Test trake Gamma MS 50 kom

Medicinski uređaji, instrumenti i oprema proizvedeni u Švicarskoj prihvaćeni su u cijelom svijetu kao model kvalitete i modernosti, a gama glukometri u tom pogledu nisu iznimka. Koristeći svakodnevno jedan od ovih uređaja, možete biti sigurni u točnost svjedočenja i jednostavnost upotrebe, što je u modernom svijetu vrlo vrijedno.

Modeli mjerača gama

Prvo na što možete obratiti pažnju prilikom proučavanja švicarskih glukometra marke Gamma jeste moderan i začinjen dizajn, kao i odsutnost nepotrebnih detalja koji odvlače pažnju od samog uređaja. Daljnje upoznavanje s uređajem ispunjava najveća očekivanja. Djeluje pravilno i jasno, poput švicarskog sata, što daje najtačniji rezultat nakon svakog mjerenja, kao i olakšavajući terapiju nizom dodatnih ugodnih opcija. Pouzdanost i intuitivnost u opticaju dvije su druge osobine svojstvene Gammi, koje zajedno s pristupačnom cijenom omogućavaju zaključak da ovaj brand ima malo vrijednih konkurenata na tržištu glukometra.

Danas su dijabetičarima na raspolaganju tri klasična modela: Gamma Mini, Gamma zvučnik i Gamma Diamond, kao i nešto naprednija verzija potonjeg - Diamond Prima.

Osim razlika u dizajnu, uređaji se razlikuju u setu funkcionalnosti ugrađenih u njih, što također utječe na troškove, ali na kraju će svaki korisnik moći odabrati glukometar u skladu s vlastitim individualnim navikama i zahtjevima. Kvaliteta, udobnost i pouzdanost Gamma proizvoda odredili su njen dugoročni uspjeh među pacijentima koji boluju od dijabetesa melitusa, kao i liječnicima koji s ovim glukometrom pouzdano preporučuju svojim pacijentima.

Gamma mini

Kao što možete razumjeti iz naziva uređaja, Gamma Mini glukometar razlikuje se od svojih kolega prvenstveno malom veličinom, tako da ga možete nositi doslovno u džepu, ili još manje u maloj torbici. Koncept takve mobilnosti razvija se postojanjem samo jednog gumba na uređaju, što uvelike olakšava mjerenje šećera u krvi, na primjer, u transportu tokom dugog putovanja ili u drugim skučenim okolnostima. Uz to, ovaj zgodan mjerač ima funkciju automatskog kodiranja, što znači da ga ne morate ručno kodirati prije svakog testa - ovo štedi vrijeme i pojednostavljuje cijeli postupak.

Mesari su ispričali celu istinu o dijabetesu! Dijabetes će nestati za 10 dana ako ga pijete ujutro. »Pročitajte više >>>

Ostale prednosti Gamma Mini uključuju sljedeće opcije koje je odredio proizvođač:

  • merenje glukoze u pet sekundi,
  • potreba za samo 0,5 μl cijele kapilarne krvi,
  • mogućnost uzorkovanja krvi iz dlana, podlaktice, potkoljenice ili bedara,
  • memorija za 20 mjerenja razine šećera sa očuvanjem datuma i vremena ispitivanja.

Ovaj mali glukometar (duljine samo 8,5 centimetara) pokreće jedna okrugla i ravna baterija, a u kompletu se, kao i drugi Gamma uređaji, nalaze i lancete, test trake, mlaznica za uzimanje krvi s alternativnih mjesta i Naravno, torbica. Prema riječima proizvođača, Mini model prvenstveno je namijenjen bolesnicima sa šećernom bolešću u umjerenom ili blagom obliku, ili za pacijente s rizičnim faktorom (sportaši, trudnice i ljudi s prekomjernom težinom).

Gama dijamant

Značajna razlika između Diamond i Mini modela je, naravno, nešto veća veličina, što je u skladu s tim pozitivno utjecalo na veličinu LCD-a. Metoda i vrijeme mjerenja razine šećera (pet sekundi) ostali su isti, međutim pojavila se takva zanimljiva funkcija kao označavanje rezultata oznakom „prije“ i „poslije“. Na taj način će i pacijent i njegov ljekar lakše shvatiti dinamiku promjena nivoa glukoze. Štoviše, uređaj je u mogućnosti i da spriječi dijabetičare od povećane razine ketona u krvi, a zahvaljujući tome može se spriječiti rizik od razvoja ketoacidoze.

Nemoguće je ne spomenuti činjenicu da Diamond, za razliku od svog prethodnika, može pohraniti do 450 rezultata mjerenja u svoju memoriju i istovremeno ima mogućnost dobivanja prosječnih vrijednosti za dvije, tri, četiri sedmice ili za 60 i 90 dana. Da pacijent ne bi zaboravio uzeti vremenski uzorak krvi, model je opremljen budilicom četiri puta u toku dana - ovom opcijom terapija će postati još lakša. Govoreći o praktičnosti rukovanja, mora se napomenuti da uređaj uzima u obzir vjerojatnost problema sa vidom, čestih kod kompliciranog šećerne bolesti tipa 2. Osim svijetlog i kontrastnog prikaza, zasebni bljeskajući indikator govori pacijentu gdje treba umetnuti testnu traku s kapljicom krvi. Glukometar automatski briše istu test traku kako bi neutralizirao rizik od infekcije u krvotoku.

Konačno, Gamma Diamond može se u bilo koje vrijeme povezati s računarom ili prijenosnim računalom putem micro-USB porta kako bi se kopirali svi pohranjeni rezultati ispitivanja i, ako je potrebno, poslali poštom stručnjaku koji promatra pacijenta.

Gamma zvučnik

U pogledu funkcionalnosti, Gamma zvučnik nastavlja ideju modela Diamond, međutim, u njemu su i dalje prisutne brojne razlike. Prije svega, oko privlači oči: bijelo umjesto crnih i glatke linije radne površine umjesto pravih uglova i simetrije. Osim toga, gumbi na zvučniku nalaze se i na prednjoj strani uređaja, a sam zaslon, opremljen jarkim osvjetljenjem, podijeljen je na glavna i pomoćna područja. Kompletan set brojila uključuje:

  • 10 test traka,
  • 10 jednokratnih lanceta,
  • lancetni uređaj
  • mlaznica za uzorkovanje krvi,
  • dvije AAA baterije,
  • plastična futrola
  • priručnik, garancijski list, korisnički priručnik.

Ali glavna karakteristika ovog modela, koja je odredila njegovo ime, bila je funkcija glasovnog navođenja, komentirajući postupak mjerenja razine šećera u krvi. Zahvaljujući ovoj inovaciji, postalo je mnogo lakše kontaktirati starije pacijente i one dijabetičare koji su ozbiljno oslabili vid tokom bolesti. Inače je to i jednostavan i precizan uređaj koji efikasno obavlja svoj zadatak i olakšava proces borbe protiv dijabetesa.

Upute za upotrebu

Uputa za rukovanje glukometrima marke Gamma može se vidjeti korištenjem Mini modela kao jednog od najpopularnijih glukometra na tržištu. Cijeli postupak traje nekoliko minuta i započinje činjenicom da je potrebno umetnuti test traku licem prema gore u prijamnik uređaja kako bi njegovi kontakti u potpunosti ušli u njega. Ova se radnja automatski uključuje na uređaju, na čijem će zaslonu početi treptati poseban simbol - kap krvi. Pomoću lancetskog uređaja opremljenog lancetom za jednokratnu upotrebu (uz njega su priložene vlastite upute) morate dobiti malu kap krvi s vrha prsta ili nekog drugog dijela tijela, iako za to morate opremiti lancetski uređaj posebnom kapicom.

Dalje, kap krvi treba donijeti do apsorbirajuće ivice test trake, a da je ne dodirnete prstima ili ne kontaminirate bilo čime drugim.

Kap bi trebao u potpunosti ispuniti kontrolni prozor prije nego što odbrojavanje započne, u protivnom će mjerenje morati provesti ponovo.

Rezultat analize bit će prikazan na ekranu dok se odbrojavanje ne završi, a njegovi podaci automatski će se unijeti u memoriju brojila. Nakon toga traku možete ukloniti i zbrinuti, a uređaj će se isključiti u roku od dvije minute (može se isključiti i ručno držanjem upravljačkog gumba).

Gama test trake

Diabetes mellitus koji preporučuje DIABETOLOG s iskustvom Aleksey Grigorievich Korotkevich! ". pročitajte više >>>

Za razmatrane mjerne glukometre modela Speaker i Mini prikladna je ista verzija testnih traka proizvođača Gamma, zvana MS, dok Diamond zahtijeva trake tipa DM. Te se trake prodaju u pakiranjima od 25 i 50 komada i temelje se na klasičnoj metodi elektrohemijske analize kapilarne krvi, a njihova karakteristična karakteristika je prisustvo apsorpcijske zone koja automatski odvodi krv u metar. Pored toga, na svakoj traci postoji poseban kontrolni prozor koji pokazuje je li na njega naneseno dovoljno krvi nakon prikupljanja. Opseg mjerenja za trake je standardni - od 1,1 do 33,3 mmol / l krvi, a njihov rok trajanja nakon otvaranja pakovanja je šest mjeseci. Važno je zapamtiti nekoliko ključnih pravila: test trake ne smiju se kontaminirati i ne smiju biti izložene vlazi ili suncu, inače će se rezultati ispitivanja iskriviti.

Pogledajte video: Real Doctor Reacts to GREY'S ANATOMY. Medical Drama Review. Doctor Mike (April 2024).

Ostavite Svoj Komentar