Dibicor tablete: cijena i recenzije, ko je uzimao

Dibicor ® poboljšava metaboličke procese u srcu, jetri i drugim organima i tkivima. Kod hroničnih difuznih bolesti jetre, Dibicor ® povećava protok krvi i smanjuje ozbiljnost citolize. Liječenje Dibicor ® u slučaju kardiovaskularne insuficijencije (CCH) dovodi do smanjenja zagušenja plućne cirkulacije i krvožilnog sustava: smanjuje se intrakardijalni dijastolički tlak, povećava se kontraktilnost miokarda (maksimalna stopa kontrakcije i opuštanja, indeksi kontraktilnosti i opuštanja). Lijek umjereno snižava krvni tlak u bolesnika sa hipertenzijom i praktično nema utjecaja na njegov nivo kod pacijenata sa zatajenjem srca sa niskim krvnim tlakom. Dibicor ® smanjuje nuspojave koje se javljaju kod predoziranja srčanih glikozida i blokatora „sporih“ kalcijevih kanala, smanjuje hepatotoksičnost antifungalnih lijekova. Povećava performanse tokom teških fizičkih napora.

Kod dijabetes melitusa, otprilike 2 tjedna nakon početka uzimanja Dibicor®, razina šećera u krvi se smanjuje. Primjećeno je i značajno smanjenje koncentracije triglicerida, u manjoj mjeri, nivo kolesterola, smanjenje aterogenosti plazmskih lipida. Dužom upotrebom lijeka (oko 6 mjeseci) primijećeno je poboljšanje mikrocirkulacijskog protoka krvi oka.

Farmakokinetika
Nakon pojedinačne doze od 500 mg lijeka Dibicor®, aktivna tvar taurin određuje se u krvi nakon 15 do 20 minuta, te dostiže maksimum nakon 1,5 do 2 sata. Lijek se u potpunosti izluči za jedan dan.

Doziranje i primjena:

U slučaju intoksikacije srčanim glikozidima - najmanje 750 mg (1,5 tableta) dnevno.

Kod šećerne bolesti tipa 1 - 500 mg (1 tableta) 2 puta dnevno u kombinaciji sa terapijom inzulinom u trajanju od 3-6 mjeseci.

Kod šećerne bolesti tipa 2 - 500 mg (1 tableta) 2 puta dnevno u monoterapiji ili u kombinaciji s drugim hipoglikemijskim sredstvima za oralnu primjenu.

Kod šećerne bolesti tipa 2, uključujući one s umjerenom hiperholesterolemijom - 500 mg (1 tableta) 2 puta dnevno, vrijeme liječenja preporučuje liječnik.

Kao hepatoprotektor, 500 mg (1 tableta) 2 puta dnevno tokom cijelog uzimanja antigljivičnih lijekova.

Sastav lijeka, oblik oslobađanja, uvjeti skladištenja i prodaje

Ako posebno govorimo o taurinu, on u jednoj tableti sadrži dvjesto pedeset ili petsto miligrama.

Koristite lijek strogo kako je propisao liječnik. Morate se sjetiti da ga morate kupiti u specijaliziranim ljekarnama, jer je ovo prilično ozbiljan lijek.

Dibikor, čija upute za korištenje sadrže cjelovite informacije o tome kako piti tablete i u kojim je situacijama potrebno učiniti, vrlo je djelotvoran u liječenju dijabetesa melitusa i u dijagnozi koja je povezana s razvojem kardiovaskularnih bolesti. Usput, ako konkretno govorimo o dijabetesu, onda ovaj lijek pomaže kod bilo koje vrste ove bolesti.

Ali pored svih gore navedenih dijagnoza, liječnici preporučuju korištenje lijeka za otrovanje pacijenta lijekovima koji uključuju supstancu koja spada na listu srčanih glikozida.

Mnogi liječnici preporučuju Dibicor jer on pomaže u normalizaciji metaboličkih procesa u tijelu. Drugim riječima, ovaj lijek ima složen uticaj na pacijenta. Nakon njegove upotrebe dolazi do poboljšanja mnogih vitalnih procesa.

Lijek Dibikor, pored glavne aktivne tvari u svom sastavu, sadrži spojeve koji obavljaju pomoćnu funkciju.

Te komponente su:

  • skrob
  • želatina, niz drugih pomoćnih sastojaka,
  • mikrokristalna celuloza.

Recept se izdaje. Rok trajanja je tri godine od datuma proizvodnje.

Farmakodinamika i farmakokinetika lijeka

O tome koje su točno prednosti lijeka Dibikor već spomenuto, ali u kojim situacijama se mogu dogoditi negativne posljedice, trebamo razgovarati detaljnije.

Koje su prednosti ovog alata? Ova terapijska supstanca poboljšava ionsku razmjenu kalcijuma i kalijuma, potiče prodiranje ovih komponenti u stanice tijela.

Propisana je dibikorija, jer brojni pregledi ukazuju na kršenje ravnoteže fosfolipida, supstanca poboljšava rad svih unutrašnjih organa.

Zbog činjenice da je lijek vrlo dobar neurotransmiter, ima vrlo dobar učinak na funkcioniranje nervnog sistema.

Zato se lijek propisuje za probleme sa radom srca i visokim krvnim pritiskom što često prati dijabetes.

Postoje slučajevi kada Dibicor i Metformin pomažu starijim pacijentima koji imaju očite probleme sa šećerom.

Pozitivan učinak upotrebe javlja se uglavnom zbog činjenice da glavna aktivna tvar lijeka, naime taurin, ima zaštitna i membranska zaštitna svojstva. Redovnim i pravilnim tretmanom pacijentovo se tijelo prilično brzo oporavlja i svi vitalni procesi vraćaju se u normalu, uključujući metabolizam. I sve se to događa na ćelijskom nivou.

Što se tiče Dibicor-a ima kontraindikacije, one se uglavnom tiču ​​samo onih bolesnika koji imaju problema s individualnom tolerancijom svih komponenti lijeka ili glavne aktivne tvari.

To se odnosi i na nuspojave, javljaju se uglavnom s individualnom netolerancijom na komponente lijeka.

Upute za upotrebu lijeka

Kakva je veza između dijabetesa i dibicora? U ovom slučaju ima složen uticaj na pacijentovo telo. Mnogi pacijenti koji imaju problema sa šećerom često imaju poremećaje u kardiovaskularnom sistemu i metabolički procesi su oslabljeni. Tijek liječenja, koji uključuje upotrebu Dibikor-a najmanje šest mjeseci, pomaže poboljšanju blagostanja osobe više puta, njegova razina krvnog tlaka se normalizira, kardiovaskularni i drugi vitalni sustavi djeluju stabilnije.

Jedino što je važno zapamtiti je ako kombinirate ovaj lijek s drugim lijekovima, rezultat može biti drugačiji, posebno kada je riječ o bilo kojim kardiovaskularnim bolestima.

Treba napomenuti da učinak glavne ljekovite supstance ima vrlo pozitivan učinak na ljudski imunitet. Primijećeno je i poboljšanje metabolizma i cirkulacije krvi.

Ako se glukofag uzima s ovim lijekom, tada se primjećuje istovremeno poboljšanje rada srca i smanjenje razine glukoze.

U osnovi se zastoj srca javlja zbog činjenice da u tijelu dolazi do gubitka kalijevih jona, pa će upotreba gore navedenih lijekova pomoći u sprječavanju ove posljedice.

Alat se može uzimati s drugim lijekovima. Ali preporučljivo je ne kombinirati ga s kardiovaskularnim lijekovima.

Redovnom upotrebom, proces naleta adrenalina počinje se normalizovati u pacijentovom organizmu, sinteza hormona, uključujući prolaktina, se stabilizira.

Nuspojave i interakcije s drugim lijekovima

Već je gore rečeno o tome kako lijek utječe na tijelo, sada je važno razgovarati o tome kako uzimati lijek kako bi se njegova svojstva očitovala što je moguće efikasnije.

Zapravo je jako važno imati na umu da lijek nema posebne nuspojave, ali svejedno ga trebate uzimati samo po preporuci ljekara i u dozi koju odredi liječnik.

Napomena o lijekovima kaže da redovita upotreba ljekovite supstance vrlo efikasno smanjuje kiselost i poboljšava unutrašnji protok krvi. Preporučuje se kod difuznih promjena jetre. Upotreba lijeka smanjuje vjerojatnost prvih simptoma ciroze.

Što se tiče onoga što lijek daje tokom liječenja dijabetesa, ovdje je važno napomenuti da je u ovom slučaju prilično učinkovit. Zapravo, gotovo svi pacijenti kojima je dijagnosticiran dijabetes imaju očigledne probleme sa radom kardiovaskularnog sistema i jetre. Pozitivna svojstva terapeutske tvari usmjerena na poboljšanje metaboličkih procesa biti će korisna pacijentima oboljelim od „šećerne“ bolesti.

Uz to, dolazi do poboljšanja vida. Na kraju krajeva, ovaj lijek liječi gotovo sve važne procese u tijelu, uključujući normalizaciju krvožilnog sustava i normalizaciju krvnog pritiska.

Za razliku od drugih terapijskih lijekova, ovaj lijek praktično nema nuspojave, dobro ide uz lijekove za snižavanje šećera, koje bi također trebali redovito uzimati dijabetičari.

Što se tiče kombinacije lijekova, prvo biste se trebali posavjetovati sa svojim liječnikom.

Ne započinjte sami sa lečenjem.

Pregledi i preporuke ljekara

Brojni pregledi ljekara ukazuju na to da ovaj lijek ima zaštitnu funkciju na ljudskom tijelu. Ako se koristi sa drugim glikozidima i lijekovima koji se koriste za blokiranje kalcijevih kanala. Glavni aktivni sastojak taurina pomaže poboljšanju jetre ako se tretman provodi uz pomoć antigljivičnih lijekova.

Specifična doza tableta propisana je u uputama, a to regulira liječnik. Ali, ako prekoračite dopuštenu dozu tvari, tada će doslovno u roku od nekoliko tjedana biti moguće vrlo učinkovito smanjiti nivo glukoze u pacijentovoj krvi.

Važno je napomenuti da postoje tablete koje sadrže 250 mg glavne aktivne tvari, a postoje i one u kojima je prisutno 500 mg; prilikom kupovine ovog lijeka uvijek treba obratiti pažnju na doziranje.

Lijek treba uzimati otprilike četvrt sata prije jela, najviše nekoliko puta dnevno.

Kao što je već spomenuto, u prisustvu dijabetes melitusa, tvar se mora koristiti u kombinaciji s drugim lijekovima za snižavanje šećera i terapijom inzulinom.

Svaki pacijent može prvo otvoriti upute za lijek i vidjeti detaljan opis kako pravilno koristiti ove pilule i unaprijed se posavjetovati sa svojim liječnikom.

Analozi i značajke primjene

Što se tiče karakteristika upotrebe lijeka, važno je napomenuti da je u slučaju složenog liječenja dijabetes melitusa tipa 1 dovoljno uzimati tvar dva puta dnevno u dozi od 250 mg do maksimalne oznake od 500 mg. Ali, kada se liječi prva vrsta šećerne bolesti, tada je potrebno piti tačno 500 mg lijeka dva puta dnevno. U tom je slučaju u oba slučaja potrebno poštovati raspored prijema - najmanje sat i pol prije jela.

Lijek se čuva na temperaturi koja ne prelazi dvadeset i šest stepeni, van domašaja djece i životinja.

Jasno je da danas postoje razni analozi ovog terapijskog sredstva koji se mogu koristiti za slične dijagnoze. Na ovom popisu su:

  • Mildronate
  • Taufon
  • Mildrazine
  • Kapikor i mnogi drugi.

Istina, ne smijemo zaboraviti da se odluka o zamjeni jedne terapijske tvari drugom donosi samo nakon prethodne konzultacije s liječnikom. Ne možete samostalno zamijeniti jedan lijek drugim.

Kada je riječ o cjenovnoj politici lijeka, ovdje treba napomenuti da cijena određenog lijeka ovisi o državi u kojoj je proizvođač proizvodio lijek. Na primjer, strani analozi koštaju mnogo više od domaćih proizvoda. Iako je glavni aktivni sastojak isti u tabletama koje se proizvode u inozemstvu i u domaćim proizvodima.

Ponekad osoba ima razne vrste alergijskih reakcija kod dijabetes melitusa na određeni lijek. To može biti zbog dodatnih komponenti koje su uključene u sastav alata. U takvoj situaciji zamjena lijeka analogom može pomoći u ispravljanju trenutne situacije.

Stoga, ako tijekom liječenja pacijent počne osjećati bilo kakve negativne promjene u svom zdravlju, trebao bi se dodatno posavjetovati sa svojim liječnikom. Možda je prilično jednostavno zameniti ovaj alat njegovim analognim.

Prednosti Taurina (Dibikor) opisane su u videu u ovom članku.

Dibikor - upute za uporabu, analozi, cijena, recenzije

Dibicor je dobar dodatak za dijabetes. Sastav sadrži taurin - supstancu prirodnog porijekla. Klinička istraživanja pokazala su da lijek na bazi taurina značajno smanjuje šećer u krvi i glukozuriju. Dibicor snižava holesterol, poboljšava mikrocirkulaciju mrežnice i poboljšava opće dobro kod pacijenata sa dijabetesom tipa 1 i 2. Lijek je zvanično registrovan u Rusiji, a prodaje se u ljekarnama. To je lijek bez recepta.

Video (kliknite za reprodukciju).

Aktivna komponenta Dibicorea prvi put je izolirana iz žuči bika krajem 19. vijeka, te je stoga dobila ime, jer se „Bik“ s latinskog prevodi kao „bik“. Studije su otkrile da komponenta može regulirati kalcij u ćelijama miokarda.

Video (kliknite za reprodukciju).

U početku se niko nije izdao posebnom značaju ovoj tvari dok se nije pokazalo da se u tijelu mačaka uopće ne sintetizira, a bez hrane razvija sljepoću u životinja i krši detalje srčanog mišića. Od tog trenutka naučnici su počeli pažljivo proučavati djelovanje i svojstva taurina.

Dibicor se proizvodi u obliku tableta za unutrašnju upotrebu, sadržaj taurina u njima je 500 mg i 250 mg.

Pomoćne komponente lijeka:

  • mikrokristalna celuloza,
  • želatina
  • kalcijum stearat
  • Aerosil (sintetični silicijum dioksid),
  • krompirov skrob.

Dibicor se prodaje u 60 tableta u jednom pakovanju.

Proizvođač: Ruska kompanija „PIK-PHARMA LLC“

Pad glukoze u krvi kod dijabetesa pojavljuje se otprilike 2-3 sedmice nakon početka tečaja. Dibicor takođe značajno smanjuje koncentraciju triglicerida i holesterola.

Upotreba taurina u kombiniranoj terapiji kod pacijenata s različitim bolestima srca ima pozitivan učinak na stanje srčanog mišića. Sprečava zagušenje u malim i velikim krugovima krvotoka, u vezi s tim dolazi do smanjenja intrakardijalnog dijastoličkog pritiska i dolazi do povećanja kontraktilnosti miokarda.

Ostala pozitivna svojstva lijeka:

  • Dibicor normalizuje sintezu epinefrina i gama-aminobuterne kiseline, što ima pozitivan uticaj na funkcionisanje nervnog sistema. Ima antistresni efekat.
  • Lijek lagano snižava krvni pritisak kod ljudi s primarnom hipertenzijom, a gotovo nema utjecaja na njegov broj kod bolesnika sa srčanim patologijama i hipotenzijom.
  • Reguliše metaboličke procese u tijelu (posebno u jetri i srcu). Dugotrajno obolijevanjem od jetre povećava dotok krvi u organ.
  • Dibicor smanjuje toksični učinak antigljivičnih lekova na jetri.
  • Stimulira neutralizaciju stranih i toksičnih spojeva.
  • Poboljšava fizičku izdržljivost i povećava radnu sposobnost.
  • Uz upis na tečaj duže od šest mjeseci, primjećuje se porast mikrocirkulacije u mrežnici.
  • Učestvuje aktivno u respiratornom lancu mitohondrija, Dibicor je u stanju ispraviti oksidativne procese, ima antioksidativna svojstva.
  • Normalizuje osmotski pritisak i ispravlja na bolje metaboličke procese kalijuma i kalcijuma u ćelijskom prostoru.
  • Dijabetes melitus tipa I i II, uključujući s blago povećanom stopom lipida u krvi.
  • Upotreba srčanih glikozida u toksičnim dozama.
  • Problemi sa srcem i krvnim žilama različitog porijekla.
  • Za održavanje funkcije jetre kod pacijenata propisani su antifungalna sredstva.

Postoje dokazi da se Dibikor može koristiti kao sredstvo za gubitak kilograma. No, samo po sebi, ne sagorijeva višak kilograma, bez dijeta bez ugljikohidrata i redovnog treninga neće biti učinka. Lijek na bazi taurina djeluje kako slijedi:

  1. Dibicor ubrzava katabolizam i pomaže u razgradnji masti u tijelu.
  2. Smanjuje koncentraciju holesterola i triglicerida.
  3. Povećava radnu sposobnost i fizičku izdržljivost.

U tom slučaju Dibikor treba imenovati ljekar koji će pratiti stanje zdravlja ljudi.

Alat je zabranjen za upotrebu osobama mlađim od punoljetnosti, kao nisu izvedeni relevantni eksperimenti koji bi potvrdili efikasnost i sigurnost u ovoj dobi. Izravna kontraindikacija je povećana osjetljivost na komponente lijeka.

  • Kod šećerne bolesti tipa I - 500 mg dva puta dnevno, tijek liječenja je od 3 mjeseca do šest mjeseci, koristi sa inzulinom.
  • Kod dijabetesa tipa II, doza Dibicorea ista je kao i kod I, može se koristiti kao monoterapija ili u kombinaciji s drugim lijekovima za snižavanje šećera za oralnu primjenu. Za dijabetičare sa visokim holesterolom, doza je 500 mg 2 puta dnevno. Trajanje terapije određuje ljekar.
  • U slučaju trovanja prekomjernom količinom srčanih glikozida, potrebno je najmanje 750 mg Dibicor dnevno.
  • Ako postoji kršenje srčane aktivnosti, tablete se uzimaju oralno u količini od 250-500 mg dva puta dnevno 20-30 minuta prije jela. Tijek terapije u prosjeku traje 4 tjedna. Ako je potrebno, doza se može povećati na 3000 mg dnevno.
  • Za sprječavanje štetnog djelovanja antigljivičnih sredstava na jetru, Dibicor se preporučuje uzimati 500 mg 2 puta dnevno tokom unosa.

S obzirom da se Dibicor proizvodi u dvije koncentracije, za početak je bolje uzeti 250 mg kako bi se uspostavila stalna doza. Štaviše, podjela tableta od 500 mg nije uvek dopuštena, jer jedna polovina može sadržavati manje od 250 mg, a druga, odnosno više, što nepovoljno deluje na organizam tokom primene tečaja. Tablete se preporučuje piti pola čaše čiste vode sobne temperature.

  • Tijekom primjene Dibicor-a preporučuje se smanjenje doze digoksina za pola, ali ta brojka ovisi o osjetljivosti određenog pacijenta na njih i specijalist prilagodi promjenu doze. Isto se odnosi i na preparate grupe antagonista kalcijuma.
  • Nisu provedena ispitivanja sigurnosti trudnica i dojilja, nije poznato kako lijek utječe na plod i organizam novorođenog djeteta, pa se preporučuje suzdržavati od uzimanja u ovom periodu.
  • Dibikor ne utječe na psihomotorne reakcije, omogućava vam obavljanje različitih vrsta poslova povezanih s konstantno povećanom koncentracijom pozornosti. Ne utječe na sposobnost upravljanja vozilima i upravljanje složenim mehanizmima.
  • Nema podataka o negativnoj interakciji lijeka s drugim lijekovima. Ipak, treba biti oprezan kod jednokratne upotrebe s digoksinom i slično, kao dolazi do povećanja inotropnog efekta (povećana brzina otkucaja srca).

Kako bi se očuvala pozitivna svojstva lijeka do kraja roka valjanosti, mora se čuvati na suhom mjestu, zaštićenom od jake sunčeve svjetlosti, pri temperaturi u rasponu od 15 ° C do 25 ° C. Bolje je čuvati Dibikor u višim i u ladicama koje se mogu zaključati, u kutu nedostupnom za malu djecu.

Rok trajanja ne prelazi 3 godine od datuma proizvodnje, nakon čega se lijek mora zbrinuti.

Opis važan za 08.11.2014

  • Latinsko ime: Dibicor
  • ATX kod: C01EB
  • Aktivna supstanca: Taurine
  • Proizvođač: Peak Pharm LLC, Rusija

Jedna tableta sadrži 250 mg ili 500 mg taurin + dodatni sastojci (mikrokristalna celuloza, aerosil, želatina, kalcijum stearat, skrob).

Lijek se proizvodi u obliku bijelih tableta s rizikom, u blister pakovanjima od 10 komada, 3 ili 6 u kartonskoj kutiji. Također, lijek se pakuje u staklenkama od tamnog stakla u 30 ili 60 komada.

Metabolički, poboljšava opskrbu tkiva energijom.

Aktivna komponenta lijeka taurin normalizuje metaboličke procese, štiti membrane od štetnog djelovanja vanjskih faktora. Taurine - prirodna komponenta metaboličkih procesa aminokiseline koje sadrže sumpor (metionin, cisteamin i cistein).

Struja se normalizuje joni kalcijuma i kalij kroz polupropusne membrane ćelija tkiva i organa se normalizira fosfolipid kompozicija.

Dibikor - kočnica neurotransmiter, jača nervni sistem, oslobađa od stresa. Aktivna supstanca takođe utiče na procese oslobađanja. adrenalin, prolaktin i gama-aminobuterna kiselina, osjetljivost specifičnih receptora.

Lijek poboljšava rad jetre, srčanog mišića i drugih organa.

Kod ljudi sa kardiovaskularnom insuficijencijom zagušenje se smanjuje, smanjuje dijastolički pritisakkontraktilnost miokarda se poboljšava. Kod ljudi sa povišenim krvnim pritiskom, taurin normalizuje ga.

U slučaju predoziranja srčani glikozidi ili blokatora kalcijevih kanala, lijek neutralizira negativne učinke trovanja. Lijek povećava toleranciju bolesnika sa kardiovaskularnim bolestima na fizičku aktivnost.

Alat je prilično efikasan u suočavanju sa njim hiperlipidemija i dijabetes.

Produljenom upotrebom kurseva dolazi do smanjenja nivoa lipida u krvi, poboljšanja mikrocirkulacije protoka krvi u oku.

Jednom u telo taurin apsorbira se u probavnom traktu, nakon 1,5 sata koncentracija aktivne tvari je maksimalna. Nakon jednog dana, tvar se potpuno izlučuje iz organizma.

  • u zatajenje srca različitog porekla
  • za lečenje dijabetes melitus 1 ili 2 vrste, uključujući umjerene hiperholesterolemija,
  • kao dio složene terapije za intoksikacijesrčani glikozidi,
  • sa lezijama mrežnica oči (rožnata distrofija, katarakta i povrede rožnice)
  • za pacijente koji dugo uzimaju antifungalne lekove,
  • kao a hepatoprotector.

U vezi sa sposobnošću normalizacije metaboličkih procesa i podsticanja proizvodnje adrenalinDibicor se ponekad propisuje zbog gojaznosti.

Lijek je kontraindiciran kod djece, osoba mlađih od 18 godina, s alergije na taurin.

Proizvod se uglavnom dobro podnosi. Od mogućih nuspojava rijetko je uočena alergija (najčešće kožni osip ili urtikarija).

Kod osoba koje pate dijabetesmože se razviti hipoglikemijski stanje. Potrebno je prilagoditi dozu. insulin.

Dibikor, upute za upotrebu (metoda i doziranje)

Lijek se uzima oralno.

Potrebnu dozu treba propisati stručnjak, ovisno o bolesti i njenom toku.

Prema uputstvu za upotrebu Dibicor za zatajenje srca imenovati 250-500 mg lijeka 2 puta dnevno, 20 minuta prije jela. Doziranje se može povećati na 3 grama dnevno ili smanjiti na 125 mg, ovisno o individualnim karakteristikama pacijenta. Kurs lečenja u pravilu je jedan mesec.

Za lečenje dijabetes tipa 1 propisati 500 mg lijeka, 2 puta dnevno, u kombinaciji sa inzulinom. Kurs traje od 3 do 6 meseci.

At dijabetes tipa 2 dnevna doza je 1 gram, podijeljena u 2 doze. Nije potrebno dodatno imenovati insulin ili na drugi način.

Da biste zaštitili jetru prilikom uzimanja antigljivičnih lekova, uzimajte 500 mg 2 puta dnevno.

Nisu zapaženi slučajevi predoziranja.

U slučaju predoziranja, osip na koži ili urtikarija, alergijske reakcije. Lijek nema specifičan protuotrov. Terapija - antihistaminici i povlačenje lijekova.

U kombinaciji sa srčani glikozidi ili spori blokatori kalcijevih kanala, njihova se učinkovitost uvelike povećava. Možda će se doza glikozida morati prepoloviti.

Recept nije potreban.

Čuvajte na suhom i tamnom mjestu na temperaturi koja ne prelazi 30 stepeni.

Doziranje i režim lijeka treba propisati liječnik. Preporučuje se ne prilagoditi dozu sami.

Najbliži analozi lijeka: Taufon, ATP-dugačak, Tauforin OZ, tinktura gloga, ATP-Forte, lišće i cvijeće gloga, cvjetnjak, Iwab-5, Kapikor, Karduktal, Mexicor, Metamax, Metonat, Mildrocard, Milkardin, Neocardil, Preductal, Rhodoxin, Ribox, Ribox , Trizipin, Trimet, Vazopro, Mildrazin, Mildront.

Lijek ima pozitivne kritike. Oni koji su uzeli Dibicor bili su zadovoljni rezultatom. Mehanizam izloženosti i slučajevi kada je lek delotvoran i kada nisu detaljno opisani na službenoj veb lokaciji proizvođača. Spominje se da lijek nije panaceja od svih bolesti. Neke žene koriste Dibicor za mršavljenje, a ovisno o pojedinačnim karakteristikama tijela alat ima različite efikasnosti. Negativni komentari na Dibikor izostaju, lijek pomaže ili ne, nuspojave su rijetke.

Cijena Dibicor 500 mg iznosi oko 400 rubalja za 60 tableta.

Trošak 250 mg lijeka je 230 rubalja, 60 tableta.

Tablete bijela ili gotovo bijela, ravno-cilindrična, s rizikom i fasetom.

Pomoćne tvari: mikrokristalna celuloza - 23 mg, škrob krompir - 18 mg, želatina - 6 mg, koloidni silicijum dioksid (aerosil) - 0,3 mg, kalcijev stearat - 2,7 mg.

10 kom. - blister paketi (3) - paketi od kartona.
10 kom. - blister ambalaža (6) - pakovanja od kartona.

Tablete bijela ili gotovo bijela, ravno-cilindrična, s rizikom i fasetom.

Pomoćne tvari: mikrokristalna celuloza - 46 mg, škrob krompira - 36 mg, želatina - 12 mg, koloidni silicijum dioksid (aerosil) - 0,6 mg, kalcijev stearat - 5,4 mg.

10 kom. - blister paketi (3) - paketi od kartona.
10 kom. - blister ambalaža (6) - pakovanja od kartona.

Taurin je prirodni proizvod razmjene aminokiselina koje sadrže sumpor: cistein, cisteamin, metionin. Taurin ima osmoregulatorna i zaštitna svojstva membrane, pozitivno utiče na fosfolipidni sastav ćelijskih membrana i normalizuje razmjenu jona kalcijuma i kalija u ćelijama. Taurin ima svojstva inhibicijskog neurotransmitera, ima antistres efekat, može regulisati otpuštanje GABA, adrenalina, prolaktina i drugih hormona, kao i regulisanje odgovora na njih. Sudjelujući u sintezi proteina respiratornog lanca u mitohondrijama, taurin regulira oksidativne procese i pokazuje antioksidacijska svojstva, utječe na enzime poput citokroma, koji su odgovorni za metabolizam različitih ksenobiotika.

Dibicor poboljšava metaboličke procese u srcu, jetri i drugim organima i tkivima. Kod hroničnih difuznih bolesti jetre, Dibicor povećava protok krvi i smanjuje ozbiljnost citolize. Liječenje Dibicorom s kardiovaskularnom insuficijencijom dovodi do smanjenja zagušenja plućne cirkulacije i velike cirkulacije: smanjuje se intrakardijalni dijastolički tlak, povećava se kontraktilnost miokarda (maksimalna stopa kontrakcije i opuštanja, indeksi kontraktilnosti i opuštanja). Lijek umjereno snižava krvni pritisak kod pacijenata s arterijskom hipertenzijom i praktično ne utječe na njegov nivo kod pacijenata s kardiovaskularnom insuficijencijom s niskim krvnim tlakom. Dibicor smanjuje nuspojave koje se javljaju kod predoziranja srčanih glikozida i usporavanja blokatora kalcijevih kanala te smanjuje hepatotoksičnost antifungalnih lijekova. Povećava performanse tokom teških fizičkih napora.

Kod šećerne bolesti, otprilike 2 tjedna nakon početka uzimanja Dibicor-a, nivo glukoze u krvi smanjuje se. Primjećeno je i značajno smanjenje koncentracije triglicerida, u manjoj mjeri - nivo kolesterola, smanjenje aterogenosti plazmskih lipida. Dužom upotrebom lijeka (oko 6 mjeseci) primijećeno je poboljšanje mikrocirkulacijskog protoka krvi oka.

Nakon jednokratne doze od 500 mg, taurin se u 15-20 minuta određuje u krvi, dostižući Cmaks nakon 1,5-2 sata .Ljekovina se izlučuje u toku jednog dana.

- kardiovaskularno zatajenje različitih etiologija,

- intoksikacije izazvane srčanim glikozidima,

- dijabetes melitus tipa 2, uključujući sa umerenom hiperholesterolemijom,

- kao hepatoprotektor kod pacijenata koji uzimaju antifungalne lekove.

- dob do 18 godina (efikasnost i sigurnost nisu utvrđene),

- Preosjetljivost na lijek.

At zatajenje srca Dibicor se uzima oralno u 250-500 mg 2 puta / dan 20 minuta prije jela, tijek liječenja je 30 dana. Doza se može povećati na 2-3 g / dan ili smanjiti na 125 mg po dozi.

At intoksikacija srčanim glikozidom - ne manje od 750 mg / dan.

At dijabetes tipa 1 - 500 mg 2 puta / dan u kombinaciji sa inzulinskom terapijom u trajanju od 3-6 meseci.

At dijabetes tipa 2 - 500 mg 2 puta / dan u monoterapiji ili u kombinaciji s drugim oralnim hipoglikemijskim sredstvima.

At dijabetes melitus tipa 2, uključujući sa umerenom hiperholesterolemijom, - 500 mg 2 puta / dan. Trajanje tečaja - prema preporuci ljekara.

In hepatoprotector - 500 mg 2 puta / dan tokom čitavog uzimanja antigljivičnih lekova.

Moguće su alergijske reakcije na komponente lijeka.

Nema podataka o predoziranju.

Dibicor se može koristiti sa drugim lekovima, pojačava inotropni efekat srčanih glikozida.

Uz pozadinu uzimanja lijeka Dibikor, dozu srčanih glikozida ponekad treba smanjiti za 2 puta, ovisno o osjetljivosti pacijenata na srčane glikozide. Isto pravilo primjenjuje se na sporo blokatore kalcijevih kanala.

"Dibikor" je specifični lek koji se koristi kod dijabetes melitusa, zatajenja srca, kao hepatoprotektor prilikom uzimanja antigljivičnih lekova. Sadrži taurin. Normalizira šećer u krvi kod dijabetesa tipa 2. Često pacijenti to prepisuju sami. Ali preporučio bih da razgovarate o toku i doziranju sa lekarom.

Zabranjen je trudnicama, dojiljama i djeci.

Posvećeno ljubiteljima Red Bula i ostalih energetskih pića! Gospodo, ako ne možete živjeti bez dodatnog energetskog podražaja, onda prije nego što uništite sluznicu svog želuca bilo kojim smećem, obratite pažnju na ovaj farmaceutski proizvod! Željeni taurin u jednoj tableti, i u čistom obliku. Jedino upozorenje je da ga ne uzimate noću. Iako sve zavisi od vaših ličnih planova za ovu noć.

Kad je mama propisala Dibicor pored njenih lijekova za dijabetes, visoki krvni pritisak i zatajenje srca, nisam bila u najmanju ruku zadovoljna. Ali nije mi običaj da osporavam recept liječnika. Kupljeno. Mama je počela piti. Do danas sam pio dva kursa tokom tri mjeseca.Rezultati su impresivni: razina šećera je smanjena, poboljšao se krvni tlak, kratkoća daha je prošla i općenito mi je majka primjetno poboljšala snagu. Svakako ćemo nastaviti uzimati lijek.

Više puta sam naišao na činjenicu da je po izgledu lijek najjednostavniji u sastavu, ponekad djeluje mnogo bolje i brže od složenih i skupih pilula. Tako je i sa mnom. Piljeni statini i testovi na holesterol bili su i dalje iznad normalnih. Zatim je doktor tri meseca dodao „Dibikor“ u „Atorvastatin“, a krajem prvog meseca sve je već bilo otvoreno. Razmisli o tome.

Već sam pio kurseve Dibicor-a. Uzimam kao upute liječnika. Kursevi od 3 meseca, dva puta godišnje. Zahvaljujući njemu, nemam oštrih kolebanja glukoze u krvi. Sviđa mi se što nema ovisnosti o lijeku i da nema nuspojava.

Propisali su mi Dibicor za snižavanje holesterola. Negdje oko četiri mjeseca sam ga pio i slijedio dijetu koju je propisao liječnik i holesterol se vratio u normalu. Periodično je provjeravam i nastavljam slijediti dijetu, jer želim biti zdrava, ne trebaju mi ​​problemi sa kolesterolom ili uopšte s krvnim žilama.

Počeo sam piti Dibikor zajedno sa metforminom po savjetu ljekara prije godinu dana. U početku sam tri mjeseca pio kao kurs, a sada stalno pijem, kao što je hipoglikemija i doza metformina za mene je gotovo prepolovljena. Lakše mi je držati šećer na normalnom nivou, nema skokova ni ujutro. I dobro utiče na dobrobit.

Uvek sam pazio na svoje zdravlje. Kad su problemi s gušteračom počeli postepeno voditi u stanje predijabetesa, šećer je počeo zadržavati malo iznad gornje granice norme. Dijeta ga nije uspjela srušiti. Tada sam imenovan „Dibikor“. Pomoću njega izbjegavam dijagnozu dijabetesa tipa 2 više od godinu dana. Moji testovi su normalni.

Uvijek sam imao šećer i holesterol, imam lošu nasljednost u vezi s tim, tako da to redovno provjeravam. I „Dibikor“ mi je propisan kao hepatoprotector da zaštitim jetru kada sam pio antifungalne lekove. Sve je u redu s jetrom, nema se na šta žaliti.

Dibicor uzimam otprilike dva mjeseca, a gotovo se sve poboljšava sa kolesterolom, još malo i biće normalno. Prošle godine sam prvi put naišao na visok holesterol i pokušao sam ga sniziti svim vrstama narodnih lijekova i dijeta, jer postoje problemi s jetrom i pijem lijekove s krajnje oprezom. Ali sada mogu sa sigurnošću reći da je Dibikor dobar lijek s normalnom tolerancijom.

Prije dvije godine mi je dijagnosticiran dijabetes melitus tipa II, slijedio sam sve preporuke liječnika i u početku sam uopće uspio bez lijekova. No prije šest mjeseci primijetila je da se šećer diže iznad norme, čak i uz sva pravila. Tada mi je ljekar propisao Dibikor. Lijek je blag, djeluje bez nuspojava, dobro smanjuje šećer na normalu i drži se na njemu. Za mene je to takođe dobra opcija liječenja, jer ne moram da pijem lijekove za snižavanje šećera, barem za sada.

Bojao sam se uzimati „Dibicor“ za snižavanje holesterola, jer mi je nivo glukoze u krvi normalan, a indikacije za upotrebu ukazuju na hipoglikemijski efekat. Ali ljekar je uvjeravao da "Dibikor" smanjuje samo povišene stope, a da ne utiče na normalne. Zaista je na kraju liječenja prošla ponovljene testove, kolesterol je već bio normalan, a šećer je ostao na početnoj normalnoj razini.

"Dibikor" se dobro podnosi, pijte ga kada je snižavao holesterol. Generalno, imamo problem sa holesterolom u cijeloj porodici, tata stalno pije statine. Strahovala se i da će biti imenovana, ali ovaj put bez njih. I dalje držim dijetu, svaka tri mjeseca provjeravam kolesterol, dok je to normalno, nadam se već dugo.

Počeo sam piti "Dibikor" kako mi je propisao ljekar kako bih normalizovao šećer u krvi. Liječenje je trajalo 3 mjeseca, šećer se postepeno vratio u normalu. Bio sam zadovoljan, tijelo je normalno reagiralo na tablete, nije bilo nuspojava. I što je najvažnije, jetra ne pati od Dibikora. Sada mi se zdravlje značajno popravilo, čak je i pritisak prestao da skače.

Sa godinama, mnogi različiti zdravstveni problemi. Stoga bi lijekovi trebali biti takvi da liječe nekoliko bolesti odjednom. Moj suprug je imao problema s jetrom, ali s obzirom na to da još uvijek ima kardiovaskularni zastoj i visok krvni pritisak, doktor mi je savjetovao da uzmem Dibikor. Doza mu je bila 500 mg dva puta dnevno. Takođe je propisana posebna dijeta za ovaj lijek. Nakon desetodnevnog unosa došlo je do značajnih poboljšanja jetre, naime, bolovi su prestali mučiti. Tjedan dana kasnije srce je počelo bolje raditi, tlak je pao na 135/85, što je, u principu, prihvatljivo u dobi od 60 godina. Mislim da će suprug do kraja tretmana biti potpuno zdrav.

Lekar je propisao "Dibicor" za visok holesterol i visok nivo mokraćne kiseline u krvi. Uzimam ga već pet mjeseci od šest preporučenih, strogo prema uputama, a do sada nisu primijećene nuspojave. Možda zato što je lek prirodan. Glikozilirani hemoglobin smanjen je sa 8,17 na 8,01. Uz put, pratim dijetu - ništa više prženo i nema kemije. Ne znam je li to zbog djelovanja lijeka ili se samo jetra očisti i metabolizam se poboljšava, ali moja težina smanjena je za 2,8 kg. Plus je uočio neznatno poboljšanje vida, uprkos činjenici da stalno radim za računarom.

U slučaju zatajenja srca, Dibicor ® se uzima oralno u 250–500 mg (1-2 tablete. 250 mg ili 1/2 / 1 tableta. 500 mg) 2 puta dnevno 20 minuta prije jela, tijek liječenja je 30 dana. Doza se može povećati na 2-3 g / dan (8-12 tableta od 250 mg ili 4-6 tableta od 500 mg) ili smanjiti na 125 mg (1/2 tablete od 250 mg) po dozi.

U slučaju intoksikacije srčanim glikozidima - ne manje od 750 mg / dan (3 tablete od 250 mg ili 1,5 tablete od 500 mg).

Kod šećerne bolesti tipa 1, 500 mg svake (2 tablete od 250 mg ili 1 tableta od 500 mg) 2 puta dnevno u kombinaciji sa terapijom inzulinom u trajanju od 3-6 mjeseci.

Kod šećerne bolesti tipa 2 - 500 mg svake (2 tablete od 250 mg ili 1 tableta od 500 mg) 2 puta dnevno kao monoterapija ili u kombinaciji s drugim oralnim hipoglikemijskim lijekovima.

Sa dijabetesom tipa 2, uključujući s umjerenom hiperholesterolemijom - 500 mg (2 tablete. 250 mg ili 1 tableta. 500 mg) 2 puta dnevno, trajanje kursa - po preporuci liječnika.

Kao hepatoprotektor - 500 mg (2 tablete. 250 mg ili 1 tableta. 500 mg) 2 puta dnevno tokom cijelog uzimanja antigljivičnih lijekova.

Tablete, 250 mg, 500 mg. U pakiranju u blister traku 10 kom. 3 ili 6 blistera stavlja se u pakovanje od kartona.

Tablete 250 mg

PIK-PHARMA LLC 125047, Moskva, per. Oružje, 25, str. 1.

Proizvođač: PIK-PHARMA PRO LLC. 188663, Lenjingradska oblast, Vsevolosksk okrug, gradsko naselje Kuzmolovsky, zgrada radionice br. 92

Tablete, 500 mg

PIK-PHARMA PRO LLC 188663, Lenjingradska oblast, Vsevolohški okrug, grad Kuzmolovsky, zgrada radionice br. 92 Ili PIK-PHARMA LEC LLC. 308570, Belgorodska oblast, okrug Belgorod, pos. Sjever-prvi, st. Breza, 46g.

Pravno lice na čije ime je izdato potvrdu o registraciji: PIK-PHARMA LLC. 125047, Moskva, per. Oružje, 25, str. 1.

Organizacija za prihvatanje zahtjeva: PIK-PHARMA LLC.

Tel./fax: (495) 925-57-00.

Čuvati van dohvata dece.

Ne koristiti nakon isteka roka valjanosti navedenog na pakovanju.

Adexor: ATF-Forte: Glog: Kapikor: Cardimax: Meksiko: Metamax: Mildronate

Taufon: Taufon-Darnica: Tauforin “OZ”

Dibicor spada u kategoriju lijekova koji ispravljaju metabolizam tkiva. Glavna komponenta lijeka je taurin - prirodni proizvod razmjene aminokiselina koje sadrže sumpor koji ima membranski zaštitni i osmoregulatorni učinak. Upotreba Dibicor poboljšava metaboličke procese u tkivima jetre (smanjuje nivo citolize i povećava protok krvi), srca (poboljšava kontraktilnost miokarda, smanjuje intrakardijalni dijastolički pritisak i smanjuje zagušenje) i drugih organa. Kod šećerne bolesti primjena lijeka dovodi do smanjenja šećera u krvi i smanjenja količine triglicerida. Dibicor takođe smanjuje holesterol i aterogenost lipida sadržanih u krvnoj plazmi. Produljena upotreba Dibicor poboljšava mikrocirkulacijski protok krvi u oku. Dibicor se propisuje kod kardiovaskularnog zatajenja, dijabetes melitusa tipa 1 i 2 i intoksikacije srčanim glikozidima, kao hepatoprotektivno sredstvo u liječenju antigljivičnih lijekova. Dibikor takođe pomaže kod ovisnosti o alkoholu - uzima se za povećanje vitalnosti, mentalne i fizičke aktivnosti, za sprečavanje kardiovaskularnih bolesti.

Dibicor je namijenjen oralnoj upotrebi i dostupan je u obliku tableta od kojih svaka sadrži 250 ili 500 mg taurina. Tablete treba uzimati 20 minuta prije jela, ispirati vodom ili slabim nezaslađenim čajem. Kod zatajenja srca treba uzimati jednu tabletu dva puta dnevno tokom 30 dana. U slučaju šećerne bolesti drugog tipa propisuje se jedna tableta od 500 mg Dibicora dva puta dnevno zajedno sa davanjem hipoglikemijskih agenasa iznutra. Liječenje obično traje 3-6 mjeseci, a po potrebi se tijek terapije ponavlja nakon nekoliko mjeseci. Kod šećerne bolesti drugog tipa, takođe se propisuje 500 mg Dibicor dva puta dnevno tokom 3-6 mjeseci, zajedno sa terapijom inzulinom.

Sinonimi za aktivnu tvar Dibikor su preparati Taufon (kapi za oči, tablete i rastvor za subkonjuktivnu primjenu), Taufon-AKOS i CardioActive Taurine (tablete za oralnu primjenu). Dibikorovi analozi za sličnu vrstu djelovanja su: Tinktura gloga, Mildronat (antioksidativni lijek u tabletama, kapsulama i injekcija za liječenje kardiovaskularnih bolesti), Meksiko, Antisten, Riboxin (anabolički lijek s antiaritmičkim i antihipoksičnim učincima), Rimecor, Trimet, Ubinon, Preductal, Serotonin, Kudesan (normalizuje metabolizam miokarda i smanjuje hipoksiju tkiva), Vasonate (kapsule s aktivnom supstancom meldonijum dihidrat).

Lijek Dibikor - što je propisano, upute i pregledi

Dibikor je domaći lijek namijenjen prevenciji i liječenju poremećaja cirkulacije krvi i dijabetes melitusa. Njegov aktivni sastojak je taurin, vitalna aminokiselina prisutna u svih životinja. Dekompenzirani dijabetes dovodi do stalnog oksidativnog stresa, do nakupljanja sorbitola u tkivima i do iscrpljivanja rezervi taurina. Ova tvar se normalno sastoji u povećanoj koncentraciji u srcu, mrežnici, jetri i drugim organima. Manjak taurina dovodi do poremećaja njihovog rada.

Prijem Dibikora može smanjiti glikemiju, poboljšati osjetljivost ćelija na inzulin i usporiti razvoj dijabetesnih komplikacija.

Dijabetičarima se obično propisuje složeno liječenje. Lijekovi su odabrani tako da omogućuju bolju efikasnost u minimalnoj dozi. Većina hipoglikemijskih agenasa ima nuspojave, koje se povećavaju s povećanjem doze. Metformin slabo podnosi probavni sistem, preparati sulfoniluree ubrzavaju uništavanje beta ćelija, inzulin doprinosi debljanju.

Dibikor je apsolutno prirodan, siguran i efikasan lijek koji gotovo da nema kontraindikacija i nuspojava. Kompatibilan je sa svim lijekovima koji se koriste protiv dijabetesa. Prijem Dibikor-a omogućava vam da smanjite dozu hipoglikemijskih sredstava, zaštitite organe od toksičnih učinaka glukoze i održavate vaskularni rad.

Prema uputstvu za upotrebu, Dibicor je propisan za lečenje sledećih poremećaja:

  • dijabetes melitus
  • kardiovaskularni zastoj
  • intoksikacija glikozidom,
  • prevencija bolesti jetre produženom upotrebom lijekova, posebno antifungalnih.

Nakon otkrića taurina, naučnici dugo vremena nisu mogli razumjeti zašto ga tijelu treba. Pokazalo se da s normalnim metabolizmom taurin nema zaštitni učinak. Terapeutski učinak počinje se pojavljivati ​​samo u prisustvu patologije, u pravilu, u metabolizmu ugljikohidrata i lipida. Dibikor djeluje u početnim fazama kršenja, sprečavajući razvoj komplikacija.

Dibikor svojstva:

  1. U preporučenoj dozi lijek smanjuje šećer. Nakon 3 mjeseca upotrebe, glikirani hemoglobin smanjuje se u prosjeku za 0,9%. Najbolji rezultati se primjećuju kod bolesnika s novodijagnosticiranim dijabetesom i predijabetesom.
  2. Koristi se za sprečavanje vaskularnih komplikacija kod dijabetičara. Lijek snižava holesterol i trigliceride u krvi, poboljšava cirkulaciju krvi u tkivima.
  3. Uz srčane bolesti, Dibicor poboljšava kontraktilnost miokarda, protok krvi, smanjuje kratkoću daha. Lijek povećava efikasnost liječenja srčanim glikozidima i smanjuje njihovu dozu. Prema riječima ljekara, ono poboljšava opće stanje pacijenata, njihovu toleranciju na fizičke napore.
  4. Dugotrajna upotreba Dibicor-a stimulira mikrocirkulaciju u konjunktivi. Vjeruje se da se može koristiti za sprečavanje dijabetičke retinopatije.
  5. Dibicor može djelovati kao protuotrov, uklanja mučninu i aritmiju u slučaju predoziranja glikozida. Takođe su pronašli sličan efekat protiv beta blokatora i kateholamina.

Dibicor se oslobađa u obliku ravnih bijelih tableta. Oni su u 10 komada smještenih u blistere. U pakovanju od 3 ili 6 blistera i upute za upotrebu. Lijek mora biti zaštićen od vrućine i otvorene sunčeve svjetlosti. U takvim uslovima zadržava svojstva 3 godine.

Radi jednostavne upotrebe, Dibicor ima 2 doze:

  • 500 mg je standardna terapijska doza. 2 tablete od 500 mg propisane su za dijabetes melitus, radi zaštite jetre dok uzimate opasne lijekove za nju. U riziku su tablete Dibicor 500, mogu se podijeliti na pola,
  • 250 mg može se propisati za zastoj srca. U ovom slučaju doza varira od: 125 mg (1/2 tablete) do 3 g (12 tableta). Potrebnu količinu lijeka odabire liječnik, uzimajući u obzir ostale lijekove koji se uzimaju. Ako je potrebno ukloniti glikozidnu intoksikaciju, propisuje se Dibicor dnevno najmanje 750 mg.

Učinak liječenja standardnom dozom razvija se postepeno. Prema recenzijama onih koji su uzimali Dibicor, primjećuje se stabilan pad glikemije do 2-3 tjedna. Kod pacijenata s blagim nedostatkom taurina, učinak može nestati nakon tjedan ili dvije. Preporučljivo je da uzimaju Dibicor 2-4 puta godišnje uz 30-dnevne tečajeve u dozi od 1000 mg dnevno (500 mg ujutro i navečer).

Ako učinak Dibikor-a i dalje traje, upute preporučuju da ga pijete duže vrijeme. Nakon nekoliko mjeseci primjene, doza se može smanjiti od terapijske (1000 mg) do održavanja (500 mg). Primjećuje se značajna pozitivna dinamika nakon šest mjeseci primjene, metabolizam lipida se poboljšava kod pacijenata, glicirani hemoglobin smanjuje, opaža se gubitak tjelesne težine i smanjuje se potreba za sulfonilurejima. To je važno prije uzimanja hrane ili nakon uzimanja Dibicor. Najbolji rezultati primijećeni su na prazan stomak, 20 minuta prije jela bilo koje hrane.

Obratite pažnju: Glavni podaci o učinkovitosti lijeka dobiveni su rezultatima istraživanja na ruskim klinikama i institutima. Ne postoje međunarodne preporuke za uzimanje Dibicor-a za dijabetes i srčane bolesti. Međutim, medicina koja se temelji na dokazima ne negira potrebu za taurinom za tijelo i čestim nedostatkom ove supstance kod dijabetičara. U Europi je taurin dodatak prehrani, a ne lijek kao u Rusiji.

Dibicor praktično nema nuspojave za tijelo. Alergijske reakcije na pomoćne sastojke tablete vrlo su rijetke. Sam taurin je prirodna aminokiselina, tako da ne izaziva alergije.

Dugotrajna primjena s povećanom kiselošću želuca može dovesti do pogoršanja čira.Uz takve probleme, liječenje Dibicor-om treba dogovoriti s liječnikom. Možda će vam preporučiti dobivanje taurina iz hrane, a ne od tableta.

Najbolji prirodni izvori:


  1. Vilunas Yu.G. Umirujući dah protiv dijabetesa. SPb., Izdavačka kuća "Sve", 263 str.

  2. Aleksandrovsky, Y. A. Diabetes mellitus. Eksperimenti i hipoteze. Izabrana poglavlja / Ya.A. Aleksandrovski. - M .: SIP RIA, 2005. - 220 str.

  3. Dubrovskaya, S. V. Kako zaštititi dijete od dijabetesa / S.V. Dubrovskaya. - M .: AST, VKT, 2009. - 128 str.

Dozvolite da se predstavim. Moje ime je Elena. Radim kao endokrinolog više od 10 godina. Vjerujem da sam trenutno profesionalac u svojoj oblasti i želim pomoći svim posjetiteljima stranice da riješe složene i ne baš tako zadatke. Svi materijali za stranicu prikupljaju se i pažljivo obrađuju kako bi se što više prenijeli svi potrebni podaci. Prije primjene onoga što je opisano na web mjestu, uvijek je potrebno obavezno savjetovanje sa stručnjacima.

Pogledajte video: Koji Whey Protein Kupiti ? (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar