Glucometer Ime DC: upute za uporabu i cijenu

Glucometer IME-DC je model glukometra koji je razvila njemačka kompanija IME-DC GmbH. U Rusiji i Ukrajini ovaj model nije toliko rasprostranjen u usporedbi s Europom, ali IME-DC glukometar nije niži od analoga u kvaliteti mjerenja glukoze u krvi.

Za analizu je potrebna kapilarna krv - iz prsta. Da biste primili krv, u uređaj je uključen i probijač. Uređaj prikazuje rezultat analize nakon 10 sekundi.

Uređaj je opremljen LCD ekranom koji u velikom broju prikazuje rezultate analize - vrlo je zgodan i razumljiv. Tu je i funkcija memorije: možete spremiti podatke iz 100 analiza zajedno s datumom i vremenom analize - to je vrlo korisno za praćenje dinamike promjena šećera u krvi.

Metoda mjerenja je glukozida oksidaza (GO). Ona se temelji na upotrebi enzima glukoza oksidaza za određivanje nivoa glukoze u krvi. Uz metar se isporučuju i IME-DC posebne test trake, koje koriste glukozida oksidazu kao senzor za otkrivanje glukoze.

Vrlo važna stvar je da koncentracija kisika u krvi jako utječe na funkciju glukozida oksidaze, stoga se za mjerenje mora koristiti kapilarna krv, tj. s prsta.

Upotreba venske krvi ili plazme iskrivljuje rezultate mjerenja, što može dovesti do pogrešne interpretacije i donošenja pogrešnih mjera za ispravljanje situacije.

Ako iz nekog razloga nije moguće uzeti krv s prsta, tada možete probiti dlan ili podlakticu - to se može učiniti samo nakon savjetovanja s liječnikom.

Evo glavnih karakteristika mjerača IME-DC:

  • Elektronsko kodiranje ključeva.
  • Mogućnost povezivanja sa računarom.
  • Veliki LCD ekran.
  • Koordinacija ispravnog umetanja test trake u mjerač.
  • Optička indikacija upita prije, za vrijeme i nakon analize na ekranu.
  • Isključite mašinu kada je uređaj neaktivan 1 minutu.

Specifikacije IME-DC mjerača

  • Metoda mjerenja je glukozida oksidaza.
  • Vreme analize je 10 sekundi.
  • Zapremina krvi potrebna za analizu je 2 μl.
  • Veličina ekrana - 33 do 39 mm.
  • Baterija - 3 V, litijumska, dovoljno za oko 1000 testova.
  • Memorija - za 100 rezultata sa prikazom datuma i vremena svakog.
  • Veza sa računarom - RS232 kabl.
  • Optimalna temperatura za analizu je 10-45 ° C.
  • Fizičke dimenzije - od 88 do 63 do 23 mm.
  • Težina - 57 grama sa baterijom.

  • Svako pakovanje sadrži 50 komada (2 epruvete od 25 komada). Za IME-DC mjerač prikladne su samo IME-DC test trake.
  • Svaki paket ima čip - kodiranje za testne trake paketa.
  • Sama testna traka crpi potrebnu količinu krvi za analizu.
  • Dimenzije test trake su 35 do 5,7 mm.
  • Nema potrebe da krvlju razmažete cijelu test traku - prst morate donijeti u posebno područje uvlačenja.

  • Glavna funkcija je vađenje krvi iz prsta probijanjem.
  • Podesiva dubina probijanja.
  • IME-DC lancete izrađene su od visokokvalitetnog čelika, tanke su - debljina igle je 0,3 mm.
  • Treba imati na umu: prvo ubacimo test traku u metar, a tek onda izvršimo probijanje.

Kompletan set mjerača glukoze IME-DC

  • Sam uređaj.
  • Meka futrola za skladištenje i transport.
  • 1 baterija.
  • 10 test traka.
  • Automatski piercer.
  • 10 lanceta.
  • Priručnik s uputama je ruski.

Općenito, IME-DC mjerač odličan je za analizu razine šećera u krvi kod kuće.

Ispravna analiza dat će visoko precizan rezultat, koji će vam omogućiti da pravovremeno poduzmete mjere kada se pojave kritične situacije, kao i prilagoditi svoju dnevnu rutinu i prehranu.

Glucometer IME DC: upute, recenzije, cijena

IME DC glukometar prikladan je uređaj za mjerenje nivoa šećera u kapilarnoj krvi kod kuće. Prema riječima stručnjaka, ovo je jedan od najtačnijih glukometra među svim evropskim kolegama.

Velika preciznost uređaja postiže se korištenjem nove moderne tehnologije biosenzora. IME DC glukometar je pristupačan, pa ga odabiru mnogi dijabetičari, želeći svakodnevno nadgledati razinu glukoze u krvi uz pomoć testova.

Karakteristike instrumenta

Uređaj za otkrivanje pokazatelja šećera u krvi provodi istraživanja izvan tijela. IME DC glukometar ima svijetao i jasan tečni kristalni ekran s visokom razinom kontrasta, što omogućava starijim i slabovidnim pacijentima da koriste uređaj.

Ovo je jednostavan i praktičan uređaj koji ima visoku tačnost. Prema studiji, mjerač tačnosti dostiže 96 posto. Slični rezultati mogu se postići upotrebom laboratorijskih analizatora biohemijske preciznosti.

Kao što pokazuju brojni pregledi korisnika koji su već kupili ovaj uređaj za mjerenje šećera u krvi, glukometar ispunjava sve potrebne zahtjeve i prilično je funkcionalan. Iz tog razloga uređaj koriste ne samo obični korisnici za obavljanje testova kod kuće, već i ljekari specijalisti koji rade analizu na pacijentima.

Kako radi brojilo

Prije svega, morate shvatiti na šta treba paziti:

  1. Prije upotrebe uređaja koristi se kontrolno rješenje koje vrši kontrolnu provjeru glukometra.
  2. Kontrolna otopina je vodena tekućina s određenom koncentracijom glukoze.
  3. Sastav mu je sličan onom ljudske pune krvi, pa pomoću njega možete provjeriti koliko tačno uređaj radi i treba li ga zamijeniti.
  4. U međuvremenu je važno uzeti u obzir da se glukoza koja je dio vodene otopine razlikuje od izvorne.

Rezultati kontrolne studije trebaju biti unutar raspona navedenog na pakiranju test traka. Da bi se utvrdila točnost, obično se provodi nekoliko ispitivanja nakon čega se glukometar koristi prema predviđenoj svrsi. Ako je potrebno identificirati kolesterol, tada se za to koristi aparat za mjerenje kolesterola, a ne glukometra, na primjer.

Uređaj za mjerenje glukoze u krvi zasnovan je na biosenzorskoj tehnologiji. U svrhu analize, na testnu traku nanosi se kap krvi, a tokom ispitivanja koristi se kapilarna difuzija.

Za procjenu rezultata koristi se poseban enzim, glukozida oksidaza, koji je svojevrsni okidač za oksidaciju glukoze sadržane u ljudskoj krvi. Kao rezultat ovog procesa nastaje električna provodljivost, to je fenomen koji se meri analizatorom. Dobiveni pokazatelji potpuno su identični podacima o količini šećera koji se nalazi u krvi.

Enzim glukozida oksidaza djeluje kao senzor koji signalizira detekciju. Na njegovu aktivnost utječe količina kisika akumulirana u krvi. Iz tog razloga, prilikom analize kako bi se dobili tačni rezultati, potrebna je upotreba isključivo kapilarne krvi uzete iz prsta uz pomoć lanceta.

Provođenje krvne pretrage primjenom IME DC glukometra

Važno je napomenuti da se tokom ispitivanja plazma, venska krv i serum ne mogu koristiti za analizu. Krv uzeta iz vene pokazuje precijenjene rezultate, jer sadrži različitu količinu potrebnog kisika.

Međutim, ako se rade testovi na krvnoj veni, potrebno je dobiti savjet liječnika kako bi se pravilno razumjeli dobiveni pokazatelji.

Primjećujemo određene odredbe pri radu s glukometrom:

  1. Ispitivanje krvi treba obaviti odmah nakon što se na koži izvrši probijanje olovkom, tako da primljena krv ne bi imala vremena da se zgusne i promijeni sastav.
  2. Prema stručnjacima, kapilarna krv uzeta iz različitih dijelova tijela može imati različit sastav.
  3. Iz tog razloga, analizu je najbolje uraditi vađenjem krvi iz prsta svaki put.
  4. U slučaju kada se krv uzeta s drugog mjesta koristi za analizu, preporučuje se posavjetovati se s liječnikom koji će vam reći kako pravilno odrediti tačne pokazatelje.

IME DC glukometri uglavnom imaju pozitivne povratne informacije od kupaca. Korisnici najčešće primjećuju jednostavnost uređaja, praktičnost njegove uporabe i jasnoću slike kao plus, a isto se može reći i za takav uređaj kao što je mjerač Accu Check Mobile. na primjer. čitaoci će biti zainteresirani za usporedbu ovih uređaja.

Uređaj može spremiti zadnjih 50 mjerenja. Ispitivanje krvi vrši se samo 5 sekundi od trenutka apsorpcije krvi. Štaviše, zbog visokokvalitetnih lanceta, uzorkovanje krvi se obavlja bez boli.

Trošak uređaja u prosjeku iznosi 1400-1500 rubalja, što je prilično pristupačno za mnoge dijabetičare.

Kada se postavilo pitanje odabira glukometra za moju baku, odabrali smo model dugo i sumnjali u to. Čim nam je savjetnik u ljekarni pokazao IME DC, tada su sva pitanja nestala sama od sebe. Svidio nam se ovaj uređaj, jer jednostavno ima savršen ekran sa velikim brojem. Moja baka ima vrlo slab vid, ali čak i bez problema može vidjeti čitanje IME DC-a.

Potpuno se slažem sa Julijom! Uređaj je upravo odličan. Cijena za nju je umjereno umjerena, što je vrlo važno za našu osobu. Zadovoljan je svojom visokom preciznošću, kao i lakoćom upotrebe. Ovaj model preporučujem onima koji imaju decu sa dijabetesom, jer se analiza može uraditi potpuno bezbolno.

Maxim 18.11. 18:22

Samo odličan glukometr! On mi puno pomaže u životu. Tokom prijave nikada nije propao. Veoma zadovoljni pravom evropskom kvalitetom, lakoćom upotrebe i kompaktnim formatom uređaja. Preporučujem!

Posebno ne razumijem nikakvu opremu i glukometre. kada je trebalo kupiti, bilo mi je jako teško da se odlučim za određenu opciju. Uprkos ovoj odluci, donio sam je dovoljno brzo.

Svidio mi se IME DC ne samo zbog njegovog izgleda i karakteristika, već i zbog toga što se upravo u našoj klinici nalaze upravo takvi glukometri.

ako ih sami ljekari koriste, to je vjerovatno znak da se neka stvar isplati i kvalitetno izvršiti.

Glucometer Ime DC: upute za uporabu i cijenu

IMEDC glukometar proizvodi njemačka istoimena kompanija i smatra se modelom europskog kvaliteta. Široko ga koriste dijabetičari širom svijeta za mjerenje šećera u krvi.

Glucometer Ime DC

Proizvođači koriste inovativne tehnologije koristeći biosenzor, tako da je tačnost pokazatelja gotovo 100 posto, što je identično podacima dobivenim u laboratoriji.

Prihvatljiva cijena uređaja smatra se velikim plusom, pa danas mnogi pacijenti odabiru ovaj merač. Za analizu se koristi kapilarna krv.

Opis IME DC metra

Merni uređaj koji imam DS ima svetao i jasan LCD ekran sa visokim kontrastom. Ova značajka omogućava korištenje glukometra osobama starije životne dobi i slabovidnim pacijentima.

Smatra se da je uređaj jednostavan za upravljanje i prikladan za kontinuirani rad. Odlikuje ga visoka preciznost mjerenja, proizvođači jamče postotak tačnosti od najmanje 96 posto, što se sa sigurnošću može nazvati visokim pokazateljem za kućni analizator.

Mnogi korisnici koji su koristili uređaj za mjerenje razine glukoze u krvi primijetili su u svojim pregledima prisustvo velikog broja funkcija i visoku kvalitetu izrade. S tim u vezi, merač glukoze koju imam DS često biraju ljekari za testiranje krvi na pacijentima.

  • Garancija za mjerni uređaj je dvije godine.
  • Za analizu je potrebno samo 2 μl krvi. Rezultati ispitivanja mogu se vidjeti na zaslonu nakon 10 sekundi.
  • Analiza se može provesti u rasponu od 1,1 do 33,3 mmol / litra.
  • Uređaj može pohraniti do 100 nedavnih mjerenja u memoriju.
  • Kalibracija se vrši na punu krv.
  • Komunikacija s ličnim računarom odvija se pomoću posebnog kabla koji je uključen u komplet.
  • Dimenzije uređaja su 88x62x22 mm, a težina samo 56,5 g.

U kompletu se nalaze mjerač glukoze koji imam DS, baterija, 10 test traka, olovka za olovke, 10 lanceta, futrola za nošenje i skladištenje, priručnik na ruskom jeziku i kontrolno rješenje za provjeru uređaja.

Cijena mjernog aparata je 1500 rubalja.

DC iDIA uređaj

IDIA glukometar koristi elektrokemijsku metodu istraživanja. Test trake ne zahtijevaju kodiranje.

Visoka tačnost uređaja zagarantovana je korištenjem algoritma za ublažavanje utjecaja vanjskih faktora.

Uređaj sadrži veliki ekran s jasnim i velikim brojevima, zaslon s pozadinskim osvjetljenjem, što se posebno sviđa starijim osobama. Također, mnoge privlači mala preciznost brojila.

DC iDIA uređaj

Komplet uključuje sam glukometr, bateriju CR 2032, 10 test traka za glukometar, olovku za probijanje kože, 10 sterilnih lanceta, futrolu za nošenje i uputstvo za upotrebu. Za ovaj model proizvođač daje garanciju na pet godina.

Za dobivanje pouzdanih podataka potrebno je 0,7 μl krvi, vrijeme mjerenja je sedam sekundi. Mjerenja se mogu provesti u rasponu od 0,6 do 33,3 mmol / litra. Za provjeru brojila nakon kupnje, preporučuje se kontaktirati servisni centar u mjestu prebivališta.

  1. Uređaj može pohraniti do 700 mjerenja u memoriju.
  2. Umjeravanje se provodi u krvnoj plazmi.
  3. Pacijent može dobiti prosječan rezultat za dan, 1-4 tjedna, dva i tri mjeseca.
  4. Kodiranje testnih traka nije potrebno.
  5. Za spremanje rezultata studije na lični računar, uključen je USB kabel.
  6. Baterija

Uređaj je odabran zbog svoje kompaktne veličine, koja je 90x52x15mm, a uređaj teži samo 58 g. Trošak analizatora bez test traka je 700 rubalja.

Glucometer vlasništvo DC Princa

Merni uređaj Imajući Prince DS može precizno i ​​brzo izmeriti nivo glukoze u krvi. Za provođenje analize potrebno vam je samo 2 μl krvi. Podaci istraživanja mogu se dobiti nakon 10 sekundi.

Glucometer vlasništvo DC Princa

Analizator ima prikladan široki ekran, memoriju za posljednjih 100 mjerenja i mogućnost spremanja podataka na osobni računar pomoću posebnog kabla. Ovo je vrlo jednostavan i jasan mjerač koji ima jedno dugme za rad.

Jedna baterija je dovoljna za 1000 mjerenja. Da biste uštedjeli bateriju, uređaj se nakon analize može automatski isključiti.

  • Da bi se olakšala primjena krvi na test traci, proizvođači koriste inovativni gutljaj u tehnologiji. Trak je u mogućnosti da nezavisno uvuče potrebnu količinu krvi.
  • Olovka za probijanje uključena u komplet ima podesivi vrh, tako da pacijent može odabrati bilo koji od pet predloženih nivoa dubine probijanja.
  • Uređaj ima povećanu preciznost koja iznosi 96 posto. Brojilo se može koristiti i kod kuće i u klinici.
  • Raspon mjerenja je od 1,1 do 33,3 mmol / litra. Analizator ima veličinu 88x66x22 mm i teži 57 g s baterijom.

Paket sadrži uređaj za mjerenje razine šećera u krvi, bateriju CR 2032, olovku za probijanje, 10 lanceta, test traku od 10 komada, kutiju za skladištenje, upute na ruskom jeziku (sadrži slična uputstva o tome kako koristiti mjerač) i garantni list. Cijena analizatora je 700 rubalja. A videozapis u ovom članku poslužit će samo kao vizualna uputa za korištenje mjerača.

Glucometer IME-DC (Njemačka) - recenzije, upute, test trake, kupiti, cijena, lancete

IME-DC (ime-ds) - glukometar dizajniran za otkrivanje nivoa glukoze u kapilarnoj krvi. U pogledu tačnosti i kvalitete, ovaj se brojilo trenutno smatra jednim od najboljih proizvoda ove linije u Europi i na svjetskom tržištu.

Štaviše, njegova dovoljno visoka tačnost temelji se na inovativnoj biosenzorskoj tehnologiji.

Istovremeno, demokratska cijena i jednostavna upotreba čine ovaj metar prilično atraktivnim za većinu korisnika koji žive u različitim dijelovima svijeta.

Opis IME-DC metra

Dijagnostički uređaj koristi in vitro. Ima kontrastni LCD zaslon koji olakšava vizualnu percepciju informacija. Na takvom monitoru čak i oni pacijenti koji imaju oslabljen vid mogu vidjeti rezultate mjerenja.

IME-DC je jednostavan za rukovanje i ima vrlo visoku tačnost mjerenja od 96 posto. Rezultati su korisniku dostupni zahvaljujući biokemijskim visoko preciznim laboratorijskim analizatorima. Na osnovu pregleda, IME-DC model glukometra zadovoljava sve visoke potrebe korisnika, pa se aktivno koristi i kod kuće i u klinikama širom svijeta.

Kontrolna rješenja

Koriste se za provjeru provjere dijagnostičkog sustava uređaja. Kontrolna otopina u osnovi je vodena otopina koja ima određenu koncentraciju glukoze.

Sastavili su ga programeri na takav način da u potpunosti odgovara uzorcima pune krvi potrebnim za analizu. Međutim, svojstva glukoze koja se nalazi u krvi i vodenoj otopini su različita.

I ta se razlika mora uzeti u obzir prilikom provođenja provjere provjere.

Svi rezultati dobiveni tijekom kontrolnog testa moraju biti u granicama naznačenim na boci sa test trake. Barem bi rezultati posljednja tri raspona trebali biti u tom rasponu.

Načela rada IME-DC

Uređaj je zasnovan na metodi koja je zasnovana na tehnologiji biosenzora. Koristi se enzim glukozida oksidaza, koji omogućava posebnu analizu sadržaja β-D-glukoze. Na test traku primjenjuje se uzorak krvi, a tijekom ispitivanja koristi se kapilarna difuzija.

Glukozida oksidaza je okidač za oksidaciju glukoze koja se nalazi u krvi. To dovodi do električne provodljivosti koja se mjeri analizatorom. Potpuno je u skladu s količinom glukoze prisutnom u uzorku krvi.

Enzim glukozida oksidaza koristi se kao senzor za otkrivanje glukoze. U tom slučaju koncentracija kisika u uzorku krvi direktno utječe na aktivnost enzima glukoza oksidaza.

Dakle, za analizu je izuzetno važno koristiti kapilarnu krv koja bi se lancetom trebala dobiti iz prsta.

Uzorci krvi za testiranje (uzorkovanje krvi s lancetama IME-DC)

Ne uzimajte na analizu (nanesite na test traku) serum, plazmu, vensku krv. Upotreba venske krvi značajno precjenjuje rezultate, jer se razlikuje od kapilarne krvi u sadržaju kisika. Kad koristite vensku krv, neposredno prije upotrebe uređaja obratite se proizvođaču.

Imajte na umu da uzorak krvi treba analizirati odmah nakon prijema.

Budući da postoje male razlike u sadržaju kisika u kapilarnoj krvi uzetom iz različitih dijelova tijela, uz stalno praćenje razine glukoze, potrebno je upotrijebiti kapilarnu krv koja je uzeta iz prsta Ime-dc lancetama.

Ako se za tu svrhu uzima krv, uzme sa alternativnih mjesta, tada je neposredno prije analize potrebno konzultirati liječnika. Upute za preuzimanje u PDF-u.

1. Dimenzije:88 mm x 62 mm x 22 mm
2. Izgradnja:Elektrohemijski biosenzor (određivanje električne provodljivosti u krvi u reakciji s glukoznom oksidazom)
3. Vrsta ispitivanja:GOD = metoda glukozida oksidaze (koja se takođe naziva GO)
4. Težina:56,5 g
5. Baterija:W litijum CR 2032
6. Trajanje baterije:Najmanje 1000 testova
7. Prikaz:Veliki LCD
8. Spoljni izlaz:RS 232 interfejs za lični računar
9. Memorija:100 rezultata mjerenja s datumom i vremenom.
10. Automatsko upravljanje ugradnjom dijagnostičke trake
11. Automatska kontrola utovara uzorka
12. Vrijeme automatskog odbrojavanja vremena
13. Vrijeme pripravnosti:Potrošnja energije manja od 20 mA
14. Automatsko isključivanjeza jednu minutu
15. Upozorenje o temperaturi
16. Radni opseg:+ 14 ° S

+ 40 ° C 17. Uslovi skladištenja / transporta:-10 ° S - + 60 ° S, 5% - 95% relativna vlažnost 18. Jedinice definicije:mmol / l ili mg / dl

Recenzije, cijene, gdje se mogu kupiti

IME-DC glukometar je pozitivan recenzije potrošačima, jer je jednostavan za upotrebu, praktičan i sposoban za pohranu podataka o posljednjih pedesetak izvršenih ispitivanja.

Pored toga, trajanje analize nije više od 5 sekundi, a uzorkovanje materijala za analizu je bezbolno. Raspon cijena za IME-DC glukometar kreće se od 1400 - 1500 rubalja, ovisno o državi proizvodnje i konfiguraciji.

Glucometer IME-DC Možete ih kupiti od ovlaštenih prodavača marke, u ljekarnama, u internetskim trgovinama i u specijaliziranim prodavaonicama medicinske opreme.

Glucometers Ime dc

Posebno je popularan niz uređaja za određivanje razine šećera u krvi. Među njima je ime dc glukometra.

Strane i ruske kompanije koje se bave proizvodnjom mjernih uređaja nastoje zadovoljiti potrebe pacijenata sa dijabetesom.

Koji su kriteriji za uređaj njemačke izrade? Koje su njegove prednosti u odnosu na druge medicinske proizvode?

Što trebate znati o uređaju

Uređaj je smješten u plastičnom kućištu sa lancetom (uređaj za probijanje epitelijskog tkiva). Brojilo je prikladno nositi sa sobom, u maloj torbi ili čak u džepu. Lanceta je dizajnirana poput nalivpera. Zahtijevaće uglove. Dijabetičari s iskustvom tvrde da pojedinačno mogu koristiti jednu stvar za nekoliko mjerenja.

Sa vanjske strane brojila nalaze se glavni elementi:

  • uzdužni otvor u koji su umetnute test trake,
  • ekran (displej), prikazuje rezultat analize, natpis (o zamjeni baterije, spremnosti uređaja za rad, vrijeme i datum mjerenja),
  • veliki tasteri.

Pomoću jednog od njih uređaj se može uključiti i isključiti. Još jedno dugme za postavljanje koda za određenu seriju test traka.

Pritiskom na uređaj prelazi se na uporabu teksta na ruskom jeziku i druge pomoćne funkcije. Na donjoj unutarnjoj strani nalazi se poklopac odjeljka za baterije. Obično ih treba menjati jednom godišnje.

Nešto prije ove točke na tablici se prikazuje unos upozorenja.

Sav potrošni materijal

Da biste mogli kontrolirati brojilo, trebat će vam minimum određenih vještina. Ako se tijekom mjerenja dogodila tehnička greška, došlo je do kvara (nije bilo dovoljno krvi, indikator se sagnuo, uređaj je pao), postupak će se morati ponoviti od početka do kraja.

Potrošni materijal za glukometriju je:

Traka je namijenjena samo za jednu analizu. Nakon upotrebe, reciklira se.

Među širokim spektrom glukometra, model dc model ima jasne prednosti.

Testne trake za glukometar ime dc prodaju se zasebno od uređaja, u pakiranjima od 25 kom., 50 kom. Potrošni materijal drugih kompanija ili modela nije prikladan. Kemijski reagens primijenjen na indikator može se razlikovati čak i kod jednog modela. Za analizu točnosti, svaka je serija označena kodnim brojem.

Prije upotrebe određene serije traka, na mjeraču se postavlja određena vrijednost, na primjer, KOD 5 ili KOD 19. Kako se to radi navedeno je u priloženom radnom postupku.

Testna traka koda izgleda drugačije od ostalih. Mora se održavati dok cijela stranka ne završi. Lančevi, baterije - univerzalni uređaji.

Mogu se koristiti za druge modele mjernih instrumenata.

Najtačniji mjerač glukoze u krvi

Potrebno je izvaditi brojilo od kućišta, postaviti ga na ravnu površinu. Pripremite lancetsku olovku i ambalažu s test trakama. Postavljen je odgovarajući kod. U njemačkom uređaju, lanceta za probijanje kože uzima krv bez bola. Dovoljna je samo jedna mala kap.

Zatim operite ruke sapunom i vodom na sobnoj temperaturi i obrišite suhom ručnikom. Kako ne biste pritiskali prst da biste dobili kap krvi, četku možete nekoliko puta energično protresti. Zagrijavanje je potrebno, a s hladnim ekstremitetima je teže uzeti uzorak za analizu.

Uputa za uporabu brojila kaže da se ispitni indikator mora otvoriti i umetnuti bez dodirivanja „ispitne točke“. Traka se otvara neposredno pre merenja. Produljena interakcija sa zrakom također može izobličiti rezultate analize. Eksperimentalno je utvrđeno da tačnost merenja ime dc dostiže 96%.

2. faza. Istraživanje

Kada se pritisne taster, prozor ekrana počinje da svetli. U modelu ime dc instrumenta europskog kvaliteta svijetli je i jasan. Tekuće kristalni ekran visokog kontrasta, što je važno za ljude koji imaju dijabetes sa slabim vidom.

Na ekranu se prikazuju vreme i datum merenja, oni su takođe smešteni u memoriji uređaja

Nakon umetanja testne trake u otvor i nanošenja krvi na određeno područje, glukometri daju rezultat u roku od 5 sekundi. Prikazuje se vrijeme čekanja. Rezultat je popraćen zvučnim signalom.

Jednostavnost i praktičnost nisu najnoviji kriteriji za mjerenje uređaja. Pacijent s dijabetesom s oštećenim živčanim sustavom trebao bi doživjeti maksimalnu utjehu u borbi protiv bolesti. Dakle, kada se prst s kapljicom krvi dovede blizu izbočenog kraja indikatora, biomaterijal se „apsorbira“.

U memoriji uređaja pohranjeno je 50 rezultata posljednjih mjerenja. Ako je potrebno (savjetovanje s endokrinologom, komparativna analiza), lako je vratiti hronologiju analize glukometra. Ispada da je varijanta elektronskog dnevnika dijabetičara.

Višenamjenski model omogućava vam da rezultate pratite uz zapise o glukometriji (na prazan stomak, prije ručka, noću). Cijena modela se kreće od 1400-1500 rubalja. Ispitne trake indikatora nisu uključene u cijenu uređaja.

Njemački mjerač glukoze IME-DC: upute za uporabu, cijene i recenzije

Nakon što mu je dijagnosticiran dijabetes, osoba mora napraviti neka značajna prilagođavanja u svom životu.

Ovo je hronična bolest kod koje postoji veliki rizik od razvoja brojnih nuspojava u zdravlju koje mogu dovesti do invaliditeta. Međutim, dijabetes nije rečenica.

Razvoj novog načina života bit će prvi pacijentov korak ka povratku u normalno stanje. Za sastavljanje posebne prehrane vrlo je važno identificirati učinak proizvoda na tijelo, analizirati koliko jedinica šećera u sastavu povećava razinu glukoze. U ovom slučaju će glukometri Ime DS i trake za njega biti odlični pomoćnici.

Glukometeri IME-DC i kako ih koristiti

Za osobu sa dijabetesom vrlo je važno da u ruci uvijek ima uređaj za mjerenje šećera u krvi.

Glavne karakteristike koje vode kupce pri odabiru glukometra su: jednostavnost upotrebe, prenosivost, točnost u određivanju pokazatelja i brzina mjerenja. S obzirom da će se uređaj koristiti više od jednom dnevno, prisutnost svih ovih karakteristika jasna je prednost u odnosu na druge slične uređaje.

Nema dodatnih opcija na mjeraču glukoze im-dc (ime-disi) koje kompliciraju upotrebu. Lako je razumjeti i djeci i starijima. Moguće je spremiti podatke posljednjih stotina mjerenja. Zaslon, koji zauzima većinu površine, jasan je plus za osobe sa oštećenim vidom.

Velika preciznost mjerenja ovog uređaja (96%), koja je uporediva s rezultatima biohemijskih laboratorijskih ispitivanja, postiže se primjenom ultra moderne tehnologije biosenzora. Ova brojka stavlja IME-DC na prvo mjesto među evropskim kolegama.

Glucometer IME-DC Idia

Nakon objavljivanja svog prvog proizvoda, njemačka kompanija za proizvodnju mjerača glukoze IME-DC počela je razvijati i prodavati naprednije modele Idia i Prince.

Promišljen dizajn, mala težina (56,5 g) i male dimenzije (88x62x22) omogućuju vam da ovaj uređaj koristite ne samo kod kuće, već i da ga stalno nosite sa sobom.

Pri radu s uređajem važno je zapamtiti sljedeće principe:

  • vršiti istraživanje samo na svježoj krvi koja se još nije imala vremena za zgušnjavanje i uvijanje,
  • biomaterijal se mora ukloniti s istog mjesta (najčešće prst ruke), jer se njegov sastav u različitim dijelovima tijela može razlikovati,
  • jedino je kapilarna krv pogodna za mjerenje pokazatelja, upotreba venske krvi ili plazme zbog stalno mijenjane razine kisika u njima dovodi do pogrešnih rezultata,
  • Prije probijanja područja kože prvo morate provjeriti mjerač na posebnom rješenju kako biste pratili rezultate studije i provjerili da uređaj ispravno radi.

Modernoj osobi je prilično teret da svaki dan odlazi u kliniku kako bi joj izmjerio nivo šećera u krvi. Zbog toga je veoma važno naučiti kako pravilno koristiti mjerač kod kuće.

Trebate slijediti jednostavna pravila:

  • operite ruke toplom vodom i sapunom (nemojte dezinficirati alkoholnim otopinama),
  • umetnite lancetu u automatsku olovku za probijanje,
  • stavite test traku u poseban konektor na vrhu uređaja, pričekajte da uređaj bude spreman za upotrebu,
  • probiti kožu,
  • kada se krv pojavi na površini mesta, stavite prst na posebno indikatorsko polje na test traci,
  • nakon 10 sekundi na tabli će se pojaviti rezultati vašeg trenutnog ispitivanja krvi,
  • Obrišite mjesto ubrizgavanja pamučnom vunom i alkoholom.

Zajedno s pripremnim postupcima, krvni test traje samo nekoliko minuta. Nakon završetka, test traka i lanceta (igla za probijanje) ne smiju se ponovo koristiti.

Dijagnostičke test trake IME-DS: karakteristike i prednosti

Za upotrebu IME-DS glukometra potrebno je koristiti test trake istog proizvođača, jer u protivnom mogu se izobličiti rezultati analize ili se uređaj može pokvariti.

Sama test traka je uska tanka ploča obložena reagensima glukozida oksidazom i kalijum ferocijanidom. Visok postotak pokazatelja tačnosti pruža posebna tehnologija biosenzora za proizvodnju test traka.

Posebnost sastava kontrolira apsorpciju samo potrebne količine krvi, što se očituje bojom pokazatelja. Ako nedostaje materijala za analizu, moguće ga je dodati.

Kada koristite druge test trake, prekomjerna ili mala količina apsorbirane krvi čest je uzrok grešaka u rezultatima.

Za razliku od test traka drugih proizvođača, na ovaj potrošni materijal ne utječu pokazatelji vlažnosti i temperature okoline, jer se na cijelu površinu ploče nanosi poseban zaštitni sloj, koji pomaže u dužem skladištenju proizvoda bez narušavanja njegove kvalitete.

To minimizira slučajne pogreške u analizama za sve neželjene kontakte s površinom ploče.

Uputa za upotrebu test traka

Prije prvog uključivanja uređaja, pažljivo pročitajte upute za uporabu.

Evo nekoliko jednostavnih pravila za pohranu i korištenje ime-dc test traka:

  • obavezno zapišite ili zapamtite datum otpakiranja robe, jer je rok trajanja nakon otvaranja 90 dana,
  • ne možete držati tanjure bilo gdje osim čvrsto zatvorene ambalaže koju je osigurao proizvođač, jer se sastoji od materijala koji apsorbiraju vlagu iz okoline,
  • ploču treba ukloniti neposredno prije upotrebe,
  • izbegavajte nepotreban kontakt trake sa vodom,
  • tijekom primjene ploče obratite pažnju na pokazatelj apsorpcije krvi - ako je dovoljan, postat će jarko crveni,
  • Prije nego što predstavite prvu test traku iz novog paketa, obavezno prvo povežite čip ključ za kalibraciju na uređaj.

Ova jednostavna pravila za upotrebu test traka pomoći će da analiza šećera u krvi bude preciznija.

Cijena i gdje kupiti

Komplet s kupljenim uređajem sadrži početni komplet test traka, lancete za uzorkovanje krvi, automatsku olovku za probijanje kože i specijalizirani kofer za skladištenje i nošenje uređaja sa sobom.

Modeli IME-DC glukometra pripadaju srednjoj cjenovnoj kategoriji u usporedbi s kineskim i korejskim kolegama. Ipak, među glukometarima evropskih proizvođača to je jedan od najpristupačnijih modela.

Cijena uređaja varira ovisno o regiji prodaje i kreće se u rasponu od 1500 do 1900 rubalja. Napredni modeli Idia i Prince su malo skuplji, ali i unutar gornje granice.

IME-DC glukometar možete kupiti u bilo kojoj ljekarni ili naručiti u internetskoj trgovini uz dostavu na vaš dom ili poštu. Recept liječnika nije potreban.

Ne možete kupiti polovne uređaje, jer je mjerač pojedinačna upotreba.

Tržište nudi širok izbor instrumenata za mjerenje šećera u krvi kod kuće. Izbor ovisi o osobnim preferencijama kupca i njegovim financijskim mogućnostima.

Osobe starije dobi ili djeca biraju najviše budžetskih opcija sa najjednostavnijom funkcionalnošću.

Budžetski glukometri uključuju Accu-Chek Performa / Activ, OneTouch Select Plus i druge. Srednja cjenovna kategorija uključuje modele Satelit Express, One Touch Verio IQ, Accu-Chek Performa Nano.

Po svojim karakteristikama najsličniji su IME-DC metru. Razlika se pravi u dimenzijama uređaja, njegovoj težini, različitom sastavu test traka, kao i postojanju ili nepostojanju veze s osobnim računarom.

Najskuplji pandan je skupina glukometra koja izvodi ispitivanja bez test traka invazivnom i neinvazivnom metodom.

Važno je znati! Problemi s razinom šećera s vremenom mogu dovesti do čitavog niza bolesti, kao što su problemi s vidom, kožom i dlakom, čirevi, gangrena pa čak i kancerozni tumori! Ljudi su naučili gorko iskustvo da normaliziraju nivo šećera uživaju ...

U brojnim recenzijama napominje se da je potrošač sklon da odabere IME-DC prvenstveno zato što vjeruje više europskog njemačkog kvaliteta nego kineski, korejski ili ruski.

Korisničke recenzije glukometra Ime-DS dokazuju pouzdanost prednosti ovog uređaja u odnosu na druge uređaje slične akcije.

Najčešće se primećuju:

  • tačnost pokazatelja
  • ekonomična potrošnja baterije (jedan komad je dovoljan za više od hiljadu uvodnih traka),
  • velika memorija prethodnih mjerenja koja vam omogućava praćenje dinamike rasta ili smanjenja šećera određenog dana ili u dužem periodu,
  • dugo očuvanje kodiranja ključa čipa (nema potrebe za kalibracijom uređaja pri svakom mjerenju),
  • automatsko uključivanje kada se postavi test traka i samo isključivanje u praznom hodu, što pomaže uštedi energije baterije i izbjegavanju neželjenih kontakata nakon postupka pirsinga,
  • jednostavno sučelje, svjetlina zaslona, ​​nedostatak nepotrebnih manipulacija tijekom rada s uređajem čine ga dostupnim za upotrebu u svim starosnim kategorijama.

Uputa za upotrebu IME DC glukometra:

Ime DS glukometar ima nekoliko prednosti čak i pred ultra modernim neinvazivnim uređajima, što mu omogućava da dugo ostane lider u prodaji. IME-DC glukometri u Europi se koriste ne samo kao kućni uređaj za mjerenje šećera u krvi, već i u kliničkim uvjetima od strane ljekara specijalista.

IME DC: mjerač glukoze IME DS, pregled, recenzije, upute

IME DC glukometar prikladan je uređaj za mjerenje nivoa šećera u kapilarnoj krvi kod kuće. Prema riječima stručnjaka, ovo je jedan od najtačnijih glukometra među svim evropskim kolegama.

Velika preciznost uređaja postiže se korištenjem nove moderne tehnologije biosenzora. IME DC glukometar je pristupačan, pa ga odabiru mnogi dijabetičari, želeći svakodnevno nadgledati razinu glukoze u krvi uz pomoć testova.

Pogledajte video: Dijabetičari tuže Zavod zdravstvenog osiguranja ZDK (Mart 2024).

Ostavite Svoj Komentar