Mumiyo sa dijabetesom

Kada je u pitanju liječenje šećerne bolesti drugog ili prvog tipa, teško je pronaći efikasniji lijek od mame.

Glavna prednost lijeka može se nazvati činjenica da se u prvim fazama razvoja bolesti može složeno koristiti, na primjer, u kombinaciji s inzulinskom pumpom.

Naravno, uznapredovalo stanje dijabetičara zahtijeva ozbiljniju terapiju, ali ne smijete zaboraviti na blagodati mumije. Djelovanje lijeka usmjereno je ka obnovi organizma.

Značajke proizvoda

Dakle, je li moguće liječenje dijabetesa primjenom neke tvari? Mamica koja boluje od dijabetesa ima beskonačan broj karakteristika koje dinamiku liječenja čine pozitivnom. Međutim, lijek se intenzivno koristi samo za tri posebne svrhe koje pomažu u suočavanju sa podmuklom bolešću:

  • Borba protiv prekomjerne težine. Tipično je da većina ljudi koji imaju dijabetes imaju višak kilograma. Zato je za prevenciju bolesti izuzetno važno da izgube kilograme.
  • Potpuno čišćenje ljudskog tela.
  • Ubrzanje procesa zarastanja rana. Teški oblici dijabetesa praćeni su pojavom trofičnih ulkusa, koje je teško liječiti. Uz to, vrijedno je napomenuti da bilo kakvo oštećenje kože dugo zarasta.

Zato je mumija sa dijabetesom tipa 2 i 1 tako efikasna. Upotreba koncentriranog lijeka ili njegovog ekstrakta značajno smanjuje šećer u krvi, pomažući u efikasnoj borbi protiv mogućih kliničkih patologija endokrinog sustava.

Vrijedi napomenuti da je svaki slučaj bolesti individualan, ali mama, ako ne može dovesti do potpunog oporavka, značajno će umanjiti stupanj očitovanja simptoma karakterističnih za bolest.

Liječenje dijabetesa kod mamica:

  1. Smanjite koncentraciju glukoze.
  2. Smanjite učestalost mokrenja.
  3. Otklonite osećaj neprestane žeđi.
  4. Pomoći će u borbi protiv jakog umora.

Studije su dokazale da većina pacijenata odmah nakon pokretanja mumije primjećuje nedostatak glavobolje, smanjenje oticanja i normalizaciju pritiska. Međutim, strogo je zabranjeno započeto piti drogu bez prethodnog čitanja uputstva, kao i bez medicinskog savjeta.

Ljekovita svojstva mumije uključuju njegove karakteristike. Lijek:

  • Immunomodulating. Ozbiljna koncentracija minerala i svih vrsta vitamina može poboljšati zaštitna svojstva tijela.
  • Antimikrobni. Alkaloidi i flavonoidi smatraju se prirodnim antibioticima koji djeluju protiv raznih bakterija koje mogu oštetiti gušteraču.
  • Protivupalno. Mumiye ne samo da suzbija fokus upale, već i smanjuje oticanje, a također smanjuje i temperaturu na zahvaćenom području. Ovo je važno za pacijente koji sa dijabetesom takođe boluju od hroničnog pankreatitisa.
  • Regenerativni. Masne kiseline zajedno s proteinima pomažu popraviti oštećene B stanice u gušterači.
  • Glikemijski Dodatna proizvodnja endogenog inzulina omogućava vam smanjenje sadržaja šećera.

Načini primjene

Planinsku supstancu za dijabetičare stvorila je sama priroda, pa je toliko važno iskoristiti njenu prirodnu snagu za liječenje tako ozbiljne bolesti. Najbolji tretman je, naravno, mumija u svom prirodnom obliku.

Sve tablete koje nude farmaceutske kompanije nude lijek koji je već termički obrađen. Pored toga, za proizvodnju tableta priprema se vrši pomoću ekstrakta koji je podvrgnut procesu hemijskog pročišćavanja.

Ne postoji jedinstveni recept za liječenje dijabetesa, međutim, posebna doza tvari u bilo kojoj fazi razvoja bolesti pomoći će poboljšanju pacijentovog stanja. Lijek stabilizira gušteraču, uspostavlja metaboličke procese i tako dalje.

Postoji nekoliko shema prijema:

Standardna sredstva treba uzimati u količini od 0,5 grama. Komad mumije u ovom slučaju ne prelazi veličinu glave šibice. Možete ga odvojiti nožem ili kliještima. Tada se mumija rastopi u 500 grama vode. Da bi se poboljšao ljekoviti učinak, preporučuje se piti lijek sa mlijekom.

Za smanjenje šećera u krvi, ali i smanjenje količine vode koja se dnevno potroši, potrebno je otopiti 0,2 grama mumije u mlakoj vodi. Dobivenu otopinu treba piti jedan dan dva puta, nakon čega treba napraviti petodnevnu pauzu. Kurs traje sve dok pacijent ukupno ne popije 12 grama lijeka.

Za pacijente kojima je dijagnosticiran drugi tip dijabetesa postoji zasebna šema. 3,5 grama materije mora se potpuno pomiješati sa 0,5 litara vode. Alat se mora piti deset dana, jedna kašika, zatim deset dana i pol kašika i pet dana i pol kašika. Trebalo bi napraviti petodnevnu pauzu između kurseva. Tako možete potpuno izliječiti dijabetes tipa 2.

Za primarnu prevenciju dijabetesa potrebno je uzimati 0,2 grama otopljene tvari dva puta dnevno. Najefikasnije je piti lijek 1,5 sat prije obroka. Za konsolidaciju akcije trebate samo proći kroz pet tečajeva, od kojih svaki traje 10 dana, s pet dnevnih pauza.

Vrijedi napomenuti da se lijek dobro podnosi. Posebno se preporučuje osobama u riziku, uključujući bolesnike koji su pretili, doživljavaju stres i tako dalje.

Dijabetičari čije se stanje naglo pogoršalo trebalo bi da otope četiri grama mumije u dvadeset kašika vode. Otopinu treba piti tri sata nakon jela, tri puta dnevno. Trebali biste popiti jednu kašiku tvari, a zatim je popiti sa svježim sokom. Terapija traje deset dana. Ukupno se šest tečaja mora ponoviti sa desetodnevnim pauzama.

Kada pacijent pati od poremećaja u radu gastrointestinalnog trakta (obično dijabetes tipa 1), koji se očituju formiranjem čireva na površini sluznice, treba mu povećati dozu mumije na 6 grama dnevno. Planinski vosak liječi čak i teške čireve u samo nekoliko dana.

Ovo je prava prilika da pomognete tijelu, tako da možete dodatno pojačati djelovanje posebne terapeutske prehrane koja može vratiti metabolizam.

Kako pokazujem brojne preglede, tretman koji prati prijem mumije uvijek je manje bolan, s manje nuspojava i komplikacija.

Kontraindikacije

Postoji niz kontraindikacija kada se lek ne može koristiti za sprečavanje ili lečenje dijabetesa. Među njima su:

  1. Individualna netolerancija na supstancu.
  2. Zabranjeno je primati mumije za djecu do godinu dana.
  3. Ne možete piti lijek pacijentima koji pate od Addisonove bolesti, bolesti koje utječu na nadbubrežne žlijezde, rak.
  4. Trud i dojeće žene takođe potpadaju pod zabranu.

Kada se pacijent nije dugo posvetio liječenju šećerne bolesti koja se razvila do posljednje faze, simptomi su uvijek izraženi. U ovom se slučaju mumija može koristiti isključivo kao pomoćni dodatak. Važno je i ne pretjerivati ​​s kursom, ne povećavati samostalno doziranje ili produžavati terapiju.

Ako ne slijedite pravila navedena u uputama ili zanemarite preporuke endokrinologa, stanje možete samo pogoršati. Činjenica je da mumija izaziva ovisnost. Zbog toga su navedeni recepti naznačili trajanje svakog tečaja, kao i trajanje pauze između njih. Videozapis u ovom članku dodatno će govoriti o svim pozitivnim svojstvima mame.

Za dijabetičare, kod kojih stanje napreduje prema pogoršanju blagostanja i pogoršanju simptoma, razvijena je sljedeća shema:

4 g tvari otopljene u 20 kašika. voda sobne temperature. Uzimajte nakon obroka 3 sata, tri puta dnevno. Pijte 1 kašiku, pijte svježi sok. Tretman traje 10 dana, napravite pauzu od 10 dana i opet započnite unos od 10 dana. Možete ponoviti do 6 kurseva.

Analozi inzulina dobivenih od životinja mogu uzrokovati reakciju tijela. Alergija na dijabetes očituje se crvenim osipima na koži udova i trbuha. U ovom se slučaju metode službene medicine temelje na ublažavanju svrbeža, ali ne i na liječenju same alergije. Što se tiče mumije, alat je u mogućnosti da normalizuje percepciju proteina nečistoća inzulina u tijelu. Da biste to učinili, planinski vosak se uzima prema shemi: 5 g tvari se rastopi u 500 ml vode, pije se 100 ml tri puta dnevno. Važno je otopinu mumije uzimati neposredno prije jela, najkasnije pola sata.

Ako postoje gastrointestinalni poremećaji u obliku čira na sluznici, treba povećati količinu otopljene mumije na 6 g i piti žlicu tri puta dnevno. Učinak planinskog voska na rane je impresivan: čir se zaceli za nekoliko dana. U ovom slučaju tijelu treba pomoći dijeta. Za dijabetičare najbolji doručak je zobena kaša ili heljda. Dakle, liječenje se ubrzava zbog koordiniranog djelovanja gastrointestinalnog trakta: pravilna prehrana, upotreba mumija ukupno omogućuje ozdravljenje ulkusa i metabolički oporavak u kratkom vremenu.

Korisna svojstva mumije

Mumije su napravljene mumificirajućim proizvodima poput peska, kandži životinja, drveta, semenki, vune i još mnogo toga. Štoviše, ovaj postupak nije vještački, već prirodan, zasnovan na utjecaju temperaturnih krajnosti, vjetra i drugih padavina. Tako se stvara prirodni mineral bogatog kemijskog sastava. A mumija se minira u usjecima i pukotinama stijena, planina.

Iscjeliteljski efekat postiže se zahvaljujući jedinstvenom sastavu mumije. Sadrži čitav premiks vitamina (C, E, K, itd.), Aminokiselinskih spojeva, mnogo mikro i makro elemenata. Sve ove materije u kompleksu imaju tako korisna svojstva:

  • zahvaljujući flavonoidima i alkaloidima, koji su prirodni antibiotici, mumija djeluje antimikrobno, uništavajući štetne mikroorganizme,
  • imunomodulatorni učinak na cijeli organizam - povećavaju se tonus i zaštitne funkcije, zbog čega se stanice mogu boriti protiv patologija,
  • hipoglikemijski učinak - zahvaljujući argininu stimulira se oslobađanje endogenog inzulina,
  • regeneraciju oštećenih ćelija i tkiva, jer mumija sadrži masne kiseline i proteine,
  • uklanjanje upalnih procesa i suzbijanje njihovih žarišta,
  • neutralizacija oteklina,
  • metaboličko ubrzanje,
  • doprinosi gubljenju kilograma
  • poboljšanje općeg stanja,
  • analgetski efekat kod migrena.

Mamice s dijabetesom nije samo moguće koristiti, već su i neophodne. Jer je prirodni mineral koji ima osnovna svojstva usmjerena na neutraliziranje neugodnih simptoma bolesti kao i direktno liječenje i održavanje normalne razine šećera.

Upravo s ovom bolešću primjećuju se pretilost, umor, skokovi krvnog pritiska, učestalo mokrenje, žeđ, migrena i oticanje. Osoba koja ima dijabetes najviše je osjetljiva na infekcije bakterijama, ali najvažnija je razina proizvedenog inzulina i šećera. Mamica može smanjiti ozbiljnost svih ovih neugodnih simptoma.

Iz ovog videa naučit ćete kako izgleda mumija, koja svojstva ima i kako je pravilno odabrati da se ne bi spotakli s beskorisnim proizvodom. Za vrijeme prijenosa u laboratorijskim uvjetima, proveden je znanstveni eksperiment za proučavanje kemijskog sastava različitih vrsta mumija:

Upotreba mumija kod dijabetesa

Postoje određeni režimi za mame za dijabetičare:

  1. Ovaj recept je za dijabetičare tipa 1. Za 0,5 litara tople vode trebat će vam 18 grama minerala koji se temeljito rastvara. Morate piti dobivenu otopinu tri puta dnevno 30-40 minuta prije jela. U jednom trenutku trebate piti kašiku za desert. Trajanje lečenja je 10 dana.
  2. Kod druge vrste dijabetes melitusa doziranje može biti minimalno, posebno u početnim fazama. U litri vode otopite 7 grama mumije. Uzimajte oralno 1 kašika. tri puta dnevno tokom 10 dana. Zatim pauza od 5 dana, a zatim se povećava doza - piti 15 dana po 1,5 kašike.
  3. Ako dijabetičar uzima inzulin prirodnog porijekla, može se primijetiti alergijska reakcija. U ovom slučaju mumija je usvojena na drugi način. Za 0,5 litara vode trebat će vam tačno 5 grama minerala. Za upotrebu unutar 3 puta dnevno u pola čaše.

Korisne i važne preporuke za upotrebu mumija dijabetičarima:

  • ako bolest prati svrab na koži, lijek će pomoći, ali morat ćete je popiti s mlijekom ili svježe cijeđenim sokom,
  • mumiju je potrebno koristiti sa dijabetičnim stopalom,
  • prvi rezultat koji ćete primjetiti na kraju tečaja liječenja,
  • striktno se pridržavati naznačenih doza,
  • obavezno odredite stopu upisa i trajanje tečaja sa endokrinologom,
  • Strogo je zabranjeno baviti se samoliječenjem.

Često mumija kada je konzumira uzrokuje mučninu. Ne bojte se. U tom slučaju stručnjaci preporučuju jednostavno pranje proizvoda mlijekom ili mirnom vodom.

Kako koristiti mumiju za sprečavanje dijabetesa

Da biste spriječili dijabetes, trebat će vam voda i mumija. Stavite 8 grama mumije u 40 kašika. topla voda. Temeljito otopiti. Ova doza je dizajnirana za 2 doze - ujutro na prazan stomak i uveče prije spavanja.

Trajanje preventivnog trajanja je 15 dana. Tada trebate napraviti pauzu od 10 dana i ponoviti kurs ponovo. Imajte na umu da bi između večernjeg obroka i otopine za liječenje trebalo proći 3-4 sata.

Šta je mama

Ova prirodna organomineralna supstanca češće se koristi u alternativnoj medicini. Sastoji se od fragmenata guste i čvrste tvari koji mogu biti plastični ili se lako mogu slomiti. Sastoji se od sastojaka biljnog, mineralnog i životinjskog porijekla.

U kombinaciji, sastavne komponente stvaraju specifičan miris. Proces formiranja mumije nije proučen do danas.

Supstanca se izvlači u planinskim predjelima gdje se slepi miševi nalaze u velikom broju. Ovo živo biće se hrani nektarom, biljkama. Proizvodi svog preživljavanja nakupljaju se na različitim mjestima, prolaze proces fermentacije pod utjecajem mikroklime. Tako se formira mumija.

  • Gljivice koje čine mumiju izgledaju poput penicilina, uklanjaju infekcije, liječe dizenteriju i tuberkulozu. Pomoć u suzbijanju prehlade, akutnih respiratornih infekcija.
  • Koristi se za liječenje anemije i povećanje nivoa hemoglobina. Razina crvenih krvnih zrnaca raste, unutrašnji organi se bolje opskrbljuju krvlju. Komponente pomažu koštanoj srži da proizvede krv.
  • Mamica se koristi u liječenju mnogih neuroloških poremećaja. Nastavlja se rad perifernog nervnog sistema, to sprečava pojavu dijabetičkog stopala. Komponente doprinose sintezi DNK.
  • Krvne žile se proširuju, metabolizam se poboljšava, sustav opskrbe krvlju funkcionira bolje, sprečava se hipertenzija, ateroskleroza. Krvni pritisak se normalizira, liječi se tahikardija, obnavlja se srčani mišić.
  • Pojačane su zaštitne funkcije tijela. Mame se često koriste u dečjim bolnicama.

Upotreba za dijabetes

Mamica se uzima u malim količinama. 18 g se otopi u 0,5 l čiste vode.Takva pića piju se pola sata prije jela 3 puta na dan po 1,5 kašike soka. u roku od 10 dana. Kada je osoba bolesna u vrijeme uzimanja, mumija se ispere mlijekom s malim procentom sadržaja masti.

Upotreba za prevenciju:

  • 4 g mumije
  • 20 tbsp. lože tople vode
  • lijek se rastvara, koristi se ujutro na prazan stomak i uveče po 1 kašika. laži
  • Nakon jela treba proći 3 sata
  • tijek terapije traje 15 dana, tada počinje pauza od najmanje 10 dana.

Prvi efekat terapije pojavljuje se nakon 1-2 mjeseca. Znatno manje simptoma pojavljuje se prije remisije, što ukazuje na pogoršanje šećerne bolesti. Uz takve manifestacije potrebno je odmah kontaktirati stručnjake koji pomažu u smanjenju pojave simptoma ili postizanju dugotrajne remisije bolesti.

Glavna pažnja se posvećuje tačnosti doziranja, kršenje pravila dovodi do komplikacija. Stoga je neophodno strogo pridržavati preporuka ljekara.

Osobama sa nasljednom predispozicijom preporučuje se upotreba mumije za prevenciju. Uzroci bolesti nisu proučavani, ali neki faktori ukazuju na veliku vjerovatnost pojave dijabetesa. Ljekari provode klinička ispitivanja.

Kod dijabetesa tipa 2 pojavljuju se problemi s prekomjernom težinom. Često se takva bolest naslijedi. Da bi se zaštitili od pojave i kasnijeg razvoja složene bolesti, redovito se prati težina, uključujući i uz pomoć mumije.

Mumiyo sastav

Mumiyo je jedinstveno sredstvo koje pomaže u borbi protiv raznih bolesti. Proizvod sadrži isključivo prirodne komponente koje pozitivno djeluju na organizam. Sam element miniran je u stijenama i dubokim pećinama.

Mumiyo sadrži sljedeće komponente:

  1. Razni minerali koji pozitivno djeluju na organizam.
  2. Olovo, gvožđe, mangan i kobalt.
  3. Esencijalna ulja.
  4. Pčelinji otrov.
  5. Veliki set vitamina.

Kao što možete shvatiti, supstanca će biti prilično korisna za dijabetičare jer zasitiva organizam potrebnim mineralima i vitaminima. Pravom doziranjem moguće je postići izuzetno pozitivne rezultate i spriječiti pogoršanje dobrobiti.

Kakav efekat ima mama

Dijabetičare je često zanimalo kako tačno mumija utječe na tijelo. Tvar kao cjelina tijelo dobro opaža i ima brojne pozitivne efekte. Prvo, snižava šećer u krvi. Takođe, ova komponenta smanjuje žeđ zbog koje pacijenti često pate. Mumiyo ublažava hronični umor, a također liječi migrene. Vrijedi napomenuti da je lijek izuzetno efikasan u prisustvu edema, jer ih brzo uklanja.

Još jedna prednost mumije je da normalizuje krvni pritisak i smanjuje znojenje. Osoba u cjelini počinje se osjećati bolje, manje se umara i manje se žali na simptome dijabetesa.

Mumiyo je koristan za dijabetes tipa 1 i 2. Pomoću njega možete se brzo riješiti viška kilograma, a i spriječiti pretilost. Kao što znate, ljudi često dobijaju prekomjernu težinu zbog dijabetesa. Zbog toga je važno spriječiti ovaj problem, jer povlači za sobom negativne posljedice.

Prevencija dijabetesa

Ljudi razumiju da se bolest mora liječiti ne samo kada se stanje zdravlja značajno pogorša. Prava odluka je započeti terapiju prije nego što se pojave uznemirujući simptomi. Zbog toga se preporučuje razmišljati o prevenciji, koja će spriječiti pogoršanje blagostanja.

Preporučuje se koristiti 18 grama mumije i otopiti ga u 500 ml čiste vode. Ovaj lek treba uzimati 2-3 male kašike tri puta dnevno. Preporučljivo je postupak izvesti pola sata prije jela. Tijek terapije je oko tjedan i pol, a nakon tog razdoblja potrebno je povećati dozu za još jednu žličicu i liječiti koliko god. Osobama koje muče okus mumije, preporučuje se da otopinu piju sa mlijekom ili mineralnom vodom.

Kako uzeti mamu

Način primanja mumiyo-a prilično je jednostavan, ali moraju se poštovati određene preporuke. Svima su zajedničke, ali način prijema može se prilagoditi ovisno o dobrobiti osobe.

Komponenta treba biti otopljena u čaši kipuće vode, dok je potrebno koristiti 4 grama lijeka. Dijabetičari će morati da dva puta uzimaju rastvor u roku od 24 sata. Istovremeno, to bi trebalo raditi na prazan stomak. Zbog toga bi nakon konzumiranja hrane trebalo proći najmanje 3 sata.

Tijek terapije je 10 dana, a zatim se pravi pauza za oko tjedan dana. Nakon toga dopušteno je nastaviti s terapijom. Općenito, razdoblje liječenja dijabetesa kod mumije je mjesec dana, a za to vrijeme dobrobit se značajno poboljšava. Važno je da ne povećavate doziranje samostalno, jer to može dovesti do pogoršanja dobrobiti. Ako slijedite sve preporuke, tada će se zdravlje samo poboljšati.

Mumiyo recepti za dijabetičare

Da biste poboljšali stanje dijabetesa, preporučuje se upotreba različitih recepata s dodatkom mumiyo-a. Svaki od njih zanimljiv je na svoj način, pa se preporučuje da konzultirate liječnika prije upotrebe narodnog lijeka.

Ako trebate sniziti šećer u krvi i ukloniti žeđ, trebate koristiti 2 grama mumiyo-a i vode. Tableta se miješa u tečnosti, nakon čega piće treba piti ujutro i prije spavanja. Nakon 5 dana, pravi se pauza, a zatim se tijek terapije ponavlja.

Ako osoba ima dijabetes tipa 2, tada će vam biti od pomoći sljedeći recept. Potrebno je otopiti 4 grama lijeka u 500 ml vode. Lijek trebate piti 19 dana, dok istovremeno treba koristiti 1 žlicu. Nakon toga, trebate koristiti jednu i pol velike kašike ovog lijeka za 5 dana. Lijek uvijek treba piti prije obroka, dok se ljekoviti rastvor upotrebljavati 3 puta dnevno.

Ako osoba želi da ukloni svrab na koži, kao i povećan umor, na tinkturu će trebati dodati mlijeko mumiyo ili svježi sok. Vrijedno je napomenuti da ovaj recept pomaže aktivirati proces regeneracije u tijelu.

Ako se bolest pokrene, tada ćete morati nabaviti moćne lijekove kako biste normalizirali dobrobit. Prirodno, imaju mnogo nuspojava koje će im pogoršati zdravlje. Iz tog razloga, bolje je koristiti mumije za dijabetes tipa 1 i 2, nego da rizikujete svoje zdravlje. Lijek je poznat po tome što praktički nema nuspojava, dok je izuzetno koristan za tijelo.

Kada je mumija kontraindicirana

Ako se osoba odlučila za liječenje dijabetesa uz pomoć mumiyo-a, definitivno mu se može savjetovati da se upozna s kontraindikacijama. Mada ih je malo, ali istovremeno jesu. Ako imate nešto od toga, trebali biste odabrati drugu metodu liječenja dijabetesa.

  1. Uz povećanu osjetljivost na komponentu. Nakon upotrebe mumije, neki ljudi mogu osjetiti nuspojave u obliku alergijske reakcije. Iz tog razloga, preporučuje se prvo provjeriti da niste alergični na mumiju.
  2. Patologija nadbubrežne žlezde. Naročito kod teških patologija preporučuje se odustati od ove metode liječenja.
  3. Period trudnoće i dojenja. U ovom trenutku žene trebaju koristiti samo dokazane lijekove koji nisu zabranjeni trudnicama. Ne rizikujte za svoje zdravlje i stanje nerođenog djeteta.
  4. Addisonova bolest. Iako se ova endokrina bolest smatra rijetkom, ipak se javlja. Ako je dostupna, vrijedi napustiti ovu metodu terapije.
  5. Onkološke patologije. U tom slučaju svakako morate konzultirati liječnika o svim terapijama dijabetesa.
  6. Starost dece do 1 godine. Bebe ne bi trebale biti mumije.

Ako postoje nuspojave, pacijentima se jasno savjetuje da se savjetuju s liječnikom o najboljem načinu liječenja dijabetesa. Bolje je suzdržati se od mumiyea, kako ne bi izazvali pogoršanje dobrobiti. Ako je osoba sigurna da nema kontraindikacije, tada može započeti liječenje dijabetesa uz pomoć mumiyo-a.

Pogledajte video: The Mummy 2017-free full video (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar