Parada zaslađivača: opis

Slatka paradigma Fit parad predstavljena je čitavom linijom mješavina koje variraju u sastavu i ukusu i sadrže 0 kcal.

Trenutno u prodaji možete pronaći nekoliko sorti proizvoda - "Eritritol", "Suite" i ostale pod brojevima 1, 7, 9, 10, 11, 14.

Detaljan opis svake smjese pomoći će u analiziranju njezinih svojstava i zdravstvenih koristi.

Dakle, zamjena za šećer „Fit Parade“ br. 1 i 10 sadrži sljedeće komponente:

  • eritritol je višestruki šećerni alkohol, proizvodi se iz kukuruza, ima nizak indeks inzulina (2) i nula kalorijskih sadržaja,
  • Ekstrakt jeruzalemske artičoke - napravljen je na osnovu usjeva korijena, bogatog vitaminskim i mineralnim sastavom,
  • sukraloza je proizvod koji potiče od šećera,
  • steviozid - proizveden od stevije.

Preporučena dnevna doza navedena je na pakovanju.

Eritritol i Sweet su jednokomponentne smjese. Prvi dio sadrži 100% -tni šećerni alkohol eritritol, drugi se sastoji samo od steviozida. Najbogatiji je sastavnim dijelovima Fit Parade nadomjestka šećera br. 9, dostupan u obliku tableta.

To uključuje:

  • sukraloza je sintetski derivat šećera dobiven obradom sa hlorom,
  • vinska kiselina je prirodni spoj koji se nalazi u mnogim plodovima, poput grožđa,
  • soda bikarbona
  • Ekstrakt jeruzalemskog artičoka,
  • laktoza - ugljeni hidrat dobijen iz surutke,
  • steviozid - glikozid dobiven iz biljnog ekstrakta stevije,
  • L-leucin je esencijalna aminokiselina koja se koristi za liječenje bolesti jetre, anemije i drugih bolesti,
  • kroskarmeloza - koristi se kao zgušnjivač,
  • silicijum dioksid - zgušnjivač.

Mješavina br. 11 sadrži, osim steviozida i sukraloze, inulin (biljni ugljikohidrat), ekstrakt ananasa i plod stabla dinje. Varijanta pod brojem 7 je trokomponentna, sastoji se od eritrola, sukraloze i steviozida. Mješavina br. 14 je dvokomponentna, ne sadrži sintetsku sukralozu, već samo eritritol - višehidratni šećerni alkohol i steviju glikozid.

Upotreba zaslađivača fit parada

Zaslađivač uključuje uglavnom prirodne sastojke, tako da će njegova upotreba donijeti opipljive koristi onima koji imaju problema s metabolizmom glukoze u tijelu.

Šećer je veoma ovisan, tijelu su potrebne za prehranu moždanih stanica i ostalih organa. Stoga, napuštanje nije lako, čak ni u kritičnim situacijama.

Ali postoje bolesti kod kojih upotreba ovog prehrambenog proizvoda može biti opasna po život. Na primjer, rak. Ćelije raka brzo rastu zbog unosa šećera u ljudsko tijelo. Stoga onkologija pokazuje dijetu bez ugljikohidrata.

Šećer može negativno utjecati na krvne sudove. U cirkulaciji u krvi, višak glukoze dovodi do ulceracije zidova krvnih žila i stvaranja aterosklerotskih plakova. Zbog toga je za prevenciju kardiovaskularnih bolesti potrebno napustiti konzumiranje šećera. Zaslađivač će poslužiti kao sigurno i ukusno zaslađivač hrane.

Upotreba dijabetesa

Neki prihvataju zabranu slatkiša za dijabetes vrlo bolno, osjećaju se ograničeno. Poznato je da slatki ukus izaziva pozitivne emocije, osećaj užitka.

Idealno rješenje u takvoj situaciji bilo bi zaslađivač Fit Paradise za dijabetičare. Neće povećati glukozu u krvi, koju tijelo jednostavno ne može apsorbirati.

Nema potrebe da se objašnjava koliko je važno održavati sigurnu razinu glukoze kod dijabetesa. Stoga se ne raspravlja o šteti ili koristima korištenja zaslađivača Fit Parade - to je od vitalne važnosti.

Prednosti i nedostaci zaslađivača Fit Parad

„Fit Parade“ po izgledu podseća na šećer u prahu. Može se pakovati u teglu sa zatvorenim poklopcem ili u portiranim vrećicama. Ukus ovog zaslađivača ugodan je, ne iritira okusne bobice metalnim ukusom, kao i drugi slični proizvodi.

Komponente zaslađivača prilikom uništavanja se ne uništavaju, pa se može koristiti u pečenju.

Eritritol, koji je dio Fit Parade, nalazi se u pulpi mnogo voća i povrća. Njegov minus je to što je mnogo kaloričniji od šećera, ali 1/3 manje slatkog. Međutim, kalorični sadržaj ove tvari neće učiniti nikakvu štetu zbog nemogućnosti njene asimilacije u tijelu.

Za ljude koji nemaju zdravstvenih problema upotreba zaslađivača opravdana je samo kao privremena alternativa. Iskustvo je pokazalo da uprkos nedostatku kalorija, Fit Parada ne može biti korisna tokom gubitka kilograma.

Vrlo je teško prevariti tijelo, kada osjetite slatki ukus, mozak šalje signal pankreasu da proizvodi inzulin.

Ali nakon zaslađivača, razina glukoze u krvi se ne mijenja, uslijed čega se javlja osjećaj nezadovoljstva, gladi.

Kao rezultat toga, apetit raste, što dovodi do konzumiranja velike količine hrane.

Zamjena šećera FitParad kontraindicirana je u takvim slučajevima:

  • ovisnost o alergijama na hranu,
  • trudnoća i dojenje,
  • stariji od 60 godina.

Kada proizvod koristite u količinama većim od preporučenih doza, moguć je laksativni učinak.

Gotovo u svim varijantama Fit parade postoji sukraloza - umjetno stvoren zaslađivač, nemoguće ga je sresti u prirodi. Za neke izazove negativnu reakciju nakon konzumacije, može uznemiriti probavu, uzrokovati glavobolju.

Mišljenje stručnjaka

Zaslađivač je izmišljen kako bi odvratio ljude koji konzumiraju puno šećera, ali i one koji su kontraindicirani u slatko, od štetne hrane.

Slastica Fit Parade ima nula kaloričnih sadržaja. Nalazeći na ukusnim pupoljcima jezika, izaziva osjećaj slatkoće. Većina sastojaka proizvoda tijelo ne može apsorbirati, pa zaslađivač ostavlja osjećaj gladi. To može uzrokovati prejedanje i pridobijanje viška tjelesne težine.

Šećer, naprotiv, donosi privremeni osjećaj sitosti, ali tijelo može apsorbirati samo 10 g ovog ugljikohidrata na sat, a uz veću količinu toga, nastaju negativne posljedice. Najbrže zasićenje glukozom dovodi do upotrebe ne samo slatkiša, već i hljeba. Nutricionisti smatraju da je 40-50 g ugljikohidrata koji se nalaze u povrću, voću i žitaricama dovoljno dnevno čovjeku. Uz dijetu s malo ugljikohidrata, možete privremeno koristiti nadomjestak šećera, dodajući ga pićima, žitaricama.

Dakle, upotreba Fit parade opravdana je za ljude koji imaju dijabetes, rak i kardiovaskularne bolesti koji ne mogu odbiti slatkiše.

A ujedno, zaslađivač može poslužiti kao pomoćnik u prelasku na zdravu prehranu, u kojoj nema mjesta za šećer.

Što kažu stručnjaci

Proizvođač svoj novi proizvod Fit Parade naziva multifunkcionalnim i isključivo prirodnim. Zaslađivač, čiji su pregledi samo pozitivni, zaista je nevjerojatno različit u sastavu od ostalih kolegica, stvorenih na bazi acesulfama, aspartama, ciklamata i saharina.

Endokrinolozi kažu da daleko od svih zaslađivača koji gledaju na police u trgovinama prolaze odgovarajuću kontrolu kvalitete. Mnogi od njih su hemijski sintetizirani, što je izuzetno štetno za naše tijelo, i svrstani su u „intenzivne zaslađivače“. Nažalost, takvi proizvodi uopće nisu dobri za zdravlje, a natrijum ciklamat, koji je njihov dio, u mnogim je razvijenim zemljama zabranjen. Osim toga, razlikuje ih nestabilnost u kiselom okruženju, nestabilnost pri zagrijavanju i neugodan okus sličan metalnom.

Opis proizvoda

„Fit Parade“ bitno se razlikuje od njih - zamjena za šećer, čiji sastav sadrži samo korisne komponente. Prije svega, valja napomenuti nizak sadržaj kalorija ovog proizvoda, proizvođač navodi da stotina grama sadrži samo dvije kalorije. Vrlo je sladak. Takvu količinu dnevno gotovo je nemoguće konzumirati, međutim, preporučljiva dnevna doza je četrdeset i pet grama. Kupci koji su već testirali ovaj zaslađivač kažu da im je dovoljno deset do petnaest grama dnevno.

Izuzetno prirodan sastav

Trenutno je nekoliko sličnih proizvoda kompanije Piteco već stavljeno u prodaju. Ovo je zamjena za šećer Fit Parada br. 14, br. 10, br. 7, br. 9 i br. 1. Svi su sličnog sastava i razlikuju se samo u vrsti ekstrakta koji je u njemu sadržan - suhom jeruzalemskom artičoku ili dogrose. Svaki zaslađivač sadrži svaki dan važnih i esencijalnih vitamina za tijelo.

  • Vitamin A - Ima čitav niz korisnih svojstava. Odličan je antioksidans, pomaže u rješavanju upalnih procesa, jačanju imuniteta, sprječava razvoj raka i poboljšava rad gastrointestinalnog trakta.
  • Vitamin F važan za srce, krvne žile, dobru cirkulaciju, smanjuje kolesterol i rizik od razvoja ateroskleroze.
  • Nikotinska kiselina ima općenit pozitivan učinak na cijeli organizam, posebno poboljšava rad mozga, povećava kardiovaskularni tonus, regulira i normalizira redox procese.
  • Vitamin C - Prvi pomoćnik za imunitet, obavezan je za svakodnevnu upotrebu, kao najbolja zaštita od raznih vrsta virusnih infekcija.
  • Vitamini B1 i B2 - poboljšati rad jetre i štitne žlijezde, igrati veliku ulogu u procesima metabolizma i rasta, neophodni su za zdravlje kose, noktiju, kože.

Elementi u tragovima u svakoj kašičici

Svaka slastica Fit Parada (br. 1, br. 7, br. 10, br. 14) sadrži veliki broj važnih minerala koji imaju terapeutski i profilaktički učinak na tijelo.

  • Mangan - odgovoran je za pamćenje i dobro funkcionisanje nervnog sistema.
  • Gvožđe - pojačava imunitet, prenosi kiseonik do ćelija.
  • Bakar - potreban za sintezu hemoglobina, obnovu hrskavice i kostiju.
  • Cink - sudjeluje u većini metaboličkih procesa ljudskog tijela.
  • Silicijum - doprinosi kvalitativnoj obnovi epiderme, formira kolagen, poboljšava ishranu noktiju, kože i kose elementima koji su im potrebni.
  • Magnezijum - štiti od alergija, stabilizira holesterol i krvni pritisak.
  • Fosfor - Glavni dobavljač energije za tijelo, poboljšava rad mozga, jetre, srca i drugih važnih organa.
  • Kalijum - odgovoran za ćelijski metabolizam, reguliše vodenu ravnotežu.
  • Kalcijum - osnova čitavog koštanog tkiva, bez njega se krv ne zgrušava, odgovorna je za kontrakciju mišića i prijenos živčanih signala na njih.

Prebiotski učinci na organizam

Sladoled Fit Parade (br. 10, br. 14, br. 7 i br. 1) ima izvanredne zdravstvene koristi zbog fenilalanina, lizina, arginina, vlakana i ostalih komponenti koje su važne za zdravlje.

  • Inulin - pruža dobru funkciju crijeva povećanjem broja bifidobakterija u njemu, smanjuje nivo holesterola i na taj način sprečava razvoj srčanih patologija. Zahvaljujući njegovom radu, vitamini i minerali mnogo bolje se apsorbiraju iz tijela.
  • Pektin - nježno djeluje na crijeva, apsorbuje i veže štetne tvari u njemu, prilagođava peristaltiku i metaboličke procese, poboljšava i normalizira cirkulaciju krvi.
  • Aminokiseline - prisutni su u velikom broju, osiguravaju pravilnu apsorpciju vitamina, poboljšavaju rad mozga, odgovorni su za formiranje skeleta, njegovih organa, mišića i tkiva.
  • Vlakna - neophodan za pravilnu probavu i dobru funkciju crijeva, normalizira ove funkcije, uklanja toksine i druge štetne tvari.

Nesumnjiva korist

Proizvođač samouvjereno izjavljuje da je nadomjestak šećera Fit Parade br. 7 (i svi ostali njegovi brojevi) apsolutno bezopasni i samo koristan za tijelo. Ovu činjenicu potvrđuju brojna znanstvena istraživanja koja ga preporučuju kao dijabetičko, terapijsko i profilaktičko sredstvo. Ako pakiranje okrenete slatkišem, možete pročitati njegov sastav. Sadrži sukralozu, eritritol, steviziod, kao i prah artičoka artičoke ili ekstrakt širokoura. Nazivi ovih komponenti malo govore, a da biste shvatili koliko je proizvod prirodan, vrijedno ih je razumjeti detaljnije.

Na pakiranju proizvoda kao što je zaslađivač Fit Parade, navedeno je da je ta supstanca napravljena od prirodnog šećera. Ali on ćuti o sadašnjem načinu dobijanja. U stvari, nije tako lako proizvesti sukralozu, ona prolazi kroz šest faza pred tretmana, povećavajući njezinu koncentraciju i napravići malu dražeju što je moguće slatko. Sve to u potpunosti mijenja molekularnu strukturu početnog prirodnog proizvoda, ali pouzdani podaci o njegovoj štetnosti za tijelo još nisu utvrđeni. Bilo je mnogo studija u različitim dijelovima svijeta, pa je kao rezultat dozvoljeno da se sukraloza koristi kao hrana. No, treba napomenuti da su neki ljudi nakon njegove svakodnevne primjene primijetili pogoršanje migrene, pogoršanje općeg stanja, bolove u trbuhu i poremećeno mokrenje. Ovo su izolovani slučajevi, ali preporučena proizvođačka dnevna doza od 45 miligrama i dalje ne vredi prelaziti.

Ova supstanca se dobija iz slatkog voća, a u industrijskoj mjeri - od tapioke i kukuruza. To je zaista prirodno, puno eritritola se nalazi u dinjama, grožđu, kruški i šljivi. Zahvaljujući svom prisustvu, zaslađivač Fit Parade može izdržati temperature do sto osamdeset stepeni i ne izgubiti svoje pozitivne osobine. Naši ukusni pupoljci ne razlikuju ga od pravog šećera, što je definitivan plus. Pored toga, eritritol ima dva ugodna svojstva: ne narušava normalnu kiselost u usnoj šupljini, smanjujući na taj način rizik od truljenja zuba, i ima još jednu posebnu razliku - kad se koristi, u ustima se osjeća lagano ugodno grozenje, kao nakon osvježavajuće desni.

Najčešći zaslađivač je stevija, na osnovu njenih listova čine steviziod. Na svijetu je najpopularnija i zaista potpuno prirodna. Zaslađivač „Fit Parade“ (vidi fotografiju u članku) prvo ga sadrži u svom sastavu, kao glavnu komponentu i odgovara svim dozvoljenim standardima. Odavno je dokazano da stevija ima najmanji kalorijski sadržaj i ne povećava šećer u krvi, što je posebno važno za dijabetičare. Idealno je za sve koji žele smanjiti količinu unesenih kalorija dnevno. S oprezom treba konzumirati steviziod, a trudnice i doječe žene je bolje potpuno isključiti iz prehrane.

Ekstrakt šipka

Dio je zamjene za šećer pod brojem sedam, što je među potrošačima velika potražnja. Šipka šiba sadrži ogromnu dozu vitamina C, primjenjuje se duži niz godina u industriji, za proizvodnju prirodne kozmetike i lijekova. O njenim koristima za tijelo možete beskrajno razgovarati, posebno se preporučuje kao sredstvo koje poboljšava srčanu aktivnost i jača imunološki sustav.

Zašto ga birati

Uključuje samo ovlaštene i prirodne komponente proizvod nove generacije Fit Parade.Zaslađivač, čiji pregledi ukazuju na njegovu nespornu korist za ljude, ne povećava razinu inzulina, što znači da omogućava dijabetičarima da dodaju malo slatkoće u svoju prehranu.

  1. Ispunjava sve najnovije zahteve ruskog Instituta za ishranu i Rospotrebnadzor.
  2. Otporan je na toplinu i zbog toga je prikladan za kuhanje raznih jela, pri toplinskoj obradi ne mijenja svoj ukus.
  3. Zbog svog uravnoteženog sastava, uključujući vitamine, minerale i druge tvari korisne za tijelo, ima preventivni, terapeutski i zdravstveno-popravljajući učinak, poboljšavajući opće stanje čovjeka.
  4. Idealno za ljude koji prate njihovu težinu ili planiraju da je smanje za nekoliko kilograma smanjujući broj unesenih kalorija.
  5. Štetno za tijelo. Sastoji se samo od prirodnih, prirodnih aditiva i komponenata.

Ovo je inovativni kompleks najvišeg kvaliteta, razvijen uzimajući u obzir sve potrebe potrošača i fokusiran isključivo na poboljšanje njegovog zdravlja. Sve njegove komponente već prolaze pažljivu kontrolu u fazi prerade koja se udvostručuje nakon puštanja proizvoda s transportera.

Moguće kontraindikacije

Šteta Fit Parade zaslađivača je dozvoljena, ali samo ako je prekoračena dnevna dnevna norma. Kao i svaki zdravi proizvod, i on se može koristiti samo u određenim količinama. U suprotnom može prouzrokovati proliv i bolove u trbuhu.

  • Zaslađivače uopće i ovaj proizvod posebno se ne preporučuju trudnicama i dojiljama.
  • Stručnjaci i nutricionisti napominju da bi s izuzetnim oprezom trebali umjetnim zaslađivačima liječiti stariji dio našeg stanovništva, posebno one koji su već prešli dobnu granicu od šezdeset godina.
  • Proizvod morate početi upotrebljavati što pažljivije kod ljudi sklonih čestim manifestacijama alergijskih reakcija, čak se mogu pojaviti i na prirodnim komponentama.

Pogledajte video: Zapadni mediji o Paradi Pobede u Moskvi (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar