Upute za upotrebu tvrtke Accu-Chek Gow

Dijabetes melitus je uobičajena bolest u modernom društvu. To je zbog mnogih faktora.

Prema najnovijoj klasifikaciji razlikuju se dva oblika bolesti. Dijabetes tipa 1, koji se zasniva na direktnom oštećenju gušterače (otočići Langerhans).

U tom se slučaju razvija apsolutni nedostatak inzulina i osoba je primorana da se potpuno prebaci na zamjensku terapiju. Kod dijabetesa tipa 2 problem je neosjetljivost tkiva na endogeni hormon.

Bez obzira na etiologiju, važno je razumjeti da problemi koji su povezani s ovom bolešću i dovode do invaliditeta izravno ovise o vaskularnim komplikacijama. Da bi ih se spriječilo, potrebno je kontinuirano nadziranje nivoa šećera u krvi.

Moderna medicinska industrija nudi širok spektar prijenosnih uređaja. Jedan od najpouzdanijih i najčešćih je mjerač Accu Chek Gow, koji se proizvodi u Njemačkoj.

Princip rada

Aparat se temelji na fizičkom fenomenu koji se zove fotometrija. Snop infracrvene svetlosti prolazi kroz kap krvi, ovisno o njegovoj apsorpciji određuje se nivo glukoze u krvi.

Glucometer Accu-Chek Go

Indikacije za upotrebu

Indiciran je za dinamičku kontrolu glikemije kod kuće.

Prednosti u odnosu na ostale glukometre

Accu Chek Gow pravi je proboj u svijetu mjernih instrumenata ove vrste. To je zbog sledećih karakteristika:

  • uređaj je što je higijenski moguće, krv ne ulazi direktno u tijelo brojila, ograničena je samo mjernom naljepnicom test trake,
  • rezultati analize dostupni su u roku od 5 sekundi,
  • dovoljno je da na testnu traku dovedete kap krvi, a on se samostalno apsorbuje (kapilarnom metodom), tako da možete napraviti ogradu s različitih dijelova tijela,
  • za kvalitativno mjerenje potreban je mali pad krvi koji vam omogućava da napravite najbolje bezbolno probijanje pomoću tankog vrha scarifier-a,
  • jednako jednostavan za upotrebu jer se automatski uključuje i isključuje,
  • ima ugrađenu internu memoriju koja može pohraniti do 300 rezultata prethodnih merenja,
  • dostupna je funkcija prenošenja rezultata analize na mobilni uređaj ili računalo pomoću infracrvenog porta,
  • uređaj može analizirati podatke u određenom vremenskom periodu i oblikovati grafičku sliku, tako da pacijent može pratiti dinamiku glikemije,
  • ugrađeni alarm signalizira vrijeme kada je potrebno izvršiti mjerenje.

Za više informacija o uređaju obratite se svom ljekaru ili obučenom medicinskom osoblju. Važno je razumjeti da pouzdanost podataka u velikoj mjeri ovisi o ispravnosti mjerenja.

Tehničke specifikacije

Dijabetes se plaši ovog lijeka, poput vatre!

Samo trebate prijaviti ...

Glukometar Accu-Chek Go razlikuje se od ostalih uređaja u svojoj izdržljivosti, to je zbog upotrebe visokokvalitetnih materijala.

Sledeće opcije su relevantne:

  • mala težina, samo 54 grama,
  • napunjenje baterije dizajnirano je za 1000 mjerenja,
  • raspon određivanja glikemije od 0,5 do 33,3 mmol / l,
  • mala težina
  • infracrveni port
  • može raditi i na niskim i visokim temperaturama,
  • test trake ne zahtijevaju kalibraciju.

Tako osoba može uzeti uređaj sa sobom na dugo putovanje i ne brinuti da će mu zauzeti puno prostora ili će se isprazniti baterija.

Firma - proizvođač

Cijena jednog od najpopularnijih mjerača glukoze u krvi kreće se od 3 do 7 hiljada rubalja. Uređaj se može naručiti na službenoj web stranici i dobiti ga u roku od nekoliko dana kurirom.

U mreži dominiraju pozitivni pregledi među endokrinolozima i pacijentima:

  • Anna Pavlovna. Ja bolujem od dijabetesa tipa 2 već 10 godina, za to vrijeme sam promijenio nekoliko glukometra. Stalno me iritiralo kada test traka nije dobila dovoljno krvi i dala grešku (a skupa su skupa). Kada sam počeo koristiti Accu Check Go, sve se promijenilo na bolje, uređaj je jednostavan za korištenje, daje tačne rezultate koje je lako dvostruko provjeriti,
  • Oksana. Accu-Chek Go nova je riječ u tehnologiji mjerenja šećera u krvi. Kao endokrinolog preporučujem ga svojim pacijentima. Siguran sam u pokazatelje.

Prednosti Accu-Chek Gow-a

Ovaj uređaj ima brojne prednosti, zbog čega ga koristi toliko mnogo ljudi.

Glavni pozitivni aspekti ovog uređaja mogu se nazvati:

  1. Brzina studije. Rezultat će biti dobiven u roku od 5 sekundi i prikazan.
  2. Velika količina memorije. Glukometar pohranjuje 300 nedavnih studija. Uređaj takođe čuva datume i vreme merenja.
  3. Dugo trajanje baterije. Dovoljno je obaviti 1000 mjerenja.
  4. Automatski uključite brojilo i isključite nekoliko sekundi nakon završetka studije.
  5. Točnost podataka. Rezultati analize gotovo su slični laboratorijskim, što omogućava da se ne sumnja u njihovu pouzdanost.
  6. Detekcija glukoze reflektivnom fotometrijskom metodom.
  7. Korištenje inovativnih tehnologija u proizvodnji test traka. Test Chek Gow test trake same apsorbiraju krv čim se nanese.
  8. Sposobnost provođenja analize koristeći ne samo krv iz prsta, već i sa ramena.
  9. Nema potrebe da se koristi velika količina krvi (dosta kapi). Ako je malo krvi naneto na traku, uređaj će dati signal o tome, a pacijent će ponovnim nanošenjem nadoknaditi nestašicu.
  10. Jednostavnost upotrebe. Mjerač je vrlo jednostavan za korištenje. Nije ga potrebno uključivati ​​i isključivati, već čuva i podatke o rezultatima bez posebnih radnji pacijenta. Ova značajka važna je za starije osobe, kojima je teško prilagoditi se modernoj tehnologiji.
  11. Mogućnost prenošenja rezultata na računalo zbog postojanja infracrvenog porta.
  12. Ne postoji rizik od obojenja uređaja s krvlju, jer on ne dođe u kontakt sa površinom tijela.
  13. Automatsko uklanjanje test traka nakon analize. Da biste to učinili, samo kliknite na gumb.
  14. Prisutnost funkcije koja omogućuje dobivanje prosječne ocjene podataka. Pomoću njega možete postaviti prosjek za sedmicu ili dvije, kao i mjesec.
  15. Sistem upozorenja. Ako pacijent postavi signal, mjerač mu može reći o preniskom očitanju glukoze. Ovim se izbjegavaju komplikacije izazvane hipoglikemijom.
  16. Budilica. Na uređaju možete postaviti podsjetnik za provođenje analize određeno vrijeme. Ovo je posebno važno za one koji imaju tendenciju da zaborave na postupak.
  17. Nema ograničenja životnog veka. Pod pravilnom upotrebom i mjerama opreza, Accu Chek Gow može raditi dugi niz godina.

Opcije glukometra

Accu Chek Go komplet uključuje:

  1. Mjerač glukoze u krvi
  2. Test trake (obično 10 kom.).
  3. Olovka za piercing.
  4. Lančevi (ima i 10 kom.).
  5. Mlaznica za sakupljanje biomaterijala.
  6. Futrola za uređaj i njegove komponente.
  7. Rješenje za nadzor.
  8. Uputa za upotrebu.

Načelo rada uređaja može se razumjeti saznanjem njegovih glavnih karakteristika.

Tu spadaju:

  1. LCD displej Visokog je kvaliteta i sastoji se od 96 segmenata. Simboli na takvom ekranu su veliki i jasni, što je vrlo zgodno za pacijente sa slabim vidom i starije osobe.
  2. Širok spektar istraživanja. Kreće se od 0,6 do 33,3 mmol / L.
  3. Kalibracija test traka. To se radi pomoću testnog ključa.
  4. IR port Dizajniran za uspostavljanje komunikacije sa računarom ili laptopom.
  5. Baterije Koriste se kao baterija. Jedna litijumska baterija dovoljna je za 1000 mjerenja.
  6. Lagana i kompaktna. Uređaj je težak 54 g, što vam omogućava da ga nosite sa sobom. To je omogućeno malom veličinom (102 * 48 * 20 mm). S takvim se dimenzijama mjerač stavlja u torbu, pa čak i u džep.

Rok trajanja ovog uređaja je neograničen, ali to ne znači da se ne može pokvariti. Pridržavanje pravila opreza pomoći će tome da se to izbjegne.

Oni su kako slijedi:

  1. Pridržavanje temperaturnog režima. Uređaj može izdržati temperature od -25 do 70 stepeni. Ali to je moguće samo kad su izvađene baterije. Ako se baterija nalazi unutar uređaja, temperatura bi trebala biti u rasponu od -10 do 25 stupnjeva. Kod nižih ili viših pokazatelja, mjerač možda neće raditi ispravno.
  2. Održavajte normalnu razinu vlage. Previše vlage štetno je za uređaj. Optimalno je kada ovaj pokazatelj ne prelazi 85%.
  3. Izbjegavajte upotrebu uređaja na prevelikoj visini. Accu-chek-go nije prikladan za upotrebu u područjima koja se nalaze iznad 4 km nadmorske visine.
  4. Za analizu je potrebna upotreba samo posebnih test traka dizajniranih za ovo brojilo. Te se trake mogu kupiti u ljekarni imenovanjem vrste uređaja.
  5. Za pregled koristite samo svježu krv. Ako to nije slučaj, rezultati mogu biti izobličeni.
  6. Redovno čišćenje. To će ga zaštititi od oštećenja.
  7. Oprez u upotrebi. Accu Check Go ima vrlo krhki senzor koji se može oštetiti ako se s uređajem rukuje pažljivo.

Ako slijedite ove preporuke, možete računati na dug radni vijek uređaja.

Korištenje uređaja

Pravilna upotreba uređaja utiče na tačnost rezultata i principe konstrukcije dalje terapije. Ponekad život dijabetičara ovisi o glukometru. Stoga morate smisliti kako koristiti Accu Check Go.

Upute za upotrebu:

  1. Ruke trebaju biti čiste, stoga ih je prije istraživanja potrebno oprati.
  2. Jastučić za prste za planirano uzorkovanje krvi mora biti dezinficiran. Za to je prikladan alkoholni rastvor. Nakon dezinfekcije prst morate osušiti, u protivnom će se krv širiti.
  3. Drška za piercing koristi se prema tipu kože.
  4. Pogodnije je izvršiti proboj sa strane, a prst pridržati tako da probijeno područje bude na vrhu.
  5. Nakon uboda malo izmasirajte prst kako bi kap krvi istekla.
  6. Ispitnu traku treba postaviti unapred.
  7. Uređaj mora biti postavljen okomito.
  8. Kada uzimate biomaterijal, mjerač treba postaviti s test trakom prema dolje. Njezin vrh treba dovesti do prsta, tako da se krv pusti nakon uboda apsorbira.
  9. Kad se u traku za mjerenje apsorbira dovoljna količina biomaterijala, uređaj će to prijaviti posebnim signalom. Čuvši to, možete pomaknuti prst dalje od metra.
  10. Rezultati analize mogu se vidjeti na ekranu nekoliko sekundi nakon signala o početku studije.
  11. Nakon završetka ispitivanja potrebno je uređaj staviti na koš za smeće i pritisnuti gumb dizajniran za uklanjanje test trake.
  12. Nekoliko sekundi nakon automatskog uklanjanja trake, uređaj će se sam isključiti.

Video upute za upotrebu:

Krv se može uzeti ne samo iz prsta, već i iz podlaktice. Za to je u kompletu poseban vrh, sa kojim je napravljena ograda.

Značajke mjerača Accu-Chek Gow

KarakteristikeKvantitativni podaci
Vrijeme mjerenja5 sekundi
Zapremina kapi krvi1,5 mikrolitara
Memorija
  • kapacitet memorije: 300 mjerenja vremenom i datumom
  • obeležavanje rezultata pre i posle jela
  • izračunavanje prosječnih vrijednosti za 7, 14 i 30 dana prije i nakon obroka
Kodiranjeautomatski
Kalibriranopuna krv
Neobavezno
  • prijenos podataka na računalo putem infracrvene veze
  • automatski uključivanje i isključivanje:
  • automatsko uključivanje nakon umetanja test trake
  • uređaj se isključuje nakon 60-90 sekundi nakon završetka rada
  • zvučne funkcije
Prehrana
  • jedna litijumska baterija (CR2032)
  • vijek trajanja baterije: oko 1000 mjerenja
Mjerni raspon0,6-33,3 mmol / L
Metoda mjerenjafotometrijska
Temperaturni uslovi
  • uslovi skladištenja: od + 10 ° C do + 70 ° C sa baterijom
  • radni opseg: + 6 ° C do + 44 ° C
Raspon radne vlagerelativno 15- 85%
Dimenzije102 x 48 x 20 mm
Težina54 grama sa baterijom
Garancijaneograničeno

Pogledajte video: The Great Gildersleeve: The Matchmaker Leroy Runs Away Auto Mechanics (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar