Pregled Gluscometera Satellite Expressa: recenzije i fotografije

Prije kupnje programa Satellite Express, o tome želim pročitati recenzije vlasnika, onih ljudi koji su proizvod već kupili i koristili već neko vrijeme. Na ovoj stranici možete se upoznati s mišljenjima kupaca o proizvodu. Nakon što pročitate recenzije, proučite karakteristike, pogledajte cijene, pročitajte video recenzije, odaberite internetsku trgovinu i kupite. Ako ste vlasnik ovog uređaja, dodajte svoju recenziju na stranicu foruma vlasnika. Prosječna cijena: 2023 rub.

Komentar: Odlično funkcionira! Potrošni materijal je jeftiniji, ali lancete za njega ne mogu kupiti u internetskoj ljekarni.

Prednosti: svidjelo mi se što je svaka traka upakovana. Cijena traka je prihvatljiva.

Prednosti: Cijena test traka. Svaka traka se pakuje odvojeno. Temperatura skladištenja test traka.

Nedostaci: Ne postoji način da spojite brojilo na telefon ili računar. Nema velikih pakovanja test traka.

Komentar: Imam nekoliko glukometra, ali domaći je najviše potražen. Najvećim dijelom, naravno, zbog činjenice da su trake do njega upola niže od stranih. Svaka traka se pakuje pojedinačno. Dogodio se trenutak - imovina je upropastila trake, ušla u teglu vlažnim prstom. Sa ovim se može pokvariti jedno, ali ne sve odjednom. Ja kao prva vrsta dijabetičara moram često mjeriti. Zimi trake istog sredstva moraju biti dobro izolirane kako se ne bi pokvarile na hladnoći. Na ekspresu, izdrže mraz i do -20.
Od minusa, nezgodno je voditi elektronički dnevnik, rezultate morate unijeti ručno, mjerač nema mogućnost prijenosa čitanja na računar ili telefon.

Prednosti: Model preporučuje lekar.
Kompaktni
Relativno nije skupo.

Nedostaci: Još nije identifikovano.

Komentar: Relativno jeftin model. Važno je da ga preporuči lekar.
Do sada je upotrebljeno jako malo. Stoga, nema se šta posebno reći.

Plusevi: domaći (vidi komentare)
jeftine trake
pojedinačne trake svaka (!)
model na tržištu traje dugo

Nedostaci: domaći (vidi komentare)
velika kap krvi (vidi komentare)

Komentar: kupljeno na duže vrijeme (već 2015.). jer Nije mi se sviđala tačnost svih satelitskih modela do ove verzije - bila je to noćna mora i morala sam sjediti na uređaju njemačkog bajera (prije rasta kursa dolara, čak i traka koje obično koštaju). Podržao je proizvođača, koji stoljećima na našem području nije u mogućnosti voditi posao - ako se brojilo na praznike negdje može kupiti, onda trake više nema. a sada u ljekarnama ne možete naći ni uređaj. Ali koja je alternativa na policama? Tako je, američki trikovi i momci su pakao i Izrael u kome se krv meri u plazmi (a osim njih niko ne zna za takav sistem). modeli se mijenjaju na svakih šest mjeseci (svake godine sigurno) i za desert! njihove bijesne cijene. Samo Bayer uređaji ostaju dobra alternativa.
šta nije u redu. velika kap krvi (to je jedino što dijabetičari ne mogu izmjeriti - nema dovoljno krvi za ograde 3-9 puta na dan), da, manji je nego na prethodnom modelu, ali mnogo je puta više od svih modernih bajerskih uređaja. velika lanceta - koristim drevnu malu od momaka.
trake i manje mogu se napraviti 30 posto - proizvođač će uštedjeti na materijalima, a mi ćemo dobiti nisku cijenu. proizvođač ne prodaje trake iz tvornice i ne surađuje s logističkim kompanijama (želim naručiti na mjestu i dobiti barem rusku poštu, boxberry / pickpoint itd. ili neku jeftinu dostavu), ali mogao bih zaraditi više i sam i do nas bilo bi zgodnije primiti - jer u našem MO samo jedna internetska ljekarna to radi, a trake su naizmjenično nestale 2018. (kupujem ih samostalno - doktori ne mogu pružiti ni jedno pakovanje koje traje tjedan dana). zašto hranite te prodavače parazita? Spreman sam da platim ..

Značajke satelitskog ekspres metra

Uređaj je konfiguriran na cijeloj kapilarnoj krvi pacijenta. Šećer u krvi mjeri se elektrohemijskom izloženošću. Rezultat ispitivanja možete dobiti u roku od sedam sekundi nakon korištenja brojila. Da biste dobili precizne rezultate istraživanja, potrebna vam je samo jedna kap krvi iz prsta.

Kapacitet baterije na uređaju omogućava oko 5 hiljada mjerenja. Trajanje baterije je otprilike 1 godinu. Nakon korištenja uređaja, zadnjih 60 rezultata se pohranjuje u memoriju, tako da ako je potrebno, u bilo kojem trenutku možete procijeniti dosadašnje performanse. Raspon skale uređaja ima minimalnu vrijednost od 0,6 mmol / l i maksimalnu 35,0 mmol / l, što se može upotrijebiti kao suzbijanje bolesti poput gestacijskog dijabetesa trudnica, što je prikladno za žene u položaju.

Čuvajte uređaj na temperaturi od -10 do 30 stepeni. Mjerač možete koristiti na temperaturi od 15-35 stepeni i vlažnosti zraka ne višoj od 85 posto. Ako je prije upotrebe uređaj bio u neprikladnim temperaturnim uvjetima, prije početka ispitivanja brojilo se mora držati toplim pola sata.

Uređaj ima funkciju automatskog isključivanja jednu ili četiri minute nakon ispitivanja. U odnosu na druge slične uređaje, cijena ovog uređaja prihvatljiva je za svakog kupca. Da biste se upoznali sa recenzijama proizvoda, možete posjetiti web stranicu kompanije. Garantni rok za neprekinuti rad uređaja je godinu dana.

Kako koristiti uređaj

Prije upotrebe brojila, morate pročitati upute.

  • Potrebno je uključiti uređaj, instalirati kodnu traku isporučenu u kompletu u posebnu utičnicu. Nakon što se skup brojeva kodova pojavi na ekranu brojila, morate uporediti pokazatelje s kodom navedenim na pakiranju test traka. Nakon toga traka se uklanja. Ako se podaci na ekranu i ambalaža ne podudaraju, morate kontaktirati prodavaonicu u kojoj je uređaj kupljen ili posjetite web stranicu proizvođača. Nepodudarnost pokazatelja ukazuje na to da rezultati studije mogu biti netačni, pa ne možete koristiti takav uređaj.
  • Iz testne trake trebate ukloniti školjku u kontaktnom području, umetnuti traku u utičnicu uključenog glukometra s kontaktima naprijed. Nakon toga preostala ambalaža se uklanja.
  • Kodni brojevi navedeni na pakovanju bit će prikazani na ekranu uređaja. Uz to će se pojaviti treptava ikona u obliku kapi. To signalizira da je uređaj operativan i spreman za studiju.
  • Morate zagrejati prst da biste povećali cirkulaciju krvi, napravili malu punkciju i dobili jednu kap krvi. Na dno test trake treba nanijeti kapljicu koja bi trebala apsorbirati potrebnu dozu za dobivanje rezultata ispitivanja.
  • Nakon što uređaj apsorbira potrebnu količinu krvi, oglasit će se signal da je obrada informacija započela, znak u obliku kapike prestat će treptati. Glukometar je prikladan jer nezavisno uzima pravu količinu krvi za tačno istraživanje. Istovremeno brisanje krvi na traci, kao i na drugim modelima glukometra, nije potrebno.
  • Nakon sedam sekundi, podaci o rezultatima mjerenja šećera u krvi u mmol / l bit će prikazani na ekranu uređaja. Ako rezultati ispitivanja pokazuju podatke u rasponu od 3,3 do 5,5 mmol / L, na ekranu će se prikazati ikona osmijeha.
  • Nakon primanja podataka, test traka mora se ukloniti iz utičnice i uređaj se može isključiti pomoću gumba za isključivanje. Svi će se rezultati snimiti u memoriji brojila i pohraniti dugo.

Ako postoji sumnja u točnost pokazatelja, morate posjetiti liječnika koji će provesti točnu analizu. U slučaju nepravilnog rada, uređaj se mora odvesti u servisni centar.

Preporuke za korišćenje satelitskog ekspres merača

Lancete koje se nalaze u kompletu moraju se koristiti strogo za probijanje kože na prstu. Ovo je jednokratni alat, a sa svakom novom upotrebom potrebno je uzeti novu lancetu.

Prije nego što napravite punkciju za provođenje testa šećera u krvi, morate temeljno oprati ruke sapunom i obrisati ručnikom. Da biste poboljšali cirkulaciju krvi, morate držati ruke pod toplom vodom ili trljati prst.

Važno je osigurati da pakovanje test traka nije oštećeno, jer u protivnom mogu pokazati pogrešne rezultate ispitivanja kada se koriste. Ako je potrebno, možete kupiti set test traka, čija je cijena prilično niska. Važno je napomenuti da su za mjerač prikladne samo test trake PKG-03 Satellite Express br. 25 ili Satellite Express br. 50. Ostale test trake nisu dopuštene na ovom uređaju. Rok trajanja je 18 meseci.

Pogledajte video: Huawei P30 Pro recenzija - novi kralj mobilne fotografije (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar