Novi inzulin Toujeo Solostar dugog djelovanja (Toujeo)

Dijabetes melitus je ozbiljna bolest, stoga se u njegovom liječenju redovno razvijaju nove tehnologije.

Novi lijek Tujeo Solostar važi od 24 do 35 sati! Ovaj inovativni lijek daje se kao injekcija odraslim osobama sa dijabetesom tipa I i tipa II. Inzulin Tujeo razvila je kompanija Sanofi-Aventis, koja se bavi proizvodnjom često korištenog inzulina - Lantus i drugih.

Prvi put se medicina počela koristiti u SAD-u. Sada je odobren u više od 30 zemalja. Od 2016. godine koristi se u Rusiji. Njegovo djelovanje je slično lijeku Lantus, ali efikasnije i sigurnije. Zašto?

Efikasnost i sigurnost Tujeo Solostar-a

Između Tujea Solostara i Lantusa razlika je očigledna. Upotreba Tujea povezana je s vrlo niskim rizikom od razvoja hipoglikemije kod pacijenata s dijabetesom. Novi lijek je pokazao stabilnije i dugotrajnije djelovanje u odnosu na Lantus tokom dana ili više. Sadrži 3 puta više jedinica aktivne tvari na 1 ml otopine, što uvelike mijenja njegova svojstva.

Oslobađanje inzulina je sporije, a zatim ulazi u krvotok, produženo djelovanje dovodi do učinkovite kontrole količine glukoze u krvi tokom dana.

Da bi dobio istu dozu inzulina, Tujeu je potrebno tri puta manje volumena nego Lantus. Injekcije neće postati toliko bolne zbog smanjenja područja taloga. Osim toga, lijek u malom volumenu pomaže da bolje nadgledate njegov ulazak u krv.

Posebno poboljšanje odgovora na inzulin nakon uzimanja Tujeo Solostar-a uočeno je kod onih koji uzimaju visoke doze inzulina zbog otkrivenih antitijela na humani inzulin.

Ko može koristiti insulin Tujeo

Upotreba lijeka dopuštena je starijim pacijentima starijim od 65 godina, kao i dijabetičarima s oštećenjem bubrega ili jetre.

U starosti se funkcija bubrega može dramatično pogoršati, što dovodi do smanjenja potrebe za inzulinom. Uz zatajenje bubrega smanjuje se potreba za inzulinom zbog smanjenja metabolizma inzulina. Sa zatajenjem jetre potreba se smanjuje zbog smanjenja sposobnosti glukoneogeneze i metabolizma inzulina.

Iskustvo s primjenom lijeka nije provedeno kod djece i adolescenata mlađih od 18 godina. Upute govore da je Tujeo inzulin namijenjen odraslim osobama.

Ne preporučuje se upotreba Tujeo Solostar-a tokom trudnoće i dojenja, bolje je preći na zdravu prehranu.

Upute za upotrebu Tujeo Solostar

Tujeo inzulin je dostupan u obliku injekcija, primjenjuje se jednom u prigodno doba dana, ali po mogućnosti svakodnevno u isto vrijeme. Maksimalna razlika u vremenu primjene trebala bi biti 3 sata prije ili nakon uobičajenog vremena.

Pacijenti koji propuste dozu moraju provjeravati koncentraciju glukoze u krvi, a zatim se vraćaju u normalu jednom dnevno. Ni u kojem slučaju nakon preskakanja ne možete unijeti dvostruku dozu kako biste nadoknadili zaboravljeno!

Pacijentima sa dijabetesom tipa 1, inzulin Tujeo mora se davati s brzodjelujućim inzulinom tokom obroka kako bi se eliminirala potreba za njim.

Tujeo pacijente sa dijabetesom tipa 2 treba kombinirati sa drugim hipoglikemijskim lijekovima. U početku se preporučuje unošenje 0,2 U / kg nekoliko dana.

POMINJAM. Tujeo Solostar se daje supkutano! Ne možete ga unijeti intravenski! U suprotnom, postoji rizik od teške hipoglikemije.

1. korak Izvadite olovku za špricu iz frižidera sat vremena pre upotrebe, ostavite je na sobnoj temperaturi. Možete unijeti lijek protiv prehlade, ali biće bolnije. Obavezno provjerite naziv inzulina i njegov rok trajanja. Zatim morate ukloniti čep i detaljnije pogledati je li inzulin proziran.Ne koristite ako je postala obojena. Lagano trljajte gumu pamučnom vunom ili krpom navlaženom etilnim alkoholom.

2. korak Skinite zaštitni premaz s nove igle, zavijte ga na olovku štrcaljke dok se ne zaustavi, ali ne upotrebljavajte silu. Skinite spoljni poklopac sa igle, ali nemojte ga odbaciti. Zatim uklonite unutrašnji poklopac i odmah ga odbacite.

3. korak. Na špricu se nalazi prozor brojača doza koji pokazuje koliko će jedinica unijeti. Zahvaljujući ovoj inovaciji, ručni preračun doza nije potreban. Jačina je navedena u pojedinim jedinicama za lijek, a nije slična drugim analogima.

Prvo napravite sigurnosni test. Nakon testa napunite štrcaljku s do 3 PIECES, okretanjem odabirača doze sve dok pokazivač ne bude između brojeva 2 i 4. Pritisnite tipku za kontrolu doze sve dok se ne zaustavi. Ako izađe kap tekućine, tada je olovka za špricu prikladna za upotrebu. U suprotnom, sve morate ponoviti do koraka 3. Ako se rezultat nije promijenio, onda je igla neispravna i treba je zamijeniti.

4. korak Tek nakon što pričvrstite iglu, možete nazvati lijek i pritisnuti tipku za doziranje. Ako gumb ne radi dobro, ne upotrebljavajte silu kako biste izbjegli lom. U početku je doza postavljena na nulu, selektor treba okretati dok pokazivač na liniji sa željenom dozom. Ako se slučajno selektor okrene dalje nego što bi trebao, možete ga vratiti natrag. Ako nema dovoljno ED-a, možete unijeti lijek za 2 injekcije, ali novom iglom.

Oznake prozora indikatora: parni brojevi prikazani su nasuprot pokazivaču, a neparni brojevi prikazani su na liniji između parnih brojeva. Možete da nazovete 450 komada u olovku štrcaljke. Doza od 1 do 80 jedinica pažljivo se puni olovkom za štrcaljku i administrira se u dozama od 1 jedinice.

Doziranje i vrijeme upotrebe prilagođavaju se ovisno o reakciji tijela svakog pacijenta.

5. korak Inzulin se mora umetnuti iglom u potkožni masti bedara, ramena ili trbuha bez dodirivanja dugmeta za doziranje. Zatim stavite palac na dugme, gurnite ga do kraja (ne pod kutom) i držite dok se na prozoru ne pojavi „0“. Polako izbrojite do pet, a zatim otpustite. Tako će se primiti puna doza. Uklonite iglu iz kože. Mjesta na tijelu treba naizmjence mijenjati uvođenjem svake nove injekcije.

Korak 6 Izvadite iglu: prstima uzmite vrh vanjske kapice, držite iglu ravno i umetnite je u vanjsku kapu, čvrsto pritiskajući, a zatim okrenite olovku štrcaljke drugom rukom da uklonite iglu. Pokušajte ponovo dok igla nije izvađena. Odložite je u usku posudu koja se odlaže prema uputama liječnika. Olovku brizgalice zatvorite poklopcem i ne stavljajte je u hladnjak.

Morate ga čuvati na sobnoj temperaturi, nemojte ga ispustiti, izbjegavajte udarce, ne perite, već spriječite da prašina uđe. Možete ga koristiti najviše mjesec dana.

  1. Prije svih injekcija, potrebno je da iglu promijenite u novu sterilnu. Ako se igla više puta koristi, može doći do začepljenja uslijed čega će doziranje biti neispravno,
  2. Čak i prilikom promjene igle, jednu špricu treba koristiti samo jedan pacijent, a ne prenosi je drugim,
  3. Ne uklanjajte lijek u špric iz kasete da biste izbjegli veliko predoziranje,
  4. Uradite sigurnosni test prije svih injekcija,
  5. Nosite rezervne igle u slučaju gubitka ili neispravnosti, kao i alkoholnu krpu i spremnik za rabljeni materijal,
  6. Ako imate problema sa vidom, najbolje je pitati druge za odgovarajuću dozu,
  7. Ne mešajte i ne razblažavajte Tujeo inzulin s drugim lijekovima,
  8. Korištenje olovke za špricu trebalo bi početi nakon što pročitate upute.

Prelazak sa drugih vrsta inzulina na Tujeo Solostar

Pri prelasku sa Glargine Lantus 100 IU / ml u Tugeo Solostar 300 IU / ml, dozu je potrebno prilagoditi, jer pripravci nisu bioekvivalentni i nisu zamjenjivi. Može se izračunati po jedinici, ali kako bi se postigao željeni nivo glukoze u krvi, potrebna je doza Tujoa 10-18% veća od doze Glargina.

Kada mijenjate bazalni inzulin srednjeg i dugog djelovanja, najvjerovatnije ćete morati promijeniti dozu i prilagoditi hipoglikemijsku terapiju, vrijeme primjene.

Uz prelazak lijeka s jednom injekcijom dnevno, također na jednu Tujeo, možete izračunati unos jednog po jedinici. Prilikom prelaska lijeka sa dvostrukom primjenom dnevno na jedan Tujeo, preporučuje se upotreba novog lijeka u dozi od 80% ukupne doze prethodnog lijeka.

Potrebno je provoditi redovno praćenje metabolizma i konsultirati se s liječnikom unutar 2-4 tjedna nakon promjene inzulina. Nakon njegovog poboljšanja doziranje treba dodatno prilagoditi. Pored toga, prilagođavanje je potrebno prilikom promjene težine, načina života, vremena primjene inzulina ili drugih okolnosti kako bi se spriječio razvoj hipo- ili hiperglikemije.

Komentari za Tujeo Solostar

Irina, Omsk. Koristila sam inzulin Lantus skoro 4 godine, ali u posljednjih 5 mjeseci polineuropatija je počela da se razvija na petama. U bolnici sam podvrgnut korekciji raznih inzulina, ali oni mi nisu odgovarali. Dežurni ljekar preporučio mi je da pređem na Tujeo Solostar jer se on ravnomjerno raspoređuje po tijelu bez oštrih uspona i padova, a i sprečava pojavu onkologije, za razliku od većine vrsta inzulina. Prešla sam na novi lijek, nakon mjesec i pol u potpunosti sam se riješila polineuropatije na petama. Postali su glatki, ravnomjerno i bez pukotina, kao i prije bolesti.

Nikolaj, Moskva. Vjerujem da su Tujeo Solostar i Lantus isti lijek, samo što je koncentracija inzulina u novom lijeku tri puta veća. To znači da se, kada se ubrizga, u organizam unese doza tri puta manje. Budući da se inzulin iz lijeka postepeno oslobađa, to značajno smanjuje rizik od hipoglikemije. Moramo pokušati novi, savršeniji. Stoga, pod nadzorom ljekara, prelazim na Tujeo. Ne postoje nuspojave za 3 tjedna upotrebe.

Nina, Tambov. Ranije sam za ublažavanje bolesti godinu dana ubrizgavao Levemir, ali postepeno su mjesta ubrizgavanja počela svrbeti, prvo slabo, a potom jače, na kraju su se pocrvenjela i otekla. Nakon konsultacija sa liječnikom, odlučio sam otići u Tujeo Solostar. Nakon nekoliko mjeseci, mjesta ubrizgavanja počela su svrab mnogo manje, crvenilo je prešlo. Ali prve tri nedelje kontrolirao sam šećer u krvi, nakon čega mi je doza smanjena. Sada se osjećam odlično, mjesta ubrizgavanja ne svrbe i ne boli.

Nove insuline - postizanje održive kompenzacije za dijabetes

Tujeo SoloStar inzulin ima tri puta veću koncentraciju inzulina glargin (300 jedinica / ml) od trenutno dostupnih oblika inzulina sličnog profila djelovanja (Lantus, Optisulin), što znači da će se manje inzulina davati u jednoj injekciji.

Novi inzulin već je dostupan kao olovka za jednokratnu upotrebu, koja uključuje 450 jedinica inzulina (IU) i ima maksimalnu dozu od 80 IU po injekciji (parametri su određeni na osnovu ispitivanja provedenih u 6,5 tisuća odraslih s dijabetesom tipa 1 i 2 2).

Takva doza znači da olovka sadrži 1,5 ml inzulina, što je polovina tradicionalnog uloška (3 ml), ali to je jednako više jedinica.

Tujeo inzulin - smanjeni rizik od hipoglikemije

Na temelju studija, Tojeo je pokazao efikasnu kontrolu koncentracije glukoze u krvi i smanjenje rizika od hipoglikemije (posebno noćne hipoglikemije) u bolesnika sa šećernom bolešću tipa 2 u usporedbi s primjenom Lantus inzulina. Recenzije ispitivanih pacijenata imaju pozitivan trend upotrebe inzulina nove generacije.

U kliničkim ispitivanjima na pacijentima sa dijabetesom tipa 2, primjena Toujea pokazala je 14% nižu učestalost hipoglikemije u bilo koje doba dana, i nevjerojatnih 31% nižu noću. Stoga se može pretpostaviti da će novi inzulin smanjiti rizik od noćne hipoglikemije kod pacijenata s dijabetesom tipa 1.

Do sada, dugo djelujući insulini dostupni na tržištu nisu ispunili sva očekivanja pacijenata. Lantus je trebao regulirati razinu inzulina u tijelu u roku od 24 sata, ali u praksi se njegov učinak postepeno smanjuje nakon 12 sati nakon injekcije, što slabi kontrolu kod nekih pacijenata što uzrokuje hiperglikemiju nekoliko sati prije sljedeće doze, a također povećava i rizik od hipoglikemije nakon injekcije.

Peglispero inzulin također je nedavno povučen iz prodaje.

Prednosti Insulina Toujeo Solostar vs Lantus

  • Toujeo® sadrži 3 puta više inzulina po 1 ml kao standardni inzulin (100 jedinica / ml)
  • Toujeo® nije predviđen za upotrebu u lečenju dijabetičke ketoacidoze
  • Toujeo® se ne smije koristiti kod djece.

Sanofi očekuje da će mnogi pacijenti preći iz Lantusa u Tozheo.

U Mariupolu, u decembru 2016., održana je telekonferencija „Novo u liječenju šećerne bolesti tipa 1,2“ između gradova Zaporizhia - Kharkov - Kijev.

Predstavljeni su statistički podaci o upotrebi novog bazalnog inzulina u Ukrajini, njegov pozitivan učinak na kontrolu nivoa glukoze u krvi kod ispitivanih bolesnika.

O upotrebi insulina Tujeo možete konsultovati lično kod Grčkog medicinskog centra.

Prije upotrebe ovog inzulina posavjetujte se s pružateljem zdravstvene zaštite, s posebnom pažnjom, trebali biste biti pregledani imate li bolest jetre ili bubrega, jeste li trudni ili planirate zatrudnjeti, ili dojite ili planirate dojiti.

Guarchibao FatCap preporučuje se osobama s viškom kilograma.

Ovaj kompleks odobrio je All-Russian Association of Endokrinologists i već je pokazao dobre rezultate u borbi protiv pretilosti prema studijama.

Kada liječite Tujeo inzulinom, ne mijenjajte doze ili vrste inzulina bez savjetovanja sa svojim liječnikom. Svaka promjena inzulina mora se izvesti pažljivo i to samo pod nadzorom liječnika.

Anastasija Pavlovna

23. maja 2017. u 10:15 | #

Puno hvala, Alla Ivanovna na preporukama. Usudio bih se otići do Tujea. Otkazati ću pretplatu na stanje.

Anastasija Pavlovna

21. maja 2017. u 7:51 #

Dobro vece
Reci mi, molim te. Pročitao sam puno foruma za raspravu i u stvarnoj posjeti svog endokrinologa, svi savjetuju snažno da se s lantusa sada prebacim na tujeo. Odnosno, ne razumem malo. Lantus prepoznat kao niskokvalitetni inzulin?
Jednostavno sam imao problema s pozadinom prije nekoliko godina, ali sve se vratilo u normalu nakon prelaska na Lantus (ponekad se, međutim, dogodi nizak šećer). I sada se, dakle, bojim prebaciti na tujeo, mada znam da je aktivna supstanca ista. Reci mi kako da budem?

22. maja 2017. u 19:24 | #

Lantusi su, poput Tujea, inzulinski analozi - glargins. Tujeo praktično ne uzrokuje hipoglikemiju (nizak šećer), traje i do 35 sati. U jednom ulošku se nalazi 450 jedinica.
Više o njemu pročitajte na mojoj web stranici, sve je gore opisano. Ne oklijevajte, idite na Tujeo.

12. maja 2017. u 20:52 | #

Jardins je novi lijek. Detaljno sam opisao njegov mehanizam djelovanja na mjestu. Primjenjuje se kod pacijenata s dijabetesom tipa 2 i u prisustvu prekomjerne težine. Zaista, Forsig i Invokan - gliflozini imaju sličan mehanizam. Liječenje je ispravno.

Razlika između Tujea i Lantusa

Studije su pokazale da Toujeo pokazuje efikasnu kontrolu glikemije kod dijabetesa tipa 1 i 2. Pad nivoa glikoziranog hemoglobina u insulinu glargin 300 PIECES nije se razlikovao od Lantusa. Postotak ljudi koji su dostigli ciljani nivo HbA1c bio je isti, glikemijska kontrola dvaju inzulina bila je uporediva. U odnosu na Lantus, Tujeo ima postepenije oslobađanje inzulina iz taloga, pa je glavna prednost Toujeo SoloStar-a smanjeni rizik od razvoja teške hipoglikemije (posebno noću).

Mihail Ivanovič Tkač

12. maja 2017. u 15:53 ​​| #

Zdravo.
Molim vas da mi kažete koliko je inzulina tujeo?
Gdje ga mogu kupiti? hvala

12. maja 2017. u 20:37 | #

Tujeo inzulin možete naručiti u bilo kojoj ljekarni prema propisanom liječniku. U Ukrajini je cijena 1350 otprilike 3 olovke za špriceve.

Kratka uputstva za upotrebu Tujeo

Potrebno je ubrizgati inzulin supkutano jednom dnevno u isto vrijeme. Nije namijenjeno za intravensku primjenu. Dozu i vrijeme primjene liječnik odabire pojedinačno pod stalnim nadzorom glukoze u krvi. Ako se promijeni način života ili tjelesne težine, možda će biti potrebno prilagođavanje doze. Dijabetičarima tipa 1 Toujeo se daje 1 put dnevno u kombinaciji s ubrizganim ultra kratkim inzulinom uz obroke. Lijek glargin 100ED i Tujeo nisu bioekvivalentan i ne zamjenjuju se. Prelaz sa Lantusa provodi se s izračunavanjem 1 do 1, ostale dugotrajne insuline - 80% dnevne doze.

Ime insulinaAktivna supstancaProizvođač
LantusglargineSanofi-Aventis, Njemačka
TresibadeglutecNovo Nordisk A / S, Danska
Levemirdetemir

Anna Sergeeva

24. aprila 2017. u 21:07 | #

Zdravo. Nedavno sam saznao za lijek Jardins. Radni kolega uzima ovaj lijek 1/2 tablete dnevno od doze od 25 mg, ujutro siofor 500, uveče pije samo siofor 500. Za pola godine izgubio je 10 kg, šećer je normalan ispod 6.
Želim vam ispričati svoje iskustvo.
Bio sam na Khumulinu redovno ubrizgavao 30 jedinica dnevno, takođe na tabletama, dodatno Siofor 850 ujutro i navečer, šaljiv je 2 mg za vrijeme ručka, plus uzimam 20 mg visokog kolesterola.

Počeo sam uzimati nove Jardins ujutro na podu tableta od 25 mg ujutro plus kao i prije nego što nastavim siofor 850 ujutro i navečer. Sada je potpuno odbio inzulin. Iako je postojala ideja da se prebaci na Tujeo. Efekat se odmah pojavio narednog dana od uzimanja jardina. Gornji indikatori su pali za 5 jedinica, jutarnji za tri. Težina pada vrlo naglo zbog pojačanog mokrenja. Jardins jako potiče na mokrenje - snižava prag za uklanjanje šećera preko bubrega mokraćom, a nekoliko puta morate ustati i noću.

Već dvije sedmice vodim Jardine. Sada su pokazatelji šećera opali za pola, kaže liječnik, već je blizu normalne. Pijem lijek pod nadzorom ljekara u bolnici. Pored toga, tokom jedne nedelje je izgubila više od pet kg. - bilo je 106,5 kg, sada 101 kg. Potpuno odustajem od insulina. Ispitivao sam određivanje C peptida. Vrijednost je pokazala 1230. Liječnik je utvrdio prosjek između norme. Dakle, koliko ja razumijem, vaš inzulin se proizvodi i kretnja nije potrebna. Razumijem analog Jardinsa - ovo je stari Forsig.
Sve je u redu, ali težina oštro odvodi?

Dijabetička recenzija

Društvene mreže aktivno raspravljaju o prednostima i nedostacima Tujea. Općenito, ljudi su zadovoljni novim razvojem Sanofija. Evo šta pišu dijabetičari:

Ako već koristite Tujeo, upišite svoja iskustva u komentarima!

Dijabetes tipa 2, ubrizgavan lantus noću za 14 jedinica, šećer ujutro na prazan želudac bio je 6 mmol, uz tujeo na istih 14 jedinica - šećer na glasu od 20 mol (nikad takav broj), postepeno je povećavao dozu na 30 jedinica, šećer na post 10 mmol ( dijeta se nije promijenila), kolega ima otprilike istu priču. Kakva je svrha ovog koncentriranog inzulina ako morate unositi tako velike doze, a šećer na glavi je i dalje visok. Na klinici sam pitao pacijente sa dijabetesom tipa 2, skoro svi su bili nezadovoljni, šećer je postao visok, a doza inzulina se značajno povećala.

Hvala na savjetu, ja lično nisam koristio ovaj inzulin. Uputa kaže da je doza vjerovatno veća u odnosu na Lantus. Mislim da je čitav šarm novog inzulina vrhunac akcije. Ako na Lantusu postoje dobri šećeri i nema česte hipoglikemije, nema smisla prelaziti na Tujeo!

Nažalost, nisu liječnik i pacijent odlučili prebaciti se na tujeo ili ne, Ministarstvo zdravstva odlučuje što su kupili, a zatim ga izdaju prema receptu.

Zdravo Koliko koštaju? A gdje je najbolje mjesto za kupovinu?

Da, istina je da će nam nešto dati. Svaki put daju različite stvari. Tačno, već tri mjeseca dobijam Tujea.

Sad smo kupili * avno.
I sada moramo patiti.
Nije prokleta stvar koja drži ovaj tujeo.
I doza za 2 r više u odnosu na lantus.

A ko je tražio, drsko presađen, glupo ne piše ništa drugo. Objašnjenje je jednostavno: ne volite ga sami kupovati ...

Prešli smo na Tujeo. Nema razlike. Doza poput Lantusa.

Takođe ne vidim razliku. Prije je bilo na Protafanu, otprilike istog šećera. Normalni inzulin Tujeo!

Elena, molim te, reci mi koliko trebaš staviti na Tujeo, na primjer, na Protofan koji imam ujutro 14, 10 uveče, ali ne znam kako da tudgeo, vjerovatno isto

Doktorica mi je rekla da više neće biti primanja lantusa u ljekarnama, pa su sada dijabetičari propisani tujo.

A ako Lantus nije izdan? Kako biti?

Lyudmila, imam sličnu situaciju. Na Lantusu je šećer na prazan stomak bio 5-8, na tujeo 25-30 ... kako je to moguće?

Dakle, tujeo vam ne odgovara!

Ista priča.

Dakle prilagodite dozu malo baze

Saharov 25-30 ne postoji, maksimalno 23

Juče sam imao 25 ​​šećera. Često ne mogu ništa srušiti.

Ko kaže da nema šećera 25-30

45 mmol prešlo na odjel intenzivne njege, urin nije izdvojen na dan ...

Vjerujte mi, to čak postoji i ne daj Bože da to osjetite

da da ste čak i 32

ko ti je to rekao? Imam 1 tip, star 11 godina, porastao je na 35 godina

samo su brojila postavljena na maksimalnih 33mmol, ali u stvari mogu biti i viši, mjerač više neće prikazivati

Zašto ste odlučili da se šećer ne događa više od 23? Šećer mi je porastao na 28,4

A zašto ste se prebacili na to ako niste hipotirali na lantusu. Pri prelasku iz lantusa u nacho (ako 1.mjesta nije bilo hipoglikemije), nema razlike u klinču.
Odgovaram vam kao endokrinolog.

Imam loše šećere na Tujeu. Doktor je dozu povećao za 2 puta, a šećer je loš. Bubrezi su postali problem. Pojavio se snažni umor, ali Lantus se više ne izdaje.

Vjerovatno imate predoziranje.
Ne morate povećavati dozu, već smanjiti. Kod predoziranja se opaža slika poput vaše.

Oksana, reci mi, molim te. Lantus I ubrizgao je 96 jedinica. Propisale su mi 2 pakovanja - 10 olovki za špric mesečno, koliko mi treba da napišem špricu od Tujeo olovaka 1,5 ml mesečno?

A ko nas pita, prevodi i to je to.

Lyudmila, dobar dan! Trebate promijeniti način prehrane! Za ovaj inzulin nisu potrebna grickalica. U početku sam imao i visoki šećer, ali pitanje je riješeno metodom uzoraka. Ako je na primjer šećer prije spavanja 5,4, ujutro će biti isto. Budi zdrav)

Ali otišao sam u krevet sa 8,4 i probudio se 18

Da, spavala je sa 12 i probudila se od 18. Ljekari šute, smješkaju se,

Treba vam nadzor onoga što se događa noću.
Više kao posljedica hipoglikemije - oporavka! Ali ... Treba vam nadzor noću!

Insulinska bomba! Imam dijabetes tipa 1 od djetinjstva.
Zašto se transplantiraju na njega, pitanje je supstitucije uvoza. Ostavio ga je s lantusom. Ako lantus ubrizgava 10-11 jedinica noću / večeru, onda s tim tujeom već 17 jedinica i šećer ujutro barem izgledaju kao večernji šećer, a količina inzulina po kruhu od lanusa ne veća od 1,5 popodne se poveća na 2, 3.
Bez riječi, ko kaže da je sposoban za bilo šta! I ne govorim ni o jednom prelaznom roku - već godinu dana držim se toga i odmah se sećam Bryntalovskog, koji je uspeo da se provuče.

Imao sam skoro istu stvar, ali prošla su tri mjeseca, tijelo se očigledno naviklo na tutzheo, sada je sve u redu, ujutro ima oko 7 mmol / l

Nisam jedini koji ima takvu katastrofu. I možete li se prebaciti natrag u lantus?

Ujutro sam nabio 20 jedinica; s lantusom je sve u redu, prebačen je na tujeo, šećer, oni skaču ispod 8 jedinica, probao sam različite doze, ali oni i dalje skaču sa šećerom. Odgovor je da vlasti žele sahraniti ljude ovisne o insulinu.

Tujeo treba da bude uboden bilo u bedro ili u zadnjicu, ubrizgavanjem u trbuh, očitavanje šećera može čak i da se poveća.

Imam istu sliku. Očito se radi o individualnoj reakciji ....

Imam istu priču. Cjenkanje franticnih doza i šećera je gore nego na Lantusu.

Da, rekli su mi da više neće biti zaostajanja u pogledu regionalnih davanja ... Svi se prebacuju na ono što je TUJEO i TRESIBA.

Ja imam najpristojniju alergiju na levemir, ništa drugo mi nije odgovaralo, a onda je bilo tujeo) nisam presretna)) i ne boli nasjeckanje, a šećer je idealan, ha-pah)

Natalija! Molim vas, recite mi simptome alergije. Nakon levemira, imam 3 tujeo injekcije. U rukama se pojavio strašan svrab. Dolazi do činjenice da nije moguće spavati. Grijeh na Tujeu. Hvala

Bilo mi je ovako na nogama. Intuitivno sam tamo počeo trljati malo inzulina. 1-2 jedinice. Svrab je odmah nestao. A onda je čak i prošao.

Igore, samo je mesto ubrizgavanja jako natečeno, crvenilo, grlobolja, tako da levemir deluje, sve ostalo ne radi osim tujea. Nadležni endokrinolog će pomoći da se normalizira šećer dobro. Izbodem ga uveče.

Takođe sam imao istu alergiju na levemir. Prebacio sam se na lantus, a sad ispisuju tujeo.

Imam alergiju na Levemir. Danas prebačen u Tujeo ... pratit ću))

Ove godine će stanovnici Sankt Peterburga koji imaju dijabetes umjesto Lantus inzulina dobiti Tujo SoloStar News

Tip 1 sd, tri godine je nabijao lantus za 28 jedinica šećera. Izdvojili su tujeo, ubodeli 32 jedinice, šećer je ujutro na mršav postao 15. Šta učiniti?

Napisala sam = također vam treba manje - jednostavno imate preokret, moj savjet vam je da prvo vidite imate li dovoljno (gladujete) i ultra jedinice smanjite za dva, ali definitivno puno i pokušajte usitniti noć u 22 sata, DOBRO LUK!

Sve je vrlo jednostavno. Povratak u Lantus. I što je brže moguće. Što duže eksperimentirate sa svojim voljenim, duže ćete se oporaviti. I ne činjenica da će se sve vratiti na svoje prethodne rezultate. Tijelo je u stanju da se uvrijedi.

Nažalost, Lantus više nije izdan. prisilno na Tujeo sve

Probijene 2 šprice, šećer se povećao za 2 jedinice. Počeo se još više ograničavati u hrani bez reakcija .Trekla je šprica lantusa i odlučio se pokušati vratiti. Pogledao sam recenzije, čini se da sam na pravom putu. Da vidimo šta će se dogoditi. Obavezno napiši.

Imam 72 godine. Dijabetes od 1990. godine, od 2003. na inzulin i odmah Lantus. Dijabetes je težak, trebalo je dugo da odaberete dozu u bolnici i kod kuće. Konačno, za tri godine sve se stabiliziralo sa 40 jedinica po noći Lantusa. Ujutro šećer 4,5 - 5 jedinica. Pažljivo jedem, mislim da jedinice hljeba, Popodne kontroliram kratki inzulin Insuman Rapid GT. Dovoljno za 10-12 jedinica. Komplikacije moraju biti, a ne
pogoršan. Sve bi bilo podnošljivo da sve poliklinike nisu prebacile guranje novog inzulina Tujeo . KO TREBA.
Bez upozorenja, dat je novi inzulin. Bukvalno od drugog dana upala su gušterača, jetra (gorčina) i žuč. Uveče - bol u stomaku, podrigivanje. jaja. Vid se naglo pogoršao (imam dijabetičku retinopatiju). Počeo je liječiti čireve. Ujutro je šećer porastao na 12 jedinica. Okrenut p-ku (GP 54). Odbijanje - ugovor za Lantus nije zaključen. Htio sam hitno dobiti konsultaciju s endokrinologom, a takođe i lumperom. Prvo darujte krv - 1 tjedan, a zatim se prijavite kod terapeuta i posjetite ga, nabavite kartu kod endokrinologa - još 2 tjedna, uzimajući u obzir praznike.Možete se odmarati za to vrijeme. Postavlja se pitanje - da li se ljudima nešto radi. ili sve samo da proguramo novu (bez obzira u kakvoj je kvaliteti). i nabavi takav maaalenky prevoznik.
Otišao sam kući, naručio sam Lantus za 3879 rubalja u internetskoj ljekarni, uboda sam. Sve je sjelo na svoje mjesto. Pa, malo je vremena prošlo. To je cijela priča sa zemljopisom.

Ljudi, pa, zašto ovo pišete ovdje na forumu. Zašto u Ministarstvu zdravlja Rusije ne napišete SVE OVO. Do sada, niti jedno pismo na ovu temu nije zaprimilo Ministarstvo zdravlja. Moramo pisati, moramo tražiti. Moramo stalno o tome da pričamo! Šta su ti eksperimenti na ljudima?

Natalia! I zašto ste se odlučili da Ministarstvu zdravlja nitko ne piše. Već sam bacao pisma. Odgovor: dokažite u stacionarnim uvjetima da Tujeo nije prikladan za vas ili idite na sud. I to nakon kome, o kojoj nema ambulante ni riječi.

Dobar dan Pisala sam Ministarstvu zdravlja. Prošao je na klinici. Efekat je bio dovoljan za tačno 1 mesec. Pojavio se i Lantus, jer je Tujeova mama bila jako bolesna, pa su testirali trake za uveženi glukometar. Tada je sve postalo zastrašujuće.Doktor je uglavnom odbio voditi je i odbio je, pozivajući se na činjenicu da piše žalbe. Povratak Tujeo. Žalbu sam napisao drugi put. Čeka se odgovor. Dakle, žalbe nemaju uvijek pozitivan rezultat. Jao

Pišemo, koji je smisao, oni čak ni ne odgovaraju. Skoro da sam umro na Tujeu, s dekompenzacijom, čak mi je i bolnica odbijena. Otišla sam u dnevnu bolnicu, gde sam stigla za nedelju dana, nisu čak ni kontrolisali šećere, lečili su bilo čime, nisu davali kratki inzulin, nema gde da kupim. Nakon Tujea, pogoršao se pankreatitis, razboljela je jetra, želudac, gorčina u ustima, bol u epigastriju. Šećer na post postao je 17, brojke su dosezale 27. Nikad nisam imao takve šećere na Lantusu.

Endokrinolog je izračunao za mene da umjesto 22 Lantusove jedinice treba ubrizgati 15-16. Tujuu ... šećer skače ujutro 10-13 ... to nije norma! Šta da radim Kao rezultat toga, ispravno izračunajte pri prelasku s lantusa na tuju. Hvala!

Lantus i Tujeo = to su analozi, koliko Lantusovih obroka, toliko i Tujeoa

Zdravo Imam dijabetes tipa 1. U martu je premješten iz lantusa u tujeo. U početku su se šećeri doista znatno povećali. Ostao je u istoj dozi od 17 jedinica. Ali slika je takva - uboden u 4. dan od 17 jedinica, nakon čega šećeri počinju padati do hipoglikemije. Smanjim tujeo na 16 jedinica, šećer se prvo vrati u normalu, a onda se počne ponovo podizati ... Dodajem 17 jedinica. Na Lantusu je sve bilo u redu. Htio sam se vratiti u Lantus, ali nažalost ... Možda oni ne guraju tujeo, već samo dožive među masama? ...

Pokušajte smanjiti ne isto, nego ultra. U pravu ste jednom sedmično jesti Polarok.

Ovdje imam istu priču. Prvo normalno, pa hipo! Dodajem jedinicu ... i sve u krugu, ne mogu doći do stabilnosti

Zdravo Ja imam isto. Morate prebaciti na drugi inzulin, ali lantus više nije propisan. Kakvu vrstu inzulina tražiti da piše ljekaru?

Sumnja je da je u Tujeo Solostar poplavljena voda, sa njom živim već mjesec dana. Čelik sa visokim šećerom. Ne znam, možda sam počela jesti nešto poput djevojke, ali uopće mi se ne sviđa ovaj novi inzulin.
Danas sam kupio Lantus, vidjet ću šta se događa.

Podržavam te! Uvjerena sam u svoju vlastitu kožu 4 mjeseca. Ljekari su se složili: umjesto lantusa, namjerno nameću (zamjenjuju) tujeo, a latus samo djeci, iz nekog razloga? Što se događa, ministar zdravstva, objasnite !? Vrlo podsjeća na vremena regije Bryntsal 90-ih - umro je ogroman broj pacijenata s dijabetesom.

Prije godinu dana prebacila se iz Lantusa u Tujeo, po preporuci ljekara. Kazali su da se rani dani pažljivo prate. Jedinice za ubrizgavanje ostale su iste kao i ranije. Sve je super. Nema nuspojava, šećer je ostao takav kakav je, osim ako naravno nije prekršena prehrana i pravilno je izračunat XE za injekcije kratkog inzulina Apidra.

Kada se suočio sa dijabetesom, u dobi od 22 godine, mladi doktor je rekao: „Posavjetujte se sa starim dijabetičarima, oni će od njih naučiti više iskustva.“

Gospode ... imam paniku. Pomoć, odmah idem kod doktora, ali možda možete odgovoriti ... Moja doza Lantusa je 16 jedinica dnevno, ujutro. Danas sam ubrizgavao 10 jedinica Lantuše i probio 6 jedinica Tujea. Pročitao sam da je nemoguće ... Šta učiniti?

Možete miješati uvrede kako želite, od toga vam se ništa neće dogoditi. A tujeo je smeće. Samo nedelju dana nakon što sam prešao na to, a ovo je bilo dovoljno da shvatim da nisam ja počeo jesti nekako pogrešno, već ovo bazalno sranje.

Da svuda piše da je to jedan te isti inzulin!

Lyudmila Sofievna, proturječite sami sebi; prvo kažete da je samo liječnik, a zatim da vam doktori nisu vraški, reći ću vam lično da ste samo vi odgovorni za sebe i nemate šta da se oslonite na nekoga, princip nije sunce i neće ugrijati sve

Imam na umu da svaki dijabetičar treba imati dobrog endokrinologa kojem vjerujete. S kim možete razgovarati o svim svojim problemima, kao i o njihovom moru. Ali životni stil dijabetičara ne podrazumijeva samo hranu, već je potrebno i mnogo pažljivije pratiti cijelo tijelo nego liječnika. dolazi tijekom godina kod dijabetesa. I onda možete živjeti i ne razmišljati da ste smrtno bolesni.

Prebacio sam se u tujeo iz lantusa. Bilo je 80 jedinica, a ovdje radim 80.Šećeri su postali ogromnih 19 17 jedinica. Beskrajno zadirkivanje ultrazvuka. Neka vrsta užasa.

Elena, oprostite, jeste li oporavili šećer? Imam istu situaciju kao i ti. Jeste li i na tujeu?

Igor
Dragi dijabetičari i dijabetičari! Bio sam u Tujeu i vratio se u Lantus. Zdravlje je skuplje, a novac je druga stvar. Svi znate, poput ljekara, da bi prelazak sa pozadinskog inzulina na drugi pozadinski inzulin trebao biti u endokrinološkoj bolnici. Kao i uvijek odlučili smo uštedjeti na svom zdravlju. Kome je loše otići u Tujeo, idite na Lantus, ne čekajte, koga ne zanima vaše blagostanje. Prikupite čekove za lijek, test trake, za igle. Prikupite iznos podnesen na sudu! Prema zakonu, trebalo bi da imamo 180 test traka, 1 kutiju igala, insulin prema marki i dozi endokrinologa. Svi ste dobili! A svi će vam biti vraćeni plus pravni troškovi.

Igor! Nažalost, niko vam ništa ne duguje. S ovim pristupom, prema meni, ne nadoknađujete dijabetes. I nema vremena za kraj. Ima vas stotine. Samo šećer možete nadoknaditi šećerom. To je prilično kapriciozno i ​​zahtijeva strpljenje i u bolnici, neće te pokupiti tako brzo. Lično sam ga pokupio dva meseca. Ali sada nemam dovoljno šećera i verovanje o stotinama traka je nestalo, a ruke su mi pale

Ali zašto, neko se pita, da li je to potrebno ?! Ako nas liječnici svaki put šalju na dva mjeseca! mi ćemo odabrati doze, nije činjenica da će sve proći bez posljedica! Kakva je to radost ?! LANTUS zauvijek!

APSOLUTNO SLAŽEM VAS! Ako postoje komplikacije, onda za dva mjeseca mogu početi vrlo brzo da napreduju! A onda vam ni inzulin više neće pomoći!

tu si našao takav zakon?))) možda baci link) jako me zanima oko 180 test traka)

MINISTARSTVO ZDRAVLJA I RAZVOJA RUSIJE Od 18.10.2011 broj 25-4 / 370851-2108, španski Ivanchuk ......... Besplatna zdravstvena zaštita Dep. kategorije građana koji imaju pravo na prijem države. socijalni pomoć, odobrena naredbom Ministarstva zdravlja i socijalnog razvoja Rusije od 9. januara 2007. br. 1 uključuje ins igle, test trake .... i olovke za špriceve ... Naredbom br. 582 od 11. rujna 2007. odobren je prosječni broj test traka ... .. - 730 komada godišnje ..., igala - 110 komada. godišnje, kao i olovka za štrcaljke ... .. Naređenjem ... ... od 12.11.2007. br. 748 - standardno itd. na 2 lista. Pročitajte, ovo je zanimljivo. Ovo pismo je poslednje. drugi još nije pušten na slobodu.

Moja situacija: pola godine bez test traka, godina bez igala. Kupujem ga sam. Molim vas recite mi čime se sada vodim?
Naredba Ministarstva zdravlja i socijalnog razvoja Ruske Federacije od 11. septembra 2007. N 582
„Odobrenje standarda nege pacijenata sa šećernom bolešću ovisnom o insulinu“ OTKAZNO!

Prema zakonu, trebalo bi da imamo 180 test traka, 1 kutiju igala.
Je li ovo mjesec?

Zdravo Danas sam nazvala Ministarstvo zdravlja. Rečeno mi je da lantus nije nigdje otišao, pa i kupljen ... Ali zato nije propisan, nije jasno. Poslali su me predstojniku klinike tako da će, ako mi treba lantus, podnijeti ličnu prijavu za mene. I nakon toga, nećete vjerovati, čim sam nazvao svog doktora, lantus mi je već bio dostupan. Istina, rekli su mi da sam jedini koji se ne uklapa u tujeo ... Uplašili su me i da će lantus biti ili ruski ili kineski. A u Ministarstvu zdravlja sam samo dao svoje ime i kojoj klinici pripadam. Sretno svima!

Pozdrav Olga! Ja sam iz oblasti Kursk Suočili smo se s istim problemom. Lantus se ne daje. Šef klinike diže ruke. I ne biste mogli da dijelite telefon Ministarstva zdravlja. Ovo je telefon Moskve ili vaše regije. A kako si? Da li vam još daju lantus? Bio bih vam veoma zahvalan ako odgovorite.

Zdravo Elena. Recite mi da ste kontaktirali Ministarstvo zdravlja. I kakav inzulin dobijate sada

Kolya Tresiba je druga godina. Šećer se odlično drži. Ujutro 5-6. Zadirkuje apidru za hranu. Ali! Težina se značajno povećala. Sada preporučuju da isprobate Tujeo. Ima li neko pristojno iskustvo u korištenju? Kakva je težina? Da li kucate?

Irina! I ne mislite da prelazite. Vrlo raspoloženi ins

Irina, ne slušaj nikoga.Prišao mi je samo Tujeo, svi imaju drugačiji način. Generalno, u principu sam dobio na težini od levemire-a. Ali sada se uspješno opada sa sportom i PP-om.

Ne usuđujte se sva sranja napasti i ne inzulin se sažaljevati svog tijela

Prisilno premešten u Tujeo. U našem Barnaulu, čak i uz plaćene ljekarne, Lantus su uklonili tako da ga nismo mogli ni kupiti. Bila je kutija s lantusom (pet olovaka) i ne znam što dalje. Tutzheo je jeftiniji od lantusa, a tudzheo je i dalje sirova droga i očigledno nije prošao klinička ispitivanja do kraja. Odlučili su nas koristiti kao eksperimentalne zečeve. Mi nemamo pravo izbora. Imam 70 godina i ne bojim se reći da naša vlada pokušava prešućivati ​​nezdravu populaciju prema prećutnom sporazumu. Ne možete drugačije reći.

Pročitajte upute - prilikom prelaska s baznog inzulina, koji je uziman 1 put dnevno - doza ostaje jedna na jednu! Koliko je bilo lantusa - toliko i napornog! Pogledajte dalje. Možda će ga trebati i povećati, ali ako niste hipovirali - zašto tujeo?

Dobar dan Težina je sve veća. Pet mjeseci oporavio se od 15 kilograma od lantusa. Odbio ga je, tjedan dana odmah od 5 kg, jer je bilo bez presedana. Popio sam neke tablete, ali to nije dovoljno, prenijeli su na tujeo. otišao je treći špric i ja sam ponovo počeo da se popravljam. Lantus je lupkao noću, a Tujeo ujutro. visoki šećer. Lantus je imao manje šećera. Dakle, vjerovatno ću odbiti od tujea. Štaviše, o njemu postoji toliko negativnih kritika. Hvala svima na komentarima i savjetima.

Jedite manje ugljenih hidrata. Insulin pomaže u odbacivanju rezervi ugljikohidrata.

Zdravo. Prebacila se u Tujeo, prije nego što je izbodla Lantusa. Na Lantusu su i šećer i dobro raspoloženje bili odlični, Tujeo uopće ne pomaže, što više uboda, to je veći šećer tijekom dana. Kažu da Tujeo ne daje hipo, ali uopšte ga ne smanjuje, sipajući ga, poput vode, nema efekta na njega. Nažalost, to daju samo privilegirano.

Isto je i sa mnom .. Kupila sam lantus, postalo je mnogo bolje .. pisala sam već gore, ne znam kakav je inzulin, možda nije loš, ali ja sam s njim uvijek imala 10 šećera, ne plivam pomoglo.

Dobro vece, Nikolai. Takođe razmišljam da i sam kupim lantus. Radim dobro i mogu si to priuštiti, ali što je s onima koji žive od iste penzije? Oko 5.000 rubalja mjesečno troši na droge i trake, osim ako penzioner ne može priuštiti da kupi inzulin, vitalni lijek.

Imam dijabetes već dvadeset godina. Posljednji put kada sam ubodeo Lantus, šećer je normalan. Danas je Tojeo prvo otpušten. Prije nego što ga izbodem, odlučio sam pročitati komentare o prijelazu iz Lantusa u Tojo. Doktor je rekao da je to isto. Ali u recenzijama upravo suprotno. Zaključak je bolje ne krenuti dalje dok ne bude prilika za kupnju Lantusa. Uostalom, ako Tojeo onesposobi tijelo, tada će liječenje koštati više.

Od čega će onesposobiti tijelo?

Kako zovete Lantusa? A kada ili u koje vrijeme? Hvala ...

Danas sam primio Lantus na federalni popust! Ljekarna je rekla da su je dovoljno dobili, do nove godine ćemo je imati. Pitajte lantus od svojih ljekara, nazovite ministarstvo ... Pa, u krajnjem slučaju, ako ne, onda je tu levemir. Generalno, još nismo imali Tresib u regiji. Barem tako kažu. I tujeo ... pročitali ste upute ... Po mom mišljenju općenito neki jako "sirovi" inzulin koji žele testirati na nama. Pa, da, nekome odgovara, ali mnogo je manje takvih ljudi od onih kojima nije odgovarao.

Mislila sam da sam jedini, dok skupljamo doze, predati ćemo psihički i fizički

Prešla sam od lanija na tutgeo, užas šećera, od 18-20. Ustajem noću i štipam novoropid, ujutro su visoki šećeri, noge su me počele oštro boli, možda slučajnost, ali noge me nikad ne bole. Imam 37 godina, dijabetes tipa 1, četiri Bojim se ubrizgati Tutjeo. Moja doza lantusa bila je 16 jedinica, dok je bilo 16 jedinica lantusa.

Oksana! Imam lantus od 62 jedinice, počeo sam sa 55 jedinica i imao sam pokazatelje šećera poput vašeg, sada je doza takođe 49 jedinica, a šećera 5-6, i imajte na umu da se doza također postavlja nakon promjene sa 3 na 6 dana, ali je kapriciozna u doziranju - ako ih ima puno, tada ultrasima treba manje i šale vam neće pomoći, a iz nekog razloga dolazi do kumulativnog efekta - nakon 5-6 dana normalnih šećera, bolje je da ga smanjite za 1 jedinicu za par dana, inače ga možete ponovno sipati na velike šećere, ukratko, trebate da se prilagodim čisto pojedinačno, imam takav plan za 5-6 ujutro staza epidera-8ed (njeno najbrže radno vrijeme je 3 sata, jer ista počinje raditi nakon 3 sata, a plastenje prethodnog repa tek počinje, djeluje i 30-32 sata, jer je epidera za doručak najbrža) Nevorapid ili humalog (rade do 5 sati) - dobili povrat. Stoga sam stavio humalog na ručak i večeru - zbog svega toga suđenje i moje vlastito zdravlje trajali su dva mjeseca, ali to ponavljam čisto pojedinačno

Doktor je rekao da ako je Lantus 16 jedinica, onda mu moraju biti ubrizgane 19 jedinica! Imam nešto takvo! Moram povećati dozu! Pokušat ću, ne želim napustiti Lantus. ali moraju!

Provjerite Oksana puno ili malo insa glađu, imam razliku između šećera u 23 i 5 sati 1 jedinice i ne slušajte što bi trebalo biti isto, ako želim da svjedočanstvo noću-jutro zadržim isto, znači šalu s humalogom ili jedinicom Novorapid 2, ako smanjite jedinicu 3 jedinice za 1 jedinicu , ali sitna crta može se slomiti u hipo sa naknadnim povratkom, kao na mene, i tada šećer za desetak i neke šale ne pomažu (usput, najvažnija greška prilikom izbora je paziti na šećer, dozvolite mi da dodam još malo, ali moram ga smanjiti.) iako sam odličan endokrinolog, o tome iskreno govoreći, ne znamo o niša, takođe, praksa je ne zato što je nov, tako da smo taoci, zamoraca, naša ministarstva zdravstva pognavshigsya jeftinoća, ili može imati koristi, vesela. ZAJEDNO ćemo proći, glavna stvar je da djeluje

Nisam ga mogao dobiti na lantusu: bilo je šećera, poput zdravih. Na tujeo šećeru ujutro-19, popodne-25 .. skoro sam potpuno prestao .. Kupio sam lantus sada. Kako biti sljedeće, ne znam. Teško je redovito kupovati redovnu platu Nešto, želite li nas ubiti?

Ubrizgavao sam humuline, redovne i NPH ... .. živio i uživao život dugi niz godina dok nije stvorena biljka u Moskovskoj oblasti .... ulivajući vodu iz pipe u inzulinske patrone. ABSOLUTNO NE SMANJU ŠEĆERA.
U šoku sam. Imenovali su levemir i novobazal ... .. reakcija ZERO ....... šećer prelazi preko vrha. 20/25 mmol
Propisao je ovo ....... ali, čitajući recenzije, zaista razumijem da je vrijeme da se pripremimo na pučinu.

nekakav konzervi ... 20-25.
nakon otpusta iz bolnice nikada nisam imao vise od 12.
Odjavit ćete se kako vam ide, Tujeo je puno bolji od Lantusa, možda će vam biti bolje))

Probio sam Lantus 24 jedinice i uzimao Glucofage 1000 tablete, 1 tab 2 puta dnevno, kao i Diabeton MV 6O 2. tabulator dnevno. Prebačen u Tujeo, morao sam podići do 34 jedinice Glucofage 1000. 2 kartice ujutro i 1 večer i pola kartice 2 puta dnevno Dijabeton je počeo jesti u jednom danu

alexander! zašto trebate mučiti gušteraču kako umire u smislu insas proizvodnje? poštedite njene ostatke i jetru, osim toga, prvi put čujem takav koktel za tijelo, ins-met i dijabetes. ako pozadina postoji, glukofag će se uvećati za 1000, a ako vam nije dovoljno za još 1000 ujutro (da, pod uslovom da imate drugi tip dijabetesa) ili ga čak ubrizgati, ako je ovo prvi put u tri mjeseca, odmarani pankreas može djelovati (iako nakon takvog varvarstva Vjerovatno ga neću uvrijediti, ali na moju prehranu ne mirišeš

Dijabetes postoji već 15 godina. Od samog početka bio sam na actrapidu i protofanu. 2008. godine prešli su u Novorapid i Lantus. Prije mjesec dana endokrinolog je rekao da je Lantuseu ponestao patenta i da bi izbjegli prevare izdali su navodno potpuni njegov analog - tujo. Endokrinolog je rekao da smanji dozu tujea, jerkoncentrisaniji je (što se pokazalo kao potpuna glupost i bolnica je rekla da naprotiv treba više grickati tujeo). Lantuse je 24, a Tujeo 22.
Trećeg dana pojavila se mučnina, koja je za dva dana pretočila u povraćanje i hitnu pomoć kapljicama. U ovom slučaju je puls u mirovanju bio 118-122.
Nakon što je kapnuo, postalo je bolje, ali samo 5 dana. Tada je ponovo počeo snažni otkucaji srca. U mirovanju 130-150 okr / min. Hitna je stigla, rekli su da je sve u redu sa srcem i da je to nešto popratno.
Dali su mi lijek, puls mi se smirio.
Zatim sam se oko 4 dana probudio sa edemima cijele stvari. Težina je sa 55 porasla na dan do 61. Ujutro je šećer iznosio 17-20 m / mmol.
Odlučili smo da više ne eksperimentišemo i otišli smo u bolnicu.
Tujeu je rečeno da više ne ubode, prebačen je u Levimir.
Lantus i Tujeo očito nisu isti inzulin, kao što proizvođač tvrdi. Supstanca je jedna, ali sistem djelovanja je očigledno drugačiji.

Lantus je čovjek, a Tujeo genetski inženjering

Ko ti je to rekao?

Kakva glupost, oba insulina se dobijaju rekombinacijom DNK iz bakterija Escherichia coli.

Da, tačno! Razlika je u tome što je asimilacija od strane tijela različita.
Bolje mi je Tujeo jedan po jedan! Hippoval iz Lantusa.

Neka se ne lažu - pozvao je provinciju Oryol - Lantus nastaje kao i ranije, iako je devojčica počela da reklamira Tujea, ali ona je opkolila, shvatila je. Proizvođač telefona lantus i tujeo je jedan-84862440055. Cijev se uzima bez odlaganja.

Danas je endokrinolog rekao da tujeu treba ubrizgati gotovo dvostruko veću dozu od Lantusa. Rekla je da moje 23 jedinice (na Lantusu je bilo 16) NIJE doza. Podignuti, a ne gledati broj jedinica, glavno je nadoknaditi. Ne želim to iskusiti na sebi ... Već me boli glava!

Polovinu zemlje činili su eksperimentalni zečevi. Nakon kontaktiranja Ministarstva zdravlja RF-a, vratili su me LANTUS-u kući. S velikim su poteškoćama vratili prethodne postavke. Trebalo je više od mesec dana. Žali se. Neka eksperimenti budu napravljeni na sebi.

Lyudmila Safievna, dobar dan!
Nije bilo muža, bilo je droge. Uzimala sam u velikim dozama, uvijek sam se skladištila za budućnost. Dati ću ga besplatno, jedini cilj je dati nekome kome treba, a ne na prodaju.
Lantus je ostao (tri kutije), ostao je Apidra (pakovanje + tri olovke). Sve je u frižideru. A tu su igle i trake do satelitskog izraza (ako je potrebno).
Ja sam u Moskvi. Pišite, bit će mi drago ako vam je korisno.

Dobar dan Veoma mi je drago što ste mi odgovorili. Naravno, stvarno mi trebaju LANTUS, METFORMIN 1000, igle, TEST STRIPI, imam ovaj metar. U julu sam izgubila i muža. Onkologija. Osam mjeseci se brinulo o njemu kod kuće. I sada sam jako bolestan. Navodno, živčani slom. Na osnovu toga stisnut živac, ako ne idem. Puzeći po stanu. S tim u vezi mogu vas primiti samo uz veliku zahvalnost. Nazovite 8 (906) 7201875. Hvala puno.

Stvarno mi treba Lantus, moj muž je prijavljen u nenadanoj regiji, ovdje kupujemo ... da imate još nešto, uzeli bismo

Maria insulina lantus je ostala ili je već darovana.
Nakon protofana, počeli su da ubadaju tujea, ali ne uklapa se,
Iz Brjanske regije. Ali kćer je u Moskvi, spremna da pokupi ..

Halo, a nije ostao lantus?

Ovdje pročitajte sve što o njemu piše

Tujeo je izdat u maju 2017., bez ikakvih komentara. Jednostavno: Nema Lantusa, uzmi to. šta dati. Da bi prelazak s jedne vrste inzulina na drugi, da bi se odredila potrebna doza nove vrste inzulina, trebalo provesti u bolnici pod nadzorom endokrinologa, medicina je potpuno zaboravila. Mučim me drugi mjesec. Šećer ludi 17 - 20. Probao sam razne kombinacije. Nije bilo moguće vratiti šećer u normalu. Na inzulinu sam od 1982. godine. 1989. godine, kada je nestao jugoslovenski homofan insulina, homorap, hospitalizovan sam na endokrinološkom odeljenju regionalne bolnice na izbor insulina, gde sam proveo 21 dan. Američki humulini, njemački B-inzulini nisu mi odgovarali, i samo na protofanskim i akrapidnim uspjesima da ih nadoknadim, šećeri su mi se vratili u normalu. I sad se prema nama odnose kao prema zečevima.Nikoga nije briga da li ovaj inzulin vama odgovara ili ne, koja doza ovog inzulina je prava za vas. Kupon endokrinologa je gotovo nemoguće dobiti. Red čekanja u registru traje tri sata, što ne mogu svi, kuponi dobijaju samo prvih deset. Oni nikada ne postoje elektronski. Kako preživjeti - povećati dozu Novorapid-a za snižavanje šećera ili gladovati nekoliko dana. Za sada.

Valentina, možeš li pokušati napisati Ministarstvu zdravstva, kao što je to učinila i Lyudmila Safievna? Što se tiče kupona, kupon za inzulinu ovisan nije potreban! Samo recite registru da ste kod endokrinologa zbog insulina i treba vam dati standardni test. Možete otići endokrinologu redoslijedom reda čekanja. Tako je i kod nas. Postoji tajna u elektronskom linku o kome su mi rekli na prijemu. Sistem se ažurira na točno 0,00 i pojavljuju se kuponi. U ponoć morate pritisnuti F5 da biste osvježili stranicu i uzeli kartu. Probajte. Zdravlje vama!

Molim vas recite mi kako pisati ministarstvu.

Oksana, prvi put kada sam naišao na tujeo ... na mjestu što su napisali ovaj inzulin prije toga primio sam lantus i nisam ga mogao dobiti dovoljno ... ali evo nekih problema - šećer ujutro na prazan stomak do 20 .... Odmah napravim humalog. Ali to se zove prekomjerna potrošnja ... prekomjerni inzulin kratkog inzulina - i prilikom propisivanja lijekova sve je pod nadzorom ... Dijabetes tipa 1 je već star 40 godina ... Ne mogu kupiti - skup je ...

Najvjerojatnije neki od Ministarstva zdravlja i merkantilnih trikova. Pod krinkom „sve za vas“ zamijenite dobar, skuplji, ali neprofitabilni lijek manje skupim, jeftinijim, isplativijim. Zdravlje pacijenata se ne uzima u obzir i ništa neće umrijeti.

Tujeo mi nije odgovarao, ne samo da uopće ne djeluje, već i blokira kratki inzulin (Humalog). Tujeo napravim u 22.00, ujutro je šećer točno za 10 jedinica veći od večerašnjeg, a ne mogu ga ostaviti ni prije ručka, iako ubrizgavam dvostruku dozu. Noću hipiji, (provjereno nekoliko puta)

Za mnoge, stoga potražite Lantusovu potražnju!
Mora dati.
Pročitajte u nastavku, tamo su dali seljaka, pa će vam dati.
Tujeo mi je prišao! Tako sam sretna!

Pokupili smo lantus sa apidrom u bolnici -Lantus 10 noću, a tokom dana 4 jedinice. apidra prije jela - sve je u redu, čak se i eksperimentiralo - prije odlaska u krevet „uhvatio“ je 14-15 mmol šećera ujutro 4.2 SK, tokom dana šećer nakon jela 8,5 sati nakon tri puta 5,6–5,9. dali su tujeo i pojurili dušu u raj. Otišao je sa 6 CK, probudio se iz 9 CK. Osjeća se kao da ne radi i blokira apidru. Prije jučer, on je ... - ranjen gubitkom svijesti, prerezao bradu - "ispravio se". Došao sam u kliniku - Zamjenik glavnog liječnika Tujeo na stolu, "zarežao" otišao je u gradsku bolnicu - dali su LANTUS-u u okružnoj klinici. I neka ne ... ne nabavljaju i kupuju Lantus. brkovi i tudzheo i Apidra radi jedno postrojenje u Orel gubernii.Prosto novi "razvoj" vrši testove na "živi biomaterijala" ...

Neko je bolji ... ja i mnogi drugi.
bolje ti je Lantus, ja Tujeo.
To nisu isti lekovi!
Ne vjerujte im!
Ako prestanu davati Tujeu, otići ću i kod glavnog ljekara poput vas))

Daću tujeo 4 puna paketa besplatno. Lezite u frižider.

Marijin insulin je ostao ili je već dat.
Nakon protofana, počeli su da ubadaju tujea, ali ne uklapa se,
Iz Brjanske regije. Ali kćer je u Moskvi, spremna da pokupi ..

kad su prestali davati levemir s Novorapidom, moj endokrinolog, prebacivši me u lantus sa epidrom, nisam o njima mnogo govorio, ali kad sam prešao na tojo, zduru i na vlastitu inicijativu, shvatio sam da je bolji od lantusa (za mene levemir odmara) sa konstantom za sada nema ništa nadoknade, sada želim reći o tojo, ja sam na njemu već peti mjesec, i tako, nisam bio najgori od svih uvreda, ova supstanca je nešto nepredvidivo s učinkom nakupljanja (ako se ne opustite za tjedan dana i smanjite dozu za par jedinica inače dobiva tr hdnevny rollback sa više šećera smanjenje nepoddayuschimesya), ali to se može prilagoditi, ali je činjenica da je u jutarnjim satima ne postoje normalni šećera, iako lozhisya 5-to je već letvica dole, svima.dobio me! početkom avgusta dajem glikoziran i odlazim u lantus (pošto postoji takva prilika, a spavam i u dnevniku) ovo je sveprisutni eksperiment na slavenskom biomaterijalu (a na eksperimentalni život će, po mom mišljenju, uticati univerzalna ušteda

Nakon negativnih kritika Tujea, oprezno je pristupio prinudnoj zamjeni s Lantusom (danom u ljekarni - Lantus nije). Uzimajući u obzir izvještaje o povećanju doze, prva doza nije se odmah smanjila, kao i obično pri prelasku na novi inzulin, već se povećala, ali ne puno (za 2 jedinice). Takođe je povećala dozu kratkog inzulina (Humalog) za oko 2 jedinice. Uz stalno praćenje šećera 3 dana, postavio je sebi prihvatljivu dozu: Tujeo se povećao za još 1 jedinicu, tj. kao rezultat, ukupna doza dugog inzulina u usporedbi s Lantusom povećala se za samo 3 jedinice, ali ne za 2 puta, a Humalog za 1 jedinicu. Kao rezultat Tujea, nisam izazvao nikakve negativne emocije. Normalni inzulin.

Nažalost, zaključak je da se u Rusiji sustavno uzimaju bolesnici sa šećernom bolešću, a ukoliko se radi i na hemodijalizi. Rekormona su zamijenili ruski kolege (rijetki G), sad su stigli do inzulina ... Svim srcem želim iste birokrate i njihovu rodbinu da svojim nesposobnim odlukama, zasnovanim samo na financijama, polako ubijaju ozbiljno bolesne ljude! Ponekad te odluke donose „ljudi“ koji nemaju ni inicijalno medicinsko obrazovanje!

Imam 23 godine, bolujem od dijabetesa tipa 1 od svoje 14. godine. U martu 2017. ljekar me prebacio iz Lantusa (14 bodova) .Tujeo (ista doza). Počevši sa primjenom novog inzulina, jutarnji šećer naglo je porastao (na 15-17), vid se pogoršao. Pokušao je „prilagoditi“ Tujeu, sa 14 jedinica. dostigao 20, nivo šećera nije smanjen, Novorapid se morao neprestano zadirkivati. Nakon 1,5 mjeseca podsmijeha, kupio sam Lantus, šećer se vratio u normalu. Sada morate kupiti Lantus ....
Osjeća se kao da se samo žele riješiti dijabetičara. Dijabetičari tipa 1 su mladi ljudi koji žele živjeti, učiti, raditi. Umjesto toga, naša država ih pokušava oduzeti.

prebačen na lantus! Sve je postalo na svoje mesto, nisam prezadovoljan (mučim se već 5 meseci, ne mogu za sebe da dam odgovor), hvala svima na pažnji

Dijabetičari, budite oprezni prilikom prelaska na Tujeo, ovo je ruska ruleta, nekome će odgovarati, ali neko se može skloniti od velikih šećera ...

Nastavljam ubrizgavati lantus. Ne pratim posebno dijetu, ponekad mi nedostaje apidra, sve je u otvorenom.

8-10 jedinica više šećera na post više, dijabetes tipa 1

Moja brata umrla je jučer. Imao je 40 godina, od 12 godina šećerne bolesti tipa 1. Prije tri mjeseca prebačen je iz lantusa u tujeo, šećer je počeo rasti. Prije toga nije bilo iznad 12, ali ovdje bi moglo biti i do 16. Bilo je problema sa žilama, ali srce je u redu. U ponedjeljak je izgubio svijest na putu do posla, otkucaji srca su mu porasli na 150, snažno se znoio, a šećer skočio na 16. Nije nigdje otišao. U četvrtak mu je postalo loše na poslu, izgubio je svijest, snažno udario glavom, skočio hematom u sljepoočnicu i oko. Pozvali su hitnu pomoć, napravili kardiogram, sve je bilo u redu, odveli su nas u bolnicu da provjerimo potres mozga. Nije otkrivena drhtavica, provjereno je srce, sve je bilo normalno, ali šećer je bio 29. Hitna pomoć je odvezena na endokrinologiju, neprestano povraćajući. Na odeljenju intenzivne nege stavljeno je 15 kapi, šećer je smanjen na 2, aceton je, svi su isprani. U petak uveče prebacili su ga u odeljenje, s majkom je otišao u toalet, pojeo malo, osetio slabost, vidljivo je oteklina, jer nije bilo puno na toalet. A u 15 sati umro je, nakon 40 minuta oživljavanja. Srce nije moglo izdržati. Nakon što sam pročitao sve komentare, u četvrtak sam shvatio da ovaj nsulin ima takav učinak na njega, Marijin komentar potpuno je potvrđen prije 1 mjesec. Svi se simptomi konvergiraju. Mama se u četvrtak ujutro okrenula našem endokrinologu, opisala je sve, bila je jako iznenađena, rekla je da to ne može biti inzulin i da više neće biti lantusa, samo tujea ili levemira, kao što je moj.Također sam bolestan od dijabetesa tipa 1 od svoje 12 godine (zašto doktori i ja ne poznajem Luckyja sa svojim bratom, nisam imao rodbinu). Supruga se žalila Ministarstvu zdravlja, opisali su cjelokupni komplicirani postupak vraćanja lantusa za brata, oni će učiniti sve kako su rekli, ali ... nema nikoga više.
Izvucite vlastite zaključke. Svi su ti komentari vrlo potrebni, šteta je što kasni u našoj situaciji. Ne ponavljajte naše greške.

Natalija, žao mi je zbog tebe. Sjajno pamćenje bratu.
sada oh! Proveo sam 5 mjeseci u isto vrijeme i moje strpljenje je ponestalo - prezadovoljna sam već drugom sedmicom na Lantusu, ali on odgovara nekim ljudima, ali to su jedinice, moj kraj je rekao da također odbijamo kupovinu, previše je pritužbi, čak i s oblakom endokrinologija, kažu da će biti trešiba, ali nakon istog sam oprezan i liječim ga, jer čitav problem je u repovima, kad sam i ubrizgavao svakih 30 sati (toliko djeluje u moje tijelo), ponašao se manje-više normalno, ali sam se tako brzo zbunio ili je postojao radni krug (radi pokusaja kamate) u 5 ujutro Tozheo, i sledeci Posljednji dan je u 8 sati Lantus, ali kad sam Lantusa u potpunosti prebacio, potpuno sam se prebacio na to, kažem to činjenici da mogu kupiti jednu ili dvije olovke Lantus

U službenim uputama piše da se prelazak sa inzulina glargin 100ED na Tujeo temelji na jedinici po jedinici, ali doziranje se može povećati za dodatnih 20%.

Pozdrav, imam takav problem. Bio je inzulin Lantus, zamijenjen Tujeom. Lantus Kalola 22, sve je bilo u redu, ali sada ne mogu podići dozu, ne razumijem šta se događa sa mojim šećerom. Prije odlaska u krevet, šećer 5,6,7, a ujutro grozno u 14-18. Možda neko zna kako se doza uopće izračunava. Ni na koji način ne mogu ići u bolnicu, imam svoje razloge.

Ubodeni Lantus 30, sada izboči Tujeo 42 jedinice.

Pozdrav, nakon što sam 4 mjeseca bolovao od Tujea, otišao sam u bolnicu, gdje se endokrinolog počeo uvjeravati da su Lantus i Tujeo isti lijek, ali nažalost, dovodeći dozu na 28 jedinica (Lantus je bio 10), ne dostižući ciljne norme od 4-7 mmol / l, sve Ali prebacio me je u Rinsulin NPH 12 noću i 16 ujutro, šećer 5, 7, može se živjeti.

U Tujeu sam ostao 2 tjedna.
U usporedbi s lantusom, doza je za to vrijeme povećana za oko 20%, doza kratko djelujućeg inzulina novorapid znatno se povećala. Ali ujutro šećer u krvi 11-18-20. Išla sam na još jedan pregled očiju. Oftalmolog na pregledu rekao je da im se stanje značajno pogoršalo i pitao o čemu se radi. Objasnio "prešao sam s lantusa u tujeo." Odgovorila je - „odmah se vratite na inzulin, u kojem je šećer u krvi bio normalan“. Kažem da se lantus više ne izdaje po receptima. To kao odgovor znači kupiti za novac.

Prije odlaska u Tujeo, pročitao sam Internet i razgovarao s kim od ljekara o tome. Konkretno, sam šef odjeljenja u klinici, bez prisustva stranaca, rekao je - ovo je sirov i nepotpun inzulin.

Prije odlaska u Tujeo unaprijed sam otkrio gdje možete dobiti lantus ako se nešto dogodi. Izlazeći od oftalmologa odmah sam otišao i kupio koliko sam mogao nekoliko olovki za špriceve.

Uveče je dao injekciju stare doze lantusa (prije prelaska na tujeo). Normalizacija je nastupila odmah, ujutro šećer 4.5. Sledećeg jutra 4.9. Sutradan ujutro nakon noćne hipoglikemije, kada sam morao jesti šećer - 5.3.
Ali kupovina ovog užitka nije jeftina.

Nazvao sam gradsku zdravstvenu službu, oni kažu, kupujem za svoj novac, kako se riješi problem primanja lantusa, planira li se vratiti na njega zbog lošeg kvaliteta tujea.
Kažem da na njemu ima puno pritužbi na Internetu.

Devica je odgovorila neprirodnim glasom „ne zanima nas šta pišu na Internetu. Što se tiče Tujea, on je novi visokotehnološki inzulin i (u daljnjem tekstu pišem odgovor doslovno) trenutno se u medicinske ustanove nalazi veliki tok najpozitivnijih recenzija o njemu. U budućnosti se planira potpuno odustati od kupovine lantusa i kupiti samo tujeo. "

Navodno je odozgo poslata naredba medicinskim ustanovama na sve načine da hvale Tujea, u protivnom će ga ljudi odbiti, a dobavljač je već plaćen novac.

Oni kojima je prišao tujeo, hvala Bogu, nisu imali problema.

Želim preporučiti ostatak ni u kojem slučaju da ne paniče, već da se prijave, uključujući putem interneta, zdravstvenom odboru sa žalbama na lošu kvalitetu tujea i zahtjevom da se odmah vrate na nabavku lantusa.
Što više žalbi ima veće šanse da se Ministarstvo zdravlja što prije odazove i počne ponovo kupovati i davati ljudima lantus.
Nadajmo se da ćemo zajedničkim naporima riješiti problem.

Dopustite da vas još jednom podsjetim da se lantus i tujeo flaširaju na istoj adresi u regiji Oryol, pa neka ne lažu da nema lantusa

Dobar dan svima! U aprilu su mi prebačeni na inzulin jer je utvrđeno iz dodatnih testova da imam prvu vrstu dijabetesa, a ne drugu jer sam u februaru prebačen u drugu bolnicu. Picked Lantus 12 bod. Šećer se vratio u normalu, nakon otpusta dali su mu Trebibo (bilo je majskih praznika i nemoguće je zakazati sastanak s liječnikom), morao je sjeckati 2 jedinice. više. Nakon posjeta ljekaru, primila je Tujeo. Šećer ujutro 19 -15. Morala sam sama odabrati dozu. Kolya 20 jedinica. A šećer je ujutro i dalje visok. Ispravljeno za 20 kg. Nisam ništa promijenio u hrani. Kod kuće sam mjerila šećer svaka 3 sata i ustanovila da šećer raste noću na prazan stomak. Upitan Lantus je odbio. Pa patim. Bavljenje jogom, šetnja na svežem vazduhu. Ne jedite puno ugljenih hidrata. Mislila sam da su to pojedinačne osobine. A ispada da statistika za ovaj lijek nije baš jasna.

Ako se šećer diže noću, to je skrivena hipota. Smanjite dozu za par jedinica. Budući da imate visoki šećer i također ima kumulativni učinak - 4 dana je dobro, a zatim trebate smanjiti nekoliko obroka. U suprotnom će biti velikih šećera. Ali bolje je to ispustiti što prije, to bolje. Vrebao sam ga 5 meseci, a zatim opet lantus i nisam prezadovoljan.

Ja sam budala, objasnite kako da shvatite da morate početi sa dozom 0,2 PIECES-a po kg mase i zatim odabrati. Odnosno, sa masom od 100 kg, treba da započnem sa 20 jedinica i dovedem do 1: 1, tj. 46 jedinica, kao u Lantusu. A istovremeno postoji mišljenje da je Tujeo koncentriran. I ŠTO TUJEO ČIPO. Nisam sam prešao preko toga - izdali su me! rekao je da Lantus više neće izlaziti.

Imam 5kg manje težine, a doza je bila stroža 53

Bolesno sam od dijabetesa više od 30 godina, na inzulinu od prvog dana bolesti. Potvrđujem negativne kritike o novom insulinu Tujeo. Ranije, više od 10 godina koristio je Lantus. U kombinaciji s prehranom i kontrolom, XE je postigla dobre šećere, a to znači relativno stabilno blagostanje. Nakon prisilnog prebacivanja na Tujeo došlo je do pogoršanja: visoki nestabilni šećeri tokom cijelog dana, ovisnost o doziranju novo djelujućeg inzulina s blagim djelovanjem, pogoršanje općeg stanja - bolovi u mišićima, anemije stopala, oštećenje vida. Pojačana kontrola šećera - šetnje, držim kontrolnu bilježnicu. Liječnici nose istu "mećavu": lantus - samo djeci, uskoro ćemo se prebaciti na sve vrste Rassey inzulina itd. Sa užasom se sjećam Bryntsalovsky insulina 90-ih. Gad, izbjegao je krivičnu odgovornost za smrt mase lakovjernih i nebranjenih pacijenata - nabavljao je sirovine od državnih subvencija u Argentini i spasio se od pohlepe zbog skupog čišćenja. Bojim se da se jučer ponavljala noćna mora. Zašto doktori ćute ili zavode.Ne odgovarajte na SIGNAL da pacijenti kupuju lantus svojim novcem? Što se događa, druže ministru zdravlja, probudite se napokon !?

Dobar dan!
Nedavno prešao na TUJEO (1 tjedan) s Lantusom (težina 90 kg., Dnevna doza od 20 jedinica)

Na Lantusu je kompenzacijska slika bila predvidljiva i stabilna, drogu je uzimao noću u 22:00, prilikom prelaska na TUJEO, od kamenice je dobio +18, pokušavao podići dozu počevši od 1: 1 (20, 22,24,18,16,14) s ja sam i dalje isti +18,
danas je u 6 ujutro zabio 30 jedinica TUJEO-a i 16 jednostavnih za korekciju, u 8:00 je primio 11,8.

Uvjeravam da moram raditi na lijeku dnevno radi kontrole, on utječe na vrijeme zastoja ili ga znatno smanjuje, ili pak utječe na vrijeme zastoja.

Tujeo je izboden uveče.

Čuo sam puno recenzija o Tujeu, odlučio sam da ga isprobam, jer je regija prestala kupovati lantus. Dva dana je "puklo" jako, šećer je skočio sa 10 na 20. I već sam se navikao na šećer na lantusu ne višem od 8. Glikovani 5.7. Pokušaću s regijom odlučiti o kupovini lantusa. U jednom trenutku prešao sam s levemire u lantus i sve je proteklo bez problema.

Dobar dan kolegama koji imaju dijabetes. Drugi mjesec jer je bio prisiljen preći iz Lantusa u Tujeo. Treći tjedan patim od kožnih alergija, svraba nogu, bolova u desnom hipohondriju. Vratila se u Lantusovu ličnu zalihu, sve se vratilo u normalno stanje. Nakon vikenda otići ću sa zahtevima da me vrate u Lantus, ali sudeći po komentarima, razgovor nije baš prijatan (((.

To je sve. Mama ima 2 vrste, prebačeni su iz Lantusa u Tujeo - patimo već četiri meseca, ljudi u showu prolaze kroz krov, ne smanjuju se humalogom. Bol u mišićima, počeo se slabo kretati. Naočare endokrinologa tvrde da to ne može biti, izlaže je idiotu i gluposti. Mama se čak boji - glavobolje, slabosti. Sutra ću otići kupiti Lantus - šteta je što nisam prije vidio sve kritike ..

Nedavno sam prešao iz Lantusa u Tujeo i zaista sam zadovoljan rezultatom kompenzacije dijabetesa. Doza je ostala ista kao i kod Lantusa, danju manje hipoyu. Injekciju je prenosio s večeri na jutro, jer je inzulin učinkovit 36 ​​sati, a mora se primjenjivati ​​jednom u 24 sata, odnosno prethodna doza inzulina primjenjuje se noću, a noću su česti grčevi. A od jutra do ručka neka se prijavi doza, jer loša osjetljivost na inzulin ujutro. Sudeći prema recenzijama, reći ću ovo, da, prva 3 dana je šećer bio veći nego na Lantusu, kad je tijelo uzeo Tujeo, tada je šećer sjeo na svoje mjesto. Ne povećavajte dozu, jer se u protivnom ne mogu izbjeći kukovi

Zdravlje vama dragi pacijenti!
Mogu zamisliti lice svog doktora kada odem da zahtijevam svoj Lantus. Ali prije toga trebate potpuno i detaljno opisati svoje simptome. A to je izuzetno teško učiniti. Ali ništa, samo neka ne odgovore. I da napravimo peticiju za njih? Pa, ponekad se to i uspije. Pa pišemo i pošaljite predsjedniku. Mada, svi su razmazani na jednom svijetu ... Ali vrijedi podnijeti peticiju, mislim da je tako ...

Tujeo je odvratna supstanca. Iskreno sam pokušao da se sprijateljim s njim nakon što me je dežurni lekar uverio da je to potpuno ista stvar, jednostavno su ga navodno pustili van u drugom pakovanju, jer ga ne bi pustili pod prethodnim imenom. Uvijek sam šećer držao na vrijednosti od 7. Na Tujeu, zdravo 23, 5. 28.7 i možete nastaviti, ako ne pričvrstite Novorapid. Umjesto 2 injekcije ujutro, Lantus 18 jedinica i Novorapid -3 jedinice i do sljedećeg jutra pri ovoj dozi-Tujeo dostižući do 40 jedinica i pet šest javora Novorapid dnevno dnevno za 5- 10 obroka dnevno (dakle, 30-50 neuobičajenih, jer je nemoguće predvidjeti reakciju na hranu. Dogodilo se to nakon posude sa juhom za vrijeme ručka, pola sata kasnije šećera 23. Koga je briga o zdravlju, neka ne koristi to smeće. Nakon 2 mjeseca pokušaja prijateljstva s Tujeom, srušio se) sve što je obnovljeno u 10 godina prijateljstva s Lantusom, sada mi je bolje, kineski Lantus (plašim se svih ovdje t i ja uključujući) ubodat ću od ove neprovjerene smeće. Da, ne izaziva hipoglikemiju, ali ne zato što je tako divna, nego zato što jednostavno NE SMANJI ŠEĆERA. To je voda na kojoj je napisan inzulin

Stvaranje peticije upućene predsjedniku Ruske Federacije o pružanju pacijenata s lantusom i odbijanje tujea trebalo bi stvoriti što je brže moguće, jer izgleda da nema drugog načina.
Ne znam kako napraviti web stranicu sa peticijom, pa ko zna kako se to napravi, molim vas stvorite i ovdje navedite vezu.
Potpisaću peticiju odmah.

Nikolay, u potpunosti se slažem sa tobom!
Obratio sam se svima koji su pisali sa istim zahtjevom.
Pogledajmo na Internetu kako sastaviti sličnu peticiju i gdje da je pošaljemo. Molim vas ako možete nešto saznati, pišite ovdje! Mislim da će se mnogi potpisati.

Ujutro je Tujeo ubrizgavao u istoj dozi kao i Lantus tokom 2 tjedna.Doza Apidre za hranu morala se udvostručiti, a potom je nakon 2 sata nakon jela, napravila ubode od 6-8 jedinica. Dakle 3 puta dnevno. Izgubio sam trikove sa rezultatima. Za kratko vrijeme, šećeri su postali nekontrolirani, ponekad umjesto da smanji nivo glukoze nakon uboda, naprotiv, došlo je do povećanja na 18 jedinica. svaki dan. Bila je slabost, konvulzije, oteklina, vid, nesanica su se počela pogoršavati. Počeo sam razmišljati da nekako nisam u pravu. Odlučio sam vidjeti recenzije ljudi o novom inzulinu Tujeo i bio sam zgrožen onim što se događa. Ovo nije samo eksperiment, ovo je zločinački eksperiment koji se provodi na bolesnim ljudima koji iskušavaju ovaj novi inzulin. Svi koji nisu primjereni trebali bi se obratiti Ministarstvu zdravlja sa zahtjevima da zaustave ovaj okrutan eksperiment.

Pozdrav svima.
Dijabetes tipa 1, 16 godina iskustva, 2 godine u Lantusu, na prazan stomak, bio je 5-6-8, dva dana kao Kolya Tujeo, juče 12, danas 13, ali ima nijansu, nemamo endokrinologa u klinici (Simferopol, glavni grad Republike ), po dogovoru samo za mjesec dana u Republičkoj bolnici. Dakle, inzulin mi je propisala umirovljena medicinska sestra koja je radila s endokrinologom, kad je Tujeo otpušten, ona je rekla da je njegova koncentracija 3 puta veća od one Lantusa (300 PIECES / 100 PIECES). ubrizgavala 10 PIECESA TUJEO, šećer ujutro 12. Jučer si ubrizgavala 12 PIECES, jutros šećer 13. Dijeta je ista, šale Apidra su iste prema XE, no danas popodne šećer ne pada ispod 10! Pokušaću još nekoliko dana, povećati dozu na 32 jedinice, kao na Lantusu, vidjet ću kako ide, ako je loše, onda ću izbaciti Lantus, jer jedna olovka za špric u apoteci košta 500 r, treba mi 5 dana.
Zdravlje svima!

Zdravo
Iskustvo dijabetesa 1 tip 30 godina.
Priča, kao i mnogi ovdje - Lantus neće, ide u Tujeo.
Da bi otišla u Tujeo, otišla je u moskovski ENC, jer sama nije mogla da se nosi s tim. Doziranje Tujea "pokupljeno". Otpušta se sa šećerima u prosjeku 11-12 na prazan stomak i tokom dana. Istovremeno su u ekstraktu napisali: razina glikemije blizu je ciljanih pokazatelja.
O čemu se to radi? Definitivno, dekret je da se podari svima Tujeo!
Šećer je sigurno velik, enz, kod kuće. Stalno zadirkivanje kratkog inzulina, kao u ozbiljne bolesti!
Ne mogu napustiti kuću: otišla sam sa šećerom 7.0, nisam jela, nisam, nisam bila nervozna ..., vratila sam se nakon dva sata sa šećerom 14.0. Tako je kod kuće.
Konstantnim mjerenjima i šalama, inače raste šećer. Povećala je dozu Tujea, reakcija - nula. Ili je bilo moguće postići da je noću bilo 3,6-4, a danju visoki šećer.
Prije odlaska u Tujeo, na Lantus - 6 jedinica ujutro i 4 noću,
Gliked 6.1. Dakle, taj nagovor lekara da nije dovoljan kratak, ne taj koeficijent i tako dalje - potpuna glupost!
Nakon čitanja svih prethodnih recenzija, hitno ću se vratiti u Lantus ili Levemir, ako Lantus zaista prestane pisati!
Mislila sam da mi to osobno ne odgovara, ali vidim opšti trend.
Predlažem svima da pišu i kucaju na svim razinama, možda se Lantus može obraniti. Treba pokazati masovni karakter problema. A onda doktori u poliklinikama slegnu ramenima: „Jao, samo ti sam u cijeloj klinici ne odgovara. Svi su sretni .... "
Ako vam neko može reći gdje možete napisati, a možda i opću molbu, molim vas da nam kaže. Možda imate takvo iskustvo?

Mislim da se peticija može nazvati jer je problem „O hitnom povratku ruskom Ministarstvu zdravlja da pacijentima sa dijabetesom obezbedi inzulin„ Lantus “umesto„ Tujeo “.

Moderator, molimo vas da obradi komentar brže, previše ozbiljna tema.

Opet danas sam oborio pragove, suptilno nagovještavajući da je kupljeno da će biti isplativije kupiti i za mene nitko ga neće kupiti (lantus). U Ministarstvu zdravlja, već sam pisao, čekam odgovor proizvođačima. Informacije iz prve ruke, LANTUS SE PRODAVA U ISTOM MJESTO ŠTO JE PRIJE, NJIHOVA PROIZVODNJA NIJE ZADRŽANA U BLIZINOJ BUDUĆNOSTI DA SE STAVI ILI STA. Nakon što sam ostavio svoje detalje, nazvali su me nakon nekog vremena i potvrdili sve gore navedeno, pitali zašto se Tujeo ne sviđa, opisao sve. Predstavnici prikupljaju i analiziraju informacije, zovu, žale se ko nije prikladan, nadamo se da će nas čuti Telefonski proizvođači Lantus 8 (486) 244 00 55. Telefonska linija za dijabetes 8 800 200 65 70

Nisam mogao izdržati i nakon tri tjedna dekompenzacije na Tujeo Solostar prebacio sam se u Levemir. Situacija je počela da se poravnava.
Izbodem gotovo iste doze kao i Lantus, 2 puta dnevno
(povećala dozu ujutro za 3 jedinice, uveče isto kao na Lantusu).
Šećeri su prvog dana počeli da opadaju i postaju isti kao na Lantusu!
Ako Tujeo ne stane, a sa Lantusom će biti teško, možete koristiti Levemir. On je poput Lantusa.
Hvala svima na telefonima i adresama, gde se zvati, pisati!
Sve zdravlje i sretno!

Ima li neko pristup medijima? Mislim da će ova tema biti zanimljiva za TV kanale, jer je u biti uništenje stanovništva dijabetesa. Odnosno, ciljano ubijanje bolesnih sa nekvalitetnim inzulinom. Budući da većina nije u stanju kupiti tako skupe lijekove za sebe, a doza je različita za sve, neko ima dovoljno olovke za nekoliko tjedana, a neko na par dana, a svi obično imaju prihode i tako mali. Pronašao sam kontakte neke osobe s NTV-om, možete kontaktirati ako vam treba pomoć medija. Votsap 89055911987. Stvorimo rezonancu.

Dobro veče. Čitam komentare i na kraju kosu. Zamijenio sam i lantus. Ali to je zastrašujuće ubrizgavanje. Imam složen dijabetes s umirućom komom. Tri godine sam ležao u moskovskim bolnicama, jedva sam uzimao inzulin. Skoro da mi je sav tijelo odbio inzulin, ne mogu zamisliti što da radim s tuđom Potpisao sam peticiju. Želim pisati na predsjednikovoj web stranici o lantusu.

Olga, napisali ste na veb stranici predsednika. Neko ti je barem nešto odgovorio. Ludilo koje se događa na ovom Tujeu kod pacijenata s dijabetesom ne uklapa se u glavu. Ali sudeći po činjenici da se nigdje i ništa ne kaže o ovom problemu, ništa nije prešlo ovaj forum. Samo 500 ljudi potpisalo je peticiju, što je manje od pada u okeanu! Već je kraj siječnja, a stvari još uvijek traju, kako je Tujeo pucao, oni nastavljaju i ne žele čuti ništa o kvaliteti i učinku ove droge. Lantus nije poenta. Mediji nisu dobili informacije, oni ćute ...

Možda nije baš loš lijek, ali specifičan je, potrebno je odabrati produženu i zamornu šemu za produženi + jednostavan + nadgledanje rezultata, i sama patim od noćnih skokova (radim dugotrajno, tokom dana, sve je u prihvatljivim granicama, ali noću, naravno, probleme).

više se bavili koncentracijom inzulina. Ako bi umjesto 21 jedinice lantusa učinili 7 jedinica tujea i osjećali se bolje, to bi bilo sjajno. I ovdje uvesti hormon! / To nisu vitamini / u koncentraciji 3 puta više ... to nije sasvim tačno. Nije poznato njegov uticaj na organizam i šta će se desiti u budućnosti ((niko im kasnije neće davati imunitet. Lantus je postao znatno gori što je započelo rusko izlijevanje. Na vrhuncu je bio stalni hips, njegov pad, visoki šećer. I sada kažu da je Kina kupila licencu .Da će to biti, nije jasno. Sutra 2 dana testirat ću novo inzulina, ali doza se do sada prepolovila, šećer reguliram inzulinom kratkog djelovanja. Danas nisam primijetio značajna povećanja.

Zdravo Meta je prebačen iz Lantusa u Tugiero, izbovši ga godinu dana. Oporavio se 5 kg, porastao je veliki trbuh! Hrana se nije promijenila, ne znam šta da radim, doktor je rekao da se to događa, ali mnogo ... kakva radost

Ko ima koristi od smanjenja proizvodnje lantusa na gotovo nulu? Ovo su gubici u milijardama!

I moj Lantus je prestao djelovati. Kako su ga počeli proizvoditi u Rusiji. Na Lantusu 11 godina. doza je bila 46. šećer 6,0. sada 58 jedinica šećer 12

Dobar dan
Imam dijabetes tipa 1. Danas je Lantus završio i navečer ću prvi put napaliti Tujea. Moj endokrinolog Lantus me slomio na dvije doze 16 ujutro i 16 navečer u 22:00, jutros sam uradio zadnju injekciju Lantusa 16, sada ne znam koliko Tujeo treba ubrizgati uveče, može li se podijeliti i u dvije doze? strašno ...
Napisat ću kako će sa mnom sve ići po redu, sudeći po recenzijama Tujea a ne leda ...

Ne) Iako je Tujeo SoloStar koncentriraniji i traje 36 sati, ispada jeftiniji od provjerenog Lantusa (jedini inzulin na svijetu gdje je APSOLUTNO 100% klinički dokazan).
Približna cijena Lantusa iznosi od 3800t pa sve do 4700t. Tujeo-3400t, 3000 hiljada.
I evo nekoliko opcija.
1. Izbori. To nam nagovještava da moramo glasati za profitabilnijeg kandidata.
2. Popis sankcija. Uklonjena prava osoba.
3.Dogovor viših činova (štedi, ali ne za sebe već za svoje zdravlje).

Momci, pisao sam i javnoj zdravstvenoj službi našeg grada i tužilaštvu i lično predsjedniku. Javna zdravstvena služba nazvala je samo ljekarnika (rekli su da je dobavljač odbio Lantus).
Tužilaštvo je reklo da napiše izjavu za med. Ustanovu (tj. Ambulantnu, nakon moje žalbe na nju) i napišite izjavu javnoj zdravstvenoj službi i čekaj, čekaj, kad odgovor stigne od gospode. Ako mi se nije svidio njihov odgovor (i naravno da mi treba Lantus i neću ga dobiti). Mogu tužiti. Evo našeg tužilaštva. Šta oni rade ako ne mogu riješiti moje pitanje.
Svuda se odjavite. Uz moje komplikacije, prelazak na Tujeo ekvivalentan je smrti. Zašto sam dovraga kupio Lantus? I nemojte davati test trake. Ljudi se žale! Napisala sam u čoveka i zakon i čekaj. Trčim i žalim se samo nula smisla. Gledam ovdje, neki uglavnom nisu skidali dupe s kauča, već samo traže. Idi! Pišite! Žali se. Zašto su naši ljudi često gutali brošure od države? I ne uzmi ono što mu treba? Koliko prijatelja vas nije briga. Šteta. Ovo je dno.

Za njega je jeftin Tujeo inzulin i igle, živim u Moskvi, mogu da ga šaljem poštom

Zašto ste izbrisali zadnji komentar? Tamo sam napisao da mi ni tužiteljstvo ni javna zdravstvena služba nisu pomogli da dobijem Lantusa. Čak je i predsjednik napisao nulu. Ne sviđa vam se što pišem istinu?

Ljudi, molim vas budite aktivniji!
Nitko osim nas neće poništiti povratak Lantusa iz Ministarstva zdravlja.
Napišite, iako ukratko, žalbu na veb stranici Ministarstva zdravlja koja zahteva da se Lantus vrati zbog ružne kvalitete Tujea.
Potpišite peticiju, prijavite ove radnje svojim prijateljima koji imaju dijabetes i potreban im je kvalitetan inzulin.

U posljednja 3 mjeseca pokušao sam nekoliko puta riješiti (osim što sam stvorio svoju peticiju, vezu na koju sam ranije naznačio na web mjestu) pitanje povratka Lantusa.
Dva puta kroz kliniku endokrinologa i jednom uz pomoć šefa klinike.
Odgovori na mene izgledaju ovako:
- Ovo je isti Lantus, samo pod drugim imenom.
- Ovo je novi visokotehnološki inzulin koji prima ogroman broj obožavanih recenzija dijabetičara.
- Lantus je sada samo za djecu.
- i neka dokaže (tj. ja) da dokaže da su njegove (tj. moje) oči patile upravo zbog zu tujeo.
Posljednji odgovor dao mi je lokalni ljekar sa vezom do Rosgosnadzora (ne znam o čemu se radi i nisam našao informacije o takvoj ustanovi na Internetu) - nakon prelaska u tujeo, imao sam tačno 5 dana da odem u kliniku oko njegova zamjena.
Ali pošto sam propustio period od 5 dana, to je sve, slobodan sam, sada me niko neće slušati.

Na kraju RAZGOVORA PRONAŠIO JE BILO KOLIKO I RAZLIČIO PRAVU RAZLOGU POVRATKA LANTUSA - „Jer je to jeftinije od Lantusa. ".

Još jednom se ljudi - pišu, zovu, žale medicinskim ustanovama.
Samo zajedno možemo riješiti problem vraćanja kvalitetnog inzulina.
Moderator, nemojte brisati komentar!

Dobar si Nikolai! Pod ležećim kamenom voda neće teći!

Prije operacije oka na ISTC-u, Lantus i njegov sin su završili. Iskustvo dijabetesa 28 godina. Šećer se prevrće. Oči su mu počele krvariti. Imamo alarm večeras. U 24 sata Tujeo je napravio još 3 jedinice, a u četiri sata ujutro šećer je već bio 26 jedinica. Nakon operacije, nema kompenzacije šećera. Muče se da se sruše kratko. Čitam recenzije, šokirana sam. Sutra treba hitno nabaviti Lantusa, ako je još uvijek tu. U suprotnom će se potpuno slijepiti.

Ne razumijem u čemu je problem. Nema problema, prešao je sa Lantusa u Tujeo, šećer je postao stabilniji. Doza je smanjena sa 26 na Lantusu na 18 na Tujeu.
Iako ne razumijem kako je prelazak na Tujeo povezan s povećanjem šećera? Šta je tamo začepljeno? Sjedim na tome već 6 mjeseci i po svim pravilima.
Često susrećem stranice na kojima se preporučuje ili odbiti ili odbiti inzulin uopšte i prebaciti se na zdravu prehranu ... Jeste li potpuno sjebani? Zdrava prehrana treba biti takva u ishrani dijabetičara, a inzulin se treba odbaciti samo kada dijabetičar ima "medeni mjesec" dijabetičara.
Što je sa inzulinom dugog djelovanja: naravno, kad bih imao izbora, prebacio bih se u Trisibu. Trisib sam kupila u ljekarni i 1 paket je dovoljan 2 mjeseca, kupila sam 2 paketa, odnosno koristila sam ga 4 mjeseca. Ono što želim reći, do sada je najbolji inzulin koji dugo djeluje, a koji sam ikada koristio, ali do sada draga. 10k za 1 paket, tj. 5k mjesečno. Za Moskvu i Sankt Peterburg ovo nije jako skupo, ali za regije je to malo skupo, zasad si to ne mogu priuštiti. No, na Tujeo SoloStaru do sada je sve u redu.
P.s je bolestan već 17 godina

Pokupio Tujeo. Prošlo je 16 jedinica umjesto 12 Lantusa. Šećer je normalan, ali nijednu noć nije morao ostati budan. A kako bi sreća bila da su senzori završili, morao sam se mjeriti glukometrom. Sad su došli senzori i uzeli inzulin ...

I evo već 22 godine patim od dijabetesa tipa 1, od 10 godina, sve ove godine na Humulinsu, postoje različiti šećeri zbog stalno menjanih aktivnosti na poslu, ali nema ozbiljnih komplikacija, često sam hipopije noću jer su mi ponudili da isprobam Tožea, uveravajući da ga nema Vrhunska aktivnost poput Humulina! Živim u Ukrajini, Humulin i Lantus nam dosad nemaju problema, samo su mi ponudili da ga isprobamo! Evo nekoliko dana na njemu, ne pečem noću, ali je šećer različit, mnogo ovisi o fizičkoj aktivnosti i kratkom inzulinu! sada čitam recenzije i već je zastrašujuće, vrijedi i ja i nije kasno da pokušate ili odbijete (

Ko može objasniti šta je povezano s povećanjem šećera u krvi 2 sata nakon spavanja. Noću prikačite 11 jedinica. Šećeri su noću normalni. Ujutro, odmah nakon porasta, šećer 5,5, nakon 2 sata šećer 14 - i nije važno da li ujutro doručkujem ili gladujem. Na Lantusu to nije bilo.

imate skriveni gip

Tu je pas sahranjen! A onda griješim na hrani! šećer je ujutro skočio, iako povećanih jedinica. Kome ovo treba, da nas dokrajči, tako da to nije sladak život za nas ...

Pročitao sam nešto o tujeu i plašim se da to prebacim. Sjedio sam na humulinu, sve je bilo u redu, ali želio sam ga ubrizgati jednom dnevno, savjetovao je endokrinolog lantus. Na njemu se radi već otprilike 3 godine, ali još uvijek ga za normalne šećere prelijevam ujutro i navečer.
Kako će se lantus završiti pokušat ću prebaciti. Ako ne zaboravim, pretplatite se na rezultate.

Čini se da svi imaju isti problem s hvaljenim Tujeom, povećanjem doze za 30-50%. S Lantusom nema problema s jutarnjim šećerom u granicama normale od 4,5 do 7 tokom dana na različite načine i s višim i nižim glikoziranim 6,2, ali s TUJEO ujutro 15-17 dodan mmol, 30% je postalo glikolirano 10 mmol 9

Braća na nesreću, osim mene, da li je iko zvao i pisao na Putinovu telefonsku liniju 7. juna 2018.? Vidite, kolektivni jecaj se može čuti sve isto

Odjavite se, kako je i obećano. Prošao normalno. Prva 2-3 dana šećera su bili visoki, dosta apidra probolo. Tada se sve vratilo u normalu. Jedinice poput lantus-a. Ne vidim nikakve protiv. Od profesionalaca 1. Konačno, možete je ubrizgati jednom dnevno, lantus je morao uboditi ujutro i uveče. 2. Nestali su noćni gipsi. 3. Šprica duže traje.

Ležao sam mjesec dana u regiji, prilagodio liječenje i dozu šećera sa 25, spustio 7-8, osjećao sam se dobro. Trećeg dana, Tujeo, šećer 15-16, vrlo se ne oseća dobro. U gradu nema endokrinologa, medicinska sestra daje i ne upozorava da je DRUGI inzulin, a ne Lantus. Kaže da je ovo indijski LANTUS! A doznana doza je ogromna, jer 30 lantusa nije jednako 30 Toujeu. A takođe mi se poremetio san, uvijek sam spavala kao mrtva žena i budim se s tujeom svaki sat, neprijatne nelagodnosti u crijevima, začepljenost nosa. Nema Lantusa, morate kupiti za novac.

Ja sam bolestan od dijabetesa već 45 godina. Bio sam u Lantusu, sada u Tujeo. Nema razlike. Ne treba jesti poslije 19 sati, i cijela tajna. Momci, vjerovatno još niste dobili Ufski biosulin. I već smo počeli da izdajemo.Kažu da je ovo drugi Bryntsalovsky i da niko ne pita želite li ili ne. Ne želite - ne shvatajte. I nema novca za kupnju - penzija nije baš dobra. Pa dijabetičari se drže barem tujea.

Dobar dan Volio bih znati da je moja kćerka prebačena iz Tresiba u Tutzheo i problemi su počeli odmah, noge su mi se nabrekle do nemogućnosti, osjetljivost se smanjila, neko je imao. Ljekar je rekao da je to u redu, desi se, ali nije li normalno da odgovori bilo kome ko se suočio s tim. Bojim se gledati.

Ja imam dijabetes tipa 1 od 1981. godine. Posljednji put bio je na Lantusu i Apidreu.
Tujeo je izboden u bolnici. Vid je naglo opao. Imam retinopatiju.
Pored toga, pojavile su se alergije i svrab.
Jedna cimerica iz Tujea imala je jak edem. Drugi takođe ima alergije i svrab. Treću pola godine nakon prelaska na Tujeo, uklonjen mu je bubreg. Tačnije, sve što ostane od toga je apsces umjesto bubrega. Vene su joj pukle na nogama, formirajući velike modrice i otekline. I sve to na pozadini visokih šećera, koje Tujeo ne može ispraviti.
Svi smo prebijali Lantusa i Apidru
Zaključujem kako su dijabetičari u Rusiji namjerno uništeni. Endokrinolozi se plaše ići protiv sistema, ne brinu o dijabetičarima.

Endokrinolog mi je rekao da će Lantus biti obustavljen. I prisilno prebačeni u tujeo. Mi u Barnaulu u ljekarnama nemamo ni Lantus na prodaju. Rođaci su iz Kemerova donijeli 10 olovaka lantusa i ne znam što dalje. Panika od beznađa. Vlada pokušava na sve moguće načine da se riješi pacijenata. Samo sam siguran da je ovo tek početak. Nikolay, dobro si završio.

Ali općenito, pročitao sam da ga svi koji ne odgovaraju tujeu upotrebljavaju pogrešno. Potrebno je procijediti uveče, povećati dozu. U odnosu na druge insuline, koji se ubrizgavaju ili u rame ili bedro, bedro se apsorbira duže. I ne jedu noću. Bavite se sportom. Kritični dani nakon operacije infektivne bolesti povlače za sobom porast baze. Kao mala djeca, to je kao prvog dana kad imate dijabetes tipa 1. Savršeno za mene. No iz Levemira je, nažalost, došlo do alergije, koja se očitovala jakim crvenilom i sabijanjem na mjestu ubrizgavanja.

Moderator!
Zašto je danas uklonjena moja veza sa Lantusovom peticijom za povratak?
Ne treba se igrati sa takvim stvarima
Peticija je pokušaj ljudi da povrate kvalitetan, vitalni lijek.
Sjetite se Boga dok vas se ne sjeća.

Veza nije važeća.

Odavde idem kod nje svakodnevno.
Sve funkcioniše.

Mojem suprugu je pre mesec dana dijagnosticiran dijabetes tipa 1 .. Recite mi, molim vas, kako se pravilno izračunava doza dugog inzulina? Dok zovemo Lantus, ali oni su dali Tujeu .. Za sada mnogo toga nije jasno kako se s tim živi. Šta preporučujete?
Ja se kao supruga bojim manifestacije hipoa, jednom kada je došlo do napada.

28 godina, dijabetes tipa 1 od 3 godine, nakon prve upotrebe tuthea, prvo hipo, a zatim šećera 27, mislio sam da ću umrijeti dok nema boljeg lantusa.

Iz mog vlastitog iskustva: - mama, stara žena od 84 godine, dijabetes tipa 2. Prije - Lantus 28 jedinica i 6 humaloga po obroku. Sada - 18 jedinica tuđe i isti humalozi. Hvala Bogu - iskrsnuo je. Ja radim, a staru je preko dana sama pod kontrolom, inače ne znam kako bi to bilo.
I sama - 5 godina šećerna bolest na inzulin, imala sam lantus 1 put ujutro 16 jedinica i topljivi inzulin (stvar! Više se ne daje), ovisno o XE. Prilikom dijeta sve je bilo u redu. Sada su i samo tujeo. Jutarnji šećer 28-25-18 - kako vam se sviđa? Šećer mi je bolji kad ga uopšte ne unosim! Iako sam odlučila pokušati odabrati režim i dozu, naravno ne želim ubrizgati dva puta, ali među negativnim kritikama naizgled postoje ljudi koji su se uspjeli pokupiti. Ako vam to ne uspije, vjerovatno morate kupiti pravi inzulin, što je moguće samo za radnu osobu, ali što je s penzionerima i neradnicima?
Kćerka dijabetičara tipa 1 - nije imala vremena da koristi Tujeo - umrla je u dobi od 26 godina 2016. godine zbog epidemije gripa koja je uzrokovala tešku komu; tipičnu grešku napravili su ljekari pri snižavanju šećera - ventilator nije povezan - zato puno dijabetičara umire od upale pluća.
Ljudi, vakcinirajte se, možda će vam bar nešto dati!
Potpisao sam peticiju, pisaću Ministarstvu zdravlja.

Moj sin ima 20 godina, dijabetes je 10 godina. Od avgusta se prevoze u Tugeo iz Lantusa. Sumnjivo je što Tujeo nije propisan deci i trudnicama (ako je zaista „visokotehnološki“) i onima koji imaju bubrežne probleme. i jetra (otrovna ?!).Kupujemo trake i igle (daju u Omsku jedan paket satelitskih ekspresa i 9 iglica). Očigledno će i Lantus morati kupiti ... Barem je čudno da je u tako velikoj državi, gdje postoji veliki broj dijabetičara, odlučeno pitanje pružanja inzulina.

Pri prelasku na Tujeo postoji jedna bitna tačka. Zbog činjenice da je koncentriran, on se kristalizira u igli i začepljuje ga. S injekcijom ne injicirate cijelu dozu kao rezultat takvih problema s prijelazom. Prije svake injekcije potrebno je promijeniti iglu i otpustiti jednu jedinicu dok na kraju igle ne izađe kap. Uspio sam uspješno preći na Tujeo iz Lantusa u dozama 1: 1. Da, razbijte dozu na dva dijela ujutro i naveče što je ranije moguće.

Mogu izvijestiti o rezultatima: i dalje sam se uspio pomaknuti, jer sam zahvaljujući prethodnim pregledima, nakon što sam malo eksperimentirao s dozama i vremenom inzulina, odlučio prestati paničariti i ne dirati svoju dozu i vrijeme. Dozvoljeno je 2 tjedna za ovo. Šećer se normalizirao malo ranije, Tujeo je ipak počeo. Utisnite kao na Lantusu, celokupna doza ujutro, količina je ista.
Međutim, prelazak nije prošao bez traga: zbog skokova šećera došlo je do krvarenja u oku, što se ranije nije dogodilo, osjećali su se bolovi u desnom i lijevom hipohondriju, došlo je do općeg neugodnog stanja. Ne mislim da su takvi stresi za zdravlje normalni prilikom prelaska na novi inzulin.
Ako moj savjet nekome pomogne, mislim da prilikom prebacivanja vrijedi djelovati na sljedeći način:
- napustite prethodni režim davanja dugog inzulina na Tujeu, onaj koji vam je odgovarao,
- ne paničite ako se šećer naglo povisi, i ne dirajte svoj dosadašnji režim i dozu davanja dugog inzulina, a nivo šećera glatko smanjite kratkim (ne ultra!) inzulinom, pričvršćivanjem 2 jedinice na sat, u nekim ljekarnama je to i dalje, možete kupiti jednu olovku
- ako Tujeo ne započne u roku od 1-2 tjedna, onda više ne eksperimentirajte sa zdravljem, već zahtjevajte pražnjenje Lantusa / Tresibe ili kupite.
Ipak, pošto nisam endokrinolog, verovatno trebate poslušati šta vam savetuju lekari. Ali na nekim mjestima razočaraju ...

Ne povlačite sa okom. Sada je tu i ovastin droge. (ili avastin). Koristi se za zaustavljanje krvarenja u očima dijabetičara zajedno s laserom. Idite u normalnu kliniku i hitno spasite oko. čak i ako se jedan riješi, drugi će otići. Ovaj lijek u kombinaciji sa laserom je panaceja već 10 godina.
Što se tiče podešavanja - ultra je također prikladan za to. Ali definitivno ste pronašli problem. Na lantusu možete jesti ... na tuzheo - apsolutno ne .... Stoga morate promijeniti kratku.
I prenose ga jer čini se da je zaista dao dobre rezultate širom svijeta ...

Sofia, hvala na informacijama. Bio je kod regionalnog oftalmologa, rezultat je nula. Sada sam na drugom mestu.

Bolestan sam od dijabetesa već 8 godina. Sve ovo vreme na insulinu. Na Lantusu je bilo sve u redu. Ali prešli smo na Tujeo i počelo je ... Umjesto 28 IU, stavio sam 40 na Tujeo. Sve isto, šećer ujutro 10. Čini mi se da ključem vodu. Govorim o tome sa doktorom, on pravi velike oči i kaže da je to samo sa mnom. Dakle ...

Kolya Tujeo ima već nekoliko godina, pre nego što je koristio Lantus. Kod Lantusa je bilo češće hipoglikemije, ali su i šećeri bili bolji i osjećali se bolje. Sada se nekako osjećam "loše". Postigao sam normalan post, ali desi se nešto čudno. Ujutro se probudim i popijem čašu obične vode, a šećer se podigne sa 6 na 17! Potrebno je ujutro ubrizgati kratki inzulin na glas. Samo časovi fizičke aktivnosti (bicikl, vježbe itd.) Pomažu u normalizaciji indikacija, ali samo na nekoliko dana. I nakon fizičkog. šećer aktivnosti pada sam od sebe, to je teško kontrolirati. Prevedeno na tujeo riječima: Lantus više nije. Čitava priča je kao i svaka druga.

Otišla je u bolnicu, nije uzimala inzulin sa tujeom. Mučila sam ga više od godinu dana. Oni su ubrizgali lantus, i to ne 36 jedinica kao u tujeu, već 14, jer šećera je bilo uveče 12. Ujutro je šećer postao 6,7. Dugo nisam vidio takvo što u Tujeu.Domaći je donio tujeo, iz razloga što Lantus ionako neće biti primljen na kliniku, to morate nadoknaditi u bolnici. Ubrizgavajte uveče 25 jedinica. Šećer ujutro 15. Opet sam prešao na lantus - šećer je odličan. Morate kupiti lantus. Glikozilirani hemoglobin prije tujea iznosio je 7,0 prije bolnice 8.8. Nazvao sam telefonski broj naveden na paketu tujeo, pitao kakav r ... ali gurnuli su olovke u štrcaljku, pa seoooo uvrijedio. Sve vrste se rado prebace na Tujeo iz Lantusa.

Mučio me je ovaj Tujeo već mjesec i pol. Ubodu manje - šećer je visok, a doza kratkog je visoka, probodite više - doza kratkog je smanjena i mi i dalje jedemo šećer kako ne bismo došli do gipsa. Užas, ukratko.

Jučer je moja majka prebačena iz Lantusa u Tujeo, šećer je odmah počeo padati od normalnih stopa. Čitajući horor priče na internetu, veoma sam se brinuo o posljedicama tranzicije. Uveče i ujutro indikatori su stabilni, unutar 5-6, što je za njenu dob čak malo, pa čak i niže jedinice. Ko pređe - ne brini, dobra zamjena za lantus. Ipak bi se špricevi lansirali pod u-300, jer je sada glavna poteškoća naučiti je kako koristiti privatnu štrcaljku. Nadam se da će moja poruka pomoći ljudima koji pate od ove bolesti.

Prije dva dana u apoteci nam je rečeno da je Lantus prekinut. I danas su u Apoteci Mos odgovorili da su proizvodnju iz Orela prenijeli u Francusku. I nije jasno postoji li razlika u kvaliteti sada. Sad će ih biti moguće kupiti samo od njih, a on dođe u apoteku malim partijama. Što se događa nije jasno, možda je sve to učinjeno namjerno, zašto se razvije deficit dobrog inzulina ??

Dozu sam prilagodio i kod prelaska sa Lantusa, ali obrnuto, na donju stranu, jer su šećeri iz prethodnih doza postali niži. Manja potrošnja, prilično mi se sviđa.

Prešao sam u tujeo nakon hospitalizacije u bolnici mjesec dana kasnije. Osjećao sam se sjajno, šećer se nije dizao iznad 8, ruke su mi bile žive i radna sposobnost se povećavala.Sve je završilo tujeom.Sahara je skočila, na prazan stomak 14, nakon jela 27. Počela je uboditi odmah poput lantusa 30, umalo je umrla tako hippanul. Vratila sam se u 10, što je ekvivalent lantusu, s obzirom da je tujeo koncentrisan. Idem u bolnicu na nedelju dana šećera. jedna olovka za šprice će završiti - gde god želite da je odnesete. Kupujem Metformine već treću godinu - ne izdaju

SD1 22 godina. 1,5 godina prebačeno je iz lantusa u tujeo. Doza 27
Primjetio sam kako od pakiranja do pakovanja djeluje drugačije. Tujeo je doveden iz Nemačke. Doza 25. Stabilan šećer.
Činjenica da u klinici daju dozu 38 (povećavali su je korak po korak tako da je postojala nekakva stabilnost) i šećer visi nepredvidivo.
Evo normalnih zabava na kojima šećer ne skače.
7F0911017, 8F0660218.
Ovo je stranka koju sam primio i kupio iz neznanja. Stranka ima brak ili kršenje uvjeta skladištenja. Šećera rastu ujutro, kao da su bez lijekova .. F0590717
Čak je i format snimanja serije različit. Možda falsifikovan.

Ispada da-piši-ne piši-žali-ne žali-nula-smisla? ali mora postojati neki izlaz! prebacuju me i u tujeo, šokirani unaprijed. Općenito, živim na selu, a u sarajevskoj regiji imamo ovdje, kao i sve bolesnike s dijabetesom, guverner lično nadgleda. Nakon što je mlada djevojka umrla bez droge. Pokušat ću kontaktirati barem negdje, ako je to tako. Već jedva stižemo do bolnica, imam 33 godine, postoje komplikacije. Znate li šta je najgore u ovoj situaciji? nemamo povjerenja u budućnost, ako uopće dođe do toga ...

Volio bih pogledati onoga koji piše pozitivne kritike o Tujeu, vjerovatno za naknadu. I ne samo to, doza u usporedbi s lantusom povećana je za 2 - 2,5 puta, jer šećer skače, a nejasno je koja je doza primijenjena, jer se mehanizmom za hranjenje pomiče. Samo na TV-u je sve dobro (za koga?)
Pitam se kakvim inzulinom leče.

Pozdrav, prije otprilike dvije sedmice počeo sam ubrizgavati Lantus u 12 popodne, prije toga ubrizgavao sam u 8 ujutro, prebacio sam na 12 jer sam počeo preskakati vrlo često ... Recite mi, molim vas, je li moguće.

Za koga je to dobro? Za državu! Uštedite 1,5 puta. Mama je dijabetičarka s iskustvom. Nakon prelaska na tujeo, šećer je skakao kako je želio. Trenutno se nalazi na intenzivnoj njezi s hipoglikemijom. Molim Boga da se sve ispostavi.

Od februara do Tujea. Prije toga, Lantus. Rezultat - vratio se u Lantus. Šećer je normalan, doza kratkog je prepolovljena, mada je lantus sada na svoj trošak. Hvala gospodo vladari!

35 godina s dijabetesom, malo više od godinu dana na Tujeu, do danas je vjerno vjerovao endokrinologu, koji ponekad mora dobiti konsultacije, čitati recenzije, ispada da nisam toliko beznadan)) sve što treba učiniti je pokušati promijeniti inzulin. Sve zdravlje.

Tujeo Solostar počeo je ubodati sa 20 jedinica. + Metmorfinske tablete 2 puta i glibenklamid. Sjecka se godinu dana. Sada je šećer počeo da skače sa 12,5 na 24 ... Otišao je u bolnicu. Kapaljke, injekcije. Povećala je dozu na 34 jedinice. uveče. Danas nakon 4 dana ujutro se šećer smanjio na 8,5. Sretno 9.4. Do večeri nakon jela 14.4. Težina 120 kg, iskustvo - 10 godina s dijabetesom tipa 2. Nastavljam se liječiti i smanjujem šećer.

U šoku sam! Sin ima 18 godina, danas su ih dobili Tujeo, ali za sada računamo s Lantusom. Mislim da vrijedi krenuti dalje.

Pažnja svih dijabetičara koji nisu došli u Tujeo i koji su potpisali „Peticiju o hitnoj obnovi pružanja insulina Lantus za pacijente sa dijabetesom“. Imajte na umu da je cilj prikupljanja potpisa bio 25.000 potpisa, danas postoji više potpisa i umjesto da ga pošaljete na odredište, kriterij „cilja“ je iznenada -35.000, to je kako bi se osiguralo da ova peticija nikada ne stigne nigdje.
Izgleda da se ovaj "dijabetičar" već sprijateljio sa Tujeom, drago nam je zbog njega, ali da podižemo ljude ... uz pomoć ove peticije ... Generalno, vjerovatno je potrebno da je ovaj "uzgajivač" stigao na svoje odredište, naime, direktno u Tužilaštvo.

Poštovani!
Autor sam ove peticije i molim vas da svoj komentar odmah dešifrujete.
Kakve su to divlje optužbe protiv bilo koga drugog?

Preporučujem da vam odmah skinem dupe s kauča i krenete s izjavom u tužilaštvo zbog neisporuke lantusa od strane pacijenata u poliklinike.

Trenutno ja već 1,5 godine kupujem lantus u ljekarnama što u mom gradu već košta 4.950 rubalja.

Ako govorimo o broju birača, prag za brojanje potpisnika stalno se povećava i ne ovisi o autorima peticija.
Peticije možete vidjeti na dang sajtu, tamo je sve slično.

Čekam trenutno objašnjenje o "uzgajanim ljudima", gospodine Ham.

Predsjednik Ruske Federacije danas je pokrenuo pitanje pružanja preferencijalnim pacijentima lijekovima, uključujući dijabetičari, oni koji njima odgovaraju, a ne šest mjeseci kasnije - godina kada će još 10.000 bolesnih ljudi potpisati ovu peticiju.
Razumijem ovo - ako je svrha peticije prikupljanje 25.000 potpisa, onda je treba poslati tamo gdje je i bilo namijenjeno prikupljanju potpisa više od 25.000, a ne povećati cilj na 35.000 i time odgoditi vrijeme ... samo drugovi koji su nam pomogli baciti "Visoke performanse" Tujeo (u kojem SC skače sa 20 na nebo) i isključuje kisik do Lantusa.
Za promociju peticije verovatno je potrebno da navedete detalje za prenos sredstava, a ne da tražite brojeve kartica itd.
A šta bih trebao pokupiti i gdje, kuda ću otići - shvatiću to.
U mojim riječima ne vidim uvrede s obzirom na neke "nesporazume" s ovom peticijom (povećanje do 35 000 potpisa na dan kada je ciljna vrijednost postignuta), napisano ranije.

Prebacio sam se nazad u Lantus. Tujeo je poslao daleko, a za njim Trecibo koji je izudarao 2 mjeseca. Prvi mjesec je normalan, a zatim naglo skoče sa 3,9-16 - na 26,8 što je vrlo nepoželjno

Komentari su dizajnirani kako bi podijelili vaše povratne informacije ili mišljenja. Ne za sukobe! Prema pravilima stranice, komentari će biti obrisani.

Lično ovde ne vidim nikakve uvrede.Samo govorim povišenim glasom. Izgorela. A mislim da to ne treba uklanjati.

Nikolay, dobar dan! Skinuli ste molbu za povratak Lantusa?

Zdravo Ksenia.
Nisam izbrisao molbu, samo sam nedavno posetio njenu stranicu (što sam radio svaki dan) i vidio natpis "peticija je zatvorena".
Ne na moju inicijativu.
Nisam više ušla i ne znam što se sada s njom događa.

Pa, jedini razlog za koji mogu objasniti je taj da je on postojao na mreži godinu dana, što je procijenjeno vrijeme na mjestu za plasman.
Možda biste trebali pokušati objaviti na nekom drugom mjestu.
Ako je to već učinio, molim ovdje navedite vezu do njega.

Iskreno molim sve da pozovu proizvođača Lantusa, kompaniju Sanofi iz regije Oryol, na broj 8 (486) 244 00 55.
Prate kritike Lantusa i Tujea.
Obavijestite ih o kvaliteti inzulina, dopustite da poduzmu mjere da se Lantus stalno vraća po besplatnim receptima.
Iz prijemne sobe bio sam povezan sa šefom produkcije Lantus, preneo sam mu sve podatke (i za Lantus i za Tudzheo) radi prenošenja Ministarstvu zdravlja.

I budite sigurni da pišete poruke na web stranici Ministarstva zdravlja sa zahtjevima da ljudima vratite vitalni Lantus.
Ne uspoređujte se s „Vadimom“, koji želi da svi učine sve za njega i donesu gotove stvari u svoje ruke.
Samo zajedno ćemo postići rezultate i pomoći jedni drugima.

Zdravo. Sin od 20 godina je dijabetičar tipa 1, od 2019. godine prebačen je iz lantusa u levemir (dobrovoljno-obavezno). Odbili smo se od tujeo, jer čitajte recenzije, a takođe ima rodbine koja to nije uspjela nadoknaditi nekoliko mjeseci. Pisali su ruskom Ministarstvu zdravlja o povratku Lantusa, preusmereni smo na lokalno Ministarstvo zdravlja (Čuvašija), jer nema invaliditeta. Ministarstvo zdravlja nam je odgovorilo da svi dobijate ono što je bolnica naručila za vas (a bolnica ne može ništa da naredi iz onoga što Ministarstvo zdravlja ne dozvoli). Zvao sam Ministarstvo zdravlja, nepristojno su mi odgovorili da lantus i tujeo sadrže istu aktivnu supstancu i da su zamenljivi prema zakonu Ruske Federacije, a za to ne trebate čitati recenzije na Internetu i slušati rodbinu. U Rusiji su testirani svi lijekovi i pogodni su za sve. I kakav inzulin će vaš liječnik odlučiti da naloži, a doktori ne mogu ništa učiniti, jer Ministarstvo zdravlja ne prihvaća njihovu primjenu sa inzulinom koji nam je potreban. Dakle u začaranom krugu. Šta da radim

Ura, shvatio sam! U LANTUSU se daju od septembra 2018. godine. Sada se borim za kratki INSUMAN RAPID GT. Ista priča. Primanje samo za djecu ?? A mi nismo ljudi. Dok kupujete u ljekarni za novac. Morat ćemo ponovo pisati u instancama. Kakav život, neprekidna borba za postojanje. Ali želim se odmoriti u penziji i lizati preostale čireve.

Mučio sam svoje tijelo inzulinom Tujeo nešto više od pola godine, isprobavao sve vrste opcija, držeći ga barem tjedan dana (razne opcije), bilo je dana kada je u SC-u bio i tijekom dana, ali najniži je bio 12 s kopitom, niži - ništa, a viši - nema granica. Stvar je u tome što sam nagađao da njegovo djelovanje nakon ubrizgavanja počinje u potpunosti, ne ranije od 3 ili čak više sati, vjerovatno iz tog razloga i porast SC-a se nastavlja, a do jutra odgovarajući podatak, koji traje tačno tijekom dana i ispod ovog nivoa se ne kreće mnogo. Ali zašto ujutro sat i pol nakon porasta, skok šećera može biti od 7 do 12 bodova - ovo je misterija za „ravnomjerni“ inzulin, a proizvođač o tome ćuti u svojim uputama za upotrebu. Sada kupujem Lantus, od prvog dana je to gotovo normalno, jer dobio je nekontroliranu dekompenzaciju na Tujeu.
Lantus je nestao iz ljekarni skoro 5 mjeseci, razlog je nerazumljiv, nije ga bilo moguće kupiti u ljekarnama, pa je stoga odlučio eksperimentirati s Tujeom.
Naravno, samo Lantus, a taj inzulin se razvija i modificira.Problem je, naravno, trošak Lantusa, ne može si to svatko priuštiti, a doze su različite, za neke će neko potrajati samo mjesec, a nekome za 3-4.
Svako zaključuje za sebe da je skuplje - to je naše mišljenje, zidovi korupcije na prednjoj strani inzulina ne mogu se slomiti.

Naše Ministarstvo zdravstva vjeruje da je učinilo dobro djelo - pomoglo je državi da uštedi novac na kupovini potrebnih lijekova za korisnike. Zapravo se ova akcija mora pošteno nazvati - bacanje novca na odvod.
Oni koji su prisiljeni da primaju besplatni Tujeo zbog nedostatka potrebnog inzulina i da nadoknade dijabetes, koriste inzulin kupljen za vlastiti novac koji mu odgovara, shvatit će o čemu sam pisao. I to se odnosi ne samo na inzulin, već i na druge lijekove potrebne za liječenje pacijenata.
Pitanje je gdje naša Vlada traži i zašto dozvoljava takvu „uštedu“.

Beznađe je da ako odbijete primanje Tujea (Levemir ili Tresiba za one koji su bili na Lantusu - ovo takođe nije opcija, ovo su potpuno različiti lijekovi), jednostavno će vam to prestati dati i situacija kad steknete pravu o svom trošku inzulin se može mijenjati iz različitih razloga, niko od toga nije siguran i tada, ne daj Bože, ako proizvođač ne poboljša svoj kvalitet, opet Tujeo, a nabaviti ga neće biti tako lako.

zašto odjednom? propisati

Dijabetes tipa 2 je bolestan već 2,5 godine. Sve to vrijeme bio sam na tabletama: dabeton, galvus. Ali u poslednje vreme prestaju da pomažu. Jutarnji šećer - više od 11, večernji - do 16. Moj doktor (vrlo dobro!) Predložio je kombiniranje galvusa i večernjeg Tujea (14 jedinica). Već dva dana, ujutro -5,5, uveče, sat nakon večere - 7,7. Osjećam se mnogo bolje.

Slika koja je ovde ranije već napisana, potvrđena je. Iako je bilo moguće, s nekim gubicima zdravlja, prebaciti se na "čvršće" (od riječi "tijesno"), ali sa stabilnim dnevnim šećerima (mislim da je to zbog kratkih šećera) i normalnim "postenjem", ako ustanete ujutro, na primjer, s vrijednošću od 4 do 7 gurnete tuzheo i ne jedete ništa i odete s poslom, nakon nekog vremena dobijete primjerice 8,8, a ako je bilo 11 ujutro, onda za sat ili dva može biti već 14. To se dogodi, ako uopće ne. Recimo da on "raskocherativaetsya" 4 ili više sati, u redu. Po savetu endokrinologa, pokušavam da ga ubrizgavam umesto ujutro navečer, kao što je trebao već raditi 7 sati do jutra. Uzalud je "stara žena" ... Jutarnji šećer raste od večerašnjeg šećera za par jedinica. Ispada da djeluje samo s onim kratkim. Dobiva se dojam da to uopće ne djeluje, a ako previše nabijate, bolje je koristiti samo kratak. Usput, kad sam pokušao prebaciti s jutra na večer, koristio sam samo kratko - šećer je normalan.

Užasni inzulin, prestali smo s kupnjom Lantusa koji je sav prebačen u tujeo. Ranije je GG bio 6,8, ujutro dobrih šećera do 7 mmol / L, sada GG 8,4, jutarnji šećer 11, testovi urina pokazuju loše rezultate. To uopšte ne drži pozadinu, šećer je normalan dok Apidra radi, onda noćna mora. Možda je serija takva F549A1216. Bar sam moram kupiti Lantus. Da, na Lantusu s manifestacijom dijabetesa i injekcija uvijek u 7 ujutro, kada nije bilo noćnih hipsa.

Pozdrav, kooperi.
Ja sam dijabetičar sa 10 godina iskustva. Potpuno je kompenzirao ovaj problem, Kolola je putovao i radio prvo humulin, a potom i lantus.
Sada je lantus ubijen, forsirajući Tuthea. U našem selu nema ni endokrinologa, samo terapeuta. Stavio sam novi lijek bez doziranja, morao sam ići u regionalni centar, leći tamo i liječiti se. Iako su me ondje kapljeli, tijelo je počastvovano - šećer je jako visok na tutzheu, ne žele puzati u rasponu od 15 do 20 niže. bilo je zaliha lantusa, odlučio sam provjeriti, inače sam takav šizofrenik. I izgrizao sam Lantus na dan - šećer 5, pa čak i 3, hipopušten.Drugi dan ubodam Tutzheo - šećer ujutro skače na 20 na prazan stomak i mogu se srušiti tek navečer u dan do 10. I onda štrajkom glađu. Mogu pojesti tri kašike zobene kaše i proći kroz 10.000 koraka prije posla, ali sve što dobijem je da padnem s 20 na 18.
Plata vam neće omogućiti da kupite lantus, a čak ga ni oni neće uvoziti u naše selo, nekada su uvozili struju za popust.
Ne znam šta je bolje - truliti se u delovima zbog visokog šećera ili stavljati ruke na sebe. Tijelo je iscrpljeno. Iskreno želim onima kopile koji su to učinili da kleknu u ljekarni i mole za lijek. I njihova deca takođe.

O, draga, šta da radim? Žele dodati ovom užasu prvi put nakon 62 godine, jer je šećer s dijabetesom tipa 2 visok 8-12 mmol ... a ovo je s Galvusom sreo 50 + 1000 i Amoril 4. Čak i već 2 puta doktor ubrizgao 10 Tujea! A sada šta da radim. Uopšte ne želim sjediti na inzulinu. Pomozite barem savjetom! Što će se dogoditi ako odbijem. Samo se plašite molim vas! I tako se već vrti glava!

Dragi komentatori koji se moraju obratiti zdravstvenim vlastima i institucijama glede vraćanja Lantus inzulina umjesto tujeo inzulina.

Kada vam daju grlobolji odgovor da „da lantus i tujeo sadrže istu aktivnu supstancu i da su izmenljivi po zakonu Ruske Federacije“, molimo da u uputstvu navedete uputstvo za insulin tujeo, možete čak da označite ovu liniju markerom:

"Insulin glargin 100 IU / ml i Tujeo SoloStar® nisu bioekvivalentni i nisu direktno međusobno zamenljivi."

To već ukazuje da je nemoguće automatski zamijeniti jedan inzulin drugim, a ako tujeo ne osigura odgovarajuću razinu šećera u krvi, onda ga mora zamijeniti drugim inzulinom.

Nikolai, jesi li uspeo da dobiješ Lantusovo pražnjenje? Ako je odgovor da, recite mi algoritam molim vas, idem u začarani krug već treću godinu i nisam sam.

Ne, nisam uspio nabaviti ekstrakt lantusa.

Posle boravka u moskovskom endokrinološkom centru, gde su dežurni lekari napisali „treba lantus“ i preporuke mog regionalnog endokrinologa sa istom napomenom, dokumenti su poslani da donesem odluku o pružanju me lantusa odgovarajućem medicinskom organu.

Odatle je, u prisustvu oba dokumenta, IEC-a i regionalnog endokrinologa, stigao odgovor: „Doza inzulina za ovu dob je sumnjiva.
U ovom insulinu - odbijte.
Da biste proverili neprikladnost za upotrebu tujea, prođite kroz bolnicu regionalne bolnice. "

Moja doza lantusa 1 put dnevno je 24 jedinice. Kakva je to doza izazvala sumnju, ne znam.

Savršeno dobro razumijem da ću ležanje u bolnici završiti činjenicom da će mi nametnuti tujeo pod bilo kakvim izgovorom i bit će izbačen iz bolnice s riječi "nisam našao nikakve tujeo kontraindikacije."

Na isti način znam da se za lantus borim sama protiv medicinskog sistema.

Ima Boga, on sve vidi, za divlje odbijanja da se ljudima obezbede vitalni lekovi, krivci dobijaju nagradu iako sam veoma mirna osoba.

Najlakše je odustati i to neće riješiti problem. Rješenje pitanja o lantusu treba riješiti samo zajedno.
Pišite na web stranicu Ministarstva zdravlja, nazovite proizvođača na gore navedene brojeve.
Svakako pošaljite pitanja preko Interneta Putinu da vrati stanovnike Lantusa, koji će se održati 20.

Ne očajavajte, ne gubite srce, samo nam dozvolite da učinimo ono što možemo. Potrebno je nekoliko minuta - napišite, nazovite, pošaljite pitanje Putinu.

Ima Boga, on vidi sve, za divlje odbijanja da se ljudima dostave vitalni lijekovi, oni koji su krivi dobivaju nagradu, iako sam ja vrlo mirna osoba.
———————
Ovo je pogreška pri upisu, ali ljudi mogu odlučiti da sam poduzeo neke nezakonite radnje ili se osvetio.

Pogledajte video: FlexPen uputstvo za upotrebu (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar