Strix: upute za upotrebu, analozi i recenzije, cijene u ljekarnama Rusije

Lijek potiče sintezu vizualnog pigmenta, poboljšava prokrvljenost mrežnice, što pomaže povećanju oštrine vida, naročito u mraku i pri slabom svjetlu.

Antocijanozidi borovnice imaju antioksidativno djelovanje, stabiliziraju razmjenu fosfolipida staničnih membrana, jačaju matriks vezivnog tkiva retinalnih kapilara (oni postaju jaki) i poboljšavaju trofičnu mrežnicu.

Djelovanje lijeka nadopunjuje β-karotenkoja je takođe antioksidans. Stimulira lokalne imunitet, pomaže u obnavljanju vidnog pigmenta, sprječava isušivanje očiju. Sveukupni učinak na tijelo je normaliziranje funkcije kože i povećanje antitumorskog otpora tijela.

Indikacije za upotrebu

  • vizualni umor prilikom čitanja, gledanja televizije i rada za računarom,
  • miopija,
  • poremećena prilagodba vida mraku,
  • makularna degeneracija,
  • dijabetička retinopatija,
  • centralni mrežnica distrofija,
  • primarna glaukom (u složenoj terapiji),
  • rehabilitacijski tretman nakon oftalmološke hirurgije.

Oblik i sastav izdavanja

Oblik doziranja - filmom obložene tablete: okrugle, konveksne s obje strane, tamno ljubičaste boje isprepletene ljubičastom bojom različitog intenziteta boje (30 kom. U blisterima, 1 blister u pakovanju kartona).

Aktivne tvari u 1 tableti:

  • ekstrakt voća borovnice suv - 82,4 mg,
  • betakaroten (u obliku 10% koncentrata) - 12 mg, što je ekvivalent 1,2 mg betakarotena.

Pomoćne komponente: mikrokristalna celuloza, magnezijum stearat, silicijum dioksid, kukuruzni škrob, liofilizat voćnog soka od borovnice.

Sastav školjke: metil celuloza.

Farmakološko djelovanje

Strix je adaptogeni biljni proizvod koji uključuje ekstrakt borovnice (beta-karoten i antocijanozidi). Navedeni lijek ima metabolički, antioksidativni, ljekoviti, regenerirajući učinak. Potiče proizvodnju rodopsina, koji je odgovoran za oštrinu vida, povećava opskrbu tkivima krvlju, smanjuje astenopski sindrom, jača krvne žile, poboljšava percepciju boja, omogućava očima da bolje vide u sumrak i pri jakom svjetlu. Strix ublažava umor očiju, usporava degenerativne procese koji se događaju u tkivima oka. To je profilaktičko sredstvo koje sprečava razvoj niza oboljenja.

Komponente koje čine dotični lijek potiču imunološki sustav i smanjuju rizik od glaukoma i katarakte.

Terapeutski efekat

Strix se koristi u oftalmologiji za vizualni prekomjerni tijek koji nastaje produženim radom na PC-u, uz tekstualne informacije, čitanje, a također u slučaju kršenja mehanizma prilagodbe na tamu (to jest, s hemeralopijom). Propisan je osobama koje pate od miopije različitog stepena, osobama koje imaju dijabetičku retinopatiju, distrofiju (perifernu ili centralnu) mrežnice. Strix se koristi i u složenom liječenju primarnog glaukoma (uz trajno povećanje intraokularnog pritiska), katarakte, tijekom oporavka nakon očne operacije.

Navedeni alat izvor je minerala, antocijanozida, luteina, kao i vitamina.

Strix možete uzeti i za decu i za odrasle. Otpornost tijela na ovaj lijek se ne javlja.

Oblici oslobađanja Stryxa

  1. Filmsko obložene tablete koje sadrže 82,4 mg ekstrakta borovnice (osnovna verzija).
  2. Tablete za žvakanje, uključujući 25 mg ekstrakta borovnice sa aromom crnog ribiza i metvice (Striks-Kids).
  3. Tablete sa velikim sadržajem ekstrakta borovnice: u jednoj tableti - 102,61 mg ove supstance (Strix Forte).

Načini upotrebe, doze

Dotični lijek možete započeti nakon preliminarnih savjetovanja s kvalificiranim stručnjakom (oftalmologom). Preporučuje se upotreba za djecu stariju od sedam godina, adolescente, starije osobe 1-2 tablete dnevno, ispirane s malom količinom tekućine (vode za piće). Kurs uzimanja Strixa je prosječno dvije do 3-4 sedmice. Ako trebate ponovo uzeti dopuštenu dnevnu dozu lijeka, treba provjeriti sa svojim liječnikom. Deca mlađa od sedam dana treba da piju jednu tabletu Strix-a jednom u 24-48 sati.

Dodatne informacije

o primjeni Streaks i Streaks Forte

Tablete treba konzumirati tokom jela. Treba ih oprati čistom pitkom vodom, a ne sokom, mlijekom, gaziranim pićima. Ako nakon uzimanja lijeka primijetite osip na koži, urtikariju, prestanite uzimati i bez odlaganja obavijestite liječnika.

o korištenju Striksa Kids-a

Tablete se moraju žvakati. Ako je potrebno, smije se piti vodu.

S oprezom, Strix treba koristiti starije osobe.

Analozi Strixa su Okuvayt, Glazorol, Bilberry forte, Blackberry instant, Zvjezdano oko. Ovi lijekovi imaju sličan farmakološki učinak (također sveobuhvatno štite oči i poboljšavaju oštrinu vida, imaju tonik i antioksidativni učinak).

Strix: cijene u internetskim ljekarnama

Strix filmom obložene tablete 30 kom.

Strix tablete, poklopac. zarobljen. školjka broj 30

STRIX 30 kom. filmom obložene tablete

Striks forte tablete od 500 mg 30 kom.

Kartica Striks forte. žvakati. 500mg n30

STRIX FORTE tablete 500mg 30 kom.

Štrajkovi tbl p / o №30

Striks forte N30

Striks forte tbl 500 mg br. 30

Obrazovanje: Državni medicinski univerzitet Rostov, specijalnost "Opća medicina".

Podaci o lijeku su generalizirani, daju se u informativne svrhe i ne zamjenjuju službena uputstva. Samo-lijek je opasan za zdravlje!

Osoba koja uzima antidepresive u većini slučajeva opet će patiti od depresije. Ako se osoba sama snalazi s depresijom, ima sve šanse da zauvijek zaboravi na ovo stanje.

Karijes je najčešća zarazna bolest na svetu sa kojom se čak ni grip ne može boriti.

Ljudske kosti su četiri puta jače od betona.

Naučnici sa Univerziteta Oxford proveli su niz studija tokom kojih su došli do zaključka da vegetarijanstvo može biti štetno za ljudski mozak, jer dovodi do smanjenja njegove mase. Zbog toga, naučnici preporučuju ne isključivanje ribe i mesa iz njihove prehrane.

Četiri kriške tamne čokolade sadrže oko dvjesto kalorija. Dakle, ako se ne želite poboljšati, bolje je da ne jedete više od dvije lobule dnevno.

Prema statističkim podacima, u ponedjeljak se rizik od ozljeda leđa povećava za 25%, a rizik od srčanog udara - za 33%. Budite oprezni.

Mnogi lijekovi su u početku plasirani kao droga. Heroin je, na primjer, u početku plasiran kao lijek protiv kašlja. A kokain su ljekari preporučivali kao anesteziju i kao sredstvo za povećanje izdržljivosti.

Jetra je najteži organ u našem tijelu. Prosječna težina joj je 1,5 kg.

U Velikoj Britaniji postoji zakon prema kojem kirurg može odbiti da izvede operaciju na pacijentu ukoliko puši ili ima prekomjernu težinu. Osoba bi se trebala odreći loših navika i tada mu, možda, neće biti potrebna hirurška intervencija.

