Mjerači glukoze u krvi: cijena mjerača šećera

Kao što znate, glukometar je elektronički uređaj koji mjeri nivo šećera u krvi neke osobe. Takav se uređaj koristi u dijagnostici dijabetesa melitusa i omogućava vam nezavisno provođenje krvne pretrage kod kuće, bez posjete klinici.

Danas u prodaji možete pronaći mnoštvo modela mjernih uređaja domaćih i stranih proizvođača. Većina ih je invazivna, odnosno za ispitivanje krvi na koži se vrši punkcija pomoću posebne olovke sa lancetom. Ispitivanje krvi vrši se pomoću test traka, na čiju površinu se nanosi poseban reagens, koji reagira s glukozom.

U međuvremenu, postoje neinvazivni glukometri koji mjere šećer u krvi bez uzorkovanja krvi i ne zahtijevaju upotrebu test traka. Najčešće, jedan uređaj kombinira više funkcija - glukometar ne samo da ispituje krv na šećer, već je tonomometar.

Glucometer Omelon A-1

Jedan takav neinvazivni uređaj je Omelon metar A-1, koji je dostupan mnogim dijabetičarima. Takav uređaj može automatski odrediti nivo krvnog pritiska i izmjeriti glukozu u krvi pacijenta. Razina šećera otkriva se na temelju pokazatelja tonometra.

Korištenjem takvog uređaja dijabetičar može kontrolirati koncentraciju šećera u krvi bez korištenja dodatnih test traka. Analiza se vrši bez boli, ozljeđivanje kože je sigurno za pacijenta.

Glukoza djeluje kao važan izvor energije za ćelije i tkiva u tijelu, takođe ova supstanca direktno utiče na ton i stanje krvnih sudova. Vaskularni ton ovisi o tome koliko šećera i hormona inzulina u čovjekovoj krvi.

  1. Merni uređaj Omelon A-1 bez upotrebe test traka ispituje ton krvnih žila, na osnovu krvnog pritiska i pulsnih talasa. Analiza se prvo provodi s jedne strane, a potom i s druge. Zatim brojilo izračunava razinu šećera i prikazuje podatke na zaslonu uređaja.
  2. Mistletoe A-1 ima moćan procesor i visokokvalitetni senzor tlaka, tako da se istraživanje izvodi što je tačnije, dok su podaci tačniji nego kod korištenja standardnog tonometra.
  3. Takav uređaj su razvili i proizveli u Rusiji ruski naučnici. Analizator se može koristiti i za dijabetes i za testiranje zdravih ljudi. Analiza se vrši ujutro na prazan stomak ili 2,5 sata nakon obroka.

Prije upotrebe ovog glukometra ruske proizvodnje trebali biste se upoznati s uputama i strogo slijediti upute priručnika. Prvi korak je utvrđivanje ispravne razmjere, nakon čega se pacijent treba opustiti. Morate biti u opuštenom položaju najmanje pet minuta.

Ako se planira usporediti dobivene podatke s pokazateljima drugih brojila, ispitivanje se najprije provodi pomoću Omelon A-1 aparata, tek nakon toga uzima se drugi glukometar. Pri uspoređivanju rezultata studije potrebno je uzeti u obzir značajke i postavke oba uređaja.

Prednosti takvog monitora za krvni pritisak su sljedeći faktori:

  • Redovito koristeći analizator, pacijent ne samo da prati šećer u krvi, već i krvni pritisak koji smanjuje rizik za razvoj kardiovaskularnih bolesti za pola.
  • Dijabetičari ne moraju zasebno kupovati mjerač krvnog tlaka i glukometra, analizator kombinira obje funkcije i pruža tačne rezultate istraživanja.
  • Cijena metra dostupna je mnogim dijabetičarima.
  • Ovo je vrlo pouzdan i izdržljiv uređaj. Proizvođač jamči najmanje sedam godina neprekidnog rada uređaja.

Ostavite Svoj Komentar