Značajke upotrebe testnih kaseta za mjerač glukoze Akkuchek mobile

Ugradnja prve probne kasete

Prije prvog korištenja novog brojila, morate umetnuti probnu kasetu.

Prva mjerna kaseta se ubacuje u mjerač i prije uklanjanja zaštitnog filma za bateriju i uključivanja brojila.

  • Pročitajte upute za test kasetu. Tamo ćete pronaći važne dodatne informacije, na primjer, o spremanju testne kasete i o mogućim razlozima za primanje pogrešnih rezultata mjerenja.
  • Ako je na plastičnom kućištu ili zaštitnom filmu došlo do oštećenja, nemojte koristiti testnu kasetu. U ovom slučaju, rezultati mjerenja mogu biti netačni. Netačni rezultati merenja mogu dovesti do pogrešnih preporuka lečenja i ozbiljne štete zdravlju.
  • Otvorite plastičnu kutiju neposredno prije postavljanja testne kasete u mjerač. U zatvorenom slučaju test kaseta je zaštićena od oštećenja i vlage.

Na pakiranju testne kasete naći ćete tablicu s važećim rezultatima kontrolnih mjerenja (kontrolni test glukometra pomoću kontrolne otopine koja sadrži glukozu). Glukometar automatski provjerava tačnost rezultata kontrolnog mjerenja. Tabelu možete koristiti ako želite sami provesti dodatnu provjeru. U tom slučaju spremite ambalažu testne kasete. Imajte na umu da tablica vrijedi samo za testnu kasetu u ovom pakovanju. Ostale tablice primjenjuju se na testne kasete iz drugih paketa.



Datum isteka
Datum prije kojeg se testna kaseta može pohraniti u hermetički zatvorenoj plastičnoj futroli. Datum isteka roka trajanja pronaći ćete na pakovanju testne kasete / zaštitnog filma pored simbola.

Rok trajanja testnih kaseta
Rok trajanja testne kasete dijeli se na rok trajanja i rok trajanja.

Period upotrebe
3 mjeseca - razdoblje tijekom kojeg se testna kaseta mora koristiti nakon prve ugradnje.

Ako je jedan od izraza - razdoblje upotrebe ili datum isteka - istekao, tada ne možete koristiti testnu kasetu za mjerenje razine glukoze u krvi.

Ako je datum isteka istekao ili će isteći u bliskoj budućnosti, tada će vas na početku mjerenja obavijestiti o glukometru.
Prva se poruka pojavljuje na zaslonu 10 dana prije datuma isteka, a sljedeća - 5, 2 i 1 dan prije datuma isteka.
Ako je testni uložak istekao, na ekranu će se pojaviti poruka.

Accu-chek Mobile test kaseta za Accu-Chek Mobile mjerač glukoze 50 testova

Accum mobile je zaista jedinstven uređaj. Ovo je popularni jeftini mjerač glukoze u krvi, koji radi bez test traka. Za neke to može biti pravo iznenađenje: razumljivo je, jer su više od 90% svih glukometra prenosivi analizatori, koji stalno moraju kupiti epruvete sa test trakama.

U Accucca su proizvođači smislili drugačiji sustav: koristi se testna kaseta od 50 testnih polja.

Vrijeme provedeno u cjelokupnoj studiji nije više od 5 minuta, to je zajedno sa pranjem ruku i ispisivanjem podataka na PC. Ali uzimajući u obzir da analizator podatke obrađuje 5 sekundi, sve može biti još brže.

  • Omogućuje korisniku da postavi raspon mjerenja,
  • Glukometar može obavijestiti korisnika o povećanoj ili smanjenoj normi šećera,
  • Analizator obavještava kraj roka upotrebe ispitnog uloška sa zvučnim signalom.

Naravno, mnogi potencijalni kupci su zainteresirani za to kako točno funkcioniše uložak Akkuchek Mobile. Već prvi uložak treba ubaciti u tester čak i prije uklanjanja zaštitnog sloja baterije i prije uključivanja samog uređaja.

Accu Chek Mobile ima sljedeće specifikacije:

  1. Uređaj je kalibriran krvnom plazmom.
  2. Pomoću glukometra pacijent može izračunati prosječnu vrijednost šećera u trajanju od tjedan, 2 tjedna i četvrtine, uzimajući u obzir studije rađene prije ili nakon obroka.
  3. Sva mjerenja na uređaju data su u hronološkom redoslijedu. Gotovi izvještaji u istom obliku lako se prenose na računalo.
  4. Prije isteka rada uloška, ​​četverostruko se informiše zvuk, koji vam omogućava da pravovremeno zamijenite potrošni materijal u kompletu i ne propustite važna mjerenja za pacijenta.
  5. Težina mjernog uređaja je 130 g.
  6. Brojilo podržava dvije baterije (tipa AAA LR03, 1,5 V ili Micro) koje su dizajnirane za 500 mjerenja. Prije nego što se punjenje završi, uređaj proizvodi odgovarajući signal.

Tijekom mjerenja šećera, uređaj omogućava pacijentu da ne propusti visoke ili kritično niske vrijednosti indikatora zahvaljujući posebno izdatom upozorenju.

Prije prve upotrebe uređaja, pacijent mora pažljivo pročitati upute koje dolaze s kitom.

To uključuje sljedeće važne točke:

  1. Studija traje samo 5 sekundi.
  2. Analizu treba vršiti samo čistim, suhim rukama. Kožu na mjestu uboda prvo treba obrisati alkoholom i masirati u krevet.
  3. Da biste dobili tačan rezultat, potrebna je krv u količini od 0,3 µl (1 kap).
  4. Za primanje krvi potrebno je otvoriti osigurač uređaja i ručicom izvršiti proboj na prstu. Tada se glukometri odmah moraju dovesti u formiranu krv i držati dok se potpuno ne apsorbuje. U suprotnom, rezultat mjerenja može biti netačan.
  5. Nakon prikazane vrijednosti glukoze, osigurač se mora zatvoriti.

Probna kaseta Accu-Chek Mobile je inovativna zamjenjiva kaseta sa 50 kontinuiranih testova na vrpci. Dizajniran je za brojilo brojila Accu-Chek Mobile.

To je prvi glukometar na svijetu s inovativnom tehnologijom „bez test traka“: u glukometri su umetnuti zamjenjivi uložak. Accu-Chek Mobile idealan je za djecu i ljude aktivnog načina života.

Nema potrebe da nosite zasebnu teglu, koristite test trake i odložite ih.

Lako, brzo i prikladno se možete mjeriti u hodu, u školi, na poslu i kod kuće.

  • 1 Accu-Chek Mobile kaseta za testiranje s 50 testova.

Proizvođač: Roche Diagnostics - Njemačka

Test-kaseta Accu-Chek Mobile No. 50 certificirana je za prodaju u Rusiji. Slike proizvoda, uključujući boju, mogu se razlikovati od stvarnog izgleda. Sadržaj paketa također se može promijeniti bez prethodne najave. Ovaj opis nije javna ponuda.

AccuChekMobile glukometar omogućava vam svakodnevno testiranje krvi na razinu šećera kod kuće, kako bi dijabetičari mogli pratiti njihovo stanje i regulirati liječenje.

Takav uređaj posebno će se svidjeti onima koji ne vole koristiti test trake i provode kodiranje pri svakom mjerenju. U kompletu glukometra nalazi se posebna zamjenjiva kaseta sa 50 ispitnih polja koja zamjenjuju standardne test trake. Uložak je ugrađen u analizator i koristi se dugo vremena.

Takođe u kompletu se nalazi 12 sterilnih lanceta, olovka za probijanje, AAA baterija, uputstvo za ruski jezik.

Prednosti mernog uređaja uključuju sljedeće faktore:

  • Korištenjem takvog sustava dijabetičar ne mora koristiti kodirajuću pločicu te svakom analizom šećera u krvi mijenjati testnu traku nakon analize.
  • Pomoću posebne trake s ispitnih polja može se obaviti najmanje 50 krvnih pretraga.
  • Takav glukometar povoljan je što sadrži sve potrebne uređaje. U kućište uređaja ugrađeni su olovka i testna kaseta za ispitivanje šećera u krvi.
  • Dijabetičar može sve dobijene rezultate krvnih pretraga prenijeti na osobni računar, dok za to nije potreban softver.
  • Zbog prisustva prikladnog širokog zaslona s jasnom i svijetlom slikom, mjerač je idealan za starije osobe i bolesnike sa slabim vidom.
  • Analizator ima jasne kontrole i prikladan meni na ruskom jeziku.
  • Rezultati ispitivanja prikazani su na zaslonu nakon pet sekundi.
  • Uređaj je vrlo precizan, rezultati imaju minimalnu grešku u odnosu na laboratorijske podatke. Tačnost brojila je mala.
  • Cijena uređaja je 3800 rubalja, tako da ga može kupiti bilo ko.

Accu Chek Mobile inovativni je uređaj koji je jedini od svih sličnih uređaja na svijetu koji može mjeriti ljudski šećer u krvi bez upotrebe test traka.

Ovo je zgodan i kompaktan glukometr poznate njemačke kompanije Roche Diagnostics GmbH, koja već dugi niz godina proizvodi uređaje za istraživanje dijabetes melitusa, koji su visokog kvaliteta i pouzdanosti.

Uređaj je modernog dizajna, ergonomskog karoserije i male težine. Stoga ga možete lako nositi sa sobom u torbici. Mogu ga koristiti i odrasli i deca. Accu Chek Mobile glucometer prikladan je i za starije i slabovidne osobe, jer ima kontrastni ekran i velike i jasne znakove.

Uređaj omogućava, ako je potrebno, svakodnevno mjerenje šećera u krvi, pomažući dijabetičarima da prate vlastito zdravlje i kontrolu podataka o glukozi u tijelu.

Uređaj za mjerenje šećera u krvi može ugoditi pacijentima koji ne vole koristiti test trake i svaki put provesti kodiranje. Set uključuje pedesetak ispitnih polja neobičnog oblika koji izgledaju kao izmjenjivi uložak.

Kaseta je umetnuta u mjerač Accu Chek Mobile i može se koristiti duže vrijeme. Takav sustav olakšava život osobama oboljelim od dijabetesa, ne zahtijeva upotrebu kodirajuće ploče. Takođe nije potrebno mijenjati test trake svaki put nakon završetka analize.

Accu-Chek Mobile kompaktan je uređaj koji kombinira više funkcija odjednom. U uređaj je ugrađen olovka sa šest olova. Ako je potrebno, drška se može odvojiti od kućišta.

Prednosti upotrebe mjerača Accu Chek Mobile

Prednosti Accum Mobile:

  • Uređaj ima posebnu vrpcu koja se sastoji od pedesetak ispitnih polja, dakle možete izvršiti 50 mjerenja bez zamjene trake,
  • Uređaj se može sinhronizovati sa računarom, uključen je i USB kabl,
  • Uređaj s prikladnim zaslonom i svijetlim, jasnim simbolima, koji je prikladan za upotrebu osobama sa oštećenim vidom,
  • Navigacija je jasna i jednostavna.
  • Vrijeme obrade rezultata - 5 sekundi,
  • Uređaj je tačan, njegovi pokazatelji su što bliži rezultatima laboratorijskih ispitivanja,
  • Razumna cijena.

Mobile ne treba Accuchek kodiranje, što je takođe značajan plus.

Uređaj također prikazuje prosječne vrijednosti, što ima smisla za vođenje dnevnika mjerenja.

Accu Chek Mobile je mjerač glukoze u krvi u kombinaciji s uređajem za probijanje kože, kao i kaseta na jednoj traci, dizajnirana za obavljanje 50 mjerenja glukoze.

  1. Ovo je jedini mjerač koji ne zahtijeva upotrebu test traka. Svako mjerenje odvija se s minimalnom količinom djelovanja, zbog čega je uređaj idealan za kontrolu šećera na putu.
  2. Uređaj karakteriše ergonomsko tijelo, ima malu težinu.
  3. Mjerač proizvodi tvrtka Roche Diagnostics GmbH, koja proizvodi pouzdane instrumente visokog kvaliteta.
  4. Uređaj se uspješno koristi kod starijih osoba, kao i kod slabovidnih pacijenata zbog instaliranog kontrastnog ekrana i velikih simbola.
  5. Uređaj ne zahtijeva kodiranje, stoga je jednostavan za rukovanje, a također ne zahtijeva mnogo vremena za mjerenje.
  6. Kaseta za ispitivanje koja se umetne u mjerač dizajnirana je za dugotrajnu upotrebu. Upravo ta činjenica izbjegava ponovljenu zamjenu test test traka nakon svakog mjerenja i značajno pojednostavljuje život ljudi koji pate od bilo koje vrste dijabetesa.
  7. Set Accu Check Mobile pruža pacijentu mogućnost prijenosa podataka dobivenih kao rezultat mjerenja na osobni računar i ne zahtijeva instalaciju dodatnog softvera. Vrijednosti šećera mnogo su prikladnije pokazati endokrinologu u tiskanom obliku i prilagoditi, zahvaljujući tome, režimu liječenja.
  8. Uređaj se od svojih analoga razlikuje po visokoj preciznosti mjerenja. Njeni rezultati su gotovo identični laboratorijskim pretragama krvi na šećer.
  9. Svaki korisnik uređaja može upotrijebiti funkciju podsjetnika zahvaljujući alarmu postavljenom u programu. To vam omogućuje da ne propustite važne i preporučene od strane ljekara sati mjerenja.

Navedene prednosti glukometra omogućuju svim pacijentima koji boluju od dijabetesa da lako prate svoje zdravlje i kontrolišu tijek bolesti.

Korisnici prepoznaju nekoliko glavnih prednosti koje ima glukometar:

  1. Neobična nova tehnologija omogućava uređaj dugo vremena bez zamjene test traka,
  2. Posebna traka sa testnih polja omogućava do pedeset mjerenja,
  3. Ovo je zgodan metar tri u jednom. U slučaju brojila uključuje se ne samo sam uređaj, već i probijač olovke, kao i test kaseta za provođenje ispitivanja krvi s pokazateljima glukoze,
  4. Uređaj može prenositi istraživačke podatke na lični računar bez instaliranja bilo kakvog softvera,
  5. Pogodan zaslon s jasnim i živopisnim simbolima omogućava starijim osobama i slabovidnim osobama korištenje uređaja
  6. Uređaj ima jasne kontrole i prikladan meni na ruskom,
  7. Potrebno je samo 5 sekundi za testiranje i dobivanje rezultata analize,
  8. Ovo je vrlo precizan instrument, čiji su rezultati analize gotovo identični pokazateljima. Dobijeno u laboratorijskim uslovima,
  9. Cijena uređaja je prilično povoljna za svakog korisnika.

50-kazna za testiranje Accu-Chek Mobile br. 50

Ako na plastičnom kućištu ili zaštitnom filmu ima oštećenja, to je sigurno nemoguće koristiti uložak. Plastična kutija otvara se tek prije nego što se uložak ubaci u analizator, tako da će biti zaštićen od ozljeda.

Na pakiranju testne kasete nalazi se pločica s mogućim rezultatima kontrolnih mjerenja. A možete kontrolirati tačnost uređaja pomoću radne otopine koja sadrži glukozu.

Tester sam provjerava tačnost rezultata kontrolnog mjerenja. Ako sami želite izvršiti drugu provjeru, koristite tablicu na ambalaži kaseta. Ali imajte na umu da svi podaci u tablici vrijede samo za ovu testnu kasetu.

Ako je mobilni uložak accu chek istekao, odbacite ga. Rezultatima istraživanja provedenim ovom trakom ne može se vjerovati. Uređaj uvek izveštava da kertridž istječe, osim toga prijavljuje više puta.

Ne zanemarujte ovaj trenutak. Nažalost, takvi slučajevi nisu izolirani. Ljudi su i dalje koristili već neispravne kasete, vidjeli izobličene rezultate, fokusirali se na njih. Oni su sami otkazali liječenje, prestali uzimati lijekove, napravili ozbiljne ustupke u dijeti.

Da li je bolest naslijeđena?

Na ovu temu ljudi su sami stvorili mnoge mitove i pogrešne izjave koje tvrdoglavo žive u društvu. Ali sve je jednostavno i jasno, a to su naučnici već dugo pojašnjavali: dijabetes tipa 1, kao i dijabetes tipa 2, prenose se poligenski u istom stepenu.

Genetska predispozicija suptilan je mehanizam. Na primjer, zdrava mama i zdrav tata rode dijete sa dijabetesom tipa 1. Najvjerovatnije, bolest je „primila“ kroz generaciju. Primijećeno je da je vjerojatnost dijabetesne bolesti u muškoj liniji veća (i mnogo veća) nego u ženskoj liniji.

Statistički podaci govore i da je rizik od razvoja dijabetesa kod djeteta s jednim bolesnim roditeljem (drugi je zdrav) samo 1%. A ako par ima dijabetes tipa 1, postotak rizika od razvoja bolesti raste na 21.

Nije uzalud da sami endokrinolozi dijabetes nazivaju stečenom bolešću, a to je često povezano sa životnim stilom osobe. Prejedanje, stres, zanemarene bolesti - sve to čini stvarne faktore rizika iz minimalnih rizika.

Glucometer Accu Chekmobile: recenzije i cijene

Jedini glukometar među inovativnim uređajima koji omogućava mjerenje glukoze u krvi bez test traka je Accu Check Mobile.

Uređaj odlikuje moderan dizajn, lakoća, a ujedno i prilično zgodan i komforan za upotrebu.

Uređaj nema dobna ograničenja u uporabi, pa ih proizvođač preporučuje za kontrolu tijeka dijabetesa kod odraslih i malih pacijenata.

Accu Chek Mobile glucometer jedini je inovativni mjerač šećera u krvi na svijetu koji ne koristi test trake tokom analize. Uređaj je kompaktan i jednostavan za nošenje, pruža udobnost dijabetičarima.

Proizvođač glukometra je poznata njemačka tvrtka Roche Diagnostics GmbH, koju svi znaju po svojim visokokvalitetnim, pouzdanim i izdržljivim proizvodima za osobe s dijagnozom dijabetesa. Analizator ima moderan moderan dizajn, ergonomsku karoseriju i malu težinu.

To vam omogućuje da uzmete brojilo sa sobom i izvršite krvni test na bilo kojem prikladnom mjestu. Uređaj je pogodan i za odrasle i za djecu. Takođe, često ga odabiru starije i slabovidne osobe, jer se analizator odlikuje kontrastnim ekranom i velikom jasnom slikom.

Accu-Chek Mobile glucometer je vrlo kompaktan uređaj koji kombinira više funkcija istovremeno. U analizatoru je ugrađena ručka za probijanje opremljena šesterocilindarskim bubnjem. Ako je potrebno, pacijent može otkopčati ručicu s tijela.

Komplet uključuje mikro-USB kabel s kojim se možete povezati na osobni računar i prenijeti podatke pohranjene u mjeraču. Ovo je posebno pogodno za one koji prate dinamiku promjena i pružaju statistike lekaru.

Uređaju nije potrebno kodiranje. Najmanje 2000 studija je pohranjeno u memoriju analizatora, navode se i datum i vrijeme mjerenja. Osim toga, dijabetičar može bilježiti kad se provede analiza - prije ili nakon obroka. Ako je potrebno, možete dobiti statistiku za 7, 14, 30 i 90 dana.

  1. Test šećera u krvi traje oko pet sekundi.
  2. Da bi rezultati analize bili tačni, potrebno vam je samo 0,3 μl ili jedna kap krvi.
  3. Brojilo automatski sprema 2000 studija, ukazujući na datum i vrijeme analize.
  4. Dijabetičar može u bilo kojem trenutku analizirati statističke podatke o promjenama 7, 14, 30 i 90 dana.
  5. Brojač ima funkciju za označavanje mjerenja prije i nakon jela.
  6. Uređaj ima funkciju podsjetnika, uređaj će signalizirati da je potreban test šećera u krvi.
  7. Tokom dana možete postaviti tri do sedam podsjetnika koji će se oglasiti signalom.

Vrlo zgodna značajka je mogućnost neovisnog podešavanja raspona dopuštenih mjerenja. Ako vrijednosti glukoze u krvi premaše normu ili budu snižene, uređaj će emitirati odgovarajući signal.

Brojilo je veličine 121x63x20 mm i mase 129 g, uzimajući u obzir olovku proboj. Uređaj radi s AAA1.5 V, LR03, AM 4 ili Micro baterijama.

Koristeći takav uređaj dijabetičari mogu bez boli svakodnevno provoditi testove na šećer u krvi. Krv iz prsta može se dobiti laganim pritiskom na olovku.

Baterija je dizajnirana za 500 studija. Na kraju punjenja baterija će to signalizirati.

Ako rok trajanja testnog uloška istekne, analizator će vas obavijestiti i zvučnim signalom.

Opis mobilnog proizvoda Accu Chek

Mjerač izgleda kao prilično kompaktan uređaj koji kombinira nekoliko važnih funkcija.

  • ugrađena ručka za probijanje kože sa bubnjem od šest lanceta, po potrebi odvojiva od tijela,
  • konektor za ugradnju zasebno kupljene testne kasete, što je dovoljno za 50 mjerenja,
  • USB kabl sa mikro konektorom, koji se povezuje na lični računar radi prenošenja rezultata mjerenja i statistike pacijentu.

Zbog svoje male težine i veličine, uređaj je vrlo mobilan i omogućava vam kontrolu vrijednosti glukoze na bilo kojim javnim mjestima.

Postoji mišljenje

Iz recenzija potrošača možemo zaključiti da je Accu Chek Mobile zaista kvalitetan uređaj, praktičan za korištenje.

Glucometer mi je dao djecu. Accu Chek Mobile prijatno iznenađen. Prikladno je koristiti bilo gde i može se nositi u vreći; malo je potrebno za mjerenje šećera. Uz prethodni glukometar, sve vrijednosti morao sam napisati na papir i u ovom obliku uputiti liječnika.

Sada djeca ispisuju rezultate mjerenja na računar, što je za mog liječnika mnogo jasnije. Jasna slika brojeva na ekranu vrlo je ugodna, što je relevantno za moj slab vid. Jako sam zadovoljan poklonom.

Jedina mana je što vidim samo visoke troškove potrošnog materijala (testne kasete). Nadam se da će proizvođači u budućnosti sniziti cijene, i mnogi će ljudi moći kontrolirati šećer s udobnošću i s manje gubitka za vlastiti proračun.

„U vrijeme dijabetesa (5 godina) uspio sam isprobati različite vrste glukometra. Rad je povezan sa uslugom za korisnike, tako da mi je važno da mjerenje zahtijeva malo vremena, a sam uređaj zauzima malo prostora i dovoljno je kompaktan.

Novim uređajem je to postalo moguće, tako da sam vrlo zadovoljan. Od minusa mogu napomenuti samo nedostatak zaštitnog pokrova, jer nije uvijek moguće pohraniti brojilo na jedno mjesto i ne bih ga želio mrljeti ili ogrebati. "

Karakteristike Test-kaseta za proveru

  • Mobilna testna kaseta Accu-Chek (Accu-Chek Mobile)
  • Pogodno samo za Accu-Chek Mobile mjerač (Accu-Chek Mobile)
  • Broj testova u patroni - 50 komada
  • Nije potrebno kodiranje ili čipove
  • Testovi se nalaze na vrpci koja se nakon svakog mjerenja automatski premotava.

Accu-check test kaseta je dobar izbor. Kvaliteta robe, uključujući Accu-Chek test kasetu, prolazi kontrolu kvalitete od strane naših dobavljača. Probnu kasetu s točnom provjerom možete kupiti na našoj web stranici klikom na gumb "Dodaj u košaricu". Zadovoljstvo nam je dostaviti testnu kasetu Accu-Check na bilo koju adresu unutar zone isporuke navedene u odjeljku Dostava, ili možete naručiti Test-kasetu Accu-Check sami.

U čemu je prednost AccuChek Mobile

Umetanje trake u uređaj svaki put je problematično. Da, oni koji su to stalno radili možda neće primijetiti, cijeli se proces nastavlja automatski. Ali ako vam ponudi analizator bez traka, onda se brzo naviknete na to i gotovo odmah shvatite: takva prednost kao što je nepostojanje potrebe za umetanjem traka cijelo vrijeme je prilično značajna pri odabiru aparata.

Prednosti Accum Mobile:

  • Uređaj ima posebnu vrpcu koja se sastoji od pedesetak ispitnih polja, dakle možete izvršiti 50 mjerenja bez zamjene trake,
  • Uređaj se može sinhronizovati sa računarom, uključen je i USB kabl,
  • Uređaj s prikladnim zaslonom i svijetlim, jasnim simbolima, koji je prikladan za upotrebu osobama sa oštećenim vidom,
  • Navigacija je jasna i jednostavna.
  • Vrijeme obrade rezultata - 5 sekundi,
  • Uređaj je tačan, njegovi pokazatelji su što bliži rezultatima laboratorijskih ispitivanja,
  • Razumna cijena.

Mobile ne treba Accuchek kodiranje, što je takođe značajan plus.

Uređaj također prikazuje prosječne vrijednosti, što ima smisla za vođenje dnevnika mjerenja.

Tehničke karakteristike brojila

Vrijeme provedeno u cjelokupnoj studiji nije više od 5 minuta, to je zajedno sa pranjem ruku i ispisivanjem podataka na PC. Ali uzimajući u obzir da analizator podatke obrađuje 5 sekundi, sve može biti još brže. Sami možete koristiti funkciju podsjetnika na uređaju tako da vas obavijesti o potrebi vršenja mjerenja.

Takođe Akchek mobile:

  • Omogućuje korisniku da postavi raspon mjerenja,
  • Glukometar može obavijestiti korisnika o povećanoj ili smanjenoj normi šećera,
  • Analizator obavještava kraj roka upotrebe ispitnog uloška sa zvučnim signalom.

Naravno, mnogi potencijalni kupci su zainteresirani za to kako točno funkcioniše uložak Akkuchek Mobile. Već prvi uložak treba ubaciti u tester čak i prije uklanjanja zaštitnog sloja baterije i prije uključivanja samog uređaja. Cijena mobilne kasete Accu-check iznosi oko 1000-1100 rubalja. Sam uređaj može se kupiti za 3500 rubalja. Naravno, ovo je veće od cijena običnog glukometra i traka za njega, ali morate platiti za praktičnost.

Korištenje kaseta

Ako na plastičnom kućištu ili zaštitnom filmu ima oštećenja, to je sigurno nemoguće koristiti uložak. Plastična kutija otvara se tek prije nego što se uložak ubaci u analizator, tako da će biti zaštićen od ozljeda.

Na pakiranju testne kasete nalazi se pločica s mogućim rezultatima kontrolnih mjerenja. A možete kontrolirati tačnost uređaja pomoću radne otopine koja sadrži glukozu.

Tester sam provjerava tačnost rezultata kontrolnog mjerenja. Ako sami želite izvršiti drugu provjeru, koristite tablicu na ambalaži kaseta. Ali imajte na umu da svi podaci u tablici vrijede samo za ovu testnu kasetu.

Ako je mobilni uložak accu chek istekao, odbacite ga. Rezultatima istraživanja provedenim ovom trakom ne može se vjerovati. Uređaj uvek izveštava da kertridž istječe, osim toga prijavljuje više puta.

Ne zanemarujte ovaj trenutak. Nažalost, takvi slučajevi nisu izolirani. Ljudi su i dalje koristili već neispravne kasete, vidjeli izobličene rezultate, fokusirali se na njih. Oni su sami otkazali liječenje, prestali uzimati lijekove, napravili ozbiljne ustupke u dijeti. Do čega je to dovelo - očito je osobi bilo sve gore, pa su čak i prijeteći uvjeti mogli propustiti.

Kome trebaju glukometri

Čini se da je odgovor na površinu taj da su glukometri potrebni dijabetičarima. Ali ne samo njih. Budući da je dijabetes zaista podmukla bolest koja se ne može u potpunosti izliječiti, a stopa incidencije ne može se smanjiti, ne moraju samo oni koji već žive s ovom dijagnozom pratiti vlastitu razinu šećera u krvi.

Grupa rizika za razvoj šećera uključuje:

  • Osobe sa genetskom predispozicijom
  • Ljudi sa viškom kilograma,
  • Osobe starije od 45 godina
  • Žene kojima je dijagnosticiran gestacijski dijabetes
  • Žene s dijagnozom policističnih jajnika,
  • Ljudi koji se malo kreću provode puno vremena sjedeći za računarom.

Ako su vam barem jednom krvni testovi "skočili", a zatim pokazali normalne vrijednosti, zatim precijenjene (ili podcijenjene), morate ići liječniku. Možda postoji opasnost od razvoja predijabetesa - stanja kada još nema bolesti, ali izgledi za njegov razvoj su vrlo visoki. Prediabetes se rijetko liječi lijekovima, ali vrlo se veliki zahtjevi postavljaju na samokontrolu pacijenta. Morat će ozbiljno preispitati svoje ponašanje u prehrani, kontrolirati težinu, vježbati. Mnogi ljudi priznaju da im je predijabetes doslovno promijenio život.

Ova kategorija pacijenata, naravno, trebaju glukometre. Oni će pomoći da ne propuste trenutak kada je bolest već stigla, što znači da će postati nepovratna. Također ima smisla koristiti glukometre za trudnice, jer ženama u položaju prijeti takozvani gestacijski dijabetes melitus, daleko od bezopasnog stanja. A biološka analiza s kasetom biće prikladna za ovu kategoriju korisnika.

Korisničke recenzije Accu Check Mobile

Oglašavanje jedinstvenim glukometrom koji radi bez pruga odradio je svoj posao - ljudi su počeli aktivno kupovati uređaje tako povoljne upotrebe. Njihove utiske, kao i savjete potencijalnim kupcima možete pronaći na Internetu.

Accu check je brend koji više ne treba posebno oglašavanje. Unatoč impresivnoj konkurenciji, ova se oprema aktivno prodaje, poboljšava, a mnogi glukometri upravo se uspoređuju s Accu checkom. Vrijedi reći da proizvođač stvarno pokušava ugoditi različitim kategorijama kupaca, jer postoji nekoliko modela takvih glukometra, svaki sa svojim karakteristikama. Posebnost modela s prefiksom Mobile je u nedostatku traka, a za to zaista morate dodatno platiti.

Pogledajte video: VW Passat B6 - - 140KS karavan TEST (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar