Retabolil - upute za upotrebu, sastav, oblik oslobađanja, indikacije, nuspojave, analozi i cijena

Oblik doziranja - otopina ulja za intramuskularnu injekciju: prozirna, zelenkasto-žuta, s karakterističnim mirisom, nema vanjskih vidljivih mehaničkih nečistoća (u ampulama od 1 ml, 1 ampula u kartonskom snopu ili 1 ampula u konturnom plastičnom pakovanju (paleta) , 1 pakovanje (paleta) u kartonskoj kutiji, a svako pakovanje sadrži i upute za upotrebu Retabolila).

Sastav od 1 ml rastvora:

  • Aktivna supstanca: nandrolon dekanat - 50 mg,
  • Pomoćne komponente: izopropil i benzil alkohol, suncokretovo ulje.

Farmakodinamika

Nandrolon je aktivna komponenta Retabolila - sintetskog derivata testosterona. Ima slabo androgeno djelovanje.

Retabolil je anabolično sredstvo produženog djelovanja (depot lijek). Pomaže u poticanju biosinteze proteina u tijelu, dovodi do kašnjenja kalcijuma, dušika, kalijuma, natrijuma, hlorida i fosfora. Kao rezultat toga, dolazi do povećanja mišićne mase i ubrzavanja rasta kostiju, opaža se zadržavanje vode u tijelu.

Farmakokinetika

Nandrolon decanoat otpušta se polako s mjesta ubrizgavanja u krvotok. T1/2 (poluživot eliminacije) čini 6 dana. Eter u krvi se brzo hidrolizira u nandrolon sa T1/2 manje od jednog sata Ukupno T1/2 za postupak koji uključuje hidrolizu, distribuciju i izlučivanje tvari iz plazme, iznosi 4,3 sata.

Metabolizam nandrolona nastaje u jetri. Glavni metaboliti - 19-norandosteron, 19-norepiantrosteron i 19-noretiokolanon, izlučuju se bubrezima. Nema podataka o farmakološkoj aktivnosti ovih metabolita.

Indikacije za upotrebu

Retabolil se koristi za liječenje bolesti kod kojih je indicirana produljena upotreba anaboličkih sredstava (kako bi se izbjegle komplikacije, uzimanje lijeka moguće je isključivo u medicinske svrhe):

  • Osteoporoza različite etiologije,
  • Verdnig-Hoffmannova spinalna amiotrofija,
  • Kršenje metabolizma proteina povezanih sa ozbiljnim opekotinama, povredama, operacijama, terapijom zračenjem, teškim zaraznim bolestima,
  • Progresivna distrofija mišića,
  • Kaheksije različitih etiologija,
  • Dijabetička retinopatija,
  • Glomerulonefritis, programirana hemodijaliza za hronično zatajenje bubrega,
  • Diseminirani karcinom dojke kod žena (kao palijativna metoda terapije).

Možda je kombinirana primjena Retabolila s glukokortikoidima, citostaticima i tuberkulostaticima.

Kontraindikacije

  • Karcinom prostate i dojke kod muškaraca,
  • Nefrotski sindrom
  • Hronični / akutni prostatitis
  • Teške bolesti jetre, zatajenje jetre zbog raka ili metastaza jetre,
  • Trudnoća i dojenje
  • Preosjetljivost na lijek.

Retabolil se uzima sa oprezom kod sledećih bolesti / stanja:

  • zatajenje srca
  • arterijska hipertenzija
  • dijabetes melitus
  • teška ateroskleroza,
  • cerebrovaskularna nesreća,
  • infarkt miokarda (uključujući anamnezu),
  • zatajenje bubrega / jetre,
  • hipertrofija prostate,
  • istorija glaukoma (anabolički steroidi uzrokuju zadržavanje tečnosti i natrijuma u tijelu),
  • epilepsija
  • konvulzije (uključujući istoriju)
  • migrene
  • starije dobi.

Za žene i djecu Retabolil se propisuje ako očekivani učinak terapije premaši moguće rizike (zbog androgene aktivnosti lijeka).

Retabolil, upute za upotrebu: metoda i doziranje

Retabolil treba davati duboko intramuskularno.

Lijek je propisan za ambulantno i bolničko liječenje.

Doktor pojedinačno određuje dozu Retabolila.

Prosječna pojedinačna doza za odrasle osobe je 25-50 mg, za djecu - 0,4 mg / kg tjelesne težine, učestalost primjene - svaka 3-4 tjedna.

Uz miopatije moguće je propisati pojedinačne doze. Za onkološke bolesti doza za odrasle je 50 mg svakih 5 dana, a kod teškog zatajenja bubrega ista se doza daje svake sedmice.

Nuspojave

Moguće neželjene reakcije (kod muškaraca i žena): povraćanje, mučnina, gubitak apetita, peckanje na jeziku, smanjen / povišen libido, akne (naročito kod dječaka i puberteta), zadržavanje natrijuma / dušika / vode u tijelu, edemi , žutica, kolestaza, pojačana vaskularizacija kože, suzbijanje izlučivanja gonadotropina, hiperkalcemija (posebno kod nepokretnih pacijenata i žena sa metastazama raka dojke).

Takođe, ovisno o spolu pacijenta, mogu se primijetiti sljedeći poremećaji:

  • Žene: simptomi virilizacije (u obliku hirzutizma, ćelavosti, nepovratnog smanjenja tona glasa, povećanje klitorisa, menstrualne nepravilnosti, suzbijanje funkcije jajnika),
  • Muškarci: česte erekcije u pubertetu, suzbijanje funkcije testisa, oligospermija, ginekomastija, povećanje penisa.

Posebna uputstva

Da bi se postigao optimalan terapeutski učinak, pacijent bi tokom terapije trebao primati adekvatnu količinu minerala, vitamina, masti, bjelančevina i ugljikohidrata s hranom.

Za djecu i žene, zbog androgenih aktivnosti Retabolil se može propisati samo u slučajevima kada je namjeravana korist veća od mogućeg rizika.

Primjena velikih doza lijeka u pubertetu može dovesti do preranog zatvaranja zona rasta i zaostalog rasta.

Retabolil može dovesti do razvoja kašnjenja natrija i tekućine u tijelu, pa ga treba koristiti s oprezom u slučaju arterijske hipertenzije, zatajenja bubrega / srca, epilepsije, migrene, glaukoma (kao i u slučaju povijesti ovih bolesti). Tokom terapije potrebno je pažljivo praćenje intraokularnog pritiska.

Prije propisivanja Retabolila, kao i tijekom liječenja, potrebno je obaviti rektalnu kontrolu veličine prostate.

U nekim slučajevima se tijekom liječenja primijećuju kršenja indeksa nekih funkcionalnih testova jetre i stoga je praćenje rada jetre indicirano svakog mjeseca.

Kod šećerne bolesti Retabolil može dovesti do povećanja glukozne tolerancije, smanjujući na taj način potrebu za inzulinom / oralnim hipoglikemijskim lijekovima.

Uz metastaze raka dojke u kosti, može se razviti hiperkalcemija. U tim slučajevima upotreba lijeka je moguća samo nakon normalizacije nivoa kalcijuma u krvi.

Upotreba Retabolila za poticanje atletskih kvaliteta je neprihvatljiva, jer može dovesti do ozbiljnih kršenja.

S oslabljenom funkcijom jetre

Kontraindikacije za upotrebu Retabolila su ozbiljna oštećenja jetre, zatajenje jetre kod pacijenata s karcinomom ili u bolesnika s metastazama na jetri.

Pacijenti s hepatičkom insuficijencijom blage do umjerene ozbiljnosti trebaju uzimati lijek s oprezom.

Na pozadini upotrebe lijeka ponekad se primjećuje razvoj indeksa nekih funkcionalnih testova jetre. S tim u vezi svaka 4 sedmice mora se pratiti funkcija jetre.

Interakcija lijekova

Retabolil treba propisati u kombinaciji sa sljedećim lijekovima:

  • Hipoglikemijski lekovi: zbog verovatnoće da se pojača njihov hipoglikemijski efekat,
  • Neizravni antikoagulansi: zbog vjerojatnosti pojačanog djelovanja.

Analozi Retabolila su: Superbolan, Abolon, Deca-Durabolin, Decanabol, Fortabolin, Nandrolon decanoate, Anabozan-Depot, Decanandrolin, Eubolin, Gormoretard, Superbolan, Northtosteronedecanoate, Turinabol-Depot.

Cijena Retabolila u ljekarnama

Približna cijena Retabolila (1 ampula od 1 ml) je 190 rubalja.

Obrazovanje: Prvo moskovsko državno medicinsko sveučilište nazvano po I.M. Sečenov, specijalnost „Opšta medicina“.

Podaci o lijeku su generalizirani, daju se u informativne svrhe i ne zamjenjuju službena uputstva. Samo-lijek je opasan za zdravlje!

Prema studijama, žene koje piju nekoliko čaša piva ili vina tjedno imaju povećan rizik od dobijanja raka dojke.

Karijes je najčešća zarazna bolest na svetu sa kojom se čak ni grip ne može boriti.

Ljudski stomak čini dobar posao sa stranim predmetima i bez medicinske intervencije. Poznato je da želučani sok otapa čak i kovanice.

Svaka osoba nema samo jedinstvene otiske prstiju, već i jezik.

Postoje vrlo zanimljivi medicinski sindromi, poput opsesivnog gutanja predmeta. U stomaku jednog pacijenta koji boluje od ove manije otkriveno je 2500 stranih predmeta.

Ako padnete s magarca, vjerovatnije je da ćete zavaliti vrat nego ako padnete s konja. Samo nemojte pokušavati pobiti ovu izjavu.

Obrazovana osoba manje je podložna bolestima mozga. Intelektualna aktivnost doprinosi stvaranju dodatnog tkiva za nadoknadu obolelih.

Dobro poznati lijek "Viagra" prvobitno je razvijen za liječenje arterijske hipertenzije.

Većina žena može dobiti više užitka od razmišljanja o svom lijepom tijelu u ogledalu nego od seksa. Dakle, žene, teže harmoniji.

74-godišnji australijski stanovnik James Harrison postao je darivatelj krvi oko 1.000 puta. Ima rijetku krvnu grupu, čija antitijela pomažu novorođenčadi koja boluje od teške anemije u preživljavanju. Tako je Australijanac spasio oko dva miliona djece.

Više od 500 miliona dolara godišnje se troši samo na lijekove protiv alergija u Sjedinjenim Državama. Da li još uvijek vjerujete da će se pronaći način kako konačno pobijediti alergije?

Posao koji osoba ne voli mnogo je štetniji za njegovu psihu nego nedostatak posla uopće.

Nekada je zijevanje obogatilo tijelo kiseonikom. Međutim, ovo gledište je opovrgnuto. Naučnici su dokazali da zijevanjem čovjek hladi mozak i poboljšava njegove performanse.

Najviša tjelesna temperatura zabilježena je kod Willieja Jonesa (SAD), koji je u bolnicu primljen sa temperaturom od 46,5 ° C.

Četiri kriške tamne čokolade sadrže oko dvjesto kalorija. Dakle, ako se ne želite poboljšati, bolje je da ne jedete više od dvije lobule dnevno.

Prema statističkim podacima, oko 80% žena u Rusiji pati od bakterijske vaginoze. U pravilu ovu neugodnu bolest prate bijeli ili sivkasti odljevi.

Oglašavanje na stranici

Aktivna hemijska supstanca: nandrolon dekanat.

Evo ga, pomislila sam u sebi. Tu je izvor sreće i snage bilo kojeg sportiste. Sa velikom pažnjom pregledao sam ove čarobne ampule sa svih strana. Ni ampule nisu bile slične našim uobičajenim krekularnim ampulama. Zakrivljeni raskošni oblici i zamršena naljepnica nisu vam dopuštali da suze oči. Nerazumljiv je osjećaj posjedovati takvu ljepotu i snagu u ruci, i prstima upotrijebiti to neka vrsta nježnosti. Put je otvoren prema nekoj zabranjenoj cesti.

Takođe je zabranjeno i prosuđivanje na svoj način, poput uzimanja droga i psihostimulansa, ali kao što znate, zabranjeno voće je slatko. S tim sam osjećajem izletio iz jednog od podruma pitchings, gdje biste mogli dobiti najjednostavniju i najtežu hemiju. Sad će se svi suhi kolači iz publike morati svaki put redati i s poštovanjem me susresti i vidjeti me kao djeda u vojsci - ovdje je pravi mladenački maksimalizam u svom najskromnijem obliku s elementima ozlojeđenosti prema čitavom svijetu.

S kakvim se smijehom sve ovo pamti, poslije mnogih godina i sazrijevanja. Ali tada je svijet zaista počeo da mi svijetli nekim neviđenim bojama, obećavajući nešto fenomenalno i nevjerovatno. Prvi dojam, kao što znate, može biti pogrešan, ali to je uvijek najživopisnije.

Šta je to i šta jede

Povratak na Retabolil. Tradicionalno, Retabolil se oslobađa u ampulama grla kapaciteta jednog mililitara i koncentracije lijeka od 50 mg po ml - to jest u jednoj ampuli je 50 mg aktivne tvari Nondralone Decanoate. Daleko od sporta, ljudi ili početnika sportaša, ova brojka ne govori ništa.

Je li puno ili malo? Utvrđena doza otkrivena je tih dana, na osnovu kliničkih studija i jednostavne upotrebe za pacijente. Medicinska upotreba je liječenje različitih oblika distrofije, patuljastog stanja i seksualne slabosti. Sada su u svim priloženim listićima za različite pripravke Nandralone Decanoate, uključujući Retabolil, terapijske doze označene u području od 25 mg tjedno ili 50 mg jednom u 14 dana, ovo je najčešći režim liječenja ovog lijeka. Otuda ova doza. Recimo odmah da ova doza ne odgovara mnogim sportašima (mislim na naše). Za stalnu upotrebu u sportu, ova je doza jednostavno smiješna, kada govorimo o 500-600 mg lijeka tjedno, ispada 10-12 ampula Retabolila tjedno. Vrlo nezgodno s obzirom na to da se mnogi ambiciozni ljudi ne zaustavljaju samo na Retabolilu, već istovremeno koriste i nešto drugo za ubrizgavanje.

U našoj zemlji još uvijek postoje slični lijekovi, čudaci s obzirom na njihove doze. To su Silabolin 25 mg / ml i Fenonolin 10-15 mg / ml. To je uglavnom potpuni izlaz da bi se dostigla normalna doza, 20-30 ampula nedeljno mora se infuzirati.

Dakle, Retabolil je još uvijek dobro urađen. Zamislite da li je imao koncentraciju od 25 ili 10 mg / ml. Općenito užas. Iz svih gore navedenih razloga, Retabolil je lijek za početnike koji svoj prvi tečaj mogu upravljati s 10-12 ampula, a pri vrhuncu će im ubrizgati više od 200 mg tjedno, tj. Ne više od 4 ampule. Kako se povećavaju rezultati i težina sportaša, tako male doze više ne daju pravi napredak.

Na šta mislim? Sada ću objasniti. Nondralone Decanoate je zaista najpopularniji anabolički steroid u sportskom svijetu. Ali doziranje bi trebalo postepeno povećavati jer ih bodybuilderi koriste. Mnogi od njih, nakon četiri tečaja, počinju se žaliti da više nisu zakačeni, a razlozi su u blizini - ovo je tjelesna ovisnost i debljanje, za što je potrebna velika količina aktivne tvari.

Nakon što ste glupo napredovali od 75 kilograma do 100, pokušajte još više rasti na svojim prvim laganim dozama za djecu. Zato kad naiđete na ovaj problem i prije ili kasnije svi se susretnu s tim, nemojte odmah kriviti Retuka za neaktivnost i nemojte misliti da ste lažni lažni.

Još jedna nesreća čeka one sportaše koji se odluče sušiti na Retabolilu - uz strogu dijetu ili čak dijetu srednje krutosti, ona se isključuje. Princip rada mnogih steroida leži u zadržavanju mnogih hranjivih sastojaka, soli i minerala, promjeni dušične ravnoteže i povećanju sposobnosti mišića da apsorbiraju proteine ​​i u konačnom rastu za njihov rast. Vrlo je glupo spuštati dijetu ili ako je jako nizak, nemojte ga povećavati. Kurs metana + retabolila vrlo je koristan s obzirom na to da metan povećava apetit i možete jesti više nego ikad prije a da pritom ne osipate psihu i želudac.

Istina je još jedan mit koji ću otpustiti, a odnosi se ne samo na retabolil, već i na mnoge druge steroide. Što se tiče vode, sa značajnim (uobičajenim za doze za sportaše) nandralone vrlo dobro zadržava vodu.Ne može ga odložiti jer je njegov posao skladištenje soli koja privlači vodu poput magneta.

I još jedna stvar! Mnoga popratna uputstva za upotrebu različitih lijekova pišu da lijek ne narušava rad jetre. Sjetite se jednom zauvijek o zadržavanju vode i sigurnosti određenog lijeka za jetru zapisano je u uputama za medicinske terapijske doze. Niko vam nikada neće dati garanciju kada precijenite doze 5-30 puta, ili čak i više. Ali ipak, po pravilu, s Retabolilom nikad nema problema. A što je vrlo važno Retabolil slabo ili u manjoj mjeri utječe na proizvodnju vlastitih hormona u tijelu.

Deca ili Retabolil? Ko će pobediti?

I niko neće pobediti! Deca i Retabolil već duže vrijeme dijele svoje tržište. Da ne vidimo kontingent ovih ljudi. Retabolil uzimaju ljudi koji nemaju pristup Deci, ljudi koji ne vjeruju nikome i kupuju Retabolil sa Metanom u ljekarni po receptima, negdje otrgnutim, prepunim fanatika. S njima je sve jasno, oni uvijek cvilu i brinu se da ih netko želi neprestano obmanjivati ​​i fotirati lažima.I na kraju, to su pridošlice na steroidne cikluse gdje velike doze nisu potrebne. Ovo su siloviki vrlo malih težinskih kategorija u kojima također nisu potrebne velike doze.Ovo su neki sportaši silovikiji i bodybuilderi kratkog dometa koji uzimaju nekoliko Retabolil ampula kako bi ih malo raspršili prije ozbiljnih doza.

Deca je mnogo praktičnija od retabolila u smislu koncentracije i u pogledu čistoće samog leka. Neki oblici oslobađanja imaju koncentraciju od 200 mg po ml - to su 4 ampule Retabolila. Ovo je pravi lijek za prave ambiciozne sportaše koji počinju sa 200 mg tjedno i završe s 1000-1200 mg Deca tjedno - niže doze za 110-130 kg ljudi su jednostavno beskorisne. U pogledu djelovanja, lijekovi su identični Deci, jer je zbog velikog volumena i povećane koncentracije jeftiniji od Retabolila, što je takođe plus kada trebate ponijeti mnogo, a ponekad čak i uštedjeti 50 dolara. Retabolil je mnogo bolji i efikasniji od mnogih ljekarničkih lijekova koji su dostupni u Rusiji.

Veća je u pogledu sigurnosti, metana i testenata i propionata. O Silabolinu i fenobolinu se nema što reći jer nitko ne može osjetiti njegovu punu snagu, jer bi bilo potrebno dnevno ubrizgati 10 ampula - ovo je teško i skupo, mada odjednom neko želi probati. Da, i klasa ovih lijekova je malo drugačija. Zaključno želim napomenuti da nije uzalud što je Retabolil tako popularan kod nas. Na njemu su mnogi sportaši napravili ogromna veličanstvena tijela. Što se mene tiče, već rijetko koristim Retabolil i vršim sve veći pritisak na Deco u ogromnim dozama, mada je davno kad se moj drugi tečaj sastojao od 6 ampula retabolila koje sam nedjeljom izgladnjivao jednom sedmično. U isto vrijeme postigao sam značajne rezultate i masa nije pala. O ovome, dopustite mi da odem.

Doziranje i primjena

Retabolil se ubrizgava duboko u mišić.

Za odrasle osobe prosječna pojedinačna doza je 25-50 mg nandrolon decanoata (0,5-1 ml otopine), koji se primjenjuje svaka 3-4 tjedna. U liječenju miopatije lijek se može propisati u pojedinačnim dozama, uzimajući u obzir težinu bolesti. U bolesnika s ozbiljnim zatajenjem bubrega preporučuje se primjena 50 mg (1 ml) jednom svakih 7 dana, za bolesnike s rakom - u istoj dozi jednom u 5 dana.

Za djecu se doze izračunavaju ovisno o tjelesnoj težini - 0,4 mg / kg svaka 3-4 tjedna.

Šta je retabolil

To je anabolički steroid potreban za sistemsku upotrebu. Lijek spada u skupinu hormonskih lijekova, sintetizovani je derivat prirodnog testosterona. Aktivne komponente, zasićujući organizam, doprinose skupu mišićne mase, jačanju koštanih struktura, formiranju atletske siluete. Stoga se Retabolil koristi ne samo u medicini za patologije povezane s akutnim nedostatkom razvoja mišićnog korseta, već i u profesionalnom sportu.

Sastav i oblik oslobađanja

Ovaj anabolik je dostupan u obliku bistre žuto-zelene otopine ulja za intramuskularnu primjenu. Homogena tekućina ima oštar, specifičan miris. Jedna kartona sadrži 1 ampulu na paleti, namijenjenu za jednokratnu upotrebu. Terapeutski učinak nastaje zbog aktivnosti i karakteristika hemijskog sastava koji su predstavljeni takvim aktivnim tvarima:

Aktivni sastojak za 1 ml rastvora

Dodatni aktivni sastojci

Farmakološko djelovanje

Aktivna komponenta nandrolon, kao derivat testosterona, karakteriše pojačano anabolično delovanje, dok je androgeni efekat slabo izražen. Iz tih razloga se aktivno koristi u bodybuildingu. Anabolički steroid pruža ovaj efekat u tijelu:

  • stimulira eritropoezu, broj crvenih krvnih zrnaca,
  • povećava brzinu i intenzitet sinteze proteina,
  • povećava hemoglobin i hematokrit,
  • izaziva odlaganje dušika, kalcijuma, natrijuma, kalijuma, hlorida i fosfata.

Retabolil nije visoko toksičan, stoga, povećano opterećenje jetre potpuno nedostaje, razvoj kolestaze je potpuno isključen. Poluživot aktivnih tvari iz tijela je 6 dana. Proces metabolizma koncentriran je u jetri, a glavni se metaboliti izlučuju - 19-norandrosteron, 19-norepiandrosteron i 19-nothiocholonolone bubrezima. Željeni efekat se javlja tek trećeg dana nakon uvođenja pojedinačne doze, a sam lijek ima dugotrajan učinak na tijelo.

Nuspojave i predoziranje

Prema uputama za upotrebu, tijekom konzervativne terapije nije isključeno oštro pogoršanje ukupnog zdravlja. Među neželjenim efektima u uputama ogledaju se:

  • alergijska reakcija na aktivne komponente Retabolila,
  • mučnina, povraćanje, peckanje jezika,
  • hipo- ili hiperfunkcija jajnika,
  • osip na koži, znakovi akni,
  • jetre, žutica,
  • povećana oteklina zbog kašnjenja u organizmu vode, natrijuma, azota.

Slučajevi predoziranja nisu opisani u detaljnim uputama, ali liječnici ne isključuju razvoj patologija iz živčanog i endokrinog sustava uz redovito precjenjivanje preporučenih doza. U takvim kliničkim slikama potrebno je individualno prilagoditi dozu, pojedinačno konzultirati liječnika i provesti simptomatsko liječenje.

Uslovi prodaje i skladištenja

Nemoguće je naručiti i kupiti lijek u internetskoj trgovini, jer se Retabolil pušta samo po receptu napisanom na posebnom obrascu. Preporučuje se čuvanje ampula na suhom i hladnom mjestu pri temperaturi nižoj od 25 stepeni, mora se pridržavati roka trajanja. Ako lijek nije istekao, ali se stvorio talog, otopina se mora prethodno zagrijati. Unesite sastav samo prozirno. Lijek koji je istekao (obavezno pogledajte datum na ambalaži), odložite ga žurno, ne koristite za predviđenu svrhu.

Retabolil nije pogodan za sve pacijente, ali u određenim kliničkim slučajevima postaje potpuno beskoristan. Ako trebate pronaći zamjenu za navedeni lijek za dobivanje mišićne mase i jačanje kostiju, preporučljivo je koristiti pomoć i povratne informacije stručnjaka. Ispod je predstavljen vrijedan analog Retabolila koji djeluje po istom principu:

  • Superball
  • Eubolin,
  • Abolone
  • Deca-Durabolin,
  • Werdnig-Hoffmann
  • Decanabol
  • Superball
  • Fortabolin,
  • Anabozan Depot,
  • Gormoretard,
  • Nortestosteron decanoate,
  • Turinabol Depot.

Cijena lijeka Retabolil u ljekarni varira između 250-300 rubalja po injekciji za 50mg / ml 1ml. cijene u Moskvi i provincijama su približno iste, ovisno o ocjeni ljekarne. Ispod su približne metropolitanske stope:

Način primjene: doziranje i tijek liječenja

Unesite duboko intramuskularno, najbolje u glutealnim mišićima, u prosečnoj dozi od 50 mg, 1 put u 3-4 nedelje. Ako je potrebno, povećajte na 100 mg. Deca: 0,4 mg / kg svake 3–4 nedelje. Trajanje terapije je do 12 mjeseci, ako je potrebno, moguć je i kurs terapije nakon 4 tjedna. U liječenju teških stanja (uključujući rak dojke, vatrostalnu anemiju) mogu biti potrebne veće doze, određene terapeutskim učinkom i usporedbom rizika i koristi terapije. Liječenje se provodi u pozadini prehrane bogate proteinima.

U slučaju anemije (istovremeno sa Fe preparatima) - 100-200 mg (za žene - 50-100 mg) 1 put nedeljno, za stimulaciju anaboličkih procesa - 50-200 mg (za žene - 50-100 mg) 1 put u 1-4 nedelje djeca 2-13 godina - 25-50 mg jednom u 3-4 tjedna.

Sa karcinomom dojke (nandrolon fenpropionat) - 50-100 mg jednom nedeljno. Trajanje tretmana je individualno.

Uz anemiju na pozadini hiperazotemije kod hroničnog zatajenja bubrega i kao pomoćni lijek na pozadini citostatske terapije, propisana je doza do 75 mg. Kod teškog hroničnog zatajenja bubrega - 50 mg jednom sedmično.

Interakcija

Pojačava efekte indirektnih antikoagulansa, inzulina i oralnih hipoglikemijskih lekova, sredstava protiv trombocita.

Slabi učinak hormona rasta i njegovih derivata (ubrzava mineralizaciju zona rasta pinealne žlijezde i to tubularnih kostiju).

GCS i MKS, kortikotropin, lijekovi koji sadrže natrijum i hrana bogata natrijumom, povećavaju (međusobno) zadržavanje tekućine u tijelu, povećavaju rizik od edema i povećavaju ozbiljnost akni.

Istodobna primjena s hepatotoksičnim lijekovima povećava rizik od oslabljenog rada jetre.

Pitanja, odgovori, recenzije o lijeku Retabolil


Pružene informacije namijenjene su medicinskim i farmaceutskim stručnjacima. Najtačnije informacije o lijeku nalaze se u uputama koje je proizvođač priložio na ambalaži. Nema informacija objavljenih na ovoj ili bilo kojoj drugoj stranici našeg web mjesta može poslužiti kao zamjena za lični zahtjev stručnjaku.

Pravila i uslovi skladištenja

Čuvati van domašaja dece na temperaturi od 15-30 ° C.

Rok trajanja je 5 godina.

Rastvor Retabolila pod uticajem hladnoće može postati zamućen. U tom slučaju se ampula mora prethodno zagrejati pre nego što se kristali rastope.

Pronašli ste grešku u tekstu? Odaberite ga i pritisnite Ctrl + Enter.

Ostavite Svoj Komentar

Anabolički steroidi: Retabolil (Nandrolon Decanoate)