Lijek FARMASULIN - upute, recenzije, cijene i analozi

Farmasulin je lijek s izraženim hipoglikemijskim efektom. Farmasulin sadrži inzulin, supstancu koja reguliše metabolizam glukoze. Pored toga što reguliše metabolizam glukoze, inzulin utječe i na brojne anaboličke i anti kataboličke procese u tkivima. Inzulin pojačava sintezu glikogena, glicerina, proteina i masnih kiselina u mišićnom tkivu, a također povećava apsorpciju aminokiselina i smanjuje glikogenolizu, ketogenezu, neoglukogenezu, lipolizu i katabolizam proteina i aminokiselina.

Farmasulin N je brzo delujući inzulin koji sadrži inzulin. Sadrži ljudski inzulin dobiven rekombinantnom DNK tehnologijom. Terapeutski učinak primjećuje se 30 minuta nakon potkožne primjene i traje 5-7 sati. Najviša koncentracija u plazmi postiže se u roku od 1-3 sata nakon injekcije.

Kada se koristi lijek Farmasulin H NP, vršna koncentracija aktivne tvari u plazmi primjećuje se nakon 2-8 sati. Terapeutski učinak razvija se u roku od 60 minuta nakon primjene i traje 18 dana.

Kada se koristi lijek Farmasulin N 30/70, terapijski učinak razvija se u roku od 30-60 minuta, a kod pojedinih bolesnika traje do 14-15 sati. Najviša koncentracija aktivne komponente u plazmi uočena je 1-8,5 sati nakon primjene.

Indikacije za upotrebu:

Farmasulin N se koristi za lečenje bolesnika sa dijabetesom kada je inzulin potreban za održavanje normalne razine glukoze u plazmi. Farmasulin N preporučuje se kao početni tretman dijabetesa ovisnog o insulinu, kao i ženama s dijabetesom tokom trudnoće.

Farmasulin H NP i Farmasulin H 30/70 koriste se za liječenje bolesnika sa šećernom bolešću tipa 1, kao i bolesnika sa šećernom bolešću tipa 2, u slučaju nedovoljne prehrane i oralnih hipoglikemijskih sredstava.

Farmasulin N:

Lijek je namijenjen supkutanoj i intravenskoj primjeni. Pored toga, rastvor se može davati intramuskularno, iako je poželjno supkutano i intravenozno davanje. Dozu i raspored primjene lijeka Farmasulin N određuje liječnik, uzimajući u obzir potrebe svakog pojedinog pacijenta. Supkutano, lijek se preporučuje primjena na ramenu, bedrima, stražnjici ili trbuhu. Na istom mjestu preporučuje se ubrizgavanje ne više od 1 puta mjesečno. Ako ubrizgavate injekciju, izbegavajte da rastvor dođe u vaskularnu šupljinu. Ne trljajte mesto ubrizgavanja.

Otopina za ubrizgavanje u spremnicima namenjena je za upotrebu sa olovkom za štrcaljke sa oznakom "CE". Dopušteno je koristiti samo bistru, bezbojnu otopinu koja ne sadrži vidljive čestice. Ako je potrebno davati nekoliko inzulinskih pripravaka, to treba učiniti pomoću različitih olovki za špriceve. O načinu punjenja uloška u pravilu se nalaze informacije u uputama za olovku štrcaljke.

Uz uvođenje otopine u bočice, treba koristiti špriceve, čija postupnost odgovara ovoj vrsti inzulina. Preporučuje se da se za primjenu otopine Pharmasulin N koriste špricevi iste tvrtke i vrste, jer upotreba drugih šprica može dovesti do pogrešnog doziranja. Dopuštena je samo bistra, bezbojna otopina koja ne sadrži vidljive čestice. Injekciju treba izvesti u aseptičnim uslovima. Preporučuje se rastvor sobne temperature. Da biste uvukli otopinu u štrcaljku, prvo morate uvući zrak u štrcaljku do oznake koja odgovara potrebnoj dozi inzulina, umetnuti iglu u bočicu i prozračiti vazduh. Nakon toga bocu se okrene naopako i sakupi se potrebna količina otopine. Ako je potrebno davati različite insuline, za svaku se upotrebljava zasebna šprica i igla.

Farmasulin H NP i Farmasulin H 30/70:

Farmasulin N 30/70 - gotova mješavina otopina Farmasulin N i Farmasulin H NP, koja vam omogućuje unos različitih inzulina bez pribjegavanja samopriprema smjesa inzulinskih smjesa.

Farmasulin H NP i Farmasulin H 30/70 daju se supkutano prema aseptičkim pravilima. Potkožna injekcija vrši se u rame, stražnjicu, bedro ili želudac, međutim, treba imati na umu da se na istom mjestu ubrizgavanja ne smije raditi više od 1 puta mjesečno. Izbjegavajte kontakt s otopinom tijekom injekcije. Dozvoljeno je koristiti samo otopinu u kojoj nakon tresenja ne nanose se pahuljice ili sedimenti na zidovima bočice. Prije primjene, istresite bocu na dlanovima dok se ne stvori ravnotežna suspenzija. Zabranjeno je tresti bocu, jer to može dovesti do stvaranja pjene i poteškoća sa postavljanjem točne doze. Koristite špriceve samo s razmakom koji odgovara dozi inzulina. Interval između davanja lijeka i unosa hrane ne smije biti veći od 45-60 minuta za lijek Farmasulin H NP i ne više od 30 minuta za lijek Farmasulin H 30/70.

Za vrijeme upotrebe lijeka Farmasulin, potrebno je pridržavati se dijeta.

Da bi se odredila doza, potrebno je uzeti u obzir nivo glikemije i glukozurije tokom dana i nivo glikemije na testu.

Da biste postavili suspenziju u štrcaljki, prvo morate uvući zrak u štrcaljku do oznake koja određuje potrebnu dozu, a zatim umetnite iglu u bočicu i ispuhati zrak. Zatim okrenite bocu naopako i prikupite potrebnu količinu suspenzije.

Pharmasulin treba davati držeći kožu u naboru između prstiju i ubacujući iglu pod kutom od 45 stepeni. Kako bi se spriječio protok inzulina nakon primjene suspenzije, mjesto ubrizgavanja treba lagano pritisnuti. Zabranjeno je trljanje mjesta ubrizgavanja inzulina.

Svaka zamjena, uključujući oblik oslobađanja, marke i vrstu inzulina, zahtijeva nadzor ljekara.

Neželjeni događaji:

Tokom razdoblja terapije Pharmasulinom, najčešći neželjeni efekat bila je hipoglikemija, koja može dovesti do gubitka svijesti i smrti. Najčešće, hipoglikemija je bila rezultat preskakanja obroka, primjene velike doze inzulina ili pretjeranog stresa, kao i konzumiranja alkohola. Da bi se izbjegao razvoj hipoglikemije, treba se pridržavati preporučene prehrane, a lijek treba primjenjivati ​​strogo u skladu s preporukama liječnika.

Uz to, uglavnom uz produženu upotrebu lijeka Farmasulin, moguć je razvoj inzulinske rezistencije i atrofije ili hipertrofija potkožnog masnog sloja na mjestu ubrizgavanja. Mogući je i razvoj reakcija preosjetljivosti, uključujući sistemske u obliku arterijske hipotenzije, bronhospazma, pretjeranog znojenja i urtikarije.

Uz razvoj neželjenih efekata, trebali biste se posavjetovati s liječnikom, jer neki od njih mogu zahtijevati prekid lijeka i poseban tretman.

Kontraindikacije:

Farmasulin se ne propisuje pacijentima s poznatom preosjetljivošću na komponente lijeka.

Farmasulin je zabranjen za upotrebu sa hipoglikemijom.

Pacijenti s dugotrajnom dijabetesom, dijabetičkom neuropatijom, kao i bolesnici koji primaju beta blokatore, trebali bi s oprezom koristiti lijek Pharmasulin, jer u takvim uvjetima simptomi hipoglikemije mogu biti blagi ili izmijenjeni.

Trebali biste se posavjetovati sa svojim liječnikom o dozi lijeka u slučaju razvoja disfunkcija nadbubrežne, bubrežne, hipofize i štitne žlijezde, kao i kod akutnih oblika bolesti, jer je u ovom slučaju potrebno prilagođavanje doze inzulina.

U pedijatrijskoj praksi iz zdravstvenih razloga dopušteno je koristiti lijek Pharmasulin od trenutka rođenja.

Treba biti oprezan prilikom vožnje potencijalno nesigurnih mehanizama i vožnje automobila u periodu terapije Pharmasulinom.

Tokom trudnoće:

Farmasulin se može koristiti u trudnica, međutim, treba imati na umu da tokom trudnoće treba obratiti posebnu pažnju na odabir doze inzulina, jer tokom ovog razdoblja potreba za inzulinom može se promijeniti. Preporučuje se da se posavjetujete sa ljekarom ako ste trudni ili planirate trudnoću. Potrebno je pažljivo nadzirati glukozu u plazmi tijekom trudnoće.

Interakcija s drugim lijekovima:

Učinkovitost lijeka Farmasulin može se smanjiti u kombinaciji s oralnim kontraceptivima, lijekovima za štitnjaču, glukokortikosteroidima, agonistima beta2-adrenergena, heparinom, litijumskim pripravcima, diureticima, hidantoinom i antiepileptičkim lijekovima.

Dolazi do smanjene potražnje za inzulinom uz kombiniranu upotrebu lijeka Farmasulin s oralnim antidijabetičkim lijekovima, salicilatima, inhibitorima monoamin oksidaze, inhibitorima sulfonamida, inhibitorima enzima koji pretvaraju angiotenzin, beta-adrenergičkim receptorima, etilnim alkoholom, oktreotifom, tetrofibref, tetrofibref, tetrofibref, tetrofibref, tetrofibref, tetrofibref, tetrofibref, tetrofibref, tetrofibref i fenilbutazon.

Predoziranje

Primjena precijenjenih doza lijeka Farmasulin može dovesti do razvoja teške hipoglikemije. Do razvoja predoziranja može doći i zbog promjene prehrane i fizičke aktivnosti, dok potreba za inzulinom može opadati i razviti će se predoziranje čak i sa standardnim dozama inzulina. Uz preveliku dozu inzulina kod pacijenata, primjećuje se razvoj pretjeranog znojenja, drhtanje, gubitak svijesti.

U slučaju predoziranja, indicirano je oralno davanje otopina glukoze (slatki čaj ili šećer). U težem obliku predoziranja indicirano je intravensko davanje 40% -tne otopine glukoze ili intramuskularna primjena 1 mg glukagona. Ako ove mjere nisu djelotvorne kod teške predoziranja, primjenjuju se manitol ili glukokortikosteroidi kako bi se spriječio razvoj edema mozga.

Uslovi skladištenja:

Farmasulin se čuva najviše dvije godine u prostorijama sa temperaturom od 2 do 8 ° C.

Nakon što počnete koristiti otopinu iz bočice ili uloška, ​​lijek Pharmasulin se čuva na sobnoj temperaturi, zaštićen od direktne sunčeve svjetlosti.

Rok trajanja lijeka nakon početka upotrebe je 28 dana.

Kada postoji zamućenost (za rastvor) ili sediment u obliku pahuljica (za suspenziju), uporaba lijeka je zabranjena.

1 ml otopine Farmasulin N sadrži:

Humani biosintetski inzulin (proizveden rekombinantnom tehnologijom DNA) - 100 IU,

1 ml suspenzije Pharmasulin H NP sadrži:

Humani biosintetski inzulin (proizveden rekombinantnom tehnologijom DNA) - 100 IU,

1 ml suspenzije Farmasulina H 30/70 sadrži:

Humani biosintetski inzulin (proizveden rekombinantnom tehnologijom DNA) - 100 IU,

Pripreme slične akcije:

Inutralni nm (InutralHM) Inutralni SPP (InutralSPP) Iletin ii redovan (Iletin II redovan) Iletin i redovit (Iletln I redovit) Homorap 100 (Notogar 100)

Niste pronašli potrebne informacije?
Još potpunije upute o lijeku „farmasulin“ možete pronaći ovdje:

Poštovani doktori!

Ako imate iskustva s propisivanjem ovog lijeka svojim pacijentima - podijelite rezultat (ostavite komentar)! Je li ovaj lijek pomogao pacijentu, da li su se tijekom liječenja pojavile neželjene pojave? Vaše će iskustvo zanimati i vaše kolege i pacijente.

Dragi pacijenti!

Ako je ovaj lijek propisan vama i podvrgnut ste terapiji, recite mi da li je djelotvoran (da li pomaže), da li ima nuspojava, šta vam se sviđalo / nije sviđalo. Hiljade ljudi traže online recenzije raznih lijekova. Ali samo nekoliko ih napušta. Ako lično ne ostavite povratne informacije o ovoj temi - ostatak neće imati što za pročitati.

Farmakološko djelovanje

Farmasulin sadrži ljudski inzulin kratkog djelovanja.

Inzulin povećava sintezu glikogena (polisaharid, glavno snabdijevanje glukozom u ćelijama mišića i jetre) i inhibira njegovo razgradnje, povećava sintezu masnih kiselina i proteina u mišićima i pojačava unutarćelijsku adsorpciju aminokiselina. Inhibira proizvodnju glukoze u jetri. Smanjuje razgradnju masti i proteina. Ovaj mehanizam djelovanja inzulina dovodi do smanjenja koncentracije glukoze u krvi.

Terapeutski učinak razvija se nakon 0,5-1 sata nakon injekcije SC-a i traje 15-20 sati. Maksimalni sadržaj krvi dostiže se u roku od 1-8 sati nakon injekcije. Trajanje djelovanja ovisi o vrsti lijeka i mjestu ubrizgavanja.

  • dijabetes tipa 1
  • dijabetes tipa 2 s neučinkovitošću oralnih sredstava koja smanjuju šećer
  • dijabetes oba tipa, kompliciran teškim bolestima progresivnog tijeka i nije podložan liječenju (gangrena, kožne lezije, retinopatija, kardiovaskularni zastoj)
  • ketoacidoza, prekomatsko i komično stanje
  • hirurške intervencije kod pacijenata sa dijabetesom
  • trudnoća s dijabetesom
  • nije osjetljiv na sulfonilureje.

Doziranje i primjena

Doziranje se bira pojedinačno na osnovu razine šećera. Također, svaki pacijent prolazi individualnu obuku o tehnologiji ubrizgavanja i pravilima korištenja inzulina.

Pojedinačna doza utvrđuje se na osnovu prosječne dnevne doze inzulina od 0,5-1 IU / kg kod odraslih i 0,7 IU / kg u djece.

Takođe, pri postavljanju doze oni se ravnaju po nivou glikemije. Ako prelazi 9 mmol / l, tada će za odlaganje svakog od sljedećih 0.45-0.9 mmol / l biti potrebno 2-4 IU inzulina.

Prilikom doziranja uzima se u obzir dnevni nivo glikozurije i glikemije, kao i glikemija na brzi post.

Lijek se može dati s / c i / in. Mjesto unosa: rame, bedra, trbuh ili zadnjica. Izbjegavajte unošenje suspenzije u krvne žile. Ne trljajte mesto ubrizgavanja. Na jednom mjestu ne preporučuje se injekcija češće od jednom mjesečno, da bi se spriječio razvoj lipodistrofije.

Uložak insulina treba koristiti u olovkama špriceva. Za upotrebu inzulina u bočicama mogu se koristiti samo posebne injekcije inzulina sa oznakama doze. Za različite vrste inzulina treba koristiti različite vrste šprica.

Rastvor insulina treba da ima sobnu temperaturu.

Vrijeme između obroka i injekcije ne smije biti duže od 30-60 minuta.

U periodu liječenja formasulinom preporučuje se pridržavati se dijeta.

Upute za upotrebu Farmasulin

humani inzulin 100 IU / ml:

Ostali sastojci: destilirani m-krezol, glicerol, 10% -tna otopina klorovodične kiseline ili 10% -tna otopina natrijum hidroksida (do pH 7,0-7,8), voda za injekcije.

Farmasulin H NP:

humani inzulin 100 IU / ml,

Ostali sastojci: destilovani m-krezol, glicerol, fenol, protamin sulfat, cink oksid, natrijev fosfat dvo-bazična, 10% -tna otopina hlorovodonične kiseline ili 10% -tni rastvor natrijum hidroksida (do pH 6,9-7,5), voda za injekcije.

Farmasulin H 30/70:

humani inzulin 100 IU / ml,

Ostali sastojci: destilovani m-krezol, glicerol, fenol, protamin sulfat, cink oksid, natrijev fosfat dvo-bazična, 10% -tna otopina hlorovodonične kiseline ili 10% -tni rastvor natrijum hidroksida (do pH 6,9-7,5), voda za injekcije.

Liječenje bolesnika s dijabetesom kojima je potreban inzulin kao sredstvo za održavanje normalne razine glukoze u krvi.

Doziranje i primjena

Farmasulin N. Doze i vrijeme primjene određuje liječnik, uzimajući u obzir individualne potrebe svakog pacijenta.

Farmasulin N se daje s / c ili iv. Farmasulin N može se davati intramuskularnom injekcijom, mada se ova metoda primene ne preporučuje.

Subkutana injekcija se radi u rame, bedra, stražnjicu ili trbuh. Injekcije se rade na različitim mjestima tijela, tako da se ubrizgavanje na isto mjesto vrši ne više od 1 puta mjesečno.Umetanje igle u krvnu posudu treba izbjegavati. Nakon primjene lijeka mjesto ubrizgavanja ne smije se trljati. Pacijentu treba detaljno informisati o tehnici ubrizgavanja.

Uputstvo za upotrebu leka

Patrone Otopina za ubrizgavanje u spremnicima od 3 ml mora se upotrebljavati s olovkom za šprice označenom CE oznakom, u skladu s preporukama proizvođača olovke za špric.
Doza za kuhanje. Lijek Farmasulin N u spremnicima ne zahtijeva resuspenziju, treba ga koristiti samo ako je otopina prozirna, bezbojna, ne sadrži vidljive čestice i ima izgled vode.
Da biste uložak stavili u olovku štrcaljke, pričvrstite iglu i ubrizgavajte inzulin, pogledajte uputstva proizvođača olovke za štrcaljku za primenu inzulina.
Kartuše nisu dizajnirane za mešanje različitih inzulina. Za primjenu potrebne doze svakog od lijekova treba koristiti zasebne olovke za injekcije Farmasulina N i Farmasulin N NP.

Prazne kertridže nije moguće ponovo koristiti.

Boce. Morate biti sigurni da se koristi špric, čija postupnost odgovara koncentraciji propisanog inzulina. Treba koristiti štrcaljku istog tipa i marke. Nedostatak pažnje prilikom upotrebe špricera može dovesti do nepravilne doze inzulina.

Prije preuzimanja inzulina iz bočice potrebno je provjeriti prozirnost otopine. Uz pojavu pahuljica, zamućenost rastvora, oborine ili pojavu obloga tvari na staklu boce upotreba lijeka je zabranjena!

Inzulin se skuplja iz bočice probijanjem sterilnom iglom špriceva pluta prethodno natopljena alkoholom. Injektirani insulin treba da bude na sobnoj temperaturi.

Zrak se uvlači u štrcaljku do oznake koja odgovara potrebnoj dozi inzulina, a zatim se taj zrak ispušta u bočicu.

Špricu s bočicom okrenite tako da bočicu okrenete naopako i prikupite potrebnu dozu inzulina.

Izvadite iglu iz boce. Šprica se pušta iz zraka i provjerava se ispravna doza inzulina.
Prilikom provođenja injekcije potrebno je poštovati pravila asepsije. Da biste izbjegli gnojno-upalne komplikacije, ne možete više puta koristiti špricu za jednokratnu upotrebu.

Za unošenje potrebne doze svakog od lijekova potrebno je koristiti odvojene šprice za Farmasulin N i Farmasulin N NP.

Unesite potrebnu dozu inzulina prema uputi liječnika.

Farmasulin N NP i Farmasulin N 30/70. Doze i vrijeme primjene određuje liječnik, uzimajući u obzir individualne potrebe svakog pacijenta.

Farmasulin N NP i Farmasulin H 30/70 se daju sc. Farmasulin N NP i Farmasulin H 30/70 se ne mogu unijeti / ulaziti. Farmasulin N NP i Farmasulin H 30/70 se takođe mogu unijeti u / m, iako se ova metoda primjene ne preporučuje.

Subkutana injekcija se radi u rame, bedra, stražnjicu ili trbuh. Injekcije se rade na raznim mjestima tijela, tako da se ubrizgavanje na isto mjesto vrši ne više od 1 puta mjesečno. Umetanje igle u krvnu posudu treba izbjegavati. Nakon primjene lijeka mjesto ubrizgavanja ne smije se trljati. Pacijentu treba detaljno informisati o tehnici ubrizgavanja.

Uputstvo za upotrebu leka

Suspenzija za injekcije u spremnicima od 3 ml mora se upotrijebiti s injekcijskom olovkom koja ima CE oznaku u skladu s preporukama proizvođača injektora za olovke.

Prije upotrebe, lijek Farmasulin N NP i Farmasulin H 30/70 potrebno je resuspendirati 10 puta valjanjem uloška između dlanova i okretanjem za 180 ° 10 puta dok suspenzija ne dobije jednoliku zamućenost ili mliječnu boju. Ako tečnost nije stekla željeni izgled, ponavljajte postupak sve dok se sadržaj kertridža ne pomiješa u potpunosti. Uložak sadrži staklenu kuglu radi lakšeg miješanja. Nemojte snažno tresti uložak jer to može dovesti do stvaranja pjene i ometati precizno mjerenje doze. Redovno provjeravajte izgled sadržaja uložaka i ne upotrebljavajte ga ako suspenzija sadrži grudice ili ako se bijele čestice pridržavaju dna ili zidova uloška, ​​čineći čašu zamrznutom.

Da biste dodali uložak u olovku za ubrizgavanje, pričvrstite iglu i ubrizgavajte inzulin, pogledajte upute proizvođača injekcijske olovke za primjenu inzulina.
Kartuše nisu namenjene mešanju sa drugim uvredama.
Prazne kertridže nije moguće ponovo koristiti.

Potrebno je redovito provjeravati izgled sadržaja bočice i ne upotrebljavati lijek ako suspenzija, nakon što protrese, sadrži pahuljice ili se čestice bijele boje pridržavaju dna ili zidova bočice, formirajući učinak mrazastog uzorka.

Upotrijebite špricu čija matrica odgovara dozi korištenog inzulina. Neophodno je koristiti štrcaljku istog tipa i marke. Pažnja kod upotrebe špriceva može dovesti do nepravilne doze inzulina.

Neposredno prije ubrizgavanja, bočica suspenzije inzulina razvaljuje se između dlanova tako da njegova zamućenost u cijeloj bočici postane ujednačena. Ne možete oštro protresti bocu, jer to može dovesti do stvaranja pjene, što će ometati precizno mjerenje doze.

Inzulin se skuplja iz bočice probijanjem sterilnom iglom špriceva pluta prethodno natopljena alkoholom. Temperatura ubrizgavanog inzulina treba biti sobna temperatura.

Zrak se uvlači u štrcaljku do vrijednosti koja odgovara potrebnoj dozi inzulina, a zatim se zrak oslobađa u bočicu.

Špricu s bočicom okrenite tako da bočicu okrenete naopako i prikupite potrebnu dozu inzulina.

Igla se izvadi iz bočice. Šprica se pušta iz zraka i provjerava se ispravna doza inzulina.

Tokom injekcije treba se pridržavati pravila asepsije. Kako bi se spriječile gnojno-upalne komplikacije, ne smije se više puta koristiti špric za jednokratnu upotrebu.

Unesite potrebnu dozu inzulina prema uputi liječnika.
Injekcije se rade u različite dijelove tijela tako da se ubrizgavanje na isto mjesto vrši ne više od 1 puta mjesečno.

Nuspojave

Hipoglikemija je najčešća nuspojava terapije insulinom kod pacijenata sa šećernom bolešću.
Teška hipoglikemija može dovesti do gubitka svijesti, u nekim slučajevima do smrti. Podaci o učestalosti hipoglikemije nisu navedeni, budući da je ova patologija povezana s dozom inzulina i drugim faktorima (na primjer, pacijentovom prehranom i nivoom fizičke aktivnosti).

Lokalne manifestacije alergije mogu se pojaviti u obliku promjena na mjestu ubrizgavanja, crvenila kože, oticanja, svrbeža. Obično traju od nekoliko dana do nekoliko sedmica. U nekim slučajevima ovo stanje nije povezano sa inzulinom, već s drugim faktorima, na primjer, iritantima u sastavu sredstava za čišćenje kože ili nedostatkom iskustva sa injekcijama.

Sistemska alergija potencijalno je ozbiljna nuspojava i generaliziran je oblik alergije na inzulin, uključujući osip po cijeloj površini tijela, kratkoću daha, piskanje u vodi, sniženi krvni pritisak, pojačani rad srca i pojačano znojenje. Teški slučajevi generaliziranih alergija su opasni po život. U nekim izuzetnim slučajevima teških alergija na Pharmasulin potrebno je odmah poduzeti odgovarajuće mjere. Možda će biti potrebna zamjena inzulina ili terapija desenzibilizacijom.

Na mjestu ubrizgavanja može se pojaviti lipodistrofija.

Zabilježeni su slučajevi edema kod terapije inzulinom, posebno s ranije smanjenim metabolizmom koji se poboljšao nakon intenzivne terapije inzulinom.

Kako kupiti Farmasulin na YOD.ua?

Treba li vam lijek Pharmasulin? Naručite ga ovde! Rezervacija bilo kojeg lijeka dostupna je na YOD.ua: lijek možete pokupiti ili naručiti isporuku u ljekarnama vašeg grada po cijeni naznačenoj na web mjestu. U ljekarni će vas čekati narudžba, o kojoj ćete dobiti obavijest u obliku SMS-a (mogućnost isporuke mora biti navedena u partnerskim ljekarnama).

Na YOD.ua-u uvijek postoje informacije o dostupnosti lijeka u brojnim najvećim gradovima Ukrajine: Kijevu, Dnjeparu, Zaporožju, Lvivu, Odesi, Harkovu i drugim glavnim gradovima. Budući da je bilo koji od njih, lijekove uvijek možete jednostavno i jednostavno naručiti putem web stranice YOD.ua, a zatim, u pogodno vrijeme, ići po njih u ljekarnu ili naručiti dostavu.

Pažnja: za naručivanje i primanje lijekova na recept trebat će vam recept liječnika.

Ostavite Svoj Komentar