Pregledi aplikacije Siofor 850, upute za uzimanje tableta

Jedan od najefikasnijih lekova namenjen lečenju dijabetesa tipa 2 je Siofor 850. Lijek provodi endokrinolog.

Lijek spada u skupinu biguanida koji mogu sniziti koncentraciju šećera u krvi i održavati ga na pravoj razini. Aktivni sastojak u 1 tableti je metformin u dozi od 850 mg.

Upute za upotrebu

Šećerna bolest tipa 2 najčešće nije ovisna o inzulinu, stoga se Siofor 850 tableta propisuje uglavnom za visok stupanj pretilosti, kada niskokalorična dijeta i tjelesna aktivnost nisu donijeli opipljive rezultate.

Liječenje lijekom zasniva se na dužem toku uz pažljivo praćenje promjena u koncentraciji šećera u krvi i praćenje reakcije pacijenta s dijabetesom.

Ako mehanizam liječenja lijekom daje dobar rezultat i pozitivnu dinamiku (što pokazuju laboratorijski testovi i pokazatelji razine glukoze u krvi), situacija sugerira da se ne može dogoditi pogoršanje dobrobiti i daljnje komplikacije. To znači da čovjek može živjeti dug i ispunjen život.

To ne znači da se liječenje može u potpunosti prekinuti, tablete treba uzimati kontinuirano. Pacijent bi trebao voditi zdrav način života, aktivno se baviti fizičkim vježbama i pridržavati se uravnotežene prehrane.

Siofor smanjuje proizvodnju glukoze u jetri, povećava razinu osjetljivosti tjelesnih tkiva na hormon inzulin, poboljšava rad svih prirodnih metabolizma. Lijek se može uzimati kao monoterapija ili u kombinaciji s drugim lijekovima, što može značajno utjecati na koncentraciju šećera u krvi i smanjiti ovaj pokazatelj na normalu.

Kontraindikacije za upotrebu lijeka

Ako pacijent ima kontraindikacije, lijek, u najboljem slučaju, uopće nije propisan, odnosno otkazuje se kada se pojave prvi znakovi komplikacija. Ne možete uzimati lijek u prisustvu sljedećih faktora:

  1. Dijabetes tipa 1.
  2. Alergijske manifestacije povezane s upotrebom lijeka.
  3. Dijabetički predak, koma.
  4. Laktacidoza.
  5. Zatajenje jetre ili bubrega.
  6. Virusne i zarazne bolesti.
  7. Kardiovaskularne bolesti u teškim oblicima (moždani udar, srčani udar).
  8. Hirurgija
  9. Pogoršanja hroničnih bolesti.
  10. Alkoholizam
  11. Metaboličke promjene u krvi.
  12. Teški dijabetes tipa 2.
  13. Trudnoća i dojenje
  14. Dečje doba.
  15. Starost nakon 60 godina (lijek nije propisan ovoj grupi bolesnika).

Siofor 850 ponekad treba uzimati radi prevencije, a ne kao liječenje šećerne bolesti tipa 2 i njegovih komplikacija.

Važno! Siofor je danas jedini lijek koji ne može samo da zaustavi komplikacije bolesti, već i direktno spriječi njegovu pojavu.

Kada se lijek koristi u preventivne svrhe, liječnik treba voditi određene indikacije, čije prisustvo daje poticaj propisivanju lijeka:

  • Razina šećera u krvi je porasla.
  • Pacijent razvija arterijsku hipertenziju.
  • Rođaci pacijenta imaju dijabetes tipa 2.
  • „Dobar“ holesterol se snižava u krvi.
  • Povišeni trigliceridi.
  • Indeks tjelesne mase premašen (≥35)

Da biste spriječili dijabetes melitus, trebali biste redovito pratiti nivo šećera u krvi i mjeriti koncentraciju laktata svakih šest mjeseci (što je moderan češće).

Posebna uputstva za upotrebu lijeka

Svi pacijenti koji imaju dijabetes koji koriste lijek moraju nužno nadzirati rad jetre. Za to se provode laboratorijske studije.

Nije neuobičajeno da liječnik propiše kombiniranu terapiju (druge tablete se propisuju zajedno s glavnim lijekom za snižavanje šećera u krvi).

Ako se preparati sulfoniluree uzimaju u kombiniranoj terapiji, tada je da bi se izbjegao razvoj hipoglikemije nekoliko puta dnevno potrebno izmjeriti nivo šećera u krvi.

Farmakološka svojstva

Aktivna supstanca Siofor je metformin, koji doprinosi smanjenju šećera u krvi, tijekom obroka i nakon jela. Zbog činjenice da metformin ne doprinosi sintezi prirodnog inzulina pomoću gušterače, ne može izazvati hipoglikemiju.

Glavni mehanizam uticaja na tok dijabetesa rezultat je nekoliko faktora, lijeka:

  • Inhibira višak glukoze u jetri i sprečava njeno oslobađanje iz zaliha glikogena.
  • Poboljšava transport glukoze u sva periferna odeljenja i tkiva.
  • Sprečava apsorpciju glukoze u crevnim zidovima.
  • Povećava osjetljivost tkiva na hormon inzulin, čime pomaže ćelijama da prođu glukozu u sebe poput zdravog tijela.
  • Poboljšava metabolizam lipida, povećava količinu “dobrog” i uništava “loši” holesterol.

Efekti predoziranja, analozi i cijena

Ako pacijent premaši dnevnu dozu, mogu se pojaviti sljedeći simptomi:

  • Opća slabost.
  • Mučnina, povraćanje, proliv.
  • Gubitak svijesti.
  • Kratkoća daha.
  • Dijabetička koma.
  • Snižavanje krvnog pritiska.
  • Poremećena funkcija jetre i bubrega.
  • Bolovi u trbuhu i mišićima.

Tijekom liječenja lijekom Siofor 850, ako bolesnik vodi zdrav aktivni način života, u 99% slučajeva pacijent se osjeća poboljšanje već u 2. sedmici prijema.

Cijena lijeka varira ovisno o proizvođaču, regiji, prodaji i nekim drugim faktorima.

Siofor - upute za upotrebu, analozi, obrasci za izdavanje i oblike oslobađanja (tablete od 500 mg, 850 mg i 1000 mg) lijeka za liječenje šećerne bolesti tipa 2 i srodne gojaznosti (za mršavljenje) kod odraslih, djece i trudnoće

U ovom članku možete pročitati upute za upotrebu lijeka Siofor. Pruža povratne informacije od posjetitelja stranice - potrošača ovog lijeka, kao i mišljenja medicinskih stručnjaka o korištenju Siofora u njihovoj praksi. Veliki je zahtjev aktivno dodavati svoje kritike o lijeku: lijek je pomogao ili nije pomogao da se riješi bolesti, koje su komplikacije i nuspojave primijećene, proizvođač ih možda nije naznačio u napomeni. Analozi Siofora u prisustvu dostupnih strukturnih analoga. Upotrebljava se za liječenje šećerne bolesti tipa 2 i s tim povezane gojaznosti (za mršavljenje) kod odraslih, djece kao i u trudnoći i dojenju. Sastav i interakcija lijeka s alkoholom.

Siofor - hipoglikemijski lijek iz grupe biguanida. Omogućuje smanjenje bazne i postprandijalne koncentracije glukoze u krvi. Ne stimulira lučenje inzulina i samim tim ne dovodi do hipoglikemije. Djelovanje metformina (aktivna supstanca lijeka Siofor) vjerojatno se zasniva na sljedećim mehanizmima:

  • pad proizvodnje glukoze u jetri usled inhibicije glukoneogeneze i glikogenolize,
  • povećanje osjetljivosti mišića na inzulin i, samim tim, poboljšanje perifernog unosa i iskorištavanja glukoze,
  • inhibicija apsorpcije crevne glukoze.

Siofor svojim djelovanjem na glikogen sintetazu potiče unutarćelijsku sintezu glikogena. Povećava transportni kapacitet svih proteinskih transportnih proteina glukoze.

Bez obzira na učinak glukoze u krvi, on ima blagotvoran učinak na metabolizam lipida, što dovodi do smanjenja ukupnog holesterola, holesterola niske gustine i triglicerida.

Sastav

Metformin hidroklorid + pomoćne tvari.

Farmakokinetika

Kada jedemo, apsorpcija opada i lagano usporava. Apsolutna bioraspoloživost kod zdravih pacijenata iznosi oko 50-60%. On se praktično ne veže za proteine ​​plazme. Izlučuje se mokraćom nepromenjeno.

Ostavite Svoj Komentar