Trake za glukometar Contour TS: recenzije i cijena

  • 13. oktobra 2018
  • Oprema
  • Crna Natalija

Bayer-ove test trake "Contour TS" dizajnirane su za ekspresnu analizu šećera u krvi u medu. institucije i samokontrolu kod kuće. Proizvođač garantira tačnost mjerenja samo kada dijeli potrošni materijal i glukometar iste kompanije. Sistem daje rezultate mjerenja u rasponu od 0,6-33,3 mmol / L.

Opcije i trošak

Kada kupujete testne trake za Contour TS glukometar, morate provjeriti datum isteka i procijeniti stanje na ambalaži zbog oštećenja. Komplet sa glukometrom uključuje:

  • olovka za probijanje
  • 10 test traka,
  • 10 lanceta
  • kutija za skladištenje i transport,
  • uputstva.

Ovisno o regiji, troškovi robe mogu varirati. U prosjeku, cijena paketa sa 50 test traka za glukometar iznosi otprilike 900-980 rubalja.

Uslovi skladištenja i upotreba test traka

Testne trake "Contour TS" čuvajte u epruveti na suhom, tamnom i hladnom mestu, van dosega dece. Temperatura za njihovo skladištenje može se kretati od 15 do 30 stepeni. Ako su bili na hladnom, tada bi trebali da stoje u toploj sobi 20 minuta pre postupka. Trake ne smiju biti zamrznute.

Uzmite traku neposredno prije postupka, odmah čvrsto zatvorite kućište olovke. U njemu je materijal zaštićen od:

  • oštećenja
  • zagađenje
  • temperaturne razlike
  • vlaga.

Zabranjeno je skladištenje rabljenih test traka, lanceta s novim. Ne uzimajte potrošni materijal nepranim i mokrim rukama. Nakon otvaranja kućišta nakon 180 dana, preostale se moraju zbrinuti, jer neće pokazati tačna mjerenja. Sav potrošni materijal je za jednokratnu upotrebu.

Zdravstveni pregled

Prije prvog korištenja test trake, morate provjeriti njezinu kvalitetu, jer pogrešan rezultat može prouzrokovati medicinsku grešku. Opasno je zanemariti kontrolno testiranje. Test trake "Contour TC 50" dizajnirane su za nadgledanje nivoa glukoze u krvi pomoću mjerača "Contour Plus".

Za provođenje postupka potrebno je kontrolno rješenje "Kontur TS" posebno razvijeno za ovaj sistem. Prilikom ispitivanja treba se usredotočiti na prihvatljive rezultate otisnute na ambalaži i boci. Zabranjeno je korištenje sustava ako se indikacije na zaslonu razlikuju od navedenog intervala. Potrebno je zamijeniti test trake ili se obratiti odgovarajućoj službi.

Karakteristike pruge

Test trake "Contour" najpovoljnije su za pacijente. Odlikuje ih izvrsna preciznost, pogreška ne prelazi 0,02-0,03%. Kao rezultat, ove su trake među najtačnijim i istovremeno pristupačnim. Imaju neke karakteristike, od kojih se jedna odnosi na reagens. U svom kvalitetu koristi se enzim FAD GDY, koji ne reagira na:

Kada kupujete novi paket Contour TS test traka, nema potrebe za ponovnim kodiranjem brojila, jer su svi u istom kodu. Sistem koristi napredniju, elektrohemijsku metodu za testiranje. Temelji se na procjeni količine električne struje koja nastaje kao rezultat reakcije reaktanata s glukozom. Za obradu rezultata potrebno je 5 sekundi. Pojavljuje se na displeju.

Kontraindikacije i ograničenja

Trake "Contour TS" imaju određena ograničenja. Kontraindikacije uključuju prisustvo oslabljene periferne cirkulacije. Postoje posebna uputstva. Nadmorska visina unutar 3 048 m nadmorske visine ne utječe značajno na rezultate.

Ako je koncentracija triglicerida veća od 33,9 mmol / l ili holesterola iznad 13,0 mmol / l, tada će očitanja najčešće biti precijenjena.

Acetaminofen i askorbinska kiselina, koji su se akumulirali u periodu liječenja, nemaju značajan učinak, kao ni smanjenje koncentracije bilirubina i mokraćne kiseline, koji se prirodno pojavljuju u krvi.

Korak po korak uputstva

  • mjerač glukoze u krvi
  • epruveta sa test trakama "Contour TS",
  • Microlight 2 ručka,
  • jednokratne lancete,
  • obrišite alkohol.

Zatim se u probijač ubacuje lanceta za jednokratnu upotrebu i podešava se dubina probijanja. Da biste to učinili, zakrenite pokretni dio sa slike, gdje je naznačen mali kap, na srednji i veliki. Morate se usredotočiti na značajke dermisa i svojstva kapilarne mreže.

Ruke se moraju oprati sapunom i vodom. To će pomoći povećati protok krvi, a nježna masaža će ih ugrijati. Najbolje osušiti sušilom za kosu. Po potrebi se prst tretira alkoholnom maramicom. Treba imati na umu da, ako vlaga ili alkohol ostanu na njemu, onda će rezultati biti netačni.

Zatim umetnite traku sa sivim krajem u narandžasti priključak i mjerač će se automatski uključiti. Na ekranu se prikazuje simbol - traka sa kapom. Postoje tri minute za pripremu biomaterijala za analizu. Ako se proces duže vuče, uređaj se isključuje, tada morate ukloniti traku i ponovo je umetnuti.

Drška "Microlight 2" mora se čvrsto pritisnuti sa bočne vrhove prstiju, dubina uboda ovisi o tome. Nakon pritiska na plavo dugme, tanka igla će probiti kožu. Proces je potpuno bezbolan. Prva kap ukloni se suvim pamukom.

Glukometar se unosi na prst tako da ivica trake ne dodiruje kožu, već samo dodiruje kap. Ona će sam stisnuti pravu količinu krvi. Ako nije dovoljno, pojavit će se uvjetni signal - prazna traka. Tada morate dodati više krvi u roku od pola minute. Ako za to vrijeme nije moguće dovršiti radnje, onda se traka mijenja u novu.

Nakon 8 sekundi, rezultat se vidi na displeju. Za to vrijeme, dodirivanje test trake je zabranjeno. Nakon završetka postupka treba ukloniti traku s metra, a iz olovke jednokratnu lancetu. Da biste to učinili, morate ukloniti poklopac, staviti na iglu zaštitnu glavu. Dugme za otpuštanje i ručica za spajanje automatski će ukloniti koplje u kontejner za smeće. Ljekari savjetuju da rezultate unesete u računar ili dnevnik posebno napravljen za ovaj slučaj. Na kućištu uređaja nalazi se otvor za povezivanje sa ličnim računarom. Zahvaljujući pogodnosti, čak i starije osobe slabog zdravlja mogu koristiti uređaj i test trake.

Redovno praćenje pomaže pacijentu da prati dinamiku, a lečeći lekar da proceni efikasnost lekova, da promeni režim lečenja. Mnogi su birajući za sebe test trake "Circuit TS" bili vrlo zadovoljni njegovom kupnjom. Oni garantiraju tačnost rezultata mjerenja uz minimalnu grešku. Gotovo svi korisnici primjećuju kombinaciju visoke tehnologije, jednostavnosti, kvalitete, kompaktnosti i praktičnosti tih potrošnih materijala. Glavna stvar je kupiti originalne test trake, a najbolje u ljekarnama, koje po potrebi mogu pružiti potvrde o kvaliteti.

Trake za glukometar Contour TS: recenzije i cijena

Ljudi kojima je dijagnosticiran dijabetes tipa 1 i 2, trebaju svakodnevno nadgledati razinu šećera u krvi. Za samostalno mjerenje kod kuće idealno su postavljeni posebni glukometri koji imaju dovoljno visoku tačnost i minimalnu grešku. Trošak analizatora ovisi o kompanijama i funkcionalnosti.

Najpopularniji i najpouzdaniji uređaj je Contour TC merač njemačke kompanije Baer Consumer Care AG. Ovaj uređaj koristi test trake i sterilne jednokratne lancete, koje se moraju kupiti zasebno, tokom mjerenja.

Glukometar Contour TS ne zahtijeva uvođenje digitalnog kodiranja prilikom otvaranja svakog novog paketa s test trakama, što se smatra velikim plusom u usporedbi sa sličnim uređajima ovog proizvođača. Uređaj praktično ne izobličuje dobiveni pokazatelj, ima povoljne karakteristike i brojne pozitivne kritike ljekara.

Glucometer Bayer Contour TS i njegove karakteristike

Mjerni uređaj TS Circuit prikazan na fotografiji ima prikladan široki zaslon s jasnim velikim slovima, zbog čega je izvrstan za starije ljude i bolesnike sa oštećenim vidom. Očitavanje glukometra može se vidjeti osam sekundi nakon početka ispitivanja. Analizator je kalibriran u krvnoj plazmi, što je važno uzeti u obzir prilikom provjere brojila.

Glukometar Bayer Contour TC teži samo 56,7 grama i kompaktne je veličine 60x70x15 mm. Uređaj može pohraniti do 250 nedavnih mjerenja. Cijena takvog uređaja je oko 1000 rubalja. Detaljne informacije o radu brojila mogu se vidjeti u videu.

Za analizu možete koristiti kapilarnu, arterijsku i vensku krv. U tom je pogledu dopušteno uzimanje krvi ne samo na prstu, već i sa drugih pogodnijih mjesta. Analizator samostalno određuje vrstu krvi i bez grešaka daje pouzdane rezultate istraživanja.

  1. Kompletan set mjernih uređaja sadrži izravno Contour TC glukometar, olovku za probuđivanje krvi, prikladan poklopac za skladištenje i nošenje uređaja, priručnik s uputama, garancijski list.
  2. Glucometer Kontur TS isporučuje se bez test traka i lanceta. Potrošni materijal se kupuje odvojeno u bilo kojoj ljekarni ili specijalnoj trgovini. Za 800 rubalja možete kupiti paket test traka u količini od 10 komada, koji su prikladni za analizu.

Ovo je prilično skupo za ljude s dijabetesom tipa 1, jer je uz ovu dijagnozu potrebno nekoliko puta dnevno provoditi test krvi na šećer. Normalne igle za lancete skupe su i za dijabetičare.

Sličan metar je i Contour Plus, koji je dimenzija 77x57x19 mm i težak je samo 47,5 grama.

Uređaj analizira mnogo brže (za 5 sekundi), može uštedjeti do 480 posljednjih mjerenja i košta oko 900 rubalja.

Koje su prednosti mjernog uređaja?

Naziv uređaja sadrži kraticu TS (TC), koja se može dešifrirati kao Total Simplicity ili u ruskom prijevodu "Apsolutna jednostavnost". Ovaj se uređaj zaista smatra vrlo jednostavnim za korištenje, tako da je idealan za djecu i starije osobe.

Da biste obavili test krvi i dobili pouzdane rezultate istraživanja, potrebna vam je samo jedna kap krvi. Zato pacijent može napraviti mali punkciju na koži kako bi dobio pravu količinu biološkog materijala.

Za razliku od drugih sličnih modela, mjerač Contour TS ima pozitivne kritike zbog nedostatka potrebe za kodiranjem uređaja. Analizator se smatra vrlo preciznim, greška je 0,85 mmol / litra pri dobivanju pokazatelja ispod 4,2 mmol / litra.

  • Merni uređaj koristi biosenzorsku tehnologiju, zbog koje je moguće izvršiti analizu, bez obzira na sadržaj kisika u krvi.
  • Analizator vam omogućuje analizu na nekoliko pacijenata, dok rekonfiguriranje uređaja nije potrebno.
  • Uređaj se automatski uključuje kada instalirate test traku i isključi se nakon uklanjanja.
  • Zahvaljujući Contour USB meraču, dijabetičar može sinkronizirati podatke s osobnim računarom i po potrebi ih ispisati.
  • U slučaju slabog napunjenosti baterije, uređaj upozorava posebnim zvukom.
  • Uređaj ima izdržljivo kućište izrađeno od plastike otporne na udarce, kao i ergonomskog i modernog dizajna.

Glukometar ima prilično malu grešku, jer zbog korištenja modernih tehnologija, prisutnost maltoze i galaktoze ne utječe na razinu šećera u krvi. Uprkos hematokritu, uređaj jednako precizno analizira krv tečne i guste konzistencije.

Generalno, mjerač Contour TS ima vrlo pozitivne kritike pacijenata i ljekara. U priručniku se nalazi tabela mogućih grešaka prema kojoj dijabetičar može samostalno konfigurirati uređaj.

Takav se uređaj pojavio u prodaji 2008. godine i još uvijek je u velikoj potražnji među kupcima. Danas su dvije kompanije angažirane na montaži analizatora - njemačka kompanija Bayer i japanska koncerna, pa se smatra da je uređaj kvalitetan i pouzdan.

„Redovno koristim ovaj uređaj i ne žalim zbog toga“ - takve recenzije se često mogu naći na forumima u vezi s ovim brojilom.

Ovakvi dijagnostički alati mogu se sigurno ponuditi kao poklon obiteljskim ljudima koji prate njihovo zdravlje.

Koji su nedostaci uređaja

Mnogi dijabetičari nisu zadovoljni visokim troškovima zaliha. Ako nema problema gdje kupiti trake za mjerač glukoze Kontur TS, tada napuhana cijena ne privlači mnoge kupce. Osim toga, komplet uključuje samo 10 komada trakica, što je vrlo malo za dijabetičare sa dijabetesom tipa 1.

Također je minus činjenica da komplet ne uključuje igle za probijanje kože. Neki pacijenti nisu zadovoljni vremenom ispitivanja koje je prema njima predugo - 8 sekundi. Danas možete naći na prodaju brže uređaje po istoj cijeni.

Činjenica da se umjeravanje uređaja vrši u plazmi također se može smatrati nedostatkom, jer verifikaciju uređaja treba provesti posebnom metodom. Inače, recenzije o Contour TS glukometru su pozitivne, jer je greška glukometra mala, a uređaj je prikladan za rad.

Kako se koristi Contour TS mjerač

Prije prve upotrebe, trebali biste proučiti opis uređaja, jer je za to upute u vezi s korištenjem uređaja uključeno u paketu. Contour TS mjerač koristi Contour TS test trake, koje se moraju provjeriti radi integriteta svaki put.

Ako je pakovanje s potrošnim materijalom bilo u otvorenom stanju, sunčeve zrake su pale na testne trake ili su na slučaju pronađene bilo kakve mane, bolje je odbiti upotrebu takvih traka. U suprotnom će indikatori, i pored minimalne greške, biti precijenjeni.

Testna traka skida se s paketa i postavlja se u posebnu utičnicu na uređaju, obojenu narančastom bojom. Analizator će se automatski uključiti nakon čega se na displeju može vidjeti treptavi simbol u obliku kapi krvi.

  1. Da biste probušili kožu, koristite lance za Contour TC glukometar. Pomoću ove igle za glukometar vrši se uredan i plitak proboj na prstu ruke ili na drugom prikladnom području tako da se pojavi mala kap krvi.
  2. Dobivena kap krvi nanosi se na površinu test trake za glukotar Contour TC umetnut u uređaj. Krvni test se obavlja osam sekundi, u tom trenutku se na ekranu prikazuje tajmer koji izvodi obrnuto vreme.
  3. Kad uređaj emitira zvučni signal, potrošeni test test traka uklanja se iz utora i odlaže. Njegova ponovna upotreba nije dopuštena, jer u ovom slučaju glukometri precjenjuju rezultate ispitivanja.
  4. Analizator će se automatski isključiti nakon određenog vremena.

U slučaju grešaka, morate se upoznati s priloženom dokumentacijom, posebna tablica mogućih problema pomoći će vam da sami konfigurirate analizator.

Da bi dobiveni pokazatelji bili pouzdani, važno je slijediti određena pravila. Norma šećera u krvi zdrave osobe prije jela je 5,0-7,2 mmol / litra. Norma šećera u krvi nakon jela kod zdrave osobe iznosi 7,2-10 mmol / litra.

Pokazatelj od 12-15 mmol / litra nakon jela smatra se odstupanjem od norme, ako mjerač pokazuje više od 30-50 mmol / litra, ovo stanje je opasno po život i zahtijeva hitnu medicinsku pomoć.

Važno je još jednom uzeti test krvi za glukozu, ako su nakon dva testa rezultati isti, trebate nazvati hitnu pomoć. Preniske vrijednosti manje od 0,6 mmol / litra su također opasne po život.

Upute za upotrebu kruga mjerača glukoze nalaze se u videu u ovom članku.

Navedite svoj šećer ili odaberite spol za preporuke. Pretraga nije pronađena. Prikaz. Pretraživanje. Nije pronađen. Prikazuje. Pretraživanje. Nije pronađen.

Glucometer Contour TS: koje su test trake pogodne i kako ih koristiti?

Pacijenti sa šećernom bolešću primorani su svakodnevno koristiti glukometar. Pažljivo praćenje glikemije ključ je njihovog zadovoljavajućeg zdravlja i dugog života bez opasnih komplikacija dijabetesa. Uređaj za mjerenje šećera u krvi nije dovoljan za mjerenje.

Da biste dobili precizne rezultate mjerenja, također je važno imati pri ruci test trake koji su najprikladniji za raspoloživi mjerni uređaj.

Upotreba testera namijenjenih glukometrima drugih marki može negativno utjecati na točnost dobivenih brojeva i rad samog glukometra.

Koje su test trake pogodne za Contour TC mjerač?

Da bi uređaj ispravno radio i proizveo točne brojeve, potrebno je koristiti trake dizajnirane za određeni model uređaja (u ovom slučaju govorimo o uređaju Contour TS).

Ovaj pristup je opravdan podudaranjem karakteristika testera i uređaja što vam omogućava da dobijete tačan rezultat.

TC kontura trake

Činjenica je da proizvođači izrađuju trake za glukometre na različitim uređajima, koristeći različite tehnologije.

Rezultat ovakvog pristupa su različiti pokazatelji osjetljivosti uređaja, kao i razlike u veličini testera, što je posebno važno prilikom umetanja trake u otvor za mjerenja i aktiviranja uređaja.

Važno je odabrati trake koje je proizvođač kreirao posebno za određeni metar.

U pravilu, prodavači navode potrebne parametre u karakteristikama, pa prije kupnje ovih ili onih traka morate pažljivo proučiti ovaj parametar u odgovarajućem odjeljku kataloga.

Kako se koriste testne ploče?

Na mnogo načina, točnost mjerenja ne ovisi samo o kvaliteti mjernog uređaja, već i o karakteristikama test traka. Da bi mjerne trake zadržale svoje osnovne osobine što je duže moguće, potrebno je strogo pridržavati uvjeta skladištenja i pravila njihove uporabe.

Među stavke koje se moraju poštivati ​​u postupku upotrebe i skladištenja ispitnog materijala su i sljedeći savjeti:

  1. trake treba čuvati u originalnom plastičnom kutiji. Premještanje i njihovo naknadno održavanje u bilo kojem drugom spremniku koji prvobitno nije bio namijenjen za ove svrhe mogu negativno utjecati na karakteristike testera,
  2. trake treba čuvati na suhom mjestu zaštićenom od sunca, temperatura zraka u kojoj ne prelazi 30 ° C. Materijal treba zaštititi i od vlage,
  3. kako ne bi došlo do izobličenja rezultata, potrebno je ukloniti test traku iz ambalaže neposredno prije mjerenja,
  4. testeri se ne mogu koristiti nakon završetka datuma rada. Da biste ispravno odredili ovaj dan, upišite datum uklanjanja iz slučaja prve trake na dan otvaranja paketa sa trakama i izračunajte krajnji datum upotrebe pročitavši upute,
  5. prostor namijenjen za nanošenje biomaterijala mora biti suh i čist. Ne koristite traku ako je prljavština ili hrana pala na testnom području,
  6. Uvek koristite testere dizajnirane za brojilo vašeg modela.

Također, obavezno je pažljivo nadzirati da alkohol ne nađe na traku koju koristite za dezinfekciju zone probijanja. Komponente alkohola mogu iskriviti rezultat, pa ako niste na putu, za čišćenje ruku preporučljivo je koristiti obični sapun i vodu.

Rok trajanja i uslovi skladištenja

Uvjeti skladištenja i vrijeme u kojem se trake mogu koristiti obično su naznačene u uputama. Da se ne naruše zahtjevi, potrebno je pažljivo proučiti upute.

Proizvođači u pravilu postavljaju sljedeće zahtjeve za korisnike:

  1. testeri se moraju čuvati na mjestu zaštićenom od sunčeve svjetlosti, vlage i povišene temperature,
  2. temperatura zraka u skladištu ne smije biti veća od 30 C,
  3. Skladištenje traka bez pakiranja strogo je zabranjeno. Nedostatak zaštitne ljuske može doprinijeti slabljenju radnih svojstava proizvoda,
  4. prije mjerenja potrebno je otvoriti ispitivač,
  5. upotreba alkohola za dezinfekciju kože prije mjerenja ne preporučuje se. Jedini izuzetak su mjerenja na putu. U takvim je situacijama potrebno pričekati dok alkohol ne ispari iz ruku, a za mjerenje pokazatelja treba koristiti samo polje ovoga.

Poštivanje roka trajanja test traka je takođe važan zahtev u procesu upotrebe materijala. Obično je rok naveden na ambalaži i u uputama.

Kako se ne biste pogriješili s ekstremnim datumom korištenja, samostalno možete izvršiti potrebne proračune. U ovom slučaju početna točka bit će dan otvaranja ambalaže s test trakama.

Ako su test trake istekle, ne pokušavajte sa srećom i uzmite mjerenja uz njihovu pomoć. U ovom slučaju, moguće je dobiti nepouzdan rezultat, što će se negativno odraziti na rezultat mjerenja, što zauzvrat može biti opasno po zdravlje.

Cijena za N50 test trake za Contour TS

Cijena testnih traka za Contour TS mjerač može varirati. Sve će ovisiti o cjenovnoj politici prodavaonice ljekarne, kao i o prisustvu ili odsutnosti posrednika u trgovačkom lancu.

Neke ljekarne daju posebne ponude kupcima. Možete kupiti, na primjer, drugo pakovanje testera za pola cijene ili uz znatan popust.

U prosjeku, cijena paketa koji sadrži 50 test traka za glukometar iznosi oko 900 - 980 rubalja. Ali, ovisno o regiji u kojoj se nalazi ljekarna, cijena robe može varirati.

U nekim slučajevima promotivne ponude primjenjuju se na pakete čiji datum isteka uskoro ističe. U takvoj situaciji potrebno je usporediti vlastite potrebe s brojem bendova da ne biste naknadno bacili istekli proizvod.

Veleprodajne su serije bendova jeftinije. Međutim, nabavljajući veliki broj paketa, opet, ne zaboravite na datum isteka robe.

Tako da možete formirati objektivno mišljenje o Contour TS test trakama, pružamo vam povratne informacije dijabetičara koji su koristili ove testere:

  • Inga, 39 godina. Contour TS merač koristim drugu godinu zaredom. Nikad nije propao! Merenja su uvek tačna. Testne trake za to su jeftine. Paket od 50 komada košta oko 950 rubalja. Osim toga, u ljekarnama se zalihe ove vrste testera sređuju mnogo češće nego za ostale. I zdravlje je pod kontrolom, i ne mogu si to priuštiti,
  • Marina, 42 godine. Kupio sam mami glukoza Contour TS i trake za njega. Sve je bilo jeftino. I ovo je važno, jer je mamina penzija mala, a dodatni troškovi za nju mogu biti pretjerani. Rezultat mjerenja je uvijek tačan (u usporedbi s rezultatom laboratorijskog ispitivanja). Sviđa mi se što se test trake prodaju u gotovo svim ljekarnama. Stoga ih ne morate dugo tražiti i nema problema s pronalaženjem i kupnjom istih.

Važno je znati! Problemi s razinom šećera s vremenom mogu dovesti do čitavog niza bolesti, kao što su problemi s vidom, kožom i dlakom, čirevi, gangrena pa čak i kancerozni tumori! Ljudi su naučili gorko iskustvo da normaliziraju nivo šećera uživaju ...

Upute za upotrebu brojila Contour TC:

Pravilan izbor test traka za brojilo je ključ za tačan rezultat mjerenja. Stoga nemojte zanemariti preporuke proizvođača koji savjetuju upotrebu testera dizajniranih strogo za određeni model.

Ako ne znate koje vrste testera su vam potrebne, obratite se prodajnom savjetniku za pomoć. Specijalist ima potpunu listu informacija o proizvodima koji se nude u katalogu, tako da će vam pomoći napraviti pravi izbor.

Glucometer Contour TS: upute, cijena, recenzije dijabetičara

Kontinuirano praćenje nivoa glukoze sastavni je dio života čovjeka s dijabetesom.

Danas tržište nudi sve prikladnije i kompaktnije uređaje za brzu analizu šećera u krvi, koji uključuju mjerač glukoze Contour TS, dobar uređaj njemačke kompanije Bayer, koji već dugi niz godina proizvodi ne samo lijekove, već i medicinske proizvode. .

Prednost Contour TS-a bila je jednostavnost i jednostavna upotreba zbog automatskog kodiranja, što eliminira potrebu da sami provjerite kod test traka. Uređaj možete kupiti u ljekarni ili ga naručiti putem interneta, vršeći isporuku.

U prijevodu s engleskog Total Simplicity (TS) znači "apsolutna jednostavnost". Koncept jednostavne i praktične uporabe implementiran je u uređaju do maksimuma i ostaje uvijek aktivan. Jasno sučelje, najmanje tipki i njihova maksimalna veličina neće dozvoliti da se stariji pacijenti zbune. Port za test test traku označen je jarko narančastom bojom i lako ga je pronaći za osobe sa slabim vidom.

  • glukometar sa futrolom
  • Olovka za mikro piercing,
  • lancete 10 kom
  • CR 2032 baterija
  • uputstva i garancijske kartice.

Prednosti ovog brojila

  • Nedostatak kodiranja! Rješenje drugog problema bila je upotreba mjerača Contour TS. Prije toga, korisnici su svaki put morali unositi kod test test trake, što se često zaboravljalo, a oni su uzalud nestajali.
  • Minimalno krvi! Samo je 0,6 μl krvi sada dovoljno za određivanje razine šećera. To znači da nema potrebe duboko probijati prst. Minimalna invazivnost omogućava upotrebu glukokomera Contour TS svakodnevno i djeci i odraslima.
  • Tačnost! Uređaj otkriva glukozu isključivo u krvi. Prisutnost ugljikohidrata poput maltoze i galaktoze ne dolazi u obzir.
  • Otporan na udarce! Moderan dizajn kombinira se s izdržljivošću uređaja, mjerač je izrađen od jake plastike, što ga čini otpornim na mehaničke napone.
  • Spremanje rezultata! Posljednja 250 mjerenja razine šećera pohranjena su u memoriji uređaja.
  • Kompletna oprema! Uređaj se ne prodaje odvojeno, već u kompletu sa skarifiračem za probijanje kože, 10 lanceta, prikladnim obimnim poklopcem i garancijskim kuponom.
  • Dodatna funkcija - hematokrit! Ovaj pokazatelj prikazuje omjer krvnih zrnaca (bijelih krvnih zrnaca, crvenih krvnih zrnaca, trombocita) i njegovog tekućeg dijela. Normalno, kod odrasle osobe hematokrit je u prosjeku 45 - 55%. Ako dođe do smanjenja ili povećanja, prosuđuje se promjena viskoznosti krvi.

Nedostaci Contour TS-a

Dvije nedostatke brojila su vrijeme kalibracije i analize. Rezultat mjerenja prikazuje se na ekranu nakon samo 8 sekundi. Ali ni ovaj put generalno nije loš.

Iako postoje uređaji s intervalom od pet sekundi za određivanje razine glukoze. Ali kalibracija Contour TS glukometra provedena je u plazmi u kojoj je koncentracija šećera uvijek veća za 11% nego u cijeloj krvi.

To samo znači da prilikom procjene rezultata morate mentalno smanjiti za 11% (podijeljeno sa 1,12).

Umjeravanje plazme ne može se nazvati posebnim nedostatkom, jer se proizvođač pobrinuo da se rezultati poklapaju s laboratorijskim podacima. Svi su novi glukometri kalibrirani plazmom, osim satelitskog uređaja. Novi Contour TS ne sadrži nedostatke, a rezultati se prikazuju u samo 5 sekundi.

Ispitne trake za merač glukoze

Jedina zamjenska komponenta uređaja su test trake, koje se moraju redovito kupovati. Za Contour TS razvijene su ne baš velike, ali ne baš male test trake kako bi se starijim osobama olakšalo njihovo korištenje.

Njihova važna osobina, koja će se svidjeti svima, bez izuzetka, je neovisno povlačenje krvi iz prsta nakon probijanja. Nema potrebe istiskivati ​​pravu količinu.

Obično se potrošni materijal čuva u otvorenoj ambalaži ne duže od 30 dana. To jest, mjesec dana je prikladno potrošiti sve test trake u slučaju drugih uređaja, ali ne s Contour TC metrom.

Njegove trake u otvorenoj ambalaži čuvaju se 6 mjeseci bez pada kvalitete.

Proizvođač daje garanciju za točnost svog rada, što je vrlo važno za one koji ne trebaju svakodnevno koristiti glukometar.

Uputstvo za upotrebu

Prije upotrebe glukometra Contour TS, trebali biste osigurati da se svi lijekovi ili insulini za snižavanje šećera uzimaju prema rasporedu koji je propisao liječnik. Tehnika istraživanja uključuje 5 akcija:

  1. Izvadite test traku i umetnite je u narandžasti otvor dok se ne zaustavi. Nakon automatskog uključivanja uređaja, pričekajte "pad" na ekranu.
  2. Operite i osušite ruke.
  3. Učinite punkciju kože scariferom i očekujte pojavu kapi (ne morate je istisnuti).
  4. Nanesite oslobođenu kap krvi na sam rub test trake i pričekajte informacijski signal. Nakon 8 sekundi, rezultat će se pojaviti na ekranu.
  5. Uklonite i odbacite iskorišćenu test traku. Brojilo će se automatski isključiti.

Gdje kupiti Contour TC merač i koliko?

Glucometer Kontur TS možete kupiti u ljekarnama (ako nisu dostupne, a zatim po narudžbi) ili u internetskim trgovinama medicinskih proizvoda. Cijena se može malo razlikovati, ali uglavnom je jeftinija od ostalih proizvođača. U prosjeku, cijena uređaja s cijelim kitom iznosi 500 - 750 rubalja. Dodatne trake u iznosu od 50 komada mogu se kupiti za 600-700 rubalja.

Glucometer Contour TS - jednostavno i jeftino rješenje za kontrolu dijabetesa

Dobar dan svima! Svi koji imaju problem sa visokim šećerom neminovno se suočavaju s problemom odabira uređaja za mjerenje razine glukoze kod kuće.

Slažete se, odlazak u kliniku nekoliko puta mjesečno i stajanje u redu nije baš ugodno.

I sama pokušavam djecu odvesti u bolnice što je rjeđe moguće i hvala Bogu! A ako se odjednom razbolite, postoje simptomi hipoglikemije ili odaberete li adekvatnu dozu tableta ili inzulina, onda će vam, naravno, učestalo putovanje u laboratoriju postati teret.

Zato kod kuće postoje uređaji za mjerenje šećera u krvi. Ne govorim o stalnom sistemu praćenja kao Dex, govorim o običnom mjeraču glukoze u krvi. Ali sada se postavlja još jedno važno pitanje: „Kako odabrati takav uređaj?“ Po mom mišljenju, najbolji merač treba biti:

  • tačna u merenjima
  • jednostavan za upotrebu
  • jeftino za održavanje

Trenutno postoji puno glukometra, a stalno se pojavljuju nove tvrtke koje proizvode takve uređaje. Ne znam za vas, dragi čitaoci, ali više volim da vjerujem kompanijama koje su već dugo na tržištu medicinske robe. Ovo dokazuje da su proizvodi testirani vremenom, da ljudi aktivno kupuju i zadovoljni su kupnjom.

Jedan od tih "dokazanih" glukometra je Contour TC merač. U potpunosti ispunjava tri kriterija, o kojima sam govorio malo više.Ako već dugo čitate moj blog, tada ste već shvatili da ja za vas biram samo najbolje, u šta sam sigurna 100%. Danas ću vam malo bliže predstaviti glukotar Contour TS, a na kraju članka pronaći ćete vrlo ugodno iznenađenje.

Zašto TC mjerač glukoze

TC sklop jedan je od najatraktivnijih modela glukometra. Prvi uređaj sišao je sa montažne linije u Japanu 2008. godine. I premda je Bayer Nijemac, skupština se do danas održava u Japanu. Stoga se ovaj glukometar s pravom može nazvati jednim od najtačnijih i najkvalitetnijih glukometra, jer u njegovoj proizvodnji sudjeluju dvije države koje proizvode odličnu opremu.

Što kratice TS znače? U engleskoj verziji to zvuči kao Total Simplicity, što u prevodu znači „Apsolutna jednostavnost“. I zaista je ovaj uređaj vrlo jednostavan za upotrebu.

Na kućištu Contour TC metra postoje samo dva velika dugmeta, tako da se nećete zbuniti gde pritisnuti šta i ne propustite.

Ponekad je teško vidnim osobama teško ubaciti testnu traku u poseban utor (priključak), ali proizvođači su riješili taj problem čineći ovaj port narančastim.

Druga važna prednost je kodiranje. Oh, koliko je testnih traka uzalud istrošeno zbog zaborava da unesete kod ili promijenite čip iz novog paketa. U krugu vozila to kodiranje ne postoji, tj.

otvarate novo pakovanje s test trakama i koristite bez oklijevanja.

Iako se sada i ostali proizvođači trude riješiti potrebe kodiranja, ali to još nisu učinili svi poznati brandovi.

Još jedna značajna prednost ovog glukometra je niska „krvožutnost“. Da bi se precizno utvrdio nivo šećera u krvi, glukometru je potrebno svega 0,6 µl. To vam omogućava postavljanje igle za probijanje na minimalnu dubinu, što smanjuje bol tokom punkcije. Slažete se da će biti ugodno i za djecu i za odrasle.

Sljedeća osobina glukometra ugodno me iznenadila. Ispada da je ovaj merač konstruiran na takav način da na rezultate ne utiče prisustvo maltoze i galaktoze u krvi koji su ujedno ugljikohidrati, ali oni ne utječu na sam nivo glukoze. Dakle, čak i ako je njihova prisutnost u krvi značajna, njihova se prisutnost neće uzeti u obzir u konačnom rezultatu.

Mnogi od vas čuli su da krv može biti "gusta" ili "tečna". Ove karakteristike krvi u medicini određuju se nivoom hematokrita.

Hematokrit je odnos oblikovanih elemenata (crvenih krvnih zrnaca, belih krvnih zrnaca, trombocita) i ukupnog volumena krvi.

Kod nekih bolesti ili stanja, nivo hematokrita može varirati kako u smjeru povećanja (zadebljanja krvi), tako i u smjeru smanjenja (razrjeđivanja krvi).

Ne može se svaki glukometar pohvaliti da za njega vrijednost hematokrita praktično nije bitna, jer može precizno izmjeriti glukozu u krvi pri bilo kojim vrijednostima hematokrita. TC sklop je upravo takav glukometar, koji s velikom preciznošću mjeri razinu šećera u krvi u rasponu hematokrita od 0% do 70%. Usput, norma hematokrita ovisi o dobi i spolu:

  • kod žena - 47%
  • kod muškaraca - 54%
  • u novorođenčadi - 44-62%
  • u djece do godinu dana - 32-44%
  • u djece od godine do 10 godina - 37-44%

Nedostaci glukometra

Možda su jedine nedostatke mjerača vrijeme mjerenja i umjeravanje. Vrijeme čekanja na rezultat je 8 sekundi. Iako je ovo vrlo dobar rezultat, postoje glukometri koji to urade za 5 sekundi.

Kalibracija može biti plazma (krv iz vene) ili polna krv (krv iz prsta). Ovo je parametar na osnovu kojeg se dobivaju rezultati ispitivanja. Glucometer TC sklop kalibriran plazmom.

Uvijek se morate sjetiti da je u plazmi nivo šećera uvijek neznatno viši nego u kapilarnoj krvi - za 11%.

To znači da svaki rezultat treba smanjiti za 11%, na primjer, podijeliti s faktorom 1,12 svaki put. Ali to možete i na drugi način: samo postavite ciljne standarde glukoze u plazmi za sebe.

Na primjer, na prazan stomak za krv iz prsta - 5,0-6,5 mmol / L, a za vensku krv 5,6-7,2 mmol / L. Norma razine glukoze nakon 2 sata nakon jela za krv iz prsta nije veća od 7,8 mmol / L, a za krv iz vene - ne više od 8,96 mmol / L.

Šta ćete uzeti kao osnovu, Vi odlučite, dragi čitaoci. Mislim da je druga opcija lakša.

Test trake za merač glukoze

Ispitne trake su glavni potrošni materijal pri upotrebi bilo kojeg brojila.

Testne trake za Contour TS imaju srednje veličine (nisu velike, ali nisu male), pa su prilično pogodne za upotrebu osobama sa oštećenim finim motoričkim sposobnostima. Ove test trake su kapilarnog tipa, tj.

krv se apsorbuje čim je pruga dodirnula kap krvi. Upravo ova značajka značajno smanjuje potrebnu količinu kapi krvi.

U pravilu se otvorena cijev s prugama čuva najviše 1 mjesec. Nakon tog razdoblja proizvođači ne jamče točnost mjerenja, ali to se ne odnosi na mjerač Contour TS. Otvorena epruveta može se čuvati 6 mjeseci i ne bojte se za točnost mjerenja. Ova je činjenica vrlo povoljna za one koji rijetko mjere šećer u krvi.

Generalno, vrlo je zgodan, precizan instrument: osim što ima lijep i moderan dizajn, futrola je izrađena od ugodne plastike otporne na udarce, a posjeduje i memoriju za 250 mjerenja.

Točnost uređaja provjeravaju posebne laboratorije prije puštanja glukometra u prodaju.

Uređaj se smatra točnim ako pogreška ne prelazi 0,85 mmol / L s razinom šećera manjom od 4,2 mmol / L, a plus-minuta od 20% smatra se normalnom pogreškom za razinu glukoze veću od 4,2 mmol / L. Krug vozila ispunjava ove kriterije.

Detaljna uputstva za upotrebu test traka Contour TS

Danas samo lijeni proizvođač ne proizvodi uređaje za kontrolu glikemije, jer broj dijabetičara u svijetu raste eksponencijalno, kao u epidemiji.

S tim u vezi CONTOUR ™ TS sistem je zanimljiv po tome što je prvi bioanalizator pušten još 2008. godine i od tada se ni kvaliteta ni cijena nisu mnogo promijenili. Šta pruža Bayer-ovim proizvodima toliku vjerodostojnost? Uprkos činjenici da je marka njemačka, CONTOUR ™ TS glukometri i test trake bili su i proizvode se u Japanu.

Sistem u čijem su razvoju i proizvodnji učestvuju dvije zemlje kao što su Njemačka i Japan, prošao je test vremena i pouzdan je.

Teške trake Bayer CONTOUR ™ TS dizajnirane su za samo nadgledanje šećera u krvi kod kuće, kao i brzu analizu u zdravstvenim ustanovama. Proizvođač garantira točnost mjerenja samo kada koristite potrošni materijal zajedno s istoimenim brojilom iste tvrtke. Sistem daje rezultate mjerenja u rasponu od 0,6-33,3 mmol / L.

Prednosti sistema Contour TS

Kratica TC u nazivu uređaja na engleskom znači Total Simplicity ili "apsolutna jednostavnost".

A takav naziv uređaj u potpunosti opravdava: veliki ekran s velikim fontom koji omogućava vidjeti rezultat čak i osobama s oštećenjem vida, dva zgodna upravljačka gumba (opoziv memorije i pomicanje), priključak za unošenje test trake označen svijetlim narančastim. Njegove dimenzije, čak i osobama sa oštećenim finim motoričkim sposobnostima, omogućuju samostalno mjerenje.

Nepostojanje obaveznog kodiranja uređaja za svako novo pakiranje test traka je dodatna prednost. Nakon unosa potrošnog materijala, uređaj ga prepoznaje i kodira automatski, tako da je nerealno zaboraviti na kodiranje, upropaštavajući sve rezultate mjerenja.

Još jedan plus je minimalna količina biomaterijala. Za obradu podataka uređaju je potrebno samo 0,6 μl. To omogućava manje ozljede kože dubokim ubodima, što je posebno važno za djecu i dijabetičare s osjetljivom kožom. Ovo je bilo moguće zahvaljujući posebnom dizajnu test traka koji automatski crtaju kap u luku.

Dijabetičari razumiju da gustoća krvi u mnogo čemu ovisi o hematokritu. Normalno je da je to 47% za žene, 54% za muškarce, 44-62% za novorođenčad, 32-44% za novorođenčad, mlađu od godinu dana, i 37-44% za maloljetnu djecu. Prednost sistema Contour TS je u tome što vrijednosti hematokrita do 70% ne utječu na rezultate mjerenja. Nije svaki metar takav mogućnost.

Skladištenje i radni uslovi za test trake

Prilikom kupnje Bayer test traka procijenite stanje na ambalaži zbog oštećenja, provjerite datum isteka.

Uz mjerač dolazi olovka za probijanje, 10 lanceta i 10 test traka, navlaka za skladištenje i transport, upute.

Cijena uređaja i potrošnog materijala za model ovog nivoa sasvim je odgovarajuća: uređaj možete kupiti u kompletu za 500-750 rubalja, za mjerač Contour TS za test trake - cijena za 50 komada je oko 650 rubalja.

Potrošni materijal treba čuvati u originalnoj tubi na hladnom, suhom i tamnom mjestu koje nije dostupno djeci.

Testnu traku možete ukloniti neposredno prije postupka i odmah čvrsto zatvoriti kućište olovke, jer štiti osjetljivi materijal od vlage, temperaturnih krajnosti, kontaminacija i oštećenja.

Iz istog razloga, ne čuvajte rabljene test trake, lancete i druge strane predmete u originalnom pakiranju s novim. Potrošnim materijalima možete dodirnuti samo čistim i suhim rukama. Trake nisu kompatibilne s drugim modelima glukometra.

Trake kojima je istekao rok trajanja ili kojima je istekao rok trajanja ne mogu se koristiti.

Datum upotrebe potrošnog materijala može se vidjeti kako na etiketi epruvete, tako i na kartonskom pakovanju. Nakon curenja označite datum na kućištu olovke. 180 dana nakon prve primjene, ostatak potrošnog materijala treba odložiti, jer istekli materijal ne garantira točnost mjerenja.

Optimalan temperaturni režim za čuvanje test traka je 15-30 stepeni toplote. Ako je pakovanje bilo na hladnom (trake ne možete zamrznuti!), Da biste ga prilagodili pre postupka, mora se držati u toploj sobi najmanje 20 minuta. Za CONTOUR TS mjerač raspon radne temperature je širi - od 5 do 45 stepeni Celzijusa.

Sav potrošni materijal je za jednokratnu upotrebu i nije prikladan za ponovnu upotrebu. Reagensi deponirani na ploči već su reagovali s krvlju i promijenili svoja svojstva.

Ljekarne u blizini: Postavite ljekarnu na kartu

Karta prikazuje adrese i telefonske brojeve ljekarni u Sankt Peterburgu na kojima možete kupiti test trake za glukotar Contour TS / Contour TS. Stvarne cijene ljekarni mogu se razlikovati. Navedite troškove i dostupnost putem telefona.

  • LLC „Spravmedika“
  • 423824, grad Naberezhni Chelny, ul. Strojarstvo, 91 (IT-park), kancelarija B305
  • Politika obrade ličnih podataka

Sve informacije na web mjestu su informativnog karaktera.

Prije upotrebe lijekova, posavjetujte se sa ljekarom.

Jeftino, precizno i ​​pristupačno - sve se to odnosi na Contour TS test trake za promociju!

U našoj online trgovini postoje 2 vrste test traka:

  • Za najmilijeg glukometra Contour TS u plavom slučaju. Sad testirajte trake po prihvatljivim cijenama i uz dostavu u Rusiju i ZND. Za njih je potreban minimalan pad krvi i idealni su za mjerenje šećera u krvi čak i kod beba.
  • Za mjerače glukoze u krvi Contour Plus i Contour Plus One u crnom slučaju. Zahvaljujući novoj funkciji Druga šansa (druga prilika), s njima postoji prilika da se u testnu traku doda i druga kap krvi.

Želite li postići dobru kompenzaciju dijabetesa?
Češće izmjerite glukozu u krvi, iscrtajte dijagrame šećera i analizirajte ih.
Kupnjom odmah 10 ili više paketa test traka Contour TS, možete značajno uštedjeti bez gubitka kvalitete!

Ključne prednosti inovativnih test traka za glukozu Contour TS

Novost iz Bayera - inovativni glukoter Contour TS uključuje upotrebu originalnih test traka Kontrur TS koje su dizajnirane za brzu, jednokratnu upotrebu. Glavne prednosti potrošnog materijala omogućuju vam da dobijete najtačnije rezultate istraživanja:

obrada podataka bez kodiranja uklanja greške prilikom unošenja pogrešnog koda ili čipa,

mogućnost kalibracije krvnom plazmom,

potreba za malom količinom krvi (do 0,6 μl),

mogućnost postizanja brzog rezultata (do 5 sekundi),

prisustvo zaštitnog premaza osigurava siguran dodir bilo kojeg dijela potrošnog materijala,

maksimalni mogući radni vijek proizvoda iz otvorene ambalaže.

Proizvodi pogodni za odrasle i djecu sa dijabetesom tipa 1

Pozitivni aspekti najnovijih test traka mjerača glukoze Contour Plus

Trake Contour Plus za slične brojila glukoze u krvi marke Bayer najnoviji su potrošni materijal koji uklanja greške, čak i ako samo kap krvi nije dovoljan. Najnovije tehnologije, poput „druge šanse“, omogućuju vam da dodate drugu kap biomaterijala kako biste dovršili analizu na istom test traku Contour Plus. Odabirom inovativnih Contour Plus traka, zajamčeno vam je da ćete dobiti analize usporedive s laboratorijskim. Glavne prednosti takvog potrošnog materijala:

za analizu je potrebna mala doza biomaterijala - do 0,6 mikrona,

nedostatak funkcije kodiranja omogućava izbjegavanje grešaka, zbrke podataka,

poseban sistem omogućava da se u traku uvuče potrebna količina krvi,

u roku od 30 sekundi možete dodati drugu kap krvi u istu test traku da biste dovršili manipulacije,

visokotehnološki više impulsni sistem omogućuje vam da obrađujete dio biomaterijala više puta kako biste povećali tačnost rezultata.

Testne trake Contour originalnog kvaliteta možete kupiti na web stranici naše internetske trgovine po atraktivno niskoj cijeni. Obratite pažnju na prednosti internetske kupovine koja vam omogućava brzu, jednostavnu, praktičnu, profitabilnu i sigurnu kupovinu robe. Samo visokokvalitetni i originalni proizvodi, dodaci za glukometre, kao i funkcionalna pomagala pomoći će u svakodnevnom uzorkovanju krvi, ponovnoj uporabi, analizi i usporedbi rezultata.

Kupite test trake Kontur TS sa popustom ili popustom!

U internetskoj trgovini DiaMarka možete kupiti test trake po povoljnoj cijeni. Tražite internetsku trgovinu u kojoj možete kupiti ne samo test trake, već i druge dodatke za brojilo? Ovdje ćete pronaći sve što je potrebno.

Osim samih test traka, u našem asortimanu nalaze se i Microllet lancete, alkoholne maramice za tretiranje mjesta uboda, igle za olovke za špriceve, proizvodi za njegu kože prstiju i drugi proizvodi za dijabetičare.

Pre nego što odaberete određeni proizvod, odlučite koliko test traka vam treba. Uostalom, mjerenja moraju biti napravljena prilično često, mnogi trebaju platiti isporuku u svoj grad ili selo. A prilikom kupovine većeg broja test traka, naša trgovina nudi dodatni popust. Udružite se s prijateljima i poznanicima ili prebrojite potreban broj test traka prije datuma isteka. I zapamtite da mnogi dijabetičari također koriste test trake nakon isteka roka trajanja.

Možete kupiti test trake Contour TS u našoj internetskoj trgovini u nekoliko klikova. Niske cijene, povoljna dostava i širok asortiman - što biste više mogli poželjeti ako često izmjerite glukozu u krvi?

Preporuke za upotrebu CONTOUR TS

Bez obzira na prethodno iskustvo s glukometrima, prije kupnje CONTOUR TS sustava trebali biste se upoznati sa svim uputama proizvođača: za CONTOUR TS uređaj, za istoimene test trake i za probijanje Microlight 2 olovke.

Najčešća metoda kućnog testiranja uključuje uzimanje krvi sa srednjeg, prstenastog prsta i malog prsta na obje ruke (ostala dva prsta ostaju raditi)

Ali u proširenim uputama za Contour TS mjerač možete pronaći preporuke za testiranje sa alternativnih mjesta (ruke, dlanovi).

Preporučuje se mijenjati mjesto uboda što je češće moguće kako ne bi došlo do zadebljanja i upale kože. Prvu kap krvi bolje je ukloniti suhom pamučnom vatom - analiza će biti tačnija.

Prilikom stvaranja kapi, ne morate da snažno stisnete prst - krv se meša sa tečnošću tkiva, iskrivljujući rezultat.

  1. Pripremite svu dodatnu opremu za upotrebu: glukometar, olovka Microlet 2, jednokratne lancete, epruveta sa prugama, alkoholni ubrus za injekcije.
  2. Utaknite lancetu za jednokratnu upotrebu u probijač, za to uklonite vrh drške i umetnite iglu odvrtanjem zaštitne glave. Ne žurite sa bacanjem, jer će nakon postupka biti potrebno baciti lancetu. Sada možete staviti kapu na mjesto i podesiti dubinu probijanja rotiranjem pokretnog dijela sa slike malog kapi na srednji i veliki simbol. Usredotočite se na svoju kožu i kapilarnu mrežicu.
  3. Pripremite ruke tako da ih operete toplom vodom i sapunom. Ovaj postupak neće osigurati samo higijenu - lagana masaža ugrijat će ruke, povećati protok krvi. Umjesto nasumičnog ručnika za sušenje, bolje je uzeti sušilo za kosu. Ako trebate obraditi prst alkoholnom krpom, morate dati i vrijeme jastučića da se osuši, jer alkohol, poput vlage, iskrivljuje rezultate.
  4. Stavite test traku sa sivim krajem u narandžasti otvor. Uređaj se automatski uključuje. Na ekranu se pojavljuje simbol s trakom. Uređaj je sada spreman za upotrebu, a imate tri minute za pripremu biomaterijala za analizu.
  5. Da biste uzeli krv, uzmite Microlight 2 ručicu i čvrsto je pritisnite na stranu jastučića za prste. Dubina uboda ovisit će i o tim naporima. Pritisnite plavo dugme zatvarača. Najfinija igla bezbolno probija kožu. Prilikom stvaranja kapi ne ulagajte mnogo napora. Ne zaboravite da uklonite prvu kap suhom pamučnom vunom. Ako je postupak trajao više od tri minute, uređaj se isključuje. Da biste ga vratili u režim rada, morate ukloniti i ponovo umetnuti test traku.
  6. Uređaj sa trakom treba donijeti na prst tako da njegov rub dodiruje samo kap, a da pritom ne dodiruje kožu. Ako sustav držite u tom položaju nekoliko sekundi, sam trak povući potrebnu količinu krvi na indikatorsku zonu. Ako to nije dovoljno, uvjetni signal sa slikom prazne trake omogućit će dodavanje porcije krvi u roku od 30 sekundi. Ako nemate vremena, morat ćete zamijeniti traku novom.
  7. Sada odbrojavanje počinje na ekranu. Nakon 8 sekundi, rezultat se pojavljuje na zaslonu. Ne možete dirati test traku sve ovo vreme.
  8. Nakon završetka postupka, uklonite traku i lancetu za jednokratnu upotrebu s drške iz uređaja. Da biste to učinili, uklonite poklopac, stavite na iglu zaštitnu glavu, ručica za spajanje i gumb za zatvaranje automatski će ukloniti lancetu u spremnik za smeće.
  9. Tupka olovka je, kao što znate, bolja od oštrog pamćenja, pa bi rezultate trebalo unijeti u dnevnik za samo nadgledanje ili u računar. Sa bočne strane, na kućištu nalazi se otvor za povezivanje uređaja sa računarom.

Pogledajte video: Bayer Contour XT Video Review (April 2024).

Ostavite Svoj Komentar