Trake za određivanje acetona u urinu: nazivi, upute, dekodiranje rezultata

Testne trake za određivanje acetona u urinu koriste se kod kuće, ako hitno trebate dijagnosticirati pacijente koji imaju dijabetes. Prisutnost acetona u urinu raširena je pojava izazvana poremećajima u ishrani, razvojem patoloških procesa u tijelu i hroničnim bolestima. Takav postupak se u medicini naziva acetonurija, kojoj prethodi acetonemija - prisutnost acetona u krvi.

Suština metode

Ketonska tijela nazivaju se acetonom koji nastaju kao rezultat nepotpunog razgradnje proteina i masti. Čim premaši nivo acetona u krvi, on se izlučuje putem bubrega. Kao rezultat toga, ketonska tijela nastaju u urinu. Test na aceton u urinu pomaže pri njihovom otkrivanju.

Primjenjuje se često u takvim institucijama:

  1. Bolnice i druge medicinske ustanove.
  2. Dijagnostičke laboratorije.
  3. Kod kuće.
  4. Medicinske ustanove.

To se radi u cilju praćenja provođenja prehrane propisane djeci, starijim osobama, trudnicama. Uz to, provodi se za one koji sumnjaju na metabolički poremećaj.

Uputa za upotrebu test traka sadrži detaljno objašnjenje kako napraviti sličan postupak kod kuće. Testovi se prodaju u različitim konfiguracijama u količini - od 5 do 100 komada. Za bolnice su ta pakovanja mnogo veća, ali se ne mogu naći u ljekarnama.

Za testiranje kod kuće pogodno je pakovanje od 5 ili 10 test traka, ali ljekari preporučuju kupnju paketa br. 50 odmah. Sadrži 50 traka za praćenje stanja dvije sedmice 3 puta dnevno.

Test trake

Senzorne test trake za aceton (ketonska tijela) su unaprijed pripremljeni skup laboratorijskih reagensa koji se nanose na plastičnu, rijetko papirnu, bijelu podlogu. Širina traka je 5-6 mm, duljina 50-60 mm. Za višenamjenske trake s nekoliko pokazatelja, to je 130-140 mm. Sa ivice podloge u 1-2 mm nalazi se reagens koji sadrži natrijum nitroprusid. Ovisno o koncentraciji ketonskih tijela u ispitnom uzorku tijekom reakcije, obojen je u različite nijanse ljubičaste boje.

Sve komponente trake su netoksične. Da biste ih koristili, nije potrebno posjedovati posebne medicinske vještine i znanja. Test test traka uklonjena iz ambalaže namijenjena je za jednokratnu upotrebu. Nanosi se u roku od sat vremena.

Značajke proučavanja urina

Značajke testa. Trake za određivanje acetona u urinu sadrže nekoliko različitih pokazatelja za provjeru urina, od kojih jedan prikazuje broj ketonskih tijela u urinu. Norma se smatra ako je pokazatelj ispod oznake 6. U ovom slučaju, urin je neutralan ili blago kiseo, ali tada će pH biti 6. Ako je iznad ove oznake, to će značiti višak norme u urinu i stvaranje acetonskih tijela.

Trake su indikatori dodira koji se sastoje od reagensa koji su postavljeni na površini papira. Njihova dužina ovisi o funkcionalnosti - za jednu analizu ili nekoliko. Na samoj ivici testa je traka koja sadrži natrijum nitroprusid - reagens koji je obojen u različite nijanse ljubičaste boje. Reagensi, kao i ostali sastojci tvari su netoksični, pa ih je moguće sigurno koristiti kod kuće.

Pokazatelj ima preosjetljivost na acetonsku kiselinu na pragu od 0,5 mikromola po litri. Raspon osjetljivosti je od 5 do 100 mg.

Alternativni test je isporuka rutinske kliničke analize mokraće. Ograda je napravljena od dnevne brzine izlučivanja mokraće, kako bi se pratila količina izlučenih ketonskih tijela.

Ljekari preporučuju upotrebu test traka za aceton kako ne bi uzimali testove svaki dan, posebno za one koji ne mogu često tamo dolaziti. No oni nisu u mogućnosti zamijeniti cjelovit pregled, prema rezultatima kojih pacijente može konsultirati samo specijalist.

Test acetona kod kuće. Ispitivanje prisutnosti ketona u urinu pomoću Uriket-1 test traka. Kako sami smanjiti aceton.

Pozdrav svima!

Ono što proizvođači jednostavno neće smisliti je da zarade na prodaji. Trenutno možete raditi razne testove bez napuštanja svog doma.

Testne trake za aceton su dobar marketinški izum. Ta je stvar neophodna u kući, posebno ako imate malo dijete. Kao što znate, veća je vjerovatnoća da će djeca povećati ketonska tijela u urinu.

Kada je prvi put moj sin dobio aceton, nisam znao da je i razlog njegovog lošeg zdravlja povezan s tim. Imali smo crevnu infekciju. Kupio sam trake Uriket-1 i obavio test. Stopa ketona je bila visoka, napustili smo hitnu pomoć u bolnicu za zarazne bolesti.

Od tada se ove trakice uvek čuvaju u našem ormaru i povremeno, ako moj sin sumnja na aceton, radim test.

Opšte informacije:

Naziv: Indikator trake Uriket-1

Broj traka: 50 komada

Trošak: oko 170 rubalja

Datum isteka: 24 meseca

Možete kupiti u ljekarni, ali ne u svakoj.

Općenito, ove trake nisu samo na prodaju. Lakše je naručiti vezu.

Za tačniji rezultat analize važno je pravilno skladištenje traka. Čuvaju se na tamnom mjestu pod dobro zatvorenim poklopcem. Ne dopustite da vlaga ili sunčeva svjetlost uđu u ambalažu s prugama.

Kako se koriste test trake:

Prilažem fotografiju iz uputstva.

Korištena traka mora biti pričvršćena na skali koja je nacrtana na pakovanju i rezultat se procjenjuje bojom. Što je svjetlija boja indikatora, veći je nivo ketonskih tijela u urinu.

U normalnom zdravom stanju vrijednost ketona bi trebala biti jednaka nuli.

Prvi put kad su ove test trake pokazale aceton 4,0 mmol / L našem sinu, otišli smo u bolnicu. Kod kuće je teže smanjiti tako visoku stopu.

Nakon toga, tokom periodičnog testiranja na aceton, indikator trake uvijek je iznosio 0,0 mmol / L. Siguran sam da su rezultati uvijek bili jasni, jer spolja nisu primijećeni znakovi povećanja acetona.

Ali jednog jutra sin se probudio bezveze i neprestano je tražio piće. Iz usta i urina isticao se izražen miris acetona. Odmah sam izvadio test trake i uradio analizu. Aceton je potvrđen, na skali je pokazatelj bio 1,5 mmol / L.

Kako sami smanjiti aceton:

Iznenadilo me je saznanje da bi aceton mogao porasti zbog nedostatka glukoze. Djeci posebno trebaju slatkiši, a mi ih pokušavamo zabraniti.

Uoči sin praktično nije jeo ugljikohidratnu hranu, najverovatnije je to izazvalo skok acetona u urinu.

Jednostavan slatki kompot od sušenog voća, u kojem ima puno glukoze, pomoći će smanjiti stopu acetona. Morate ga piti često malo, tako da što je češće moguće odlaziti na toalet, urin bi trebao postati proziran.

Moj sin je verovatno popio čašu 3 kompota, njegovo stanje se dosta poboljšalo. Napravio sam još jedan test na prisustvo ketona - rezultat je bio negativan, stopa acetona je nula.

Prednosti Uriket-1 test traka:

  • Budžetski trošak
  • Mnogo pruga po pakovanju
  • Jednostavan za upotrebu
  • Prikaži tačan rezultat

Nisam našao nijednu kontru, ako samo činjenica da ove trake nije tako lako naći na prodaju u našem gradu.

Općenito, ovo je vrlo potrebna stvar, trake bi uvijek trebale biti pri ruci. Ako na vrijeme odrediti povećani aceton, onda možete lako smanjiti njegove performanse kod kuće.

Kućna upotreba

Kako napraviti aceton test kod kuće? Prije upotrebe traka, obavezno pročitajte upute koje ste dobili uz test. I tek tada možete pokrenuti postupak, pridržavajući se određenih pravila:

  1. Merenje sadržaja acetona vrši se samo na toploj ugodnoj temperaturi od 15º do 30º toplote.
  2. Ne dirajte test senzor rukama.
  3. Prije upotrebe temeljito operite ruke.
  4. Cevku s drugim trakama, nakon uklanjanja jedne za merenje, mora dobro zatvoriti.
  5. Urin za ekspresni test treba prikupiti unaprijed, ali najkasnije 2 sata prije postupka. Kontejner se mora čuvati na tamnom mjestu, bez direktne sunčeve svjetlosti. Ako je urin "stariji" od 2 sata, tada će to izazvati zakiseljavanje, što će dati pogrešan dijagnostički rezultat.
  6. Urin se skuplja samo u čistoj posudi, tako da na njemu nema tragova deterdženata, jer će to pokazati pogrešne rezultate istraživanja.
  7. U spremniku treba biti najmanje 5 ml mokraće, što ljekari preporučuju prikupljanje ujutro.
  8. Postupak se izvodi u jednokratnim rukavicama.

Pripremna faza je važna prije mjerenja urina, što pomaže u dobivanju preciznijih dijagnostičkih podataka. Nakon što su ispunjeni svi potrebni uvjeti, možete pristupiti samom postupku. Uklanjanje testa iz paketa, morate ga uroniti u staklenku urina na 1-2 sekunde. Zatim izađite i koristite suhu krpu da uklonite ostatke urina, ali kako se ne bi dotaknuo indikator ispitivanja. Ostavite da se osuši 2 minute, a zatim nastavite da razmislite o boji trake i protumačite pokazatelje.

Pacijenti često imaju pitanje kako ispravno odrediti rezultate. Sama činjenica da se osjetni element mrlja potvrda je da se acenton i njegovi derivati ​​nalaze u urinu. Ovo je takozvana kvalitativna analiza.

Kvantifikacija se provodi pomoću posebne ljestvice boja koja se obično stavlja na cijev ili ambalažu. Prema boji test trake, ketonska tijela nalaze se u urinu. Vaga prikazuje očitanja od negativnih do +16 mmol / litra.

Crvena ili lila boja javlja se kod onih pacijenata koji su uzimali lijekove na bazi fenolftaleina. Ako traka pokazuje boju koja nije na skali, onda je to možda utjecaj lijekova ili dijagnostičkih alata. U ovom slučaju pregled se vrši u bolnici.

Testne trake od acetona mogu pokazati sledeće:

  1. Raspon je 0,5-1,5 mmol po litri ili jedan plus - stanje nije ozbiljno, terapija ima domaći karakter.
  2. 4 mmol po litri ili dva plusa - prosječna ozbiljnost bolesti. Potrebno je piti puno tekućine, često su pacijenti prebačeni na bolničko liječenje.
  3. Oko 10 mmol po litri i više (tri plusa) - razvoj ozbiljnog stanja, morate hitno pozvati hitnu pomoć kako bi ljekari mogli hospitalizirati.

Potrebno je samo pregledati dodirni ekran na jakom svjetlu i to učiniti 5 minuta nakon što je indikator uklonjen iz posude za urin. Sve manifestacije koje su nastale kasnije nisu uzete u obzir.

Za šta su test trake?

Tijela u krvi, aceton ili keton u normalnom omjeru su prisutna u vrlo malim količinama, tako da ih ne nalaze u analizi mokraće. Ketoni su posredni element metabolizma koji nastaje tokom sinteze glukoze, razgradnje masti i proteina. Ketonska tijela stvaraju i skladište energiju, sudjeluju u mnogim procesima koji su odgovorni za integritet i akumulaciju energetskih resursa tijela.

Šta znači - aceton u urinu?

Ova supstanca je toksična za sva tkiva, ali najopasnija za nervni sistem. Sa viškom ketona, osoba osjeća:

Ponekad postoje teški slučajevi kada brzi rast ketonskih tela dovodi do ketoacidotske kome. Pomoću test traka možete saznati prisutnost organskih tvari i bojenjem odrediti njihovu približnu koncentraciju.

Uzroci acetona u mokraći djeteta su najčešće:

  • kršenje metaboličkih procesa i probavljivosti ugljikohidrata,
  • prekomjeran rad,
  • nedavna crevna infekcija.

Višak ove tvari u urinu može dovesti do prejedanja i neblagovremene prehrane. Acetonurija u krvi se posmatra u postoperativnom periodu, kao i kod:

  • značajno povećanje inzulina,
  • dijabetes i prekomjerne doze lijekova,
  • iscrpljenost tijela,
  • dijeta bez ugljikohidrata
  • nizak unos tečnosti
  • visoka temperatura
  • stresno stanje tijela tokom trudnoće.

Ova metoda analize je jeftina i prilično precizna, pa se koristi kod kuće, klinika i medicinskih centara.

Priprema analize

Za analizu urina na aceton potrebno je uzeti:

  • čista tegla, nije nužno sterilna,
  • test traka
  • toaletni papir ili neobojan ubrus za vlaženje trake.

Paket je priložen sa uputama s opisom, mora se proučiti. Reagenti se pogoršavaju pri visokoj vlažnosti, stoga cijev ima zaštitu protiv vlage. Zbog toga, nakon svake upotrebe, posudu s test trakama za određivanje acetona u urinu treba dobro zatvoriti da zrak ne uđe.

Započinjući analizu morate dobiti jednu traku, dok je morate uzeti, uzimajući je uz ivicu, koja je suprotna pokazatelju. Umočite u urin 2-3 sekunde. Izvucite, uklonite višak i stavite analizator na čistu i suhu površinu. Nakon 3 minute, rezultat će biti spreman. Rezultirajuća boja reagensa mora se uporediti sa onom naznačenom na skali pakiranja.

Definicijska skala

Obično su trake za određivanje acetona u urinu bezbojne, što ukazuje da ketonska tijela nisu prisutna u urinu. Ako tvar sadrži manje od 0,5 mmol / l, tada se rezultat smatra negativnim. Lagano povećanje kod njih označeno je svijetlo ružičastom bojom, što ukazuje na jedan plus. Ovo se stanje naziva blagom ketonurijom. Iako nije opasno po život, dijagnoza i liječenje su neophodni.

Dva ili tri plutanja ukazuju na snažno povećanje razine ketonskih tijela - ružičaste i boje maline, respektivno. Ovo je stanje umjerene težine ketonurije, kada je potrebno hitno liječenje, zdravlje pacijenta je u opasnosti. Ljubičasta nijansa ukazuje na vrlo povišen nivo acetona u mokraći. U praksi ova boja odgovara četiri pluseva. Ova boja je rezultat razvoja ketoacidoze - teškog stepena ketonurije. U bolničkom okruženju je potrebno hitno liječenje.

Pravila upotrebe traka

Za test će vam trebati najmanje 5 ml urina. Biološka tekućina mora biti svježa, skuplja se najviše 2 sata prije ispitivanja. Ako se dugo čuvaju, povećava se kiselost i izobličuju se rezultati.

Nijanse upotrebe traka:

  1. Za pravilno određivanje ketonskih tela, voda i strane tvari ne bi trebale ući u mokraću.
  2. Posude u kojima se skuplja odabrana tekućina ne mogu se postavljati u prostoriju s vrlo visokom ili niskom temperaturom, a sunčeve zrake ne bi trebale padati na nju.
  3. Brzo testiranje treba obaviti u prostoriji u kojoj temperatura ne prelazi 30 ° C i ne niža od 15 ° C.
  4. Mjesto primjene reagensa ne smijete dodirnuti prstima.
  5. Preporučuje se pregledati jutarnju porciju.
  6. Kad žene sakupljaju urin, ne bi im trebale dopustiti da vaginalni iscjedak i menstrualnu krv. Prije mokrenja operite samo čistom vodom.
  7. Ako se trake nakon analize oboje u boju koja nije na skali, to ukazuje na nepravilno skladištenje ili istekao rok trajanja.

Postoje različite nazive traka za aceton u urinu. Svaki od brendova ima svoje prednosti i karakteristike. Stoga je važno uzeti u obzir sve nijanse njihove uporabe.

Ovo je test traka za aceton u urinu s jednim indikatorom.Koriste se za otkrivanje razine ketonskih tijela u urinu. Ovaj analizator određuje najmanju razinu koncentracije acetona u urinu, ima visoku osjetljivost i specifičnost.

U ljekarnama "Uriket-1" po povoljnim cijenama možete kupiti u pakovanjima od 25, 50, 75 i 100 komada. Trake vrijede dvije godine.

Najtačniji pokazatelji količine acetona postižu se u jutarnjoj porciji urina. Da bi se dobili visokokvalitetni rezultati, potrebno je uzimati čisto posuđe za sakupljanje urina, na čijoj površini nema sredstava za čišćenje.

  1. Testnu traku treba uroniti u urin na 5 sekundi, a zatim protresti da biste uklonili suvišnu tečnost.
  2. Procjena rezultata započinje nakon 7 sekundi.
  3. Traka normalno ostaje bijela. Ružičasta boja ukazuje na blago povećanje ketonskih tijela, a ljubičasta označava snažno povećanje.

ATSETONTEST

Indikator test test trake za ispitivanje urina u acetonu prodaje se u plastičnoj ambalaži od 25 ili 50 komada. Rok trajanja ovih proizvoda je 12 meseci.

Nakon otvaranja paketa, može se koristiti 30 dana. Među sličnim proizvodima cijena „Acetone testa“ je najniža.

  1. Dijagnostika ovim test trakama započinje sakupljanjem prosječne porcije svježeg urina u čistu posudu.
  2. Nakon toga, iz epruvete mora izvući analizator koji treba čvrsto zatvoriti.
  3. Potopite traku u trajanju od 8 sekundi u mokraću, a zatim je izvucite da biste je izbacili sa viškom.
  4. Položite na suhu vodoravnu površinu.
  5. Nakon 3 minute, procijenite rezultat.

Glavna značajka ovih pokazatelja, u usporedbi s analogima, je niža osjetljivost na beznačajna povećanja ketonskih tijela. Ova vrsta ispitivanja daje odstupanje samo kod koncentracija acetona iznad 1 mmol / L.

Riječ je o test trakama s indikatorom koji određuju razinu ketonskih tijela u mokraći. Prikladni su za upotrebu dvije godine. U pakovanju je 50 traka. Imaju prosječan trošak u odnosu na vršnjake. Nakon otvaranja ambalaže, može se koristiti u roku od mjesec dana.

Primijećuje se da test trake odmah reagiraju na razinu acetona u biološkoj tekućini, jer se upravo ova sorta najčešće koristi za praćenje tijeka dijabetesa kod djece.

Za analizu se preporučuje upotreba samo dobro izmiješanog svježeg urina. Prije upotrebe potrebno je upoznati se sa uputama za Ketofan test trake.

  1. Morate izvaditi indikator iz cijevi, koja bi se potom trebala jako zatvoriti.
  2. Umočite test 2 sekunde u urin, izvadite ga, otresite višak ili ga prebrišite čistom bijelom krpom.
  3. Nakon 2 sekunde nastavite s procjenom rezultata.
  4. Normalno, analizator će pokazati bijelu boju. Ovisno o tome koliko je acetona u urinu, njegova boja će se promijeniti iz svijetlo ružičaste u tamno ljubičastu.

Ketofan test trake imaju karakterističnu karakteristiku, a to je da po njihovoj nijansi možete odrediti približan broj ketonskih tijela.

Trake indikatora "Ketogluk" su plastični indikatori sa dva senzorska elementa. Jedna se koristi za određivanje razine glukoze, a druga određuje količinu acetona u urinu. Ova vrsta analizatora nadgleda tijek dijabetesa. Nakon otvaranja ambalaže, proizvodi se mogu koristiti 60 dana.

Ketogluk-1 se može kupiti po prosječnoj cijeni. U jednom pakovanju je 50 komada traka s rokom trajanja 2 godine. Na kvalitetu mjerenja utječe osjetljivost testa. Ako je na posudi došlo do onečišćenja i kod uzimanja određenih lijekova, rezultati se mogu pokazati lažnim.

  1. Za brzu dijagnozu dijabetes melitusa, osoba treba prikupiti prosječni dio urina, tačniji rezultati pokazaće istraživanje svježeg jutarnjeg urina.
  2. Kao što je naznačeno u uputstvima za upotrebu, traku treba spustiti u biološku tečnost tokom 5 sekundi.
  3. Nakon toga, oštrim valom uklonite višak s njega, postavite indikator na ravnu površinu.
  4. Nakon 2 minute, možete početi s procjenom rezultata.
  5. Obično indikator neće promijeniti boju. Sa povećanjem acetona traka postaje ružičasta, a zatim ljubičasta.

Analiza kod kuće ne može zamijeniti kompletan laboratorijski test. U mjerenjima mogu postojati male greške, međutim, ako je potrebno redovito praćenje ketonskih tijela u tijelu, potrebno je redovito ispitivanje.

Zahvaljujući takvom pregledu moguće je procijeniti stanje osobe s metaboličkim bolestima i produženom dijetom. Trake za određivanje acetona u urinu pomažu pacijentu da izmeri količinu otrovne tvari dok je kod kuće. Glavni pozitivni aspekti ove analize su brzina, lakoća i sposobnost samostalne dijagnoze bez prisustva posebnih vještina.

Koja je ekspresna metoda za otkrivanje ketonurije?

Pojava acetona u urinu je alarmantan signal, koji prije svega zahtijeva hitno savjetovanje kvalificiranog specijalista endokrinologa. Lako je odrediti ovo patološko stanje oštrim mirisom pacijentovog disanja i mokraće koji se izlučuje.

Testne trake osmišljene su za mjerenje nivoa organskih spojeva u ljudskom tijelu - međuproizvoda metabolizma masti, ugljikohidrata i proteina. Smatraju se najučinkovitijim alatom za utvrđivanje stupnja acetonurije. Testne trake su vizuelni pokazatelj količine ketona u vašoj mokraći.

Čuvaju se u staklenim, metalnim ili plastičnim cijevima i mogu se dobiti u slobodnoj prodaji u lancu ljekarni - prodaju se bez recepta. Jedno pakovanje može sadržavati od 50 do 500 testova. Da biste samostalno provjerili sadržaj aceton tijela u urinu, preporučuje se kupnja paketa sa minimalnim brojem test traka.

Prije upotrebe su bijele boje, rub im je zasićen posebnim reagensom (natrijum nitroprusid). Nakon kontakta s biološkom tekućinom, ta tvar mijenja boju; za čitanje konačnih podataka ispitivanja, ekspresna uputa za sustav sadrži ljestvicu boja i tablicu za dešifriranje rezultata.

Intenzitet indeksa boja je direktno proporcionalan broju ketonskih tijela u urinu

Najpopularniji sistemi brze dijagnostike su:

Za vizualnu procjenu nekoliko parametara urina (kiselost, protein, ketoni, bilirubin, kreatinin, glukoza, okultna krv, bijela krvna zrnca) koriste se mokraća RS A10, Aution palice 10EA, Dirui H13-Cr, Citolab 10.

Upute za upotrebu

Uputa se obavezno prilaže u pakovanju, koje sadrži test na aceton u urinu. Upoznavanje s tim prioritet je prije provođenja studije. Međutim, broj općih pravila ostaje nepromijenjen:

  • Da li se test treba izvesti na temperaturi od 15 do 30C,
  • Rukama ne dodirujte dodirnu površinu trake da je ne biste oštetili,
  • Obavezno poštujte higijenska pravila,
  • Za dijagnozu je pogodan samo svježi uzorak urina (ne stariji od 2 sata),
  • Morate prikupiti urin ujutro odmah nakon buđenja,
  • Kontejner za sakupljanje materijala mora biti sterilan,
  • Minimalna količina urina prikladna za test je 5 ml.

Kućni test

Ako je nakon analize indikator poprimio nekarakterističnu boju (boju koja nije u tablici) - to ukazuje da su test trake istekle.

Budući da test za aceton u urinu ne sadrži toksične tvari i smatra se apsolutno sigurnim, studiju možete obaviti i kod kuće. Ovo je posebno zgodno kada trudnice ili dete imaju sumnju na ketonuriju.

  • Potrebno je otvoriti bocu i dobiti jednu test traku. Imajte na umu da je jednokratna upotreba i da je ne možete ponovo koristiti. Poklopac boce treba zameniti tako da preostali test trake ne budu oštećeni od kontakta sa zrakom i vlagom.
  • Stavite u posudu sa urinom. Držite ne duže od 2 sekunde. Izvadite i pažljivo odbacite kapljice tečnosti. Zatim podignite senzor da vidite reakciju boja.
  • Početak dešifriranja rezultata treba biti ne ranije od 2 i najkasnije 5 minuta od početka postupka.

Skladištite test trake za određivanje acetona u urinu u skladu s preporukama sadržanim u uputama. U pravilu je rok trajanja testa 1,5-2 godine. Mjesto skladištenja mora biti izabrano tamno, suho i ne podrazumijeva pristup djeci za njega.

Pažnja! Bez obzira na naziv, zemlju ili proizvođača, test aceton u urinu samo je primarna dijagnostička metoda. Za dobivanje pouzdanijih rezultata i odabir odgovarajućeg liječenja potrebna je pomoć iskusnog liječnika!

Kada kupujete ta sredstva u ljekarni, vrijedi upoznati farmaceuta sa kojim se svrhom provodi ta nabavka. Idealna opcija je osigurati pakiranje iz prethodnih test traka.

Nakon primanja jutarnje porcije urina, prijeđite na sljedeće postupke:

  • Otvorite kutiju, traku uzmite po ivici na kojoj nema indikatora.
  • Nakon uklanjanja trake morate odmah zatvoriti kutiju kako ostali testovi ne bi dobili sunčevu svetlost.
  • Ako je potrebno staviti traku, to treba učiniti na ravnoj površini i to samo s dijelom indikatora prema gore.
  • Rezultati analize mogu se provjeriti nakon nekoliko minuta, ako procijenite ranije, rezultat analize može biti neinformativan ili čak nepouzdan.
  • Nakon promjene boje indikatora, procjenjuje se konačni rezultat.

Cijena test traka za određivanje acetona u urinu

Kako se ispostavilo, sve gore navedene test trake možete kupiti u internetskoj trgovini. Cijene robe su vrlo različite - od 120 rubalja do gotovo 2000 rubalja.

Međutim, ne zaboravite da cijena ovisi o mnogim parametrima: to je proizvođač, i broj izmjerenih parametara, te broj traka u pakovanju, kao i opseg (na primjer, najskuplje trake - Aution Sticks - mogu se koristiti i u automatskim analizatorima urina).

Pogledajte video: WARZEN ENTFERNEN - Was WIRKLICH hilft! Und Ärzte nicht verraten Hausmittel. Schmerzfrei. Kinder (April 2024).

Ostavite Svoj Komentar