Obrazovana osoba manje je podložna bolestima mozga. Intelektualna aktivnost doprinosi stvaranju dodatnog tkiva za nadoknadu obolelih.

Najrjeđa bolest je Kuru. Samo su predstavnici plemena Fore u Novoj Gvineji bolesni od nje. Pacijent umire od smijeha. Vjeruje se da je uzrok bolesti jedenje ljudskog mozga.

Ako padnete s magarca, vjerovatnije je da ćete zavaliti vrat nego ako padnete s konja. Samo nemojte pokušavati pobiti ovu izjavu.

Prema istraživanju WHO-a, svakodnevni polusatni razgovor na mobitelu povećava vjerovatnost za razvoj tumora na mozgu za 40%.

74-godišnji australijski stanovnik James Harrison postao je darivatelj krvi oko 1.000 puta. Ima rijetku krvnu grupu, čija antitijela pomažu novorođenčadi koja boluje od teške anemije u preživljavanju. Tako je Australijanac spasio oko dva miliona djece.

Postoje vrlo zanimljivi medicinski sindromi, poput opsesivnog gutanja predmeta. U stomaku jednog pacijenta koji boluje od ove manije otkriveno je 2500 stranih predmeta.

Prema statističkim podacima, oko 80% žena u Rusiji pati od bakterijske vaginoze. U pravilu ovu neugodnu bolest prate bijeli ili sivkasti odljevi.

Upute za upotrebu Strix-a, doziranja

Lijek se uzima oralno nakon obroka, ispire se čistom vodom. Doziranje ovisi o starosti.

Standardna doza za odrasle, preporučena u uputama za upotrebu Striksa - 2 tablete 1 put dnevno ili 1 tableta 2 puta dnevno. Maksimalna doza je 2 tablete.

Djeca od 7 godina - 1 tableta 1 put dnevno. Maksimalna doza je 1 tableta.

Način upotrebe je 1 mjesec. Ponavljani tečajevi mogući su po preporuci ljekara.

Nuspojave

Uputa upozorava na mogućnost razvoja sljedećih nuspojava prilikom propisivanja Strix-a:

  • U slučaju pojedinačne netolerancije na bilo koji sastojak, postoji rizik od alergijskih reakcija.

Kontraindikacije

Kontraindicirano je propisivanje Strix-a u sledećim slučajevima:

  • Djeca mlađa od 7 godina
  • Preosjetljivost na komponente lijeka.

Primjena lijeka tijekom trudnoće / dojenja moguća je samo uz dogovor s liječnikom, nakon procjene omjera očekivane koristi od terapije s mogućim rizikom.

Predoziranje

Podaci o predoziranju nisu opisani u uputama.

Analozi Strix, cijena u ljekarnama

Ako je potrebno, možete zameniti Strix analogom u njegovom terapeutskom efektu - to su vitamini za oči:

Odgovara za ATX kod:

Prilikom odabira analoga važno je razumjeti da se upute za uporabu Striksa, cijena i recenzije ne primjenjuju na lijekove sličnog djelovanja. Važno je dobiti konsultaciju s ljekarom i ne izvršiti neovisnu promjenu lijeka.

Cijena u ljekarnama Rusije: Strix tablete 30 kom. - od 475 do 552 rubalja, navode 824 apoteke.

Čuvati van domašaja dece, na suvom mestu pri temperaturi koja ne prelazi +25 ° C. Rok trajanja je 3 godine.

Uslovi odmora iz ljekarni - bez recepta.

4 komentara za “Striks”

Već sam pio vitamine Strix prije nekoliko godina, učinak istih je bio dobar te sam odlučio ponoviti unos ovih vitamina. Jer djeluju !!

Delite ... ali! Volio bih da Strix ostavi barem neki dugotrajni učinak. Nažalost, par nedelja nakon završetka kursa, ponovo sam se počeo osećati umornim u očima. Očito, mjesec dana prijema očito nije dovoljno.

Vitamini dobro rade! Pitam se kako su mi s ovim internetom oči još uvijek na mjestu))

Očekivala sam više, a recenzije su dobre o vitaminima. Ali, nažalost, nisam našao nikakve rezultate. Vizija se nije poboljšala. Još gore)

Kontraindikacije

Primjena Striksa je kontraindicirana kod djece mlađe od 7 godina i kod preosjetljivosti na komponente koje čine lijek.

Primjena lijeka tijekom trudnoće i tijekom laktacije moguća je samo u slučajevima kada očekivani terapeutski učinak za majku značajno premašuje potencijalni rizik za razvoj fetusa ili novorođenčeta.

Doziranje i primjena

Tablete se uzimaju oralno sa dovoljnom količinom vode.

Strix se preporučuje u sljedećim dozama:

  • djeca od 7 godina: 1 kom. dnevno
  • odrasli: 2 kom. dnevno.

Trajanje terapije je 1 mesec. Dozvoljeni su ponovljeni tečajevi liječenja koje je propisao liječnik.

Sastav i oblik oslobađanja

Filmsko obložene tablete1 tab.
ekstrakt ploda borovnice suv82,4 mg
betakaroten 10% koncentrat12 mg
(ekvivalentno 1,2 mg betakarotena)
pomoćni sastojci: liofilizat voćnog soka od borovnice, MCC, kukuruzni škrob, silicijum dioksid, magnezijum stearat
ljuska tableta: celuloza

u blisteru 30 kom., u pakovanju od kartona 1 blister.

Tablete za žvakanje1 tab. (730 mg)
ekstrakt borovnice25 mg
(odgovara 5,4 mg antocijanozida)
vitamin C50 mg
vitamin e5 mg
cink3 mg
beta karoten1,2 mg
selen10 mcg
pomoćni sastojci: ksilitol (E967), izomalt (E953), MCC (E460), gliceridi masnih kiselina, silicijum dioksid (E551), metil celuloza (E461), aroma crne ribizle identična prirodnoj, kalijum acesulfam (E950), stearinska kiselina (E570) aroma papra, identična prirodnoj, neohesperidin (E959)

30 kom u pakiranju

Tablete1 tab. (500 mg)
ekstrakt borovnice102,61 mg
(odgovara 20 mg antocijanozida)
lutein3 mg
vitamin a400 mcg
vitamin e5 mg
cink7,5 mg
selen25 mcg
pomoćni sastojci: MCC (E460), kroskarmeloza (E468), kukuruzni škrob, kalcijum fosfat (E341), metil celuloza (E461), silicijum dioksid (E551), magnezijum stearat (E470), želatina

30 kom u pakiranju

Svojstva komponenata

Zajednička akcija ekstrakt borovnice i luteinauključena u Strix ® forte, pomaže u jačanju krvnih žila, poboljšanju oštrine vida, uklanjanju simptoma vidnog umora, usporavanju promjena u tkivima oka povezanih sa starenjem.

U kombinaciji vitamini A i E, selen i cink pružaju potrebnu zaštitu vizualnim strukturama od slobodnih radikala, pomažu usporavanju procesa starenja u tkivima oka.

Vitamin A Smatra se neophodnim za vid, njegov nedostatak uzrokuje razvoj noćne sljepoće.

Cink efikasno štiti mrežnicu i pomaže u sprečavanju katarakte.

Zajednička akcija ekstrakt borovnice i beta karotena pomaže ojačati zidove krvnih žila očnih tkiva, poboljšati oštrinu vida i spriječiti vidni umor.

Ekstrakt borovnice potiče proizvodnju vizualnog pigmenta mrežnice - rodopsina i poboljšava vizualnu funkciju.

Beta karoten povećava otpornost očnih tkiva na infekcije, pružajući imunostimulirajući učinak.

Kompleks antioksidanata - vitamini C i E, kao i selen i cink, pomažu u zaštiti vida od slobodnih radikala.

Vitamin C daje energiju tkivima oka i organizmu u celini, pojačava antioksidativni efekat selena i vitamina E.

Indikacije Strix ®

manifestacije sindroma vizualnog umora tokom dužeg rada sa računarom i čitanja,

miopija različitog stepena,

kršenje mehanizama prilagođavanja mraku (hemeralopija),

centralna i periferna distrofija mrežnice,

kompleksna terapija primarnog glaukoma,

period oporavka nakon operacije na očima.

Preporučuje se

Kao izvor antocijanozida, vitamina i minerala:

za zaštitu vida djece uzrasta od 4 do 12 godina u vezi s ranim upoznavanjem računala, gledanjem televizijskih programa i naknadnim vizualnim opterećenjima tokom škole.

Lutein kao izvor antocijanozida, dodatni izvor vitamina i minerala:

u kompleksnom lečenju očnih bolesti povezanih sa starenjem - katarakta, glaukom,

ublažiti sindrom vidnog umora.

Doziranje i primjena

Unutra ispere se potrebnom količinom vode.

Djeca starija od 7 godina - 1 stol. dnevno. Odrasli - 2 tablete. dnevno. Tečaj lečenja je 1 mesec.Ponavljani kursevi - po preporuci lekara.

Unutra tokom obroka, djeca od 4 do 6 godina - 1 stol. dnevno, stariji od 7 godina - 1 stol. 1-2 puta dnevno. Trajanje prijema je 1-3 mjeseca.

Unutra tokom obroka, odrasli i deca starija od 14 godina - 1-2 tablete. dnevno. Trajanje prijema je 1-3 mjeseca.

Strix, upute za upotrebu (Metoda i doziranje)

Tablete se uzimaju oralno, gutaju se cijele, ispiraju vodom. Djeca od 7 godina propisuju 1 tabletu dnevno. Odraslim se preporučuju 2 tablete dnevno. Kurs liječenja je najmanje 1 mjesec. Po potrebi se po preporuci lekara izvode ponovljeni tečajevi.

Uputa za upotrebu Strix sadrži upozorenje da ne treba prekoračiti dnevnu dozu.

Strix Analogs

Analozi koji sadrže biljne sirovine borovnica: Borovnice Forte sa cinkom, Blueberry-Optima, Posetite, MirtileneForte, Skale sa borovnicama, Blueberry-F.

Strix kritike

Rezultati višegodišnjih istraživanja evropskih znanstvenika dokazuju da je za prevenciju oštećenja vida tokom duže upotrebe (čitanje, rad za računalom) potrebno koristiti lijekove s antioksidacijskim i metaboličkim djelovanjem. Ovo su vitamini Strix za oči, registrovani kao biološki dodatak hrani.

Za odraslu osobu, nivo potrošnjeantocijanini 50-150 mg dnevno. U 1 tableti Strix 16,1 mg antocijanini, u dva - 32,2 mg, a ova količina je dovoljna za prevenciju očnih bolesti. Recenzije o Strix-u su pozitivne. Svi primjećuju visoku kvalitetu vitamina i mogućnost izbora lijeka iz linije Strix (za djecu, forte, menadžera, odličnog učenika, tinejdžera, omega) koji su pogodni za sebe i sve članove obitelji, malo različiti u sastavu ovisno o dobnim potrebama i naprezanju očiju.

  • «... Zadovoljan sam rezultatom, odmoriću se, a onda ću ponoviti kurs»,
  • «... Uistinu, oči su počele manje zuriti u računar, smanjili su se bol i crvenilo»,
  • «... Povremeno dajem sinu tinejdžeru 3 mjeseca zaredom - ima veliko naprezanje očiju»,
  • «... Više volim sastav i djelovanje Strix Managera, periodično ih prihvatam tokom 2 mjeseca»,
  • «... Za 5-godišnje dijete odabrala je Strix Kids jer je zauzeta puno računara i čitanjem. Dajem profilaktički».

Neki više vole složeni lijek Vitrum Vision Fortekoji sadrže borovnice, minerale, vitamine, zeaksantin i lutein.

Pogledajte video: STRIX WITH 100% SKILL OF COURSE! Paladins (April 2024).

Ostavite Svoj Komentar