Salata od špinata s jabukama i feta-om

Salata je ukusna, zdrava i izuzetno hranljiva. Salata sa špinatom i jabukama nema nikakve veze s uobičajenom, pa je preopterećena majonezom, krznenim premazom ili olivijem. Jelo treba biti lagano, pripremajte ga laganom rukom i samo s čistim mislima.

Započnite svoj slobodni dan malim iznenađenjem. Vjerujem da se može smatrati takvom naslovnom salatom sa zelenim špinatom, slatkim jabukama i zlatnim grožđicama. Kad malo po malo, nema opasnosti po zdravlje, čak i sa dijabetesom.

Korak po korak recept

1. Listovi špinata se operu, osuše i rasporede u duboku posudu.

2. Jabuke se ogulite od jezgre, iseku na tanke kriške - ploške. Bacite u posudu na špinat.

3. U špinat dodajte luk s jabukama, isjeckan na tanke polukruse i sušene brusnice.

4 Sir izgnječite vilicom da napravite sitne komade, prebacite na špinat. Dalje dodajte orahe (ako se velike mogu nasjeckati).

5. Pripremite mješavinu navedenih sastojaka za preljev: maslinovo ulje, sirće, limunov sok, Dijon senf, sjeckani češnjak (može se zgnječiti kroz prešanje češnjaka) sa solju i biberom. Dodaju med po ukusu i sve dobro promiješaju ..

6. Pripremljenom smjesom začinite salatu, promiješajte. Posluženo do stola. Dobar apetit!

"Šapat za stomak"

Špinat u mnogim zemljama nazivaju kraljem zelenila, što je dobro zasluženo, jer je bogat vitaminima i drugim elementima u tragovima, savjetuje se jesti doslovno sve.

Špinat može biti svjež ili smrznut, ali to je ipak sezonsko zelje, i zato ga je bolje jesti u proljeće i ljeto, kada su listovi puni hranjivih sastojaka. Bolje je da odmah pošaljete svježi špinat u salatu ili drugo zamišljeno jelo, savjetuje se da ga čuvate ne više od 2-3 dana u hladnjaku, jer u suprotnom listovi počinju izblijediti i gube svježinu.

Zelenje od špinata često se koriste u pripremi salata, umaka, lakih juha. Jedna od karakteristika špinata može se nazvati "podmuklim" smanjenjem volumena tijekom toplinske obrade, on doslovno nestaje i topi se, pa se ne bojte poslati veliku količinu špinata da se pirja u maloj tavi.

Predlažemo da pripremite vitaminsku salatu od listova špinata s jabukama, orasima i začinite maslinovim uljem. Salata je lagana i u pripremi i za tijelo, što je vrlo korisno u proljetnim i ljetnim vrućinama.

Kako kuhati "Salatu od jabuka i špinata" korak po korak s fotografijom kod kuće

Za salatu će vam trebati velika hrpa svježeg špinata, 2 sočne slatke jabuke i šaka orašastih plodova.

Špinat operite, osušite i nasjeckajte.

Jabuke i semenke ogulite i iseckajte na tanke trakice.

Nožem narežite šaku badema.

Kombinirajte listove špinata, jabuke i bademe.

Dodajte limunov sok, prstohvat soli i 3-4 kašike. maslinovo ulje - salatu dobro izmiješajte.

Pogledajte video: Salata s buđolom, feta sirom, špinatom i cous cousom - Fini Recepti by Crochef (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar