Smoothie od persime i citrusa

Pića od persime zaista su zimski recept jer se ovo voće na policama ruskih trgovina pojavljuje tek u jesenje-zimskom periodu. Smoothie od persime i naranče savršen za doručak. Piće je nevjerovatno svijetle, sunčane i narandžaste boje. Toliko je ukusno da iznova i iznova osjećate žeđ. Sve u svemu, nebeski užitak u samo jednoj čaši.

Smoothie je dobro svima popiti za doručak, a posebno onima koji žele smršavjeti i slijede dijetu. Đumbir i cimet koji su uključeni u njegov sastav aktivno sagorijevaju masti, doprinose boljem metabolizmu, pomažu u čišćenju crijeva od toksina. Persimmon je jako malo kalorija, a agrumi takođe imaju efekat sagorijevanja masti.

Napitak je umjereno gust: može se jesti kašikom, i piti kroz slamku - kako želite. U nekim receptima sok od pomorandže zamjenjuje se vodom, ali nije mi se dopala ova opcija.

Postupak kuhanja korak po korak

  1. Operite narandže toplom vodom. Zatim napravimo sok od jedne naranče (sok od citrusa), a drugu naranču ogulimo.
  2. Operite persimmonsu, izvadite stabljiku i isjecite na male komade. Ako je persimmon mali, uzmite dva komada.
  3. Oguljena naranča se takođe nareže na komade.
  4. Dalje: svu pripremljenu povrću pošaljite u zdjelu blendera, dodajte mljeveni cimet i đumbir.
  5. Đumbir se može koristiti i mljeven i svjež. Samo ako koristite korijen đumbira, prvo ga ogulite i naribajte na sitnoj rerni.
  6. Sipajte sok od naranče u zdjelu blendera i gnječite sve dok ne postane glatko.
  7. Ulijte gotov smoothie u čašu - i uživajte u neverovatnoj aromi i ukusu.

Citrusne smoothieje preporučuje se konzumirati izjutra, jer daju poticaj energiji i pune se energijom za cijeli dan.

Ali, u principu, užinu možete zamijeniti takvim napitkom tokom dana ili ga popiti za popodnevni međuobrok. Za one koji smršaju i dijete, dodatno punjenje energije uopće neće naštetiti: stoga možete piti za večeru.

Budite lijepi i zdravi.

Kliknite "Sviđa mi se" i dobijte samo najbolje postove na Facebooku ↓

Još nije ocijenjen

Ako želite sebi ugoditi nešto slatko i ukusno, ali to ne možete priuštiti zbog dijeta ili ste se samo odlučili smršaviti, pripremite ukusni smoothie od persime i citrusa kod kuće! Ovaj smoothie pogodan je ne samo kao osvježavajući napitak, već i kao zalogaj. Možete ga napraviti za samo deset minuta! Recept je pogodan za pravilnu ishranu.

Imate sve sastojke, krenimo s kuhanjem!

Klasičan recept

Sada kada znamo osnovne principe, pripremit ćemo klasični smoothie od persimmona.

  • Uzmite nekoliko svježih plodova i ogulite ih.
  • Isecite na krupne komade i pošaljite u posudu za blender.
  • Tamo smo stavili 1 jabuku oguljenu i narezanu.
  • Sve tucite.

Ako je potrebno, razrijedite 2-3 kašike. prokuhana voda.

Ovaj osnovni recept možete varirati po želji. Nudimo najuspješnije kombinacije.

Smoothie od persime i naranče

Da bismo pripremili jednu porciju, potrebna nam je 1 zrela persuna.

  1. Očistimo je od kože i sjemenki, narežemo na kriške i stavimo u blender.
  2. Istisnite ½ soka od naranče i sipajte persimmona, sve umutite.

Da bi ukus bio nježniji, dodajte 5-6 kašika žlice. fermentirano pečeno mlijeko ili prirodni jogurt.

Piće možete malo razrijediti i učiniti ga osvježavajućim ledom. Narežite voće 2-3 kocke. Nabavite zrnatu strukturu pravog hladnog koktela.

Domaći recept za smoothie od čišćenja

Operite i osušite persimmons. Prerežite plod na pola, uklonite stabljiku i sjemenke. Piling se ne može ukloniti, sadrži dijetalna vlakna, koja nježno čiste organizam. Luk narežite na kriške.

Ogulite bananu i iseckajte je na isti način.

Pripremljene komponente stavite u čašu za mljevenje i tucite u smoothie.

Dodajte sira, laneni urbec i nastavite da umutite.

Stavite jogurt i dovedite masu do homogenosti.

Prebacite smoothie u šolju za serviranje.

Ostavite malo sjemenki bundeve za ukras, a ostatak samljeti u mlincu za kafu.

Na vrh smoothieja izlijte prašak od bundeve i jelo ukrasite celim sjemenkama.

Smoothie treba servirati u kašiku. Pripremljeni debeli koktel treba biti odmah, ne čuvati duže od 30 minuta.

Smoothie ima osjetljivu strukturu, slatkast okus s mliječnim okusom i laganom kiselošću. Urbeč i sjemenke bundeve daju jelu orah okus.

Ovo jelo treba poslužiti za doručak. Ima dovoljno bjelančevina, složenih ugljikohidrata, minerala i vitamina. Ovaj koktel odličan je početak dana. Redovno koristeći smoothie za čišćenje, možete se riješiti viška kilograma, poboljšati stanje kože, kose i noktiju, dovesti svoj red u stanje nakon duge zime.

Sastojci

  • persuna u količini 2 voća, isti omjer banana, jedna srednje velika sočna naranča, jogurt bez okusa, prirodan u količini od 8 žlica.
  • zrelo voće persime u količini nešto većoj od kilograma, jogurt s prirodnim sastavom koji se može piti u boci ili mekom pakiranju od 300 mililitara, jedna zelena zelena banana, fitnes zobene pahuljice u količini od 1 žlice.
  • 3 ploda persime u zrelom obliku, 1 sunčana naranča, kuhana voda ohlađena u količini od 50 mililitara, cimet u prahu - 1 kašika, svježi đumbir - prema ukusu sklonosti.
  • persimon mekan i zreo u količini od 2 komada, prstohvat sjeckanog cimeta, kriška svježe bundeve u količini od 200 g
  • 1 voće persime, 2 ploda kivija, mala količina kokosovog mlijeka, 2 kašike svježeg strugotine.

Zasićena narančasta boja daje persimmonsu još veći apetit i želju da jedete ili pijete svježu. Za mnoge je ovo voće odavno povezano s hladnim periodom, posebno zimi. Tada se na policama trgovina i na pijacama može profitabilno i u velikim količinama kupiti ovaj proizvod.

Proizvod ima istančan tropski okus koji se ne može zaboraviti, lako se kombinira s mnogim poznatim komponentama, a ima i ogromne prednosti za tijelo. Pri njegovom korištenju mora biti ispunjen samo jedan uvjet: svjež izgled. I najlakši način na koji je ljudsko tijelo sposobno apsorbirati koktel ili smoothie iz poznatog voća.

Smoothie od persime i banane

Svi sastojci ovog napitka trebaju biti izuzetno svježi, zreli i čak mesnati, pogotovo persimmons. U čvrstom obliku će biti vrlo trn i ukus će biti pokvaren.

  • persmana u količini 2 ploda,
  • isti omjer banana,
  • jedna srednje velika sočna naranča,
  • jogurt s aromatiziranim okusima, prirodan u količini od 8 kašika.

Priprema: da biste pretvorili voće u homogen, gust vitaminski napitak, trebat će vam blender i mašina za pritisak od agruma. Prije nego što napravite sok od pomorandže, a bananu i persimun naribajte u zdjelu kuhinjskog "pomoćnika", trebate ih isjeći i oguliti i oguliti. Nakon mljevenja, nema razlike u tome kojim redoslijedom sastojci padaju u čašu, glavno je postići ravnomjerno miješanjem. Važno je piti takav napitak odmah nakon pripreme!

Smoothie od persimmon & Fitness Flakes

  • zreli plodovi persime u količini nešto većoj od kilograma,
  • jogurt s prirodnim sastavom koji se može piti u boci ili mekom pakovanju od 300 mililitara,
  • jedna nije zelena banana,
  • fitne zobene pahuljice u količini od 1 žlice.

Kuhanje zimske kaše: prinos je pristojan po količini, tako da vam treba više od jedne čaše. Sve komponente, ako je potrebno, pričvršćuju se na čišćenje i sječenje, prije no što ih noževi blender pretvore u gusti koktel s puno vitamina. Kao i u slučaju prethodne verzije napitka, morate ga piti odmah, bez da kuvani proizvod ostavljate u hladnjaku ili izvan njega.

Ovaj video predstavlja recept za smoothie od persimmona.

Smoothie od persime i naranče

U hladnoj sezoni naranča je isto pristupačno tropsko voće, a kombinacija ove dvije komponente gotovo je klasičan za piće. Recept ne zahtijeva fizičke troškove i kupovinu složenih komponenti.

  • 3 zrele persimmons,
  • 1 sunčana narandža
  • kuhana voda ohlađena u količini od 50 mililitara,
  • cimet u prahu - 1 kašika,
  • svježi đumbir - prema ukusnim preferencijama.

Kako dobiti glatki koktel? Očistite i brusite komponente nožem. Uklonite sjemenke, lišće ili oguliti. Prvo što trebate učiniti je uzeti naranču, treba je pomjerati nakon što je izrezati u blenderu. Nakon njega, suhu i vodenu sastavnicu čine persimmon. Tada se režim rada na brusilici mora postaviti 30 sekundi i pričekati piće.

Druga zanimljiva kombinacija može se dobiti ako sastojak citrusa zamijenite jabukom. Jedno je voće dovoljno za potpuno drugačiji ukus! I u tom slučaju voda se može zamijeniti iz normalne u mineralnu.

Smoothie od bundeve i persime

Savršena kombinacija dva narančasta jestiva sastojka stvorit će vrlo lijep i ukusan energetski koktel za osnažujuće stanje i veselo raspoloženje. Lista proizvoda je minimalna, mogu se lako kupiti u bilo kojoj trgovini, a na prodajnom mjestu ukusan i hranjiv napitak.

  • persimon mekan i zreo u količini od 2 komada,
  • prstohvat seckanog cimeta,
  • kriška svježe bundeve u količini od 200 g.

  1. Voćnu koru ogulite i osetite od semenki, lišća.
  2. Bundeva nužno izgubi koru, iz nje se izlupe semenke i ona se sitno nasjeckaju.
  3. Sve komponente šalju se u zdjelu kuhinjske brusilice (miješalice) s promjenom brzine. Prva brzina je mala, a druga maksimalna.
  4. Ostaje sipati smoothie u čaše i odmah ga koristiti.

Persimmon & Kiwi Smoothie

Za one koji vole poteškoće u kuvanju, možete obratiti pažnju na recept s kivijem, koji sadrži kokosovo mlijeko i samu njegovu kašu. Naravno, u modernim supermarketima nije teško pronaći posljednje dvije komponente, ali za neke je to još uvijek znatiželja.

  • voće persimmon 1,
  • 2 voća od kivija
  • mala količina kokosovog mlijeka,
  • 2 kašike svježeg strugotine.

Sa sastojcima dopuštenim varanje. Na primjer, suhi kolač od kokosovog oraha ili svjež, možete sipati malo kipuće vode i ostaviti da stoji za zasićenje. Zatim se gotov tečni deo i kaša jednostavno dodaju zdrobljenom tandemu kivija i persime. Rezultat je začinjen tonik. Ali idealan udio kokosa mora se odabrati nezavisno.

Takvi zanimljivi recepti za neobična pića za osnažujući doručak s porodicom ili večernja druženja bit će usput hladne večeri. Ovo nisu samo zdrava i ukusna, već i vrlo lijepa pića. Članovi porodice ili gosti cijenit će njihovu naglašenu narančastu boju! U toploj sezoni uspješni će eksperimenti biti s bobicama po sezoni: jagode, guske. Možete isprobati kombinaciju s malinom ili ribizlom. Voće se može smatrati dodatkom kruške ili mesnate breskve.

Često možete pronaći smoothie od persime u kombinaciji sa sokovima: ananas, šipak, narandža ili trešnja. Proizvodi od kiselog mlijeka se takođe uzimaju u obzir, često se u receptima može pronaći kefir.

Ovaj video prikazuje recept za pravljenje smoothieja od bundeve i naranče. Ne zaboravite da ostavite svoja pitanja, prijedloge i komentare na članak.

Smoothie od persime i orašastih plodova

Baš kao u prethodnom receptu, skuhamo jednu veliku ili 2 srednje persim, dodamo im 5-6 polovina oraha i prodinstamo.

Kiselost ukusu možete dodati uz pomoć limunovog soka - trebat će mu 1-1,5 žličice. za navedenu količinu i dodajte nježnost uz pomoć fermentiranog pečenog mlijeka ili prirodnog jogurta.

Umjesto oraha, možete uzeti bilo koje druge orahe, ali najbolje je pinjola - 3 kašike kašike. za ovu količinu voća i badema ili lješnjaka trebat će 30g. No lagana slatka indijska kasa "izgubila se" na pozadini bogatog ukusa persimmona.

Napitak od persimmona Đumbir

  • Uzmemo 2 srednje persim i pošaljemo u blender, oljuštimo i naribamo korijen đumbira, trebaće nam 1 - 0,5 kašike žlice, na vrh noža nalijemo cimet i dodamo 60 ml vode ili soka od naranče.
  • Procijedite i sipajte u čaše.

Po želji dodajte nekoliko kockica leda. Takvo će se piće ispasti vrlo sočno i okrepljujuće, a savršeno će tonirati ujutro.

Smoothie od persimon banane

Vrlo osjetljiv okus takvog koktela bit će izvrsna opcija za veganski desert koji će se svidjeti i djeci i odraslima.

  • U blenderu kombiniramo 1 zrelu persimu i istu mekanu bananu, čak i ako ručno blenderate, ovo voće vrlo lako tuče.
  • Dovedite smoothie do željene konzistencije s mlijekom, jogurtom, fermentiranim pečenim mlijekom ili običnom vodom.

Slatko-kiseli koktel

  1. U blender stavite 1 veliku persimon, 2 srednje kivija, umutite.
  2. Koktel razrijedite kokosovim mlijekom, pa će napitak ispasti još aromatičniji.
  3. Da biste pripremili mlijeko, kipuću kašu jednog kokosa prelijte kipućom vodom i ostavite da odstoji 30 minuta.
  4. Zatim filtriramo i ulijemo 100 ml u voćni blender.

Tamo možete dodati 1-2 kašike soka. dobiveni kokos.

Kao što vidite, izrađujući smoothie od persime, možete kombinirati bilo koje voće s njim. Sezonske bobice - jagode i trešnje biće vrlo ukusne. Kruška ili breskva savršeno će nadopuniti njen ukus.

A kao tekuća komponenta, piću dodajte kiselo-mliječne proizvode ili prirodne sokove: naranču, šipak ili ananas.

Pretplata na portalu "Vaš kuvar"

Za nove materijale (postove, članke, besplatne informativne proizvode) navedite svoje ime i email

Pogledajte video: Morning Routine 10 DIY Ideas, Makeup, Healthy Recipes (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar