Test Da li ste rizični za dijabetes?

Dijabetes melitus je zaglušujuća bolest koja se, čini se, odjednom. Zapravo, "tlo" za njegovo stvaranje u tijelu traje vrlo dugo, a simptomi su slični drugim bolestima. Ako imate neke sumnje da je apsorpcija glukoze u tijelu poremećena, možete napraviti test za dijabetes putem interneta kod kuće. Njeni rezultati pokazat će postoje li preduvjeti za kontakt s liječnikom i treba li bez odlaganja otići endokrinologu.

Osim toga, u prvoj fazi razvoja dijabetesa mogu se ne primijetiti njegovi znakovi u obliku nezasitne žeđi i gladi, učestalog i obilnog mokrenja te naglog gubitka kilograma. Ali ekspresni test za dijabetes s medicinelab.ru sadrži kompleks sekundarnih simptoma, koji će bez analize pokazati postoji li potreba za brigom i potražiti medicinsku potvrdu zabrinutosti.

Zapravo, Internet ne odgovara u potpunosti na pitanje kako otkriti da imate dijabetes. Ali prema testu, postoji niz neizravnih signala koji su ljudi u svakodnevnom životu pozvani da to ne primijete, a to može spriječiti razvoj dijabetesa ili njegovu komplikaciju.

Na primjer, ako imate lošu kožu - razlog bi mogao biti bilo šta. Je li tako? Tačno. Ali ako je praćeno sistematskim trncem u nogama i osjećajem gladi, čak i nakon što obilno jedete, ovo je alarmantno zvono koje signalizira potrebu za testom na šećer u krvi. Zapravo su testovi za utvrđivanje šećerne bolesti napravljeni tako da osobe naprave problem u ranoj fazi jer o tome već možete saznati u fazi komplikacija, što otežava liječenje i normalizaciju metabolizma.

Ekspresni test je djelomična odluka o tome kako otkriti postoji li dijabetes. U slučaju pozitivnog rezultata, ne odgađajte posjetu ljekaru. Budući da dijabetes nije samo globalni metabolički problem, već i:

  • oštećena bubrežna funkcija,
  • pogled
  • neurološke komplikacije
  • vjerojatnost da će se razviti - u teškom obliku - koma.

Pogledajte video: Dokazano: Psi mogu da namirišu ovih 5 bolesti (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar