GDM, 32 sedmice gestacije

  • Komentari 16
  • Pingback 0

Šećer sam imao na različite načine, počeo sam da se krećem u 36 sedmici. Bilo je čak 8,8. Ponudio sam inzulin, odbio sam.

stavili su me. Ništa nisu odredili, ne brinite, sve će biti u redu. Ja sam rodila i naše je dijete zdravo i snažno, što vam i od srca želim

Oh, u klinici imamo svaku trudnicu. Ako se šećer otkrije barem jednom od 5.1 i više, stavite GDS. Prvi put kad sam ga pogriješio, rakove, bilo je šećera 6,7. Tada se prilikom ponovne prodaje nije uzdigao iznad 4,6. Kao iza. Propisali su dijetu, ali je nisam poštovao, jer ionako nisam dobio na težini.

Najvažnije je da tada morate roditi. A tada plod može postati džinovski.

Dijagnosticirano mi je to. Šećer je bio 5,6. Nisu ništa učinili, sve je otišlo nakon rođenja

Ne brinite, takva dijagnoza se postavlja svake sekunde. Imao sam 5.3 na prazan stomak, propisao sam dijetu, pokušao da se pridržavam. Nakon rođenja, sve je normalno.

Imala sam dijabetes tokom trudnoće, inzulin se počeo ubrizgavati odmah, jer tablete nisu bile trudne. Porođaji su rani u 34. sedmici, carskim rezom. Beba se rodila zdrava s težinom od 3600. Odbila sam inzulin odmah nakon porođaja. Nisam izgubila šećer i sada na tabletima.

Imao sam je. Normalno je bio šećer na prazan stomak, a nakon obroka povišen je. Slijedila je dijeta i izmjereni šećer nakon svakog obroka. Jeo sam, ali ograničeno pirinač, krompir, voće, slatkiše, hleb itd. Svo zeleno povrće možete jesti koliko želite. Čak i ako sam zaista željela više od norme voća ili kolača, otišla sam u šetnju odmah nakon jela ili sam radila pilates ili jogu za trudnice. Ona je rodila na vrijeme, zdravu djevojčicu. Mora se slijediti dijeta i tada fetus može porasti prevelik. Ako dijeta ne pomaže, tada se propisuje insulin.

Stavili su me u 20. tjedan, šećer je postao zaista visok, dijetu su pripisali jedinicama kruha. Vrlo ugodno, zaglavilo, šećer je bio normalan, inzulin nije potreban! Doktorica je bila naklonjena ćudljivosti trudnice, dozvolila je zabranjene slatkiše, ali uz uvjet fizičkog napora nakon pijenja - pranja podova ili dugih šetnji! Djeluje 100%! Preporučujem! U poslednjim nedeljama istina se razbila, pa se rodila moja princeza 4220! Nakon porođaja šećer je normalan i u meni i u kćeri! Želim vam zdravlje i strpljenje.

Heljde preko noći s kefirom ili jogurtom i sipajte ujutro za doručak. Predivno smanjuje šećer

Imala sam je od 20 tjedana, nisam se liječila, samo sam propisala dijetu, ali moja je kći rođena u 37. sedmici s težinom od 4050. I imala je hipoglikemiju, vrlo nizak šećer. Odložili smo ga odmah u bolnicu. Zato pokušajte strogo slijediti dijetu

Stavili su me u 26. tjedan, predao sam krivulju šećera na testu normalnom šećeru, a nakon jela 7,98 (granica 7,8). Par tjedana pratili su dijetu sa jedinicama hljeba, a zatim prestali. Moja kćerka je rođena 3100, zdrava 51 cm, jedino što je bilo polihidramnio zbog GDM-a, nakon rođenja je ponovila analizu, sve je normalno.

Šećer mi je 5,4 odmah isporučila Državna duma. Čak i nisu ga poslali na ponovnu distribuciju, propisali su mi kardiomagnil, ukapljuje krv, nisam pio nafig, nakon isporuke šećera 4,6

Ponovo se, možda uveče jeli slatkiši, ili se popilo.

Dao sam šećeru veliki skok 36 tjedana i ostao na, cesar pa sam često prvi dan provjeravao šećer. Ali, hvala Bogu, sve je u redu, šećer se više ne muči)))

Srodna i preporučena pitanja

  1. 1 sat nakon obroka prihvatljiva je razina glikemije od 7,6 mmol / L. "Da gurnem"NovoRapid vam ni u kojem slučaju ne treba, treba biti doza inzulina i prehrana u početku odabran na takav način da nadoknadi dijabetes.
  2. Levemir se najbolje daje u stražnjicu ili bedro. To nije važno, ali s takvim uvođenjem lijek djeluje bolje.
  3. Može se pojaviti kap inzulina na kraju igle, to je normalno. Inzulin ne bi trebao procuriti s mjesta ubrizgavanja, nakon uklanjanja igle treba pritisnuti mjesto ubrizgavanja 15-20 sekundi.

Što trebam učiniti ako imam slično, ali drugačije pitanje?

Ako među odgovorima na ovo pitanje niste pronašli potrebne podatke ili ako je vaš problem malo drugačiji od onog predstavljenog, pokušajte postaviti liječniku dodatno pitanje na istoj stranici ako je on na glavnom pitanju. Možete postaviti i novo pitanje i nakon nekog vremena naši liječnici će odgovoriti na njega. Besplatno je. Možete potražiti relevantne informacije o sličnim pitanjima na ovoj stranici ili putem stranice za pretraživanje web lokacije. Bićemo vrlo zahvalni ako nas preporučite svojim prijateljima na društvenim mrežama.

Medportal 03online.com pruža medicinske konsultacije u prepisci s ljekarima na licu mjesta. Ovdje dobivate odgovore od stvarnih vježbača u svom području. Trenutno, sajt može dobiti konsultacije na 48 područja: alergolog, anesteziologa, venerologija, gastroenterologije, hematologije i genetika, ginekolog, homeopata, dermatolog dječje ginekolog, dijete neurolog, pedijatrijske urologije, dječije hirurgije, pedijatrijski endokrinolog, dijetetičar, imunolog , specijalista zarazne bolesti, kardiolog, kozmetolog, logoped, ENT specijalista, mamolog, medicinski pravnik, narkolog, neurolog, neurohirurg, nefrolog, onkolog, onkurolog, ortoped-trauma hirurg, oftalmolog a, pedijatar, plastični hirurg, proktolog, psihijatar, psiholog, pulmolog, reumatolog, radiolog, seksolog androlog, stomatolog, urolog, farmaceut, herbalist, flebolog, hirurg, endokrinolog.

Odgovaramo na 96,28% pitanja..

Povećani šećer, 26 sedmica gestacije, koja će uskoro ubrizgati inzulin

Mjesec je bio viši od normalnog. Do 32. tjedna počela je jesti sve i pokazatelji su se poboljšali. Porodila sam i sve je nestalo. O ljudima poput tebe. Ne vrijedi. Nije jasno zašto se inzulin savjetuje. Od mojih prijatelja kasnije niko ne bi mogao bez njega.

Ja sam na inzulinu, takođe trudna za dijabetes, ali na prazan stomak imam normalan šećer i ne želim pasti za sat vremena (ali nakon tri tjedna shvatila sam o kakvim se proizvodima to u osnovi događa, pa čekam svog Erdocrinologa od odmora da se posavjetujem s njom). Probijam kratki inzulin Novorapid 3 puta dnevno 10 minuta prije uzimanja glavne hrane za 6 jedinica. Bojao sam se davati injekcije sebi (takođe u stomak), ali verujte mi, nije tako zastrašujuće, pa čak bih rekao i bezbolno. Kad su rekli i za inzulin, počela je jako brinuti o djetetu, ali osim njega, trudnice ne mogu učiniti ništa od liječenja. Odmjerio sam prednosti i nedostatke te odlučio da ću izbodeti. glavno je da je sa djetetom sve u redu. Molim Boga da ovo prođe nakon trudnoće (kažu da se to ponekad dogodi)

Oh, prekasno je, naravno, ali i ja ću pisati, grozno je zastrašujuće, a danas sam prvi put sa suzama u očima napravio malo zvono. A o tome da li će proći ili ne. Moja majka je imala dijabetes tijekom trudnoće i sve je išlo kako je rodila, da nije bilo jakog stresa (električni šok sooooo teško.) Tada bi prije starosti ništa rekli. Gestacijski dijabetes karakterizira činjenica da nakon trudnoće sve nestane, što znači i odbacivanje inzulina, ne razumijem, ovo je glupost, to je iskrena riječ, razumljiva je ne odmah, ali se postepeno otkazuje, kao i svi lijekovi, i živite miran život dalje. Delirijum, koji tada nije otkazan, znači da to već nije bio GDS, odnosno dijabetes u njegovoj manifestaciji

Na dan rođenja, inzulin se ne ubrizgava nakon njih. Sljedeći dan mi je dijagnosticiran dijabetes. U ishrani ima smisla. Sjednite, nećete požaliti. Ne daj Bože naravno, ali ako nešto nije u redu s bebom, ne pitajte se. Ako imate pitanja, pišite

Naravno, u tako osjetljivoj situaciji kao što je trudnoća, bolje je konzultirati se s liječnikom. Ali, naravno, postoje opća pravila za upotrebu ovog lijeka. Inzulin je hormon koji pomaže u održavanju razine šećera potrebnog za normalno funkcioniranje tijela, uključujući i tijekom trudnoće. Buduće majke mogu ga koristiti jer ne prelazi preko placente. Tokom trudnoće koristi se posebna vrsta inzulina - kratko djelujući, topljivi. Koristi se u načinu ponavljane primjene i kontinuirane infuzije. Događa se da je inzulin potreban i tokom porođaja. Pored toga, postoji dugo delujući inzulin. Dizajniran je za primjenu noću i za liječenje minimalnim brojem injekcija. Prilikom primjene ove ili one vrste lijeka, potrebno je u svakom slučaju uzeti u obzir individualne karakteristike tijela. Tijekom trudnoće, terapija dijabetesa može se razlikovati od uobičajenog dijabetesa po učestalosti primjene inzulina. Glavna stvar u ovom periodu je održavati količinu glukoze na takvoj razini da se izbjegnu komplikacije za majku i bebu. Tijekom trudnoće, dijabetes treba voditi s velikom pažnjom i odgovornošću. Ženu definitivno mora promatrati nutricionista, akušer-ginekolog, endokrinolog i izbjegavati značajan fizički i emocionalni stres.

Povećani trudnički šećer i inzulin

Takođe, sa dijabetesom, ne zapostavite ultrazvučni pregled da biste isključili razvojno zastoj djeteta, pojavu srčanih problema i prisustvo drugih oštećenja. Veoma je važno slijediti dijetu. Kalorični unos hrane trebao bi biti 30-35 kalorija za svaki kilogram ženske težine.

Što se tiče davanja inzulina trudnicama, ovaj postupak se izvodi pomoću posebnih šprica. Bočice se koriste u koncentraciji od 100 U / ml. Doze se razlikuju ovisno o dobi gestacije. Dakle, u prvom tromjesečju doza može biti 0,6 U / kg, u drugom - 0,7 U / kg, u trećem - 0,8 U / kg. Trudnicama se 2/3 dnevne doze inzulina daje prije doručka, ostatak - prije večere. U ovom slučaju trećina jutarnje doze je kratki inzulin, ostatak je inzulin srednjeg trajanja. Oni ubrizgavaju takve lijekove u potkožnu masnoću.

Neposredno tijekom porođaja koriste se male količine inzulina. Istovremeno se prati i vrijednost šećera u krvi. Ako se njegova količina mora prilagoditi, tada se pet postotna otopina glukoze koristi intravenski. Četiri do pet dana nakon rođenja bebe, žena se prebacuje na dugo delujuće lekove. Ipak, trudnice moraju proći insulinsku terapiju pod stalnim nadzorom ljekara.

Pogledajte punu verziju: Povećani inzulin. Šta raditi u trudnoći?

Pozdrav dragi ljekari!

Imam 29 godina, visina 168 cm, težina prije trudnoće 65 kg, sada 74,5 kg. Trudnoća je 22-23 tjedna, drugo. Pregled je završio pobačajem u periodu od 5-6 nedelja 2004. godine. Ova trudnoća dogodila se nakon stimulacije klostilbegitom + metforminom, uz daljnju podršku Duphastona (40 mg / dan) i ubrizgavanja (1500 jedinica nakon 3 dana četvrtog dana).

Menstruacija je počela u 12 godini, neredovit ciklus od 28-45 dana, menstruacija je vrlo bolna, nije obilna.

Prije trudnoće položila sam sljedeće testove:

Folikulogeneza - ovulacija u prirodnom ciklusu 24. dana ciklusa s stvaranjem luteuma cističnog korpusa (NLF?)
DHEA-SO4 2,96 umol / L (laboratorijski standardi 0,9 - 11,7)
FSH 9,44 mIU / mL (norme 2,8 - 11,3)
LH 7,86 mIU / mL (norma 1,1 - 11,6)
Prolaktin 373 mIU / mL (norma 40,3 - 503)
Testosteron 1,16 nmol / L (norma 0 - 2,8)
Inzulin prije jela 14,9 uIU / mL (norme 4,3 - 15,3)
2 sata nakon jela 43,9 uIU / mL
Glukoza u krvi 3,2, sa opterećenjem od 4,0
Homocistein 7,81 umol / L (norma 5 do 12)
TTG 4,12 mIU / L (norme 0,4 - 4)
T4 besplatno 10 pmol / L (norme 10.3 - 24.5

Nakon trudnoće
TTG 2,06 mIU / L (norme 0,4 - 4) PRIHVATAM L-TYROXIN 50 MKG / SUT
T4 bez 19,7 pmol / L (norme 10,3 - 24,5)
Do TPO manje od 10 IU / ml
17OH-progesteron 1,52 ng / ml (norma 1,3 - 3,0)
DHEA-SO4 4,94 umol / L (norma 3,1 - 12,5)
Homocistein 8,46 umol / L (norma 5 do 12)

Da li je potrebno uzeti dodatne testove zbog povećane razine inzulina prije trudnoće? Da li je doza od 50 µg L-tiroksina dovoljna da ispravi subkliničku hipotireozu?

Unaprijed hvala na savjetovanju!

Povećajte tiroksin barem na 75 mcg, inzulin se uopće može izbjeći
Imate više od 25 godina - i morate obaviti OGTT (test sa opterećenjem glukoze da biste isključili gestacijski dijabetes u roku od 24 do 28 tjedana sa normalnim šećerom na testu

Sve je jasno. Puno hvala!
Ali trebam li ponovno donirati krv za TSH i T4 bez povećavanja doze L-tiroksina?

U teoriji, bilo je potrebno svako četvrt, a ne suština
Ako sutra povećate -TG za 8 tjedana, sv T4 mono i ranije, ali zapravo nisu potrebni

Hvala vam puno na tako brzom odgovoru! Povećaću doziranje od sutra ujutro, predajem testove kako ste preporučili .: Bo:

Inzulin nije bilo potrebno gledati, ali s obzirom na to kako izgledaju - zašto se normalan rezultat (granice norme na napisanom obliku) doživljava kao "porast"?

Inzulin 2 sata nakon jela 43,9 uIU / mL - doktor je rekao mnogo i propisao Metformin u dozi od 500 3 puta dnevno. Da li si ga trebao popiti?: Bn:

Pa, šta možemo učiniti sa željom da lečimo zdrave ljude?
Oh, sve rane nisu poenta - inzulin je postao prvak u učestalosti nepotrebnih istraživanja

Nakon jela, inzulin se mora značajno povisiti u odnosu na nivo posta, nema jasnih normi. Vaš šećer u krvi je normalan. Postoje jasne indikacije za primjenu metformina, a razina inzulina nikada nije bila razlog takvog imenovanja. Kod PCOS-a, metformin povećava efikasnost stimulacije, ali inzulin nema nikakve veze s tim! Uopšte, zaboravite na to.

To je, koliko ja razumem, razina inzulina normalna i nema potrebe za ponovnim uspostavljanjem metformina nakon trudnoće? Ura !: Ab:

Time se ne otkazuje OGTT, koji provode svi stariji od 25 godina, posebno ako obitelj ima dijabetes

Da, naravno, definitivno ću vam to predati.

Pozdrav dragi ljekari!

Trudnoća 28-29 sedmica. Danas sam dobio rezultate analiza:

T4 bez 10,4 pmol / L (normalno za trudnice 2-3 tromjesečja 8,2-24,7)
TSH 0,955 Me / L (normalno za trudnice 2-3 tromjesečja 0,2-3,5)

Uzimam L-tiroksin 75 mcg dnevno. Recite mi, molim vas, moram li povećati dozu L-tiroksina?

Unaprijed hvala na odgovoru!

Odlični rezultati: ay: Sve ostavljamo onako kako jest.
Gdje je skrining za gestacijski dijabetes? O tome smo pisali iz prve poruke!

Puno hvala na odgovoru!

Što se tiče skrininga na gestacijski dijabetes, situacija je takva: uzela sam test opterećenja (otopina glukoze) u bolnici. Ne znam rezultat u brojevima, doktor je jednostavno rekao da je sve u redu. Iz nekog razloga, nema rezultata u izjavi ...: mad:

Dobar dan Dragi doktori, opet se obraćam vama za pomoć.

Trudnoća je 31-32 tjedna. Prilikom prolaska biohemijskog testa krvi na prazan stomak iz vene otkrivena je razina glukoze 5,96.

Inzulin ili metformin tokom trudnoće?

Koje dalje korake treba preduzeti? Supervizor je rekao da jednostavno trebate ograničiti upotrebu slatkiša. Trebam li ponovo obaviti test s opterećenjem? Znači li glukoza da se razvio gestacijski dijabetes?

Rizikujete od gestacijskog dijabetesa i ne znamo jesu li OGTT podaci adekvatno procijenjeni kada je trebao biti izveden

Ravna glukoza u plazmi nakon 28 tjedana (ove se sedmice uzimaju iz razloga maksimalne aktivnosti kontra-hormonskih hormona, važnost intervencije za plod - nisam našao razdoblje u kojem su se vremenski intervali prekida rada aktivno raspravljali - i zamolim za pomoć dijabetologa), pretpostavljam, to bi trebalo smatrati prema istim zakonima da je glukoza kod trudnica - i nema naznaka da će tokom ovog perioda postojati isti zahtjevi za nižom glukozom kao i tokom 24 tjedna, nisam ništa ispunio, niti sam ispunio zahtjev za drugom ispušnom gasom TT
Drugim riječima, podržavam ideju ograničavanja slatkiša, dodavam ideju kontrole glikemije pa čak i nakon jela

Galina Afanasevna, hvala puno na odgovoru!

Slijedit ću dijetu i nakon tjedan dana preraspodijelit ću krv u glukozu prije i nakon jela.

Hvala još jednom!

Pozdrav dragi ljekari!

Moja trudnoća je dobro završila - u 39. nedelja 6 dana rodila se devojčica 3900 kg 54 cm .: Bp:
Molim vas, recite mi da li je potrebno vratiti se na početnu dozu L-tiroksina, koja je bila prije trudnoće (50 mg) ili trebam nastaviti uzimati 75 mg kao u trudnoći?

Puno hvala na odgovoru!

Tiroksin se dozira u mkg, u razdoblju nakon porođaja moguće su značajne promjene u potrebi za lijekom, što je najrazumnije razjasniti situaciju sada u primljenoj dozi

Ostavite Svoj Komentar