Pileća prsa sa češnjakom i gljivama

Za svečanu večeru pripremite recept piletina sa gljivama. U pećnici ili u tavi, sa vrhnjem ili bijelim vinom - vaši će se gosti zasigurno svidjeti receptu za "piletinu s gljivama". Više o piletina s gljivama .

Pileća jela → Piletina sa gljivama

Kuhanje piletine za ručak. Ukusno, sočno, brzo.

Vrlo popularno predjelo - julienne (ili bolje rečeno, julienne) s piletinom i gljivama, možete se kuhati u tavi oko pola sata, a da se ne naprežete da kupite kokos i dovedete jelo spremno u pećnicu. A ispada jednako ukusno!

Jednostavan recept za pileći file sa gljivama i pavlakom. Ukusna i zadovoljavajuća gravura s piletinom i gljivama pogodna je za svako prilog i može savršeno zadovoljiti glad cijele obitelji.

Piletina sa kiselim vrhnjem, gljivama i belim lukom, pečena u rerni, ispada da je vrlo ukusna, sočna, ima hrskavu koricu i aromu usta. Ovo jelo je pogodno i za redovnu večeru i za odmor.

Piletina sa gljivama uvijek je ukusna. Pileći file sa prženim šampinjonima takođe je vrlo jednostavan!

Što može biti ukusnije? I piletina i gljive. Dvoje u jednom. Volim ova jela.

Jednostavno pripremljeno jelo, koje zajedno sa prilogom može biti odličan ručak ili večera za porodicu. Možete uzeti bilo koje gljive, glavna stvar je koristiti visokokvalitetnu kremu, tada će gravura biti nježne, masne konzistencije.

Odličan recept za piletinu, originalan i ukusan.

Jednostavan i brz recept za pileća prsa sa gljivama i sirom. Idealno za pire krompir i tjesteninu.

Sočna pečena piletina ispod "krznenog kaputa" od gljiva, povrća i kisele pavlake. Lizaćete prste.

Pileći bataci zapečeni u umaku od sira s gljivama izvrsno su jelo i za dnevni ručak i za svečani sto. Sočno pileće meso, bukvalno pada sa kostiju i topi se u ustima, te gusti sos bogatog ukusa i svijetle arome - kako je to ukusno! I iako je teško iznenaditi nekoga s pilećim jelom, piletina u umaku od sira bit će vam otkriće. Dakle, kuhajte bez sumnje!

Kotleti se brzo kuhaju. Ukusno čak i kad je hladno.

Još jedan suludo lijep recept koji će zadiviti sve vaše goste svojom profinjenošću i, naravno, nahraniti ih na deponiju! Pileći file s gljivama i povrćem - takozvano "jelo za oči", kada ne cijenite samo okus kuhane hrane, nego također dobijete veliko divljenje od vrste jela. Nerealno je ukusno i, što je najvažnije, vrlo jednostavno! Stoga kuhajte, stvarajte, pomažite sebi!

Vermicelli s piletinom i gljivama je srdačno jelo za ručak koje ne zahtijeva puno kulinarskog iskustva ili bilo kakvih egzotičnih sastojaka, ali bez obzira na to, uvijek se ispadne ukusno i ide s praskom!

Zapečena piletina sa umakom od gljiva i sira. Vrlo nježno i ukusno jelo od pilećeg fileta, prilično jednostavno za pripremu, ne zahtijeva puno sastojaka.

Nevjerojatno ukusno sa gljivama i piletinom - Laurent pita. Nježno kremasto punjenje sa gljivama, piletinom i sirom, mrvljivo mekano tijesto od kratkog tijesta. U ovu ćete se pita zaljubiti iz prvog komada!

Ludo ukusno i lako pripremljivo jelo. Idealno za romantičnu večeru i za ručak ista stvar :) Više od toga, jednostavno je. Čak će i početnik lako spremiti takvu pastu sa gljivama i piletinom.

Jednostavno, ali istovremeno sofisticirano jelo od šampinjona s piletinom s lijepim francuskim imenom. Julienne s piletinom i gljivama mogu se pripremiti kako u porcijskim jelima, tako i u tavi.

Ukusna i jednostavna večera pečenog pilećeg fileta sa gljivama i sirom uživat će cijela vaša porodica. Uz to, ovo jelo može zauzeti svoje mjesto na prazničnom stolu.

Najukusniji pileći kotleti u tijestu od prženih šampinjona.

Vrlo sočno predjelo - tartlete s piletinom, gljivama i sirom. Ovo je predjelo posebno popularno na blagdanskim stolovima - naglo se odvaja od tanjura.

Tartleti s kuhanom piletinom, kuhanim jajima i prženim gljivama s lukom - vrlo je ukusan i zadovoljavajući zalogaj. Tartleti s piletinom i gljivama savršeni su za bilo koji blagdanski stol.

Vrlo lijepa pita sa sočnim punjenjem piletine, gljiva i sira. Takva mesna pita može postati pravi ukras svečanog stola!

Pileći kachchiatore (lovačka piletina) - jelo italijanske kuhinje, bogato i nevjerovatno ukusno. Riječ je o pirjanoj piletini u umaku od rajčice s dodatkom vina, s povrćem, gljivama, maslinama i začinima.

Torta za palačinke s piletinom i gljivama vrlo je jednostavna za pripremu, ali izgleda toliko impresivno da će svi gosti i rodbina biti oduševljeni. Torta od grickalica za palačinke može biti pravi ukras na stolu, ne samo svakodnevni, već i svečani.

Srčana, ukusna salata sa gljivama i piletinom. Ispada prilično, pa se udio može podijeliti na pola.

Tartlete su uvijek dobrodošli ukras stola. Dobro su za Novu godinu i rođendan, ali i za bilo koji drugi praznik. Ovo je svestran stand-up obrok. Postoji puno recepata za punjenje za tartlete. Ali najpopularnija opcija je s piletinom i gljivama: vrlo ukusna, lijepa, zadovoljavajuća i jeftina. Na kraju odmora neće ostati tartule!

Popularno italijansko jelo od „škrobne“ riže posebne sorte (arborio). Iako ne postoji poseban recept za rižoto (proizvodi mogu biti bilo što, u našem slučaju gljive s piletinom), osnovno je pravilo kremaste strukture i malo čvrste unutar riže. Da bi se dodala dodatna viskoznost, riži se dodaje juha ili voda, a rižoto se kuha uz stalno miješanje. Pileći rižoto jedna je od najpopularnijih opcija za ovo jelo.

Skuhala sam ukusnu kašu. Istina, pokazalo se da je ovo pečenje pomalo kao pita. Sad ću vam reći zašto. Ali prvo stvari.

Vrećice za palačinke s piletinom, gljivama i sirom - ukusno, zanimljivo i lijepo jelo! Palačinke sa punjenjem savršeno će upotpuniti svečani stol.

Od bundeve možete kuhati vrlo originalnu rolu s pilećim mesom i gljivama.

Pileće noge kuhane prema ovom receptu ne samo da će nadopuniti puni ručak ili večeru, već će i lijepo izgledati na svečanom stolu. Pileće noge zajedno s krompirom i gljivama spakuju se u „vreću“ lisnatog tijesta i peku u rerni - prilog je zasićen aromom pilećeg mesa i začinima.

Vrlo originalna i nekomplicirana priprema pilećeg fileta: u tepsijama za muffine, s bilo kojim punjenjem po vašem ukusu, ispod kore od sira.

Punjene pileće pecivo punjene kiselim gljivama sa povrćem. Vrlo jednostavno i ukusno, probajte, svidjet će vam se.

Nježna pileća pašteta.

Tikvice, u koje je zamotana pileća peciva, ne samo da štite piletinu od isušivanja tijekom pečenja, već i sokom čine meso sočnijim i ukusnijim. Divlji češnjak svojim okusom belog luka vrlo nadopunjuje gljivični punjenje.

Najnežnija pileća prsa u zračnoj omlet.

Pripremite ovaj kremasti umak s piletinom i gljivama za bilo koje prilog - i srdačno jelo je spremno! Ukusno, brzo i jednostavno!

Ukusna salata s piletinom i gljivama.

Varijacija starog ruskog jela zasnovanog na dve različite vrste mesa. Vrlo ukusno i zadovoljavajuće.

Torta se brzo priprema i brzo se rastavlja. Moj je ukusio sa hladnim mlijekom.

Neobične i vrlo ukusne kotlete od piletine i gljiva. U ovoj verziji, od miješanog mljevenog mesa, pileći kotleti mnogo su ukusniji od svojih kolega - pileći zrazy sa gljivama.

Pita "Majka kokoš" se pokazala nježnom, sočnom. Dobro je poslužiti salatu od rajčice i lagano soljene krastavce s lukom.

Piletina se može pržiti, piletina se može kuhati ili možete napraviti takve originalne pileće pecivo sa gljivama. Neće vam oduzeti puno vremena, ali donijet će puno zadovoljstva, vjerujte mi!

Pileći bataci zapečeni u umaku od senfa s šampinjonima i aromatičnim biljem vrlo su ukusno i nepretenciozno jelo u pripremi, koje će pomoći i praznicima i radnim danima. Kao lagana večera, jelo se može nadopuniti biljnom salatom, svježim hljebom i čašom vina, a za srdačan obrok poslužite prilog od žitarica ili tjestenine. Probajte!

Ukusna i srdačna topla salata. Recept s piletinom i gljivama. Takvu toplu salatu možete poslužiti kao zasebno nezavisno jelo.

Novogodišnje salate jako ukrašavaju praznični stol. Nova godina 2012. dolazi. Godina Zmaja. Dakle, pripremamo novogodišnju salatu "Zmaj" - salatu s piletinom i ananasom.

Laurent pita može biti mnogo opcija za punjenje, ali recept za test je gotovo nepromijenjen. Neobična srdačna pita s piletinom i gljivama =)))

Ako vam je uvijek pri ruci pileće meso, ovo je pet u jednom, jelo se uvijek lako priprema, ukusno je i zadovoljavajuće! Kombinacija piletine s gljivama i povrćem uvijek je u prvih deset!

Kako volim ukusne pileće palačinke! Da, ne jednostavno, ali sa tajnom "gljiva".

← Prethodna | Sledeće →

Salata "Birch", recept je koji se priprema vrlo jednostavno. Nježna i ukusna salata sa šljivama i piletinom!

Kako kuhati piletinu s gljivama? Najlakša opcija je pečena piletina, gljive i krompir u rerni. Ako vam je potrebna elegantnija verzija ovog jela, piletina u loncima s gljivama ili piletina s gljivama u umaku od kiselog vrhnja. Recept za piletinu s gljivama i sirom je još ukusniji. Piletina sa gljivama u sporom šporetu kuha se bez gnjavaže, što uvelike olakšava život modernim kuharima!

← Prethodna | Sledeće →

Sva prava na materijale koji se nalaze na web stranici www.RussianFood.com zaštićena su u skladu s važećim zakonom. Za bilo kakvu upotrebu materijala sa stranice, potrebna je hiperveza na www.RussianFood.com.

Uprava web mjesta nije odgovorna za rezultat primjene kulinarskih recepata, načina njihove pripreme, kulinarskih i drugih preporuka, dostupnosti resursa na koje se postavljaju hiperveze i za sadržaj oglasa. Administracija web lokacije možda ne dijeli stavove autora članaka objavljenih na web stranici www.RussianFood.com



Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje najbolje moguće usluge. Boravkom na web lokaciji prihvaćate pravila web lokacije za obradu ličnih podataka. SAglasan sam

Sastojci

  • 4 pileća fileta (prsa),
  • 500 grama smeđih šampinjona,
  • 6 režnja belog luka,
  • sok od pomorandže (cca 100 ml),
  • 150 ml povrtnog bujona,
  • 1/2 luka zelenog luka,
  • kokosovo ulje za prženje.

Sastojci su za 2 obroka. Priprema za kuhanje traje 15 minuta. Pečenje traje cca. 30 minuta

Energetska vrijednost

Energetska vrijednost izračunava se na 100 grama gotovog jela.

KcalkjUgljikohidratiMastiVjeverice
702921.4 g1.3 g13,0 g

Kuvanje

Sastojci za jelo

Meso lagano isperite pod tekućom vodom i malo osušite kuhinjskim peškirom.

Prvo operite i ogulite gljive. Zatim gljive narežite na tanke kriške i pržite u tavi sa nelepljivim premazom i malo kokosovog ulja.

Ako su gljive premale, možete ih pržiti u potpunosti bez da ih narežete na komade. Kad su gotovi, izvucite ih iz tave i ostavite ih na stranu.

U tavu dodajte još malo kokosovog ulja i pirjajte pileća prsa dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Uklonite i filete iz tave i držite na toplom.

Ogulite beli luk i usitnite. Zeleni luk operite i narežite na kolutiće, dodajte u tavu i pržite.

Ulijte sok od pomorandže i povrće i dodajte meso ponovo. Zatamnite 5 minuta.

Ostavite meso da bledi 5 minuta

Začinite solju i biberom po ukusu. Ako želite, jelu možete dodati dodatne začine, poput Tabasco sosa ili kajenske paprike. Dodajte gljive i sve ravnomerno zagrejte.

Zagrijte sve sastojke

Stavite sve na tanjir. Ako vaša prehrana nije previše stroga, kao prilog možete dodati kvinoju, divlji pirinač ili integralni pirinač.

Recept "Pileća prsa sa gljivama, pečena sa sirom":

Pileći file narežite po dužini na komade. Solim. dodajte začin za piletinu. Rasporedimo na lim za pečenje namazan suncokretovim uljem.

Na maslacu pirjajte gljive 10 minuta.

Pržene šampinjone širimo na komade našeg fileta.

Izrežite luk na pola prstena i rasporedite na šampinjone.

Češnjak prođite kroz prešu, kopar i luk sitno naseckani, sve pomešajte sa pavlakom.

Rezultirajućim umacima namažite rezultirajuće kriške.

Završni dodir!))) Naribajte sir i pospite vrh umakom! Ostavlja se u rerni 30-40 minuta (vrijeme kuhanja ovisi o debljini komada).

Pileći file je spreman! Jedite sa zadovoljstvom)))

Pretplatite se na Cook in VK grupu i dobijte deset novih recepata svakog dana!

Pridružite se našoj grupi u Odnoklassniki i svakodnevno dobivajte nove recepte!

Podijelite recept sa svojim prijateljima:

Kao i naši recepti?
BB kod za umetanje:
BB kod koji se koristi na forumima
HTML kôd za umetanje:
HTML kôd koji se koristi na blogovima kao što su LiveJournal
Kako će izgledati?

Komentari i recenzije

5. januara Acya Tihaya # (autor recepta)

18. maja 2015. nora88 #

18. maja 2015. Acya Tihaya # (autor recepta)

5. januara Acya Tihaya # (autor recepta)

30. aprila 2015. totama #

1. maja 2015. Acya Tihaya # (autor recepta)

30. aprila 2015. Acya Tihaya # (autor recepta)

30. aprila 2015. Irina Sukhomlin #

30. aprila 2015. Irski bar #

Pored piletine, trebat će vam:

  • svježi šampinjoni
  • kisela pavlaka i majonez u bilo kojem udjelu,
  • luk
  • tvrdi sir
  • mješavina provansalskog ili italijanskog bilja,
  • sol i biber.

Uz majonez, ukus jela će biti intenzivniji i živopisniji, a sa kiselim vrhnjem - nježnim, kremastim.

Mješavinu bilja možete pokupiti sami ili možete kupiti bilo koju gotovu smjesu za piletinu.

  1. Piletinu isperite i osušite. Gljive očistiti.
  2. Pržite luk dok ne postane proziran.
  3. Gljive sitno naseckajte. Pržite s lukom dok sva tekućina ne ispari.
  4. Ulijte kiselu pavlaku i majonez.
  5. Pomiješajte sa naribanim sirom tako da se odmah malo otopi.
  6. Začinite solju, biberom i stavite na stranu. Bolje je ako se smjesa dobro ohladi.
  7. Filete narežite po dužini da napravite tanke široke kriške.
  8. Začinite solju i začinima za mljevenje. Stavite na lim za pečenje. Ako postoji bojazan da se piletina neće peći, komadići se mogu nekoliko minuta odgristi ili pržiti u tavi.
  9. Na svaku krišku fileta stavite 1 - 2 kašike gljiva. Po vrhu pospite naribani sir.
  10. Stavite tavu u vruću pećnicu. Temperatura pečenja - 180 ºS.
  11. Gornji sloj sira trebao bi se rastopiti, ali ne smije potamniti.
  12. Pecite četvrt sata ili malo duže.

Pileća prsa sa šampinjonima, lukom i paprikom

Sastojci

  • 400 g fileta pilećih prsa bez kože, izrezati na duge komade
  • 2-3 glavice luka, narezane na pola prstena
  • 3 zvonaste paprike, seckane
  • 200 svježih narezanih šampinjona
  • 250 g kisele pavlake
  • 5 češnja belog luka
  • 100 ml kreme sa niskom masnoćom
  • 1 čep peršuna

Pileća prsa s šampinjonima možete kuhati na različite načine, ali ako vam treba neobično jelo na svečanom stolu ili za važan događaj, onda je ovaj recept upravo ono što vam treba.

Marinirajte grudi u pavlaci sa belim lukom i peršunom.

Začinite luk i papriku istovremeno 3-5 minuta, a zatim gljive stavite i dinstajte još 3 minute.

Dodajte file pilećih prsa s marinadom, vrhnjem i začinima, dovedite do spremnosti.

Pileća prsa s karfiolom i gljivama

Sastojci

  • 700 g fileta pilećih prsa,
  • Cvjetača 400 g
  • 3 luka
  • 1 velika mrkva
  • 100 g svežih šampinjona
  • 100 g zelenog pasulja
  • 1 kašika. sjeckani korijen celera
  • 2 žlice. žlice nasjeckanog peršuna
  • 1-2 lovorova lista
  • 3-5 graška crnog ili papra
  • 1/2 satakašike mljevenog crnog bibera
  • sol po ukusu, voda
  • kiseli krastavčići

Sljedeći recept za pileća prsa s gljivama u rerni pomoći će raznolikoj dnevnom meniju i oduševiti porodicu ukusnim, aromatičnim jelom.

  1. Na dno lonca stavite nasjeckani luk, stavite meso, prelijte vrućom vodom tako da samo prekriva hranu, stavite u prethodno zagrijanu rernu i kuhajte oko 30 minuta.
  2. Dok se meso kuha, karfiol isperite, rastavite na odvojene kapke i svaku narežite na nekoliko delova.
  3. Pečurke operite, operite i nasjeckajte.
  4. Izrežite oguljeni grah iz vena na sitne komade, a mrkvu - na krugove ili tanke trakice.
  5. Na kraju kuhanja stavite pripremljeno povrće i gljive u lonci, posolite svaki sloj, poravnajte površinu, prelijte sadržajem preostalog luka, stavite ponovo u rernu i pirjajte još 25-30 minuta.
  6. Pileća prsa sa šampinjonima i ostalim sastojcima, kuhana u rerni, poslužena topla sa kiselim krastavcima.

Pileća prsa sa svježim ili kiselim šampinjonima

Sastojci

Za test

  • 250 g brašna, prstohvat soli
  • 1 kašika. l šećer
  • 125 g putera
  • 1 pretučeno jaje

Za punjenje

  • 400 g pilećih prsa
  • 2 glavice luka
  • 150 g svježih ili kiselih šampinjona
  • 4 tvrdo kuhana jaja
  • sol i biber po ukusu

Među brojnim receptima kako kuhati pileća prsa s gljivama, oni koji se odnose na pečenje su u posebnoj potražnji. I djeca i odrasli vrlo su voljni srdačne torte s mesom i gljivama.

Isecite maslac brzo nožem, dodajte šećer, sol, jaje, 2 kašike. l hladne vode i brzo izmešajte masu sa brašnom. Napravite kuglu od testa i stavite je u frižider na sat vremena.

Za nadjev, pileća prsa, isjeckana i pržena do zlatne kore, luk narezan i pržen na ulju, sjeckane šampinjone, tvrdo kuhana jaja, nasjeckajte i izmiješajte sve, sol i papar po ukusu.

Pileća prsa mogu se kombinovati sa kiselim šampinjonima, ovo punjenje dobit će poseban začinski ukus.

Rubove tepsije namažite maslacem i na njega stavite lim razvaljanog tijesta (ostavite dio da prekrije kolač), navlažite cijelu površinu vodom, rasporedite pripremljeni nadjev (trebao bi popuniti kalup oko dvije trećine) i sipajte sok dobijen prilikom prženja. Kalup prekrijte slojem preostalog tijesta, zakačite njegove rubove, namažite tučenim jajetom i napravite malu rupu u sredini. Stavite tortu u rernu (190 stepeni) na 1,5 sati.

Prije posluživanja, u otvor otvorite malo više soka preostalog od prženja.

Ovaj recept za pitu od piletine i pite od šampinjona preporučuje se kada se rodbina i prijatelji okupe za šolju čaja. Upravo su u takvim slučajevima ukusna peciva najpoželjnija.

Pileća pržena piletina s rižom i gljivama u tavi

Sastojci

  • 4 fileta pilećih prsa
  • 400 g mrkve
  • 200 g šampinjona
  • 1 šolja riže
  • 4 mahune slatke i ljute paprike
  • 2 žlice. l biljno ulje
  • 6 tbsp. l soja sos
  • 250 ml pilećih zaliha
  • sol po ukusu

Pečena pileća prsa s gljivama, čiji je recept predstavljen u nastavku, cjelovit je srdačan ručak ili večera za one koji vole aromatična, hranljiva i ukusna jela od mesa i gljiva, kao i za one koji se pridržavaju zdrave prehrane.

  1. Operite mrkvu i paprike.
  2. Uklonite sjemenke i stabljike slatke paprike.
  3. Ljutu papriku narežite na kolutiće, a slatku papriku i mrkvu na tanke trakice.
  4. Pileća prsa dobro operite i narežite na duge tanke trakice, posolite i ostavite da se natapaju neko vrijeme.
  5. Isperite i kuhajte na laganoj vatri 10 minuta. Zatim ocijedite vodu i rižu ostavite u posebnoj zdjeli.
  6. Gljive oprati, iseći na male kockice.
  7. Kombinirajte pileća prsa s gljivama, pržite u tavi u dobro zagrijanom biljnom ulju do zlatno smeđeg mesa.
  8. Potom dodajte povrće, pirinač, pirjajte 10-15 minuta, ne zaboravljajući da promiješate.
  9. Zatim smjesu izlijte sa pilećim temeljcem, a zatim zatvorite poklopac i kuhajte još 3-4 minute.
  10. Gotovom jelu dodajte sojin sos i sol. Ostaviti neko vrijeme da odstoji i poslužiti.

Luk s piletinom, paradajzom i šampinjoni

Sastojci

  • 1 litra pilećeg zaliha
  • 200 g kuhanog pilećeg prsa
  • 100 g šampinjona
  • 2 kisele krastavce
  • 2 paradajza
  • 1 gomila peršuna, bibera

Kiseli krastavac s pilećim dojkama, gljivama, rajčicama i krastavcima biće odličan prvi jelo na kuhinjskom stolu koji svojom aromom brzo okuplja sve članove domaćinstva.

Pečurke operite, narežite na kriške. Paradajz operite, narežite na kockice, nakon što uklonite koru. Pileća prsa narežite na kockice. Peršin operite i nasjeckajte. Krastavce narezati na trakice. Luk prokuhajte u loncu, dodajte gljive i krastavce, biber, kuhajte 5 minuta. Zatim dodajte rajčicu i pileće meso, dovedite do spremnosti u prethodno zagrijanoj rerni. Prilikom posluživanja, u krastavce dodajte peršinovo zelje.

Pileća prsa sa gljivama, krompirom i lukom

Sastojci

  • file od pilećih prsa s kožom - 4 kom.
  • biljno ulje - 100 ml
  • novi krompir - 400 g
  • luk - 200 g
  • šampinjoni - 550 g
  • beli luk - 1 češanj
  • svježi timijan - 1-2 grane
  • pileća zaliha - 200 ml
  • puter - 80 g
  • sol, biber

Za zeleno ulje

  • mešavina začinskog bilja - 20 g
  • beli luk - 2 režnja
  • puter - 100 g
  • ribani parmezan - 70 g
  • drobtine - 70 g

Ovaj recept za kuhanje pilećih prsa s gljivama u rerni trebao bi biti u svakoj domaćici koja sakuplja originalna, ukusna i vrlo ukusna jela od gljiva.

Pripremite zeleno ulje. Izmrvite zelje i beli luk, pustite da maslac omekša na sobnoj temperaturi. Izmiješajte sve sastojke i zamotajte u film u obliku kobasica. Ostavite da se ulje smrzne u frižideru. Gotovo ulje narežite na medaljone i u njih stavite pileća prsa (stavite ih ispod kože). Napunjene grudi pržite na komadu biljnog ulja s obje strane solju i biberom. Stavite u rernu dok ne kuha na 180 ° C 15 minuta. Novi krompir skuhajte, ostavite da se ohladi i prepolovite. Luk narežite na trakice, a na preostalom biljnom ulju pržite. U luk dodajte šampinjone, iseckane zajedno i krompir sa belim lukom i timijanom. Izlijte pileći temelj, stavite da prokuha i rastopite puter uz stalno miješanje. Sol, biber po ukusu.

Garnish stavite na tanjire, odozgo - pileća prsa, isječena na medaljone.

U rerni treba probati pileća prsa s krompirom i gljivama samo jednom kako biste ovo jelo zauvijek postali jedno od najomiljenijih jela.

Pržena pileća prsa sa šunkom i gljivama

Sastojci

  • 400 g pilećih prsa
  • 125 g kuhane šunke
  • 200 g riže
  • 150 g šampinjona
  • 1 struk slatke zelene paprike
  • 1 luk
  • 1 struk ljute paprike
  • 2 žlice. kašike brašna
  • 2 žlice. kašike suvog šerija
  • 250 ml pilećeg zaliha i mlijeka
  • biljno ulje, peršun, sol, biber
  1. Rižu skuvajte bez ključanja. Kuhajte pileća prsa i pršut.
  2. Kockice slatke paprike, šampinjoni narežite na kriške.
  3. Sjeckajte luk.
  4. Iseckajte mahune ljute paprike i ogulite semenke.
  5. Meso pržite u vrućem biljnom ulju, dodajte luk, slatku papriku.
  6. Potom se pržena pileća prsa i ostale komponente kombiniraju sa gljivama, lagano prže, posolite, popaprite, pospite brašnom.
  7. Razredite juhom, mlekom i šerpom.
  8. Dodajte šunku i ljutu papriku.
  9. Kuhajte 5 minuta, a zatim uklonite ljutu papriku.
  10. Posudu ukrasite peršinom i poslužite.

Pileća prsa sa šparogama u kremastom umaku sa gljivama

Sastojci

  • file od pilećih prsa - 400 g
  • beli luk - 5-6 režnja
  • ruzmarin - 4–5 grana
  • dimljena paprika - 100 g
  • maslinovo ulje - 150 ml
  • zelena šparoga - 200 g
  • sol, biber

Za umak

  • šampinjoni - 250 g
  • šalotka - 70 g
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • konjak - 100 ml
  • povrtni juha - 150 ml
  • vrhnje 33% - 200 g
  • timijan - 1 grančica
  • sol, biber

Pileća prsa u kremastom umaku sa gljivama osjetljivo je i aromatično jelo koje se može pripremiti za posebnu priliku ili poslužiti baš tako, bez ikakvog razloga da mazite svoje voljene.

Pileća prsa narežite na sjeckan češnjak, ruzmarin, papriku, sol i biber i ostavite da se mariniraju 10 minuta. Grudi pržite u maslinovom ulju s obje strane i pecite na 180 ° C 10 minuta. Pripremite umak: šampinjone narežite na kriške, šalotke - na male kocke, pržite u maslinovom ulju. Sipajte konjak, prezli, kremu, dodajte timijan, začinite solju i biberom. Umak prokuhajte na trećini. Ogulite šparoge, blanširajte nekoliko minuta, a zatim roštilj, začinite solju i paprom. Šparoge stavite na tanjire, a na njih stavite kriške pilećih prsa.

Pileća prsa poslužite s vrućim kremastim umakom od šampinjona, raspoređujući posuđe u širokim ravnim jelima.

Kremasta pileća prsa sa smrznutim šampinjonima

  • velika pileća prsa bez kože
  • smrznuti šampinjoni - 300-400 g
  • luk - 2 kom.
  • krema - 1 paket
  • sol, biber, zelje

Kremasta pileća prsa sa šampinjonima u kremi najnježnije je jelo - i po ukusu i po izgledu.

Prvo treba oguliti, isprati i iseći luk u velikim kockicama, a zatim ih poslati u spor štednjak, uključivanjem "pita" na 10 minuta. Dodajte nasjeckane gljive (male gljive mogu biti cijele), zajedno pržite još 10 minuta. Dalje - pileća prsa narežite na sitne komade, sve izmiješajte, ulijte koliko vrhnja da malo prekrije piletinu gljivama. Posolite, popaprite, dodajte šaku sušenog bilja (origano, timijan) i uključite „brzi“ režim.

Kremasta pileća prsa sa šampinjonima u vrhnju u sporom se kuhaju brzo, ispada vrlo ukusno i odlično se slaže s rižom ili tjesteninom.

Pileća prsa sa gljivama, artičokama i sirom

Sastojci

  • pileća prsa (file) - 200 g
  • šampinjoni - 150 g
  • luk - 0,5 kom.
  • konzervirane artičoke - 120 g
  • sir - 150 g
  • pileća zaliha - 50 ml
  • vermuta - 20 ml
  • puter - 10 g
  • maslinovo ulje - 10 ml
  • brašno - 10 g
  • drobtine - 20 g
  • peršun - 20 g
  • mljeveni crni biber, sol po ukusu

Pileća prsa sa gljivama i sirom - savršena kombinacija proizvoda, na osnovu kojih možete kuhati puno sjajnih jela. Jedan od njih je opisan u nastavku.

Pileća prsa narežite na polovine, uvaljajte u brašno, pomešano sa krušnim mrvicama, solju i crnim biberom, pa pržite na maslacu i maslinovom ulju. Luk narežite na kolutiće i pržite u ulju koje je ostalo nakon piletine. Zatim dodajte artičoke, a nakon nekoliko minuta stavite narezane šampinjone, sipajte pileći fond i vermute i pirjajte dok gljive ne skuhaju.

Stavite pileće meso u kalup, prelijte pirjanim gljivama sa povrćem i pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 180 ° C 30 minuta. Nekoliko minuta prije spremnosti da izvadite obrazac iz rerne, posudu pospite naribanim sirom na krupnoj rerni i uklonite koru dok ne skuha.

Na jelo stavite pileća prsa sa gljivama, lukom, artičokama i sirom i pospite sitno sjeckanim peršunom.

Pileća prsa sa šampinjonima i senfom u laganoj šporet

Sastojci

  • 4 komada (otprilike 680 g) pilećih prsa
  • 400 g šampinjona
  • 4 režnja belog luka
  • 1 kašika. pileći juha
  • 1 ½ žlice. krema
  • 2 žlice. l integralna senf
  • 3 žlice. l maslinovo ulje, sol i biber po ukusu
  1. Pileća prsa natrljajte solju i biberom.
  2. Gljive narežite na 4 komada.
  3. Zagrijte zalihu piletine.
  4. Odaberite program "BAKERY" u izborniku, namjestite vrijeme na 15 minuta.
  5. Zagrejte spor štednjak sa otvorenim poklopcem 5 minuta.
  6. Sipati 2 kašike. l maslinovo ulje u posudi za kuhanje.
  7. Sa svake strane piletine umakite do zlatno smeđe boje.
  8. Stavite ih na tanjir.
  9. U programu izaberite program "SRJ", a vreme podesite na 40 minuta. Sipati 1 kašika. l maslinovo ulje na dnu posude za kuhanje.
  10. Stavite beli luk i pirjajte 3 minuta.
  11. Dodajte nasjeckane šampinjone i ¼sp. solju i sosom kuhajte još 7 minuta.
  12. Dodajte pileći fond i kuhajte 10 minuta sa otvorenim poklopcem.
  13. Stavite pileća prsa u zdjelu i zatvorite poklopac. Pritisak - 0. Vrijeme kuhanja pod poklopcem - 20 min.
  14. Kad su grudi skuvane, dodajte im vrhnje i gorčicu i ponovo zatvorite poklopac.
  15. Još jednom odaberite program "SRJ", podesite vrijeme - 30 minuta, pritisak - 0.
  16. Odmah nakon posluživanja, jelo ukrasite nasjeckanim peršinom.

Pileća prsa s lukom od konzerviranih gljiva u pavlaci

Sastojci

  • pileća prsa
  • 100 g konzerviranih šampinjona
  • 1/2 luka
  • gotova začin za piletinu
  • 3 kašike kisele pavlake
  • 20 g naribanog sira
  • limunov sok
  • biljno ulje, sol

Pileća prsa s konzerviranim gljivama, uz dodatak kisele pavlake i sira, sočna su, nježna i vrlo ukusna

Dojku narežite na kockice preko vlakana, pospite pilećim začinom, posolite, malo prelijte limunovim sokom i stavite u vatrostalnu posudu. Luk narežite na kolutiće, pržite u tavi sa dodatkom maslinovog ulja, na to mesto stavite nasjeckane gljive, pržite. Ovu smjesu stavite na meso, dodajte navedenu količinu kisele pavlake, pospite ribanim sirom.

Pileća prsa s gljivama i ostalim komponentama pecite u kiseloj pavlaci u prethodno zagrijanoj rerni 15-20 minuta pod poklopcem i 10 minuta bez poklopca dok se sir ne porumeni.

Pogledajte video: Piletina s gljivama u svijetlom umaku - Fini Recepti by Crochef (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar