Recepti naših čitalaca

Upotreba naranče u kuhanju odavno nije neuobičajena. Uz njega možete skuhati bujni i nježni biskvit, prekrasan aromatični pekmez od korice, sok, ukusnu limunadu, pitu, glavna jela i kompote. A čaj možete pripremati i sa pomorandžom, što će poznatom piću dati nove nijanse ukusa i mirisa. Može se koristiti i vruća i hladna. Svijetle narančasto voće dobro ide uz začine, mentu, limun, đumbir.

Čajni recepti

Jedinstvena prijatna citrusna aroma napitka sa narančinim kore je zbog prisustva esencijalnog ulja u svijetloj kore ploda. Odličan je antidepresiv, ima tonika, umirujuća, baktericidna, imuno-ojačavajuća svojstva.

  • Uz crni ili zeleni čaj. Klasičan recept koji ne zahtijeva dodatne sastojke, samo listovi čaja, vode i voća. Skuhajte svoj omiljeni čaj bez ukusa, dodajte krug narandže i uživajte u izvrsnoj aromi.
  • Sa zanosom. Proporcije su vrlo proizvoljne, sve ovisi o vašim ukusnim željama. Kako kuhati:
  1. Ogulite ½ narandže i iscijedite kašu.
  2. Gornji sloj kore ogulite na sitnu rernu, prelijte kipućom vodom preko nje, poklopite i ostavite da vari 7-10 minuta. Naprezanje. Infuziju dovedite do vrenja.
  3. Stavite 1 čajnu žličicu u čajnik. čaj i sipajte infuziju citrusa. Crno - ključalo, a zelena sorta - ohlađena na 90-95 ° C (za to morate ostaviti da odstoji 1-2 minute).
  4. Pokrijte i udubite čaj od pića 5 minuta.

Ostaje sipati u šalice, dodati ukus soka od naranče i šećera (smeđi je najbolji).

  • Čaj sa pomorandžom i đumbirom. Stavite 1 čajnu žličicu u čajnik. crni čaj, kriška đumbira (1-2 cm), prstohvat mljevenog cimeta, pupoljak klinčića, šećer po ukusu. Sipajte kipuću vodu, poklopite. Inzistirajte na 5-7 minuta. Sipajte u šolju, dodajte krug narandže. Takav je čaj najbolje piti vruć, posebno zimi.
  • Sa klinčićima. Za dvije porcije: 2-3 kašike kašike. pomiješajte crni čaj sa sjeckanom korom polovine naranče, 2 glavice klinčića i šećerom. Sipajte kipuću vodu. Ostavite pod poklopcem 10-15 minuta. Sve je spremno, možete započeti s degustacijom i uživati ​​u pikantnoj bogatoj aromi.

Kombinacija agruma sa začinima ima učinak zagrijavanja, što je idealno za konzumaciju u hladnim jesenskim ili zimskim večerima.

  • Sa medom. Zakuhajte 1-2 kašike soka. crni čaj. Samljeti / zdrobiti krug naranče sa listovima metvice i medom. Masu čaja prelijte sa već malo ohlađenim čajem.
  • Sa metvicom. Sitno sjeckani kolutić naranče u zagrijanoj čajnici s 1-2 kašike kašike. crnog čaja i 1 kašika kašike. suva metvica (ili svježi listovi). Ulijte 250-300 ml ključale vode, inzistirajte pod poklopcem 10-15 minuta. Naprezanje. Prilikom posluživanja dodajte svježe cijeđeni sok od agruma po ukusu. Zasladite medom ili šećerom.
  • Sa jabukama. Izmrvite krišku naranče, pospite šećerom, prstohvatom cimeta. Narežite malu jabuku na kockice / kriške. Pripremljeno voće stavite u čajnik, sipajte listiće čaja (1-2 kašike kašike). Ulijte kipuću vodu, stanite ispod poklopca 10-15 minuta. Možete piti s medom ili šećerom.
  • S ruzmarinom. Za dvije porcije pića za zagrijavanje trebat će vam ¼ narančaste kocke, 2 žlice. crni čaj, 1 grubo nasjeckanu grančicu ruzmarina, 350 ml vode. Preko sastojaka prelijte kipućom vodom, pustite da vari 5-7 minuta. Po želji zasladite medom, šećerom, javorovim sirupom ili stevijom.
  • Sa limunom. Uzmite krug limuna i naranče, isječen na 4 dijela. Svježi korijen đumbira (1 cm) narežite na kriške i zajedno s citrusnim plodovima stavite u čajnik, sipajte 1 kašika kašike. zeleni čaj, šećer po ukusu. Sipajte mešavinu 250-300 ml ključale vode. Poklopite, izolirajte, ostavite u ovom obliku 15-20 minuta.
  • Sa čokoladom. U šalicu kuhanog vrućeg crnog čaja dodajte koricu naranče, puter (dovoljno je 5 g), malo naribane čokolade. Ostavite da vari 2-3 minute. Narandžasti čaj sa notama čokolade je spreman.
  • Sa cimetom. Za pripremu začinjenog sirupa: sipajte čašu vode u posudu, dodajte i otopite šećer po ukusu (bilo koji). Donesite kuhati. U slatku vodu stavite koricu jedne naranče, prstohvat cimeta, 1-2 pupoljka klinčića (može se zamijeniti kardamomom). Crni čaj skuvajte na pogodan način, procijedite i pomiješajte sa sirupom. Ako je potrebno, zasladite šećerom, medom, stevijom na izbor. Začini se ne treba dodati previše, jer će u suprotnom ubiti ukus samog čaja.
  • S sokom od pomorandže. Zakuhajte 1-2 kašike soka. crnog čaja iscijedite sok od polovine voća. Pomiješajte tečnost, zasladite po ukusu sirupom, najboljom čokoladom, stevijom, medom ili šećerom. Kako biste u piće pojačali ugodne citrusne note, možete dodati svježe iscijeđeni sok od pola limuna.
  • S sokom - metoda 2. Iscijedite sok od nekoliko naranči i raspodijelite prema kalupu. Da se smrzne. Dodajte kockice leda u čaj od kuhanog šećera.

Kako sušiti koru narandže

Osušene kore pomorandže mogu se koristiti za aromatiziranje čaja. Možete ih brati prirodnim sušenjem:

  1. Naranču temeljito isperite četkom pod tekućom vodom.
  2. Za uklanjanje gornjeg sloja, koristite oguliti ili izrezati plod na pola, a zatim u pola kruga širine oko 5 mm. Od njih narežite koru bez bijele jezgre.
  3. Trake narežite na manje komade od 0,5-1 cm. Jedan sloj stavite u prikladnu ravnu posudu (na primjer, tanjir). I sušite na sobnoj temperaturi.

U suvom obliku, kore se ne koriste. Prije upotrebe, treba ih potopiti na dan u vodi, koristeći prostrana posuđa, tako da slobodno „lebde“. Piling će nabubriti, gotovo pretpostavljajući svoj izvorni izgled. Dodatni plus od natapanja - urođena gorčina će nestati.

Čuvajte sirovine u hermetički zatvorenoj ili staklenoj posudi podalje od sunčeve svjetlosti.

Osim u kulinarske svrhe, suhe kore od naranče mogu se koristiti kao komponenta u proizvodnji osvježivača kuće, kao laka za namještaj, za odbijanje insekata, pranje posuđa, pa čak i u kozmetičkim proizvodima za domaćinstvo.

Sastojci

  • 10 celih klinčića
  • 1 štapić cimeta
  • 0,5 litara sveže isceđenog soka od pomorandže
  • vrećice crnog čaja
  • 500 ml vode

U kanti prokuhajte 250 ml vode, dodajte cimet (procijedite štapić i dodajte kakav jest) te klinčiće i ostavite da se mirno pirja pod poklopcem oko 10 minuta, a zatim dodajte još 250 ml vode i sav sok od naranče i ponovo prokuhajte. Zatim sklonite sa vatre, dodajte vrećice čaja ili listiće čaja i pustite da vari. A onda izvadite začine i kesice i možete uživati. Šećer neće biti potreban zbog prirodne slatkoće soka od naranče.

Čaj sa kriškama narandže

Sastojci: pet kašika crnog čaja. jedna naranča, šećer (na ukus).

Čaj skuhajte u čajniku, preko toga prelijte kipuću vodu.

Inzistirajte na tri minute. Naranču podijelite na kriške. Stavite jednu krišku naranče u šoljicu sa čajem.

Da biste napravili čaj prema ovom receptu, možete uzeti ne crni, već zeleni čaj.

Čaj sa naranđom

Sastojci: dvije kašike crnog čaja, jedna naranča, šećer po ukusu (količina sastojaka je navedena u količini od dvije šalice srednje zapremine).

Oljuštite koru naranče na rešetki, a od kaše dobili sok od pomorandže. Zalijte kipuću kipućom vodom, zatvorite poklopac i ostavite da odstoji deset minuta. Zatim procijedite i još jednom prokuhajte.

Čaj skuhajte u čajniku, prelivajući ga kipućom infuzijom naranče. Zatvorite čajnik poklopcem i ostavite da čaj kuha najmanje 4-5 minuta. Dodajte malu količinu soka od pomorandže u šalicu čaja.

Ledeni čaj od narandže

Sastojci: pola naranče, 200 ml crnog čaja, jedna žličica šećera, 20 ml gina (količina sastojaka navedena je u obroku od jedne obroke).

Nabavite sok od pomorandže i zamrznite u kalupu za led. U vrući čaj dodajte šećer. Ohladite čaj i sipajte ga u visoku čašu. Dodajte narančaste kockice leda i džin.

Čaj sa mlijekom i sirupom od naranče

Sastojci: pet kašika crnog čaja, 150 ml mlijeka, 150 ml narančastog sirupa (računato na pet šalica srednje veličine).

Uobičajeno je da se ovaj čaj pije topao, a ne vruć, pa se kuhano mlijeko i svježe kuhani čaj ohlade i tek potom zajedno procijede.

Zatim dodajte sirup od pomorandže.

Čaj sa pomorandžom i mentom

Sastojci: pet kašika crnog čaja, jedna naranča, 10-15 listova mente.

Čaj skuhajte u čajniku. Zatim direktno u čajnik dodajte koru narandže, isečenu na komade i listiće metvice. Zatvorite čajnik poklopcem i pustite da čaj vari 15 minuta.

Naranču podijelite na kriške. U svaku šalicu čaja stavite jednu krišku naranče.

Crni čaj možete zamijeniti zelenim. A ako uzmete zeleno, dobro je kuhati posebnu narančastu vodu sa zelenim čajem i mentom na vrućini.

Čaj od ruma sa pomorandžom i medom

Sastojci: za pet obroka - pet kašika crnog čaja, jedna naranča, jedna kašika meda, 300 ml ruma.
Čaj skuhajte u čajniku. Sitno nasjeckajte naranču i izlijte u zdjelu ruma. Dodajte med, stavite činiju ruma na vatru i zagrejte. Sipajte čaj i topli rum podjednako u šoljicu.

Čaj sa narančom i klinčićem

Sastojci: četiri kašike crnog čaja, jedna naranča, četiri gredice klinčića, 16 grama, vanilin šećer (izračunato na četiri šalice čaja).
Narežite koru naranče na rernu. U dno čajnika sipajte čaj, prašak od korjena, klinčića i šećer. Prelijte kipuću vodu preko kipuće vode. Ostavite da vari deset minuta.

10 recepata

Evo 10 jednostavnih recepata za čaj od pomorandže - slatkog, začinjenog, vrućeg i rashlađenog:

  • Jednostavno. Skuhajte crni čaj, na kraju infuzije dodajte krug narandže. Vaš čaj od naranče je spreman!
  • Sa zanosom. Uzmite 1 naranču, iscijedite sok i protrljajte listiće. Zalijte kipuću kipućom vodom, poklopite, pirjajte 15 minuta, donesite do ključanja. U kotlić ulijte 2 kašike. Listovi čaja, prelijte kipućom infuzijom citrusa. Pirjajte 5 minuta, na kraju ulijte svježe iscijeđeni sok prema vašim željama.
  • Sa metvicom. U čajniku skuvajte 5 kašika žličice. čaja, sipati zdrobljenu koru naranče i 10 listova metvice. Držite zatvoreno 15 minuta, izlijte je u krugove i u svaki servirajte krišku citrusnog voća.
  • Sa klinčićima. Kombinacija citrusa i začina tradicionalna je Božić. Piće se zagrijava, začinjenog mirisa pogodnog za hladno vrijeme. Za 4 šolje trebat će vam 4 žlice. list čaja, 1 naranča, 4 kom. karanfili. Resetku narežite, stavite je u posudu sa čajem i klinčićima, sipajte šećerom. Ulijte kipuću vodu, pričekajte 15 minuta.

  • Sa ledom. Iscijedite sok od jedne naranče, izlijte je iz sitnih limenki i zamrznite. Čaj skuhajte sa šećerom, sipajte u čašu, prelijte ledom. Za slaniji ukus dodajte 20 ml gina.
  • Sa mlijekom i sirupom. Napravite šalicu čaja s mlijekom, prelijte 30 ml sirupa od naranče. Infuzija se koristi topla.
  • Sa đumbirom. U čajnik stavite crni čaj, 2 kom. štapići cimeta, naribani korijen đumbira, prstohvat pupoljka klinčića, šećer. Ulijte kipuću vodu i pričekajte 10 minuta. Infuziju izlijte u šoljice, bacajte u svaku krišku naranče.
  • Sa rumom i medom. Napravite čaj. Izmutite koru narandže, prelijte je u lončić, dodajte 300 ml ruma i 1 kašiku. l dušo. Stavite na štednjak, grijajte dok se med ne otopi. Sipajte čaj i topli rum u jednakim dijelovima u kriglu.
  • Sa bosiljkom. Vitaminsko piće pikantnog ukusa. Hrpu bosiljka prelijte kipućom vodom, kuhajte 15 minuta. Pričekajte 20 minuta, dodajte sok od pomorandže iz voćne kriške i kašiku meda.
  • Sa jabukama. Oljuštite krišku naranče, pospite šećerom i cimetom, jabuku narežite na kriške. U čajnik stavite 2 kašike listića čaja, jabuku i narandžu, prelijte kipućom vodom. Potopite 20 minuta, pijte sa medom.

Svojstva čaja sa narančom, koristi

Blagotvorna svojstva čaja sa narančom nastaju zbog prisustva velikog broja vrijednih sastojaka u svijetlim i sočnim plodovima. Da bismo shvatili kako ovaj mirisni napitak može biti koristan za naše tijelo, treba reći o prednostima same naranče.

Plodovi stabla citrusa bogati su vitaminima i mineralima. Narandže su izvor beta-karotena, folne kiseline, B, A, C, H, PP vitamina, kalijuma, magnezijuma, kalcijuma, cinka itd. Voće, posebno bijela komponenta kore, obogaćeno je pektinima - supstancama koje poboljšavaju pokretljivost crijeva. Narandže su izuzetno korisne za jačanje imuniteta, snižavanje holesterola u krvi i kontrolu nedostatka vitamina. Blagotvorno deluju na kardiovaskularni sistem. Ovo agrumi imaju antimikrobna, protivupalna, tonička svojstva. Plodovi sunčeve boje nezamjenjivi su u suzbijanju neuroloških bolesti.

Dodajući čaj od naranče, kore ili soka, pripremamo ne samo ukusan napitak, već i dragocjeno sredstvo za poboljšanje zdravlja. Uostalom, pravilno kuhani čaj od naranče karakteriše gotovo ista svojstva kao i sama naranča.

Dakle, čaj od citrusnog voća skladište je najvažnijeg vitamina C, napitka koji može čovjeku darovati zdravlje, pozitivne emocije, vitalnost i pojačanje energije. Ovo je odličan alat u borbi protiv depresivnih stanja.

Moguće kontraindikacije

Česta upotreba čaja od naranče kontraindicirana je osobama sa bolestima probavnog sistema (sa čirima, gastritisom itd.). Osim toga, napitak od citrusnog voća može izazvati alergije. S tim u vezi, osobe s alergijama trebaju piti čaj od naranče s krajnjim oprezom.

Okusne kvalitete

Naranča se dodaje čaju da bi se dobio malo slatki napitak, koji istovremeno ima karakterističnu „kiselost“. Okusne kvalitete dobivenog čaja mogu se razlikovati ovisno o vrsti korištene naranče i vremenu njihovog sakupljanja na mjestu rasta. Dodavanje sočnih plodova narandže u napitak daje čaj partyju nezaboravnu aromu: toplu, duboku, bogatu, „veselu“. Ovaj jedinstveni miris stvara esencijalno (narančasto) ulje, zahvaljujući kojem čaj s narančom ublažava stres, oslobađa nas od osjećaja i nesanice i pomaže u poboljšanju raspoloženja.

Zeleni čaj sa pomorandžom

Recept za ovo piće nije komplikovan. Za 1 porciju trebate uzeti:

  • 1 kašika kašike zeleni čaj
  • 40 g kore naranče,
  • 12 listova metvice (ili druga količina po izboru)
  • šećer (na ukus),
  • 200 ml vode.

Zeleni čaj i ostale komponente u navedenoj količini stavljaju se u „čajnik“, koji treba unaprijed polivati ​​vrućom vodom. Dalje, kipuća voda se izlije u kotlić, nakon čega se posuda prekriva poklopcem i umota, na primjer, ručnikom. Čaj treba piti 10 minuta. Zatim se piće sipa u krugove, oni koji žele dodaju šećer.

Crni čaj sa pomorandžom

Možete i kuhati neobičan crni čaj s pomorandžom. Svaka osoba može izraditi vlastiti jedinstveni recept, nezavisno birajući potrebne sastojke. Suvi listovi čaja, korica narandže i kriške stavite u lonac za čaj, a po želji možete dodati razne začine (na primjer, klinčiće). Smjesa se prelije kipućom vodom i ostavi da se ukuhava 7-10 minuta. Pripremljeni čaj prelijte u šoljice i poslužite sa medom (koji je najbolje koristiti sa grizom).

Obratite pažnju! Prema nekim istraživanjima, da bi sačuvali najveću količinu vitamina u voću i povrću tokom termičke obrade, treba ih staviti u kipuću vodu, gotovo u potpunosti nema rastvorenog kiseonika, što dovodi do oksidacije korisnih organskih materija male molekulske mase.

Dakle, kako bi čaj od naranče učinio najkorisnijim i sadržavao veću količinu vitamina C, bolje je koristiti kipuću vodu tokom pripreme i napitak piti najviše 10 minuta (mada neki recepti zahtijevaju i duže vrijeme infuzije).

Narandžasti čaj s jabukom

Napraviti piće s pomorandžom i jabukom je trenutak. Za dobivanje takvog voćnog čaja trebat će vam (u dvije porcije):

  • ½ narandžasta
  • ½ jabuke
  • 2 kom pupoljci klinčića
  • malo mljevenog cimeta (dodano po ukusu)
  • 2 kašike kašike sjeckane metvice
  • 400 ml vode (otprilike).

Voće treba narezati na kockice. U pari krigli, svi se sastojci redom postave, a zatim preliju kipućom vodom. Nakon kratke infuzije, napitak se može piti. Med (zalogaj) učinit će ispijanje čaja još ukusnijim.

Možete pripremiti mirisan i neobičan napitak koristeći suhe kore naranče. Za 1 litru čaja trebat će vam:

  • zdrobljene kore od 5-6 naranči,
  • 2-3 jabuke, narezane na kockice,
  • 4 kašike kašike listovi čaja
  • 1 kašika kašike mljeveni cimet
  • 1 litra vode.

Navedeni sastojci se pomiješaju i prelivaju kipućom vodom, nakon čega se smjesa infuzira oko 20 minuta.

Pročitajte više u našem članku o pravljenju čaja od naranče s ogulitima.

Čaj od naranče od ruzmarina

Za dobivanje ukusnog čaja mogu se koristiti začini. Recept za napitak sa narančom i ruzmarinom je ovaj. Trebat će vam:

  • ½ narandžasta
  • 2 grančice ruzmarina
  • 2 žlice. l listovi čaja (crni čaj),
  • 750 ml vode.

Sočan plod narandže nareže se na kockice, grane ruzmarina se takođe usitne (ne sitno). Sve komponente se stavljaju u litarsku posudu, na primjer, stevija (medna trava) se može dodati kao prirodni zaslađivač. Nakon što se sastojci prelijeju prokuhanom vodom i piće ostavi neko vrijeme, tako da se prokuva.

Čaj od naranče od mente

Da biste napravili čaj od naranče i mente, trebat će vam:

  • 1 šolja narandže
  • 2 lista metvice
  • 2 kašike kašike crni čaj
  • 1 kašika kašike dušo
  • 200 ml vode.

Čaj od kuhanja čaja mora se piti odvojeno, a zatim treba čaj ostaviti da se stegne. Tada je potrebno u šolji zdrobiti pomorandžu, mentu i med te sve to preliti prethodno pripremljenim i samim tim ne tako vrućim crnim čajem.

Narandžasti čaj s medom, cimetom i mentom

Da biste napravili čaj od naranče s cimetom, morate uzeti (4 porcije):

  • 1 narandžasta
  • 2 kom štapići cimeta
  • 50 g jagoda,
  • 2 grančice nane
  • 2 žlice dušo
  • 1 kašika kašike čaj od crnog lista
  • 1 litra vode.

Naranča se reže na pola prstena, listovi metvice se odvajaju od stabljika. Pripremljene sastojke stavite u čajnik, u njega se stave grožđice (može se trljati), rastresiti čaj i cimet. Zatim dodajte kipuću vodu, stavimo čajnik na štednjak i kuhamo smjesu nekoliko minuta, povremeno miješajući. Nakon što se napitak malo ohladi, može mu se dodati i med.

Dodajte limun

Možete napraviti i čaj od naranče s limunom. Da biste to učinili, trebat će vam i agrumi, granulirani šećer i, naravno, voda. Narandža i limun se iseckaju na kolutove (možete dodati i salatu) po 1 šoljici po 1 šolji. Važno je ukloniti semenke citrusa, jer oni mogu biti gorki u piću. U šalicu se stavi krug narandže (treba ga malo zgnječiti žlicom da ispliva sok) i posuti granuliranim šećerom. Nakon toga se polaže krug od limuna i takođe se lagano stisne. Preporučuje se upotreba 3 kašike kašike na 1 šolju zapremine 300 ml. granulirani šećer. Vruća, gotovo ključala, voda se sipa u čašu, sadržaj se pokrije poklopcem i ostavi da se kuva 5-7 minuta. Prije upotrebe, piće se temeljno izmiješa. Takođe se može filtrirati pomoću cjedila.

Ljudska mašta nema granica. Čaj od narandže možete kombinirati sa mnogo različitih sastojaka. Tako, na primjer, možete napraviti piće na bazi agruma i kivija (s njegovom kašom ili sokom).

U recept za izradu prekrasnog i mirisnog čaja od naranče za odrasle možete uključiti i alkoholna pića. Julia Vysotskaya dodaje rum. O tome u sljedećem videu:

Kuhanje nijanse

Za pripremu čaja od pomorandže osoba ne zahtijeva posebno znanje, vještine i alate. Međutim, postoji još nekoliko nijansi, njihovo poštivanje pomoći će da čaj s narančom postane još ukusniji:

  1. Prije nego što počnete stavljati komponente budućeg pića u posudu (čajnik, šalicu), potrebno ga je oprpati vrućom vodom, a potom je preporučljivo obrisati tako da površina postane suha.
  2. Narežite koru naranče pomoću posebne male rerne. U isto vrijeme važno je biti u mogućnosti ukloniti samo najtanji gornji sloj bez bijele kože, jer potonji može izazvati gorčinu u piću.
  3. Ponekad se čaj dodaje sok od pomorandže. U tom slučaju prvo se preporučuje da se iscijedi u zasebnu posudu, a potom (može se filtrirati) prebaciti u pripremljeni napitak. To se radi tako da pijenje čaja ne zasjeni sjeme citrusa koje stalno padaju u usta.
  4. Aromatični čaj od naranče sa začinima može vam učiniti nezaboravno veče. Prema tabeli kombinacija voća i začina, narandža se najviše kombinira sa bosiljkom, cilantrom, cimetom, đumbirom, mentom, muškatnim oraščićem, vanilijom. Dodavanje bilo kojeg začina sa ove liste dat će napitku od naranče dubok, bogat i pikantan ukus.

Naravno, svaka domaćica može imati i druge osobne tajne izrade čaja s narančama, zahvaljujući kojima će ukućani i gosti biti oduševljeni ispijanjem čaja.

Kako napraviti čaj od naranče

Postoje razni načini za pripremu pića sa sokom ovog voća. Prema najjednostavnijem receptu, morate uzeti (po 1 porciju):

  • 1 kašika kašike crni čaj
  • ½ dela narandže
  • granulirani šećer (opcionalno i po ukusu),
  • 180 ml vode.

Limunski se plod temeljito opere i osuši. Zatim se razreže na 2 dela, sok se iscedi iz jednog. U rezervoar za kuhanje, koji je prethodno prethodno zagrejan, sipa se crni čaj koji se preliva kipućom vodom. Čajnik se pokrije, piće se infuzira oko 5 minuta. Zatim se filtrira u prethodno zagrejanoj šolji. Tamo se dodaju šećer i sok od citrusa. Sve je pomešano. Čaj sa sokom od pomorandže možete piti!

Obratite pažnju! Buharski čaj popularan je. Recept za njegovu pripremu uključuje i upotrebu soka od naranče (detaljnije informacije o tome mogu se naći na Internetu).

Tess narandžasto

Sastoji se od crnog čaja dugog lista, narančine kore, suhe jabuke, limuna sirka, listova crnog ribiza, arome - „narandže“. Proizvođači tvrde da je Tess čaj s narančom odličan napitak koji spaja različite okuse, isprepletene u jedinstveni buket. Pakovanje (100 g) košta oko 90 rubalja. (cijena kutije vrećica čaja je različita).

Greenfield

Greenfield asortiman okusa naranče predstavljen je s nekoliko vrsta proizvoda, na primjer: Greenfield sicilijanski citrusi i Greenfield Creamy Roibos. Prvo se sastoji od crnog čaja, mrvice, latica nevena, bokova ruža i okusa (kutija od 20 piramida košta oko 100 rubalja). Drugi je takođe aromatiziran (cijena pakiranja, 25 vreća - više od 80 rubalja.).

Unitea narandžasti limun

Sastoji se od crnog cejlonskog čaja i okusa („limun“, „narandža“). Spakovano u Šri Lanki.

Naravno, čaj s okusom naranče, proizveden od popularnih čajnih kompanija, ne okusi upoređuje s pićem proizvedenim vlastitim rukama od prirodnih sastojaka. Zato sami napravite čaj od naranče po vašem omiljenom receptu! I samo uživajte u ukusu, aromi i blagodatima ovog pića!

Pogledajte video: Recept za kiš sa prazilukom i slaninom Quiche lorraine (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar