najmanja vlaga razrijediti krv i rezultat će biti podcijenjen.

U uputama za uređaj, kao i na dijabetičkim mjestima, ne preporučuje se brisanje prsta alkoholom, jer

Izmasirajte prst malo za nalet krvi.

● Zatim napunite probijač lancetom, postavite silu probijanja, podignite se.

● Zatim izvadimo test traku i brzo zatvorimo epruvetu. Umetnite traku u metar kao na slici ispod. U tom se slučaju jedinica automatski uključuje, što je vrlo zgodno. Važno: kada uključite displej, trebalo bi da bude natpis "U redu" i ikona trepereće kapi krvi. Aparat je spreman za upotrebu.

● Probušite prst. Masirajući to, iscijedite kap krvi. U uputama za brojilo, nijedna riječ o tome, ali drugi izvori savjetuju brisanje prvog kapi, a drugi koristite za analizu. Ne znam gdje je istina, ali još uvijek uzimam drugu kap.

Također je važno: ne smije se intenzivno "pržiti" prst, jer se u tom slučaju može oslobađati međućelijska tekućina, koja će razrijediti krv.

● Test test traka ima otvor na desnoj strani. Ovdje na to primjenjujemo svoju kap. Ni u kojem slučaju ga ne smijete razmazati trakom - krv se „usisava“ kapilom.

● Tada brojilo počinje da "razmišlja". Istovremeno na ekranu trepere isprekidane linije. I na kraju, nakon 9 sekundi se pojavljuje rezultat.

Kodiranje glukometrom.

Govoreći o sastavu seta, spomenuo sam kodiranje trake. Ova zvijer je potrebna za kodiranje i umjeravanje brojila. Bez greške, to se radi pri prvoj upotrebi, kao i pre nanošenja novog paketa sa test trakama. Čim vam ponestane traka, morate izbaciti ne samo cijev ispod njih, već i traku - više nije potrebna. Svako novo pakiranje test test traka ima svoju traku. Pre nego što započnete merenje, umetnite ovu traku u prorez. Tako je mjerač kodiran za novu seriju. Ako se to ne učini, mjerenja će biti pogrešna.

Nakon instaliranja nove trake, na zaslonu se pojavljuje kôd koji mora odgovarati kodu na traci i epruveti.

Po mom mišljenju, govorio sam o glavnim stvarima. Kako postaviti mjerač, detaljno je opisano u toj zelenoj knjizi. Nastavit ću ćutati o tome, u suprotnom to će biti slično uputstvu za upotrebu. Stoga se glatko okrećem ličnom iskustvu.

MOJE ISKUSTVO KORIŠTENJA AYCHEK Glucometera.

Za početak, želim dati tablicu vrijednosti glukoze u krvi normalne, s dijabetesom i predijabetesom (moderatori, moja lijeva fotografija).

Kao što je već spomenuto, dijagnosticiran mi je GDM. Morao sam vršiti svakodnevna merenja. I tako sve do rođenja. Post je sa šećerom uvijek bio u redu. Ali nakon jela nakon 2 sata - ne uvijek. Tada nisam pisao kritike i nažalost, moji zapisi s rezultatima su odbačeni ali nisam ni vidio da ima mjesta za bilješke u uputama.

Zašto sam zapravo započeo razgovor o snimcima? I činjenica da u tom trenutku zapravo nisam shvatila što se događa i pogrešno protumačila svoje rezultate. Sve je u kalibraciji brojila. Glucometer iCheck Aychek

A to znači da morate upoređivati ​​svoja mjerenja ne s normom 3,5-5,5 mmol / l, već sa 3,5-6,1 mmol / l. Jer je koncentracija glukoze u plazmi veća nego u cijeloj krvi. Naravno da postoje i druga ograničenja za trudnice, ali problem je isti - nisam znao sve suptilnosti. Možda se uzrujala zbog rezultata ponekad uzaludnih. A doktor nikada nije pojasnio ovaj predmet o kalibraciji mog brojila.

Uputa za Aichek sadrži ploču za prevođenje rezultata plazme u rezultate krvi i obrnuto:

Drugim riječima, rezultat dobiven upotrebom iCheck Aychek glukometra treba podijeliti s 1,12 kako bi se dobio rezultat na punoj krvi. Ali mislim da je raditi ovo potpuno fakultativno. Uostalom, možete jednostavno usporediti s odgovarajućim standardima plazme.

Kao primer u nastavku, moja merenja glukoze tokom jednog dana. Crveni brojevi su rezultati izračunavanja vrijednosti za punu krv. Čini se da se sve uklapa u standarde i za plazmu i za krv.

Da li laže ili ne laže? To je pitanje.

Da biste odgovorili na ovo pitanje što je tačnije moguće, morate uporediti očitanja brojila sa laboratorijskim rezultatima. Ali to nije sve! U idealnom slučaju ne bi bilo suvišno nabaviti posebno kontrolno rješenje glukoze. Nanosi se na test traku umesto krvi. Potom se indikator uspoređuje sa normama na epruveti.Nakon toga već možemo zaključiti da li mjerač / ispitna traka emitira istinu ili laže, poput Munchausena. I smirenom dušom dogovorite bitku između aparata i laboratorije.

U mom gradu farmaceutski radnici nisu čuli za takvo čudo kao što je ovo rješenje. Na Internetu ga se lako može naći. Međutim, s isporukom će koštati otprilike kao novo pakiranje test traka. Vidjevši to, k meni je došao žaba i zajedno s njom zaključili smo da nam uopće ne treba. Dakle, nisam 100% siguran u svoj glukometr. Ponekad mi se čini da malo laže. Ali ovo su samo moja nagađanja, a ne potvrđena željeznim činjenicama. Pored toga, svako brojilo ima legitimno pravo na grešku od 15-20%. Tako je.

Ali ipak sam uradio eksperiment. Ujutro na prazan stomak odmjeriti je nivo glukoze kod kuće, a zatim je na prazan stomak otišla i u laboratoriju. Evo rezultata. Ne obraćajte pažnju na datum i vrijeme na zaslonu. Nisu konfigurirani.

I evo šta imamo: rezultat testa glukometra je 5,6 mmol / l, laboratorijski rezultat 5,11 mmol / l. Razlike, naravno, jesu, ali nisu katastrofalne. Ovde treba uzeti u obzir moguću grešku brojila, kao i činjenicu da su merenja izvršena istovremeno. Od trenutka mjerenja kod kuće uspio sam se oprati, obući, prošetati do stanice i od stajališta do laboratorija. A to je ipak neka vrsta aktivnosti. Osim toga, šetnja na svježem zraku. Sve to moglo bi lako utjecati na smanjenje glukoze u krvi.

Kao rezultat toga, eksperiment je pokazao da čak i ako moj metar leži, to je unutar razloga. U svakom slučaju, neovisna mjerenja samo su dodatni način kontrole. Povremeno morate laboratorijski donirati krv za šećer. Pored analize glukoze, po drugi put dajem krv za glikovani hemoglobin. Ovo je mnogo informativnije.

Hemoglobin se nalazi u crvenim krvnim ćelijama koje nose molekule kisika do organa i tkiva. Hemoglobin ima osobinu - nepovratno se veže na glukozu sporom neenzimskom reakcijom (taj se proces u biohemiji naziva groznom riječju glikacija ili glikacija), a kao rezultat nastaje glikovani hemoglobin.

Stopa glikacije hemoglobina veća je, što je veća razina šećera u krvi. Budući da crvena krvna zrnca žive samo 120 dana, stepen glikacije se primjećuje u ovom periodu.

Drugim riječima, stupanj „kandiranosti“ procjenjuje se za 3 mjeseca ili prosječnu dnevnu razinu šećera u krvi tijekom 3 mjeseca. Nakon tog vremena, crvena krvna zrnca se postepeno ažuriraju, a sljedeći pokazatelj će odražavati nivo šećera u naredna 3 mjeseca i tako dalje.

Imam ga 5,6% (norma je do 6,0%). To znači da je prosječna koncentracija šećera u krvi u posljednja 3 mjeseca približno 6,2 mmol / L. Moj glikolirani hemoglobin približava se normalnom rasponu. Stoga je posve moguće da kad sumnjam da je mjerač glukoze u krvi precijenjen, to radim uzalud. Vrijedno je preispitati svoju ljubav prema slatkišima

ZAKLJUČCI.

Pros:

● Najvažnija test-traka za plus. Pakiranje 50 test traka + 50 lanceta košta 600-700 rubalja. A pomenuti Akkuček gotovo je duplo skuplji. A ta cijena je samo za 50 traka bez lancete.

I dalje, „sjedeći“ na porodiljskom dopustu i još ne radim, povremeno kupujem trake za samokontrolu, tako da mi cijena košta prioritet.

● Jednostavan za upotrebu. Nemam sa čim da uporedim, ali nema ništa komplicirano u korištenju ovog brojila. Pogotovo kad se već vrše svakodnevna mjerenja na stroju.

● Sve što vam je potrebno za mjerenje šećera već je uključeno.

● Dosta brzo dobivate rezultat - 9 sekundi. Naravno, ako usporedite vrijeme čekanja s istim Akchekomom (5 sec.), Onda Aychek izgleda kao potpuna kočnica. Ali meni osobno ta se razlika ne čini tako značajna. Šta 5, što 9 sekundi - trenutak. Pa da, to je plus.

● Kalibracija plazme. Zbog činjenice da većina laboratorija daje rezultate u plazmi, to je plus - ne treba patiti sa prevodom.

● Jednostavno kodiranje. Da, znam da postoje glukometri za koje uopće nije potrebno kodiranje. Evo ga, ali vrlo jednostavno - umetnuo je traku i to je to.

● Pouzdana metoda merenja - elektrohemijska.

● Neograničena garancija proizvođača. Ugodno i jezivo u isto vrijeme - umrijeću, a brojilo je još pod garancijom. Ja to lično ranije nisam video.

Minus:

● Ovdje ću zabilježiti svoju periodičnu sumnjičavost u pogledu rezultata mjerenja.

Općenito, barem preporučujem iCheck Aychek glucometer da za mene je presudno za proračunske test trake. Što se tiče mogućih grešaka, to je problem poznatim uređajima. Pa zašto preplaćivati ​​za marku?

Pogledajte video: Elissa - Ayshalak Official Clip إليسا - عايشالك (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar