Upute za upotrebu glukometra Bionime GM-100 i njegove prednosti

Trenutno tržište nudi mnogo modela visokokvalitetnih modernih glukometra, koji su potrebni dijabetičarima da prate svoje stanje. Oni se razlikuju u dodatnoj funkcionalnosti, točnosti, proizvođaču i cijeni. Često odabir pravog u svakom pogledu nije lak. Neki pacijenti više vole Bionime uređaj određenog modela.

Modeli i trošak

Najčešće u prodaji možete pronaći modele GM300 i GM500. Nekoliko godina ranije, aktivno su implementirani i bionime gm 110 i 100. Međutim, u ovom trenutku nisu u velikoj potražnji, budući da modeli GM 300 i 500 imaju veliku funkcionalnost i preciznost, po istoj cijeni. Uporedne karakteristike uređaja prikazane su u tabeli ispod.

Uporedne karakteristike uređaja GM300 i GM500

ParametarGM300GM500
Cijena, rubalji14501400
Memorija, broj rezultata300150
Prekid vezeAutomatski nakon 3 minuteAutomatski nakon 2 minute
PrehranaAAA 2 kom.CR2032 1 kom.
Dimenzije, cm8.5x5.8x2.29.5x4.4x1.3
Gram težine8543

Upute i tehnička dokumentacija Glucometer bionime gm 100 gotovo su također karakteristične. I GM100 i GM110 imaju slične karakteristike.

Paket paketa

Glukometri Bionime 300 i ostali njegovi analozi, proizvedeni od iste marke, imaju prilično široku konfiguraciju. Međutim, može se razlikovati ovisno o mjestu i regiji prodaje, kao i modelu uređaja (nemaju svi modeli isti set isporuke). Osim toga, kompletnost konfiguracije direktno utiče na cijenu. Često su sljedeće komponente uključene u paket:

  1. Zapravo brojilo sa baterijskim elementom (vrsta baterije "tablet" ili "prst",
  2. Test trake za uređaj (variraju ovisno o modelu uređaja) 10 komada,
  3. Sterilni lanceti za probijanje kože prilikom uzimanja uzorka krvi -10 komada,
  4. Scarifier - uređaj s posebnim mehanizmom koji omogućava brzo i bezbolno probijanje kože,
  5. Port za kodiranje, zbog kojeg ne treba dodatno kodirati uređaj svaki put kada otvorite novi paket test traka,
  6. Kontrolni taster
  7. Dnevnik za očitavanje brojila kako bi se lekaru dao izveštaj o zdravstvenom stanju,
  8. Upute za upotrebu koje se odnose na vaš uređaj
  9. Garantni list za servis u slučaju loma,
  10. Futrola za skladištenje brojila i pripadajućih zaliha.

Ovaj paket dolazi s bionime najjačim gm300 glukometrom i može se malo razlikovati od ostalih modela.

Značajke i prednosti

Bionime gm100 ili neki drugi uređaj iz ove linije ima niz karakterističnih karakteristika i prednosti zbog kojih pacijenti više vole brojila od ovog proizvođača. Karakteristike bionime gm100 su sljedeće:

  • Vrijeme istraživanja - 8 sekundi,
  • Zapremina uzorka za analizu je 1,4 μl,
  • Definicija indikacija u rasponu od 0,6 do 33 mmol po litri,
  • Uputa o glukometru za bionime gm 100 omogućava vam skladištenje na temperaturi od -10 do +60 stepeni,
  • Može pohraniti do 300 nedavnih mjerenja, kao i izračunati prosječne vrijednosti za dan, sedmicu, dvije sedmice i mjesec,
  • Bionime gm100 omogućava vam da izvršite do 1000 merenja koristeći samo jednu bateriju,
  • Uređaj se automatski uključuje i isključuje (uključuje se prilikom instaliranja trake, isključuje se - tri minute nakon što se traka automatski instalira),
  • Nema potrebe za rekodiranjem uređaja prije svakog sljedećeg otvaranja ambalaže testnih vrpci.

Osim tehničkih karakteristika, mnogi korisnici bilježe i malu težinu uređaja i male dimenzije, zahvaljujući kojima je zgodno povesti sa sobom na put ili na posao.

Izdržljiva plastična futrola čini brojilo krhko - neće se slomiti kad padne, neće puknuti kada se lagano pritisne itd.

Upotreba

Bionime gm 110 mora biti isključen. Otvorite paket test traka, uklonite kontrolni port iz njega i instalirajte ga u konektor na vrhu uređaja dok se ne zaustavi. Sada morate oprati ruke i umetnuti lancetu u bionime glukometr. Podesite dubinu probijanja za odraslu osobu na oko 2 - 3. Zatim nastavite prema algoritmu:

  • Umetnite vrpcu u najviši metar bmime gm300. Čut će se zvučni signal i uređaj će se automatski uključiti,
  • Pričekajte dok bionime najjači gm300 glukometar na ikoni ne prikaže ikonu pada,
  • Uzmi skarifikator i probuši kožu. Stisnite i izbrišite prvu kap krvi,
  • Pričekajte da se pojavi druga kap i nanesite je na test traku umetnutu u Bionime 300 metara,
  • Pričekajte 8 sekundi dok bionime gm100 ili neki drugi model ne dovrši analizu. Nakon toga rezultat će se prikazati na ekranu.

Ako koristite bionime gm 100 glukometar, upute za uporabu preporučuju upravo takav slijed upotrebe. Ali to vrijedi i za ostale uređaje ove marke.

Test trake

Za glukometar morate kupiti dvije vrste potrošnog materijala - test trake i lancete. Ovi se materijali moraju povremeno zamjenjivati. Test trake su za jednokratnu upotrebu. Lančevi koji se probijaju na koži nisu za jednokratnu upotrebu, ali također zahtijevaju periodičnu zamjenu kada se potamni. Lančevi za gs300 ili druge modele su relativno univerzalni i nije teško pronaći prikladne za određeni preglednik.

Situacija je složenija s prugama. Ovo je specifičan materijal koji se mora kupiti za određeni model brojila (postavke uređaja za trake su toliko tanke da je potrebno ponovno kodirati neke uređaje prilikom otvaranja novog pakiranja traka), jer ne možete koristiti pogrešne - to je prepun iskrivljenih očitavanja.

Postoji nekoliko pravila za rad test traka za bionime gm 110 ili neki drugi model:

  1. Zatvorite ambalažu odmah nakon uklanjanja trake,
  2. Čuvati na normalnoj ili niskoj vlažnosti,
  3. Ne koristiti nakon isteka roka valjanosti.

Povreda ovih pravila prilikom upotrebe gs 300 ili drugih testnih vrpca rezultirat će pogrešnim očitavanjima.

Prednosti modela

Bionime je renomirani proizvođač bioanalizatora koji koristi inovativne tehnologije koje pružaju visoku tačnost i pouzdanost instrumenata.

  1. Velika brzina obrade biomaterijala - u roku od 8 sekundi uređaj prikazuje rezultat na zaslonu,
  2. Minimalno invazivni probijač - olovka sa najtanjom iglom i regulatorom dubine probijanja čini neugodan postupak uzorkovanja krvi praktično bezbolnim,
  3. Dovoljna tačnost - elektrohemijska metoda mjerenja koja se koristi u glukometrima ove linije smatra se najprogresivnijom do danas,
  4. Veliki (39 mm x 38 mm) ekran sa tečnim kristalima i veliki otisak - za dijabetičare sa retinopatijom i drugim oštećenjima vida, ova značajka omogućava analizu sami, bez pomoći stranih osoba,
  5. Kompaktne dimenzije (85 mm x 58 mm x 22 mm) i težina (985 g s baterijama) pružaju mogućnost upotrebe mobilnog uređaja u bilo kojim uvjetima - kod kuće, na poslu, u pokretu,
  6. Doživotno jamstvo - proizvođač ne ograničava vijek trajanja svojih proizvoda, tako da možete računati na njegovu pouzdanost i trajnost.

Tehničke specifikacije

Kao mjerna tehnologija, uređaj koristi oksidirane elektrohemijske senzore. Kalibracija se vrši na celokupnoj kapilarnoj krvi. Raspon dopuštenih mjerenja je od 0,6 do 33,3 mmol / L. Tijekom uzimanja uzorka krvi, indeksi hematokrita (omjer crvenih krvnih zrnaca i plazme) trebali bi biti unutar 30-55%.

Možete izračunati prosjek za sedmicu, dvije, mjesec. Uređaj nije najkrvaviji: 1,4 mikrolitara biomaterijala dovoljno je za analizu.

Taj je potencijal dovoljan za 1000 mjerenja. Automatsko isključivanje uređaja nakon tri minute neaktivnosti omogućava uštedu energije. Raspon radne temperature prilično je širok - od +10 do + 40 ° C. Relativna vlažnost funkcija i opreme uređaja

Uputa o glukometru Bionime GM-100 predstavljena je kao uređaj za skrining mjerenja koncentracije glukoze u plazmi.

Cijena modela Bionime GM-100 iznosi oko 3.000 rubalja.

Uređaj je kompatibilan s istim plastičnim test trakama. Njihova glavna karakteristika su pozlaćene elektrode, koje garantuju maksimalnu tačnost merenja. Automatski uzimaju krv. Bioanalizator Bionime GM-100 opremljen je:

  • AAA baterije - 2 kom.,
  • Test trake - 10 kom.,
  • Lančevi - 10 kom.,
  • Olovka za scarifier
  • Dnevnik samokontrole
  • Identifikator vizitkarte s podacima za druge o karakteristikama bolesti,
  • Vodič za primjenu - 2 kom. (na merač i na probijač odvojeno),
  • Garantna kartica
  • Futrola za skladištenje i transport sa mlaznicom za uzorkovanje krvi na alternativnom mjestu.

Preporuke glukometra

Rezultat mjerenja ne ovisi samo o preciznosti brojila, već i o usklađenosti sa svim uvjetima skladištenja i uporabe uređaja. Algoritam ispitivanja šećera u krvi kod kuće je standardni:

  1. Provjerite dostupnost svih potrebnih dodataka - punktora, glukometra, epruvete s test trakama, jednokratnim lancetima, pamučne vune s alkoholom. Ako su potrebne naočale ili dodatno osvjetljenje, o tome morate unaprijed brinuti, jer vremenski uređaj za razmišljanje ne napušta i nakon 3 minute neaktivnosti automatski se isključuje.
  2. Pripremite olovku za probijanje prsta. Da biste to učinili, izvadite vrh iz nje i instalirajte cijev do kraja, ali bez većeg napora. Ostaje okrenuti zaštitni poklopac (ne žurite sa bacanjem) i iglom zatvoriti iglom. Pomoću indikatora dubine probijanja podesite nivo. Što više pruga bude na prozoru, dublje je probijanje. Za kožu srednje gustoće dovoljno je 5 traka. Ako klizni dio povučete sa stražnje strane, ručka će biti spremna za postupak.
  3. Da biste postavili mjerač, možete ga uključiti ručno, pomoću gumba ili automatski, kada instalirate test traku dok ne klikne. Na ekranu se traži da unesete kôd test trake. Od predloženih opcija, gumb mora odabrati broj koji je označen na epruveti. Ako se na ekranu pojavi slika test trake sa treperavim kapom, uređaj je spreman za rad. Ne zaboravite da zatvorite kućište olovke odmah nakon uklanjanja test trake.
  4. Pripremite ruke tako da ih operete toplom vodom i sapunom i osušite sušilom za kosu ili prirodnim putem. U ovom slučaju, alkoholno runo bit će suvišno: koža postaje grublja od alkohola, što može izobličiti rezultate.
  5. Najčešće se koristi srednji ili prstenasti uzorak za uzorkovanje krvi, ali po potrebi možete uzeti krv s dlana ili podlaktice, gdje ne postoji mreža vena. Pritisnete ručicu čvrsto uz bok jastučića, pritisnite dugme za probijanje. Nježno masirajte prst, morate iscijediti krv. Važno je ne pretjerati, jer međućelijska tekućina iskrivljuje rezultate mjerenja.
  6. Bolje je ne koristiti prvu kap, već nježno ukloniti pamučnim tamponom. Formirajte drugu porciju (instrumenta treba samo 1,4 μl za analizu). Ako prst prstom kapnete na kraj trake, automatski će se uvući u krv. Odbrojavanje započinje na ekranu i nakon 8 sekundi pojavljuje se rezultat.
  7. Sve faze su popraćene zvučnim signalima. Nakon mjerenja izvadite testnu traku i isključite uređaj. Da biste uklonili jednokratnu lancetu iz ručke, morate ukloniti gornji dio, staviti vrh igle koji je uklonjen na početku postupka, pritisnuti tipku i povući stražnju stranu ručke. Igla automatski ispada. Ostaje odložiti potrošni materijal u kontejner za smeće.

Praćenje dinamike razvoja bolesti korisno je ne samo za pacijenta - prema tim podacima liječnik može izvući zaključke o učinkovitosti odabranog režima liječenja, kako bi po potrebi prilagodio dozu lijekova.

Provera tačnosti analizatora

Učinak bioanalizatora možete provjeriti kod kuće, ukoliko kupite posebnu kontrolnu otopinu glukoze (prodaje se zasebno, upute su u prilogu).

Ali prvo trebate provjeriti bateriju i kôd na pakiranju test traka i displeja, kao i datum isteka potrošnog materijala. Kontrolna mjerenja ponavljaju se za svako novo pakiranje test traka, kao i kada uređaj pada s visine.

Uređaj s naprednom elektrokemijskom metodom mjerenja i ispitne trake sa zlatnim kontaktima dokazali su svoju učinkovitost tijekom višegodišnje kliničke prakse, pa prije nego što sumnjate u njegovu pouzdanost, pažljivo pročitajte upute.

Upute za upotrebu glukometra Bionime GM-100 i njegove prednosti

Za liječenje zglobova naši čitaoci su uspješno koristili DiabeNot. Uvidjevši popularnost ovog proizvoda, odlučili smo ga ponuditi vašoj pažnji.

Švajcarska farmaceutska kompanija Bionime Corp bavi se razvojem i proizvodnjom medicinske opreme. Niz njenih glukometra Bionime GM je precizan, funkcionalan, jednostavan za upotrebu. Bioanalizatori se kod kuće koriste za kontrolu šećera u krvi, a korisni su i medicinskim radnicima u bolnicama, sanatorijumima, staračkim domovima, hitnim odjeljenjima za brze pretrage glukoze u kapilarnoj krvi pri početnom pregledu ili na fizičkom pregledu.

Uređaji se ne koriste za postavljanje ili povlačenje dijagnoze dijabetesa. Važna prednost glukometra Bionime GM 100 je njegova dostupnost: i uređaj i potrošni materijal mogu se pripisati segmentu proračunskih cijena. Za dijabetičare koji svakodnevno kontrolišu glikemiju ovo je uvjerljiv argument u korist njegove nabave i nije jedini.

Švicarski glukometri Bionime GM 100, 110, 300, 500, 550 i detaljne upute za njihovu upotrebu

Švicarski proizvođač analizatora šećera u krvi Bionime prepoznao je pouzdane patentirane sisteme medicinske skrbi za pacijente bilo koje životne dobi.

Mjerni instrumenti za profesionalnu ili nezavisnu upotrebu zasnivaju se na nanotehnologiji, odlikuje ih jednostavna automatska kontrola, u skladu su sa evropskim standardima kvaliteta i međunarodnim ISO standardima.

Uputa za Bionheim glukometrom pokazuje da rezultati mjerenja ovise o usklađenosti s osnovnim uvjetima. Algoritam tog uređaja zasnovan je na ispitivanju elektrohemijske reakcije glukoze i reagensa.

Video (kliknite za reprodukciju).

Bionime glukometri i njihove specifikacije

Jednostavni, sigurni, brzi uređaji rade putem test traka. Standardna oprema analizatora ovisi o odgovarajućem modelu. Atraktivni proizvodi lakonskog dizajna u kombinaciji su s intuitivnim zaslonom, prikladnim osvjetljenjem, visokokvalitetnom baterijom .ads-mob-1

U stalnoj upotrebi baterija traje dugo. Prosječni interval čekanja na rezultat je od 5 do 8 sekundi. Širok raspon modernih modela omogućuje vam odabir certificiranog uređaja, uzimajući u obzir individualne preferencije i zahtjeve.

OhSljedeće privlačne podvrste su popularne:

Kompletan set glukometra Bionime Rightest GM 550

Modeli su opremljeni test trakama od debele plastike. Dijagnostičke pločice su jednostavne za rukovanje i čuvaju se u pojedinačnim cijevima.

Zahvaljujući posebnom pozlaćenom premazu imaju visoku osjetljivost elektroda. Sastav garantuje apsolutnu elektrohemijsku stabilnost, maksimalnu tačnost očitanja.

Tokom upotrebe biosenzora isključuje se verovatnoća neispravnog ulaska trake. Veliki broj na ekranu namijenjen je osobama sa slabim vidom.

Pozadinsko osvetljenje garantuje ugodno merenje u uslovima slabog osvetljenja. Moguće je uzorkovanje krvi izvan kuće. Gumeni bočni paneli sprječavaju diskretno klizanje .ads-mob-2

Kako koristiti Bionime glukometre: upute za upotrebu

Postavljanje ekspresnih analizatora provodi se uzimajući u obzir priloženi vodič za djelovanje. Brojni modeli se konfiguriraju neovisno, neki od njih su ručno kalibrirani.

  • ruke oprati i osušiti
  • mjesto uzorkovanja krvi tretira se antiseptikom,
  • Umetnite lancetu u dršku, podesite dubinu uboda. Za običnu kožu dovoljne su vrijednosti 2 ili 3, za gustu - višu jedinicu,
  • Čim se test test traka postavi u uređaj, senzor se automatski uključuje,
  • nakon što se ikona sa kapom pojavi na ekranu, oni probijaju kožu,
  • prva kap krvi uklanja se pamučnim jastukom, a druga se nanosi na testnu površinu,
  • nakon što test traka primi dovoljnu količinu materijala, pojavljuje se odgovarajući zvučni signal,
  • nakon 5-8 sekundi rezultat se prikazuje na ekranu. Rabljena traka se odlaže,
  • indikatori se pohranjuju u memoriji uređaja.

Prije upotrebe uređaja provjerava se cjelovitost ambalaže, datum puštanja, provjerava se sadržaj na prisutnost potrebnih komponenti.

Kompletan set proizvoda naveden je u priloženim uputama. Zatim pregledajte sam biosenzor na mehanička oštećenja. Zaslon, baterija i gumbi trebaju biti pokriveni posebnim zaštitnim filmom .ads-mob-1

Da biste testirali performanse, postavite bateriju, pritisnite gumb za uključivanje ili uđite u test traku. Kada je analizator u dobrom stanju, na ekranu se pojavljuje jasna slika. Ako se rad provjerava kontrolnim rješenjem, površina test trake obložena je posebnom tekućinom.

Za provjeru točnosti mjerenja prolaze laboratorijsku analizu i provjere dobivene informacije s pokazateljima uređaja. Ako su podaci unutar prihvatljivog raspona, uređaj ispravno funkcionira. Primanje pogrešnih jedinica zahtijeva još jedno kontrolno mjerenje.

Uz opetovana izobličenja indikatora, pažljivo proučite priručnik za uporabu. Nakon što ste provjerili da izvedeni postupak odgovara priloženim uputama, pokušajte pronaći uzrok problema.

Sljedeće su moguće neispravnosti uređaja i mogućnosti njihovog ispravljanja:

  • oštećenja na test traci. Umetnite drugu dijagnostičku ploču,
  • nepravilan rad uređaja. Zamenite bateriju,
  • Uređaj ne prepoznaje primljene signale. Izmjerite ponovo
  • Pojavi se signal pražnjenja baterije. Hitna zamena
  • pojavljuju se pogreške uzrokovane temperaturnim faktorom. Idite u udobnu sobu,
  • prikazan je žurni znak krvi. Promenite test traku, izvršite drugo merenje,
  • tehnički kvar. Ako se mjerač ne uključuje, otvorite odjeljak za bateriju, izvadite ga, pričekajte pet minuta, instalirajte novi izvor napajanja.

Cijena prijenosnih analizatora proporcionalna je veličini displeja, volumenu uređaja za pohranu i trajanju garancijskog roka. Nabava glukometra je profitabilna kroz network.ads-mob-2

Online trgovine u potpunosti prodaju proizvode kompanije, pružaju konsultantsku podršku redovnim kupcima, isporučuju mjerne uređaje, test trake, lancete, promotivne setove u kratkom vremenu i po povoljnim uslovima.

Prema recenzijama potrošača, Bionime glukometri smatraju se najboljim prijenosnim uređajima u pogledu cijene i kvalitete. Pozitivni pregledi potvrđuju da vam jednostavan biosenzor omogućava da nivo šećera držite pod pouzdanom kontrolom, bez obzira na mjesto i vrijeme probira glikemije.

Kako postaviti Bionime Rightest GM 110 metar:

Kupnja Bionime znači nabavljanje brzog, pouzdanog, udobnog asistenta za samo nadgledanje glikemijskog profila. Bogato iskustvo proizvođača i visoke kvalifikacije proizvođača prikazani su u cijeloj liniji proizvoda.

Stalni rad kompanije na polju inženjerskih i medicinskih istraživanja doprinosi dizajnu novih sistema i dodataka za samonadzor koji su prepoznati širom svijeta.

Test test trake za Bionheim glucometer gs300: upute i recenzije

Dijabetičari moraju svakodnevno kontrolirati šećer u krvi. Kako ne bi često posjećivali kliniku, oni obično koriste posebni kućni mjerač glukoze u krvi za obavljanje krvnih pretraga na pokazatelje glukoze.

Zahvaljujući ovom uređaju, pacijent ima mogućnost samostalnog praćenja dinamike promjena i u slučaju povrede odmah poduzima mjere za normalizaciju vlastitog stanja. Merenje se vrši na bilo kom mestu, bez obzira na vreme. Takođe, prenosni uređaj ima kompaktne dimenzije, pa dijabetičar ga uvijek nosi sa sobom u džepu ili torbici.

U specijaliziranim prodavaonicama medicinske opreme predstavljen je širok izbor analizatora različitih proizvođača. Istoimeni brod Bionaimot švicarske kompanije vrlo je popularan među kupcima. Korporacija na svoje proizvode daje petogodišnju garanciju.

Glukometar poznatog proizvođača vrlo je jednostavan i prikladan uređaj koji se koristi ne samo kod kuće, već i za provođenje krvne pretrage na šećer u klinici dok uzimaju pacijente.

Analizator je savršen i za mlade i za starije osobe s dijagnozom dijabetesa tipa 1 ili 2. Brojilo se koristi u preventivne svrhe u slučaju predispozicije za bolest.

Bionheim uređaji su vrlo pouzdani i precizni, imaju minimalnu grešku, stoga su u velikoj potražnji među ljekarima. Cijena mjernog uređaja je mnogima pristupačna, to je vrlo jeftin uređaj s dobrim karakteristikama.

Testne trake za Bionime glukometar također imaju nisku cijenu, zbog koje uređaj biraju ljudi koji često vrše pretrage krvi na šećer. Ovo je jednostavan i siguran uređaj s velikom brzinom mjerenja, dijagnoza se vrši elektrokemijskom metodom.

Olovka za olovke koja se nalazi u kompletu koristi se za uzorkovanje krvi. Općenito, analizator ima pozitivne kritike i velika je potražnja među dijabetičarima.

Kompanija nudi nekoliko modela mjernih uređaja, uključujući BionimeRightest GM 550, Bionime GM100, Bionime GM300 metar.

Ovi brojili imaju slične funkcije i sličan dizajn, imaju kvalitetan displej i prikladno pozadinsko osvetljenje.

Mjerni aparat BionimeGM 100 ne zahtijeva unošenje kodiranja; kalibracija se vrši plazmom. Za razliku od drugih modela, ovaj uređaj zahtijeva 1,4 μl krvi, što je prilično puno, tako da ovaj uređaj nije prikladan za djecu.

  1. Gcomeometar BionimeGM 110 smatra se najnaprednijim modelom koji ima moderne inovativne karakteristike. Kontakti testnih traka Raytest izrađene su od legura zlata, tako da su rezultati analize tačni. Za istraživanje je potrebno samo 8 sekundi, a uređaj ima i memoriju od 150 nedavnih mjerenja. Upravljanje se vrši samo jednim gumbom.
  2. Mjerni instrument RightestGM 300 ne zahtijeva kodiranje, umjesto toga ima prijenosni port koji je kodiran test trakom. Istraživanje se takođe provodi u trajanju od 8 sekundi, za mjerenje se koristi 1,4 μl krvi. Dijabetičar može dobiti prosječne rezultate u jednoj do tri sedmice.
  3. Za razliku od drugih uređaja, Bionheim GS550 ima veliku memoriju za posljednjih 500 studija. Uređaj se automatski kodira. Ovo je ergonomski i najpovoljniji uređaj modernog dizajna, po izgledu podseća na obični mp3 uređaj za reprodukciju. Takav analizator biraju mladi stilisti koji preferiraju modernu tehnologiju.

Tačnost merača Bionheim je mala. A ovo je neosporni plus.

Ovisno o modelu, u paketu se nalazi i sam uređaj, set od 10 test traka, 10 sterilnih jednokratnih lanceta, baterija, kutija za spremanje i nošenje uređaja, upute za uporabu uređaja, dnevnik samonadziranja i garancijski list.

Prije upotrebe Bionime mjerača, trebali biste pročitati upute za upotrebu uređaja. Ruke temeljito operite sapunom i osušite čistim ručnikom. Takva mjera izbjegava dobivanje netačnih pokazatelja.

U sterilnu olovku se postavlja sterilni lancet za jednokratnu upotrebu, nakon čega se odabire željena dubina probijanja. Ako dijabetičar ima tanku kožu, obično se bira nivo 2 ili 3, s grubljom kožom, postavlja se drugačiji povećani indikator.

  • Kad se test traka postavi u utičnicu uređaja, mjerač Bionime 110 ili GS300 počinje raditi u automatskom režimu.
  • Šećer u krvi može se izmjeriti nakon što se na ekranu pojavi treptava ikona kapi.
  • Olovkom za probijanje vrši se probijanje na prstu. Prva kap obriše se pamukom, a druga se iznese na površinu test trake, nakon čega se krv apsorbuje.
  • Nakon osam sekundi, rezultati analize mogu se vidjeti na ekranu analizatora.
  • Nakon dovršetka analize, test traka uklanja se iz uređaja i odlaže.

Umjeravanje BionimeRightestGM 110 metra i ostalih modela vrši se prema uputama. Detaljne informacije o korištenju uređaja mogu se dobiti u video klipu. Za analizu se koriste pojedinačne test trake, čija površina ima pozlaćene elektrode.

Slična se tehnika sastoji u povećanoj osjetljivosti na komponente krvi, pa je stoga rezultat ispitivanja tačan. Zlato ima poseban hemijski sastav koji se odlikuje najvišom elektrohemijskom stabilnošću. Ovi indikatori utiču na tačnost uređaja.

Zahvaljujući patentiranom dizajnu, test trake uvijek ostaju sterilne, tako da dijabetičar može sigurno dodirnuti površinu zaliha. Kako bi osigurali da su rezultati ispitivanja uvijek tačni, epruveta se drži hladnom na tamnom mjestu, daleko od direktne sunčeve svjetlosti.

Kako postaviti glukometra Bionime stručnjak će reći u videu u ovom članku.


  1. „Kako živjeti sa dijabetesom“ (priprema teksta - K. Martinkevich). Minsk, Književna izdavačka kuća, 1998., 271 stranica, tiraž od 15.000 primjeraka. Ponovno izdanje: Minsk, izdavačka kuća „Moderni pisac“, 2001., 271 stranica, tiraž 10.000 primjeraka.

  2. Akhmanov, Mihail Dijabetes u starosti / Mihail Akhmanov. - M .: Nevsky Prospect, 2006. - 192 str.

  3. Perekrest S.V., Shainidze K.Z., Korneva E.A. Sistem neurona koji sadrže oreksin. Struktura i funkcije, ELBI-SPb - M., 2012. - 80 str.
  4. Dedov I.I., Kuraeva T.L., Peterkova V. A. Dijabetes melitus kod djece i adolescenata, GEOTAR-Media -, 2013. - 284 str.
  5. Polyakova E. Zdravlje bez ljekarne. Hipertenzija, gastritis, artritis, dijabetes / E. Polyakova. - M .: Svijet novina „Syllable“, 2013. - 280 str.

Dozvolite da se predstavim. Moje ime je Elena. Radim kao endokrinolog više od 10 godina. Vjerujem da sam trenutno profesionalac u svojoj oblasti i želim pomoći svim posjetiteljima stranice da riješe složene i ne baš tako zadatke. Svi materijali za stranicu prikupljaju se i pažljivo obrađuju kako bi se što više prenijeli svi potrebni podaci. Prije primjene onoga što je opisano na web mjestu, uvijek je potrebno obavezno savjetovanje sa stručnjacima.

Testiranje i rješavanje problema

Prije upotrebe uređaja provjerava se cjelovitost ambalaže, datum puštanja, provjerava se sadržaj na prisutnost potrebnih komponenti.

Kompletan set proizvoda naveden je u priloženim uputama. Zatim pregledajte sam biosenzor na mehanička oštećenja. Zaslon, baterija i gumbi trebaju biti pokriveni posebnim zaštitnim filmom.

Da biste testirali performanse, postavite bateriju, pritisnite gumb za uključivanje ili uđite u test traku. Kada je analizator u dobrom stanju, na ekranu se pojavljuje jasna slika. Ako se rad provjerava kontrolnim rješenjem, površina test trake obložena je posebnom tekućinom.

Za provjeru točnosti mjerenja prolaze laboratorijsku analizu i provjere dobivene informacije s pokazateljima uređaja. Ako su podaci unutar prihvatljivog raspona, uređaj ispravno funkcionira. Primanje pogrešnih jedinica zahtijeva još jedno kontrolno mjerenje.

Uz opetovana izobličenja indikatora, pažljivo proučite priručnik za uporabu. Nakon što ste provjerili da izvedeni postupak odgovara priloženim uputama, pokušajte pronaći uzrok problema.

Sljedeće su moguće neispravnosti uređaja i mogućnosti njihovog ispravljanja:

  • oštećenja na test traci. Umetnite drugu dijagnostičku ploču,
  • nepravilan rad uređaja. Zamenite bateriju,
  • Uređaj ne prepoznaje primljene signale. Izmjerite ponovo
  • Pojavi se signal pražnjenja baterije. Hitna zamena
  • pojavljuju se pogreške uzrokovane temperaturnim faktorom. Idite u udobnu sobu,
  • prikazan je žurni znak krvi. Promenite test traku, izvršite drugo merenje,
  • tehnički kvar. Ako se mjerač ne uključuje, otvorite odjeljak za bateriju, izvadite ga, pričekajte pet minuta, instalirajte novi izvor napajanja.

Cijena i recenzije

Cijena prijenosnih analizatora proporcionalna je veličini displeja, volumenu uređaja za pohranu i trajanju garancijskog roka. Nabava glukometra povoljno je kroz mrežu.

Online trgovine u potpunosti prodaju proizvode kompanije, pružaju konsultantsku podršku redovnim kupcima, isporučuju mjerne uređaje, test trake, lancete, promotivne setove u kratkom vremenu i po povoljnim uslovima.

Prema recenzijama potrošača, Bionime glukometri smatraju se najboljim prijenosnim uređajima u pogledu cijene i kvalitete. Pozitivni pregledi potvrđuju da vam jednostavan biosenzor omogućava da nivo šećera držite pod pouzdanom kontrolom, bez obzira na mjesto i vrijeme probira glikemije.

Korisni video

Kako postaviti Bionime Rightest GM 110 metar:

Kupnja Bionime znači nabavljanje brzog, pouzdanog, udobnog asistenta za samo nadgledanje glikemijskog profila. Bogato iskustvo proizvođača i visoke kvalifikacije proizvođača prikazani su u cijeloj liniji proizvoda.

Stalni rad kompanije na polju inženjerskih i medicinskih istraživanja doprinosi dizajnu novih sistema i dodataka za samonadzor koji su prepoznati širom svijeta.

  • Dugotrajno stabilizuje nivo šećera
  • Obnavlja proizvodnju inzulina pankreasa

Saznajte više. Nije droga. ->

Funkcije i oprema

Model je opremljen tvrdom plastičnom test trakom. Imaju posebno područje koje morate zadržati kako ne biste zaprljali radno područje. Pozlaćene elektrode se postavljaju u test trake, pružajući najtačniji rezultati mjerenja.

Posebna tehnologija minimizira nelagodnost tokom pirsinga kože.

Prosječna cijena glukometar Bionime GM-100 u Rusiji iznosi 3 000 rubalja.

  • Kalibracija plazme.
  • Analiza glukoze u 8 sek.
  • Pamćenje za posljednjih 150 testova.
  • Merenja se kreću od 0,6 do 33,3 mmol / L.
  • Koristi se metoda elektrohemijske analize.
  • Za analizu je potrebno 1,4 μl kapilarne krvi.
  • Izračun prosječnih vrijednosti za 7, 14 ili 30 dana.
  • Automatsko isključivanje nakon 2 minute.
  • Radna temperatura je od +10 do +40 stepeni Celzijusa. Radna vlaga ne veća od 90%.

  • Glucometer Bionime GM-100 sa baterijom.
  • 10 test traka.
  • 10 lanceta.
  • Piercer.
  • Dnevnik računa indikacija.
  • Vizitka - dizajnirana za informiranje drugih o bolesti u slučaju nužde.
  • Upute za upotrebu glukometra Bionime GM-100.
  • Slučaj.

Priručnik za model Bionime GM-100

Izmjerite nivo šećera glukometrom slijedite jednostavna uputstva:

  1. Izvadite test traku iz ambalaže. Stavite u uređaj u narandžastu zonu. Na ekranu će se pojaviti treptajuća kap.
  2. Operite i osušite ruku. Uperite prst (lancete za jednokratnu upotrebu, zabranjeno ih je ponovo upotrebljavati).
  3. Nanesite krv na radnu površinu trake. Na ekranu će se pojaviti odbrojavanje vremena.
  4. Nakon 8 sekundi, rezultat analize pojaviće se na displeju. Uklonite traku.

Preliminarni kodiranje mjerač glukoze u krvi Bionime GM 100 nije potrebno.

Pogledajte video: Contour Plus upotreba (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar