Ispitne trake Accu Chek Asset: upute i recenzije

Kontrola šećera u krvi kod kuće nije moguća bez prijenosnih bioanalizatora. Među najpopularnijim i najpouzdanijim kućanskim uređajima koji u nekoliko sekundi mogu procijeniti koncentraciju glukoze u krvotoku su glukometri Accu Chek Activ i drugi uređaji ove serije ugledne marke Roche Diagnostics GmbH (Njemačka), poznati na farmaceutskom tržištu od 1896. Ova kompanija dala je značajan doprinos u proizvodnji medicinskih uređaja za dijagnostiku, jedan od njegovih najuspješnijih razvojnih procesa su glukometri i test trake Glukotrend linije.

Uređaji težine 50 g i dimenzija mobilnog telefona mogu se lako izvesti na posao ili na put. Mogu voditi evidenciju čitanja, koristeći komunikacijske kanale i konektore (Bluetooth, Wi-Fi, USB, infracrveni), mogu se kombinovati s računarom ili pametnim telefonom za obradu rezultata (za kombiniranje s računarom potreban vam je program Accu Check Smart Pix dostupan za preuzimanje) .

Za proučavanje biomaterijala, za ove uređaje su na raspolaganju testne trake Accu Chek Asset. Njihov se broj izračunava uzimajući u obzir stvarnu potrebu za testom glukoze u krvi. Na primjer, kod dijabetes melitusa ovisnog o inzulinu, potrebno je testirati krv prije svake injekcije kako bi se prilagodila doza hormona. Za svakodnevnu upotrebu povoljno je nabaviti paket potrošnog materijala od 100 komada, uz periodična mjerenja dovoljno je 50 komada. Što još, osim pristupačne cijene, razlikuje Accu-Chek test trake od sličnih potrošnog materijala?

Prednosti potrošnog materijala marke Roche

Koje su karakteristike pružila Akku-Chek Aktiv trakama tako dugoročnu i zasluženu popularnost?

  1. Učinkovitost - za procjenu biomaterijala s pogreškom dostupnom za ovu klasu opreme instrument treba samo 5 sekundi (u nekim domaćim analogama ovaj pokazatelj dostiže 40 sekundi).
  2. Minimalna količina krvi za analizu - dok za neke merače glukoze u krvi treba 4 mikrograma materijala, Accu-Chek je dovoljan samo 1-2 mikrograma. Sa nedovoljnom zapreminom, traka predviđa dodatnu primjenu doze bez zamjene potrošnog materijala.
  3. Jednostavnost upotrebe - čak i dijete može koristiti uređaj i tvrde, udobne trake, posebno jer proizvođač uređaj i trake automatski kodira. Važno je samo potvrditi kod novog paketa brojevima na mjeraču koji se pojavljuju svaki put kada ga uključite. Veliki ekran sa 96 segmenata i pozadinskim osvjetljenjem i velikim fontom omogućavaju umirovljeniku da rezultat vidi bez naočara.
  4. Dobro osmišljen dizajn potrošnog materijala - višeslojna struktura (papir impregniran reagensom, zaštitna mreža izrađena od najlona, ​​sloj upijača koji kontrolira istjecanje biomaterijala, podloga za supstrat) omogućava testiranje s udobnošću i bez tehničkih iznenađenja.
  5. Čvrsto razdoblje rada - godinu i pol dana, možete koristiti potrošni materijal čak i nakon otvaranja pakiranja, ako cijev držite čvrsto zatvorenu od prozora i radijatora.
  6. Dostupnost - ovaj se proizvod može pripisati proračunskoj opciji potrošnog materijala: roba se može kupiti u bilo kojoj ljekarni. Za test trake Accu Chek imovina broj 100, cijena je oko 1600 rubalja.
  7. Svestranost - ispitni materijali prikladni su za Accu Chek Active, Accu Chek Active New i ostale uređaje s glukometrom.

Trake nisu prikladne za inzulinske pumpe s ugrađenim brojilom.

Za sve ostale parametre, proizvod marke Roche u potpunosti je u skladu sa zahtjevima endokrinologa-dijabetologa.

Značajke traka i opreme

Najrelevantnija metoda ispitivanja danas je elektrohemijska, kada se krv u indikatorskoj zoni trake dotakne markera, kao rezultat reakcije pojavljuje se električna struja. Prema svojim karakteristikama, elektronski čip procjenjuje koncentraciju glukoze u plazmi. Ovog principa slijedi kasniji razvoj proizvođača - Accu Chek Performa i Accu Chek Performa Nano.

Potrošni materijal Accu Chek Asset, poput uređaja s istim imenom, koristi fotometrijsku metodu na osnovu promjene boje.

Nakon što krv uđe u aktivnu zonu, biomaterija reagira posebnim slojem indikatora. Uređaj bilježi promjenu u svojoj boji i pomoću kodne ploče s potrebnim podacima pretvara informacije u digitalne s izlazom podataka na ekran.

Otvarajući pakovanje test traka za glukometre iz serije Glukotrend, možete videti:

  • Tuba s test trakama u količini od 50 ili 100 kom.,
  • Uređaj za kodiranje
  • Preporuke za upotrebu od strane proizvođača.

Čip za kodiranje mora biti umetnut sa strane u poseban otvor, zamjenjujući prethodni. Kod koji odgovara oznaci na pakovanju je prikazan na ekranu.

Za test trake Accu Chek Asset 50 kom. prosječna cijena je 900 rubalja. Test trake na Accu Chek Active i na ostalim modelima ove linije su certificirane u Ruskoj Federaciji. Sa nabavkom istih u ljekarni ili internetu nema problema.

Rok trajanja testnih traka Accu Chek Asset je jedna i pol godina od datuma navedenog na kutiji i epruveti. Važno je da se nakon otvaranja tegle ta ograničenja ne mijenjaju.

Značajka potrošnog materijala njemačke marke je mogućnost upotrebe bez glukometra. Ako nema pri ruci, a analiza se mora hitno obaviti, u takvoj se situaciji na indikatorsku zonu nanosi kap krvi, a boja u kojoj je slika upoređena je s kontrolom naznačenom na pakiranju. Ali ova metoda je indikativna, nije prikladna za točnu dijagnozu.

Preporuke za upotrebu

Prije kupnje Accu-Chek test traka, provjerite da materijal ne ističe.

Standardni algoritam ispitivanja:

  1. Pripremite svu dodatnu opremu za postupak (glukometar, test trake, Accu-Chek Softclix piercer s istodobnim lancetama, alkohol, pamučna vuna). Obezbedite odgovarajuće osvetljenje, ako je potrebno - naočale, kao i dnevnik za snimanje rezultata.
  2. Higijena ruku je važan trenutak: moraju se oprati sapunom i toplom vodom, osušiti sušilom za kosu ili prirodnim putem. Dezinfekcija alkoholom, kao u laboratoriji, u ovom slučaju ne rješava problem, jer alkohol može iskriviti rezultate.
  3. Nakon što instalirate test traku u poseban utor (morate je držati slobodnim krajem), uređaj se automatski uključuje. Na ekranu se pojavljuje trocifren kod. Provjerite broj s kodom navedenim na cijevi - moraju se podudarati.
  4. Da biste uzeli krv iz prsta (koriste se najčešće, mijenjajući se prije svakog postupka), jednokratni lancet mora biti umetnut u aparat za olovku i dubina uboda postaviti kao regulator (obično 2-3, ovisno o karakteristikama kože). Da biste povećali protok krvi, možete malo masirati ruke. Prilikom stiskanja kapi važno je da ne pretjerate kako međućelijska tekućina ne razrijedi krv i ne iskrivi rezultate.
  5. Nakon nekoliko sekundi, kod na zaslonu se mijenja u kapljičnu sliku. Sada možete nanijeti krv nježnim nanošenjem prsta na područje indikatora trake. Glukometar Accu Chek Active nije najmoćniji krvopija: za analizu ne treba više od 2 μl biomaterijala.
  6. Uređaj razmišlja brzo: nakon 5 sekundi, rezultati mjerenja pojavljuju se na njegovom zaslonu umjesto slike u satu. Ako nema dovoljno krvi, signal greške prati zvučni signal. Potrošni materijal ove marke omogućava vam da nanesete dodatni dio krvi, tako da nema potrebe da zamijenite traku. Vrijeme i datum testa spremaju memoriju uređaja (do 350 mjerenja). Kada nanesete kapi na traku bez glukometra, rezultat se može proceniti nakon 8 sekundi.
  7. Nakon uklanjanja trake, uređaj se automatski isključuje. Preporučljivo je glukometre snimiti u dnevnik ili u računar za praćenje dinamike promjena. Nakon analize preporučljivo je mjesto uboda dezinficirati alkoholom, lancetom za jednokratnu upotrebu u pierseru i odložiti upotrijebljenu test traku. Svi uređaji na kraju postupka moraju se presaviti u futrolu.

Instrument također kontrolira rok trajanja potrošnog materijala: kada je instalirana traka istekla, daje zvučni signal. Takav se materijal ne može koristiti, jer ne postoji garancija pouzdanosti mjerenja.

Kako protumačiti rezultate

Norma šećera u plazmi za zdrave ljude je 3,5-5,5 mmol / L, dijabetičari imaju svoja odstupanja, ali u prosjeku preporučuju fokusiranje na cifru od 6 mmol / L. Stare vrste glukometra kalibriraju se s punom krvlju, moderne s plazmom (njezin tekući dio), pa je tako važno pravilno protumačiti rezultat mjerenja. Kad se kalibrira kapilarna krv, mjerač prikazuje rezultate za 10-12% niže.

Da bi potrošni materijal mogao održati svoju funkcionalnost, važno je osigurati njihovu nepropusnost i ispravne uvjete skladištenja. Odmah nakon uklanjanja trake cijev je čvrsto zatvorena.

Kako dešifrirati signale o grešci koje zaslon daje?

  1. E 5 i simbol sunca - upozorenje o višku jarke sunčeve svjetlosti. S uređajem moramo ići u hladu i ponoviti mjerenja.
  2. E 3 - moćno elektromagnetsko polje koje iskrivljuje rezultate.
  3. E 1, E 6 - test traka je ugrađena na pogrešnoj strani ili nije u potpunosti. Morate se kretati po znakovima u obliku strelica, zelenog kvadrata i karakterističnog klika nakon pričvršćivanja trake.
  4. EEE - uređaj ne radi ispravno. Ljekarna se mora obratiti čekom, putovnicom, dokumentima o garanciji. Detalji su u informativnom centru.

Da bi analiza bila tačna

Prije kupnje svakog novog paketa, uređaj se mora ispitati. Provjerite to pomoću kontrolnih rješenja Accu Chek Asset s čistom glukozom (dostupno odvojeno od lanca ljekarni).

Pronađite okvir čipa u polju s trakama. Mora biti umetnut u bočnu stranu uređaja. U gnijezdo za testne trake morate potrošiti potrošni materijal iz iste kutije. Na ekranu će se prikazati kôd koji odgovara informacijama na kutiji. Ako postoje odstupanja, morate kontaktirati prodajno mjesto na kojem su kupljene trakice, jer nisu kompatibilne s ovim uređajem.

Ako se podudara, otopinu se najprije mora primijeniti s niskom koncentracijom glukoze Accu Chek Active Control 1, a potom s velikom (Accu Chek Active Control 2).

Nakon izračuna, odgovor će biti prikazan na ekranu. Potrebno je uporediti rezultate sa referentnim vrijednostima na epruveti.

Koliko često mi je potrebno vršiti mjerenja?

Samo će endokrinolog dati točan odgovor na to pitanje, uzimajući u obzir stadijum bolesti i pridružene bolesti.

Kod dijabetesa tipa 1, učestalost testiranja dostiže 4 puta dnevno. Kada kontrolirate glikemiju oralnim putem nekoliko puta tjedno je dovoljno, ali ponekad je potrebno organizirati kontrolne dane provjeravanjem razine glukoze prije i nakon svakog obroka kako biste pojasnili reakciju tijela na specifične namirnice.

Ako se režim fizičke aktivnosti promijenio, emocionalna pozadina se povećala, približavaju se kritični dani za žene, mentalni stres je porastao, povećana je i potrošnja glukoze. Stres i moždana funkcija na ovom popisu nisu bili slučajni, jer su kičmena moždina i mozak lipidna (masna) tkiva, što znači da su izravno povezani s metabolizmom ugljikohidrata.

Kvaliteta života dijabetičara u potpunosti ovisi o stupnju kompenzacije glikemije. Bez redovnog praćenja šećera u krvi u kući to nije moguće. Ne samo rezultat mjerenja, već i život pacijenta ovisi o tačnosti mjerača, kao i o kvaliteti test traka. To se posebno odnosi na insulinsku terapiju, opasnu hiper- i hipoglikemiju. Accu Shek Active simbol je marke, testiran vremenom. Učinkovitost i sigurnost ovog instrumenta i test traka cijenili su milioni ljudi širom svijeta.

Kako odrediti šećer u krvi kod kuće?

Da bi saznali razinu šećera u krvi, dijabetičari više ne moraju ići u medicinsku ustanovu. Naučnici su izmislili kompaktne prenosive glukometre - uređaje koji mogu za nekoliko sekundi odrediti sadržaj glukoze u kapi krvi ili neke druge tečnosti s greškom prihvatljivom za domaće potrebe. Glukometeri se lako uklapaju u vaš džep, ne teže 50 grama, sposobni su voditi evidenciju i statistiku mjerenja, a kompatibilni su s računarom i pametnim telefonima putem Bluetooth-a, Wi-Fi-ja, USB-a ili infracrvene veze.

Postoje različite metode za određivanje nivoa šećera. Za danas se smatra optimalnom elektrokemijska metoda u kojoj krv, jednom kada je bila na ispitnoj ploči, stupa u interakciju s markerskom tvari, što rezultira slabom električnom strujom. Prema karakteristikama ove struje, elektronski čip određuje koji je masni udio šećera u krvnoj plazmi.

Međutim, glukometri s elektrohemijskim analizatorima prilično su skupi. Mnogo češće u svakodnevnom životu koriste se klasičnom fotometrijskom metodom u kojoj je razina šećera određena bojom boje test-trake kao rezultat reakcije kapilarne krvi s markerskom supstancom.

Među mnoštvom glukometra u domaćinstvu, uređaji Accu Chek Active koje proizvodi njemačka kompanija Roche Diagnostics Gmbh koriste bezuvjetno i priznato povjerenje ljekara i njihovih pacijenata.

Glucometer Accu Chek Asset loya mjeri razinu šećera u jerovima

Kompanija posluje na farmaceutskom tržištu od 1896. godine. Tijekom 120 godina svoje povijesti proizvela je hiljade naziva lijekova za različite tegobe. Njemački profesionalci dali su vrijedan doprinos u razvoju medicinskih dijagnostičkih alata. Provjerne trake za mjerenje glukoze Accu Chek Active jedan su od najpoznatijih događaja kompanije, koji je vrlo popularan među pacijentima s dijabetesom tipa 1 i 2.

O proizvođaču

Mjerače glukoze u krvi Accu-Chek proizvodi Roche Group of Companies (sjedište u Švicarskoj, Basel). Ovaj proizvođač jedan je od vodećih proizvođača u polju farmaceutske i dijagnostičke medicine.

Proizvodno preduzeće

Brend Accu-Chek predstavljen je čitavim nizom alata za samonadgled pacijenata sa dijabetesom i uključuje:

  • savremene generacije glukometra,
  • strip test
  • uređaji za piercing
  • lancete
  • softver za hemanalizu,
  • insulinske pumpe
  • setovi za infuziju.

Preko 40 godina iskustva i jasna strategija omogućavaju kompaniji stvaranje inovativnih i visokokvalitetnih proizvoda koji uvelike olakšavaju život dijabetičarima.

Prednosti Accu Chek Active

Mogu se razlikovati sljedeće prednosti upotrebe testnih traka za utvrđivanje šećera u krvi ove marke:

  • minimalno vrijeme ispitivanja - nije potrebno više od 5 sekundi za postizanje rezultata visoke preciznosti,
  • mala količina biomaterijala - dovoljno je staviti kap krvi s volumenom 1-2 µl na test traku sredstva;
  • Jednostavna upotreba test traka Provjerite imovinu. Komplet uključuje epruvetu, zatvoreni čip i upute za upotrebu. Informacije o potrošačima dostupne su i na kutiji. Važno je samo ne zaboraviti mijenjati elektronski čip u mjeraču nakon što počnete koristiti novo pakovanje test traka i čvrsto zatvorite epruvetu s njima nakon svakog ispitivanja kako ne bi došlo do isušivanja tvari za bojenje. Čak i dijete može staviti testnu traku u mjernu utičnicu brojila - na traci se nalaze pokazivači i svijetle narančaste zone na koje se stavlja kap krvi. Nakon mjerenja ne zaboravite odbaciti test traku i upotrijebljeni lancet za probijanje kože,
  • uređaj za promišljene test trake. Imaju višeslojnu strukturu koja se sastoji od zaštitne najlonske mrežice, sloja reagenskog papira, upijajućeg papira koji sprečava istjecanje suvišnog uzorka krvi i baze supstrata. Komplet sadrži hermetički zatvorenu cjevčicu, upute za uporabu i elektronički čip sličan SIM kartici mobilnog telefona. Umeta se u bočnu utičnicu brojila za cijelo vrijeme korištenja ambalaže test traka, kojih ima 50 ili 100,
  • dostupnost - Možete kupiti glukometre, trake za njih i drugi potrošni materijal u bilo kojoj ljekarni, univerzalni i specijalizirani za proizvode za dijabetičare. Proizvodi se mogu naručiti na Internetu,
  • rok trajanja traka je 18 mjeseci od datuma proizvodnje. Ako nakon uklanjanja nove trake čvrsto zatvorite epruvetu, kvaliteta testova se ne smanjuje,
  • univerzalnost - test trake kompatibilne su s glukometrima Accu Chek Active, Accu Chek Active New i svim uređajima iz Glukotrend serije.

Kako izmjeriti nivo šećera bez glukometra?

Važno! Testne trake mogu se koristiti za otkrivanje šećera, čak i ako elektronički mjerač glukoze u krvi nije pri ruci! To je najvažnija prednost fotometrijske metode. Nakon nanošenja kapi krvi, kontrolna zona obojat će se nekom bojom koja odgovara sadržaju šećera u milimolima po litri. Na pakovanju se nalazi tabela dopisivanja boja i brojčane vrijednosti. Rezultat je približan, ali dat će alarmu pacijentu u slučaju kritičnog smanjenja ili pada šećera u krvi. Moći će poduzeti mjere - uvesti dodatnu dozu inzulina ili, naprotiv, pojesti „hitnu“ bombonu, koji bi uvijek trebao biti pri ruci dijabetičarima tipa 1 - uostalom, iznenadna hipoglikemija jednako je opasna za njih kao i porast glukoze u krvi.

Nažalost, Accu-Chek Strips se ne može koristiti u inzulinskim pumpama sa ugrađenim brojilom. U svim ostalim aspektima, ovaj Rocheov proizvod u potpunosti ispunjava zahtjeve dijabetologa i omogućava pacijentima da samostalno prate dnevni ritam promjena nivoa glukoze u krvi.

Trake za testiranje troškova Accu Chek Asset

Značajna prednost proizvoda je njegova pristupačna cijena. Glukometar i Accu Chek Asset test trake jeftiniji su u odnosu na kasnije Rocheove modele - Performa i Performa Nano instrumente i trake. Potonji koriste elektrohemijsku metodu mjerenja, daju preciznije rezultate i sposobni su analizirati kap krvi s volumenom od 0,6 μl, ali za ogromnu većinu dijabetičara to nije neophodno, rezultati fotometrijskog ispitivanja Accu Chek Active sasvim su dovoljni za određivanje vremena ubrizgavanja i doze inzulina.

Prema liječnicima i pacijentima, testne trake Accu Chek Active najbolji su proizvod za rusko tržište.

Mogućnost uštede na zalihama izuzetno je važna, posebno za starije ljude s niskim primanjima. Na kraju krajeva, oni moraju kupiti test trake za brojilo do kraja života. Ili vrijeme dok naučnici ne mogu u potpunosti pobijediti dijabetes.

Klasifikacija ručnih analizatora

Trenutno linija Accu-Chek ima četiri vrste analizatora:

Obratite pažnju! Dugo vremena je uređaj Accu Chek Gow bio vrlo popularan među pacijentima. Međutim, 2016. godine je obustavljena proizvodnja test traka za njega.

Često se prilikom kupovine glukometra ljudi izgube. Kakva je razlika između sorti ovog uređaja? Koji odabrati? U nastavku razmatramo značajke i prednosti svakog modela.

Accu Chek Performa je novi analizator visokog kvaliteta. On:

  • Nije potrebno kodiranje
  • Ima veliki displej koji se lako čita
  • Da biste izmerili dovoljno malu količinu krvi,
  • Ima dokazanu tačnost merenja.
Pouzdanost i kvaliteta

Accu Chek Nano (Accu Chek Nano) uz visoku preciznost i jednostavnost upotrebe razlikuju kompaktnu veličinu i elegantan dizajn.

Kompaktan i praktičan uređaj

Accu Check Mobile jedini je glukometr do sada bez test traka. Umjesto toga, koristi se posebna kaseta sa 50 odjeljaka.

Unatoč prilično visokim troškovima, pacijenti smatraju da je glukometar Accu Chek Mobile profitabilna kupovina: komplet uključuje i 6-lancetni probijač, kao i mikro-USB za povezivanje s računalom.

Najnovija formula bez upotrebe test traka

Aktivne karakteristike Accu-Chek-a

Accu Chek Asset najpopularniji je mjerač šećera u krvi. Koristi se za proučavanje koncentracije glukoze u perifernoj (kapilarnoj) krvi.

Glavne tehničke karakteristike analizatora prikazane su u tabeli ispod:

Prikaz96-segmentni LCD
H * W * T9,78 x 4,68 x 1,91 cm
Težina50 g
Vremenski raspored5 s
Zapremina krvi1-2 μl
Tehnika merenjaFotometrijska
Domet0,6-33,3 mmol / L
Kapacitet memorije500 vrijednosti s datumom i vremenom (+ izvedene prosječne vrijednosti za posljednji tjedan, mjesec i 3 mjeseca)
Trajanje baterije≈1000 mjerenja (oko 1 godine)
Koje su baterije potrebneCR2032 baterija - 1 kom.
Podsetnik o merenju+
Prijenos podataka na PC putem micro-USB-a+

Paket paketa

Standardni komplet uključuje:

  • mjerač glukoze u krvi
  • piercer
  • lancete - 10 kom. (Igle za glukozu sa Accu Chek-om bolje je kupiti od istog proizvođača),
  • test trake - 10 kom.,
  • Moderan crni etui
  • rukovodstvo
  • kratka uputstva za upotrebu Accu Chek Active brojila.

Upoznavanje sa uređajem

Pri prvom upoznavanju s uređajem, pažljivo pročitajte korisnički priručnik. Ako imate bilo kakvih pitanja, obratite se svom ljekaru.

Važno! Razine glukoze mogu se odrediti pomoću dvije različite mjerne jedinice - mg / dl ili mmol / l. Zbog toga postoje dvije vrste glukometra Accu Check Active. Nemoguće je izmjeriti mjernu jedinicu koju uređaj koristi! Kada kupujete, obavezno kupite model s uobičajenim vrijednostima za vas.

Prije prve upotrebe

Prije prvog uključivanja uređaja, treba provjeriti brojilo. Da biste to učinili, na isključenom uređaju istovremeno pritisnite tipke S i M i držite ih 2-3 sekunde. Nakon što se uključi analizator, usporedite sliku na ekranu s onom koja je navedena u korisničkom priručniku.

Provjera ekrana

Prije prve upotrebe uređaja, možete promijeniti neke parametre:

  • format za prikaz vremena i datuma,
  • datum
  • vreme
  • zvučni signal.

Kako konfigurirati uređaj?

  1. Držite tipku S duže od 2 sekunde.
  2. Na ekranu se prikazuje podešavanje. Parametar, promjena sada, trepće.
  3. Pritisnite tipku M i promijenite je.
  4. Da biste prešli na sledeću postavku, pritisnite S.
  5. Pritisnite ga dok se ne pojave ukupne vrednosti. Samo se u tom slučaju spašavaju.
  6. Nakon toga uređaj možete isključiti pritiskom na S i M tipke istovremeno.
Možete saznati više informacija iz uputa

Kako izmjeriti šećer

Kako funkcioniše mjerač Accu Chek-a? Uređaj vam omogućava da u najkraćem mogućem roku postignete pouzdane glikemijske rezultate.

Da biste odredili nivo šećera, trebat će vam:

  • mjerač glukoze u krvi
  • test trake (koristite pomagala kompatibilna s vašim analizatorom),
  • piercer
  • lanceta

Jasno slijedite postupak:

  1. Operite ruke i osušite ih peškirom.
  2. Izvadite jednu traku i umetnite je u smjeru strelice u poseban otvor na uređaju.
  3. Brojilo se automatski uključuje. Pričekajte da se izvrši standardni test prikaza (2-3 sekunde). Po završetku oglasit će se zvučni signal.
  4. Pomoću posebnog uređaja probušite vrh prsta (po mogućnosti njegovu bočnu površinu).
  5. Stavite kap krvi na zeleno polje i uklonite prst. Trenutno test test traka može ostati umetnuta u mjerač ili je možete ukloniti.
  6. Očekujte 4-5 s.
  7. Merenje je završeno. Možete vidjeti rezultate.
  8. Odložite test traku i isključite uređaj (nakon 30 sekundi automatski će se isključiti).
Postupak je jednostavan, ali zahtijeva dosljednost.

Obratite pažnju! Za bolju analizu dobivenih rezultata, proizvođač pruža mogućnost označavanja jednim od pet znakova („prije jela“, „nakon obroka“, „podsjetnik“, „kontrolno mjerenje“, „ostalo“).

Kontrolno mjerenje

Pacijenti imaju priliku sami provjeriti tačnost svog glukometra. Za to se vrši kontrolno mjerenje u kojem materijal nije krv, već posebna kontrolna otopina koja sadrži glukozu.

Ne zaboravite kupiti

Važno! Kontrolna rješenja kupuju se zasebno.

Poruke o grešci

U slučaju bilo kakvih neispravnosti i neispravnosti brojila, na ekranu se pojavljuju odgovarajuće poruke. Uobičajene pogreške tokom upotrebe analizatora predstavljene su u donjoj tabeli.

GreškaRazloziRešenja
E-1
  • Pogrešno ili nepotpuno umetnuta test traka,
  • Pokušavajući umetnuti rabljeni test trak,
  • Naneti krv na test traku prerano (dok se na ekranu ne pojavi odgovarajući signal),
  • Prljavi mjerni prozor.
  • Slijedite upute prilikom stavljanja test trake,
  • Koristite novu test traku,
  • Očistite uređaj.
E-2
  • Vrlo niska glukoza
  • Tokom nanošenja test traka je pomerena ili savijena,
  • Nanosivši traku nedovoljne krvi,
  • Korištenje pogrešne test trake.
  • Uz prisustvo znakova teške hipoglikemije - hitna pomoć,
  • Koristite novu odgovarajuću Accu-Check Active test traku,
E-3Problemi s šifrom kodova.Pokušajte ponovo pokrenuti uređaj ili se obratite servisnom centru.
E-4Povezivanje radnog brojila sa računaromPonovite uklanjanjem USB kabla
E-5Uređaj je izložen snažnom elektromagnetskom zračenju.Učinite mjerenje na drugom mjestu ili isključite izvor zračenja

Mjere sigurnosti

Upotreba brojila apsolutno je sigurna za zdravlje, treba imati na umu da:

  1. Bilo koji predmeti u kontaktu s ljudskom krvlju mogu biti izvor zaraze. Kada analizator koristi nekoliko osoba, postoji mogućnost da se zaraze HBV-om, HIV infekcijom itd.
  2. Proizvođač preporučuje upotrebu Accu-Check Active samo s istim test trakama. Upotreba test traka druge kompanije može dovesti do lažnih rezultata.
  3. Sustav i pribor držite van dohvata djece jer mali dijelovi mogu uzrokovati gušenje.

Za pacijente koji pate od dijabetesa od vitalne je važnosti stalno praćenje glukoze. Instrument koji smo ispitali za mjerenje šećera u krvi omogućava nam da ovaj postupak učinimo brzim, jednostavnim i bezbolnim. Uređaj ima mnogo pozitivnih povratnih informacija potrošača koji ga koriste već duže vrijeme.

Uzroci grešaka

Zdravo Kupio sam takav glukometar prije 2 godine. Posljednja 2 mjeseca pokazuju podcijenjene vrijednosti. Ponovno se provjerava u laboratoriji i pomoću kontrolnih rješenja. Sa čime bi se to moglo povezati?

Zdravo Možda je stvar u kvaru uređaja ili neusklađenosti s istraživačkom tehnikom. U svakom slučaju, obratite se servisnom centru. Jamstvo proizvoda Accu-Check nije neograničeno.

Značajke test traka

Komplet za testne trake Accu Chek uključuje:

  1. Jedan slučaj sa 50 test traka,
  2. Traka za kodiranje
  3. Upute za upotrebu.

Cijena test trake Accu Chek Asset u iznosu od 50 komada iznosi oko 900 rubalja. Trake se mogu čuvati 18 mjeseci od datuma proizvodnje naznačene na pakovanju. Nakon otvaranja epruvete, test trake mogu se koristiti tijekom cijelog roka trajanja.

Provjerne trake za mjerenje glukoze Accu Chek Active certificirane su za prodaju u Rusiji. Možete ih kupiti u specijaliziranoj trgovini, ljekarni ili internetskoj trgovini.

Uz to, testne trake Accu Chek Asset mogu se koristiti bez glukometra, ako uređaj nije pri ruci, a morate hitno provjeriti nivo glukoze u krvi. U tom se slučaju nakon nanošenja kapi krvi, specijalno područje nakon nekoliko sekundi oboji u određenu boju. Vrijednost dobivenih nijansi navedena je na pakiranju test traka. Međutim, ova je metoda uzorna i ne može navesti točnu vrijednost.

Kako se koriste test trake

Prije upotrebe ispitnih aviona Accu Chek Active morate provjeriti je li rok trajanja naveden na pakiranju i dalje važeći. Za kupnju robe koja nije istekla, preporučljivo je podnijeti zahtjev za njihovu kupnju samo na pouzdanim prodajnim mjestima.

  • Prije nego što počnete testirati krv na šećer u krvi, potrebno je temeljito oprati ruke sapunom i osušiti ih ručnikom.
  • Zatim uključite mjerač i instalirajte test traku u uređaj.
  • Na ruci se vrši mali proboj uz pomoć olovke za probijanje. Da biste povećali cirkulaciju krvi, preporučljivo je lagano masirati prst.
  • Nakon što se na ekranu mjerača pojavi simbol pada krvi, možete početi primjenjivati ​​krv na test traci. U tom slučaju ne možete se bojati dodirnuti test područje.
  • Ne treba pokušavati izvući što više krvi iz prsta kako bi se dobili tačni rezultati očitanja glukoze u krvi, potrebno je samo 2 μl krvi. Kapu krvi treba pažljivo staviti u obojenu zonu koja je označena na test traci.
  • Pet sekundi nakon nanošenja krvi na test traku, rezultat merenja biće prikazan na ekranu instrumenta. Podaci se automatski pohranjuju u memoriju uređaja s pečatom vremena i datuma. Ako kapljicu krvi nanesete nestresiranom test trakom, rezultati analize mogu se dobiti nakon osam sekundi.

Kako biste spriječili da test test trake Accu Chek Active ne izgube funkcionalnost, čvrsto zatvorite poklopac cijevi nakon ispitivanja. Držite kit na suhom i tamnom mjestu, izbjegavajući direktnu sunčevu svjetlost.

Svaka test traka koristi se kodnom trakom koja je uključena u komplet. Za provjeru operabilnosti uređaja, potrebno je uporediti kôd naveden na pakiranju s skupom brojeva koji su prikazani na ekranu brojila.

Ako je datum isteka test trake istekao, mjerač će to prijaviti posebnim zvučnim signalom. U tom je slučaju potrebno zamijeniti test traku novijom, jer istečene trake mogu pokazati netačne rezultate ispitivanja.

Odaberite gdje kupiti test trake u Severodvinsku? Internetska trgovina Diabeton nudi veliki izbor test traka namijenjenih samonadziranju kod dijabetesa i drugih bolesti. Testne trake dostavljaju u Severodvinsk ruskom poštom (do pošte) ili transportnim kompanijama (do terminala ili do ulaza). Narudžbu možete platiti on-line (prijenos s kreditne kartice ili elektroničkog novčanika). Imate pitanje? Pozovite 8 (800) 700-11-45 (poziv u Rusiji je besplatan) ili nam pišite pomoću povratnih informacija.

Kako kupiti test trake i ostale proizvode?

Naša internetska trgovina ima besprijekornu reputaciju, kao i dugogodišnje iskustvo rada sa proizvođačima proizvoda za dijabetičare i medicinske opreme iz SAD-a, Njemačke, Japana, Rusije i drugih zemalja. Garantujemo visoku kvalitetu prodate robe i nudimo kupcima najpovoljnije cene test traka u Severodvinsku.

Kod nas možete naručiti test trake za analizu i kontrolu sljedećih parametara:

  • određivanje glukoze (šećera) u krvi,
  • određivanje laktata (mlečne kiseline) u krvi,
  • određivanje nivoa hemoglobina u svežoj kapilarnoj krvi,
  • određivanje nivoa ketona u krvi,
  • određivanje holesterola u krvi,
  • određivanje protrombinskog vremena (INR) kod pacijenata koji uzimaju oralne antikoagulanse.

Imajte na umu da trebate odabrati test trake za glukometar određene marke / modela! Nažalost, univerzalne test trake za sve glukometre još nisu dostupne.

Nudimo kupnju test traka za popularne modele glukometra:

  • Accu-Chek Active
  • Accu-Chek Mobile (Accu Chek Mobile),
  • Accu-Chek Performa (Accu-Chek Performa),
  • Accu-Chek Performa Nano (Accu-Chek Performa Nano),
  • Accutrend GC (Accutrend JC),
  • Accutrend Plus (Accutrend Plus),
  • Clever Chek TD-4227A (provjera djeteline),
  • Clever Chek TD-4209 (provjera djeteline),
  • CoaguChek XS (CoaguChek X Es),
  • CoaguChek XS Plus (CoaguChek X Es Plus),
  • Contour Plus
  • Contour TS
  • Easy Touch GC (Easy Touch glukoza),
  • Easy Touch GCHb (Easy Touch Hemoglobin),
  • Easy Touch GCU (Easy Touch GCU),
  • FreeStyle Optium (Freestyle Optium),
  • Glucocard Sigma (Glucocard Sigma),
  • Glucocard Sigma Mini (Glucocard Sigma Mini),
  • iCheck (iCheck),
  • MultiCare-in (MultiCare-in),
  • Odabir jednim dodirom (Odabir jednim dodirom),
  • Jednostavno biranje jednostavno (Watch Select Simple),
  • One Touch Ultra (One Touch Ultra),
  • One Touch Ultra Easy (One Touch Ultra Easy),
  • OneTouch Verio (Van Touch Verio),
  • Optium (Optium),
  • Optium Easy (Optium Easy),
  • Optium Xceed (Optium Xid),
  • SD Check Gold (Sidi Check Gold),
  • SensoCard (SensoCard),
  • SensoCard Plus (SensoCard Plus),
  • Super Glucocard II (Super Glucocard II),
  • Deacon
  • PKG-02 "Satelit",
  • PKG-02.4 "Satelitski plus",
  • PKG-03 "Satelit ekspres" i drugi.

Ako želite naručiti testne trake s dostavom u Severodvinsk, morate posjetiti naš katalog i odabrati potrebne proizvode. Radi lakšeg pronalaženja pravih pozicija na stranici svakog odjeljka kataloga dostupno je sortiranje prema cijeni, nazivu i popularnosti. Za traženje proizvoda po imenu možete koristiti poseban obrazac „Pretraživanje kataloga“.

Pažnja! Prije dodavanja robe u košaricu, trebali biste pažljivo proučiti sve karakteristike! Neki proizvodi imaju kontraindikacije za upotrebu, stoga je prije njihove kupovine potrebno konsultativno posmatranje liječnika.

Da biste dodali predmet u korpu, kliknite na dugme "Kupi". Tada možete nastaviti sa kupovinom ili nastaviti s odjavom. Da biste naručili i registrirali svoj lični račun, morat ćete unijeti sljedeće podatke: ime i prezime kupca, telefonski broj (za potvrdu) i adresu e-pošte (za obavijesti). Osobni račun štedi vrijeme s budućim narudžbama, a također omogućava praćenje statusa i sastava narudžbe. Zatim trebate navesti zgodne mogućnosti plaćanja i dostave i telefonom potvrditi narudžbu.

Koliko košta isporuka test traka u Severodvinsk?

Isporuku testnih traka u Severodvinsk obavlja ruska kompanija pošte ili prevoza, a izračunava se pojedinačno, ovisno o težini paketa i udaljenosti od skladišta dobavljača do odredišta. Približni trošak isporuke možete saznati automatski. Da biste to učinili, idite na stranicu sa željenim proizvodom i kliknite na vezu "Izračunati troškove dostave". Tačan trošak otpreme nekoliko proizvoda u Severodvinsk utvrđuje se automatski prilikom slanja narudžbe. Imate pitanje? Pozovite 8 (800) 700-11-45 (poziv u Rusiji je besplatan) ili nam pišite pomoću povratnih informacija.

Uspjeh u liječenju dijabetesa rezultat je redovnog praćenja razine šećera u krvi. Ovo se odnosi na dijabetes drugog tipa i za dijabetes trudnica. Međutim, pažljivo redovno praćenje posebno je važno kod prve po život opasne hiperglikemije povezane s nedostatkom ili potpunim odsustvom prirodnog inzulina u tijelu. Takvi su pacijenti u potpunosti ovisni o kompenzacijskoj terapiji inzulinom i trebali bi mjeriti šećer u krvi najmanje četiri puta dnevno - na prazan stomak i nakon svakog obroka.

Accu-Check Active trake za testiranje

Mjerenja također treba provoditi u slučaju značajnih fizičkih napora, intenzivnih mentalnih aktivnosti, psihološkog stresa, menstruacije kod žena, jer svi ti događaji izravno utječu na potrošnju glukoze u masnom i mišićnom tkivu. Stres i mentalni rad nisu bili slučajni na ovoj listi. Mozak i kičmena moždina inherentno su povezani s lipidima, odnosno masnim tkivom, i usko su povezani s metabolizmom ugljikohidrata.

Učestalost mjerenja

Pozdrav doktore! Mojoj majci je nedavno dijagnosticiran dijabetes, propisala mi je dijeta, tablete i rečeno da obavezno nadziram nivo šećera. Kupili su joj imovinu Accu-Chek. I koliko često treba koristiti ovaj uređaj?

Dobar dan Doktor postavlja preporuke za učestalost i vrijeme mjerenja glikemije za svakog pacijenta ponaosob. Opšte preporuke mogu biti sljedeće:

  • ujutro na prazan stomak
  • 2 sata nakon obroka (popodne i uveče),
  • ako pacijent postoji rizik od noćne hipoglikemije - u 2-4 ujutro

Redovna mjerenja omogućit će pravovremeno otkrivanje i ispravljanje prekršaja.

Ostavite Svoj Komentar