Glucometer Wellion Calla: recenzije i test trake

Ispitne trake za glukometrom Wellion CALLA br. 50
Za testne trake nije potreban ručni unos koda.
Datum isteka: 6 (šest) mjeseci (180 dana) od trenutka otvaranja boce.
Uvjeti skladištenja - 8-30 ° S
Aktivni sastojak u test trakama: glukozida oksidaza
CALLA test trake odgovaraju svim bušotinama

Slični proizvodi i usluge iz "Dialand" internetske trgovine (Dialend) "

Možete kupiti robu test traka Wellion Calla (Wellion CALLA) br. 50 u organizaciji Online trgovina "Dialand" (Dialend) putem naše web stranice. Trošak je 175 UAH., A minimalna narudžba je 1 kom. Trenutno je proizvod u statusu "na lageru".

Enterprise online trgovina "Dialand" (Dialend) je registrovani dobavljač na web mjestu BizOrg.su.

Na našem portalu, radi praktičnosti, svakoj kompaniji je dodijeljen jedinstveni identifikator. Internetska trgovina Dialand (Dialend) ima ID 343657. Wellion CALLA test trake br. 50 imaju identifikator na web mjestu - 6310469. Ako imate poteškoća u interakciji s tvrtkom Dialand za internetsku trgovinu (Dialand) - Omogućite našoj službi za korisničku podršku identifikatore poduzeća i proizvoda / usluga.

Datum kreiranja modela - 6.9.2013., Datum zadnje izmjene - 16.11.2013. U tom periodu je proizvod pregledan 411 puta.

Opis mjernog uređaja

Analizator se prodaje u specijaliziranim prodavaonicama, ljekarnama i mrežnim trgovinama. Kupcima se nude četiri modne boje uređaja - u ljubičastoj, zelenoj, biserno bijeloj i grafitnoj boji.

Zbog svojih karakterističnih karakteristika, glukomet Wellion CallaLight često se bira za krvne pretrage nivoa glukoze u djece i ljudi u dobi. Uređaj ima povećanu preciznost. Ako je potrebno, dijabetičar može dobiti prosječne vrijednosti za dan, jednu do dvije sedmice, mjesec ili tri mjeseca.

Na mjernom uređaju moguće je odabrati jednu od tri opcije alarma alarma, koji će zvučati kao podsjetnik o potrebi testiranja šećera u krvi. Osim toga, možete definirati granični marker s maksimalnim i minimalnim vrijednostima.

  • Nakon primitka dokaza koji prelaze ove granice, uređaj signalizira dijabetičara. Ova funkcija omogućava vam da pravovremeno identificirate ozbiljne prekršaje, sprečite razvoj komplikacija i poduzmete pravovremene mjere za normalizaciju razine šećera u krvi.
  • Uređaj je sposoban za pohranjivanje do 500 nedavnih mjerenja glukoze u krvi s vremenom i datumom ispitivanja. Uređaj ima i širok displej s jasno izraženim velikim slovima, tako da mjerač Wellion Calla ima brojne pozitivne kritike ljekara i korisnika.
  • Olovka za probijanje ima glavu koja se može skinuti, pa je dozvoljeno da ovaj uređaj koristi nekoliko dijabetičara. Glava se sterilizira prije nego što je ručka koristila druga osoba.

Specifikacije proizvoda

Komplet uključuje mjerni aparat, set od 10 sterilnih lanceta, 10 Wellion CALLA light test traka, poklopac za nošenje i skladištenje uređaja, priručnik s uputama i priručnik za upotrebu u slikama.

Brojilo koristi elektrohemijsku dijagnostičku metodu. Kao uzorak koristi se kapilarna krv. Široki ekran s jasnim znakovima dodatno ima pogodno pozadinsko osvjetljenje.

Merenje nivoa šećera u krvi se vrši u roku od šest sekundi, za to je potrebno dobiti minimalnu količinu krvi s volumenom od 0,6 μl. Uz to se korisniku nudi mogućnost da bilježi analizu prije i nakon jela.

  1. Ako je potrebno, dijabetičar može dobiti prosečnu statistiku za nedelju, dve nedelje, jedan do tri meseca. Merni uređaj opremljen je s tri pojedinačna signala upozorenja i ima ergonomsku izvedbu.
  2. Glukometar Wellion CallaLight radi s dvije AAA alkalne baterije, koje su dovoljne za 1000 mjerenja. Osiguran je USB utor za sinkronizaciju s osobnim računarom, zbog čega pacijent može sve spremljene podatke spremiti na elektroničke medije.
  3. Veličina uređaja je 69,6x62,6x23 mm, glukometar teži samo 68 g. Pri mjerenju krvi za šećer možete dobiti rezultate u rasponu od 20 do 600 mg / dl ili od 1,1 do 33,3 mmol / litra. Kalibracija se vrši plazmom, uređaj se automatski uključuje kada je testna traka postavljena u utičnicu uređaja.

Da biste odredili šećer kod kuće, morate kupiti set Wellion Calla test traka. Kodiranje tokom pokretanja uređaja nije potrebno. Nakon otvaranja ambalaže, test trake mogu se čuvati najviše 6 mjeseci.

Proizvođač daje četverogodišnju garanciju na vlastite proizvode.

Prednosti mjernog uređaja

Općenito, uređaj se smatra zgodnim i preciznim uređajem za mjerenje šećera u krvi. U njihovim pregledima najčešće se prisutnost širokog LCD-a s pozadinskim osvjetljenjem naziva plusom.

Prednosti uključuju i mogućnost podešavanja tri različita alarma, koja se koriste kao podsjetnik o potrebi analize. Ako je potrebno, dijabetičar može postaviti marker na minimalni i maksimalni rezultat.

  • Prisutnost voluminozne memorije za pohranjivanje rezultata studije sa datumom i vremenom posebno je pogodna za ljude koji više vole da prate pokazatelje i uspoređuju dinamiku promjena.
  • Dosta često se mjerač odabire zbog prisutnosti funkcionalnog probijača olovaka sa zamjenjivom glavom, koji mogu biti sterilizirani i korišteni od strane različitih ljudi. Mladi posebno cijene moderan dizajn i mogućnost izbora boje kućišta iz četiri dostupne opcije.

Opcije brojila

Također u prodaji možete pronaći sličan model ovog proizvođača Wellion CallaMini. Ovo je vrlo kompaktan mjerni uređaj prikladnog oblika, široki zaslon koji vam omogućava da kod kuće svakodnevno provodite test krvi za šećer.

Studija također zahtijeva 0,6 μl krvi, rezultati analize mogu se dobiti nakon 6 sekundi. Uređaj je u stanju pohraniti do 300 nedavnih mjerenja, što je karakteristična karakteristika uređaja.

Uređaj, sličan modelu Light, ima pozadinsko osvjetljenje, funkciju za postavljanje tri opcije podsjetnika, USB priključak za sinkronizaciju s računarom. Glukometar Wellion CallaMini ima dimenzije 48x78x17 mm i težinu 34 g.

Uređaj se automatski pokreće kada instalirate testnu traku, sprema indikatore s datumom i vremenom. Kalibracija brojila vrši se u krvnoj plazmi.

Stručnjaci će vam reći kako odabrati glukometar u videu u ovom članku.

Kompanija se vraća u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača

Uvjeti vraćanja i razmjene

Članak 9. Zakona Ukrajine "o zaštiti prava potrošača" predviđa pravo potrošača na zamjenu neprehrambenih proizvoda odgovarajućeg kvaliteta za slične ako se kupljena roba nije uklapala u oblik, dimenzije, stil, boju, veličinu ili iz drugih razloga ne može se koristiti prema predviđenoj svrsi, ako je ovaj proizvod Ne koristi se i ako se sačuvaju njegova prezentacija, svojstva potrošača, pečati, naljepnice i dokument o nagodbi koje je izdao prodavač, zajedno s robom.

Prodavač nema pravo odbiti zamjenu (povratak) robe koja nije na listi ako ispunjava sve uvjete utvrđene u čl. 9 Zakona (sačuvana je trgovačka haljina, etikete, pečati, postoji dokument o nagodbi itd.).

Izuzeci

Trenutačni popis možete pronaći ovdje.

Kada je životinja dijabetična

Pozdrav svima! Želim napisati recenziju o veterinarskom glukometru. Tako se dogodilo da je moja mačka, starijeg doba, počela da boluje od dijabetes melitusa, a doktor nam je savjetovao da kupimo veterinarski glukometar, kako ne bismo vozikom mačku trajno darivali krv u kliniku. Nisu nam savjetovali metar ljudske glukoze u krvi, jer se automatski programira za ljude i daje netačne rezultate.

Nakon pretraživanja interneta pronašao sam samo jednu jedinstvenu veterinarsku glukometru, koju sam kupio. U Moskvi sam našao samo 2 internetske trgovine koje to prodaju, a cijena tamo je bila vrlo ujedna (od 3,3-4t.r.) Uprkos činjenici da je test trake do brojila moraju se kupiti zasebno, nisu uključene u komplet! Cijena traka, ista kao i za brojilo, u pakiranju je 50kom, rok trajanja je jedna godina. Želeći malo uštedjeti na mački, nazvao sam direktno dobavljača, a oni su mi donijeli besplatnu dostavu po cijeni upola nižoj od trgovine.

sada o samom uređaju

Zemlja proizvođač Austrija. Namijenjen je mačkama, psima i konjima. Set uključuje torbu s uređajem, zamjenjivu bateriju, 3 broja čipa za svaku vrstu životinje, lancete, olovku za lijepljenje, sam uređaj, knjigu za snimanje, garancijsku karticu, upute na ruskom. Test trake nisu uključene. Kad uključite uređaj, morate postaviti datum i vrijeme. Na njemu su samo 2 dugmeta M-menija, uključivanje i S-odabir, okretanje. Dole je utor za čip (imam mačku, pa sam prisilio čip da bude zelene boje, radi se o mačkama), na vrh se stavlja testna traka, kad umetnete traku, uređaj će se oglasiti zvučnim signalom, što znači da je spreman za upotrebu. Potrebno je probušiti ručicu u kompletu, gde je umetnuta lanceta. Uklonite uho iznutra ili jastučiće šapa. Moja mačka nije povređena. Vrijeme mjerenja je 5 sekundi. Uopće, zadovoljan sam uređajem, rado ću odgovoriti na vaša pitanja, ako ih ima)

Pogledajte video: Glukometr Wellion CALLA Light - návod na použití (April 2024).

Ostavite Svoj Komentar