Lančevi za merač glukoze sa jednim dodirom

Auto-pirser sa zamjenjivim lancetama za jednokratnu upotrebu najbolja je opcija za uzorkovanje krvi za testove na šećer kod kuće. Svaki mjerač ima svoje osobine u tom pogledu, a OneTouch nije iznimka. Često je potrebno uzimati mjerenja dijabetesa, troškovi potrošnog materijala predstavljaju bitan članak u njegovom proračunu, pa je toliko važno razumjeti to pitanje.

Opis automatske punkcije OneTouch-a

Olovka OneTouch dizajnirana je posebno za uzimanje kapilarne krvi istoimenim brojilom. Upotreba ovog punktora zajedno sa reljevima za van touch glucometer stvara sve uslove za sigurnu i bezbolnu analizu.

Među prednostima auto-punktora OneTouch:

  • Podešavanje dubine invazije. Uređaj je opremljen regulatorom koji vam omogućava podešavanje ovog pokazatelja od 1 do 9, ovisno o karakteristikama kože.
  • Dodatna kapa za uzorkovanje krvi sa alternativnih mjesta.
  • Beskontaktno vađenje skarifikatora za jednokratnu upotrebu.

U nekim se slučajevima pokazatelji brojila prilikom uzimanja biološke tekućine s prstiju razlikuju od mjerenja u području alternativnih mjesta. Obično se opaža značajna razlika s oštrom promjenom koncentracije glukoze nakon konzumiranja ugljikohidrata, pojačavanjem planirane doze inzulina i ozbiljnim opterećenjima mišića. Kada se biomaterial uzima iz prsta, rezultat je brži nego iz podlaktice ili drugih područja. Ovo je posebno važno u hipoglikemijskim stanjima.

Kako se koriste OneTouch lancete za uzorkovanje krvi

Najobjektivniji rezultati ispitivanja dobivaju se mjerenjem krvi na tešče (šećer na glasu) ili 2 sata nakon jela (postprandijalni šećer). S emocionalnim, fizičkim preopterećenjem, poremećajima spavanja, nivo šećera se takođe može promijeniti.

Kako dobiti biomaterijal iz prsta:

  1. Instalirajte OneTouch Scarifier. Uklonite plavu kapu s auto-pier-a okretanjem oko svoje osi. Igla se mora staviti u držač, gurajući je do kraja s nekim naporom dok se ne čuje klik. Rotiranje skarafikatora se ne preporučuje.
  2. Podešavanje dubine probijanja. Rotirajućim pokretima potrebno je ukloniti zaštitnu glavu s lancete i zamijeniti poklopac sa automatskim probijanjem. Ne vrijedi izbaciti zaštitnu glavu, ona je još uvijek korisna pri odlaganju igle. Rotiranjem kapice u smjeru kazaljke na satu, možete povećati dubinu invazije u skladu s karakteristikama kože u kontrolnom području. Minimalna razina (1-2) je pogodna za bebinu tanku kožu, prosječna razina (3-5) za običnu ruku, a maksimalna (6-9) za prste grube čeličnosti.
  3. Priprema za punkciju. Ručica okidača mora se povući do kraja. Ako signal ne zvuči, uređaj je već pripremljen u fazi ugradnje skarafikatora.
  4. Izvođenje punkcije kože. Pripremite ruke tako da ih operete toplom sapunicom i osušite sušilom za kosu ili prirodno osušite. Odaberite mjesto za analizu, lagano ga miješajući. Pričvrstite ručicu na ovu zonu i otpustite dugme. Postupak će biti bezbolan i siguran ako blagovremeno promijenite lancetu i lokaciju biomaterijala.
  5. Odlaganje skarifira. U ovom modelu je korišteni lancet uklonjen zajedno sa zaštitnom glavom. Da biste to učinili, uklonite vrh, stavite iglu u disk i pritisnite prema dolje. Pomerite aparat za skidanje i dalje od vas. Nakon pomicanja poluge za naginjanje prema naprijed, igla se pomiče u kantu za smeće. Na kraju postupka, ručica je postavljena u srednji položaj. Vrh auto-probijača postavljen je na svoje mesto.

Mjerenje krvi pri ruci

Ponekad je trajna ozljeda prsta krajnje nepoželjna, na primjer, za muzičare. Kompletan set uređaja omogućava uzimanje krvi ne samo iz prsta, već i iz podlaktice, mekih tkiva ruku. Općenito, algoritam je sličan, ali se za to koristi posebna mlaznica.

  1. Instalacija savjeta. Nakon fiksiranja skarifira, potrebno je zamijeniti plavi poklopac auto-pirser-a prozirnim, dizajniran za uzorkovanje krvi na podlaktici ili ruci. Po potrebi se može podesiti i dubina invazije.
  2. Izbor zone invazije. Birajte meka tkiva na ruci, izbjegavajući zglobove, stranice s ukosnicama i primjetnu mrežu vena.
  3. Parcela za masažu. Da biste poboljšali protok krvi, možete nanijeti toplinu na odabrano mjesto ili je nježno masirati.
  4. Izvođenje postupka punkcije. Čvrsto pritisnite ručicu na odabrano područje dok koža ne potamni ispod poklopca i istovremeno pritisnite gumb okidača. Na ovaj način se povećava dotok krvi u zoni punkcije.
  5. Pričekajte da se ispod prozirne kapice stvori kap krvi. Nemoguće je forsirati događaje, jer je od snažnog pritiska krv kontaminirana međućelijskom tekućinom, iskrivljujući rezultate mjerenja. Prva kap se obično uklanja sterilnim diskom. Analiza druge doze će biti tačnija. Ako se razmaže kap ili se krv širi, više nije prikladna za analizu.
  6. Primjena rezultirajućeg kapi. Nakon što povučete piercer, trebate dodirnuti kap do kraja s ispitnom trakom dok se automatski ne pomakne na područje liječenja. Ako se to ne dogodi u roku od 3 minute, uređaj će se automatski isključiti. Da biste ga doveli u radno stanje, trebate ukloniti test traku i ponovo je umetnuti.

Pogodne glukometrske igle

Za odabir jednim dodirom, 28G ultra tanke tačkice najbolji su izbor. Igle se prodaju u pakovanjima marke, od kojih svako sadrži 50 sterilnih probijača prstiju.

Svaka lanceta namijenjena je individualnoj uporabi, potpuno je sterilna i naznačena je za jednokratnu upotrebu. Izvrsno za automatski probijanje kože.

Sljedeće stavke se također mogu koristiti:

  • Odaberite Bionime One Touch,
  • True Plus 30G,
  • Delica jednim dodirom,
  • Onkol Plus.

Koju vrstu igala koristiti za provođenje brzog ispitivanja krvi na razinu glukoze utvrđuje pacijent s dijabetesom u uskoj konzultaciji sa svojim liječnikom.

Pomoću One Touch-a odaberite Lancets

Kao i bilo koji drugi medicinski proizvodi, One Touch select lancets mjerač glukoze ima jasna pravila za njihovu upotrebu, čija se poštivanja osiguravaju bezbolnije uzimanje kapilarne krvi iz prsta, kao i dobivanje pouzdanih rezultata ispitivanja.

Upotreba lanceta za odabir jednog dodira je sljedeća:

  1. Igla se umetne u automatski probijač. Izvađen je plavi poklopac s njegovog kraja, ručica se okreće u smjeru osi rotacije. Zatim se lanceta metodom napredovanja ubacuje u šupljinu držača dok se ne čuje karakterističan klik. Nakon toga zabranjeno je rotirati skarifer.
  2. Plava zaštitna kapa uklonjena je sa površine lanceta i poklopac je postavljen na automatski probijač.
  3. Odabrane su mogućnosti dubine probijanja prstom. Za osjetljivu kožu malog djeteta dovoljno je okrenuti kapicu na nivo 1-2, odrasla osoba s normalnom vrstom kože površine 3-5, a prsti s grubim epitelom ili obloženi kalusima moraju biti probušeni dubinom invazije od 6 do 9 jedinica.
  4. Kada su sva podešavanja za rad uređaja završena, ručica okidača povuče se za probijanje snopova prsta.
  5. Prije uzorkovanja krvi površina kože ruku se dezinficira, a mjesto buduće injekcije obriše se sterilnim pamučnim brisom umočenim u etilni ili mravlji alkohol.
  6. Po završetku antiseptičkog tretmana na pukotine prsta dovodi se auto-pirser s lancetom, nakon čega se pritisne okidačko dugme. U tom trenutku dolazi do probijanja površine kože ispuštanjem krvi.
  7. Kapilarna krv nanosi se na površinu test trake koja je umetnuta u merač za odabir jednog dodira. Nakon primanja rezultata ekspresne dijagnostike, poklopac uređaja uklanja se, igla se uklanja i odlaže u kontejner za smeće.

Za dobivanje objektivnih podataka o nivou šećera u krvi, preporučuje se ove manipulacije izvoditi ujutro na prazan stomak, ili nakon 2 sata nakon jela. Nakon svakog probijanja prsta zamjenjuje se nova igla.

Inovacija u dijabetesu - piti samo svaki dan.

Kako se brinuti za lancete

Osnovno pravilo njege igala na automatskom uređaju je upotreba lancete jednom. U suprotnom, na njenoj metalnoj površini ostat će kapljice krvi, koje su hranjivi medij za patogene. Prije svakog postupka zamjenjuje se nova igla, a neiskorištene se čuvaju u zatvorenoj ambalaži s zatvorenim kapicama. Više posebna pažnja nije potrebna.

Dijabetes uvijek dovodi do fatalnih komplikacija. Prekomjerni šećer u krvi je izuzetno opasan.

Aronova S.M. dao objašnjenja o liječenju dijabetesa. Pročitajte u cijelosti

Njega automobila

Poanta nije samo u tome što igle za VanTouch Select glukometar uz opetovanu upotrebu neće biti tako oštre, a probijanje će biti bolno. Nakon analize ostaju tragovi krvi na lancetima - idealno okruženje za razvoj mikroba. Da biste izbjegli infekciju, iglice se moraju odložiti u oštre posude na vrijeme, a novo silikonsko pakiranje mora se otvoriti neposredno prije upotrebe.

Pored lanceta, auto-piercu je potreban i pažljiv stav. Ako je potrebno, može se oprati sapunom. Za dezinfekciju tijela koristi se izbjeljivač u domaćinstvu, rastvarajući ga u vodi u omjeru 1:10. U ovom je rješenju potrebno navlažiti gazu i obrisati svu prljavštinu. Nakon dezinfekcije, sve dijelove drške isperite čistom vodom i osušite.

Rok trajanja proizvođača lanceta Johnson & Johnson postavljen je u roku od 5 godina. Potrošni materijali kojima je istekao rok trajanja ne mogu se koristiti, takve igle moraju biti zbrinute. Koristite američke scarifiere samo pomoću piercera One Touch.

Za lancete za merač odabira jednim dodirom, cijena ovisi o broju potrošnog materijala: po kutiji sa 25 kom. Morate platiti 250 rubalja., Za 100 kom. - 700 rubalja., Za 100 lanceta jednim dodirom - 750 rubalja. Olovka za lancete za lancete van touch select košta 750 rubalja.

Mjere sigurnosti

Ako postoji opasnost od razvoja hipoglikemije (na primjer, uz nekontrolirano uzimanje brzo djelujućeg inzulina, s asimptomatskim komplikacijama ili pogoršanjem dobrobiti tijekom vožnje), bolje je koristiti prste za kućnu analizu, jer će takva analiza krvi biti brža i tačnija. Nakon 5 sekundi, možete računati na rezultat. Ako šećer skače prečesto, ova opcija će također biti poželjna.

I auto-pirser i lancete namijenjeni su samo pojedinačnoj upotrebi, čak ni članovi porodice ne bi smjeli neko vrijeme davati analizator, pogotovo olovku sa lancetom.

Promenite mesto probijanja sa svakim narednim merenjem. Ako se pojave hematomi ili druge kožne lezije, nemojte koristiti ovo područje za nove punkcije.

One Touch Select analizatoru glukoze u krvi potrebno je 1,0 µl. Možda će, prilikom ispitivanja biomaterijala iz podlaktice ili ruke, biti potrebno povećati dubinu invazije i vrijeme da se dobije dovoljan pad volumena.

Auto-pirser i uređaje za uklanjanje peraja uvijek trebaju biti čisti i na sobnoj temperaturi, koristeći novu iglu svaki put za mjerenja.

Prije prvog uzorkovanja krvi, posebno s alternativnih lokacija, posavjetujte se s endokrinologom.

Karakteristike brojila

Van Touch Touch je savršen elektronički uređaj za brzu kontrolu glukoze. Uređaj je razvoj LifeScan-a.

Mjerač je vrlo jednostavan za korištenje, lagan je i kompaktan. Može se koristiti kod kuće i u medicinskim ustanovama.

Uređaj se smatra prilično preciznim, pokazatelji se praktički ne razlikuju od laboratorijskih podataka. Merenje se vrši prema naprednom sistemu.

Dizajn brojila prilično je jednostavan: veliki ekran, tipka za pokretanje i strelice gore-dolje za odabir željene opcije.

Izbornik ima pet pozicija:

  • postavke
  • rezultata
  • rezultat sada,
  • prosečan
  • isključiti.

Pomoću 3 dugmeta možete lako upravljati uređajem. Veliki ekran, veliki čitljiv font omogućuje osobama slabog vida da koriste uređaj.

One Touch Select sadrži oko 350 rezultata. Postoji i dodatna funkcija - podaci se bilježe prije i nakon obroka. Za optimizaciju prehrane izračunava se prosječni pokazatelj za određeno vrijeme (sedmica, mjesec). Pomoću kabla uređaj se povezuje sa računarom za sastavljanje proširene kliničke slike.

Opcije i specifikacije

Kompletni set predstavljen je komponentama:

  • OneTouchSelect glukometar, dolazi s baterijom
  • uređaj za probijanje
  • uputstva
  • test trake 10 kom.,
  • futrola za uređaj,
  • sterilne lancete 10 kom.

Točnost Onetouch Select-a nije veća od 3%. Kada koristite trake, unos koda je potreban samo kod korištenja nove ambalaže. Ugrađeni tajmer omogućava uštedu baterije - uređaj se automatski isključuje nakon 2 minute. Uređaj očitava očitanja od 1,1 do 33,29 mmol / L. Baterija je dizajnirana za hiljadu testova. Veličine: 90-55-22 mm.

Jednostavno biranje jednostavno smatra se kompaktnijom verzijom brojila.

Težina mu je samo 50 g. Manje je funkcionalna - nema sećanja na prošla mjerenja, ne povezuje se s računalom. Glavna prednost je cijena od 1000 rubalja.

One Touch Ultra je još jedan model u ovoj seriji glukometra sa širokom funkcionalnošću. Ima izdužen udoban oblik i moderan dizajn.

Određuje ne samo nivo šećera, već i holesterola i triglicerida. To košta nešto više od ostalih glukometra iz ove linije.

Prednosti i nedostaci uređaja

Prednosti Onetouch Select uključuju:

  • pogodne dimenzije - lakoća, kompaktnost,
  • brzi rezultat - odgovor je spreman za 5 sekundi,
  • promišljen i zgodan meni,
  • širok ekran sa jasnim brojevima
  • kompaktne test trake sa jasnim indeksnim simbolom,
  • minimalna greška - odstupanje do 3%,
  • visokokvalitetna plastična konstrukcija,
  • ogromna memorija
  • mogućnost povezivanja s računarom,
  • postoje svetlosni i zvučni indikatori,
  • pogodan sistem za apsorpciju krvi

Trošak nabavke test traka - može se smatrati relativnim nedostatkom.

Upute za upotrebu

Uređaj je vrlo jednostavan za rukovanje, kod starijih ljudi ne pravi poteškoće.

Kako koristiti uređaj:

  1. Pažljivo umetnite jednu testnu traku u uređaj dok se ne zaustavi.
  2. Sterilnim lancetom izvršite proboj pomoću posebne olovke.
  3. Stavite kap krvi u traku - ona će apsorbirati pravu količinu za test.
  4. Pričekajte rezultat - nakon 5 sekundi na zaslonu će se prikazati razina šećera.
  5. Nakon ispitivanja uklonite test traku.
  6. Nakon nekoliko sekundi, dogodit će se automatsko isključivanje.

Vizuelna video uputstva za korišćenje brojila:

Cijene za brojilo i potrošni materijal

Cijena uređaja je pristupačna mnogim ljudima koji kontroliraju razinu šećera.

Prosječna cijena uređaja i potrošnog materijala:

  • VanTouch Select - 1800 rubalja,
  • sterilne lancete (25 kom.) - 260 rubalja,
  • sterilne lancete (100 kom.) - 900 rubalja,
  • test trake (50 kom.) - 600 rubalja.

Brojilo je elektronički uređaj za kontinuirano nadgledanje pokazatelja. Prikladan je za svakodnevnu upotrebu, koristi se kako u kućnoj upotrebi, tako i u medicinskoj praksi.

Ostavite Svoj Komentar