Tiogamma - lijek o kojem kozmetolozi ćute

U procesu promjena, povezanih s godinama, koža žena počinje izblijediti i u njoj se pojavljuju neugodni viškovi u obliku bora.

Prvi nabori na koži postaju uočljivi bliži 30. godini, prve bore javljaju se u kutovima očiju i usana.

Prirodna želja svake dame je da sačuva svoju privlačnost i mladost što je duže moguće, stoga često ne samo tradicionalna medicina, već i lijekovi uđu u borbu protiv promjena povezanih sa godinama.

Jedan od poznatih i popularnih lijekova protiv bora, stručnjaci smatraju Tiogamma. Koristeći lijek Tiogamma, mnogi kozmetolozi na to odgovaraju samo pozitivno, tako da na to treba obratiti pažnju.

Šta je droga?

Thiogamma je lijek koji ljekari široko koriste za liječenje dijabetesa i alkoholizma.

Njegova glavna funkcija je kontrola metabolizma ugljika i lipida, smanjuje količinu šećera u krvi, a takođe povećava količinu glikogena koju jetra proizvodi.

Otopina i tablete tiogamme

Glavna aktivna supstanca Tiogamme je lipoična kiselina, zbog nje se višak glukoze uklanja iz krvi osobe, što pozitivno utječe na njegovo dobro stanje. Thiogamma je dostupan u obliku otopina za kapaljke, tablete i koncentrate. Kod dijabetes melitusa, lijek se daje intravenski, to pomaže da se povrati kršenje metaboličkih procesa.

Za kozmetičke postupke za lice koristi se samo otopina za intravensku injekciju. Lijek se raspodjeljuje u bocama od 50 ml, ima sigurnu koncentraciju lipoične kiseline za ljudsku kožu koja iznosi 1,2%. Koncentrirana otopina Thiogamma za lice daje razočaravajuće kritike - ozbiljne alergijske reakcije i suvu kožu, tako da za kapljice trebate koristiti samo razrijeđeni lijek.

Redovno brisanje preparatom za kožu lica omogućava vam uklanjanje suvišnog šećera, koji se zalepi za kolagena vlakna, formirajući bore različitih dubina.

Kako koristiti rješenje?


Stručnjaci savjetuju da pokušate obrisati lice gotovim rješenjem, koje je kupljeno u kiosku s ljekarnama.

Da biste to učinili, uzmite pamučni jastučić i svako jutro i večer pažljivo tretiraju kožu, koja je prethodno očišćena od kozmetike i ostataka kožnih tajni.

Prednost proizvoda je u tome što ga nije potrebno nekako pripremiti, koncentracija lipoinske kiseline omogućava vam da otopinu odmah nanesete na kožu. Nakon upotrebe, tegla se mora dobro zatvoriti i staviti u hladnjak.

Proizvođač navodi da u otvorenom stanju lijek treba djelovati oko šest mjeseci, ali bolje je bočicu ne držati otvorenu više od mjesec dana, jer komponente počinju gubiti čvrstoću. Thiogamma može promijeniti svoju konzistenciju u hladnjaku - postaje gusta, možete je razrijediti običnom fiziološkom otopinom, koja se prodaje u bilo kojoj ljekarni.

Thiogamma za kapaljke iz pregleda bora daje samo pozitivno, ali uz pravilnu upotrebu. Za optimalne rezultate koristite otopinu 2 puta dnevno, a zatim nanesite hranjivu kremu.

Koji efekat treba očekivati?

Važno je razumjeti da jedan postupak primjene Thiogamme neće dati vrtoglave rezultate, pa se tečajevi moraju provoditi najmanje mjesec dana nekoliko puta godišnje, ovisno o stanju kože i željenom rezultatu.

Korištenje lijeka Thiogamma za pomlađivanje lica, pregledi kozmetologa usmjereni su na sljedeće promjene na koži lica:

  1. primjetno smanjenje sitnih bora. Nakon 10 dana aktivne upotrebe lipoične kiseline, klijenti doživljavaju izglađivanje sitnih bora na očima i usnama,
  2. duboke bore postaju manje izražene. Osobito duboke bore teško je ukloniti bez ozbiljne intervencije, ali Thiogamma ih čini manje uočljivima nakon 30 dana sistematske primjene.
  3. ten svjež i ružičast. Uspostavljanjem metaboličkih procesa na koži lica čini se svježom, odmornijom, manje uočljivom starošću
  4. ožiljci od akni se izglađuju. Mnogi pate nakon tinejdžerskih akni, kada je problem već riješen, ali na koži postoje duboki udubine - Tiogamma može riješiti ovaj problem. Svakodnevno trljanje pogođenih područja ujednačuje površinu kože, a nakon dva mjeseca lice je glađe i ima estetski izgled,
  5. uspostavljanje lojnih žlijezda lica. Nakon primjene Thiogamme na lice, pregledi vlasnika masne kože ukazuju na smanjenje masne kože, lice postaje dosadno čak i nakon korištenja nježnih kreme. Ali stručnjaci ne preporučuju ovaj proizvod vlasnicima suve kože,
  6. sužavanje pora. Tiogamma od bora dobiva pozitivne kritike, ali također se primjećuje dinamika sužavanja pora na licu, što također pomaže da koža postane trajnija i elastičnija. Lijek djeluje skladno na rad kože, jer prvo uspostavlja metaboličke procese, a tek potom sužava pore. Tako se kontaminanti prvo uklanjaju iz pora, a tek potom se zatvaraju, što je vrlo važno za prevenciju upalnih procesa tj.
  7. osip i akne nestaju. Upotreba lijeka Thiogamma za lice u adolescenciji pomaže u smanjenju upale kože, uklanjanju akni, ako nije povezana s drugim tjelesnim problemima. Za tinejdžere je važno da se prije savjetovanja sa proizvodom samostalno posavjetujete sa stručnjakom.

Dijabetes se plaši ovog lijeka, poput vatre!

Samo trebate prijaviti ...


U slučaju da hitno trebate da uredite svoje lice, koristite zanimljiv alat zasnovan na Tiogammi, koji su ljudi nazvali "klanje" za lice. Recenzije o njemu su impresivne: alat je savršen kao regenerativni postupak prije važnih događaja ili nakon jakog stresa, kada koža izgleda vrlo umorno i iscrpljeno.

Za pripremu uzimaju rješenje za drobilice Tiogamma, nekoliko kapi vitamina E (može se kupiti u tekućem obliku ili u kapsulama koje se lako otvaraju), žličicu maslinovog, grožđa, ulja breskve.

Pomiješajte sastojke u plitkoj posudi, nanesite na pripremljenu kožu lica i držite 15-20 minuta. Nakon određenog vremena, smjesa se ispere čistom toplom vodom i nanese se krema na kožu. Najbolje je raditi ovaj postupak noću, kako bi svi sastojci imali vremena da djeluju. Ovim alatom možete brzo vratiti izgled nakon dugih putovanja, ozbiljnog stresa, nedostatka sna.

Žene koje su koristile pripravak Tiogamma daju izvrsne kritike - duboke bore ujutro su manje uočljive, male su izglađene, lice izgleda odmarano i njegovano.

Recenzije kozmetičara o lijeku Tiogamma

Ovaj alat već dugo nije novost na polju kozmetologije, pa su stručnjaci za sebe prepoznali prednosti i nedostatke Tiogamma.

Nakon korištenja alata, kozmetolozi su se složili oko jednog mišljenja:

  • Prije nanošenja, vrijedi testirati na alergije, jer se na lakat nanosi mala količina proizvoda, a reakcija provjerava nakon 6 sati. Odsustvo crvenila, svrbeža i oteklina sugerira mogućnost upotrebe Thiogamme,
  • Tiogamma u kozmetologiji za lice dobiva pozitivne kritike, ako je sistematski koristite nekoliko tečajeva godišnje,
  • Thiogamma nije pogodan za suvu kožu,
  • ne riješi problem do dubokih bora do kraja
  • Pogodno za upotrebu ženama svih dobnih skupina.

Kako bi se osigurao pozitivan rezultat nakon upotrebe lijeka, stručnjaci savjetuju fotografiranje prije postupka i na kraju kursa. Thiogamma za lice na fotografiji prije i nakon vizualno prikazuje promjene ako ih žena ne primijeti u procesu korištenja proizvoda.

Srodni videozapisi

Pregled jeftinih, i što je najvažnije - efikasnih, ljekarničkih sredstava za njegu kože:

Ako se žena odlučila koristiti ovo sredstvo, tada je potrebno provesti test alergijske reakcije ili se posavjetovati sa stručnjakom. Postupke možete provoditi kod kuće, ali nakon što postane jasno postoje li kontraindikacije za uporabu Tiogamme, inače možete samo oštetiti kožu.

Tiogamma. Šta je ovo

Thiogamma je jedinstveni lijek koji sadrži alfa lipoičnu kiselinu. U medicini se alfa lipoična kiselina koristi kao endogeni antioksidans. Ovaj lijek ima sposobnost vezanja slobodnih radikala, koji su uzrok uništavanja ćelija i smrti. Osim toga, tiogamma ima detoksikacijski učinak kod različitih trovanja, poboljšava rad jetre, pomaže u smanjenju koncentracije glukoze u krvi, sudjeluje u regulaciji metabolizma lipida i ugljikohidrata te utječe na metabolizam kolesterola.

Nicholas Perricone američki je dermatolog, profesor medicine, prvi koji je počeo proučavati učinak alfa lipoične kiseline na koži kada se aplicira lokalno. Rezultati su bili zadivljujući.

Tiogamma. Kako utiče na kožu?

Ispada da je sjajna karakteristika alfa-lipoinske kiseline njezina sposobnost odbacivanja destruktivnih znakova starosti nastalih djelovanjem slobodnih radikala. Za razliku od drugih antioksidanata, alfa lipoinska kiselina ima sposobnost neutralizacije slobodnih radikala u bilo kojem dijelu ćelije, čak i kada se primjenjuje izvana. Upravo zbog ovog svojstva dobila je ime "univerzalni antioksidans". Uz to, alfa lipoinska kiselina sprečava razbijanje helikoptera aminokiselina koji se nalaze u unutrašnjim slojevima kože. Kao rezultat toga ne dolazi do glikacije (interakcije šećera s proteinima) kolagena i koža ostaje podatna i elastična. Također, zahvaljujući djelovanju tiogamma, dolazi do regeneracije ćelija što je prije moguće, uslijed čega se mrtvi slojevi eksfoliraju, a oni se zbog energetske katalize zamjenjuju novim.

Tiogamma. Učinak primjene.

Kada koristite tiogammu, nakon nekoliko dana dolazi do smanjenja vrećica i tamnih kolutova ispod očiju. Koža lica svakim danom postaje glađa i ravnomjerno je brušena, smanjuje se dubina bora, a male bore se potpuno izglađuju. Ožiljci i tragovi akni se izglađuju i postaju manje uočljivi. Koža poprima zdrav sjaj karakterističan za mlade ljude. Nakon 3 mjeseca upotrebe, koža čak i najtežih bolesnika s neravnom površinom, hrapavom i hrapavom se izglađuje i poprimi zdrav izgled. Uz to, alfa lipoinska kiselina pomaže smanjenju veličine pora.

Pacijenti koji su učestvovali u istraživanjima Nikole Perriconea kategorički su odbili prestati koristiti alfa lipoičnu kiselinu losion, što ukazuje na visoku efikasnost ovog alata.

Tiogamma. Koje je bolje kupiti?

Thiogamma je lijek koji se prodaje u ljekarnama. Postoji nekoliko oblika oslobađanja tiogamma - to su obložene tablete, koncentrat za pripremu infuzijske otopine u ampulama od tamnog stakla i gotova otopina za infuziju u bočici od 50 ml. Jedan od najpovoljnijih i najpovoljnijih načina upotrebe ovog lijeka je kupovina gotovog otopina za infuziju u koncentraciji od 1,2%. Takvo je rješenje već spremno za upotrebu, ne treba ga razrjeđivati, a najsigurnije je za upotrebu u kozmetologiji.

Tiogamma. Kako se prijaviti?

Tonik za lice. Gotova otopina se nanosi na očišćenu kožu 1-2 puta dnevno koristeći pamučni jastučić 10 dana. Tada se pravi pauza. Za otklanjanje bora na licu, tonik se nanosi u roku od 20-30 dana. Otopina tiogamme može se koristiti profilaktički, koristeći je 1-2 puta nedeljno.

Losioni za oči. Navlažite pamučne jastučiće 1,2% -tnom otopinom tiogamme i nanesite ih na oči 3-5 minuta. Zatim isperite hladnom vodom ili ohlađenom otopinom kamilice. Takav postupak se provodi jednom sedmično.

Lijek protiv bora. Kao bazu možete koristiti bilo koje bazno ulje (breskve, masline, badem, sjeme grožđa itd.) Ili običnu medicinsku vazelin. Za 1 žlicu ulja ili vazelina uzmemo 1 ampulu kofeina i jednu žličicu tiogamma 1,2%. Svi sastojci se pomiješaju i nanose na prethodno očišćenu kožu lica, vrata i dekoltea 30-40 minuta, nakon čega se isperu hladnom vodom ili ohlađenim juhom od kamilice. Lice možete dodatno obrisati ledenom kockom iz dekocije kamilice. Koristiti takav alat preporučuje se ne više od 1 puta nedeljno.

Maska za bore i povećane pore. Fino mljevena morska sol pomiješa se sa malo vode dok se ne formira gusta suspenzija. Rezultirajuća smjesa nanosi se direktno na bore pamučnim tamponom, kao da se smjesa utapa u bore. Ovu masu ostavimo 10 minuta i za to vrijeme pripremamo otopinu tiogamme s aspirinom. ½ tablete acetilsalicilne kiseline samljeti se u prah i otopi u 1 žlici otopine tiogamma. Nakon 10 minuta, sol se ispere s lica hladnom vodom i nanosimo rano pripremljenu otopinu tiogamma s acetilsalicilnom kiselinom. Pored toga, 1 minutu možete držati masažu lica prstima ili posebnim masažrom za lice, nakon čega se isperu hladnom vodom. Osim toga, lice možete obrisati dekocijom kamilice ili ledenom kockom iz dekocije kamilice.

Otopinu tiogamme čuvati isključivo u hladnjaku, u tamnoj vrećici u kojoj je lijek priložen.

Tiogamma. Predostrožnosti!

Prije upotrebe lijeka, potrebno je izvršiti mali test osjetljivosti. Mala količina lijeka treba nanijeti na kožu zgloba i promatrati reakciju kože 15 minuta. U slučaju crvenila, svrbeža, osipa, primjena lijeka je kontraindicirana.

Ako se osjećate neprijatno kada koristite masku ili otopinu, odmah je trebate isprati toplom vodom i sapunom i nanijeti smirujuću kremu.

Svakodnevna primjena lijeka duže vrijeme može dovesti do prekomjernog isušivanja dermisa. Kao rezultat toga, koža će postati suha i početi se ljuštiti, što može pogoršati stvaranje bora. Zbog toga je potrebno koristiti tečajeve tiogamme 2-3 puta godišnje.

Liječnički sastanak

Ovaj lijek obnavlja glukozu u krvi i poboljšava rad jetre kod ljudi koji imaju dijabetes. Propisan je i za bolesti jetre, perifernog nervnog sistema. Ponekad neki lijek pomaže eliminirati posljedice teškog trovanja metalom ili solju.

Princip djelovanja na tijelo lijeka je poput vitamina B: obnavlja metabolizam lipida i ugljikohidrata, služi za jačanje živčanog sustava, stabilizaciju razine šećera u krvi. A zahvaljujući tioktičnoj kiselini, proizvod je efikasan za produženje mladosti kože lica i dekoltea.

Ako uzmete u obzir recenzije "Tiogamma" za lice, onda su mnoge žene zadovoljne rezultatima postupaka. Lijek vam omogućava da dobijete sljedeće efekte:

  • eliminirati bore na licu,
  • izliječiti akne
  • sužavaju pore
  • zaustaviti lojne žlijezde
  • riješite se upale kože,
  • smanjuju pojavu dubokih bora.

Upotreba i recenzije lijeka "Tiogamma" za lice omogućuju provjeru pozitivnog učinka lijeka na kožu. Iako proizvod ima pozitivan učinak, ne možete ga koristiti bez savjetovanja s kozmetologom. Bilo koji lek ima kontraindikacije.

Ne koristite lijek do 18. godine. Tokom trudnoće, također je nepoželjno izvoditi kozmetičke postupke s ovim alatom. Zbog djelovanja hormona, možete dobiti neočekivani rezultat. Rijetko se javljaju alergije, što je povezano s individualnom netolerancijom na lijek.

Značajke aplikacije

"Tiogamma" protiv bora protiv bora, prema kozmetologima, predstavlja efikasan postupak za rešavanje problema kože. Otopina se može kupiti u gotovo svakoj ljekarni u bočicama od 50 ml. Cijena lijeka nije jednaka 200 rubalja. Uticaj "Tiogamma" na lice, prema kozmetologima (niska cena), teško je uporediti sa bilo kojim drugim sredstvom.

Ovaj alat može zamijeniti mnoge druge skupe lijekove dizajnirane za mlade i zdravlje kože. Rješenje se smatra najopasnijim za upotrebu u kozmetologiji. Koncentracija aktivne komponente je samo 1,2%, pa se alat koristi bez pripreme.

Koristi se za postupke tioktilne kiseline kompanije Vervag Pharma (Thiogamma). Redovni tretmani poboljšavaju stanje kože. Važno je pratiti preporuke za upotrebu lijeka "Tiogamma". Najlakši način je nanijeti blago rješenje na čisto lice poput tonika ujutro ili navečer. Terapiju treba sprovoditi tokom kursa. Da biste odabrali pravi broj postupaka, potrebno je konzultirati kozmetičara. Od upale kože proizvod se nanosi u roku od 7-10 dana. Prema kozmetologima, "Tiogammu" za lice od bora treba koristiti 20-30 dana.

Da biste postigli željene rezultate, morate nastaviti s dovršetkom postupaka. Za prevenciju starenja kože, rastvor treba koristiti 1 put sedmično. Lijek u svom čistom obliku transformiše izgled masne, normalne, kombinirane kože. A za suho neće uspjeti. U potonjem slučaju koristi se u kućnim maskama.

Upute za upotrebu i recenzije lijeka "Tiogamma" od bora pomoći će razumjeti pravila za korištenje proizvoda. Osoba se mora obrisati pamučnim jastučićem s otopinom. Ali tada se troškovi povećavaju. Da biste to izbjegli, morate pripremiti bočicu s dispenzerom i sipati lijek u nju. Treba ga prskati i distribuirati na problematična područja. Tokom skladištenja, lek se zgušnjava. Obnavljanje konzistencije vrši se običnom fiziološkom otopinom.

Kontraindikacije

U recenzijama lijeka "Tiogamma" za lice možete pronaći puno savjeta o korištenju alata. Ali, kada je nemoguće koristiti lijek, treba uzeti u obzir kontraindikacije:

  1. Alergija i visoka osjetljivost na supstance lijekova. Tioktična kiselina je jak alergen, stoga prije upotrebe treba napraviti test, ukoliko se crvenilo i svrbež ne pojave sat vremena, tada je lijek pogodan za njegu kože.
  2. Mlađi od 18 godina.
  3. Sa trudnoćom i dojenjem.
  4. Bolesti bubrega i jetre složenog oblika.
  5. Bolesti kardiovaskularnog i respiratornog sistema.
  6. Pogoršanje bolesti gastrointestinalnog trakta.
  7. Akutni dijabetes melitus.
  8. Poremećaji cirkulacije i zgrušavanja krvi.
  9. Dehidracija.

Tokom upotrebe „Thiogamma“ ne možete konzumirati alkohol. Razmatranje kontraindikacija spriječit će mnoge neugodne posljedice upotrebe proizvoda.

Nuspojave

Dok uzimate lijek, izgled:

  • mučnina
  • vrtoglavica
  • grčevi
  • lokalna krvarenja na sluzokoži i koži,
  • urtikarija i svrbež,
  • otežano disanje.

Što misle kozmetolozi?

Pregledi kozmetičara o "Tiogammi" za lice, cijena lijeka omogućavaju nam da zaključimo da je ovaj alat jedan od najefikasnijih i najpovoljnijih za uklanjanje problema s kožom. Specijalisti koriste lijek u njegovom čistom obliku i sa drugim komponentama za podmlađivanje kože. To je zbog činjenice da je starenje dermisa povezano sa smanjenjem proizvodnje kolagena - proteina koji je odgovoran za čvrstinu i elastičnost kože. Uz to, koža pogoršava izgled lijepljenja kolagenih vlakana sa saharidima. Tioktična kiselina rastvara glukozu, štiteći je od lepljenja. Kiselina je prepoznata kao antioksidans koji ne dopušta razmnožavanje slobodnih radikala.

Stručnjaci vjeruju da stalna upotreba Tiogamma usporava starenje kože. Ali prečesto, ne treba poštovati procedure. Terapija se izvodi tečajevima nekoliko puta godišnje. Zbog svakodnevne upotrebe lijeka tokom dužeg vremena, dermis se presuši. Kao rezultat toga, koža postaje suha, ljuštenja. To dovodi do stvaranja bora.

Pravila skladištenja

Prilikom provođenja postupaka važno je uzeti u obzir ne samo recenzije o „Tiogamma“ za osobu koja se odnose na aplikaciju, već se prisjetiti i pravila skladištenja. Proizvod se izlije u bocu sa raspršivačem. Držite lijek na mjestu nedostupnom za djecu, na temperaturi do 25 stepeni. Lijek možete staviti u frižider.

Otvorenu bočicu ne koristite dulje od 1 mjeseca, mada prema uputama to nije zabranjeno. Poteškoća je u tome što postepeno svojstva aktivne tvari potrebne za elastičnost kože postaju manje aktivna. Kozmetika stvorena od Tiogamma treba čuvati ne više od nedelju dana u frižideru. I još bolje, koristite ga odmah nakon kuhanja.

Kako doći do sjajnog efekta prije bilo kog događaja? Potrebno je pripremiti lijek s lijekom, dodajući preostale vrijedne komponente. Pomoću njega sitne se bore izglađuju gotovo odmah, a duboki nabori će biti manje uočljivi. Za dobivanje lijeka trebat će vam otopina za infuziju, biljno ulje, vitamin E (nekoliko kapi). Komponente se moraju pomiješati u istoj količini. Maska se nanosi 15-20 minuta, a zatim se ispire toplom vodom i nanosi hidratantna krema. Alfa lipoinska kiselina potrebna je za vraćanje prirodne teksture kože, a vitamin E pomaže ubrzavanju oporavka stanica.

Glavna komponenta tiogamme prisutna je u ostalim lijekovima. Recept za pomlađivanje na bazi svijeća "Corilip" je u potražnji. Možete koristiti morsku ili kuhinjsku sol, aspirin u prahu. Sol se također mora samljeti i razrijediti prokuhanom vodom do kremaste smjese. Prije postupka, lice se mora temeljito očistiti. Smjesa soli mora popuniti bore na licu.

Svijeće „Corilip“ sa tioktičnom kiselinom moraju se otopiti u mikrotalasnoj pećnici dok ne budu tečne. U vruću masu mora se dodati aspirinski prah. Trebao bi napraviti močvaru. Proizvod se mora nanijeti na područje nabora, gdje je upotrijebljena smjesa soli. To treba učiniti što je brže moguće, jer se sveće brzo smrznu.

Na mjestima gdje su bore duboke, masku treba malo potamniti mahanjem. Proizvod se mora držati na licu 5-10 minuta. Nakon toga, trebate masirati problematična područja još 30 sekundi. Zatim se maska ​​ispere toplom vodom, a koža se tretira hidratantnim sredstvom. Postupak treba obaviti uveče, prije spavanja. Ujutro će se ustanoviti da su male bore gotovo nevidljive, a duboke se znatno smanjuju.

"Recepti bake Agafia"

Postoje mnoge pozitivne recenzije upotrebe sastava "Tiogamma" za lice. Cijena lijeka ga čini mnogo popularnijim. Možete koristiti recept u kojem se koristi drugo sredstvo s aktivnom tvari - tioktična kiselina. Potražnja za prah za mršavljenje "Recepti bake Agafia." Omogućava vam da vratite savršenu figuru. Ali ne znaju svi da lijek uklanja bore na licu.

Za pripremu proizvoda trebat će vam: 1 tbsp. l praha, 3 ampule kofeina (prodaje se u ljekarni), 5 tableta lipoične kiseline, prethodno rastvorenih u 1 kašike. l konjak. Sve komponente moraju se miješati dok sastav ne bude ujednačen. Maska se mora čuvati u frižideru nedelju dana.

Možete kuhati drugu kompoziciju. Potrebno je pomiješati lipoičnu kiselinu (otopljenu u konjaku) sa 3 ml kofeina. Proizvod se dugo čuva u hladnjaku. Prije nanošenja na lice dodaje se 1 kašika žlice. l prah "Recepti bake Agafia."

Ovi recepti imaju pozitivan rezultat. Pomoću njih moći ćete u kratkom vremenu izglađivati ​​bore. Ali prečesto, ne treba poštovati procedure. Napravite maske s lipoičnom kiselinom u preventivne svrhe ne bi trebalo biti više od 1 puta tjedno. Nakon postupa koža će neko vrijeme biti crvena, ali to je normalan efekat. Poželjno je održavanje događaja održavati u večernjim satima, kada ne trebate izlaziti.

Pored „Tiogamma“ možete koristiti i slične alate. Zbog pružanja snažnog terapeutskog efekta, ovi lijekovi su u potražnji. Analozi su Oktolipen, Berlition 300, lipoinska kiselina, Thiolipon.

Tako je Thiogamma efikasno sredstvo za poboljšanje stanja kože. Morate slijediti procedure prema uputama i tada vas očekuje odličan rezultat.

Alfa lipoična kiselina

Prije svega, potrebno je razgovarati o aktivnoj tvari koja je prisutna u farmaceutskom pripravku Tiogamma. Zapravo je pobudila povećano zanimanje ženske publike.

Ovo je alfa lipoična kiselina, to je i tioktična kiselina, to je i Tioktična kiselina, takođe je i Lipoična kiselina u sastavu kozmetike.

Alfa-lipoinska kiselina sintetiše se u našem tijelu, kao i u tijelu gotovo svih živih bića, i ima svestrano blagotvoran efekat.

Prije svega, alfa lipoična kiselina je aktivni borac sa slobodnim radikalima. I ono najzanimljivije - alfa lipoična kiselina ometa proces glikacije.

Možda ste čuli da kolagena vlakna teže da se sjedine sa molekulama glukoze (sa šećerom). Ovaj proces se naziva glikacija, a prema naučnicima, možda je jedan od glavnih uzroka starenja.

Doista, kao rezultat glikacije, vlakna kolagena gube nekadašnju estetiku i slabo zadržavaju vodu pa koža postaje mršavija, gubi elastičnost i postaje naborana. Drugim riječima, koža starije brže.

No alfa lipoična kiselina u stanju je ne samo ometati proces glikacije, već i vraćati sat natrag - kako bi se uklonila oštećenja koja su već nanesena na koži i vratila elastičnost.

Kakva je divna supstanca ova alfa lipoična kiselina!

Međutim, problem je što se s godinama sve manje alfa lipoične kiseline sintetiše u našem tijelu. I ovdje nam u pomoć dolaze kozmetika s alfa lipoičnom kiselinom.

Alfa-lipoinska kiselina, koja se koristi u kozmetici, dobija se sintetskim. Molekul ove kiseline je male veličine, lako prodire kroz kožu, njena učinkovitost je naučno dokazana, a koristi se u raznoj kozmetici, uključujući proizvode za starenje kože.

Više o ovoj komponenti možete pročitati u divnoj knjizi Tiine Orasmäe-Meder i Oksane Shatrove „Nauka o ljepoti“, o kojoj već imam recenziju. U knjizi su opisani gotovo svi popularni kozmetički sastojci.

Thiogamma za lice

Budući da postoje kozmetike s alfa lipoičnom kiselinom, zašto žene koriste Tiogammu?

Odgovor u takvim slučajevima u pravilu je jedan - uštedjeti.

Krema ili serum poznate kozmetičke marke mogu koštati 30, 50, 100 eura ili više. A jedna boca Tiogamma u Ukrajini može se kupiti pojedinačno, a koštat će oko 3 eura.

Ali neki članovi kluba „Apoteka u službi lepote“ veruju da će lek iz apoteke biti još efikasniji od kozmetike. Vjeruju da kozmetička industrija, zajedno sa programerima, proizvođačima i kozmetičarima, jednostavno zarađuje novac iz sve snage.

Uostalom, aktivna supstanca je jedno te isto - pa zašto plaćati više?

Iako su po mom mišljenju, prije primjene lijeka namijenjenog za intravensku primjenu u liječenju bolesnika sa šećernom bolešću, žene su morale postavljati druga pitanja:

  • Da li je oblik Tiogamme alfa lipoične kiseline pogodan za lokalnu upotrebu?
  • Koliko je to sigurno?
  • Da li će biti efikasno?

Za pojašnjenje sam se obratio poznatom stručnjaku iz oblasti kozmetičke hemije, hemičar-tehnolog Juliji Gagarini, kojeg mnogi od vas jako dobro poznaju iz niza zanimljivih intervjua na mom kanalu.

Pitao sam Juliju na kakve se zamke mogu susresti oni koji koriste ljekarne s alfa lipoičnom kiselinom. Uostalom, nisu namijenjeni nanošenju na koži.

Julia Gagarina: Alfa-lipoinska kiselina koristi se u kozmetici, kako u čistom obliku (žuti prah), tako i u obliku soli ili spojeva s peptidima.

U svakom slučaju, to su dobri aktivni molekuli, odličan antioksidans. No, budući da je aktivna tvar i kapriciozan, doslovno ne voli sve: toplinu, svjetlost, metale, šećer.

To jest, ako formula ili pripravak koji se primjenjuje sadrže ostatke metalnih spojeva ili ako koristite vodu u kojoj su metali bili prije ili poslije upotrebe alfa lipoične kiseline: željezo, bakar itd., Ili izbjeljivač, alfa lipoična kiselina će stupiti u kontakt oni će se i oblik kompleksa slegnuti na koži.

Sve vrijeme pokušavaju stabilizirati alfa lipoinsku kiselinu. Mora biti upakovana u sustave dostave, poput liposoma. I moramo uzeti u obzir da je ovaj molekul vrlo aktivan, koristi se u ograničenim količinama - najviše 1% unosa.

Ako kupite lijek u ljekarni, morate obratiti pažnju na to da nije stabiliziran, kapriciran je, može se brzo razgraditi pod utjecajem istih soli, topline, zraka i svega ostalog.

Stoga je vrlo vjerovatno da će, kao rezultat toga, ljekarna alfa-lipoična kiselina, tačnije njegova sol, biti u praznom hodu. To će biti takav placebo efekt, a ne pravi glumački spoj.

Tako smo otkrili da je alfa lipoinska kiselina efikasna komponenta koja se uspješno koristi u kozmetici. Preporučena koncentracija je maksimalno 1%.

Tiogamma nije stabilna

Kada kupujete kozmetički proizvod, vi se bavite stabiliziranom alfa lipoičnom kiselinom.

Kada kupujete Tiogamma, imate posla sa nestabiliziranom formulom koja je osjetljiva na bukvalno sve: kloriranu vodu iz slavine koju ste isprali, metale prisutne u vodi, temperaturi, šećeru, svjetlu, zraku itd.

To znači da ako se operete vodom u kojoj su prisutni metali, nanesite kremu s mineralima na lice (nije važno, prije ili poslije Tiogamme) - alfa-lipoinska kiselina će ih kontaktirati i naseliti se na koži u obliku kompleksa, a djelotvornost će imati tendenciju do nule.

Kozmetika je i dalje efikasnija

Čak i pod pretpostavkom da možete ispuniti sve uvjete i da alfa lipoična kiselina zadrži svoja svojstva, učinkovitost ljekarničkog lijeka bit će i dalje nekoliko puta manja od učinka kozmetičkog proizvoda.

Poanta nije samo u tome što je u kozmetici alfa lipoična kiselina skrivena u nekom sistemu isporuke, na primjer, u liposomu.

Postoji još jedna važna nijansa - alfa lipoinska kiselina bolje funkcionira u kompleksu, pa se u kozmetici često koristi zajedno s vitaminima C i E, koenzimom Q10 i skvalenom.

Drugim riječima, za postizanje dobrog rezultata potreban vam je čitav tim! A efikasnost kozmetičkog proizvoda postiže se ne samo zahvaljujući prisutnosti alfa-lipoične kiseline, već zahvaljujući kompleksu komponenti koje zajedno djeluju mnogo bolje.

Na primjer, alfa lipoinska kiselina produžava život antioksidanata vitamina C i E, čineći kremu ili serum efikasnijim.

Stoga, reći da apotekarski lijek neće biti samo jeftiniji, nego i ništa lošiji od kozmetičkog proizvoda, blago rečeno, naivno.

Alfa lipoinska kiselina deluje bolje zajedno!

Rezultat je važan za kozmetologe

Naravno, kao što to obično biva pod takvim videozapisima, predviđam recenzije u duhu:

Zavaravaš nas! Za kozmetičare je jednostavno neprofitabilno kada žene koriste jeftina sredstva iz ljekarne. Koristim Tiogammu, pa čak i uz greške o kojima ovdje govorite, vidim odličan rezultat!

Odmah ću odgovoriti na takve komentare.

Možete koristiti sve što želite ako vjerujete da vam to pomaže. Ne postavljam si cilj odvraćati nekoga. Snimam video zapise, pišem članke i knjige za svoje pretplatnike koji sumnjaju u učinkovitost takvih lijekova i koji su zainteresirani za moje mišljenje i mišljenje stručnjaka iz oblasti kozmetičke hemije.

Ne treba razmišljati da kozmetičare ne zanimaju jeftini, ali efikasni alati. Vrlo zanimljivo. I siguran sam da mnogi kozmetolozi radoznalo čitaju ovaj članak.

Međutim, rezultat je na prvom mjestu važan kozmetologima - inače klijenti više neće dolaziti do njih. A ako je učinkovitost proizvoda u velikoj sumnji, kozmetolozi nisu zainteresirani za takav lijek.

Farmaceutski proizvodi kozmetika nisu konkurencija

Mislim da farmaceutski proizvod nije jeftina alternativa kozmetičkim proizvodima.

Prvo, Tiogamma također košta novac, uprkos činjenici da je njegova učinkovitost u najboljem slučaju niža, a u najgorem slučaju nula. I drugo, Tiogamma nije zamjena za njegu - još uvijek su nam potrebni serumi, kreme i drugi proizvodi za njegu kože.

Pa nije li bolje uzeti dobar kozmetički proizvod, gdje se alfa lipoična kiselina stabilizira, u kombinaciji je s drugim komponentama i ovaj „tim“ djeluje na korist kože što je efikasnije moguće?

Ali uprkos svemu navedenom, vjerujem da uz upotrebu Tiogamme neke žene vide dobar rezultat. To kažem bez sarkazma. Jednostavno znam da su neki ljudi izloženi placebo efektu.

Štaviše, neki ljudi su izloženi placebo efektu čak i kada znaju da je lek neefikasan, da koriste lijek. Postoje čak i studije na tu temu.

Ako su vam ove informacije bile korisne, podijelite vezu sa svojim prijateljima i napišite svoje mišljenje u komentarima.

Korisni linkovi:

Više od 10 godina pomažem klijentima da produže mladolikost kože i daju joj lijep i njegovani izgled. Sada, uz pomoć mojih knjiga Samopomoć o njezi kože br. 1, 55 Pogreške u njezi lica i samo-masažnoj renesansi, gotovo svi mogu poboljšati svoje stanje kože!

Ostavite Svoj Komentar