Adebit: upute za upotrebu, cijena, pregledi liječnika i pacijenata

Potrebno je propisati mjere predostrožnosti u kombinaciji s diureticima (posebno s derivatima tiazida). Zbog rizika od laktacidoze, treba izvršiti krvni test svakih šest mjeseci, a potrebno je pratiti rad jetre i bubrega. Prije operacije potreban je prijelaz na terapiju inzulinom. Tokom lečenja ne možete piti alkohol, jer u nekim slučajevima može doći do intolerancije na alkohol.

Sinonimi nozoloških grupa

Naslov ICD-10Sinonimi bolesti prema ICD-10
E11 Dijabetes melitus neovisan o insulinuKetonurski dijabetes
Dekompenzacija metabolizma ugljikohidrata
Neinzulinski ovisan dijabetes melitus
Dijabetes tipa 2
Dijabetes tipa 2
Dijabetes koji nije ovisan o insulinu
Neinzulinski ovisan dijabetes melitus
Neinzulinski ovisan dijabetes melitus
Inzulinska rezistencija
Dijabetes rezistentan na inzulin
Koma dijabetičar sa mliječnom kiselinom
Metabolizam ugljikohidrata
Dijabetes tipa 2
Dijabetes tipa II
Dijabetes melitus u odrasloj dobi
Dijabetes melitus u starosti
Neinzulinski ovisan dijabetes melitus
Dijabetes tipa 2
Šećerna bolest tipa II
E65-E68 Gojaznost i druge vrste prehrambenih viškaSuvišna snaga

Ostavite komentar

Indeks potražnje trenutnih informacija, ‰

Adebit potvrde o registraciji

  • S-8-242 N2016

Službena web stranica kompanije RLS ®. Glavna enciklopedija lijekova i roba farmaceutskog asortimana ruskog Interneta. Katalog lijekova Rlsnet.ru pruža korisnicima pristup uputama, cijenama i opisima lijekova, dodataka prehrani, medicinskih sredstava, medicinskih proizvoda i drugih proizvoda. Farmakološki vodič uključuje informacije o sastavu i obliku otpuštanja, farmakološkom djelovanju, indikacijama za upotrebu, kontraindikacijama, nuspojavama, interakcijama lijekova, načinu upotrebe lijekova, farmaceutskim kompanijama. Katalog lijekova sadrži cijene lijekova i farmaceutskih proizvoda u Moskvi i drugim ruskim gradovima.

Zabranjeno je prenošenje, kopiranje, širenje informacija bez odobrenja tvrtke RLS-Patent LLC.
Prilikom citiranja informativnog materijala objavljenog na stranicama web stranice www.rlsnet.ru potrebna je veza do izvora informacija.

Mnogo više zanimljivih stvari

Sva prava zadržana.

Komercijalna upotreba materijala nije dozvoljena.

Podaci su namijenjeni medicinskim radnicima.

Adebit - upute, cijena, recenzije i analozi lijeka

Adebit - antidijabetičko sredstvo za oralno davanje pacijentima koji nisu zavisni od insulina. Ne izaziva hipoglikemiju kod zdravih ljudi, može se propisati s derivatima sulfonilureje.

Terapeutski efekat

Oralni antidijabetički lijek koji pripada grupi biguanida. Može poboljšati iskorištenje glukoze i pojačati anaerobnu glikolizu.

Adebit ne izaziva hipoglikemiju kod zdravih ljudi. Može se propisati u kombinaciji s oralnim antidijabetičkim lijekovima sulfonamid tipa.

  • Šećerna bolest tipa 2 kod odraslih pacijenata, u kombiniranoj terapiji derivatima sulfoniluree, uz održavanje proizvodnje endogenog inzulina.
  • Gojaznost na pozadini dijabetesa.
  • Nedostatak stabilnog metabolizma šećera (u kombinaciji sa inzulinom).

Kontraindikacije

Acidoza ili otkrivanje faktora laktične acidoze: embolija pluća, kardiovaskularni zastoj, oslabljena bubrežna ili jetrena funkcija, teška anemija, zarazne bolesti, gangrena, akutni pankreatitis, groznica, hipovolemija, hronični alkoholizam, upotreba diuretika i sl.priprema za operaciju i stanja nakon operacije, senilna dob, trudnoća.

Način primjene

Primjenu i doziranje određuje lekar. Početna doza iznosi od 100-150 mg dnevno (do 3 puta po 1 tabletu), s malom količinom neutralne tečnosti nakon obroka.

Ubuduće, prema stanju pacijenta, doza se može povećati za 1 tabletu svaka 2 ili 4 dana. Maksimalna doza dnevno je 300 mg ili 6 tableta, koje su podijeljene u 3 ili 4 doze.

Dozirajuća doza obično je 200 mg dnevno (4 tablete).

Nuspojava

  • Mučnina, povraćanje, proliv, gubitak apetita i metalik ukus u ustima. Te su pritužbe moguće kada uzimate lijek na prazan stomak, nestaju nakon privremenog smanjenja doze.
  • Malapsorpcija vitamina B12, laktična acidoza, idiosinkrazija. Razvoj takvih stanja moguć je nepažnjom kontraindikacija lijekom.

Posebna uputstva

Zahtijeva pažljivu upotrebu lijeka s diureticima, derivatima tiazida (zbog rizika od laktacidoze, hipovolemije), oralnim kontraceptivima (zbog međusobnog smanjenja djelovanja), kortikosteroidima (smanjuju učinak Adebita), lijekovima koji produljuju vrijeme zgrušavanja krvi (Adebit) pojačava njihov efekat).

Za vrijeme liječenja Adebitom potrebno je redovito nadzirati krvnu sliku, kao i funkcije bubrega i jetre, što je povezano s opasnošću od razvoja laktacidoze.

Ako osjetite nelagodnost u gastrointestinalnom traktu, pospanost, površno ubrzano disanje, odmah treba potražiti ljekara. Obavezno strogo pridržavanje ishrane i potpuno isključivanje alkohola jer se ponekad uočava njegova netolerancija.

Kod pacijenata s netolerancijom na laktozu mogu postojati problemi s probavnim traktom zbog njegovog sadržaja u tabletama.

"Adebit" se čuva na sobnoj temperaturi, odlaže se nakon isteka roka navedenog na pakovanju. Rok trajanja - 5 godina.

PREPORUKA LIJEKOVA

«Glucberry"- snažan antioksidativni kompleks koji pruža novu kvalitetu života i za metabolički sindrom i za dijabetes. Učinkovitost i sigurnost lijeka je klinički dokazana. Lijek preporučuje za upotrebu od strane Ruske asocijacije za dijabetes. Saznajte više >>>

Farmakološko djelovanje

Učinak Adebita na snižavanje šećera sastoji se u povećanju unutarćelijske i tkivne apsorpcije glukoze (posebno mišićnog tkiva), usporavanju apsorpcije glukoze u tankom crijevu i njenom prelasku u krvotok, te blokiranju glukoneogeneze u jetri. Lijek aktivira anaerobnu glikolizu, pojačava osjetljivost stanica na inzulin.

Adebit izaziva blagi anoreksični efekat, smanjuje apetit, što olakšava dijetu i pomaže u smanjenju težine kod pretilosti. Uz to, ima trombolitičko svojstvo.

Terapeutski učinak počinje nakon 2-4 sata, a dostiže maksimum nakon 5 sati. Ukupno trajanje akcije je do 8 sati. Supstanca ima apsolutnu bioraspoloživost, brzo se apsorbuje u probavnom traktu. Izlučuje se putem bubrega.

  • dijabetes tipa 2 kod odraslih, u kombinaciji sa preparatima sulfonilureje s njihovom nedovoljnom efikasnošću
  • dijabetes tipa 1, u kombinaciji s inzulinom, u nedostatku održanog metabolizma šećera
  • gojaznost.

Kako uzimati ADEBIT

Recepcija uz obroke dva puta dnevno: ujutro i uveče. Početna doza je 100-150 mg (1 tableta 3 puta dnevno). Dnevna doza je u skladu s šećerom u krvi, ali ne prelazi 300 mg / dan (6 tableta u tri podijeljene doze). Doza održavanja je 4 tablete dnevno.

Za liječenje gojaznosti propisana je dnevna doza od 100 mg.

Interakcija s drugim tvarima

Adebit se može koristiti u kombinaciji sa inzulinom, lijek pojačava i produžuje svoje djelovanje. Supstance kao što su hlorpromazin, hormoni štitnjače, kortikosteroidi i diuretici slabe učinak Adebita na snižavanje šećera.Salicilati, inhibitori MAO i preparati sulfonilureje - pojačavaju.

Istodobna primjena hormonskih kontraceptiva slabi učinak oba lijeka. Adebit pojačava djelovanje trombolitika.

Unos Adebita trebao bi biti praćen redovitim nadzorom glukoze u krvi i praćenjem rada bubrega.

Betaserc 24 mg - upute za upotrebu, cijena, recenzije, analozi

Pozdrav svima! Nastavljamo pregled lijekova, koji je ovdje započeo analozima Zoviraxa, nastavljen "ovdje" člankom o enterofurilu, zatim analogima Sinupreta, a zatim u odjeljku "Uvod u zdrave stilove života". Danas je naša tema: "Betaserc 24 mg - upute za upotrebu, cijena, recenzije, analozi". O ovoj temi već sam napisao "ovdje" Ovo je nastavak.

Bolesti unutarnjeg uha, kao što su neuritis slušnog živca ili labirintitis, koji uzrokuju gubitak sluha i vrtoglavicu. Mogu se pojaviti ne samo u starosti, već i kod mladih ljudi nakon upale srednjeg uha ili uzimanja ototoksičnih lijekova.

Nemoguće je vratiti rad neurosenzornog aparata u slučaju ozbiljnih kroničnih oštećenja. Takvi se problemi liječe samo u akutnom razdoblju.Ako se bolest pokrene, tada se, kako bi se barem zaustavio proces degeneracije živčanih stanica i spriječilo njeno napredovanje, koriste se lijekovi koji pojačavaju trofizam unutrašnjeg uha.

Jedan takav lek je betaserk 24 mg, upute za upotrebu, cijena, recenzije, analozi o čemu će biti reči u ovom članku.

1.1 Uzroci i simptomi bolesti unutrašnjeg uha

Periferni dio slušnih i vestibularnih ljudskih analizatora započinje u lavirintu i uvijanju. Postoje senzorne ćelije koje opažaju zvučne vibracije i nagibe glave, pa su stoga odgovorne za sluh i ravnotežu. Bolesti unutrašnjeg uha su i upalne i degenerativne.

Prvi nastaju zbog prodora mikroba iz srednjeg uha tokom virusnih ili bakterijskih infekcija. Drugi uzrok mogu biti trofični poremećaji ili smrt nervnih ćelija zbog vaskularnih bolesti, hronične zvučne traume ili konzumiranja ototoksični lekovi.

Simptomi oštećenja unutrašnjeg uha su prije svega gubitak sluha, kao i šum i zujanje u ušima, vrtoglavica, mučnina ili gubitak ravnoteže. Ali vrijedi uzeti u obzir da ako pacijenta muči vrtoglavica, a sluh je normalan, tada vrtoglavica u pravilu nema nikakve veze s unutarnjim uhom.

1.2 Principi liječenja bolesti unutrašnjeg uha

Važno je da pacijenti shvate da ako su osjetilne stanice umrle nepovratno, tada liječenje neće posebno pomoći. Stoga ga morate započeti što je prije moguće: kada se pojave prvi simptomi oštećenja sluha i ravnoteže.

Kod upalnih procesa, antibiotici se propisuju za liječenje, ali samo ne ototoksično, kao i protuupalni lijekovi koji ublažavaju edeme (diuretici, kortikosteroidi, hipertonični rastvori, antihistaminici).

Za poboljšanje trofičnih ćelija preporučuju se multivitamini, detoksikaciona terapija i lijekovi koji poboljšavaju metaboličke procese u mozgu i njegovoj opskrbi krvlju (nootropici).

1.3 Betaserc 24 mg - upute

Spada u grupu antihistaminika koji je sintetički analog medijatora koji se oslobađa tokom alergije. Izaziva kontrakciju glatkih mišića, vazodilataciju, snižava krvni pritisak, svrbež kože, bronhospazam, kihanje i iritaciju sluznice.

Receptori sa kojima se veže histamin prisutni su u centralnom i perifernom nervnom sistemu, što izaziva glavobolje i migrene i vrtoglavicu.

Betaserk se veže na histaminske receptore, uključujući u unutrašnjem uhu, pa je samim tim u stanju da poboljša propusnost njegovih kapilara i trofičnih ćelija.

Zbog povećane mikrocirkulacije u bazenu glavne arterije, limfni pritisak u lavirintu i curl se normalizira. Takođe je u stanju poboljšati provođenje impulsa duž neurona mozga.

Blokira receptore u jezgrama vestibularnog analizatora.

Zahvaljujući upotrebi betaserka smanjuje se buka i zujanje u ušima, napadi vrtoglavice su retki, a sluh se značajno poboljšava, naročito u ranim fazama bolesti. Betaserc se brzo apsorbira i u potpunosti eliminira iz tijela bubrezima za 24 sata, a ne u njemu se nakuplja, pa je zbog toga dobro prilagođen starijim osobama.

1.4 Pravila za upotrebu Betaserc 24 mg

Ovaj lijek je propisan pacijentima sa oštećenim analizatorima kovrčavosti i labirinta, on pomaže takvim pacijentima da se nose s napadima vrtoglavice koji se kombiniraju s mučninom, povraćanjem, zubima i gubitkom sluha.

Indiciran je za kapljice unutrašnjeg uha, Meniereov sindrom ili bolest, vestibularnu i pozicijsku vrtoglavicu i progresiju senzorineuralnog gubitka sluha.

Betaserc 24 mg propisan je za kompleksno liječenje encefalopatije koja se razvila nakon ozljede, kao i ateroskleroze cerebralnih žila i vertebrobasilarne insuficijencije.

Kontraindikacije za njegovu upotrebu biće bronhijalna astma, kao i peptični čir želuca ili dvanaestopalačnog creva s pogoršanjem. Ne može se koristiti za alergije na glavni aktivni sastojak lijeka ili njegove dodatne komponente.

Kontraindiciran je trudnicama u prvom tromjesečju, a u drugom i trećem ponekad se koristi, ali samo prema indikacijama i pod nadzorom liječnika. Lijek se također ne preporučuje u vrijeme dojenja, kao i djeci mlađoj od osamnaest godina, jer nema dokaza o njegovoj efikasnosti u ovoj dobi.

Vrijedno je uzeti u obzir da se betaserc ne može piti s drugim antihistaminicima, jer oni smanjuju efikasnost prvog.

1.5 Nuspojave

Pacijenti napominju kako se od njegove upotrebe može pojaviti jačina u stomaku, mučnina, povraćanje i proljev zbog kojih će biti potrebno smanjiti dozu, a također moraju lijek koristiti samo nakon jela. Alergijske reakcije u obliku kožnih osipa rjeđe su.

Uz dugotrajnu upotrebu mogu se pojaviti vrtoglavica, palpitacije, crvenilo kože, bronhospazam i pad krvnog pritiska. Ovi simptomi nestaju nakon otkazivanja tijeka liječenja i simptomatske terapije.

1.6 oblik izdavanja, cijena i doza

Farmaceutske kompanije nude lijek u tabletama od 8,16 i 24 mg, u pakovanju njih može biti 20, 30 ili 60 komada. Prosječni trošak blistera od deset tableta betaserk 24mg - oko 240 rubalja, 16 mg - 220, a cijena za 8 mg - 140 rubalja.

Uzimaju se odmah nakon obroka i isperu čistom vodom. Obično se pacijentu preporučuju 1-2 tablete dnevno 8 mg ili jedna doza sa 16 mg tri puta dnevno, a ako iznosi 24 mg, a zatim i dva puta dnevno. Liječenje bolesti bolesti unutrašnjeg uha obično je dugo i traje od tjedana do mjeseci.

1.8.1 Betahistin

Uključuju sve lijekove koji sadrže betahistin uključujući tablete sa istim imenom. Ovi alati imaju slično svjedočenje i kontraindikacije. Nuspojave će biti iste.. Betahistin ne ometa sposobnost upravljanja vozilima ili obavljanje poslova koji su povezani sa koncentracijom.

Također se dobro nosi s glavoboljom i vrtoglavicom, koja se pojavljuje kod žena na početku menopauze.

Istina, pacijenti primjećuju da je rezultat upotreba betagestina će biti tek nakon dvije sedmice liječenja i nije uvijek stabilan, iako uz produženu upotrebu vrtoglavica opada.

Ali onda cijenu preparat je mnogo manje od betaserka i dobro je prilagođen za dug i redovan unos.

1.8.2 Vestibo

Drugi betaserk analog je hvala ti, aktivna supstanca ovog alata je i betahistin. Pacijenti primjećuju dobar terapeutski učinak ovog lijeka koji, međutim, brzo nestaje, potrebno je samo završiti njegovu upotrebu. Ovaj analog beteserk-a takođe nije jeftin - prosječna cijena nije hvala ti oko 140 rubalja za deset tableta.

Druge skupine lijekova koriste se za liječenje bolesti unutrašnjeg uha, na primjer, u akutnom periodu pacijentima se propisuju antibakterijski i hormonalni kortikosteroidni lijekovi za smanjenje simptoma upale, kao i hipertonične otopine glukoze ili magnezijum sulfata za smanjenje edema slušnog živca i sprečavanje kompresije istog u uskom koštanom kanalu.

1.8.3 Cavinton i vinpocetin

Druga grupa lijekova koji smanjuje vrtoglavicu kod pacijenata, a takođe poboljšava sluh, jesu lijekovi koji utječu na mikrocirkulaciju krvnih žila mozga, proširujući kapilare. predstavnici ove grupe, popularni među ljekarima, su Cavinton i vinpocetin.

Onykot opušta glatke mišiće vaskularne stijenke, doprinoseći njenom širenju, smanjuje krvni pritisak, povećava protok kisika i glukoze u živčane ćelije.

1.8.4 Piracetam, cinarizin, fezam i cerebrolizin

Nootropici se takođe mogu smatrati analogima betaserk - lijekovima koji pojačavaju metabolizam u nervnim ćelijama i provode impuls duž njih, kao i ojačavaju vaskularni zid. Oni uključuju piracetam, cinarizin, fezam i cerebrolesin.

Poboljšanje njihove upotrebe ne događa se odmah, već samo uz produženu i redovitu upotrebu u kombinaciji s drugim lijekovima, uključujući antikoagulanse (trental, pentoksifilin).

Poslednje doprinose razrjeđivanju krvi i poboljšanoj opskrbi krvi u mozgu.

1.8.5 Vitamini grupe B

Druga grupa lijekova za liječenje neuritisa slušnog živca je B vitaminikoji dugotrajnom upotrebom poboljšavaju metabolizam nervnih ćelija i doprinose njihovom oporavku, smanjujući na taj način tinitus i vrtoglavicu.

Prema tradiciji, u zaključku, video na zadanu temu: „Betaserk“

Predstavljen vam je članak: „Betaserk 24 mg - upute za upotrebu, cijena, recenzije, analozi“ Nadam se da će čitateljima ovog bloga biti korisno da se upoznaju sa tako popularnim lijekom kao što je betaserk, pročitaju upute za uporabu, cijenu, recenzije, analoge.

Ali želim vas podsjetiti da ovaj lijek ima svoje indikacije, a posebno kontraindikacije, pa je stoga nemoguće ga koristiti bez savjetovanja s liječnikom.

Buformin * (Buformin *) A10BA03 Buformin

  • Hipoglikemijska sintetička i druga sredstva
  • E11 Dijabetes melitus neovisan o insulinu
  • E65-E68 Gojaznost i druge vrste prehrambenih viška

1 tableta sadrži buformin hidrohlorid 50 mg, u blister pakovanju od 20 kom., U kartonskoj kutiji 2 blistera.

Indikacije za upotrebu

Adebit se koristi za pacijente koji nisu ovisni o insulinu. Prihvatanje sredstava od zdravih ljudi ne uzrokuje hipoglikemiju.

Lijek Adebit propisan je za:

  • dijabetes tipa 2
  • gojaznost
  • efekti viška prehrane.

Lijek je indiciran za nestabilan metabolizam šećera u kombinaciji sa hormonskom terapijom.

Uputstvo za upotrebu

Glavno farmakološko djelovanje Adebita je hipoglikemija.

Smanjuje nivo glukoze u plazmi, regulišući njene fluktuacije u toku dana, a također minimizira pacijentovu potrebu za inzulinom. Alat pripada grupi biguanida.

Uzima se usmeno. Stimulira anaerobnu glikolizu u perifernim tkivima. Buformin kao dio Adebita doprinosi suzbijanju glukoneogeneze u jetri. U tom slučaju dolazi do smanjenja apsorpcije glukoze iz probavnog trakta.

Lijek pomaže u smanjenju apetita. Buformin počinje djelovati nekoliko sati nakon uzimanja lijeka i zadržava svoja svojstva osam sati.

Pri korištenju Adebita treba razmotriti njegovu interakciju s drugim lijekovima:

  1. svojstvo lijeka za snižavanje šećera slabi kada se uzima s derivatima fenotiazina, hormonima koji stimulišu štitnjaču, MAO inhibitorima, salicilatima,
  2. pažljivo nanesite lijek s diureticima. Može se pojaviti laktična acidoza i hipovolemija,
  3. lijek suzbija djelovanje urokinaze,
  4. istovremenom primjenom kontraceptiva i kortikosteroida dolazi do međusobnog smanjenja učinka oba lijeka.

Kada se uzima Adebit, pojačava se efekat trombolitika.

Upotreba lijeka podrazumijeva poštovanje posebnih uputstava:

  • potrebno je redovito nadzirati glikemiju i svakodnevno izlučivanje glukoze u urinu,
  • dozu inzulina treba postepeno smanjivati,
  • tijekom terapije lijekovima, morate slijediti strogu dijetu, birajući hranu s niskim glikemijskim indeksom.

Pijenje alkohola dok koristite Adebit strogo je zabranjeno. Uz oprez, propisan je lijek za intoleranciju na laktozu.

Adebite obrazac za oslobađanje - tablete, upakovane u blister pakovanje od 20 komada. Pakovanje - kartonska kutija. Skladištenje lijeka mora ispunjavati određene zahtjeve: na sobnoj temperaturi i ne više od pet godina.

Uputa za uzimanje lijeka sadrži opis načina upotrebe i doziranja.

Početna doza kreće se od 100 do 150 mg dnevno, što je podijeljeno u dva ili tri puta, uzimajte jednu tabletu nakon obroka, ispiranu vodom.

Broj tableta povećava se za jednu nakon 2-4 dana. Maksimalni dnevni unos je 300 mg lijeka, podijeljeno u 3-4 doze. Da bi održali učinak, piju 200 mg lijeka dnevno, drobeći ga četiri puta.

Srodni videozapisi

Pregled lijekova za dijabetes tipa 2:

Ljekovita svojstva Adebita temelje se na njegovom hipoglikemijskom učinku. To je antidijabetičko sredstvo. U bolesnika s prekomjernom težinom, kada se uzima, tjelesna težina se smanjuje zbog sposobnosti Adebita da smanji apetit.

Među nuspojavama su proljev, bolovi u epigastriju, pa ga ne treba koristiti onima koji pate od gastrointestinalnih bolesti. Lijek je indiciran za dijabetes koji nije ovisan o insulinu, kao i za bolest koja je popraćena gojaznošću. U pozadini uzimanja lijeka trebali biste slijediti dijetu, odreći se alkohola i voditi zdrav način života.

  • Dugotrajno stabilizuje nivo šećera
  • Obnavlja proizvodnju inzulina pankreasa

Saznajte više. Nije droga. ->

Tehnika prijave:

Dodijelite unutra hranu.

Kao antidijabetičko sredstvo uzimajte, počevši od 0,1 g dnevno (50 mg ujutro i navečer), ovisno o promjeni glukoze u krvi i urinu, doza se može postepeno povećavati za 50 mg dnevno, ali dnevna doza ne smije biti veća od 300 mg

Doze za održavanje obično su 50-100 mg ujutro i 50 mg uveče.Kada se kombinira sa inzulinom, doza posljednjeg se postepeno smanjuje pod kontrolom glukoze u krvi i urinu.

Zajedno sa preparatima sulfonilureje, glibutid se propisuje u slučajevima kada prvi ne uspeju da sniže hiperglikemiju (visoku glukozu u krvi) i glukozuriju (prisustvo šećera u urinu) na potrebnu nivo.U složenoj terapiji pretilosti obično se uzimaju glibutidi u dozi od 0,1 g dnevno (često u kombinaciji sa anoreksigenima / lijekovima za suzbijanje apetita / lijekovima).

Tablete dugog djelovanja propisuju se prvo jedna tableta (ujutro), postupno povećavajući dozu na 4 tablete (ujutro i navečer nakon jela).

Neželjeni događaji:

Glibutid se dobro podnosi, ali se može primijetiti gubitak apetita, mučnina, povraćanje, proliv (proliv) i metalik ukus u ustima. Kasnije od početka liječenja (nakon mjesec dana ili više) mogući su slabost, gubitak težine.

Nuspojave obično brzo odlaze sa smanjenjem doze ili povlačenjem lijeka.

Uslovi skladištenja:

Lijek je s liste B. Na suvom mjestu.

Buformin hidroklorid, Adebit, Butil bigvanid, Gliporal, Glibigid hidrohlorid, Krebon, Silubin.

Butilbiguanid hidroklorid Bijeli kristalni prah gorak ukusa. Lako topiv u vodi i alkoholu.Jedna tableta produženog (produženog) djelovanja buformin retarda sadrži: 0,17 g buformin tozilata, što odgovara 0,1 g aktivne tvari (glibutida).

Pripreme slične akcije:

Diaformin (Diaformin) Glucovans (Glucovance) Oltar (Oltar) Glyukofazh (Glucophage) Maninil (Maninil)

Niste pronašli potrebne informacije?
Još potpunije upute o lijeku „glibutid“ možete pronaći ovdje:

Poštovani doktori!

Ako imate iskustva s propisivanjem ovog lijeka svojim pacijentima - podijelite rezultat (ostavite komentar)! Je li ovaj lijek pomogao pacijentu, da li su se tijekom liječenja pojavile neželjene pojave? Vaše će iskustvo zanimati i vaše kolege i pacijente.

Dragi pacijenti!

Ako je ovaj lijek propisan vama i podvrgnut ste terapiji, recite mi da li je bio efikasan (da li je pomogao), da li ima nuspojava, šta vam se sviđalo / nije. Hiljade ljudi traže online recenzije raznih lijekova. Ali samo nekoliko ih napušta. Ako lično ne ostavite povratne informacije o ovoj temi - ostatak neće imati što za pročitati.

Hvala puno!/ sitemap-index.xml

Opis lijeka "Adebit"

Farmakološko djelovanje Smanjuje šećer u krvi i njegove dnevne fluktuacije, potrebu za inzulinom.

Indikacije za upotrebu

  • Dijabetes melitus tipa II (u kombinaciji sa derivatima sulfoniluree), dijabetesna pretilost, nestabilan metabolizam šećera (kombinacija s inzulinom).

  • 50 mg tablete
  • blister 20, kutija (kutija) 2.

Farmakodinamika lijeka Hipoglikemijsko sredstvo za oralnu primjenu iz skupine biguanida. Ima direktno stimulativno djelovanje na anaerobnu glikolizu u perifernim tkivima.

Suzbija glukoneogenezu u jetri, smanjuje apsorpciju glukoze iz gastrointestinalnog trakta (inhibira crijevne alfa-glikozidaze, smanjuje enzimski razgradnju di-, oligo- i polisaharida do monosaharida), smanjuje apetit.

Smanjuje sadržaj glukagona u plazmi, povećava osjetljivost tkiva na vezanje insulina za inzulinske receptore. Početak akcije je nakon 2-4 sata, trajanje akcije je oko 8 sati.

Kontraindikacije

  • Preosjetljivost, ketonurija, hiperglikemijska koma, hipoglikemija, trudnoća, dojenje. Laktična acidoza (uključujući istoriju)
  • zatajenje jetre i / ili bubrega, zatajenje srca, respiratorno zatajenje, akutni infarkt miokarda, hronični alkoholizam, groznica, zarazne bolesti, albuminurija na pozadini dijabetičke nefropatije, dijabetičke gangrene.

Nuspojave: smanjen apetit, mučnina, povraćanje, slabost, gubitak težine, gastralgija, laktacidoza, proliv, “metalni” ukus u ustima i alergijske reakcije.

Doziranje iznutra, 1 tableta. 2-3 puta dnevno nakon jela. Maksimalna dnevna doza je 300 mg u 3-4 doze.

Simptomi predoziranja: hipoglikemija, hipoglikemijska koma.

Interakcije s drugim lijekovima Hipoglikemijski učinak je oslabljen derivatima fenotiazina, kortikosteroidima, hormonima koji stimuliraju štitnjaču, estrogenima, diureticima, MAO inhibitorima, salicilatima.

Posebna uputstva za prijem Potrebno je redovno nadzirati dnevnu ekskreciju glukoze u urinu, nivo glikemije. Kada se pridruži tretmanu buforminom, doza inzulina smanjuje se postepeno.

Uslovi skladištenja Lista B .: Na sobnoj temperaturi.

Rok trajanja 60 meseci.

Šta pomaže Bilobilu: upute i mišljenja

Prirodni lijek Bilobil je psihostimulirajući sastav.

Cilj mu je poboljšati rad mozga i nervnog sistema. Napravljen je na osnovu gimnastičkih reliktnih biljaka iz klase ginka. Ova vrsta četinjača dolazi sa istoka Kine, ali se uzgaja u mnogim botaničkim vrtovima svijeta.

Na ovoj stranici pronaći ćete sve informacije o Bilobilu: potpuna uputstva za upotrebu ovog lijeka, prosječne cijene u ljekarnama, potpuni i nepotpuni analozi lijeka kao i recenzije ljudi koji su već koristili Bilobil. Želite ostaviti svoje mišljenje? Napišite u komentarima.

Oblik i sastav

Čokoladno smeđe kapsule. Kapsule sadrže žućkast prah s vidljivim tamnijim česticama.

  • Jedna kapsula sadrži kao aktivnu supstancu: Suvi ekstrakt lišća ginka bilobe - 40 mg, standardizovanog da sadrži 9,6 mg flavono glikozida ginka i 2,4 mg terpenskih laktona (ginkgolida i bilobalida) u 40 mg.
  • Pomoćne tvari, laktoza monohidrat, kukuruzni škrob, talk, bezvodni koloidni silicijev dioksid, magnezijum stearat.
  • Ljuska kapsule: želatina, indigotin (E132), azorubin (E122), crveni željezni oksid * (E172), oksid crnog željeza (E 172), titanijev dioksid (E 171).

Farmakološki efekat

Bilobil je angioprotektor biljnog porekla. Kao rezultat činjenice da sastav lijeka uključuje ekstrakt ginka bilobe, naime terpenski laktoni i flavonski glikozidi, njegove biološki aktivne komponente značajno jačaju i povećavaju elastičnost stijenki krvnih žila, kao i poboljšavaju reološku sposobnost krvi.

Bilobilove upute takođe govore da lijek efikasno reguliše učinak ovisan o dozi na kardiovaskularni sistem, povećava ton vena, regulira proces punjenja krvnih žila krvlju i širi male arterije.

Interakcija lijekova

Bilobil se ne smije propisati pacijentima koji redovito uzimaju lijekove koji snižavaju koagulaciju krvi (na primjer, acetilsalicilna kiselina i drugi nesteroidni protuupalni lijekovi, direktni i indirektni antikoagulansi). Ova kombinacija može povećati rizik od krvarenja zbog produženja vremena koagulacije.

Pokupili smo nekoliko recenzija ljudi o lijeku Bilobil:

  1. Nada Nakon ultrazvuka mozga i krvnih žila mozga, Bilobil Forte propisao je ljekara, pio gotovo godinu dana i nije mogao razumjeti zašto je pritisak postao nizak i 10070, a desio se još niži, a puls je skočio na 120, osjećala se jako loše, prestala je s pijenjem i postepeno je sve postala da biste postali bolji, tako da je jedan izliječen, a drugi osakaćen, s tim lijekom morate biti veoma oprezni. Zdravlje svima.
  2. Galina. Pila je mjesec dana marljivo, otpustila ga je od cervikalne osteohondroze. Glava je mutna, zamagljen vid. To uopće nije pomoglo.
  3. Olga Kapsule sam uzimala nakon moždanog udara po preporuci ljekara da otklonim negativne efekte. "Bilobil" je pomogao uklanjanje tinitusa i poboljšao pamćenje.
  4. Zina. Skuplje ne znači i bolje! Bilobil Intens 120mg: pakovanje od 60 kapsula košta 970 rubalja, cijena tanakan 40mg za 90 tableta 1580, dok mi tanakan nije pomogao, a pojavila se i Bilabil intenzivno. Problemi s pamćenjem zahtijevaju rješenje u obliku visokokvalitetnog, pouzdanog lijeka. Intenzitet Bilobil se liječio i više nemam problema s pamćenjem. A glava se ne vrti, ne boli. Ali glavno je da je s bistrom glavom lakše raditi i raditi svakodnevne stvari.
  5. Olya. Pio sam tromjesečni kurs bilobil intenzivno. Odlično se osjećam. Glava mi je postala svetla, lako je misliti, pamtim sve i ne zbunim ništa. Neugodni osjećaji poput vrtoglavice nestaju, a kognitivne sposobnosti su porasle kao u mladosti. Bilobil je bolji od mnogih lijekova s ​​ginkgom, ovo je lijek, nije loš, prirodan i moćan i zato se osjećam odlično. Prije je popio ginkoom, ali rezultata nije bilo. Nakon ginkooma, zaobilazim sve korake. A Bilobil je droga. Vrijedan novac definitivno.

Mnogi doktori pružaju dokaze da je ekstrakt stabla ginka gotovo jedini lijek koji poboljšava kognitivne funkcije kod starijih pacijenata. Međutim, studije su također pokazale da se nakon prestanka uzimanja Bilobila kod pacijenata ove kategorije primjećuje relaps dobnih simptoma.

Sinonimi lijekova su lijekovi Bilobil, Vitrum Memori, Gingium, Ginos, Memoplant i Tanakan.

Analozi Bilobil su takvi lijekovi kao:

  • Memantine
  • Memorel,
  • Noojeron
  • Akatinol Memantine,
  • Alzeym
  • Intellan
  • Memaneirin
  • Memantal
  • Maruks
  • Memantinol
  • Memikar.

Prije upotrebe analoga, posavjetujte se s liječnikom.

Klinička i farmakološka grupa

Lijek koji poboljšava cerebralnu i perifernu cirkulaciju.

Uvjeti ljetovanja u ljekarni

Izdaje se bez recepta.

Koliko je Bilobil? Prosječna cijena u ljekarnama iznosi na razini od 550 rubalja.

Oblik i sastav

Čokoladno smeđe kapsule. Kapsule sadrže žućkast prah s vidljivim tamnijim česticama.

  • Jedna kapsula sadrži kao aktivnu supstancu: Suvi ekstrakt lišća ginka bilobe - 40 mg, standardizovanog da sadrži 9,6 mg flavono glikozida ginka i 2,4 mg terpenskih laktona (ginkgolida i bilobalida) u 40 mg.
  • Pomoćne tvari, laktoza monohidrat, kukuruzni škrob, talk, bezvodni koloidni silicijev dioksid, magnezijum stearat.
  • Ljuska kapsule: želatina, indigotin (E132), azorubin (E122), crveni željezni oksid * (E172), oksid crnog željeza (E 172), titanijev dioksid (E 171).

Farmakološki efekat

Bilobil je angioprotektor biljnog porekla. Kao rezultat činjenice da sastav lijeka uključuje ekstrakt ginka bilobe, naime terpenski laktoni i flavonski glikozidi, njegove biološki aktivne komponente značajno jačaju i povećavaju elastičnost stijenki krvnih žila, kao i poboljšavaju reološku sposobnost krvi.

Bilobilove upute takođe govore da lijek efikasno reguliše učinak ovisan o dozi na kardiovaskularni sistem, povećava ton vena, regulira proces punjenja krvnih žila krvlju i širi male arterije.

Indikacije za upotrebu

Bilobil je propisan za mnoge patologije nervnog sistema, kao i različite simptome i sindrome, među njima:

  • Anksioznost
  • Tinnitus.
  • Nesanica
  • Discirkulatorna encefalopatija, posebno s kognitivnom disfunkcijom.
  • Vrtoglavica, primarno uzrokovana vaskularnim uzrocima.
  • Smanjen raspon pažnje.

Bilobil se može koristiti i u složenoj terapiji u prisustvu poremećaja cirkulacije u žilama donjih ekstremiteta (praksa angiohirurgije).

Kontraindikacije

Lijek pacijenti obično dobro podnose, međutim, u izoliranim slučajevima, primijećen je razvoj takvih nuspojava:

  • Iz centralnog nervnog sistema: glavobolja, pojačana razdražljivost.
  • Alergijske reakcije: osip na koži, svrbež, urtikarija, Quinckeov edem.
  • Iz probavnog sistema: mučnina, povraćanje, oslabljena stolica.

Uz razvoj teških alergijskih reakcija, neophodno je povlačenje lijeka.

Razvoj nuspojava češće je opažen kod uzimanja lijeka Bilobil Intens, kao i kod starijih pacijenata koji su uzimali velike doze lijeka.

Trudnoća i dojenje

Zbog nedostatka dovoljnih kliničkih podataka, Bilobil se ne preporučuje za upotrebu u trudnoći i tokom dojenja.

Upute za upotrebu

Uputa za uporabu kaže da se Bilobil uzima oralno. Kapsulu treba progutati s malom količinom tečnosti, bez obzira na obrok.

  1. Discirkulatorna encefalopatija različite etiologije: 1-2 kaps. 3 puta dnevno
  2. Senzorineuralni poremećaji (vrtoglavica, zujanje u ušima, hipoakusija), degeneracija senilne makule, dijabetička retinopatija: 1 kaps. 3 puta dnevno
  3. Poremećaj periferne cirkulacije krvi i mikrocirkulacija (uključujući arteriopatiju donjih udova), Raynaudov sindrom: 1 kaps. 3 puta dnevno

Prvi znakovi poboljšanja obično se javljaju nakon 1 mjeseca. Tijek liječenja je najmanje 3 mjeseca (posebno za starije pacijente). Drugi tečaj je moguć nakon konsultacije s ljekarom.

Nuspojave

Uzimanje lijeka može izazvati sljedeće nuspojave: vrtoglavicu, mučninu, povraćanje, glavobolju, oticanje, osip na koži, svrab, oslabljen sluh i vid, oštećenje gastrointestinalnog trakta, anemiju i nesanicu.

U nekim slučajevima bilobil može uzrokovati krvarenje i krvarenje u mozgu.Ovo se odnosi uglavnom na situacije kada se lek uzima zajedno sa sredstvima za zgrušavanje krvi. Općenito, nuspojave lijeka se primjećuju rijetko i privremene su. Međutim, ako se pojave, trebate odmah konzultirati liječnika.

Predoziranje

Ako se količina premaši, učinci nuspojava mogu se pojačati. Terapija je tradicionalna, ovisno o simptomima.

Posebna uputstva

Terapeutski učinak lijeka nastaje nakon otprilike mjesec dana uzimanja lijeka. Ako se tijekom razdoblja terapije lijekovima naglo pogorša, gubitak sluha, zujanje u ušima ili vrtoglavica, morate prestati uzimati lijek i hitno potražiti liječničku pomoć.

Ne preporučuje se imenovanje Bilobila pacijentima sa sindromom malapsorpcije galaktoze ili glukoze, urođenom galaktozemmijom ili urođenim nedostatkom laktaze, jer je laktoza dio nje.

Interakcija lijekova

Bilobil se ne smije propisati pacijentima koji redovito uzimaju lijekove koji snižavaju koagulaciju krvi (na primjer, acetilsalicilna kiselina i drugi nesteroidni protuupalni lijekovi, direktni i indirektni antikoagulansi). Ova kombinacija može povećati rizik od krvarenja zbog produženja vremena koagulacije.

Pokupili smo nekoliko recenzija ljudi o lijeku Bilobil:

  1. Nada Nakon ultrazvuka mozga i krvnih žila mozga, Bilobil Forte propisao je ljekara, pio gotovo godinu dana i nije mogao razumjeti zašto je pritisak postao nizak i 10070, a desio se još niži, a puls je skočio na 120, osjećala se jako loše, prestala je s pijenjem i postepeno je sve postala da biste postali bolji, tako da je jedan izliječen, a drugi osakaćen, s tim lijekom morate biti veoma oprezni. Zdravlje svima.
  2. Galina. Pila je mjesec dana marljivo, otpustila ga je od cervikalne osteohondroze. Glava je mutna, zamagljen vid. To uopće nije pomoglo.
  3. Olga Kapsule sam uzimala nakon moždanog udara po preporuci ljekara da otklonim negativne efekte. "Bilobil" je pomogao uklanjanje tinitusa i poboljšao pamćenje.
  4. Zina. Skuplje ne znači i bolje! Bilobil Intens 120mg: pakovanje od 60 kapsula košta 970 rubalja, cijena tanakan 40mg za 90 tableta 1580, dok mi tanakan nije pomogao, a pojavila se i Bilabil intenzivno. Problemi s pamćenjem zahtijevaju rješenje u obliku visokokvalitetnog, pouzdanog lijeka. Intenzitet Bilobil se liječio i više nemam problema s pamćenjem. A glava se ne vrti, ne boli. Ali glavno je da je s bistrom glavom lakše raditi i raditi svakodnevne stvari.
  5. Olya. Pio sam tromjesečni kurs bilobil intenzivno. Odlično se osjećam. Glava mi je postala svetla, lako je misliti, pamtim sve i ne zbunim ništa. Neugodni osjećaji poput vrtoglavice nestaju, a kognitivne sposobnosti su porasle kao u mladosti. Bilobil je bolji od mnogih lijekova s ​​ginkgom, ovo je lijek, nije loš, prirodan i moćan i zato se osjećam odlično. Prije je popio ginkoom, ali rezultata nije bilo. Nakon ginkooma, zaobilazim sve korake. A Bilobil je droga. Vrijedan novac definitivno.

Mnogi doktori pružaju dokaze da je ekstrakt stabla ginka gotovo jedini lijek koji poboljšava kognitivne funkcije kod starijih pacijenata. Međutim, studije su također pokazale da se nakon prestanka uzimanja Bilobila kod pacijenata ove kategorije primjećuje relaps dobnih simptoma.

Sinonimi lijekova su lijekovi Bilobil, Vitrum Memori, Gingium, Ginos, Memoplant i Tanakan.

Analozi Bilobil su takvi lijekovi kao:

  • Memantine
  • Memorel,
  • Noojeron
  • Akatinol Memantine,
  • Alzeym
  • Intellan
  • Memaneirin
  • Memantal
  • Maruks
  • Memantinol
  • Memikar.

Prije upotrebe analoga, posavjetujte se s liječnikom.

Uslovi skladištenja i rok trajanja

Lijek je pogodan za upotrebu tokom tri godine. Ne ostavljajte djeci pristup, štitite od svjetlosti. Temperatura skladištenja 200C.

Klinička i farmakološka grupa

Inhibitor H + -K + -ATPaze. Antiulcerni lijek

Oblik za puštanje, sastav i pakovanje

Enteričke kapsule tvrda želatina, veličine 3, s bijelim tijelom i plavim poklopcem, sadržaj kapsula je sferna peleta od gotovo bijele do bijele boje s kremastim ili žućkastim nijansama.

1 čep.
rabeprazol natrijum *10 mg

* rabeprazol, supstanca u obliku peleta 8,5% - 118 mg.

Pomoćne tvari: šećerne sfere (saharoza - 99,83%, povidon - 0,17%) - 71,46 mg, natrijum karbonat - 1,66 mg, talk - 1,77 mg, titanov dioksid - 0,83 mg, hipromeloza - 14,75 mg.

Pomoćne tvari za ljusku peleta: hipromeloza ftalat - 15,94 mg, cetil alkohol - 1,59 mg.
Sastav kapsule tvrdi želatin br. 3: tijelo kapsule - titanijum dioksid - 2%, želatina - do 100%, čep kapsule - titan dioksid - 2%, patentirano plavo bojilo - 0,0176%, dijamantsko crna boja - 0,0051%, želatina - do 100%.

5 kom. - blister paketi (1, 2, 3) - paketi od kartona, 7 kom. - blister pakovanja (1, 2, 3) - pakovanja od kartona, 10 kom. - blister pakovanja (1, 2, 3) - pakovanja od kartona.

14 kom. - blister pakovanja (1, 2, 3) - pakovanja od kartona, 15 kom. - blister pakovanja (1, 2, 3) - pakovanja od kartona, 20 kom. - blister pakovanja (1, 2, 3) - pakovanja od kartona.

30 kom - blister pakovanja (1, 2, 3) - pakovanja od kartona.

Farmakokinetika

Usisavanje i distribucija

Rabeprazol se brzo apsorbuje iz creva, Cmax u krvnoj plazmi dostiže se približno 3,5 sata nakon primene u dozi od 20 mg. Promjene Cmax u krvnoj plazmi, AUC vrijednosti rabeprazola linearne su u rasponu doza od 10 do 40 mg.

Apsolutna bioraspoloživost nakon oralne primjene u dozi od 20 mg (u usporedbi s iv) iznosi oko 52%. Uz to, bioraspoloživost se ne mijenja s višestrukim dozama rabeprazola. Ni vrijeme uzimanja lijeka tokom dana, ni istodobna primjena antacida ne utječu na apsorpciju rabeprazola.

Uzimanje lijeka s masnom hranom usporava apsorpciju rabeprazola tokom 4 ili više sati, međutim, ni Cmax niti stupanj apsorpcije se ne mijenjaju.

Vezivanje rabeprazola sa proteinima u plazmi iznosi oko 97%.

Metabolizam i izlučivanje

Glavni metabolit je tioetr (M1). Jedini aktivni metabolit je desmetil (M3), međutim određen je u niskoj koncentraciji samo u jednom učesniku ispitivanja nakon uzimanja rabeprazola u dozi od 80 mg.

Nakon jednokratne doze natrijuma rabeprazola sa 14C u dozi od 20 mg, nepromijenjeni lijek nije pronađen u urinu.

Oko 90% rabeprazola izlučuje se putem bubrega uglavnom u obliku dva metabolita: konjugata merkapturne kiseline (M5) i karboksilne kiseline (M6), kao i u obliku dva nepoznata metabolita identificirana tijekom toksikološke analize. Ostatak rabeprazola koji se uzima natrij izlučuje se kroz creva.

Ukupna eliminacija iznosi 99,8%. Ovi podaci ukazuju na malo izlučivanje metabolita natrijum rabeprazola sa žuči.

U zdravih dobrovoljaca T1 / 2 u plazmi iznosi oko 1 sat (u rasponu od 0,7 do 1,5 sata), a ukupni klirens 3,8 ml / min / kg.

Farmakokinetika u posebnim grupama bolesnika

U bolesnika s kroničnim oštećenjem jetre AUC se udvostručuje u usporedbi sa zdravim dobrovoljcima, što ukazuje na smanjenje metabolizma tijekom "prvog prolaza", a T1 / 2 iz krvne plazme povećava se za 2-3 puta.

U bolesnika sa stabilnim zatajenjem bubrega u krajnjem stadiju koji zahtijevaju održavajuću hemodijalizu (CC)

  • Jedna kapsula Bilobila sadrži 40 mg ekstrakta iz lišća drveća ginko sa dva oštrica.
  • Jedna kapsula Bilobil Forte sadrži 80 mg ekstrakta iz lišća drveća ginko sa dva oštrica.

  • Jedna kapsula Bilobil Intens 120 uključuje 120 mg ekstrakta iz lišća drveća ginko sa dva oštrica.
  • 100 mg ekstrakta uključuje 19,2 mg ginkgo glikozidi tip flavona i 4.

    8 mg terpenski laktoni tip (bilobalides i ginkgolides).

    Dodatne supstance: koloidni silicijum oksid, kukuruzni skrob, laktoza monohidrat, magnezijum stearat, talk.

    Sastav školjke: boja crveni gvožđe-oksid, titanijum-dioksid, azorubin, crni gvožđe-oksid, želatina.

    Farmakodinamika

    Fitopreparacija, normalizira se metabolizam u ćelijama reološki indikatori krv perfuzija i tkiva.

    Poboljšava cerebralnu cirkulaciju i opskrbljuje mozak glukoza i kiseonikinhibira agregaciju crvenih krvnih zrnacasuzbija aktivaciju broj trombocita.

    Ima regulatorni učinak ovisan o dozi na vaskularni sistem, aktivira proizvodnju NE, proširuje lumen arteriola, povećava ton vena i na taj način mijenja punjenje krvnih žila. Slabi propusnost stijenke posude.

    Posjeduje antitrombotik delovanje (jača membrane crvenih krvnih zrnaca i trombocita. utiče na biosintezu prostaglandinislabi efekte faktor aktiviranja trombocita) Inhibira peroksidaciju masti staničnih membrana i stvaranje slobodnih radikala.

    Normalizira metabolizam neurotransmiteri (kao što su dopamin, norepinefrin i acetilholin) Takođe ima antihipoksično djelovanje, stimulira metabolizam, potiče akumulaciju makroergiubrzava odlaganje glukoza i kiseonikreguliše procese medijatora u mozgu.

    Nuspojave

    Smanjeni apetit, mučnina, bolovi u trbuhu, labava stolica, metalik ukus u ustima, laktacidoza.

    Interakcija

    Učinak se smanjuje kortikosteroidima.

    Doziranje i primjena

    Unutra, 1 sto. 2 3 puta dnevno nakon obroka. Maksimalna dnevna doza od 300 mg u 3 4 doze.

    Mjere sigurnosti

    Potrebno je propisati mjere predostrožnosti u kombinaciji s diureticima (posebno s derivatima tiazida).

    Zbog rizika od laktacidoze, treba izvršiti krvni test svakih šest mjeseci, a potrebno je pratiti rad jetre i bubrega. Prije operacije potreban je prijelaz na terapiju inzulinom.

    Tokom lečenja ne možete piti alkohol, jer u nekim slučajevima može doći do intolerancije na alkohol.

    Uslovi skladištenja lijeka Adebit

    Na sobnoj temperaturi.

    Čuvati van dohvata dece.

    Rok trajanja lijeka Adebit

    Sinonimi nozoloških grupa

    Odjeljak ICD-10 Sinonimi bolesti za ICD-10
    E11 Dijabetes melitus neovisan o insulinuKetonurski dijabetes
    Dekompenzacija metabolizma ugljikohidrata
    Neinzulinski ovisan dijabetes melitus
    Dijabetes tipa 2
    Dijabetes tipa 2
    Dijabetes koji nije ovisan o insulinu
    Neinzulinski ovisan dijabetes melitus
    Neinzulinski ovisan dijabetes melitus
    Inzulinska rezistencija
    Dijabetes rezistentan na inzulin
    Koma dijabetičar sa mliječnom kiselinom
    Metabolizam ugljikohidrata
    Dijabetes tipa 2
    Dijabetes tipa II
    Dijabetes melitus u odrasloj dobi
    Dijabetes melitus u starosti
    Neinzulinski ovisan dijabetes melitus
    Dijabetes tipa 2
    Šećerna bolest tipa II
    E65-E68 Gojaznost i druge vrste prehrambenih viškaSuvišna snaga

    Glibutide upute, recenzije, cijena, opis

    Ime:

    Farmakološko djelovanje:

    Pripada sintetičkim oralnim hipoglikemijskim (antidijabetičkim) lekovima (oralni lekovi koji snižavaju šećer u krvi) grupe biguanida. Najveći hipoglikemijski efekat (snižavanje šećera u krvi) se javlja 4-5 sati nakon uzimanja leka.

    Glibutid se, kao i drugi biguanidi, odnosi na oralne antidijabetičke lijekove koji u pretilih bolesnika s dijabetesom uzrokuju značajno smanjenje tjelesne težine.

    Ovi lijekovi smanjuju apetit, pojačavaju anaerobnu glikolizu (proizvodnja energije u ćeliji bez sudjelovanja kisika), smanjuju apsorpciju glukoze iz gastrointestinalnog trakta, imaju antilipid (snižava udio masti) i fibinolizski učinak (otapanje u krvnom ugrušku).

    Indikacije za upotrebu:

    Koristi se za liječenje dijabetesa melitusa tipa II (inzulinski neovisnog) kod odraslih.

    U kombinaciji s inzulinom primjenjuje se kod inzulinsko rezistentnih oblika dijabetesa (dijabetesa, rezistentnih na liječenje inzulinskim pripravcima), kao i kod rezistencije (rezistencije) na antidijabetičke lijekove sulfonilureje, kod blagih oblika dijabetesa, praćenih s pretilošću, te kod pacijenata koji primaju liječenje inzulinom u blagom šećeru dijabetes (šećerna bolest, karakterizirana brzom promjenom šećera u krvi).

    Tehnika prijave:

    Dodijelite unutra hranu.

    Kao antidijabetičko sredstvo uzimajte, počevši od 0,1 g dnevno (50 mg ujutro i navečer), ovisno o promjeni glukoze u krvi i urinu, doza se može postepeno povećavati za 50 mg dnevno, ali dnevna doza ne smije biti veća od 300 mg

    Doze za održavanje obično su 50-100 mg ujutro i 50 mg uveče.Kada se kombinira sa inzulinom, doza posljednjeg se postepeno smanjuje pod kontrolom glukoze u krvi i urinu.

    Zajedno sa preparatima sulfonilureje, glibutid se propisuje u slučajevima kada prvi ne uspeju da sniže hiperglikemiju (visoku glukozu u krvi) i glukozuriju (prisustvo šećera u urinu) na potrebnu nivo.U složenoj terapiji pretilosti obično se uzimaju glibutidi u dozi od 0,1 g dnevno (često u kombinaciji sa anoreksigenima / lijekovima za suzbijanje apetita / lijekovima).

    Tablete dugog djelovanja propisuju se prvo jedna tableta (ujutro), postupno povećavajući dozu na 4 tablete (ujutro i navečer nakon jela).

    Neželjeni događaji:

    Glibutid se dobro podnosi, ali se može primijetiti gubitak apetita, mučnina, povraćanje, proliv (proliv) i metalik ukus u ustima. Kasnije od početka liječenja (nakon mjesec dana ili više) mogući su slabost, gubitak težine.

    Nuspojave obično brzo odlaze sa smanjenjem doze ili povlačenjem lijeka.

    Kontraindikacije:

    Kontraindikacije za upotrebu glibutida su: apsolutne indikacije za upotrebu inzulina, odsutnost endogenog (formiranog u tijelu) ili egzogeno primijenjenog (izvana) inzulina, koma (gubitak svijesti, karakteriziran potpunim odsustvom reakcije tijela na vanjske podražaje), acidoza (zakiseljavanje), zarazne bolesti, albuminurija (protein u urinu) zbog dijabetičke nefropatije (oštećenje krvnih žila i bubrežnog tkiva u šećernoj bolesti), oštećenja jetre, dijabetička angiopatija (kršenje ton krvnih žila povezan s visokim šećerom u krvi) s mogućnošću razvoja upalnog procesa, gangrene ekstremiteta, trudnoće. Treba imati na umu da neki pacijenti mogu razviti ketozu glibutidom (zakiseljavanje zbog prekomjernog sadržaja ketonskih tijela u krvi - intermedijarnih proizvoda metabolizam) sa smanjenjem rezervne alkalnosti krvi (funkcionalnost sistema pufera krvi, koji sprečava promjenu pH).

    U slučaju ketoze lijek se ukida. Prilikom liječenja glibutidom, posebno u početnom periodu, potrebno je ispitati urin na sadržaj acetona u njemu. Ubuduće se određivanje ketonskih tijela (intermedijarnih produkata metabolizma) provodi oko 1 puta tjedno.

    Obrazac za puštanje proizvoda:

    Tablete od 0,05 g u pakovanju od 50 komada. Tablete buformina retarda dugog djelovanja.

    Uslovi skladištenja:

    Lijek je s liste B. Na suvom mjestu.

    Buformin hidroklorid, Adebit, Butil bigvanid, Gliporal, Glibigid hidrohlorid, Krebon, Silubin.

    Butilbiguanid hidroklorid Bijeli kristalni prah gorak ukusa.Lako topiv u vodi i alkoholu.Jedna tableta produženog (produženog) djelovanja buformin retarda sadrži: 0,17 g buformin tozilata, što odgovara 0,1 g aktivne tvari (glibutida).

    Pripreme slične akcije:

    Diaformin (Diaformin) Glucovans (Glucovance) Oltar (Oltar) Glyukofazh (Glucophage) Maninil (Maninil)

    Niste pronašli potrebne informacije?
    Još potpunije upute o lijeku „glibutid“ možete pronaći ovdje:

    Poštovani doktori!

    Ako imate iskustva s propisivanjem ovog lijeka svojim pacijentima - podijelite rezultat (ostavite komentar)! Je li ovaj lijek pomogao pacijentu, da li su se tijekom liječenja pojavile neželjene pojave? Vaše će iskustvo zanimati i vaše kolege i pacijente.

    Dragi pacijenti!

    Ako je ovaj lijek propisan vama i podvrgnut ste terapiji, recite mi da li je bio efikasan (da li je pomogao), da li ima nuspojava, šta vam se sviđalo / nije. Hiljade ljudi traže online recenzije raznih lijekova. Ali samo nekoliko ih napušta. Ako lično ne ostavite povratne informacije o ovoj temi - ostatak neće imati što za pročitati.

    Hvala puno!/ sitemap-index.xml

    Opis lijeka "Adebit"

    Farmakološko djelovanje Smanjuje šećer u krvi i njegove dnevne fluktuacije, potrebu za inzulinom.

    Indikacije za upotrebu

    • Dijabetes melitus tipa II (u kombinaciji sa derivatima sulfoniluree), dijabetesna pretilost, nestabilan metabolizam šećera (kombinacija s inzulinom).

    • 50 mg tablete
    • blister 20, kutija (kutija) 2.

    Farmakodinamika lijeka Hipoglikemijsko sredstvo za oralnu primjenu iz skupine biguanida. Ima direktno stimulativno djelovanje na anaerobnu glikolizu u perifernim tkivima.

    Suzbija glukoneogenezu u jetri, smanjuje apsorpciju glukoze iz gastrointestinalnog trakta (inhibira crijevne alfa-glikozidaze, smanjuje enzimski razgradnju di-, oligo- i polisaharida do monosaharida), smanjuje apetit.

    Smanjuje sadržaj glukagona u plazmi, povećava osjetljivost tkiva na vezanje insulina za inzulinske receptore. Početak akcije je nakon 2-4 sata, trajanje akcije je oko 8 sati.

    Kontraindikacije

    • Preosjetljivost, ketonurija, hiperglikemijska koma, hipoglikemija, trudnoća, dojenje. Laktična acidoza (uključujući istoriju)
    • zatajenje jetre i / ili bubrega, zatajenje srca, respiratorno zatajenje, akutni infarkt miokarda, hronični alkoholizam, groznica, zarazne bolesti, albuminurija na pozadini dijabetičke nefropatije, dijabetičke gangrene.

    Nuspojave: smanjen apetit, mučnina, povraćanje, slabost, gubitak težine, gastralgija, laktacidoza, proliv, “metalni” ukus u ustima i alergijske reakcije.

    Doziranje iznutra, 1 tableta. 2-3 puta dnevno nakon jela. Maksimalna dnevna doza je 300 mg u 3-4 doze.

    Simptomi predoziranja: hipoglikemija, hipoglikemijska koma.

    Interakcije s drugim lijekovima Hipoglikemijski učinak je oslabljen derivatima fenotiazina, kortikosteroidima, hormonima koji stimuliraju štitnjaču, estrogenima, diureticima, MAO inhibitorima, salicilatima.

    Posebna uputstva za prijem Potrebno je redovno nadzirati dnevnu ekskreciju glukoze u urinu, nivo glikemije. Kada se pridruži tretmanu buforminom, doza inzulina smanjuje se postepeno.

    Uslovi skladištenja Lista B .: Na sobnoj temperaturi.

    Rok trajanja 60 meseci.

    Časovi bolesti

    Neinzulinski ovisan dijabetes melitus

    ATX (ATC) klasifikator

    Digestivni trakt i metabolizam

    Farmakološko djelovanje

    Opis Hipoglikemijski učinak ima za cilj snižavanje nivoa glukoze u krvi. Mehanizam djelovanja zasnovan je na vezivanju inzulina na njegove receptore i tako utječe na metabolizam glukoze.

    Kao rezultat toga, razina glukoze u krvi smanjuje se povećanjem njezine upotrebe u perifernim tkivima, posebno u skeletnom mišiću i masnom tkivu, i inhibira stvaranje glukoze u jetri.

    Pored izravnog učinka inzulina, mehanizam djelovanja povezan je sa stimulacijom ćelija gušterače, praćen mobilizacijom i povećanim oslobađanjem endogenog inzulina, vezanjem na specifične receptore (povezane s kalijumskim kanalima ovisnim o ATP) na?

    Također, mehanizam djelovanja može se povezati s inhibicijom glukoneogeneze u jetri (uključujući glikogenolizu) i povećanjem iskorištenja glukoze u perifernim tkivima, inhibicijom inaktivacije inzulina i poboljšanjem njegovog vezanja na receptore za inzulin (to povećava unos glukoze i njezin metabolizam).

    Jedan od mehanizama djelovanja je smanjenje otpornosti na inzulin u perifernim tkivima i jetri. Moguća je inhibicija raspada poli- i oligosaharida, što smanjuje stvaranje i apsorpciju glukoze u crevima, čime sprečava razvoj postprandijalne hiperglikemije. Hipoglikemijski lekovi koriste se za lečenje dijabetesa.

    Farmakološka grupa

    Hipoglikemijska sintetička i druga sredstva

    Aktivne supstance

    Opis Bijeli kristalni prah gorak ukusa. Lako topiv u vodi i alkoholu.

    Navedeni podaci su samo u informativne svrhe.
    Prije upotrebe posavjetujte se sa stručnjakom.

    Šta pomaže Bilobilu: upute i mišljenja

    Prirodni lijek Bilobil je psihostimulirajući sastav.

    Cilj mu je poboljšati rad mozga i nervnog sistema. Napravljen je na osnovu gimnastičkih reliktnih biljaka iz klase ginka. Ova vrsta četinjača dolazi sa istoka Kine, ali se uzgaja u mnogim botaničkim vrtovima svijeta.

    Na ovoj stranici pronaći ćete sve informacije o Bilobilu: potpuna uputstva za upotrebu ovog lijeka, prosječne cijene u ljekarnama, potpuni i nepotpuni analozi lijeka kao i recenzije ljudi koji su već koristili Bilobil. Želite ostaviti svoje mišljenje? Napišite u komentarima.

    Klinička i farmakološka grupa

    Lijek koji poboljšava cerebralnu i perifernu cirkulaciju.

    Uvjeti ljetovanja u ljekarni

    Izdaje se bez recepta.

    Koliko je Bilobil? Prosječna cijena u ljekarnama iznosi na razini od 550 rubalja.

    Oblik i sastav

    Čokoladno smeđe kapsule. Kapsule sadrže žućkast prah s vidljivim tamnijim česticama.

    • Jedna kapsula sadrži kao aktivnu supstancu: Suvi ekstrakt lišća ginka bilobe - 40 mg, standardizovanog da sadrži 9,6 mg flavono glikozida ginka i 2,4 mg terpenskih laktona (ginkgolida i bilobalida) u 40 mg.
    • Pomoćne tvari, laktoza monohidrat, kukuruzni škrob, talk, bezvodni koloidni silicijev dioksid, magnezijum stearat.
    • Ljuska kapsule: želatina, indigotin (E132), azorubin (E122), crveni željezni oksid * (E172), oksid crnog željeza (E 172), titanijev dioksid (E 171).

    Farmakološki efekat

    Bilobil je angioprotektor biljnog porekla. Kao rezultat činjenice da sastav lijeka uključuje ekstrakt ginka bilobe, naime terpenski laktoni i flavonski glikozidi, njegove biološki aktivne komponente značajno jačaju i povećavaju elastičnost stijenki krvnih žila, kao i poboljšavaju reološku sposobnost krvi.

    Bilobilove upute takođe govore da lijek efikasno reguliše učinak ovisan o dozi na kardiovaskularni sistem, povećava ton vena, regulira proces punjenja krvnih žila krvlju i širi male arterije.

    Indikacije za upotrebu

    Bilobil je propisan za mnoge patologije nervnog sistema, kao i različite simptome i sindrome, među njima:

    • Anksioznost
    • Tinnitus.
    • Nesanica
    • Discirkulatorna encefalopatija, posebno s kognitivnom disfunkcijom.
    • Vrtoglavica, primarno uzrokovana vaskularnim uzrocima.
    • Smanjen raspon pažnje.

    Bilobil se može koristiti i u složenoj terapiji u prisustvu poremećaja cirkulacije u žilama donjih ekstremiteta (praksa angiohirurgije).

    Kontraindikacije

    Lijek pacijenti obično dobro podnose, međutim, u izoliranim slučajevima, primijećen je razvoj takvih nuspojava:

    • Iz centralnog nervnog sistema: glavobolja, pojačana razdražljivost.
    • Alergijske reakcije: osip na koži, svrbež, urtikarija, Quinckeov edem.
    • Iz probavnog sistema: mučnina, povraćanje, oslabljena stolica.

    Uz razvoj teških alergijskih reakcija, neophodno je povlačenje lijeka.

    Razvoj nuspojava češće je opažen kod uzimanja lijeka Bilobil Intens, kao i kod starijih pacijenata koji su uzimali velike doze lijeka.

    Trudnoća i dojenje

    Zbog nedostatka dovoljnih kliničkih podataka, Bilobil se ne preporučuje za upotrebu u trudnoći i tokom dojenja.

    Upute za upotrebu

    Uputa za uporabu kaže da se Bilobil uzima oralno. Kapsulu treba progutati s malom količinom tečnosti, bez obzira na obrok.

    1. Discirkulatorna encefalopatija različite etiologije: 1-2 kaps. 3 puta dnevno
    2. Senzorineuralni poremećaji (vrtoglavica, zujanje u ušima, hipoakusija), degeneracija senilne makule, dijabetička retinopatija: 1 kaps. 3 puta dnevno
    3. Poremećaj periferne cirkulacije krvi i mikrocirkulacija (uključujući arteriopatiju donjih udova), Raynaudov sindrom: 1 kaps. 3 puta dnevno

    Prvi znakovi poboljšanja obično se javljaju nakon 1 mjeseca. Tijek liječenja je najmanje 3 mjeseca (posebno za starije pacijente). Drugi tečaj je moguć nakon konsultacije s ljekarom.

    Nuspojave

    Uzimanje lijeka može izazvati sljedeće nuspojave: vrtoglavicu, mučninu, povraćanje, glavobolju, oticanje, osip na koži, svrab, oslabljen sluh i vid, oštećenje gastrointestinalnog trakta, anemiju i nesanicu.

    U nekim slučajevima bilobil može uzrokovati krvarenje i krvarenje u mozgu. Ovo se odnosi uglavnom na situacije kada se lek uzima zajedno sa sredstvima za zgrušavanje krvi. Općenito, nuspojave lijeka se primjećuju rijetko i privremene su. Međutim, ako se pojave, trebate odmah konzultirati liječnika.

    Predoziranje

    Ako se količina premaši, učinci nuspojava mogu se pojačati. Terapija je tradicionalna, ovisno o simptomima.

    Posebna uputstva

    Terapeutski učinak lijeka nastaje nakon otprilike mjesec dana uzimanja lijeka. Ako se tijekom razdoblja terapije lijekovima naglo pogorša, gubitak sluha, zujanje u ušima ili vrtoglavica, morate prestati uzimati lijek i hitno potražiti liječničku pomoć.

    Ne preporučuje se imenovanje Bilobila pacijentima sa sindromom malapsorpcije galaktoze ili glukoze, urođenom galaktozemmijom ili urođenim nedostatkom laktaze, jer je laktoza dio nje.

    Interakcija lijekova

    Bilobil se ne smije propisati pacijentima koji redovito uzimaju lijekove koji snižavaju koagulaciju krvi (na primjer, acetilsalicilna kiselina i drugi nesteroidni protuupalni lijekovi, direktni i indirektni antikoagulansi). Ova kombinacija može povećati rizik od krvarenja zbog produženja vremena koagulacije.

    Pokupili smo nekoliko recenzija ljudi o lijeku Bilobil:

    1. Nada Nakon ultrazvuka mozga i krvnih žila mozga, Bilobil Forte propisao je ljekara, pio gotovo godinu dana i nije mogao razumjeti zašto je pritisak postao nizak i 10070, a desio se još niži, a puls je skočio na 120, osjećala se jako loše, prestala je s pijenjem i postepeno je sve postala da biste postali bolji, tako da je jedan izliječen, a drugi osakaćen, s tim lijekom morate biti veoma oprezni. Zdravlje svima.
    2. Galina. Pila je mjesec dana marljivo, otpustila ga je od cervikalne osteohondroze. Glava je mutna, zamagljen vid.To uopće nije pomoglo.
    3. Olga Kapsule sam uzimala nakon moždanog udara po preporuci ljekara da otklonim negativne efekte. "Bilobil" je pomogao uklanjanje tinitusa i poboljšao pamćenje.
    4. Zina. Skuplje ne znači i bolje! Bilobil Intens 120mg: pakovanje od 60 kapsula košta 970 rubalja, cijena tanakan 40mg za 90 tableta 1580, dok mi tanakan nije pomogao, a pojavila se i Bilabil intenzivno. Problemi s pamćenjem zahtijevaju rješenje u obliku visokokvalitetnog, pouzdanog lijeka. Intenzitet Bilobil se liječio i više nemam problema s pamćenjem. A glava se ne vrti, ne boli. Ali glavno je da je s bistrom glavom lakše raditi i raditi svakodnevne stvari.
    5. Olya. Pio sam tromjesečni kurs bilobil intenzivno. Odlično se osjećam. Glava mi je postala svetla, lako je misliti, pamtim sve i ne zbunim ništa. Neugodni osjećaji poput vrtoglavice nestaju, a kognitivne sposobnosti su porasle kao u mladosti. Bilobil je bolji od mnogih lijekova s ​​ginkgom, ovo je lijek, nije loš, prirodan i moćan i zato se osjećam odlično. Prije je popio ginkoom, ali rezultata nije bilo. Nakon ginkooma, zaobilazim sve korake. A Bilobil je droga. Vrijedan novac definitivno.

    Mnogi doktori pružaju dokaze da je ekstrakt stabla ginka gotovo jedini lijek koji poboljšava kognitivne funkcije kod starijih pacijenata. Međutim, studije su također pokazale da se nakon prestanka uzimanja Bilobila kod pacijenata ove kategorije primjećuje relaps dobnih simptoma.

    Sinonimi lijekova su lijekovi Bilobil, Vitrum Memori, Gingium, Ginos, Memoplant i Tanakan.

    Analozi Bilobil su takvi lijekovi kao:

    • Memantine
    • Memorel,
    • Noojeron
    • Akatinol Memantine,
    • Alzeym
    • Intellan
    • Memaneirin
    • Memantal
    • Maruks
    • Memantinol
    • Memikar.

    Prije upotrebe analoga, posavjetujte se s liječnikom.

    Uslovi skladištenja i rok trajanja

    Lijek je pogodan za upotrebu tokom tri godine. Ne ostavljajte djeci pristup, štitite od svjetlosti. Temperatura skladištenja 200C.

    Klinička i farmakološka grupa

    Inhibitor H + -K + -ATPaze. Antiulcerni lijek

    Oblik za puštanje, sastav i pakovanje

    Enteričke kapsule tvrda želatina, veličine 3, s bijelim tijelom i plavim poklopcem, sadržaj kapsula je sferna peleta od gotovo bijele do bijele boje s kremastim ili žućkastim nijansama.

    1 čep.
    rabeprazol natrijum *10 mg

    * rabeprazol, supstanca u obliku peleta 8,5% - 118 mg.

    Pomoćne tvari: šećerne sfere (saharoza - 99,83%, povidon - 0,17%) - 71,46 mg, natrijum karbonat - 1,66 mg, talk - 1,77 mg, titanov dioksid - 0,83 mg, hipromeloza - 14,75 mg.

    Pomoćne tvari za ljusku peleta: hipromeloza ftalat - 15,94 mg, cetil alkohol - 1,59 mg.
    Sastav kapsule tvrdi želatin br. 3: tijelo kapsule - titanijum dioksid - 2%, želatina - do 100%, čep kapsule - titan dioksid - 2%, patentirano plavo bojilo - 0,0176%, dijamantsko crna boja - 0,0051%, želatina - do 100%.

    5 kom. - blister paketi (1, 2, 3) - paketi od kartona, 7 kom. - blister pakovanja (1, 2, 3) - pakovanja od kartona, 10 kom. - blister pakovanja (1, 2, 3) - pakovanja od kartona.

    14 kom. - blister pakovanja (1, 2, 3) - pakovanja od kartona, 15 kom. - blister pakovanja (1, 2, 3) - pakovanja od kartona, 20 kom. - blister pakovanja (1, 2, 3) - pakovanja od kartona.

    30 kom - blister pakovanja (1, 2, 3) - pakovanja od kartona.

    Farmakološko djelovanje

    Inhibitor H + -K + -ATPaze. Antiulcerni lijek.

    Rabeprazol natrijum spada u klasu antisekretornih jedinjenja izvedenih iz benzimidazola. Rabeprazol natrijum inhibira izlučivanje želudačnog soka specifično inhibirajući H + / K + -ATPazu na sekretornoj površini parijetalnih ćelija želuca.

    H + / K + -ATPase je proteinski kompleks koji djeluje kao protonska pumpa, pa natrijum rabeprazol je inhibitor protonske pumpe u želucu i blokira završnu fazu proizvodnje kiselina.

    Ovaj učinak ovisi o dozi i dovodi do suzbijanja bazalne i stimulirane sekrecije kiseline, bez obzira na nadražujuće tvari. Rabeprazol natrijum nema antiholinergička svojstva.

    Nakon oralne primjene rabeprazola natrijuma u dozi od 20 mg, antisekretorni učinak se razvija unutar 1 sata.Inhibicija bazalne i stimulirane sekrecije kiseline 23 sata nakon uzimanja prve doze natrijuma rabeprazola iznosi 69%, odnosno 82%, i traje do 48 sati.

    Ovo trajanje farmakodinamičkog djelovanja daleko premašuje predviđeno T1 / 2 (otprilike 1 sat). Taj se učinak može objasniti produženim vezanjem ljekovite tvari na H + / K + -ATPazu parietalnih stanica želuca.

    Vrijednost inhibicijskog učinka natrijuma rabeprazola na lučenje kiseline dostiže visoravni nakon 3 dana uzimanja rabeprazola natrijuma. Kada prestanete sa obavljanjem sekretorne aktivnosti, obnavlja se u roku od 1-2 dana.

    Uticaj na koncentraciju gastrina u krvnoj plazmi

    U kliničkim ispitivanjima, pacijenti su uzimali rabeprazol natrijum u dozama od 10 ili 20 mg dnevno u trajanju od liječenja do 43 mjeseca. Koncentracija gastrina u krvnoj plazmi povećana je prvih 2-8 tjedana, što odražava inhibitorni učinak na lučenje kiseline. Koncentracija gastrina vratila se na početni nivo, obično u roku od 1-2 tjedna nakon prekida liječenja.

    Uticaj na ćelije nalik enterohromaffinu

    Prilikom ispitivanja uzoraka biopsije ljudskog stomaka iz antruma i dna želuca, 500 pacijenata koji su primali rabeprazol natrijum ili uporedni lijek tokom 8 tjedana imali su promjene u morfološkoj strukturi ćelija nalik enterokrominu, težini gastritisa, učestalosti atrofičnog gastritisa, crevnoj metaplaziji ili širenju Helicobacter pylori infekcije. otkriven.

    U studiji na više od 400 pacijenata koji su primali rabeprazol natrijum (10 mg / dan ili 20 mg / dan) do jedne godine, učestalost hiperplazije bila je niska i uporediva s onom za omeprazol (20 mg / kg). Nisu zabilježeni slučajevi adenomatoznih promjena ili karcinoidnih tumora kod pacova.

    Sistemski učinci natrijuma rabeprazola u odnosu na centralni nervni sistem, kardiovaskularni ili respiratorni sistem trenutno se ne otkrivaju.

    Pokazano je da natrijum rabeprazol, kada se uzima oralno u dozi od 20 mg tokom 2 tjedna, ne utječe na rad štitnjače, metabolizam ugljikohidrata, koncentraciju paratireoidnog hormona u krvi, kao i na koncentraciju kortizola, estrogena, testosterona, prolaktina, glukagona, FSH, LH , renin, aldosteron i hormon rasta.

    Farmakokinetika

    Usisavanje i distribucija

    Rabeprazol se brzo apsorbuje iz creva, Cmax u krvnoj plazmi dostiže se približno 3,5 sata nakon primene u dozi od 20 mg. Promjene Cmax u krvnoj plazmi, AUC vrijednosti rabeprazola linearne su u rasponu doza od 10 do 40 mg.

    Apsolutna bioraspoloživost nakon oralne primjene u dozi od 20 mg (u usporedbi s iv) iznosi oko 52%. Uz to, bioraspoloživost se ne mijenja s višestrukim dozama rabeprazola. Ni vrijeme uzimanja lijeka tokom dana, ni istodobna primjena antacida ne utječu na apsorpciju rabeprazola.

    Uzimanje lijeka s masnom hranom usporava apsorpciju rabeprazola tokom 4 ili više sati, međutim, ni Cmax niti stupanj apsorpcije se ne mijenjaju.

    Vezivanje rabeprazola sa proteinima u plazmi iznosi oko 97%.

    Metabolizam i izlučivanje

    Glavni metabolit je tioetr (M1). Jedini aktivni metabolit je desmetil (M3), međutim određen je u niskoj koncentraciji samo u jednom učesniku ispitivanja nakon uzimanja rabeprazola u dozi od 80 mg.

    Nakon jednokratne doze natrijuma rabeprazola sa 14C u dozi od 20 mg, nepromijenjeni lijek nije pronađen u urinu.

    Oko 90% rabeprazola izlučuje se putem bubrega uglavnom u obliku dva metabolita: konjugata merkapturne kiseline (M5) i karboksilne kiseline (M6), kao i u obliku dva nepoznata metabolita identificirana tijekom toksikološke analize. Ostatak rabeprazola koji se uzima natrij izlučuje se kroz creva.

    Ukupna eliminacija iznosi 99,8%. Ovi podaci ukazuju na malo izlučivanje metabolita natrijum rabeprazola sa žuči.

    U zdravih dobrovoljaca T1 / 2 u plazmi iznosi oko 1 sat (u rasponu od 0,7 do 1,5 sata), a ukupni klirens 3,8 ml / min / kg.

    Farmakokinetika u posebnim grupama bolesnika

    U bolesnika s kroničnim oštećenjem jetre AUC se udvostručuje u usporedbi sa zdravim dobrovoljcima, što ukazuje na smanjenje metabolizma tijekom "prvog prolaza", a T1 / 2 iz krvne plazme povećava se za 2-3 puta.

    U bolesnika sa stabilnim zatajenjem bubrega u krajnjem stadiju koji zahtijevaju održavajuću hemodijalizu (CC)

    • Jedna kapsula Bilobila sadrži 40 mg ekstrakta iz lišća drveća ginko sa dva oštrica.
    • Jedna kapsula Bilobil Forte sadrži 80 mg ekstrakta iz lišća drveća ginko sa dva oštrica.

  • Jedna kapsula Bilobil Intens 120 uključuje 120 mg ekstrakta iz lišća drveća ginko sa dva oštrica.
  • 100 mg ekstrakta uključuje 19,2 mg ginkgo glikozidi tip flavona i 4.

    8 mg terpenski laktoni tip (bilobalides i ginkgolides).

    Dodatne supstance: koloidni silicijum oksid, kukuruzni skrob, laktoza monohidrat, magnezijum stearat, talk.

    Sastav školjke: boja crveni gvožđe-oksid, titanijum-dioksid, azorubin, crni gvožđe-oksid, želatina.

    Obrazac za puštanje

    Ružičaste želatinske kapsule, iznutra sadrže smeđi prah sa vidljivim tamnim česticama. 10 kapsula u blisteru, dvije ili šest blistera u pakovanju od kartona.

    Farmakološko djelovanje

    Neurometabolički, antihipoksičnikoja poboljšava mikrocirkulaciju, pojačava perifernu i cerebralnu cirkulaciju, angioprotektivni, antioksidans radnja.

    Farmakodinamika i farmakokinetika

    Farmakodinamika

    Fitopreparacija, normalizira se metabolizam u ćelijama reološki indikatori krv perfuzija i tkiva.

    Poboljšava cerebralnu cirkulaciju i opskrbljuje mozak glukoza i kiseonikinhibira agregaciju crvenih krvnih zrnacasuzbija aktivaciju broj trombocita.

    Ima regulatorni učinak ovisan o dozi na vaskularni sistem, aktivira proizvodnju NE, proširuje lumen arteriola, povećava ton vena i na taj način mijenja punjenje krvnih žila. Slabi propusnost stijenke posude.

    Posjeduje antitrombotik delovanje (jača membrane crvenih krvnih zrnaca i trombocita. utiče na biosintezu prostaglandinislabi efekte faktor aktiviranja trombocita) Inhibira peroksidaciju masti staničnih membrana i stvaranje slobodnih radikala.

    Normalizira metabolizam neurotransmiteri (kao što su dopamin, norepinefrin i acetilholin) Takođe ima antihipoksično djelovanje, stimulira metabolizam, potiče akumulaciju makroergiubrzava odlaganje glukoza i kiseonikreguliše procese medijatora u mozgu.

    Farmakokinetika

    Nakon uzimanja bioraspoloživosti bilobalida i ginkgolides iznosi 85%. Najviša koncentracija zabilježena je dva sata nakon uzimanja lijeka. Poluvrijeme eliminacije je 4-10 sati. Molekuli ovih materija se ne razgrađuju u organizmu i u potpunosti se evakuišu mokraćom, u manjoj mjeri - izmetom.

    Indikacije za upotrebu

    • Oslabljena mikrocirkulacija i periferna cirkulacija, Raynaudov sindrom.

    Discirkulatorna encefalopatija zbog moždani udar, traume, starosnu dob i druge uzroke, popraćene slabljenjem pamćenja, pažnje, smanjenjem kognitivnih sposobnosti, promenom obrazaca spavanja.

  • Senzorineuralni poremećaji (zujanje u ušima, vrtoglavicahipoakusija i drugi).
  • Dijabetička patologija mrežnice.
  • Starost makularna degeneracija.
  • Kontraindikacije

    • Erozivni gastritis.
    • Smanjena koagulabilnost
    • Akutna cerebrovaskularna nesreća.
    • Peptični čir u fazi pogoršanja.
    • Infarkt miokarda.
    • Senzibilizacija na sastojke lijeka.
    • Starost do 18 godina.

    Nuspojave

    • Reakcije nervne aktivnosti: nesanica, glavoboljagubitak sluha, vrtoglavica.

  • Alergijske reakcije: hiperemija, oticanje, svrbež.
  • Probavne reakcije: povraćanje, mučnina, proliv.

  • Ostale reakcije: pogoršanje koagulabilnosti krvi.
  • Kapsule (tablete) Bilobil, upute za upotrebu

    At discirkulatorna encefalopatija Koristite 1-2 kapsule tri puta dnevno.

    U tretmanu kršenjamikrocirkulacija i periferna cirkulacija, Raynaudov sindrom uzimati po 1 kapsulu tri puta dnevno.

    At dijabetička retinopatija, senzorineuralni poremećajistarost dregeneracija makule preporučuju 1 kapsulu tri puta dnevno.

    Predoziranje

    Ako se količina premaši, učinci nuspojava mogu se pojačati. Terapija je tradicionalna, ovisno o simptomima.

    Posebna uputstva

    Terapeutski učinak lijeka nastaje nakon otprilike mjesec dana uzimanja lijeka. Ako se tijekom razdoblja terapije lijekovima naglo pogorša, gubitak sluha, zujanje u ušima ili vrtoglavica, morate prestati uzimati lijek i hitno potražiti liječničku pomoć.

    Ne preporučuje se imenovanje Bilobila pacijentima sa sindromom malapsorpcije galaktoze ili glukoze, urođenom galaktozemmijom ili urođenim nedostatkom laktaze, jer je laktoza dio nje.

    Interakcija lijekova

    Bilobil se ne smije propisati pacijentima koji redovito uzimaju lijekove koji snižavaju koagulaciju krvi (na primjer, acetilsalicilna kiselina i drugi nesteroidni protuupalni lijekovi, direktni i indirektni antikoagulansi). Ova kombinacija može povećati rizik od krvarenja zbog produženja vremena koagulacije.

    Pokupili smo nekoliko recenzija ljudi o lijeku Bilobil:

    1. Nada Nakon ultrazvuka mozga i krvnih žila mozga, Bilobil Forte propisao je ljekara, pio gotovo godinu dana i nije mogao razumjeti zašto je pritisak postao nizak i 10070, a desio se još niži, a puls je skočio na 120, osjećala se jako loše, prestala je s pijenjem i postepeno je sve postala da biste postali bolji, tako da je jedan izliječen, a drugi osakaćen, s tim lijekom morate biti veoma oprezni. Zdravlje svima.
    2. Galina. Pila je mjesec dana marljivo, otpustila ga je od cervikalne osteohondroze. Glava je mutna, zamagljen vid. To uopće nije pomoglo.
    3. Olga Kapsule sam uzimala nakon moždanog udara po preporuci ljekara da otklonim negativne efekte. "Bilobil" je pomogao uklanjanje tinitusa i poboljšao pamćenje.
    4. Zina. Skuplje ne znači i bolje! Bilobil Intens 120mg: pakovanje od 60 kapsula košta 970 rubalja, cijena tanakan 40mg za 90 tableta 1580, dok mi tanakan nije pomogao, a pojavila se i Bilabil intenzivno. Problemi s pamćenjem zahtijevaju rješenje u obliku visokokvalitetnog, pouzdanog lijeka. Intenzitet Bilobil se liječio i više nemam problema s pamćenjem. A glava se ne vrti, ne boli. Ali glavno je da je s bistrom glavom lakše raditi i raditi svakodnevne stvari.
    5. Olya. Pio sam tromjesečni kurs bilobil intenzivno. Odlično se osjećam. Glava mi je postala svetla, lako je misliti, pamtim sve i ne zbunim ništa. Neugodni osjećaji poput vrtoglavice nestaju, a kognitivne sposobnosti su porasle kao u mladosti. Bilobil je bolji od mnogih lijekova s ​​ginkgom, ovo je lijek, nije loš, prirodan i moćan i zato se osjećam odlično. Prije je popio ginkoom, ali rezultata nije bilo. Nakon ginkooma, zaobilazim sve korake. A Bilobil je droga. Vrijedan novac definitivno.

    Mnogi doktori pružaju dokaze da je ekstrakt stabla ginka gotovo jedini lijek koji poboljšava kognitivne funkcije kod starijih pacijenata. Međutim, studije su također pokazale da se nakon prestanka uzimanja Bilobila kod pacijenata ove kategorije primjećuje relaps dobnih simptoma.

    Sinonimi lijekova su lijekovi Bilobil, Vitrum Memori, Gingium, Ginos, Memoplant i Tanakan.

    Analozi Bilobil su takvi lijekovi kao:

    • Memantine
    • Memorel,
    • Noojeron
    • Akatinol Memantine,
    • Alzeym
    • Intellan
    • Memaneirin
    • Memantal
    • Maruks
    • Memantinol
    • Memikar.

    Prije upotrebe analoga, posavjetujte se s liječnikom.

    Uslovi skladištenja i rok trajanja

    Lijek je pogodan za upotrebu tokom tri godine. Ne ostavljajte djeci pristup, štitite od svjetlosti. Temperatura skladištenja 200C.

    Klinička i farmakološka grupa

    Inhibitor H + -K + -ATPaze. Antiulcerni lijek

    Oblik za puštanje, sastav i pakovanje

    Enteričke kapsule tvrda želatina, veličine 3, s bijelim tijelom i plavim poklopcem, sadržaj kapsula je sferna peleta od gotovo bijele do bijele boje s kremastim ili žućkastim nijansama.

    1 čep.
    rabeprazol natrijum *10 mg

    * rabeprazol, supstanca u obliku peleta 8,5% - 118 mg.

    Pomoćne tvari: šećerne sfere (saharoza - 99,83%, povidon - 0,17%) - 71,46 mg, natrijum karbonat - 1,66 mg, talk - 1,77 mg, titanov dioksid - 0,83 mg, hipromeloza - 14,75 mg.

    Pomoćne tvari za ljusku peleta: hipromeloza ftalat - 15,94 mg, cetil alkohol - 1,59 mg.
    Sastav kapsule tvrdi želatin br. 3: tijelo kapsule - titanijum dioksid - 2%, želatina - do 100%, čep kapsule - titan dioksid - 2%, patentirano plavo bojilo - 0,0176%, dijamantsko crna boja - 0,0051%, želatina - do 100%.

    5 kom. - blister paketi (1, 2, 3) - paketi od kartona, 7 kom. - blister pakovanja (1, 2, 3) - pakovanja od kartona, 10 kom. - blister pakovanja (1, 2, 3) - pakovanja od kartona.

    14 kom. - blister pakovanja (1, 2, 3) - pakovanja od kartona, 15 kom. - blister pakovanja (1, 2, 3) - pakovanja od kartona, 20 kom. - blister pakovanja (1, 2, 3) - pakovanja od kartona.

    30 kom - blister pakovanja (1, 2, 3) - pakovanja od kartona.

    Farmakološko djelovanje

    Inhibitor H + -K + -ATPaze. Antiulcerni lijek.

    Rabeprazol natrijum spada u klasu antisekretornih jedinjenja izvedenih iz benzimidazola. Rabeprazol natrijum inhibira izlučivanje želudačnog soka specifično inhibirajući H + / K + -ATPazu na sekretornoj površini parijetalnih ćelija želuca.

    H + / K + -ATPase je proteinski kompleks koji djeluje kao protonska pumpa, pa natrijum rabeprazol je inhibitor protonske pumpe u želucu i blokira završnu fazu proizvodnje kiselina.

    Ovaj učinak ovisi o dozi i dovodi do suzbijanja bazalne i stimulirane sekrecije kiseline, bez obzira na nadražujuće tvari. Rabeprazol natrijum nema antiholinergička svojstva.

    Nakon oralne primjene rabeprazola natrija u dozi od 20 mg, antisekretorni učinak razvija se u roku od jednog sata.Inhibicija bazalne i stimulirane kiseline izlučivanje 23 sata nakon uzimanja prve doze rabeprazola natrija je 69%, odnosno 82%, i traje do 48 sati.

    Ovo trajanje farmakodinamičkog djelovanja daleko premašuje predviđeno T1 / 2 (otprilike 1 sat). Taj se učinak može objasniti produženim vezanjem ljekovite tvari na H + / K + -ATPazu parietalnih stanica želuca.

    Vrijednost inhibicijskog učinka natrijuma rabeprazola na lučenje kiseline dostiže visoravni nakon 3 dana uzimanja rabeprazola natrijuma. Kada prestanete sa obavljanjem sekretorne aktivnosti, obnavlja se u roku od 1-2 dana.

    Uticaj na koncentraciju gastrina u krvnoj plazmi

    U kliničkim ispitivanjima, pacijenti su uzimali rabeprazol natrijum u dozama od 10 ili 20 mg dnevno u trajanju od liječenja do 43 mjeseca. Koncentracija gastrina u krvnoj plazmi povećana je prvih 2-8 tjedana, što odražava inhibitorni učinak na lučenje kiseline. Koncentracija gastrina vratila se na početni nivo, obično u roku od 1-2 tjedna nakon prekida liječenja.

    Uticaj na ćelije nalik enterohromaffinu

    Prilikom ispitivanja uzoraka biopsije ljudskog stomaka iz antruma i dna želuca, 500 pacijenata koji su primali rabeprazol natrijum ili uporedni lijek tokom 8 tjedana imali su promjene u morfološkoj strukturi ćelija nalik enterokrominu, težini gastritisa, učestalosti atrofičnog gastritisa, crevnoj metaplaziji ili širenju Helicobacter pylori infekcije. otkriven.

    U studiji na više od 400 pacijenata koji su primali rabeprazol natrijum (10 mg / dan ili 20 mg / dan) do jedne godine, učestalost hiperplazije bila je niska i uporediva s onom za omeprazol (20 mg / kg). Nisu zabilježeni slučajevi adenomatoznih promjena ili karcinoidnih tumora kod pacova.

    Sistemski učinci natrijuma rabeprazola u odnosu na centralni nervni sistem, kardiovaskularni ili respiratorni sistem trenutno se ne otkrivaju.

    Pokazano je da natrijum rabeprazol, kada se uzima oralno u dozi od 20 mg tokom 2 tjedna, ne utječe na rad štitnjače, metabolizam ugljikohidrata, koncentraciju paratireoidnog hormona u krvi, kao i na koncentraciju kortizola, estrogena, testosterona, prolaktina, glukagona, FSH, LH , renin, aldosteron i hormon rasta.

    Farmakokinetika

    Usisavanje i distribucija

    Rabeprazol se brzo apsorbuje iz creva, Cmax u krvnoj plazmi dostiže se približno 3,5 sata nakon primene u dozi od 20 mg. Promjene Cmax u krvnoj plazmi, AUC vrijednosti rabeprazola linearne su u rasponu doza od 10 do 40 mg.

    Apsolutna bioraspoloživost nakon oralne primjene u dozi od 20 mg (u usporedbi s iv) iznosi oko 52%. Uz to, bioraspoloživost se ne mijenja s višestrukim dozama rabeprazola. Ni vrijeme uzimanja lijeka tokom dana, ni istodobna primjena antacida ne utječu na apsorpciju rabeprazola.

    Uzimanje lijeka s masnom hranom usporava apsorpciju rabeprazola tokom 4 ili više sati, međutim, ni Cmax niti stupanj apsorpcije se ne mijenjaju.

    Vezivanje rabeprazola sa proteinima u plazmi iznosi oko 97%.

    Metabolizam i izlučivanje

    Glavni metabolit je tioetr (M1). Jedini aktivni metabolit je desmetil (M3), međutim određen je u niskoj koncentraciji samo u jednom učesniku ispitivanja nakon uzimanja rabeprazola u dozi od 80 mg.

    Nakon jednokratne doze natrijuma rabeprazola sa 14C u dozi od 20 mg, nepromijenjeni lijek nije pronađen u urinu.

    Oko 90% rabeprazola izlučuje se putem bubrega uglavnom u obliku dva metabolita: konjugata merkapturne kiseline (M5) i karboksilne kiseline (M6), kao i u obliku dva nepoznata metabolita identificirana tijekom toksikološke analize. Ostatak rabeprazola koji se uzima natrij izlučuje se kroz creva.

    Ukupna eliminacija iznosi 99,8%. Ovi podaci ukazuju na malo izlučivanje metabolita natrijum rabeprazola sa žuči.

    U zdravih dobrovoljaca T1 / 2 u plazmi iznosi oko 1 sat (u rasponu od 0,7 do 1,5 sata), a ukupni klirens 3,8 ml / min / kg.

    Farmakokinetika u posebnim grupama bolesnika

    U bolesnika s kroničnim oštećenjem jetre AUC se udvostručuje u usporedbi sa zdravim dobrovoljcima, što ukazuje na smanjenje metabolizma tijekom "prvog prolaza", a T1 / 2 iz krvne plazme povećava se za 2-3 puta.

    U bolesnika sa stabilnim zatajenjem bubrega u krajnjem stadiju koji zahtijevaju održavajuću hemodijalizu (CC)

    • Jedna kapsula Bilobila sadrži 40 mg ekstrakta iz lišća drveća ginko sa dva oštrica.
    • Jedna kapsula Bilobil Forte sadrži 80 mg ekstrakta iz lišća drveća ginko sa dva oštrica.

  • Jedna kapsula Bilobil Intens 120 uključuje 120 mg ekstrakta iz lišća drveća ginko sa dva oštrica.
  • 100 mg ekstrakta uključuje 19,2 mg ginkgo glikozidi tip flavona i 4.

    8 mg terpenski laktoni tip (bilobalides i ginkgolides).

    Dodatne supstance: koloidni silicijum oksid, kukuruzni skrob, laktoza monohidrat, magnezijum stearat, talk.

    Sastav školjke: boja crveni gvožđe-oksid, titanijum-dioksid, azorubin, crni gvožđe-oksid, želatina.

    Obrazac za puštanje

    Ružičaste želatinske kapsule, iznutra sadrže smeđi prah sa vidljivim tamnim česticama. 10 kapsula u blisteru, dvije ili šest blistera u pakovanju od kartona.

    Farmakološko djelovanje

    Neurometabolički, antihipoksičnikoja poboljšava mikrocirkulaciju, pojačava perifernu i cerebralnu cirkulaciju, angioprotektivni, antioksidans radnja.

    Farmakodinamika i farmakokinetika

    Farmakodinamika

    Fitopreparacija, normalizira se metabolizam u ćelijama reološki indikatori krv perfuzija i tkiva.

    Poboljšava cerebralnu cirkulaciju i opskrbljuje mozak glukoza i kiseonikinhibira agregaciju crvenih krvnih zrnacasuzbija aktivaciju broj trombocita.

    Ima regulatorni učinak ovisan o dozi na vaskularni sistem, aktivira proizvodnju NE, proširuje lumen arteriola, povećava ton vena i na taj način mijenja punjenje krvnih žila. Slabi propusnost stijenke posude.

    Posjeduje antitrombotik delovanje (jača membrane crvenih krvnih zrnaca i trombocita. utiče na biosintezu prostaglandinislabi efekte faktor aktiviranja trombocita) Inhibira peroksidaciju masti staničnih membrana i stvaranje slobodnih radikala.

    Normalizira metabolizam neurotransmiteri (kao što su dopamin, norepinefrin i acetilholin) Takođe ima antihipoksično djelovanje, stimulira metabolizam, potiče akumulaciju makroergiubrzava odlaganje glukoza i kiseonikreguliše procese medijatora u mozgu.

    Farmakokinetika

    Nakon uzimanja bioraspoloživosti bilobalida i ginkgolides iznosi 85%. Najviša koncentracija zabilježena je dva sata nakon uzimanja lijeka. Poluvrijeme eliminacije je 4-10 sati. Molekuli ovih materija se ne razgrađuju u organizmu i u potpunosti se evakuišu mokraćom, u manjoj mjeri - izmetom.

    Indikacije za upotrebu

    • Oslabljena mikrocirkulacija i periferna cirkulacija, Raynaudov sindrom.

    Discirkulatorna encefalopatija zbog moždani udar, traume, starosnu dob i druge uzroke, popraćene slabljenjem pamćenja, pažnje, smanjenjem kognitivnih sposobnosti, promenom obrazaca spavanja.

  • Senzorineuralni poremećaji (zujanje u ušima, vrtoglavicahipoakusija i drugi).
  • Dijabetička patologija mrežnice.
  • Starost makularna degeneracija.
  • Kontraindikacije

    • Erozivni gastritis.
    • Smanjena koagulabilnost
    • Akutna cerebrovaskularna nesreća.
    • Peptični čir u fazi pogoršanja.
    • Infarkt miokarda.
    • Senzibilizacija na sastojke lijeka.
    • Starost do 18 godina.

    Nuspojave

    • Reakcije nervne aktivnosti: nesanica, glavoboljagubitak sluha, vrtoglavica.

  • Alergijske reakcije: hiperemija, oticanje, svrbež.
  • Probavne reakcije: povraćanje, mučnina, proliv.

  • Ostale reakcije: pogoršanje koagulabilnosti krvi.
  • Upute za upotrebu (Metoda i doziranje)

    Kapsule treba potpuno progutati sa vodom. Prije nego što počnete uzimati preporučuje se da se posavjetujete sa ljekarom. Označeni znakovi poboljšanja mogu se pojaviti nakon mjesec dana liječenja. Trajanje liječenja ne smije biti manje od tri mjeseca.

    Kapsule (tablete) Bilobil, upute za upotrebu

    At discirkulatorna encefalopatija Koristite 1-2 kapsule tri puta dnevno.

    U tretmanu kršenjamikrocirkulacija i periferna cirkulacija, Raynaudov sindrom uzimati po 1 kapsulu tri puta dnevno.

    At dijabetička retinopatija, senzorineuralni poremećajistarost dregeneracija makule preporučuju 1 kapsulu tri puta dnevno.

    Upute za upotrebu Bilobil Forte i Bilobil Intens 120

    Bilobil Forte obično se uzima po 1 kapsulu dva puta ili tri puta dnevno, a Bilobil Intens 120 se uzima 1 kapsulu 1 put (ujutro) ili 2 puta (ujutro i navečer) dnevno.

    Predoziranje

    Nema izvještaja o zabilježenim slučajevima predoziranja.

    Recenzije o Bilobil

    Recenzije o Bilobil Fort, Bilobil i Bilobil Intens su u osnovi slične i, ako se pravilno koriste, ukazuju na učinkovitost lijeka u poboljšanju moždane cirkulacije.

    Recenzije ljekara temelje se na nepobitnoj dokaznoj bazi, koja upućuje na to da je ekstrakt stabla ginka gotovo jedini poznati alat koji poboljšava kognitivne funkcije kod starijih pacijenata.

    Međutim, studije su također pokazale da se simptomi povezani sa starenjem vraćaju nakon povlačenja lijeka.

    Cijena, gdje kupiti

    U Rusiji je cijena Bilobila broj 20 156-211 rubalja, cijena Bilobil Forte br. 20 je 273-290 rubalja, a cijena Bilobil Intens broj 20 počinje od 418 rubalja.

    U Ukrajini su prosječne cijene tih lijekova 99, 152 odnosno 203 grivna.

    • Online ljekarne u Rusiji
    • Online ljekarne u Ukrajini
    • Online ljekarne u Kazahstanu

    • Bilobil kapsule 40 mg 60 kom KRKA KRKA
    • Bilobil forte kapsule 80 mg 60 kom KRKA KRKA
    • Bilobil Intens 120 kapsula 120 mg 60 kom KRKA KRKA
    • Bilobil Intens 120 kapsula 120 mg 20 kom KRKA KRKA
    • Bilobil forte kapsule 80 mg 20 kom KRKA KRKA
    • Bilobil 40mg br. 20 kapsula KRKA-Rus
    • Bilobil Forte 80mg br. 60 kapsula KRKA-Rus
    • Bilobil 40mg br. 60 kapsula KRKA-Rus
    • Bilobil Forte 80 mg br. 20 kapsula KRKA-Rus
    • Bilobil Intense 120mg br. 60 kapsula KRKA-Rus

    Ljekarna IFC

    • Bilobil Forte KRKA, Slovenija
    • Bilobil Intens 120KRKA, Slovenija
    • Bilobil Intens 120KRKA, Slovenija
    • Bilobil Forte KRKA, Slovenija
    • Bilobil forte kapsule 80 mg br. 20KPKA (Slovenija)
    • Bilobil kapsule 40mg br. 60KPKA (Slovenija)
    • Bilobil forte kapsule 80 mg br. 60KKKA (Slovenija)

    Pani Apoteka

    • Bilobil kape. 40mg br. 20KKKA
    • Bilobil kape. 40mg br. 20KKKA
    • Bilobil kape. 40mg br. 20KKKA
    • Bilobil kape. 40mg br. 20KKKA
    • Bilobil Intens 120 mg br. 60 čepova.
    • Bilobil forte 80 mg br. 20 čepova.
    • Bilobil forte 80 mg br. 60 čepova.

    PAŽITE PAŽNJU! Informacije o lijekovima na web mjestu predstavljaju referentnu generalizaciju, prikupljaju se iz javnih izvora i ne mogu poslužiti kao osnova za odlučivanje o upotrebi lijekova tokom liječenja. Prije upotrebe lijeka Bilobil, obavezno se posavjetujte sa ljekarom.

    Pogledajte video: A Debit Card With Benefits: TD Access Card - TD Bank Canada (Maj 2024).

    Ostavite Svoj Komentar