Kako koristiti lijek Klinutren?

Upute za upotrebu:

Clinutren Optimum (Clinutren Optimum) - izokalorična uravnotežena nutritivna formula za oralnu ili enteralnu upotrebu sonde.

Oblik i sastav

Lijek je dostupan u obliku suhe praškaste smjese.

  • Retinol - 1800 međunarodnih jedinica (IU),
  • Tokoferol - 13 IU,
  • Kolekalciferol - 130 IU,
  • Masti - 17500 mg
  • Ugljikohidrati - 58.200 mg
  • Proteini - 18400 mg,
  • Askorbinska kiselina - 65 mg,
  • Menadione - 0,023 mg,
  • Riboflavin - 1,1 mg,
  • Tiamin - 0,92 mg
  • Pantotenska kiselina - 6,5 mg,
  • Folna kiselina 0,25 mg
  • Piridoksin - 1,8 mg,
  • Cijanokobalamin - 0,0037 mg,
  • Biotin - 0,18 mg,
  • Niacin - 13 mg,
  • Kolin - 210 mg
  • Karnitin - 37 mg
  • Taurin - 37 mg
  • Natrijum - 402 mg
  • Hloridi - 551 mg,
  • Kalijum - 573 mg
  • Kalcijum - 307 mg
  • Fosfor - 307 mg,
  • Magnezijum - 123 mg,
  • Gvožđe - 5,5 mg
  • Cink - 6,5 mg
  • Bakar - 0,65 mg
  • Mangan - 1239 mg,
  • Selen - 0,018 mg
  • Molibden –0.055 mg
  • Hrom - 0,018 mg
  • Jod - 0,046 mg.

Indikacije za upotrebu

Primjena Clinutren Optimum (Clinutren Optimum) je indicirana za oralnu i enteralnu prehranu sondom:

  • Prevencija i korekcija hipotrofije u preoperativnom periodu i nakon operacije, uključujući bolesnike sa malignim neoplazmama,
  • Nemogućnost jedenja hrane pacijentima samostalno, uključujući i mentalne patologije.

Uvjeti za ljekarne u ljekarni

Izdaje se bez recepta.

Podaci o lijeku su generalizirani, daju se u informativne svrhe i ne zamjenjuju službena uputstva. Samo-lijek je opasan za zdravlje!

Tokom kihanja naše tijelo potpuno prestaje raditi. Čak i srce zastaje.

Karijes je najčešća zarazna bolest na svetu sa kojom se čak ni grip ne može boriti.

Pored ljudi, samo jedno živo biće na planeti Zemlji - psi, pati od prostatitisa. Ovo su zaista naši najverniji prijatelji.

Tokom života prosječna osoba proizvodi ne manje od dva velika bazena pljuvačke.

Ako je vaša jetra prestala raditi, smrt bi nastupila u toku jednog dana.

Posao koji osoba ne voli mnogo je štetniji za njegovu psihu nego nedostatak posla uopće.

Jetra je najteži organ u našem tijelu. Prosječna težina joj je 1,5 kg.

Postoje vrlo zanimljivi medicinski sindromi, poput opsesivnog gutanja predmeta. U stomaku jednog pacijenta koji boluje od ove manije otkriveno je 2500 stranih predmeta.

Čak i ako čovjekovo srce ne tuče, tada može dugo živjeti, kao što nam je pokazao norveški ribar Jan Revsdal. Njegov „motor“ zaustavio se 4 sata nakon što se ribar izgubio i zaspao u snegu.

Većina žena može dobiti više užitka od razmišljanja o svom lijepom tijelu u ogledalu nego od seksa. Dakle, žene, teže harmoniji.

Najviša tjelesna temperatura zabilježena je kod Willieja Jonesa (SAD), koji je u bolnicu primljen sa temperaturom od 46,5 ° C.

Milioni bakterija rađaju se, žive i umiru u našem crijevu. Mogu se vidjeti samo pri velikim uvećanjima, ali kad bi se udružili, uklopili bi se u običnu šalicu kafe.

U Velikoj Britaniji postoji zakon prema kojem kirurg može odbiti da izvede operaciju na pacijentu ukoliko puši ili ima prekomjernu težinu. Osoba bi se trebala odreći loših navika i tada mu, možda, neće biti potrebna hirurška intervencija.

Tokom rada naš mozak troši količinu energije jednaku žarulji od 10 vati. Dakle, slika žarulje iznad vaše glave u trenutku pojavljivanja zanimljive misli nije daleko od istine.

Prema statističkim podacima, u ponedjeljak se rizik od ozljeda leđa povećava za 25%, a rizik od srčanog udara - za 33%. Budite oprezni.

Prema statističkim podacima, oko 80% žena u Rusiji pati od bakterijske vaginoze. U pravilu ovu neugodnu bolest prate bijeli ili sivkasti odljevi.

Farmakološko djelovanje

Ovaj lijek nadoknađuje nedostatak proteina, masti i ugljenih hidrata, minerala i vitamina kao i energetskih supstrata u organizmu.

Proteinska komponenta lijeka je predstavljena u obliku mješavine kazeina i bjelančevina iz surutke, koji se lako razgrađuju i apsorbiraju u gastrointestinalnom traktu, pa tako tijelu daju potrebnu količinu esencijalnih aminokiselina.

Masna komponenta je predstavljena u obliku zasićenih triglicerida srednjeg lanca (25%), uljane repice i kukuruza. Klinutren miks omogućava brzo i lako snabdijevanje energijom. Esencijalne masne kiseline čine 7,9% ukupne energetske gustoće smjese, s omjerom omega-6 i omega-3 jednakim 4: 1.

Ugljikohidratna komponenta lijeka je predstavljena u obliku maltodekstrina koji osigurava nisku osmolarnost. Sastav lijeka ne uključuje laktozu i gluten.

1500 ml rastvora iz smjese Klinutren pruža tijelu preporučenu količinu neophodnih vitamina, makro- i mikroelemenata za svakodnevno konzumiranje.

Lijek djeluje kao kombinacija njegovih sastojaka, pa ispitivanje njegovih farmakokinetičkih svojstava nije moguće.

Ova hranjiva smjesa je visoko rastvorljiva i ima optimalnu gustoću gotovog pića za crijeva i ugodan ukus. Može se koristiti kao jedinstveni izvor hranjivih sastojaka ili se koristi kao dodatak redovnoj hrani. Ovaj lijek će pomoći vratiti tjelesnu snagu i poboljšati zdravlje, poboljšati imunitet i povećati otpornost na bilo koju bolest.

Posebna uputstva

Nema podataka o interakciji lijekova Clinutren s drugim lijekovima. Smjesa je proizvod umjerenog ugljikohidrata, što je važno za bolesnike s hiperglikemijom. Laktoza izostaje u preparatu, pa se dobro podnosi u slučaju dijareje i nedostatka laktoze.

Sastav i oblik oslobađanja

Suva mešavina100 g
energetska vrijednost467 kcal
vjeverice13.9 g
masti18.3 g
ugljeni hidrati62,2 g
vitamin a700 IU
beta karoten840 mcg
vitamin D190 IU
vitamin e7 ME
vitamin k19 mcg
vitamin c37 mg
vitamin b10,28 mg
vitamin b20,37 mg
pantotenska kiselina1,4 mg
vitamin b60,37 mg
vitamin b120,7 mcg
folna kiselina93 mcg
niacin2,8 mg
biotin7 mcg
kolin120 mg
taurin37 mg
karnitin19 mg
natrijuma222 mg
kalijuma500 mg
hloridi370 mg
kalcijuma417 mg
magnezijum53 mg
gvožđe5,4 mg
bakar0,37 mg
cink4,7 mg
mangan231 mcg
jod49 mcg
molibden16 mcg
selen12 mcg
hrom12 mcg

u bankama od 400 g.

Svojstva komponenata

Klinutren ® Junior dizajniran je uzimajući u obzir naučna istraživanja, stvoren posebno za djecu (od 1 godine do 10 godina) i može se koristiti kao dodatak uobičajenoj hrani ili kao sočna enteralna prehrana.

Uravnotežena, niskokalorična prehrambena formula za enteralnu prehranu oralnom i cijevima.

Proteinska komponenta predstavljena je mješavinom kazeina i bjelančevina iz surutke, koji se lako razgrađuju i apsorbiraju u probavnom traktu, što osigurava potrebnu razinu esencijalnih aminokiselina.

Masna komponenta zastupljena je zasićenim trigliceridima srednjeg lanca, uljanom repicom i kukuruznim uljem. Trigliceridi srednjeg lanca čine 25% masti smeše i omogućavaju brz i lak unos energije. Esencijalne masne kiseline čine 7,9% ukupne gustine energije smjese (omjer omega-6: omega-3 je 4: 1).

Ugljikohidratna komponenta uglavnom je predstavljena maltodekstrinom za održavanje niske osmolarnosti. Bez laktoze i bez glutena.

1500 ml gotove smjese osigurava preporučeni dnevni unos esencijalnih vitamina, makro- i mikronutrijenata.

Retinol (vitamin A) sudjeluje u stvaranju vizualnih pigmenata, osigurava rad epitelijskih stanica kože i sluznice očiju, disajnih, mokraćnih i gastrointestinalnih trakta. Sudjeluje u procesima peroksidacije lipida, neophodan je za izgradnju epitelnih tkiva.

Kokalkalciferol (vitamin D3) reguliše metabolizam kalcijuma i fosfora u tijelu, sudjeluje u mineralizaciji koštanog tkiva.

Tokoferol (vitamin E) sudjeluje u procesima tkivnog disanja i metabolizmu proteina, masti i ugljikohidrata. Ima antioksidativna svojstva, inhibira oksidaciju nezasićenih masnih kiselina i sprečava stvaranje peroksida. Iaktivira slobodne radikale koji iniciraju oksidaciju membranskih lipida. Sudjeluje u stvaranju međućelijskih tvari, kolagena i elastičnih vlakana. Štiti hormone od oksidacije, usporava proces starenja tjelesnih tkiva.

Menadione (vitamin K) stimuliše sintezu protrombina, prokonvertina i drugih faktora koagulacije krvi u jetri. Potiče sintezu ATP-a, kreatin fosfata. To je komponenta biološke membrane.

Askorbinska kiselina (vitamin C) sudjeluje u redox procesima, osigurava sintezu kolagena, sudjeluje u stvaranju mukopolisaharida vezivnog tkiva, metabolizmu folne kiseline i željeza kao i u sintezi kortikosteroida, metabolizmu tirozina. Potiče zarastanje rana.

Tiamin (vitamin B1) je koenzim dekarboksilaze. Potreban je za razmjenu acetilkolina, uključen je u metabolizam ugljikohidrata.

Riboflavin (vitamin B2) To je katalizator staničnog disanja i vizualne percepcije, igra važnu ulogu u stvaranju DNK i doprinosi procesu regeneracije tkiva (uključujući stanice kože). Ono je neophodno za rast organizma.

Pantotenska kiselina (vitamin B5) sudjeluje u stvaranju koenzima A i igra važnu ulogu u procesu acetilacije i oksidacije ugljikohidrata i masti.

Piridoksin (vitamin B6) kao koenzim sudjeluje u metabolizmu aminokiselina i proteina, u sintezi neurotransmitera.

Folna kiselina (vitamin Bsa) potreban za normalno stvaranje krvi. On igra važnu ulogu u metabolizmu proteina, u procesima rasta i razvoja, karakteriziran velikom brzinom sinteze proteina i nukleinskih kiselina.

Cijanokobalamin (vitamin B)12) Zajedno s folnom kiselinom uključena je u sintezu nukleotida, neophodna je za hematopoezu, stvaranje epitelnih ćelija, mijelina, za rast i regeneraciju tkiva.

Niacin (vitamin PP)Budući da je dio redox-enzima, sudjeluje u regulaciji ćelijskog disanja, oslobađanju energije iz ugljikohidrata i masti i sudjeluje u metabolizmu proteina. Utječe na eritropoezu, usporava koagulaciju krvi i povećava njenu fibrinolitičku aktivnost.

Biotin (vitamin H) potreban za metaboličke procese kože.

Choline sastavni je dio lecitina i sfingomijelina, biosintetskog prekursora acetilkolina.

Taurine doprinosi poboljšanju energetskih procesa. On igra važnu ulogu u metabolizmu masti, dio je uparenih žučnih kiselina te potiče emulgiranje masti u crijevima.

Karnitin izaziva poboljšanje apetita, ubrzani rast, debljanje.

Natrijum je glavni ion koji sudjeluje u prijenosu vode, glukoze u krvi, mišićnoj kontrakciji.

Kalijum regulira unutarćelijski metabolizam, razmjenu vode i soli, održava osmotski tlak i acidobaznu ravnotežu u tijelu, sudjeluje u procesima nervnih impulsa, igra važnu ulogu u metabolizmu i funkciji mišića, uključujući miokarda.

Magnezijum je kofaktor mnogih enzimskih reakcija. To je antagonist kalcijuma u procesu stimulacije mišića. Sudjeluje u proizvodnji energije, oksidaciji masnih kiselina, aktiviranju aminokiselina, izgradnji proteina i metabolizmu glukoze.

Kalcijum On je potreban za formiranje koštanog tkiva i zuba, doprinosi normalnoj koagulaciji krvi, sudjeluje u procesima kontraktilnosti mišića, osigurava kiselo-bazno stanje organizma, smanjuje propusnost krvnih žila, aktivira neke enzime. Ima protivupalna, antistresna, desenzibilizujuća, antialergijska dejstva.

Gvožđe sudjeluje u eritropoezi, a kao dio hemoglobina omogućava transport kisika tkivima.

Bakar sudjeluje u disanju tkiva, hematopoezi, imunološkim reakcijama.

Cink učestvuje u metabolizmu nukleinskih kiselina, proteina, masti, ugljenih hidrata, masnih kiselina kao i u metabolizmu hormona (uključujući seks), poboljšava rad centralnog nervnog sistema.

Mangan potreban za metabolizam lipida, izgradnju koštanog i vezivnog tkiva, sintezu holesterola i nukleotida, uključen je u disanje tkiva.

Jod sudjeluje u funkcioniranju štitne žlijezde osiguravajući stvaranje njegovih hormona - tiroksina i trijodtironina.

Molibden Ono je dio mnogih enzima, sudjeluje u redoks reakcijama i metaboličkim procesima.

Selen stimuliše imuni sistem. To je antioksidans koji doprinosi normalnom razvoju ćelija. Suprotstavlja se kršenju aparata za hromozome.

Chrome sudjeluje u regulaciji glukoze u krvi, ima učinak sličan inzulinu.

Učinak lijeka Klinutren ® Junior je kombinirani učinak njegovih komponenata, stoga farmakokinetička ispitivanja nisu moguća.

Indikacije Clinutren® Junior

enteralna sonda ili oralna prehrana pacijenata radi prevencije i ispravljanja pothranjenosti u pre- i postoperativnom periodu (uključujući bolesnike sa zloćudnim novotvorinama),

kao dodatna prehrana za anemiju, sa povećanim fizičkim naporom,

nemogućnost samostalnog jedenja (uključujući i bolesnike s mentalnim bolestima).

Doziranje i primjena

Unutra oralno ili kroz cijev.

Za pripremu smjese, prašak treba otopiti u potrebnom volumenu čiste kuhane vode sobne temperature, miješati odmah dok se potpuno ne otopi, sipati u čistu posudu, poklopiti i ohladiti.

Doziranje lijeka je prikazano u tabeli.

Ukupna zapremina gotove smjese / vrijednost energije, kcalKoličina praha, g / broj kašika za mjerenje, kom.Zapremina vode ml
250 ml25056/7210
37580/10,5190
500 ml500110/14425
750160/21380
1 litra1000220/28850
1500325/42760

Pogledaj potpunu verziju: Bolest sa celijakijom ili ne?

Dobar dan
Molim vas pomozite mi da dešifrujem testove moje kćeri.
Ima godinu dana.

Rezultati ankete
Naziv jedinice Dobar rezultat
Komentar test vrijednosti mjerenja
Materijal: Obrada krvi od 04.04.13
HLA tipkanje, DQ lokus, PCR DqA 01:01, 05:01 DqB 05:01, 03:01 "
IgA antitela na gliadin U / ml 0,00 - 35,00 2,30
IgG antitela na gliadin U / ml 0,00 - 30,00 80,00
IgA antitela na transglutaminazu tkiva ME / ml 0,00 - 20,00 6,50
IgG antitela na transglutaminazu tkiva ME / ml 0,00 - 25,00 6,00
——————————————————————————————

Prema rezultatima seroloških ispitivanja može se predložiti celijakija (pos. Anti gliadin IgG). Zatim je slučaj kliničara potvrda ili isključenje dijagnoze.

Šta ovo znači? Nema dovoljno rezultata ispitivanja?

Potrebna vam je potpuna konsultacija stručnjaka, uostalom, imamo posla i sa jednogodišnjim djetetom.

Dobar dan
Molim vas pomozite mi da dešifrujem testove moje kćeri.
Ima godinu dana.

Rezultati ankete
Naziv jedinice Dobar rezultat
Komentar test vrijednosti mjerenja
Materijal: Obrada krvi od 04.04.13
HLA tipkanje, DQ lokus, PCR DqA 01:01, 05:01 DqB 05:01, 03:01 "
IgA antitela na gliadin U / ml 0,00 - 35,00 2,30
IgG antitela na gliadin U / ml 0,00 - 30,00 80,00
IgA antitela na transglutaminazu tkiva ME / ml 0,00 - 20,00 6,50
IgG antitela na transglutaminazu tkiva ME / ml 0,00 - 25,00 6,00
——————————————————————————————

Ko je naredio studije? zašto tema nije u odjeljku profila?

Dobar dan
Hvala vam što niste obraćali pažnju na naš problem!
Ispitivanje je bilo propisano u Istraživačkom institutu za pedijatriju, ali vrlo dugo se rezultati ispitivanja dešifrirali, a rezultati biopsije još nisu saopšteni, ali ... ne želim razgovarati o tome ... takvi liječnici nailaze tamo ...
Da, potvrdili su celijakiju, ali odmah imam gomilu pitanja o ovome:
1.Zašto je, prije uvođenja žitarica, moja kćer VELIKO poprimala kilograme (prosječno 1 m - 600, 2,3,4,5,6 - 400 g, a onda je težina samo porasla! Uveli su kašu s 4 mjeseca)?
2. Zašto je sada, kad smo prešli na dijetu bez glutena, počela odbijati hranu i smršavi (100 sedmično), što s našom težinom od 6300 (visina 74 cm) jednostavno predstavlja katastrofu!
3. Da li je moguće da ovi rezultati ispitivanja ukazuju na neki drugi ozbiljniji problem, poput netolerancije na proteine ​​?? A onda koje testove tek treba uraditi da se to sigurno potvrdi?

rs. o temi. A gdje sam ga trebao stvoriti?

Clinutren Junior

Odjeljak "Pedijatrija" posebno za djecu.

Pitanje-zahtjev moderatorima: premjestite ovu temu u odjeljak "Pedijatrija".
Ili me naučite kako to učiniti?
Hvala

Možete li objaviti skeniranje genetske analize? Označivači celijakije su HLA-DQ2 i HLA-DQ8, tj. nakon slova koja označavaju mjesto lociranja DQ uvijek mora biti brojeva.

Prema analizi za antitijela celijakija je malo vjerovatna, jer antitijela na gliadin su najmanje informativna, antitijela na tkivna transglutaminaza tačnije, a kod djeteta su negativna.
Protokol FGDS i rezultat biopsije pomogli bi u rješavanju problema celijakije. Imate pravo na primanje ovih primjeraka (pogledajte temu roditeljskog prava na početku ovog odjeljka).

Izložite grafikone težine i visine (o tome kako to učiniti, pogledajte često postavljana pitanja o temi fizičkog razvoja).
Koja su druga istraživanja vršena?

Hvala moderatorima što su moju temu prenijeli u odjeljak "Pedijatrija"!

Olga Vladimirovna, nažalost, nema više toga:
> HLA tipkanje, DQ lokus, PCR DqA 01:01, 05:01 DqB 05:01, 03:01 "
Zapravo ovo je skener - rezultati su stigli elektronskim putem.

Pokušaću danas napraviti karte.

Pregled je bio kompletan, uključujući ultrazvuk unutrašnjih organa (norma je svugdje), MRI glave, analize (Biohemija, hormoni, izmet, mokraća). Svi ultrazvuk i testovi su normalni. MRI - cerebelarna hipoplazija, sec. umjereno širenje bočnih ventrikula. Gastroskopija je otkrila duodenitis. Bipsija tankog crijeva. Ne želim ponovno postavljati sve ...

Dvije nedelje pratimo dijetu bez glutena. Težina vrijedi! Ima osjećaj da mi je kćerka postala energičnija i zabavnija.

Molim vas, i rast.

Ne treba sve ponavljati, samo biopsiju.

Olga Vladimirovna, drugi raspored je rast.

Nažalost, rezultati biopsije se kod nas nisu vratili: (…

Ipak, kod celijakije dolazi do kašnjenja ne samo u težini, već i u rastu, a djevojčica jako dobro raste. I nema zaustavljanja težine, tj. nema takve situacije da je dobro steći, a onda je tempo naglo usporio. Prema rasporedu - težina je bila samo od 9 do 10 meseci.
Hrana koja sadrži gluten u kojoj je dobi počela dobivati?

Morate biti na dijeti bez glutena dovoljno dugo da težina počne rasti.

Kaša je uvedena s 4 mjeseca upravo zbog toga što je dobijala slabu težinu….

Nažalost, niko od ljekara nije upozorio na gluten i zato su hranili različite žitarice ...

Nažalost, težina je sada! Da, i ranije je malo vjerovatno da se 200 grama regrutovanih u bolnici usljed injekcija korteksina može smatrati normom ....

A ako ne i celijakija, što bi drugo moglo biti? Koje su dodatne analize ili istraživanja potrebno učiniti kako bi se riješila situacija?

Imali smo posjet gastroenterologu ... Dijagnosticirana nam je netolerancija na celijakijski gluten. U skladu sa bezglutenskom dijetom za godinu dana, junior se čisti radi povećanja kilograma ...
Izvodimo sve, ali težina pada 🙁 Kći potpuno odbija jesti. Ili zubi ili nešto drugo što smeta? Samo ne znate šta da radite? normalno jede samo kruške i kolačiće. Je li to samo ono što je hrani? Šta još u ovoj situaciji možete učiniti?

Kakvi kolačići? Bez glutena? Šta jede, napišite detaljno.

da, dječiji kolačići bez glutena. kukuruz.

Naša hrana.
10-00 oko 100 ml žitarica (kukuruz, heljda, riža) Nestle bez mliječnih proizvoda na mješavini dadilje + prepelice žumanjka + žličica cl. Maslaca, kriška kruške u rešetki,
14-00 40 g mesa pire Gerber + oko 80 g povrća pire Nutria / Frutonyanya s 1 čajnom žličicom. puter, 1 keks, 1 kriška kruške,
18-00 60 ml kefira + 50 g sira u rogu (pre nego što ste jeli sir sa francuskim pire krompirom, sada samo na taj način), kriška banane u rešetki,
21-00 prije odlaska u krevet 110 ml kukuruzne kaše na mješavini Nanny u rogu prije spavanja,
1 sat noći 80-100 mlm smeše Clinutren Junior,
5 sati ujutro 80-100 ml Nanny mješavine.

Ovo je dobar posao. Dadilja je odabrana odavno jer je ukusna. Sada, kad su počeli jesti Nanny-3, bez piotiotika, izmet je postao gušći, nalik kozama. Možda ćete savetovati kako biti? Je li moguće nastaviti jesti Nanny2 s prebioticima, ali povećati dozu, na primjer, pri razrjeđivanju smjese?

Da li kututren jede normalno? Ako je tako, mb, zamijenite jutarnje hranjenje smjesom na njemu?

Clinutren jede gore od pedijašura. Prešli smo na to. Jedemo 90 ml jednom noću. Popodne sam pokušao dati umjesto kefira - nisam jeo.
Pokušao sam uvesti similac (jeli smo ga i prije), ali ona ga jede mnogo gore. Stvarno želim prepustiti Nanny-2 s prebioticima, ali razumijem da je njen kalorijski sadržaj 1,5 puta manji nego onaj Nanny-3, a ovaj se definitivno popravlja i samim tim se ne uklapa. Šta da radim? Mogu li daditi dadilju-2 s prebioticima, ali koncentriranijom? ili tražite drugu smjesu?

Bolje je odabrati drugu smjesu.

Dobar dan
Odlučio sam pisati o našim rezultatima. Odjednom će netko biti zanimljiv ili koristan.
Nastavak prehrane bez glutena. Pediashur pijemo 200 ml dnevno u dva seta. Dan prije dnevnog sna i noću tokom spavanja. Jednom noću, Klinutren junior 80-100ml.
Kćerka je postala malo bolja. Možda samo preraste.
Danas je Nastene star 1 godinu i 5,5 mjeseci. Teži 6900 visine 80 cm. Naravno, 700 grama u 4 mjeseca i nije baš veliko povećanje, ali barem nešto.
Pitanje ljekarima. Molim vas, recite mi koliko dugo možete uzimati Pediju i Klinutren bez prijetnje zdravlju? Ipak, čini mi se da je opterećenje na jetri veliko ...

Trajanje tečaja se postavlja pojedinačno, postoje slučajevi kada oni traju duže od godinu dana.

Sastav lijeka

Proteini, ugljeni hidrati, masti uključujući linoleinska kiselina, linolenska kiselina, prebiotička vlakna. Minerali: natrijum, kalijum, hloridi, kalcijum, fosfor, magnezijum 42. Mikroelementi: gvožđe, cink, bakar, jod, selen, mangan, hrom, molibden. Vitamini: vitamin A, vitamin D, vitamin E, vitamin C, vitamin C, vitamin B1, vitamin B2, vitamin B6, niacin, folna kiselina, vitamin B12, pantotenska kiselina, biotin, karnitin, probiotici L. Paracasei osmolarnost - 249 mOsm / L .

Clinutren smjesa za dijetsku terapiju od 12 mjeseci. 400 g

Iaktivira slobodne radikale koji iniciraju oksidaciju membranskih lipida. Sudjeluje u stvaranju međućelijskih tvari, kolagena i elastičnih vlakana. Štiti hormone od oksidacije, usporava proces starenja tjelesnih tkiva. Menadione (vitamin K) potiče sintezu protrombina, prokonvertina i drugih faktora koagulacije krvi u jetri. Potiče sintezu ATP-a, kreatin fosfata. To je komponenta biološke membrane. Askorbinska kiselina (vitamin C) uključena je u redoks procese, osigurava sintezu kolagena, sudjeluje u stvaranju mukopolisaharida vezivnog tkiva, metabolizmu folne kiseline i željeza kao i u sintezi kortikosteroida, metabolizmu tirozina. Potiče zarastanje rana. Tiamin (vitamin B1) koenzim je dekarboksilaze. Potreban je za razmjenu acetilkolina, uključen je u metabolizam ugljikohidrata. Riboflavin (vitamin B2) je katalizator staničnog disanja i vizualne percepcije, ima važnu ulogu u stvaranju DNK i pospješuje regeneraciju tkiva (uključujući stanice kože). Ono je neophodno za rast organizma. Pantotenska kiselina (vitamin B5) sudjeluje u stvaranju koenzima A i igra važnu ulogu u procesu acetilacije i oksidacije ugljikohidrata i masti. Piridoksin (vitamin B6) kao koenzim sudjeluje u metabolizmu aminokiselina i proteina, u sintezi neurotransmitera. Folna kiselina (vitamin Bc) je neophodna za normalno stvaranje krvi. On igra važnu ulogu u metabolizmu proteina, u procesima rasta i razvoja, karakteriziran velikom brzinom sinteze proteina i nukleinskih kiselina. Cijanokobalamin (vitamin B12) zajedno s folnom kiselinom sudjeluje u sintezi nukleotida, potreban je za hematopoezu, stvaranje epitelnih ćelija, mijelin, za rast i regeneraciju tkiva. Niacin (vitamin PP), kao dio redoks enzima, sudjeluje u regulaciji ćelijskog disanja, energiji iz ugljikohidrata i masti i sudjeluje u metabolizmu proteina. Utječe na eritropoezu, usporava koagulaciju krvi i povećava njenu fibrinolitičku aktivnost. Biotin (vitamin H) je neophodan za metaboličke procese kože. Holin je sastavni dio lecitina i sfingomijelina, biosintetskog prekursora acetilkolina. Taurin pomaže poboljšati energetske procese. On igra važnu ulogu u metabolizmu masti, dio je uparenih žučnih kiselina te potiče emulgiranje masti u crijevima. Karnitin izaziva poboljšanje apetita, ubrzani rast, debljanje. Natrijum je glavni ion koji je uključen u transport vode, glukoze u krvi i kontrakciju mišića. Kalijum reguliše unutarćelijski metabolizam, razmenu vode i soli, održava osmotski pritisak i acidobaznu ravnotežu u organizmu, učestvuje u procesima nervnih impulsa, igra važnu ulogu u metabolizmu i funkciji mišića, uključujući miokarda. Magnezijum je kofaktor mnogih enzimskih reakcija. To je antagonist kalcijuma u procesu stimulacije mišića. Sudjeluje u proizvodnji energije, oksidaciji masnih kiselina, aktiviranju aminokiselina, izgradnji proteina i metabolizmu glukoze. Kalcijum je potreban za formiranje koštanog tkiva i zuba, doprinosi normalnoj zgrušavanju krvi, sudjeluje u procesima kontraktilnosti mišića, osigurava acidobazni balans u tijelu, smanjuje propusnost krvnih žila, aktivira neke enzime. Ima protivupalna, antistresna, desenzibilizujuća, antialergijska dejstva. Fosfor je strukturna komponenta koštanog tkiva, sudjeluje u metaboličkim procesima (uključujući metabolizam ugljikohidrata), potiče reakcije fosforilacije i regulira rad paratireoidnih žlijezda. Gvožđe je uključeno u eritropoezu, a kao dio hemoglobina omogućava transport kisika tkivima. Bakar je uključen u tkivno disanje, hematopoezu i imunološke odgovore. Cink je uključen u metabolizam nukleinskih kiselina, proteina, masti, ugljikohidrata, masnih kiselina kao i u metabolizmu hormona (uključujući seks), poboljšava rad centralnog nervnog sistema. Mangan je potreban za metabolizam lipida, izgradnju koštanog i vezivnog tkiva, sintezu holesterola i nukleotida i uključen je u disanje tkiva. Jod sudjeluje u funkcioniranju štitne žlijezde osiguravajući stvaranje njegovih hormona - tiroksina i trijodtironina. Molibden je dio mnogih enzima, sudjeluje u redoks reakcijama i metaboličkim procesima. Selen potiče imuni sistem. To je antioksidans koji doprinosi normalnom razvoju ćelija. Suprotstavlja se kršenju aparata za hromozome. Hrom je uključen u regulaciju glukoze u krvi, ima učinak sličan insulinu.

Indikacije za upotrebu

Prevencija i korekcija neuhranjenosti: prije i nakon hirurških intervencija, s malom tjelesnom težinom, povećanim fizičkim i psihičkim stresom, čestim bolestima zbog neuhranjenosti, smanjenim apetitom, nemogućnošću samostalnog jela (uključujući

kod pacijenata sa mentalnim bolestima).

Oslobađanje oblika i sastava

U prodaji možete pronaći 3 vrste hranjivih mješavina: Junior (ili Junior), Optimum i Dijabetes.

Proizvod se proizvodi u bankama od po 400 g. Sadrži proteine, masti, ugljene hidrate, vitamine, makro- i mikroelemente, koji su dio mnogih enzima. Energetska vrijednost u suhom obliku na 100 g iznosi 461 kcal.

Kako uzimati Clinutren

Prema uputama, proizvod je namijenjen enteralnoj oralnoj i cijevnoj primjeni.

Da biste dobili 250 ml gotove smjese, preporučuje se razrijeđivanje 55 g suhog proizvoda u 210 ml vode. U ovom slučaju, energetska vrijednost će biti 1 kcal na 1 ml.

Da biste dobili 250 ml gotovog proizvoda s energetskom vrijednošću od 1,5 kcal po 1 ml, morate razrijediti 80 g suhog praha u 190 ml vode.

Da bi se dobio gotov proizvod s energetskom vrijednošću 2 kcal po 1 ml, 110 g suhe smjese treba otopiti u 175 ml vode.

Konzumiranje se može udvostručiti.

Sa dijabetesom

Razvijena je specijalizirana prehrambena uravnotežena smjesa dijabetesa za bolesnike s dijabetesom. Pomaže u sprečavanju komplikacija bolesti i u skladu je s međunarodnim medicinskim smjernicama o prehrani dijabetičara.

Razvijena je specijalizirana prehrambena uravnotežena smjesa dijabetesa za bolesnike s dijabetesom.

Propisivanje Clinutrena djeci

Za djecu od 1 godine do 10 godina, uključujući lagane, propisana je specijalizirana mješavina Junior (Junior). Podstiče aktivni rast djeteta, obnavlja probavu i štiti od zaraznih bolesti.


Za djecu od 1 godine do 10 godina, uključujući lagane, propisana je specijalizirana mješavina Junior (Junior).
U starosti se proizvod označava kada je nemoguće uzimati drugu hranu.
Optimalna smjesa je indicirana za žene tijekom gestacije i u razdoblju dojenja.

Clinutren Recenzije

Alla, 32 godina, Volgograd

Moj dvogodišnji sin je loše dobijao na težini, a pedijatar je savjetovao da mu da posebnu mješavinu za rast i razvoj. Nakon nekog vremena primijetila je da mu se apetit popravio, često je prestao boljeti i postajao je sve energičniji.

Elena, 45 godina, Moskva

Tokom godina imam višak kilograma. Nedavno mi je prijatelj ljekar savjetovao da pijem hranljivu smjesu uveče kada želite jesti. Dobro zasitiva tijelo i ima mnogo korisnih vitamina. U roku od nedelju dana osetila sam da je to postalo lako telu, jer moja težina je opala. Proizvod je bolje piti pod nadzorom liječnika. Da bi održali zdravlje, ishrana mora biti pravilna.

Doziranje i primjena

Smjesa se otopi u pravoj količini čiste kuhane vode sobne temperature, odmah miješa dok se potpuno ne otopi, a zatim prelije u čistu posudu, pokrije i ohladi. Pripremljena smeša se daje oralno ili u epruveti.

Doziranje Clinutren Optimum-a ovisi o potrebnom volumenu i energetskoj vrijednosti gotove smjese, naime:

  • 0,25 l (250 kcal) - 7 kašika praha (56 g) i 210 ml vode,
  • 0,25 l (375 kcal) - 10,5 kašika praha (80 g) i 190 ml vode,
  • 0,5 l (500 kcal) - 14 kašika praha (110 g) i 425 ml vode,
  • 0,5 l (750 kcal) - 21 kašika praha (160 g) i 380 ml vode,
  • 1 l (1000 kcal) - 28 kašika praha (220 g) i 850 ml vode,
  • 1 litra (1500 kcal) - 42 kašike praha (325 g) i 760 ml vode.

Ostavite Svoj Komentar