Accutrend Plus Express analizator

Accutrend Plus dizajniran je za brzo određivanje nivoa holesterola, triglicerida, glukoze i mliječne kiseline u kapilarnoj krvi. Koristi se u profesionalne i lične svrhe, što omogućava pronalaženje potrebnih pokazatelja bez napuštanja doma. Ovo je vrlo važno za pacijente koji zahtijevaju stalan laboratorijski nadzor i nisu u mogućnosti redovito posjećivati ​​medicinske ustanove radi testiranja.

Parametri instrumenta

Biokemijski analizator Accutrend Plus prenosivi je uređaj jer je malih dimenzija i vrlo male težine, što iznosi samo 140 g.

Za određivanje različitih parametara (holesterol, glukoza, trigliceridi, mliječna kiselina) koriste se odgovarajuće test trake. Uređaj omogućava dobivanje rezultata vrlo brzo:

  1. Potrebno je samo 12 sekundi da odredite očitane vrijednosti glukoze.
  2. Za holesterol malo duže - 180 sekundi.

Štoviše, dobiveni podaci vrlo su precizni, o čemu svjedoče brojni pozitivni pregledi pacijenata i usko specijaliziranih stručnjaka, koji se usredotočuju na rezultate prilikom propisivanja terapijskog režima.

Uređaj je opremljen displejom na kojem su prikazani rezultati dijagnostike. Izrazita karakteristika Accutrend Plus analizatora je velika količina interne memorije koja bilježi zadnjih 100 rezultata. U ovom slučaju se navode datum analize, vrijeme i rezultati.

Za određivanje nivoa holesterola u krvi potrebne su posebne testne trake Accutrend holesterola koje možete kupiti odvojeno. U tom slučaju treba koristiti samo potrošni materijal posebno dizajniran za ovaj analizator, jer drugi jednostavno neće raditi.

Za određivanje pokazatelja potrebna vam je cijela kapilarna krv, tako da možete raditi s analizatorom kod kuće.

Primjena analizatora

Prije upotrebe uređaja treba pažljivo proučiti upute za upotrebu. To je zbog činjenice da sa svakom novom pakiranjem Accutrend test traka dobije se 25 holesterola. kalibracija je potrebna.

To je jedini način da se postignu najtačniji rezultati, posebno ako je osobi potrebno redovno nadgledanje:

  • holesterol
  • trigliceridi
  • glukoza
  • mliječna kiselina.

  1. Prije provođenja studije ruke trebate dobro oprati sapunom, osušiti ih jednokratnim ili papirnatim ručnikom i probušiti prst specijalnom olovkom-olovkom.
  2. Prvu kap krvi treba ukloniti pamučnim tamponom, a drugu nanijeti na posebno područje test trake.
  3. Zapremina krvi trebala bi biti dovoljna, u protivnom će rezultati biti namjerno podcijenjeni.
  4. Zabranjeno je dodavati biološki materijal, bolje je obaviti analizu ponovo.

Testne trake treba čuvati u dobro zatvorenom kućištu. Ne smije se dopustiti direktno sunčevo svjetlo i vlaga. To može dovesti do njihove neprimjerenosti i dobivanja pogrešnih rezultata.

Accutrend analizator za utvrđivanje nivoa holesterola u krvi ima samo pozitivne kritike. Tačan, praktičan, multifunkcionalni uređaj pomoći će kontrolirati važne pokazatelje u krvi, čak i nezavisno od kuće.

Opcije i specifikacije

Accutrend plus je moderan glukometar sa naprednim funkcijama. Korisnik može izmjeriti holesterol, trigliceride, laktat i glukozu.

Uređaj je namijenjen potrošačima koji imaju dijabetes, poremećaj metabolizma lipida i metabolički sindrom. Periodično praćenje pokazatelja omogućit će vam kontrolu liječenja dijabetesa, smanjenje komplikacija ateroskleroze.

Mjerenje nivoa laktata je neophodno prvenstveno u sportskoj medicini. Uz njegovu pomoć kontroliraju se rizici prekomjernog rada, a potencijalni obolijevanje se smanjuje.

Analizator se koristi kod kuće i u medicinskim ustanovama. Nije predviđeno za dijagnozu. Rezultati dobiveni ekspresnim analizatorom uporedivi su s laboratorijskim podacima. Dopušteno je blago odstupanje - od 3 do 5% u odnosu na laboratorijske pokazatelje.

Uređaj dobro reprodukuje mjerenja u kratkom vremenskom periodu - od 12 do 180 sekundi, ovisno o pokazatelju. Korisnik ima priliku testirati rad uređaja pomoću kontrolnih materijala.

Glavna značajka - za razliku od prethodnog modela u Accutrend Plus-u, možete mjeriti sva 4 pokazatelja. Za dobivanje rezultata koristi se fotometrijska metoda mjerenja. Uređaj radi iz 4 ružičaste baterije (tip AAA). Trajanje baterije predviđeno je za 400 testova.

Model je napravljen od sive plastike. Sadrži ekran srednje veličine, sa zglobnim poklopcem mernog odeljka. Postoje dva dugmeta - M (memorija) i Uključeno / Isključeno, koje se nalaze na prednjoj ploči.

Na bočnoj površini nalazi se dugme Set. Koristi se za pristup postavkama uređaja koje su regulisane tipkom M.

  • dimenzije - 15,5-8-3 cm,
  • težina - 140 grama
  • potrebni volumen krvi je do 2 µl.

Proizvođač daje garanciju 2 godine.

Paket uključuje:

  • aparat
  • upute za uporabu
  • lancete (25 komada),
  • uređaj za probijanje
  • slučaj
  • provjera garancije
  • baterije -4 kom.

Napomena! Komplet ne sadrži testne vrpce. Korisnik će ih morati kupiti zasebno.

Prilikom mjerenja prikazuju se sljedeće ikone:

  • LAC - laktat
  • GlUC - glukoza,
  • CHOL - holesterol,
  • TG - trigliceridi,
  • BL - mlečna kiselina u polnoj krvi,
  • PL - mlečna kiselina u plazmi,
  • codenr - prikaz koda,
  • am - indikatori pre podne,
  • pm - popodnevni indikatori.

Svaki indikator ima svoje testne vrpce. Zamijeniti jedno sa drugim zabranjeno je - to će dovesti do izobličenja rezultata.

Izdanja Accutrend Plus:

  • Accutrend test trake za glukozu - 25 komada,
  • test trake za merenje holesterola Accutrend holesterol - 5 komada,
  • test trake za trigliceride Accutrend Triglycer>

Svaki paket s test trakama ima pločicu s kodovima. Kad koristite novi paket, analizator se kodira uz njegovu pomoć. Nakon spremanja podataka, ploča se više ne koristi. Ali to se mora sačuvati prije upotrebe hrpe traka.

Funkcionalne karakteristike

Za testiranje je potrebna mala količina krvi. Uređaj prikazuje indikatore u širokom rasponu. Za šećer pokazuje od 1,1 - do 33,3 mmol / l, za holesterol - 3,8-7,75 mmol / l. Vrijednost laktata varira u rasponu od 0,8 do 21,7 m / l, a koncentracija triglicerida 0,8-6,8 m / l.

Brojilom upravljaju 3 tipke - od kojih su dva smještena na prednjoj ploči, a treća sa bočne strane. 4 minuta nakon posljednjeg postupka dolazi do automatskog isključivanja. Analizator ima zvučno upozorenje.

Postavke uređaja uključuju sljedeće: podešavanje formata vremena i vremena, podešavanje formata datuma i datuma, podešavanje izlučivanja laktata (u plazmi / krvi).

Uređaj ima dvije opcije za nanošenje krvi na test područje trake. U prvom se slučaju test traka nalazi u uređaju (način primjene opisan je dolje u uputama). To je moguće uz pojedinačnu upotrebu uređaja. U medicinskim ustanovama metoda se koristi kada se test traka nalazi izvan uređaja. Primjena biomaterijala vrši se primjenom posebnih pipeta.

Kodiranje test traka vrši se automatski. Uređaj ima ugrađeni dnevnik memorije koji je dizajniran za 400 mjerenja (pohranjuje se 100 rezultata za svaku vrstu ispitivanja). Svaki rezultat ukazuje na datum i vrijeme ispitivanja.

Za svaki indikator, trajanje testa je:

  • za glukozu - do 12 s,
  • za holesterol - 3 min (180 s),
  • za trigliceride - 3 min (174 s),
  • za laktat - 1 minut.

Prednosti i nedostaci

Prednosti glukometra uključuju:

  • tačnost istraživanja - odstupanje ne veće od 5%,
  • kapacitet memorije za 400 mjerenja,
  • brzina mjerenja
  • multifunkcionalnost - mjeri četiri pokazatelja.

Među nedostacima aparata izdvaja se visoka cijena potrošnog materijala.

Upute za upotrebu

Prije pokretanja analizatora morate poduzeti sljedeće korake:

  1. Umetnite bateriju - četvrte baterije.
  2. Podesite vreme i datum, podesite alarm.
  3. Odaberite potreban način prikaza podataka za mliječnu kiselinu (u plazmi / krvi).
  4. Umetnite kodnu pločicu.

U procesu testiranja pomoću alanizatora morate se pridržavati slijeda radnji:

  1. Kada otvarate novi paket s test trakama, kodirajte uređaj.
  2. Umetnite traku u utor dok se ne zaustavi.
  3. Nakon što na ekranu prikaže treptajuću strelicu, otvorite poklopac.
  4. Nakon što se na ekranu pojavi treptajuća kap, nanesite krv.
  5. Započnite testiranje i zatvorite poklopac.
  6. Pročitajte rezultat.
  7. Uklonite testnu traku s uređaja.

Kako ide inkluzija:

  1. Pritisnite desnu tipku uređaja.
  2. Provjerite dostupnost posla - prikaz svih ikona, baterije, vremena i datuma.
  3. Isključite uređaj pritiskom i držanjem desnog gumba.

Video upute za upotrebu:

Mišljenja korisnika

Recenzije pacijenata o Accutrend Plus-u su brojne pozitivne. Označavaju svestranost uređaja, preciznost podataka, opsežan dnevnik memorije. U negativnim komentarima po pravilu je navedena visoka cijena potrošnog materijala.

Pokupila sam glukometre sa naprednim funkcijama za mamu. Tako da pored šećera, meri i holesterol i trigliceride. Nedavno je pretrpjela srčani udar. Bilo je nekoliko opcija, odlučio sam ostati u Accutrendu. U početku su postojale sumnje u točnost i brzinu iznosa podataka. Kako je vrijeme pokazalo, nije nastalo nikakav problem. Da, i mama je brzo naučila da koristi uređaj. Sa minusima se još nisu suočili. Preporučujem!

Svetlana Portanenko, 37 godina, Kamensk-Uralsky

Kupio sam sebi analizator da odmah izmjerim šećer i holesterol. U početku sam se dugo navikao na funkcije i postavke. Prije toga bio je najjednostavniji uređaj bez memorije - pokazao je samo šećer. Ono što mi se nije dopalo bilo je cijena traka za Accutrend Plus. Vrlo skupo. Prije kupovine samog uređaja nisam obraćao pažnju na njega.

Victor Fedorovich, 65, Rostov

Kupio sam majci Accutrend Plus. Dugo se nije mogla naviknuti na funkcionalnost uređaja, isprva je čak zbunila trake, ali onda se prilagodila. Kaže da je to vrlo precizan uređaj, radi bez prekida, rezultate prikazuje točno prema vremenu navedenom u pasošu.

Stanislav Samoilov, 45 godina, Moskva

AccutrendPlus je pogodan biohemijski analizator sa proširenom listom studija. Ona mjeri nivo šećera, triglicerida, laktata, holesterola. Koristi se kako za kućnu upotrebu, tako i za rad u medicinskim ustanovama.

Pogledajte video: Finger Stick Lactate and Blood Glucose Measurement (April 2024).

Ostavite Svoj Komentar