Limunski čizkejk sa sirom

Uprkos visokom udjelu kalorija, čičak se može svrstati u najkorisnije deserte. Glavna prednost delicija „sira“ je visoki sadržaj proteina za rast mišića, a limunski kolač, zahvaljujući sadržaju vitamina C, pruža i dodatnu zaštitu imunološkog sistema protiv virusa za vrijeme prehlade.

Izrada limunskog sira sa skutom sirom

Pita od sira s nježnim limunskim Kurdom savršena je kombinacija bogate boje i ukusa u jednom desertu.

Ovu izvrsnu poslasticu možete pripremiti i kod kuće. Da biste to učinili, morate se pridržavati sljedećeg slijeda:

  1. Mekani puter (90 g) sa brašnom (160 g) umutite u mrvice. Zatim dodajte 1 jaje, šećer (2 kašike kašike) i gnetite testo. Od toga oblikujte kuglu, umotajte u film i pošaljite u frižider na pola sata.
  2. Pomiješajte šećer (130 g) i žumanjke (3 kom.), Dodajte sok od limuna, stavite na štednjak i kuhajte na laganoj vatri, neprestano miješajući. Limunski kurd treba mnogo da se ocijedi iz kašike, ostavljajući trag na njemu. Zatim trebate dodati puter (60 g), struganje limunove kore i izmiješati. Zategnite tanjir sa kurdskim na vrhu filma i pošaljite u frižider.
  3. Izvadite testo, ravnomerno ga poravnajte rukama po dnu kalupa i pošaljete u rernu, zagrejanu na 200 stepeni, 13 minuta.
  4. Umutite 2 jaja sa šećerom (200 g), dodajte skuti (400 g) i krem ​​sir (280 g), tučeni bjelanjka (3 kom.), Žlicu škroba i vanilije po ukusu. Na ohlađenu tortu stavite pripremljeni nadjev. Pecite na 175 stepeni 5 minuta, a potom na 140 stepeni još 1 sat.
  5. Pripremite pripremljeni kašu od limuna s limunovom korom, dobro ohladite i stavite u hladnjak najmanje 6 sati. Nakon nekog vremena, desert se može poslužiti uz čaj ili kafu.

Limunski kačkavalj bez pečenja

Da biste spremili ovaj kolač, ne treba vam pećnica, samo šporet i frižider. No, iz ovog se čini da desert nije manje ukusan i profinjen od onog predstavljenog u prethodnom receptu.

Prvo morate pripremiti podlogu ili tortu za hladnu tortu. Da biste to učinili, istopite puter (130 g), a zatim ga sipajte na zdrobljene kolačiće (250 g). Sjedinite sastojke rukama, formirajući meko tijesto. Raspodijelite na dnu obrasca i pošaljite u zamrzivač na 17 minuta da se torta ohladi.

Sada možete započeti s pripremanjem punjenja. Od vode (80 ml) i šećera (160 g) napravite gusti sirup. Zatim umutite žumance mikserom i ulijte sirup u njih tankim tokom. Nastavite dalje tući, dok masa ne postane bujna i lagana. Treba udvostručiti u količini. Otopiti želatinski prah (150 g) u 50 ml vode. Krem sir (Philadelphia) sjediniti sa limunovim sokom i korom, a zatim u masu dodati nabubrenu želatinu. Sjediniti kašu mikserom sa žumancem, zatim dodati vrhnje (šlag) i ponovo izmešati silikonskom lopaticom.

Na tortu stavite punjenje s krem ​​sirom i stavite limunski pire od sira u frižider na 8 sati. Prilikom posluživanja desert ukrasite svježim bobicama.

Recept za meringue limunski sir

Za podlogu ili tortu za ovaj desert trebat će vam i kolačići (220 g) i rastopljeni puter (120 g). Masa dobivena iz tih sastojaka raspodijeljena je po dnu i sa svih strana podijeljenog kalupa i poslana u hladnjak na pola sata.

U dubokoj posudi mikserom umutite 600 g Philadelphia sira, žumanjke (4 kom.), Šećer (120 g) i mleko (100 ml). Nakon toga dodajte sok i koricu 1 limuna, skrob (50 g) i vrhnje (100 ml). Ne prestanite da šapućete još 5 minuta. Gotovu kremu stavite u posudu za tortu i vratite je u rernu prethodno zagrejanu na 175 stepeni.

U ovom trenutku kuhajte meringue. Prvo prokuhajte sirup od 120 ml vode i 250 g šećera. Zatim tucite bjelanjke sa limunovim sokom, pa u njih sipajte tanku struju sirupa. Na vrh limunskog sira stavite bujnu proteinsku masu. Pošaljite obrazac za desert u rernu zagrijanu na 250 stepeni još 7 minuta.

Torta od limuna

Ova ukusna torta, prekrivena jarko žutom glazura, sigurno će vas razveseliti i najblažnijeg dana. Tehnologija kuhanja sastoji se od faza sličnih prethodnim receptima.

Prvo, kolač se pravi od 2,5 ½ šalice nezaslađenih krekera, 100 ml putera i šećera (50 g). Dobivena masa se distribuira u obliku i šalje u hladnjak na pola sata.

U ovom trenutku trebate pripremiti kremu od krem ​​sira (700 g) i jaja (3 kom.), Šećera (1½ šalice), limunovog soka (3 kašike) i kora (1 kašika). Umutite sve sastojke mikserom dok ne budu puhasti. Na ohlađeni kolač stavite kremu i stavite u rernu, zagrejanu na 180 stepeni, na 35 minuta.

Za to vrijeme morate napraviti kremu od kisele pavlake (0,5 l), šećera (3 kašike kašike) i vanilin. Na pripremljeni i ohlađeni sirni kolač stavite kiselo vrhnje i pošaljete obrazac u rernu još 10 minuta. Nakon nekog vremena izvadite pire od sira iz rerne i ohladite.

Pripremite glazuru od vode (½ šalice vode), šećera (½ šalice), kukuruznog škroba (1 kašika sa brdom) i limunovog soka (2 kašike). Zagrijte na laganoj vatri i kuhajte 3 minute. Super.

Ohlađenu glazuru izlijte na hladnu limunovu kašu. Nakon toga poslažite desert u hladnjak na još 4 sata.

Pravljenje limenkinog lijevca

Kao i u prethodnim receptima, priprema dobrote u ovom utjelovljenju također počinje s kolačem (bazom). Da biste to učinili, čips od biskvita (zdrobljeni kolačići) i maslac kombiniraju se u jednu masu, stave na dno kalupa i pošalju u frižider.

Za punjenje trebate uzeti 5 listova želatine i namočiti ga u vodi. Zagrejati 75 ml vrhnja, a zatim izliti želatinu sa vodom i dodati je toploj kremi, potpuno je rastopiti. Preostalih 300 ml kreme umutite u bujnu masu. Sjedinite krem ​​sir Philadelphia (280 g) sa šećerom u prahu (100 g), dodajte limunov sok (2 kom.) I limunovu koricu, želatinu i sve sastojke pobijte. Pažljivo ubacite šlag u kremu.

Na ohlađenu tortu stavite kremastu masu. Limun od limunovog sira po želji možete ukrasiti citrusnim voćem. Tada se mora poslati na hladno najmanje 6 sati.

Limunski sir: kolač s mnogo kuhanja

Pita s okusom limuna može se kuhati i u sporim šporetom. Da biste to učinili, morate napraviti kolače od kolača i ukusno kremasto punjenje s sirom prema bilo kojem od recepata koji vam se sviđaju. Stavite sličan redoslijed u zdjelu za kuhanje i kuhajte 50 minuta, nakon podešavanja režima „Pečenje“. Prije posluživanja, potrebno je da se sirni kolač dobro ohladi najmanje 6 sati.

KORAK ZA PRIJAVU KORAK KORAK

Ključne riječi

Recepti s limunom sami po sebi nisu zanimljivi, već su i korisni: limun je bogat vitaminom C, a to je.

Cheesecake, naravno, zvuči lijepo i moderno, ali u stvari je samo pita ili kolač, glavna komponenta.

Sve sam radila po receptu, sve se pokazalo dobro! Savet, 0 korak - ruke i glava! Dvije kašike limunovog soka - 1 srednji limun. Držite se u vodenoj kupelji - 20 minuta, voda ključa - 20 minuta, zgušnjava se pred našim očima.

Hvala vam na brzosti. Jako mi se sviđa vaša web stranica i svi su recepti divni. Sretno!

Elena, uzeli smo u obzir vaše želje i potpisali sastojke

Recept je zanimljiv, ali beskoristan. Nije jasno koliko maslaca i jaja je u siru, ali koliko ima u kremi. Volio bih da ovo objasnite u receptu ili u receptu za kuhanje.

Recept mi ​​se jako svidio, iako nisam imao dovoljno kreme i nije se smrzavao. Umjesto mekog sira, uzeo sam 500g sira, protrljao ga kroz sito i pomiješao ga sa čašom šlaga. Šećer baš pravi, vrlo nježnog ukusa. Volim slatkiše, a čisto za sebe bih dodala još.

Anton, poput Filadelfije.

Halo, recite mi, 750 g mekog sira znači krem ​​sir poput Philadelphije ili Mascarponea?

Olga, jako nam je drago što imate odličan cheesecake. No, ovdje je ipak bilo potrebno staviti vezu na Deli na vašu web stranicu.

Jučer sam ga skuhala, vrlo ukusno, osjetljivo i mirisno. Evo ga http://mamaolya.ru/retsepty/article_post/chizkeyk-limonnyy Hvala na receptu!

I ja i ja želim ostaviti recenziju. Ja sam prvi put skuhala cheesecake, ali s ovim receptom sve se ispostavilo da je jednostavno. Istina, malo sam promijenio recept. Na primjer, umjesto maslačkih keksa, uzela sam zobene pahuljice, a umjesto 750 grama skute, u punjenje sam stavila 400 grama + 250 grama prirodnog domaćeg jogurta. Stoga sam, kako bih izbjegao previše tekuću konzistenciju, umjesto 3 jaja, polagao 2. Nakon što sam pročitao recenzije ispod, stvarno sam se bojao kao rezultat dobivanja kalupa sa tijestom za palačinke, ali nadjev je bio dobro smrznut i prije nego što ga je poslao u hladnjak. Zahvaljujući jogurtu, pokazalo se da je sloj skute nježniji, kremastiji i snježnobijeli. I baš sam oduševljena limunskom kremom. Osim ako nije otišla predaleko sa šećerom, dodajte pola čaše recepta. No, kao rezultat, sve se ispostavilo vrlo cool, svaki sloj savršeno nadopunjuje prethodni. Općenito, da budem iskrena, pomalo sam šokirana rezultatom, jer nisam tako probala tako ukusnu čizkejku čak ni u jednom restoranu. Savetujem svima, možda je moja varijacija recepta nekome pogodna)

Pokazalo se kao na slici prvi put! Priprema se vrlo lako. Muž ne jede ništa što sadrži limun, ali odjednom se usudio sira! Bilo je vrlo ukusno. Hvala na receptu

Zahvaljujući autoru ovo je bio moj prvi cheesecake. Izbor je pao slučajno, sve je bilo pri ruci, pokazalo se SUPER TASTY kolač sira. Dodala sam samo limun više, volim sve kiselo, i malo vanilin u kremu.

Trebalo je staviti u pećnicu 5 minuta dok se zagrijava. Kolačići bi se dobro namočili u maslacu i sve je bilo predivno. A kada izrežete gotov sirni kolač, budite sigurni da dno posude malo držite na ugrijanom komforu. Izrezani komad će lakše napustiti jelo. A onda će vjerovatnost da se baza raspada biti minimalna) Provjereno ličnim iskustvom)

Možda je trebalo kolače usitniti u prah potpuno? Mislim da jaje ne boli, radi pouzdanosti.

Supstrat mi se smrskao kad sam ga izvadila, potpuno labav, iako se dobro smrznuo u frižideru prije nego što sam sipao u njega punjenje, možda sam učinio nešto pogrešno. Da li je vrijedno tome dodati jaje?

Elena, jesi li ostavila da se cheesecake ohladi u rerni? A pitanje je o kremi: je li mješavina limun-jaje kuhana u kadi toliko gusta da se zadržala na poleđini kašike?

Juče sam, vrlo baletan, rekao da autora nema. Skuhani sir na sat u pećnici na 160 stepeni samo se pojačava, krema se ne smrzava ni preko noći u hladnjaku, takav je kolač samo u slučaju da gosti budu izbačeni

Cool recept sa limunom. Obožavam deserte sa kiselošću - sa limunom, trešnjom itd. Hvala na novom zanimljivom receptu.

vrlo jednostavan, i što je najvažnije, vrlo ukusan cheesecake! dodan šećer ne pola čaše, nego trećina) limunova korica, naprotiv, još malo) ispostavilo se kao umjereno slatko „sa kiselinom“, savršeno za jutarnju kafu! HVALA ZA RECEPT!

Hvala vam na receptu, jednostavan je i ukusan, ali skuta nije dala 600 grama već 600, ispostavilo se da je previsoka, ali nije se iskrivila i sve se smrznulo. Preporučujem.

Odličan recept, hvala puno! Dodao sam malo manje ulja i brašna - ispalo je vrlo ukusno. Bojala sam se da se krema ne zgusne, ali opasnost je bila završena) Čak je i za mene učenika, sve ispalo na najbolji način) Hvala još jednom!

Jučer sam skuhala takav sirni kolač, ispostavilo se prilično dobro, ali. za budućnost pravim bilješke za sebe: možete staviti malo više limunove korice i soka, a manje šećera. tako slatko. vrlo, posebno glazura. a ulje u bazu može staviti 100 grama, ili čak i manje. a kolač će biti mrvljiviji, to će biti prikladnije jesti desert kašikom

Ja sam skuhala takav sirni kolač, ispostavilo se jako ukusno, suprug me oduševio, naravno, nisam bila sigurna u svoje kulinarske sposobnosti, ali hvala na receptu. Vrlo zadovoljan!

Vrlo ukusno ispostavilo se, moj suprug je oduševljen)) Hvala)

Ja radim drugi put za šefa na svoj rođendan) zamijeniću limunovu kremu narančastom. Hvala na receptu))

Zdravo. Danas sam skuhala ovaj divan kolač! Ispalo je VELIKO ukusno. Dodano još malo gužve, to nije upropastilo ukusa. Krema se smrznula bez problema. Izrađen je vrlo jednostavno. Preporučujem ga svima. stajao je u frižideru 1 sat i svi su počeli da ga jedu :)

odličan i nimalo kompliciran recept, sve se ispostavilo, puno hvala autoru!

I moja krema se nije zgušila, iako je sirni kolač stajao u frižideru cijelu noć (((

Vrlo dobar recept) moja se krema nije puno zgušnjavala i nije se zadržavala na stražnjoj strani kašike, bila je gotovo poput tekućeg meda po konzistenciji. ali nije bilo kritično - i zato je bilo prikladno jesti. Istina, činilo mi se malo previše šećera, posebno u limunovoj kremi. Ali evo, kako kažu, ukusa i boje.

Odličan recept. U kremu je dodalo malo vanilije. Moja krema se savršeno zagrijala tokom procesa zagrijavanja, prvo potpuno tekuća, zatim gušća, sve gušća i gušća, iako se kuhala samo 15 minuta. A nisam je ohladio na sobnu temperaturu, počelo se brzo stvrdnjavati i kašikom sam je stavio u kremu od sira i izravnao je lopaticom.

Veoma ukusan recept! Vjerovatno sam to već učinio milion puta)) Preporučujem svima! Nemojte ni sumnjati da će ispasti ukusno! Za gosta od 15.02.2013. 22:41:02. Ne razumijem kako se vaša krema možda ne zgušnjava. Neće postati potpuno gust, oduzet će se u frižideru, ali ionako će postati prilično gust. Kurd je napravljen po istom principu. I tamo se ništa ne minimizira.

Gostu koji je ostavio komentar 15.02.2013. 22:41:02 Krema se ne bi trebala zgušnjavati tijekom kuhanja, trebala se zagrijati. Smrzava se u uniformi. Ne, jaje se ne curi kada dođe u kontakt sa limunovim sokom.

I oprostite mi zašto bi se krema zgusnula, šta se tamo može zgušnjavati - jaje ili puter? Dodao sam brašno, jer nisam imao šta raditi - krema se nije zgušnjavala, iako sam se „pario“ u kupaonici 30 minuta ((((da i opet - zar jaje ne curi zbog kontakta s citrusima?)

Vrlo ukusna pita! Već sam dva puta to uradio, drugi put sa narandžom! Toplo preporučujem!

Kako napraviti limunski čizkejk u rerni

Slatko kolačiće poput kave, mliječnih proizvoda, za čaj, samljeti do stanja sitnih mrvica. Najprikladnije je to učiniti mikserom, ali u nedostatku kolačića, kolačiće možete samljeti pomoću najobičnijeg klipa. U ovom je slučaju bolje nasjeckati svaki kolačić pojedinačno kako ne bi propustili i najmanji komad.

Odvojeno otopite komadić putera i dodajte ga zdrobljenim mrvicama.

Temeljito izmešajte maslac i kolačiće. Dobijena je baza pijeska, iako rastresita, slično vlažnom dječjem pijesku, ali ako je sastavite u šaku, rezultirajuća kugla će zadržati oblik i neće se drobiti. Ako se kolačići i dalje raspadaju, tada je potrebno dodati više maslaca.

Sada pripremite podijeljeni pleh za pečenje. Da bi čičak bio veći, najbolje je uzeti kalup s promjerom 20-22 cm. Dno obrasca obložimo i papirom za pečenje, tako da zatim možete izvaditi čizkejk bez puno gnjavaže.

Sipajte smjesu pijeska u pripremljeni oblik i pomoću čaše izravnajte, oblikujući bočne stranice i podnožje. Zatim uklanjamo podlogu od pijeska u rerni prethodno zagrijanoj na 190 stepeni i pečemo oko 7-10 minuta. Nakon toga podlogu ohladimo, ali nemojte je izvaditi iz kalupa.

Za nadjev pomiješajte meki sir i granulirani šećer. Umutite ga mikserom sve dok masa ne postane glatka i sjajna.

Potom u sirnu masu dodavamo dva pileća jaja jedno po jedno i sve pažljivo promiješamo kašikom ili mikserom na maloj brzini. Nije potrebno jako tući jaja, jer u suprotnom kolač sira može puknuti tokom pečenja.

U nadjev dodajte prosijano brašno i škrob.

Na kraju dodajte limunov sok i lagano izmešajte.

Dobivenu smjesu širimo po vrhu pijeska i po potrebi izravnamo površinu.Zagrejati pećnicu na 160 stepeni i peći limunski pire od sira oko 60 minuta. Da biste povećali vlažnost, stavite posudu sa vodom u rernu na najniži nivo. Nakon pečenja, tortu od sira nemojte odmah izvaditi iz rerne, već je ostavite otvorenu na vratima 20-30 minuta. Nakon toga izvadimo iz rerne i potpuno ohladimo na sobnoj temperaturi (2-3 sata).

Dok pečete cheesecake, pripremite limunovu koricu. Da biste to učinili, kombinirajte granulirani šećer s jajetom u metalnoj loncu i tucite smjesu do glatke.

Dodajte limunovu koricu i limunov sok. Potom tavu stavite na malu vatru i, neprestano mešajući, zagrejte na 80-85 stepeni. Kurd ne dovodi do ključa.

Ohladite limunovu koricu na sobnu temperaturu i dodajte joj omekšali puter. I tucite Kurd dok se puter potpuno ne rastopi. Nakon toga uklanjamo na hladnom mjestu da se Kurd malo zgusne.

Ohlađenu kašu od sira prelijte ohlađenom korom i poravnajte.

Nakon toga čizkejk izvadimo u hladnjak na nekoliko sati, a najbolje po noći.

Kurd će se zgrabiti za to vrijeme, limunski kačkavalj će naduvati i sjajan desert će biti spreman!

Iako ako nemate dovoljno strpljenja, možete započeti s degustacijom za sat vremena, limunski sirni kolač i dalje će biti božanstveno ukusan! Dobar apetit!

Sastojci za 12 obroka ili - broj proizvoda za serviranje koji su vam potrebni izračunava se automatski! '>

Ukupno:
Težina sastava:100 gr
Kalorični sadržaj
sastav:
406 kcal
Protein:9 gr
Zhirov:30 gr
Ugljikohidrati:32 gr
P / Š / Š:13 / 42 / 45
H 3 / C 22 / B 75

Vrijeme kuhanja: 2 sata 30 minuta

Korak kuhanja

Samljeti kolačiće u mrvice. Otopite puter.

U kolačiće dodajte rastopljeni puter, šećer i kockice, izmiješajte.

Od tijesta razvaljajte kuglu i stavite u frižider na 10 minuta.

Posudu za pečenje (16-18 cm) omotajte folijom. Dno i zidove namažite maslacem. Stavite zdrobljene kolačiće u kalup i dobro umutite. Tortu pecite u prethodno zagrijanoj na 180 ° C pećnicu oko 10 minuta. Gotov kolač ohladite bez uklanjanja iz kalupa.

Bijelu čokoladu narežite na komade i prelijte kipućom kremom. Mešajte dok ne postane glatko.

Sjedinite krem ​​sir sa otopljenom čokoladom i šećerom.

Mešajte dok ne postane glatko. Ako koristite mikser, tucite na maloj brzini da se sir ne pretera i sirutka se neće odvojiti od njega.

Dodajte jedno po jedno jaja i mešajte dok ne postane glatko.

Sipajte prosijano brašno i izmešajte.

Sipajte limunov sok. Razmjena.

Sipati nadjev na podlogu od keksa i umutiti.

Stavite formu u duboku tepsiju. Posudu napunite vodom tako da dođe do jedne trećine sira.

Pecite 50-55 minuta na 160 ° C, a zatim ostavite stajati u hladnjaku sa otvorenim vratima 10-15 minuta. I još 1 sat - na sobnoj temperaturi.

Umutite jaje sa šećerom, dodajte sok i limunov sok. Dobro izmešajte.

Sipajte smjesu u lončić i zagrijte na temperaturu od 82 ° C.

Uklonite kremu sa vatre, ohladite na sobnu temperaturu.

Dodajte mekani puter. Kuhajte brašno dok ne postane glatko i ohladite.

Na vrh sipajte ohlađeni limunski kurdski cheesecake. Poravnajte kurdsku površinu. Stavite cheesecake u frižider do jutra.

Pogledajte video: Torta od sira Cheesecake - Fini Recepti (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar