Lean drugi tečajevi

SASTAVI: ● oprano 5-6 srednjih jabuka ● 1 šolja šećera ● 1,5 šolje brašna PRIPREMA: 1. Očišćen, izrezan u kalup (namazan hrđom. Ulje) (veličina kalupa 26 cm) 2. Uzeo sam 5 jaja + 1 čašu šećera 3. Umutite mikserom 4. Dodano.

SASTAVI: ● 4 jaja ● 200 g margarina ● 3 šalice mlijeka ● 1 šalica šećera 100 g svježeg kvasca (ili 3 žlice suhog) ● dvije šnicle soli ● oko 1,5 kg. brašno ●.

Recept za kulinarsku riznicu svake domaćice! Ovaj recept za tijesto je vrlo pogodan za one koji nisu baš prijateljski s tijestom s kvascem ili ga se jednostavno boje kuhati. Kefir test je vrlo sličan kvascu i iz njega.

Nećete vjerovati, ali to traje samo 10 minuta! Sastojci Mlijeko 1 šolja šećera 1 šalica Mlijeko u prahu 1 šolja Maslac 50 g Voda 1 kašika. l Priprema Sipajte šećer u tepsiju i dodajte vodu.

Sastojci: patlidžan - 4 kg luk - 3 kom mrkva - 3 kom bugarska paprika - 3 kom vode (kuhana) - 0,5 šalice šećera - 0,5 šalice octa - 0,5 šalica češnjaka - 1 glava biljnog ulja - za prženje soli - luk.

Posna vruća jela

Post je vrijeme kada biste trebali napustiti životinjske proizvode u svojoj prehrani. A pristalice zdrave prehrane čak i tijekom života biraju pusto hranu za svoj jelovnik. Stvar je u tome što su nemasna jela čiji su recepti prilično dostupni za svakodnevno kuhanje vrlo korisni za tijelo. Suprotno pogrešnom mišljenju, post u postu neće morati! Jelovnik baziran na biljnim proizvodima prilično je zadovoljavajući, uistinu hranjiv i što je najvažnije - zdrav.

Ovdje redovnim posjetiteljima i gostima naše stranice nudimo čitav odjeljak koji će vam pomoći odabrati suhih toplih jela (recepti za svaki dan) koji će vas oduševiti ukusom, korisnošću i lakoćom izvršenja!

Drugi tečajevi u postu

Pa šta se može jesti držeći se mršavog menija? Lean drugi tečajevi mogu i trebaju biti bogati i ukusni! A ako mislite da nećete jesti mesne okruglice u postu, onda umalo griješite. Uostalom, možete sami pripremiti divne kotlete od mrkve, kupusa, tikvica. I neće biti manje ukusna, ali korisnija od klasične verzije.

Preostali drugi tečajevi mogu se prezentirati:

  • tople povrtne salate
  • povrće na žaru ili na pari
  • jela od gljiva
  • ukusne kombinacije pasulja
  • povrtne palačinke i kotlete
  • pirjani kupus
  • gulaš
  • krompir zrazy
  • sve vrste žitarica i žitarica.

Ovo je samo mali popis onoga što se može pripremiti za drugo u postu. Raznolikost biljnih proizvoda je toliko velika da je ogroman prostor dodijeljen letu kulinarske mašte. Želite li ugoditi članovima domaćinstva na ručak? Napravite lobio ili pečeni krompir! Djeca i odrasli uživaju jesti gulaš od bundeve sa gljivama. Mnogima će se svidjeti kupus i kupus, zdrob i luk. A ako želite nešto takvo, onda skuhajte rižoto s feta sirom ili vegetarijanski pilaf od riže dugog zrna, mrkve, repe i rajčice. A pogledajte koja su mršava topla jela (recepti sa fotografijama) u odjeljku naše stranice. Imamo izbor ukusnih, zdravih i jednostavnih recepata!

Razmišljajući o tome šta danas kuhati za drugo u postu, važno je uzeti u obzir neke tačke. Vrući drugi tečajevi na mršavoj osnovi trebali bi nadopunjavati i kombinirati se s onim što je bilo na prvom i desertom.

Na primjer, ako ste poslužili grašku juhu za prvu, ne biste trebali pripremati jela od graha i slanutak za drugu. Previše bogati mezovi sa grahom mogu malo uznemiriti domaćinstva. Ako su prvi bili grah, drugi je prikladan za posluživanje jela od krompira, povrća, gljiva. I, naprotiv, ako je prvi posluženi zeleni ili crveni mršav bor, onda je drugi sasvim prikladan lobio, pasta od slanutaka ili kaša od graška.

Kaša zauzima zasebno mesto u meniju korizme! Žitarice su korisne za kuhanje mršave prehrane. I već ima gdje ubrzati. Na drugoj možete poslužiti kašu s voćem, bobicama, medom. Kuhane, kuhane na pari, proklijale žitarice mogu biti prekrasna prilog glavnom jelu. Vrlo dobar u ishrani sa žitaricama koje poste. To su takve palačinke koje se prave od kuhane heljde, pirinča, prosa, zobene kaše.

Posebno mjesto na korizmenom meniju rezervirano je za krompir! Iz ovog usjeva korijena možete kuhati mnoga ukusna, zdrava i zadovoljavajuća glavna jela.

Štaviše, krompir može „samostalno“ igrati u drugim tečajevima i može se ponašati kao originalni dodatak. Krompir se može peći, pržiti, kuhati, kuhati na pari. Pire od krumpira sa povrćem na žaru - ovo je odličan izbor za drugog u postu! Rustikalni krompir sa začinskim biljem i belim lukom - vrlo je ukusan, hranjiv, zdrav. Pirjani krompir s rajčicom, mrkvom i ljutom paprikom - zašto ne biste pronašli nešto za mršavi meni? Krompir pečen u foliji s gljivama nije sekunda samo vrlo ukusno toplo jelo. Ova je opcija prilično pogodna za posluživanje na svečanom stolu.

Drugi tečajevi u postu mogu biti vrlo šareni i raznoliki! Glavna stvar je pokazati maštu i potrošiti vrlo malo vremena na pripreme i lijep dizajn.

Glavna jela od korizme: primjeri s receptima

Evo nekoliko primjera vitkih recepata koji će se sigurno svidjeti mnogim sljedbenicima zdrave hrane i onima koji se odluče postiti.

Ovo jelo će oduševiti post! "Curice" karfiola izgledaju originalno i živopisno. Takvo jelo može se staviti na svečani stol, nuditi gostima ili domaćinstvu radnim danom. Jelo se priprema jednostavno, ne zahtijeva prevelike financijske izdatke, proizvodi su dostupni za kupnju u bilo kojim povrtarskim trgovinama, supermarketima.

Za pripremu 3-4 obroka trebat će vam:

  • 1 srednja vilica karfiola
  • hleb od mršavih sorti krekera, brašna ili mekinja - ½ šolje
  • bilo koju omiljenu zelje - na ukus
  • 2-3 režnja luka
  • voda za kuhanje - 1-1,5 litara
  • biljno ulje za prženje - 2-3 kašike.

Ako jedete sol, dodajte je po ukusu u ovom receptu.

Prvo treba ukloniti listove vrhova s ​​kupusa. Čitavu viljušku stavite u lonac za kuhanje i prelijete vodom da bi kupus bio potpuno prekriven tečnošću. Šerpu treba postaviti na srednju vatru i kuhati dok se ne ukruti ukočenost - oko 20 minuta. Čim voda počne ključati, ugasite vatru, uklonite kupus i stavite je na posudu da se ohladi. Ohlađeni kupus rastavite na cvasti. U šerpu sipati ulje i zagrejati. Uvaljajte svaki cvasti u nadjev i pržite u tavi do zlatno smeđe boje. Gotov kupus stavite u duboku posudu i pospite nasjeckanim biljem i belim lukom. Aroma gotovog jela "poziva" domaćinstvo u kuhinju! Ovo je vrlo lijepo, ukusno i mirisno jelo! Servirajte „svečani“ kupus kao prilog ili kao samostalno glavno jelo.

Ovo jelo oduševit će sve ljubitelje egzotičnosti i one koji žele isprobati nešto novo, nastalo iz uobičajene kombinacije proizvoda. Gljive od gljiva i bundeve savršeno se uklapaju u mršavu dijetu. Jelo je vrlo hranjivo i ne zahtijeva srdačne dodatke.

Za pripremu 3-4 obroka trebat će vam:

  • bundeva - 200 grama
  • krompir - 2-3 komada
  • gljive (šampinjoni, gljive kamenice, jestive) - 300 grama
  • kokosovo mlijeko - ½ šolje
  • voda - 1 litra
  • repa - ½ srednjeg luka
  • zelje za ukras - po ukusu
  • biljno ulje - 2 kapi za pasarovku.

Sol se dodaje ukusu! Ali i bez ove komponente, jelo će ispasti ukusno.

Ogulite bundevu i narežite na velike kockice. Učinite isto sa gomoljima krumpira. Pečurke operite i narežite na prikladne komade. Stavite bundevu i krompir u šerpu, prelijte vodom tako da se površina povrća malo pokrije, i uključite na laganoj vatri. Dok povrće odstoji, luk morate lagano prodinstati u tavi i malo popržiti gljive. Kad se krompir i bundeva gotovo skuhaju, vrijedno im je dodati gljive i luk. Sve zajedno treba prokuhati još 15 minuta. Kada je voda skoro napustila tavu, vrijedi dodati kokosovo mlijeko. Još 5 minuta da sve zajedno potamnite i isključite vatru. Posudu na kraju pospite nasjeckanim biljem i poklopite. Potrebno je otprilike 10 minuta da je paprika "dobije". Nakon toga na stolu možete poslužiti ukusno i zadovoljavajuće varivo od bundeve sa gljivama i kokosovim mlijekom.

Pogledajte video: TMS Academy - Enrico Cerroni - Lean Six Sigma Alati (April 2024).

Ostavite Svoj Komentar